فهرست مطالب

زن و جامعه - سال هفتم شماره 3 (پیاپی 27، پاییز 1395)

فصلنامه زن و جامعه
سال هفتم شماره 3 (پیاپی 27، پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سیده فاطمه قاسم پور گنجی، آذر کفاش پور* صفحات 1-18
    امروزه و با ورود هر چه بیش تر زنان به محیط های کاری و بویژه محیط های دانشگاهی نیاز به انجام پژوهش هایی با هدف بررسی واکنش های شغلی این گروه بیش تر احساس می گردد، افزون بر این، به نظر می رسد که زنان از حساسیت بیش تری نسبت به مسایل حمایتی و اخلاقی در سازمان برخوردار باشند. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر بافت اخلاقی سازمان بر واکنش های شغلی کارکنان خانم دانشگاه فردوسی مشهد، هم چنین بررسی نقش میانجی متغیر حمایت سازمانی ادراک شده می باشد. روش نمونه گیری، طبقه بندی دو مرحله ای می باشد و پرسش نامه در میان 210 تن از کارکنان خانم دانشگاه فردوسی مشهد توزیع شده است. برای تامین اعتبار محتوایی پرسش نامه از نظر کارشناسان و اساتید مدیریت استفاده شد. پایایی پرسش نامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ محاسبه و برای کل پرسش نامه 798/0 برآورد شد که نشان از پایایی مناسب پرسش نامه دارد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون میانگین، تحلیل عاملی تاییدی و معادله های ساختاری با استفاده از نرم افزار WARPPLS استفاده شده است. نتایج حاکی از آن است که وجود بافت اخلاقی از راه وجود حمایت سازمانی بر رضایت مندی کارکنان خانم دانشگاه فردوسی موثر است. هم چنین، اثر منفی مستقیم و غیرمستقیم بافت اخلاقی بر قصد ترک سازمان تایید شده است.
    کلیدواژگان: بافت اخلاقی، واکنش های شغلی، حمایت سازمانی ادراک شده، دانشگاه فردوسی مشهد
  • سید علیرضا افشانی*، الهام فاتحی صفحات 19-38
    از آن جا که زنان سرپرست خانوار به دلایلی چون طلاق، فوت، اعتیاد و ازکارافتادگی همسر، جزء اقشار آسیب پذیر جامعه بشمار می روند، این پژوهش به بررسی توانمندی زنان سرپرست خانوار در شهر تبریز و عوامل اجتماعی فرهنگی موثر بر آن پرداخته است.این پژوهش از نوع پیمایشی است؛ داده ها با ابزار پرسش نامه و با استفاده از شیوه نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای از میان 246 نفر از زنان سرپرست خانوار زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) شهر تبریز گردآوری شده است. توانمندی در این پژوهش در چهار بعد: توانمندی روانی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی سنجیده شده است. اعتبار ابزار از نوع محتوایی بود و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ محرز گردید. نتایج نشان دادند متغیرهای تحصیلات، وسایل ارتباط جمعی، حمایت اجتماعی، سلامت عمومی و تغذیه دارای رابطه مثبت و معنادار با مقدار توانمندی زنان سرپرست خانوار بود؛ در حالی که متغیرهای سنت گرایی و وضعیت زناشویی رابطه ای معنادار با مقدار توانمندی زنان سرپرست خانوار نداشت. نتایج رگرسیون چندگانه نشانگر تاثیر معنادار پنج متغیر وسایل ارتباط جمعی، سلامت، حمایت اجتماعی، وضعیت تغذیه و سطح تحصیلات در مقدار توانمندی است که در این میان، سلامت بیش ترین نقش را در تبیین متغیر توانمندی ایفا می کند.
    کلیدواژگان: توانمندسازی، توسعه پایدار، زنان، سرپرست خانوار، کمیته امداد امام (ره)
  • آراس رسولی* صفحات 39-60
    هدف اساسی این پژوهش تدوین مدل بومی کارکرد خانواده بر اساس مولفه های امید، صمیمیت و تعارض های زناشویی در زنان مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر کرمانشاه می باشد. این مطالعه توصیفی (غیر آزمایشی)، همبستگی از نوع مدل یابی معادله های ساختاری است. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی زنان مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر کرمانشاه می باشد. از بین جامعه مورد نظر تعداد250 نفر زن به عنوان نمونه آماری انتخاب و افراد با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. جهت گرد آوری داده های پژوهش از چهار پرسش نامه زیر استفاده شد که عبارتند از: مقیاس کارکرد خانواده (FAD)، مقیاس امید اسنایدر، پرسش نامه صمیمیت و پرسش نامه تعارض های زناشویی. جهت تحلیل داده های این پژوهش از آمار استنباطی (روش تحلیل مسیر) و از نرم افزار لیزررل استفاده شد. نتایج نشان دادند که: مدل ارایه شده از برازشی مناسب برخوردار است، تعارض های زناشویی، کارکرد خانواده را پیش بینی می کند، تعارض های زناشویی با میانجی گری صمیمیت و امید، کارکرد خانواده را پیش بینی می کند، تعارض های زناشویی امید در افراد را پیش بینی می کند، تعارض های زناشویی صمیمیت افراد را پیش بینی می کند، صمیمیت، کارکرد خانواده را پیش بینی می کند، امید، کارکرد خانواده را پیش بینی می کند.
    کلیدواژگان: کارکرد خانواده، امید، صمیمیت و تعارض های زناشویی
  • اکبر صیادکوه، معصومه بهمه ای* صفحات 61-92
    در میان آثار منثور کلاسیک بازمانده از دوره صفوی، «محبوب القلوب» برجستگی بیش تری یافته و با عنوان های «شمسه و قهقهه» یا «رعنا و زیبا» نیز شهره شد. در این اثر زنان نقشی برجسته دارند و این امر از نظر جامعه شناختی بر ارزش آن افزوده. روش پژوهش در این مقاله به شیوه توصیفی- تحلیلی و با ابزار کتابخانه ای می باشد. پس از مطالعه نسخه 1336 کتاب محبوب القلوب و استخراج موردهایی که زن در آن نقشی پذیرفته، بر اساس تعاریف شخصیت، مطالب طبقه بندی شد. در نزدیک به نیمی از مجموع 83 حکایتی که در این کتاب وجود دارد، زنان با نقش اصلی یا فرعی، هم راز، مخالف، مثبت یا منفی حضور دارند. در مجموع، در 19 حکایت نقش زن، مثبت و در20 حکایت منفی است. بنابراین، در این اثر هم به بعد منفی و هم بعد مثبت شخصیتی زن پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: محبوب القلوب، نقش و شخصیت زن، دوره صفوی، میرزا برخوردار بن محمود ترکمان فراهی
  • امین زارع*، سعید سپهری، سید عبدالرسول حسینی صفحات 93-114
    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر رضایت از زندگی بر بروز فرسودگی شغلی صورت گرفت. هم چنین، نقش رهبری تحول آفرین و اعتیاد به کار به عنوان متغیرهای تعدیل گر بر رابطه بین رضایت از زندگی و فرسودگی شغلی نیز بررسی شد. جامعه آماری این پژوهش شامل زنان شاغل فرهنگی در آموزش و پرورش منطقه 3 شهر شیراز و روش نمونه گیری در این پژوهش، نمونه گیری در دسترس و تعداد اعضای نمونه آماری 122 نفر هست. به منظور گرد آوری داده ها، از ابزار پرسش نامه استفاده شد که شامل چهار پرسش نامه رضایت از زندگی، فرسودگی شغلی، رهبری تحول آفرین و اعتیاد به کار بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها، از روش های تحلیل عاملی تاییدی و مدل سازی معادله های ساختاری استفاده شد که تجزیه و تحلیل ها به وسیله نرم افزار SMARTPLS انجام گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که رضایت از زندگی بر فرسودگی شغلی دارای تاثیر منفی است. هم چنین، مشخص شد که متغیر رهبری تحول آفرین بر رابطه رضایت از زندگی و فرسودگی شغلی تاثیر منفی و معنادار دارد و متغیر اعتیاد به کار بر رابطه رضایت از زندگی و فرسودگی شغلی دارای تاثیر مثبت و معنادار است.
    کلیدواژگان: رضایت از زندگی، فرسودگی شغلی، رهبری تحول آفرین، اعتیاد به کار
  • بیژن خواجه نوری *، مریم حسینی صفحات 115-134
    هدف از این پژوهش، مطالعه رابطه میان جهانی شدن فرهنگی و ارزش های ازدواج است. این پژوهش با رویکردی کمی و با روش پیمایشی انجام گرفته است. پرسش نامه پژوهش از نوع محقق ساخته و برای سنجش اعتبار پایایی و اعتبار آن به ترتیب از آلفای کرونباخ و اعتبار محتوا استفاده شده است. داده های مورد مطالعه مربوط به 648 نفر از ساکنان شهر شیراز در سنین 18 تا 45 سال بوده که با شیوه نمونه گیری طبقه ای سهمیه ای انتخاب شده اند. این مطالعه دو مدل را مورد آزمون قرار داده است. یک مدل به بررسی مولفه های جهانی شدن فرهنگی بر ارزش های پرداخته است و مدل دوم، رابطه این مولفه ها را با عمل به ازدواج بررسی کرده است. یافته های پژوهش ضمن تایید تاثیر جهانی شدن بر ارزش های ازدواج در بین پاسخگویان، بیانگر آن است که مولفه های جهانی شدن فرهنگی، مولفه های بازاندیشی و فناوری های نوین ارتباطی و داده ای بیش ترین تاثیر را بر ارزش های ازدواج و بویژه بعد نگرش به ازدواج، داشته است، اما رسانه های جمعی داخلی تاثیری مستقیم در این ارتباط نداشته اند. افزون بر این، نتایج بررسی نشان می دهند که مولفه های جهانی شدن (بازاندیشی و فناوری های نوین ارتباطی و داده ای) بر ارزش های ازدواج تاثیر منفی داشته اند. در کل مدل نخست 19 درصد از تغییرات ارزش های ازدواج را تبیین کرده است. هم چنین، مدل دوم قادر به تبیین 14 درصد از تغییرات متغیر عمل به ازدواج بوده است.
    کلیدواژگان: جهانی شدن، ارزش های ازدواج، اقدام به ازدواج، شیراز
  • میر حسین موسوی، بتول آذری بنی* صفحات 135-154
    روی هم رفته، مسئله فقر و فقر زنان به گونه خاص از جمله مسایل اجتماعی است که در سال های اخیر تلاش شده است راهبردهایی جهت کاهش آن اتخاذ گردد. نتایج بررسی های آماری نشان می دهد فقر و نابرابری در بین زنان بیش از مردان است. به همین منظور این پژوهش در پی آن است تا در یک مطالعه موردی در نسل سنی زنان تله فقر را مورد مطالعه قرار دهد. جهت بررسی این پدیده، نوعی الگوی داده سازی شبه پانل طراحی شده است. در الگوی طراحی شده، با ترکیب داده های مقطعی بودجه خانوار، رفتار متولدین 1310 تا 1350 در طی 21 سال مورد ردیابی قرار می گیرد. نمونه مورد بررسی در این داده ها، تنها شامل زنانی است که سرپرست خانوار هستند. بر همین اساس، مجموع حجم نمونه در این پژوهش شامل 18682 مشاهده در نسل سنی 1310 تا 1350 است. جهت پردازش داده های نمونه از نرم افزار STATA و روش سنجی حداقل مربعات معمولی (OLS) استفاده شده است. نتایج مطالعه نشان می دهد که در طی سال های یاد شده سرپرست هایی که دارای میانگین سطح درآمدی هستند، درون تله فقر قرار نمی گیرند.
    کلیدواژگان: پویایی درآمد، رویکرد نسلی، سرپرست زن، تله ی فقر
  • منصور حقیقتیان، علی سیف زاده* صفحات 155-174
    این پژوهش با هدف اصلی بررسی مقدار رضایت شغلی معلمان زن انجام شده است. توجه به کارکنان سازمان ها به عنوان بزرگ ترین دارایی سازمان ها و جلب رضایت کارکنان و علاقه مند کردن آن ها نسبت به حرفه شان در موفقیت کاری و رسیدن به هدف های سازمانی سازمان ها، بسیار دارای اهمیت است. در این پژوهش از روش پیمایشی و از ابزار پرسش نامه بهره گرفته شده است. هم چنین، برای سنجش از دو نوع اعتبار محتوا و اعتبار سازه و برای محاسبه پایایی از آزمون آلفای کرونباخ استفاده شده است. حجم نمونه 124 نفر بوده که این تعداد به شیوه تمام شماری از تمامی معلمان آموزش و پرورش شهرستان دامغان انتخاب و مورد بررسی قرار گرفته اند. یافته های پژوهش نشان می دهند که: 1) مقدار رضایت شغلی حدود دو سوم معلمان زن شاغل در آموزش و پرورش شهرستان دامغان در حد زیاد و خیلی زیاد بوده است. معلمان با سابقه کار زیر دو سال بیش از سایر معلمان از شغل خود راضی اند. بین وضعیت تاهل، تحصیلات و رضایت شغلی معلمان رابطه ای معنی دار وجود ندارد. 2) حدود 16 درصد از معلمان زن در بعد بهداشتی از شغل خود رضایت دارند. 3) مقدار رضایت از بعد انگیزشی برای 77 درصد معلمان در حد زیاد و خیلی زیاد بوده است.
    کلیدواژگان: رضایت شغلی، ابعاد انگیزشی و بهداشتی و معلم زن
  • هادی سلیمی*، فرشاد محسن زاده، علی محمد نظری صفحات 175-192
    این پژوهش باهدف پیش بینی سازگاری زناشویی براساس انسجام خانوادگی، زمان باهم بودن و منابع مالی در معلمان زن انجام شده است. روش پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری شامل تمامی معلمان متاهل زن مقطع ابتدایی شهرکرج در سال تحصیلی 94-93 بود که به صورت نمونه گیری خوشه ایتصادفی 230 نفر به ابزارهای پژوهش پاسخ دادند. برای گردآوری داده ها از پرسش نامه سازگاری زناشویی اسپنیر (1976، DAS) و به منظور سنجش انسجام خانواده، زمان باهم بودن و منابع مالی از مقیاس فرایند و محتوای خانواده سامانی (1387) استفاده شد. داده ها از راه همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان دادند که در سطح معناداری 05/0>P، انسجام خانوادگی، زمان باهم بودن و منابع مالی با سازگاری زناشویی معلمان رابطه ای معنادار دارند و هم چنین، نتایج رگرسیون گام به گام نشان دادند که به غیر از منابع مالی که اثری معنادار در معادله رگرسیون نداشت، دو مولفه انسجام خانوادگی و زمان باهم بودن7/47 درصد از واریانس سازگاری زناشویی را تبیین می کنند. براساس یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که انسجام خانواده و زمان باهم بودن توانایی پیش بینی سازگاری زناشویی را دارند.
    کلیدواژگان: سازگاری زناشویی، انسجام خانوادگی، زمان باهم بودن، منابع مالی
  • لیلا معزی، رضا زارعی* صفحات 193-208
    این پژوهش با هدف تحلیل محتوای کتب درسی تفکر و سبک زندگی دوره متوسطه اول در مورد ترویج و تعمیق فرهنگ حجاب بر اساس اهداف سند تحول بنیادین انجام شده است. روش پژوهش توصیفی و از نوع تحلیل محتوا بوده است. جامعه آماری پژوهش شامل کتاب درسی تفکر و سبک زندگی دوره متوسطه اول بود. به دلیل محدود بودن جامعه آماری، نمونه و جامعه آماری یکسان بودند. برای گردآوری داده ها از سیاهه تحلیل محتوای حجاب و عفاف بر اساس سند تحول بنیادین استفاده شد که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفته است. واحد تحلیل، جمله های موجود در کتاب درسی بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از محاسبه فروانی و درصد استفاده شد و نتایج پژوهش نشان داد که در کتاب درسی تفکر و سبک زندگی پایه هفتم به مقدار 25/1 درصد به اقناع فکری برای پذیرش قلبی و درونی حجاب؛ 49/0 درصد به ارایه الگوی لباس و پوشش مناسب در راستای تقویت مراتب اسلامی؛ 21/0 درصد به ارایه خدمات جسمی و روحی توجه شده است و جلب مشارکت سازنده خانواده در اشاعه حیا و عفاف مورد غفلت قرار گرفته است. هم چنین، در کتاب درسی تفکر و سبک زندگی پایه هشتم به هیچ کدام از این ابعاد توجه نشده است.
    کلیدواژگان: حجاب و عفاف، دوره اول متوسطه، کتاب درسی تفکر و سبک زندگی
|
  • S.F. Ghasempour Gangi, A. Kafahpour * Pages 1-18
    Nowadays, because of women's tendency to fill job opportunities especially at universities, it seems quite essential to carry out researches specifically on their job responses (JR). In addition, women seem more sensitive to ethical and supportive issues in organization. The purpose of this research was to survey the impact of ethical context (EC) on job response of female employees in Mashhad University. It also investigates the mediation role of perceived organizational support (POS). The method of sampling is classification of two stage based on standard questionnaires distributed among 210 employees at that university. The researcher used ANOVA tests, factor analysis and structural equation to analyze the data. The findings of the research indicated that POS has a complete mediation effect in the relationship between EC and satisfaction and a partial mediation effect in the relationship between EC and turnover intention. However, the indirect and direct negative effect of EC on satisfaction was manifested.
    Keywords: Ethical Context, Job Response, Perceived Organizational Support, Ferdowsi University
  • S.A.R. Afshani *, E. Fatehi Pages 19-38
    Since women headed households are considered as the vulnerable class of society due to reasons including: divorce, death, addiction and husband disablement, this study attempts to investigate socio-cultural factors influencing Tabriz women headed household and their ability degrees. The present research was a cross-sectional survey. Based on Cochran’s formula, the sample size was determined to be 288. The cluster sampling method helped to choose the sample members. The Questionnaires were distributed to collect required data and information. In this study, ability was measured from psychological, economic, social and political aspects. The validity of the data collection tool was ensured through a content validity and its reliability was tested through Cronbach's alpha. The finding of research showed that education, mass media, social support, physical health and food variables have positive and significant relationship with women households ability, however traditionalism and marital life condition has not significant relationship with the ability of women headed household. Multi regression results indicated that five variables including: mass media, health, social support, nutrition condition, and educational level have significant effect on ability degree and health plays the most important role among them in explaining the ability variable.
    Keywords: Ability, Women Householder, Stable Development, Tabriz City, Imam Khomeini Relief Committee
  • A. Rasouli * Pages 39-60
    The primary aim of this study was to develop a local model based on family functioning including components of hope, intimacy and marital conflict on women referred to counselling centers in Kerman-shah. This research is descriptive with correlational structural equation modeling. The study population included all women referred to counselling centers in Kermanshah from whom 250 women were selected by simple random sampling. The collected data used four questionnaires including Family Functioning Scale (FAD), Snyder Hope Scale, a questionnaire intimacy and marital conflict questionnaire. For data analysis, inferential statistics (path analysis) was used. The results showed that the proposed model enjoys a good fit. Marital conflict forecasts family functioning, marital conflict with the mediation of sincerity and hope predicts family functioning, marital conflicts predict hope in people, the intimacy and hope predict family functioning.
    Keywords: Family Functioning, Hope, Intimacy, Marital Conflicts
  • A. Sayyad Ko, M. Bahmei * Pages 61-92
    Among classic prose from Safavi era “Mahboob Ol Gholoob” is more significant and is known as “beautiful and tall” or " Sun and laugh". In this artwork, woman has a significant role so its sociological aspect increases. This paper uses analysis- descriptive method with the documentary tool. After studying 1336 issues of “Mahboob Ol Gholoob” and extracting cases in which women have expected role, findings have been classified according to characteristic definition. In half of anecdotes (83 ones) in this book, women have major or minor, positive or negative and opposite or confident role. Totally, women play a positive role in 19 anecdotes and a negative role in 20 anecdotes. Therefor this work consists of both positive and negative aspects of women’s characteristics.
    Keywords: Mahboob Ol Gholoob, Women, Role, Charactor, Safavi Era, Mirzabarkhordar Ebn Mahmod Torkaman Farahi
  • A. Zare *, S. Sepehri, S.A. Hosseini Pages 93-114
    The purpose of this research is to determine the effects of life satisfaction on job burnouts. More over the role of the transformational leadership and work holism served as moderator variable on the relation between life satisfaction and job burnouts. Statistical society of this research consists of women who work in Education of Shiraz in region 3 from whom 122 subjects were selected by available sampling method. The data was collected by a questionnaire consisting of four parts: life satisfaction, job burnouts, Transformational leadership and work holism. The confirmatory factor analysis and structural equation modeling was used to analyses data. The analysis was calculated by SMARTPLS software. The result of the research indicates that life satisfaction has negative effect on job burnouts. In addition, the negative effect of the transformational leadership on life satisfaction appeared. The work holism has a positive and meaningful relation to life satisfaction and job.
    Keywords: Life Satisfaction, Job Burnout, Transformational Leadership, Work Holism
  • B. Khajehnouri *, M. Hoseini Pages 115-134
    This study aimed to investigate the relationship between cultural globalization and the values of marriage. By survey method and self-reported questionnaire, required data were gathered by quota stratified sampling among 648 residents of Shiraz aged 18 and 45. To assess the questionnaire, the Cronbach's alpha coefficient and content validity were used. This study tested the two models. The first model, examined the relationship between cultural globalization with marriage values. In the second model, the relationship between marriage and these components was investigated. The findings showed the relationship between globalization and the values of marriage. Cultural globalization components (reflexivity and communication and information technology) have the greatest impact on the values of marriage and especially the attitude to marriage. However, domestic media have not a direct impact. In addition, the results show that the components of globalization have a negative impact on the values of marriage. The first model explained 19% of the value of marriage changes. The second model can explain 14 percent of variance of marriage.
    Keywords: Globalization, Values of Marriage, Marrying, Shiraz
  • M.H. Mousavi, B. Azaribani * Pages 135-154
    Poverty, in general and women’s poverty in particular is among social problems, which have been subject to be mitigated through measures. The results of statistics show that poverty is more common among women. This research aims to study generation age women’s poverty traps through typical pattern of data building pseudo-panel. The designed pattern by combining data from cross-sectional household budget traces the behaviour of generation born during the years of 1931 to 1971 for 21 years. The sample consisted women headed households and born during the years of 1931 to 1971 so the total sample size of this study consisted of 18682 people. STATA software and ordinary least squares (OLS) helped to analyze data. The results indicated that during the mentioned years, women who have average income levels do not fall into the trap of poverty.
    Keywords: Dynamic Pseudo Panel, Income Dynamic, Women Headed Household, Poverty Trap
  • M. Haghighatian, A. Seyfzadeh * Pages 155-174
    This study aims to evaluate job satisfaction of teachers. The staffs as the greatest asset of the organization and their satisfaction and interest in their profession and work are considered very important for the success of organizations to achieve organizational goals. In this study, a questionnaire survey was used. Content and construct validity are measured and reliability is tested by calculating Cronbach's alpha. The sample size included 124 people selected from all teachers of educational and training organization in the city of Damghan. The results show that: 1) the job satisfaction of about two-thirds of female teachers working for educational and training organization in Damghan exists either in high level or very high one. Female teachers with less than two-year experience are more satisfied with their jobs than others are. There is no significant relationship between marital status, education, and teachers’ job satisfaction. 2) Approximately 16 percent of female teachers are satisfied with their jobs in the health dimension. 3) Motivational satisfaction for 77 percent of the teachers is the high level of motivation has been very high.
    Keywords: Job Satisfaction, Motivation, Health Aspects
  • H. Salimi *, F. Mohsenzadeh, A. Mohammad Nazari Pages 175-192
    The present research aims to predict marital adjustment based on family solidarity, time for togetherness and financial sources among female teachers. The research uses descriptive and correlation type method. The statistical population included all married female teachers of elementary schools in Karaj city in the academic year of 2014-2015 that by using random cluster sampling 230 subjects responded to research tools. To collect information, the questionnaire of Dyadic Adjustment Scale of Spanier (DAS, 1976), and Samani questionnaire of family process and content (2005) were used to measure family solidarity, time for togetherness and financial sources. Pearson correlation and stepwise regression data helped to analyze data. The results showed that family solidarity, time for togetherness and financial sources have a significant relationship with marital adjustment of teachers in significant level of P
    Keywords: Marital Adjustment, Family Solidarity, Time for Togetherness, Financial Sources
  • L. Moezi, R. Zarei * Pages 193-208
    This present research aim to analyze of the textbook thinking and lifestyle of first secondary school in promotion and deepening of the veil culture on the basisoffundamental Reform Document of Education (FRDE) objectives . The research method is descriptive and the type is content analysis. The statistical population was consisted of textbook thinking and lifestyle of the first secondary school. Due to the limited statistical population, sample and population were matched. For collect the data from veil and chastity content analysis based on (FRDE) that reliability and validity have been confirmed. The analysis unit was sentences in textbook. The frequency and percentage calculation was used in order to analyze the data. The results showed that in the textbook thinking and lifestyle of seventh-grade the attention has been paid to intellectual persuasion to adopt the veil by heart to1/25 percent, model clothing & appropriate wrap in order strengthen Islamic hierarchy to 0/49 percent, services of physical and mental to 0/21 percent and family participant attraction in the promotion of modesty and chastity is neglected. The textbook thinking and life style have been neglected on any of these accept in eighth grade.
    Keywords: Veil, Chastity, The First Secondary School, Textbook Thinking, Lifestyle