فهرست مطالب

زن و جامعه - سال هشتم شماره 2 (پیاپی 30، تابستان 1396)

فصلنامه زن و جامعه
سال هشتم شماره 2 (پیاپی 30، تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سجاد بشرپور *، نسیم محمدی، سارا اسدی شیشه گران صفحات 1-14
    این مطالعه با هدف بررسی اثربخشی آموزش برنامه کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر کیفیت زندگی زنان سرپرست خانوار انجام گرفت. روش این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش را تمامی زنان سرپرست خانوار زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی شهر رشت در سال 1394 تشکیل دادند (687 =N) که از بین آن ها، به روش نمونه گیری تصادفی ساده، تعداد 30 نفر انتخاب و به گونه تصادفی در دو گروه آزمایش (15 نفر) و کنترل (15 نفر) جایگزین شدند. به گروه آزمایش، 8 جلسه برنامه کاهش استرس مبتنی بر ذهن‏آگاهی‏ آموزش داده شد. برای گردآوری داده ها در دو مرحله پیش و پس آزمون از پرسش نامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی استفاده شد. داده های گردآوری شده با استفاده از آزمون آماری کواریانس تک متغیره و چند متغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان داد که فرضیه های پژوهش مبنی بر تاثیر برنامه کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر کیفیت زندگی زنان سرپرست خانوار مورد تایید قرارگرفته است به گونه ای که زنان سرپرست خانوار گروه آزمایش نسبت به زنان گروه کنترل نمره های بیش تری در پس آزمون کیفیت زندگی بدست آوردند. نتایج این مطالعه نشان می دهد که برنامه کاهش استرس مبتنی بر ذهن‏آگاهی بر کیفیت زندگی زنان سرپرست خانوار موثر است. لذا می توان از آن به عنوان ابزاری سودمند برای بهبود کیفیت زندگی زنان سرپرست خانوار استفاده کرد.
    کلیدواژگان: کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی، کیفیت زندگی، زنان سرپرست خانوار
  • فاطمه ذبیحی ولی آباد، حسین اکبری امرغان، مسعود خاکپور *، معصومه مهرآفرید، غلامرضا کاظمی صفحات 15-34
    پژوهش با هدف بررسی اثربخشی درمان شناختی رفتاری بر نستوهی و کیفیت زندگی زنان قربانی خشونت خانگی انجام شد. این پژوهش شبه آزمایشی با پیش آزمون، پس آزمون با دو گروه آزمایش و کنترل بود. جامعه آماری را تمامی زوجین جوان زیر پوشش کمیته امداد شهرستان قوچان تشکیل می داد. نمونه آماری این گونه تهیه شد که پس از اعلان عمومی و فراخوان، 91 خانم به صورت داوطلبانه شرکت کردند. در ابتدا پرسش نامه خشونت خانگی(Mohseni Tabrizi et al، 2013) به منظور غربالگری اجرا و از بین زنانی که دارای بالاترین مقدار خشونت خانگی بودند (37 زن انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (19 نفر) و گروه کنترل (18 نفر) قرار گرفتند و هم چنین، آزمودنی ها به پرسش نامه نستوهی و کیفیت زندگی(SF-36) پاسخ دادند و درمان شناختی رفتاری گروهی، برای گروه آزمایش در 8 جلسه 90 دقیقه ای اجرا شد و گروه گواه هیچ گونه مداخله ای دریافت نکردند. یافته های پژوهش نشان دادند که درمان گروهی شناختی رفتاری بر نستوهی و کیفیت زندگی زنان قربانی خشونت خانگی، تاثیر دارد. از آن جا که خانواده درمانی شناختی رفتاری بر نستوهی و کیفیت زندگی زنان قربانی خشونت خانگی اثربخش و مطلوب بود، اجرای این روش مداخله را به منظور بهبود روابط زوجین و بهبود عملکرد خانواده توصیه می شود.
    کلیدواژگان: نستوهی، کیفیت زندگی، شناختی رفتاری، خشونت، زنان
  • سید یعقوب حسینی، زهره خسروی لقب * صفحات 35-56
    با توجه به نقش بانوان در رهبری امور گوناگون و توانایی آنان در کارآفرینی و راه اندازی کسب و کارهای نوین، در این پژوهش تلاش شده عواملی که بر قصد و نیت رهبری و کارآفرینی بانوان موثر است مورد بررسی قرار گیرد. پس از طراحی مدل مفهومی پژوهش، پرسش نامه پژوهش به وسیله پژوهش گران طراحی شد. پایایی پرسش نامه به وسیله ضریب آلفای کرونباخ و روایی آن به وسیله نظر خبرگان و تحلیل عاملی مورد تایید قرار گرفت. جامعه آماری این پژوهش دانشجویان دختر رشته مدیریت دانشگاه های شهر تهران می باشند. با استفاده از فرمول کوکران، حجم نمونه به مقدار 315 نفر برآورد شد. داده ها به وسیله نرم افزار ایموس مورد تحلیل قرار گرفتند و نتایج پژوهش نشان دادند انگیزه رهبری و کارآمدی رهبری بر قصد و نیت رهبری تاثیر مثبت و معنادار دارد؛ شبکه های اجتماعی و کارآمدی کارآفرینی بر قصد و نیت کارآفرینی تاثیر مثبت و معنادار دارد؛ افزون بر این ها، مشخص شد که کارآمدی رهبری و انگیزه رهبری و کارآمدی رهبری و کارآمدی کارآفرینی دارای تاثیر مثبت و معنادار بر یکدیگرند. افزون بر این نتایج، مشخص شد که حمایت های مالی و انگیزه کارآفرینی بر قصد و نیت کارآفرینی تاثیر معناداری ندارد؛ هم چنین، شبکه های اجتماعی بر قصد و نیت رهبری تاثیری معنادار ندارد.
    کلیدواژگان: قصد و نیت رهبری، قصد و نیت کارآفرینی، شبکه های اجتماعی، انگیزه، کارآمدی
  • عاطفه صداقت خواه، ساره بهزادی پور * صفحات 57-77
    هدف از این پژوهش پیش بینی کیفیت روابط زناشویی بر اساس باورهای ارتباطی، ذهن آگاهی و انعطاف پذیری روان شناختی است. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری این پژوهش دانشجویان متاهل دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز در سال 95-94 می باشد که با استفاده از تعداد مولفه (متغیرهای) پژوهش حجم نمونه مورد نیاز 260 نفر برآورد و به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها چهار پرسش نامه استاندارد سازگاری زناشویی باسبی و همکاران (1995)، باورهای ارتباطی آیدلسون و اپشتاین (1982)، پرسش نامه پنج وجهی ذهن آگاهی بائر و همکاران (2006) و پرسش نامه عمل و پذیرش بوند و همکاران (2007) بود که برای تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده از آن ها از همبستگی و رگرسیون استفاده شد. نتایج بدست آمده از این پژوهش نشان دادند که بین باورهای ارتباطی، ذهن آگاهی، انعطاف پذیری روان شناختی و کیفیت روابط زناشویی رابطه معنی دار وجود دارد. به گونه ای که نتایج رگرسیون چندگانه به شیوه هم زمان نشان داد که تاثیر باورهای ارتباطی، ذهن آگاهی و انعطاف پذیری روان شناختی در پیش بینی کیفیت روابط زناشویی معنی دار است و به ترتیب باورهای ارتباطی، ذهن آگاهی و انعطاف پذیری روان شناختی کم ترین تا بیش ترین تاثیر را در پیش بینی کیفیت روابط زناشویی داشتند.
    کلیدواژگان: کیفیت روابط زناشویی، باورهای ارتباطی، ذهن آگاهی و انعطاف پذیری روان شناختی
  • مجید موحدمجد*، صدیقه جهانبازیان صفحات 77-96
    سلامت درک شده راهی است برای بررسی وضعیت سلامت افراد که آگاهی کامل در حیطه های بیولوژیکی، ذهنی، عملکردی و معنوی از سلامت فرد را مشخص می کند. بررسی وضعیت سلامتی افراد از نگاه خودشان سنجه ای مهم از نظر وضعیت سلامت عمومی جامعه است. خودارزیابی سلامت به وسیله فرد یک شاخص شناخته شده جهانی است که برای سنجش وضعیت سلامت افراد در پژوهش های سلامت همگانی و اپیدمیولوژی دارای کاربردی گسترده است. هدف از این پژوهش مطالعه خود ارزیابی سلامت میان سالمندان ساکن شهر شیراز و یاسوج است. جامعه آماری این پژوهش را افراد سالمند بالای 65 سال ساکن شهر شیراز و یاسوج تشکیل داده است و برای گردآوری داده ها تعداد 760 نفر (400 نفر در شیراز، 360 نفر در یاسوج) از آنان را به عنوان نمونه به شیوه نمونه گیری خوشه ایی مرحله ایی انتخاب شده اند. در این پژوهش روش پیمایش مورد استفاده قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها از راه نرم افزار کامپیوتری SPSS در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی انجام گرفت. میانگین و انحراف معیار چهار بعد سلامت سالمندان مورد پژوهش 95/14± 18/75 بود که 8/63 درصد آن ها وضعیت سلامت ادراک شده خود را در حد متوسط ارزیابی کردند. متغیر های جمعیتی مانند سن، تحصیلات، وضعیت اشتغال، وضعیت تاهل، قومیت، تعداد فرزندان، طبقه اقتصادی- اجتماعی، سابقه بیماری با خودارزیابی سلامت سالمندان رابطه ای معنی دار داشتند. بین جنس و خودارزیابی سلامت رابطه ای معنی دار وجود نداشت. هم چنین، متغیرهای فرهنگی و اجتماعی مانند رفتارهای سلامت، حمایت اجتماعی، عزت نفس، مصرف رسانه، ارتباط و صمیمیت با فرزندان و ارتباط با دوستان با خودارزیابی سلامت رابطه ای معنی دار داشتند. آماره ضریب تعیین 2R نیز نشان می دهد که حدود 40 درصد تغییرات متغیر وابسته یعنی)خودارزیابی سلامت( به وسیله هفت متغیر مستقل که در معادله باقی مانده اند و شامل عزت نفس، سابقه بیماری، تعداد فرزندان، رفتار سلامت، قومیت، تحصیلات، حمایت اجتماعی هستند تبیین می شود.این که فرد نسبت به خود چه احساسی داشته باشد و برای خود چه مقدار ارزش و اهمیت بداند، می تواند بر خودارزیابی سلامت تاثیر بگذارد. این مطالعه نشان داد که وضعیت سلامت سالمندان شهر شیراز و یاسوج در حد متوسط بوده که نیازمند حمایت خانواده ها و مسئولان می باشند و وضعیت سلامت سالمندان شهر شیراز و یاسوج از عوامل فرهنگی- اجتماعی تاثیر می پذیرد.
    کلیدواژگان: خودارزیابی سلامت، سالمندان، عزت نفس، حمایت اجتماعی، سابقه بیماری، رفتار سلامت
  • محمد هادی هادیزاده، شکوه نوابی نژاد*، ولی الله فرزاد، رحمت الله نورانی پور صفحات 97-114
    اختلال شخصیت الگوی پایداری از رفتار و تجربه درونی است که با انتظارات فرهنگی به میزان قابل ملاحظه ای مغایرت دارد، فراگیر و انعطاف ناپذیر است، در دوران نوجوانی یا بزرگسالی آغاز می شود، در طی زمان پایدار است و به پریشانی و اختلال منجر می شود یکی از انوع اختلالات شخصیت، اختلال شخصیت وابسته است. این به واقع سازگارانه و طبیعی ست که آدمیان نیازمند برقراری ارتباط با دیگران و یاری گرفتن از آن ها باشند، اما در افراد دارای اختلال شخصیت وابسته این نیازهای وابستگی بیش از اندازه بوده و می توانند کاملا مشکل ساز باشند. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی رفتار درمانی دیالکتیکی بر خودکارآمدی زنان دارای شخصیت وابسته است. بدین منظور از میان زنان مراجعه کننده به کلینیک های مشاوره شهر تهران تعداد 30 نفر که بر اساس آزمون میلون (MCMI) دارای شخصیت وابسته بودند به صورت در دسترس انتخاب شده و به صورت تصادفی در گروه های آزمایش و گروه کنترل جایگزین شدند. گروه آزمایش در معرض 10 جلسه رفتار درمانی دیالکتیکی و گروه کنترل در لیست انتظار قرار گرفت. پیش از انجام مداخلات و بلافاصله پس از انجام مداخلات هر دو گروه به وسیله آزمون خودکارآمدی عمومی شرر مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد در بین گروه های آزمایش و کنترل، با ثابت نگه داشتن اثر پیش آزمون، تفاوت معنادار وجود دارد (P
    کلیدواژگان: اختلال شخصیت وابسته، رفتار درمانی دیالکتیکی، خودکارآمدی
  • زهرا نیک منش*، نیلوفر کلانتری صفحات 115-128
    این پژوهش با هدف بررسی نقش شیوه های مقابله مذهبی در بهزیستی روان شناختی زنان سرپرست خانوار شهر هشترود در سال 93- 1392 انجام گرفت. روش پژوهش توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش تمامی زنان سرپرست خانوار زیر پوشش سازمان بهزیستی شهر هشترود به تعداد 210 نفر بودند که بر اساس جدول مورگان، 106 نفر به عنوان نمونه پژوهش به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسش نامه های مقابله مذهبی (افلاک سیر و گلمن، 2011) و بهزیستی روان شناختی(طبسی وزنجانی، 2005) استفاده شد. پایایی ابعاد پرسش نامه مقابله مذهبی بین 79/0 تا 89/0 و ابعاد پرسش نامه بهزیستی روان شناختی بین 62/0 تا 90/0 گزارش شده است. داده ها با استفاده از آزمون همبستگی و رگرسیون گام به گام تحلیل شدند. نتایج نشان دادند که بین ابعاد مقابله مذهبی مثبت و بهزیستی روان شناختی رابطه مثبت معنادار ( 001/0p=) و بین ابعاد مقابله مذهبی منفی با بهزیستی روان شناختی ( 001/0p=) رابطه منفی معنادار وجود داشت. نتایج رگرسیون نشان داد که از بین مولفه های مقابله مذهبی ارزیابی خیرخواهانه پیش بینی کننده مثبت برای بهزیستی روان شناختی (001/0p= و 42/0 Beta= ) و احساس منفی نسبت به خداوند (001/0p= و 22/0- Beta= ) پیش بینی کننده منفی برای بهزیستی روان شناختی بود. از نتایج چنین برداشت می شود که شعائر مذهبی نقشی مهم در افزایش بهزیستی روان شناختی ایفا میکند. بنابراین، پیشنهاد می شود مداخلات و اقدام ها در راستای ارتقا بهزیستی روان شناختی زنان با توجه به شیوه مقابله مذهبی فعال و ارزیابی خیرخواهانه انجام گیرد.
    کلیدواژگان: زنان سرپرست خانوار، مقابله مذهبی، بهزیستی روان شناختی
  • طیبه کردگار*، حجت الله جاویدی صفحات 129-145
    هدف اصلی این پژوهش بررسی رابطه بین هوش هیجانی، سلامت روان و استرس شغلی مادران با سلامت روان دانش‏آموزان دختر متوسطه دوره اول بوده است. به لحاظ هدف، این پژوهش از نوع کاربردی و برای اجرای آن از روش همبستگی استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی دانش‏آموزان دختر متوسطه دوره اول دبیرستان شاهد دالکی ناحیه یک شیراز در سال تحصیلی 1394-95 به تعداد 300 نفر بوده است. با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و مطابق با جدول مورگان تعداد 169 نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شده است، که در نهایت، تعداد 140 پرسش نامه گردآوری شد. برای گردآوری داده ها از پرسش نامه های هوش هیجانی شوت و همکاران (1998)؛ پرسش نامه استرس شغلی استاینمتز(1977) و مقیاس افسردگی، اضطراب، استرس(DASS.، لاویبوند و لاویبوند، 1995) استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان دادند که بین هوش هیجانی و سلامت روان مادران با سلامت روان فرزندان رابطه ای معنادار وجود ندارد. بین استرس شغلی مادران و سلامت روان فرزندان رابطه معنادار و منفی وجود دارد. استرس شغلی مادران قادر به پیش بینی سلامت روان فرزندان می باشد.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، سلامت روان، استرس شغلی
|
  • S. Basharpour *, N. Mohammadi, S. Asadi Shishehgaran Pages 1-14
    The present study was conducted to investigate the effectiveness of mindfulness-based stress reduction training on the quality of life among female-headed households.The research method was quasi-experimental with pre-test and post-test design according to control group. The statistical population of this study comprised of wholewomen heads of households of Rasht city in the year of 2013-2014 (N=687). Among them thirty persons were selected randomly from this society assigned to two experimental (15 persons) and control groups (15 persons). in 8 sessions of mindfulness based stress reduction was been trained to the experimental group. Quality of Life Questionnaire was used for data gathering in pre and post test.The gathered data were analyzed using covariance analysis. Findings indicated that the research hypothesis related to effect of mindfulness-based stress reduction program on quality of life of female-headed householdshas been proven as female-headed households of experimental group in comparing to control group, obtained higher scores in quality of life. The results of this study shows that mindfulness based stress reduction is effective for quality of life in female-headed households,thunit can be used as useful method for improving the quality of life in female-headed households.
    Keywords: Mindfulness-Based Stress Reduction, Quality of Life, Female-Headed Households
  • F. Zabihivalad Abad, H. Akbariamarghan, M. Khakpour *, M. Meherafarid, Gh Kazemi Pages 15-34
    This study examined the effectiveness of cognitive behavioral therapy on hardiness among victims of domestic violence. The method of the study included quasi-experimental pre-test, post-test with two experimental and control groups, respectively. The sample covers all young couples in Emdad Committee in Ghochan. The sample subjects chosen after the public announcement and call included 91 women who voluntary participated. In the beginning of the experiment, domestic violence screening questionnaire to identify women with the highest rate of domestic violence were conducted.The women who had the highest rate of domestic violence included 37 women randomly put into experimental group (n=19) and control group (n=18).They responded to the questionnaires of hardiness and quality of life and cognitive behavior therapy groupwas conducted for the experimental group and the control group in 8 sessions of 90 minutes without any intervention. The results showed that cognitive behavioral group therapy was effective on the hardiness and quality of life amongfemale victims of domestic violence. Implementation of this intervention is recommended to improve couples’ relationships and the performance of their families because the cognitive behavior therapy was effective and satisfactory on quality of life and family hardiness offemale victims of domestic violence.
    Keywords: Hardiness, Cognitive-behavioral therapy, Violence, Women
  • S. Y. Hosseini, Z. Khosravilaghab* Pages 35-56
    According to the role of women in leadership at various states and their ability to entrepreneurship and starting up new businesses, this study attempts to identify effective factors on leadership and entrepreneurship intent of women. After designingthe conceptual model, the questionnaire of study was designed by researchers. The Cronbachsalpha and expertsand Factor analysis confirmed reliability and validity of the questionnaire. The population of this study includedfemale management students of public universitiesin Tehran city. The Cochran formula estimated the sample size as 315 subjects. Data were analyzedby using AMOS software. Results showed that leadership motivation and leadership efficacy have positive and significant impact on leadership intent. Social networks and entrepreneurship efficacy have positive and significant impact on entrepreneurship intent. Additionally, it was found that leadership efficacy and leadership motivation, leadership efficacy and entrepreneurship efficacy have positive and significant impact on each other. In addition to these results, it was found that financial incentives and entrepreneurship motivation do not have significant impact on entrepreneurshipintent;alsosocial networks do not have significant impact on leadership intent.
    Keywords: Leadership Intent, Entrepreneurship Intent, social networks, Motivation, Efficacy
  • A. Sedaghatkhah, S. Behzadipoor * Pages 57-77
    The aim of this study is to predict the quality of the marital relationship based on relationship beliefs, mindfulness and psychological flexibility.The research method is descriptive and correlational. The study statistical society included married students of Islamic Azad University of Shiraz in 2015-2016. The sample size included 260 respondents selected by targeted sampling method. The four questionnaires of marital standards (Busby et al., 1995),Eidelson and Epstein’s relationship beliefs (1982), five-sided mindfulness questionnaire of Baer et al. (2006), and Practice and Compliance questionnaire of Bond et al. (2007) were used for the data collection.Correlation and regression helped to analyze the data. The results of this study showed that the relationship beliefs, mindfulness, psychological flexibility, and quality of the marital relationship have a significant relevance. Thesimultaneous multiple regression analysis showed that the impact of relationship beliefs, mindfulness and psychological flexibility is significant in predicting marital quality.Relationship beliefs, mindfulnessand psychological flexibility respectively have the least to the greatest impact on the prediction of the quality of the marital relationship
    Keywords: Quality of the marital relationship, mindfulness, psychological flexibilityQuality of the Marital Relationship, relationship beliefs, Mindfulness, Psychological Flexibility
  • M. Movahedmajed *, S. Jahanbazian Pages 77-96
    Self-Assessed health is a way to assess the individual’s health and identifies complete information in biological, mental, and spiritual and functional area. Studying the person's health status from their viewpoint is an important evaluation in terms of public health status of society. Health self- assessment by a person is an international known index and has a wide usage for the person’s health status in public health research and epidemiology. The aim of this study is to assess the health of the elderly in the city of Shiraz and Yasuj.The population of the study included elderly people over 65 years who were residents of Shiraz and Yasuj.The sample size included 760 elders selected by random clustering sampling method.Descriptive and inferential statisticswas used for the data analysis by means of SPSS.The average of four aspects of the health was 75.18 ± 14.95 that 63.8 percent of them found their health status in the mean level. Demographic variables such as age, education, socio-economic class, employment status, marital status, ethnicity, the number of children, the history of patient had significant relation with self-assessment health. There was not any significant relation between gender and health self-assessment. In addition, the cultural and social values such as health behaviors, social support, self-esteem using media, having relation and being intimate with children and friends have a significant relation with self-assessment health. Statistic determination coefficient (R2) also shows that 40 percent of changes of the dependent value (self-assessment) are explained by 7 independent values remained in the equation and includes self- esteem, the patient history, the number of children, health behavior, ethnicity, education, social support. How valuable and how one feels about himself can effect on health assessment. This study showed that the status of health in Shiraz and Yasuj was in the mean level and authorities need to support more for that.
    Keywords: Self-AssessedHealth, Elderly, Self-Esteem, Social Support, History of Disease, Health Behavior
  • Sh Navabinejad *, Mh Hadizade, V. Farzad, R. Nooranipuor Pages 97-114
    Personality disorders are a consistent behavioural and inner experience pattern that is considerably at odds with cultural expectations. It is pervasive, inflexible, stable over time (it may develop into confusion and disorder), and begins during adolescence or adulthood. One of the many types of personality problems is the dependent personality disorder. It is a natural need for human beings to communicate with and ask for help from others but people with dependent personality disorder tend to show too much need for these bounds which can surely be troublesome. This article aims to study the effectiveness of dialectical behavioural therapy on self-efficacy of females with dependent personality disorder. For this purpose, 30 women diagnosed with dependent personality disorder through MCMI test were chosen out of the women who visited consultation centers in Tehran. These subjects randomly selected were assigned into control and experiment groups. The experiment group went through 10 sessions of dialectical behavioural therapy while the control group were put in the waiting list. Before and immediately after the interventions all groups went through Sherer general efficacy test. Results show that by stabilizing the pre-test effects there is a significant difference between the control and test group (P
    Keywords: dependent personality disorder, Dialectical Behaviour Therapy, Self-Efficacy, Women
  • Z. Nikmansh *, N. Kalantari Pages 115-128
    The aim of the present study was to investigate the role of religious coping in psychological well-being of female-headed householders of Hashtroud city within 2013-14.Method of this research was descriptive- correlation. The statistical population was comprised of 210 female-headed householders supported by State Welfare Organization of Hashtroud. The sample included 106 subjectsestimated by Morgan table and selected by available sampling method. The instruments consisted of the religious coping scale (Aflakseir&Colman, 2011) and psychological well-being (Tabasizangani, 2005).The reliability of subscales of religious coping scalewas .79 to .89 and the Cronbach’s alpha coefficient of subscales of the psychological well-being questionnaire were.62 to .90.For statistical analysis, Pearson correlation and regression analysis methods were used. The results show that there was a significant and positive relationship between dimensions of positive religious coping and psychological well-being. In addition, there was a significant and negative relationship between dimensions of negative religious coping (P= 0/001) and psychological well-being(P= 0/001). The Step-Wise regression analysis shows that charitable assessment was a positive predictor for psychological well-being (Beta=0.42,P=0.001) and negative feelings toward God was a negative predictor for psychological well-being (Beta= -0.2,P=0.001).Regard to results the religious coping has a main role in preventing and decreasing emotional and mental problems. Thus, it is betterto carry out some interventions for positive religious coping to enhance psychological well-beingof female-headed households.
    Keywords: Female-Headed Householders, Religious Coping, Psychological Well-Being
  • T. Kerdegar *, H. Javidi Pages 129-145
    The aim of this research was to study the relationship between emotional intelligence, mental health and job stress of mothers with mental health of high school female students. this study was applied from the objective aspect and correlation method was used for its implementation. The statistical population included all high school female students of ShahidDalaki, areaone in academic year of 2016 with 300 persons. By using purposive sampling method and Morgan table, 169 persons were chosen as a sample and finally 140 questionnaires were collected. Emotional intelligence questionnaire of Schutteet. al. (1998); job stress questionnaire of Steinmetz and depression, anxiety, stress scale (DASS) questionnaire of Lovibond&Lovibond (1995) were used for data collection. The results showed that there is not a significant relationship between emotional intelligence and mental health of mothers with mental health of children. There is a negative and significant relationship between job stress of mothers and mental health of children. Job stress of mothers was able to predict the mental health of children.
    Keywords: Emotional Intelligence, Mental Health, job stress