فهرست مطالب

زن و جامعه - سال هفتم شماره 2 (پیاپی 26، تابستان 1395)

فصلنامه زن و جامعه
سال هفتم شماره 2 (پیاپی 26، تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/18
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علیرضا آقا یوسفی، علی فتحی آشتیانی، مهناز علی اکبری، حمیدرضا ایمانی فر صفحات 1-20
    هدف از این پژوهش نیمه آزمایشی بررسی اثر بخشی رویکرد درمانی واقعیت درمانی مبتنی بر نظریه انتخاب بر تعارض های زناشویی و بهزیستی اجتماعی بود. 25 نفر آزمودنی که شرایط ورود به پژوهش را داشتند و به صورت فراخوان به کلینیک درمانی مراجعه کرده بودند، با روش جایگزینی تصادفی در دو گروه آزمایشی و گروه کنترل قرار گرفتند. متغیر مستقل رویکرد واقعیت درمانی مبتنی بر نظریه انتخاب بود. ابزار سنجش، پرسش نامه 54 پرسشی تعارض های زناشویی ثنایی و پرسش نامه بهزیستی اجتماعی صفاری نیا بود. نتایج آزمون فریدمن برای پیش آزمون- پس آزمون- پیگیری در مقایسه با گروه کنترل، نشان دادند که رویکرد واقعیت درمانی، به گونه ای کارآمدی تعارض های زناشویی را در مقایسه با گروه کنترل در زنان کاهش می دهد. هم چنین، با وجود آن که مداخله واقعیت درمانی بر بهزیستی اجتماعی آزمودنی ها اثر بخشی نداشت، اما بر دو زیر مقیاس پیوستگی اجتماعی و پذیرش اجتماعی، اثربخشی معنادار داشت. نتایج پژوهش، مفهوم سازی و سنجش عملیاتی و دقیق تر زیرمقیاس های بهزیستی اجتماعی را پیشنهاد می کند.
    کلیدواژگان: واقعیت درمانی، تعارض های زناشویی، بهزیستی اجتماعی
  • بتول صیفوری طغرالجردی، رامین تقوی، عباس فردوسی صفحات 21-38
    ارزش ها، از بنیادی ترین عامل های جهت دهنده سازنده رفتارهای انسانی در هر جامعه هستند. این بررسی به روش پیمایشی در بین دانشجویان دختر دانشگاه آزاد و پیام نور انجام گرفته است و با توجه به هدف های پژوهش دیدگاه شوارتز و نوع بندی ده گانه او برای این پژوهش مناسب تر به نظر می رسد. روش پژوهش پیمایش با استفاده از پرسش نامه بوده است. جامعه آماری تمام دانشجویان دختر دانشگاه آزاد و پیام نور شهر کرمان بوده اند که تعداد آنان 6952 نفر بوده و با استفاده از فرمول لین 4 حجم نمونه بدست آمده 362 نفر محاسبه شد. نتایج بدست آمده حاکی از آن است که برحسب مقیاس شوارتز، ارزش ها به ترتیب اولویت عبارتند از: توجه به خود متعالی، محافظه کاری، پیشبرد هدف های شخصی و آمادگی برای تغییرات. هم چنین، آزمون فرضیه ها نشان دادند که: ترجیحات ارزشی دانشجویان دختر دانشگاه پیام بیش تر از دانشگاه ازاد است. هم چنین، دانشجویان دانشگاه پیام نور در انتخاب اولویت ارزشی خودمتعالی و محافظه کاری تمایل بیش تری نشان داده اند، اما دانشجویان دانشگاه آزاد در انتخاب اولویت ارزشی پیشبرد هدف های شخصی و آمادگی برای تغییر تمایل بیش تری نشان داده اند.
    کلیدواژگان: نظام ارزشی، محافظه کاری، خودمتعالی، آمادگی برای تغییر، پیشبرد هدف های
  • نادر کریمیان، اقبال زارعی صفحات 39-68
    مقدمه
    با توجه به پیدایش شکل های نوین روابط پیش از ازدواج در سالیان اخیر در میان جوانان، این مطالعه با هدف بررسی کیفی وضعیت زندگی زنان دارای رابطه هم خانگی پیش از ازدواج انجام گرفت.
    روش
    در این مطالعه، روش شناسی کیفی به عنوان روش شناسی غالب انتخاب شد. جهت یافتن افراد نمونه از روش نمونه گیری گلوله برفی بهره گرفته شد. پس از یافتن چند نمونه نخست از راه دوستان و آشنایان، همان نمونه ها پس از مصاحبه و فرایند جلب اعتماد، رابط و واسطی شدند برای آشنایی و مصاحبه با نفرات بعدی. برای گردآوری داده ها از 19 زن که دارای رابطه هم خانگی بودند، مصاحبه عمیق و نیمه ساختار یافته انجام گرفت. زنان شرکت کننده بیش تر در شهرهای بندرعباس، کرمان و تهران سکونت داشتند. داده های بدست آمده با رویکرد تفسیری تحلیل شدند.
    یافته ها
    بر اساس تفسیرهای انجام شده در مورد داده ها چندین مقوله در زمینه وضعیت زنان هم خانه بدست آمد: رضایت نسبی از رابطه، تعهد متقابل ضعیف، کیفیت پایین رابطه، ترس از قضاوت خانواده و جامعه، آسیب های شخصی، رابطه معامله گونه و نداشتن تصمیم برای ازدواج.
    بحث و نتیجه گیری
    شیوع آرام و خزنده روابط هم خانگی در زندگی جوانان ایرانی، آمار بالای طلاق، وفور خیانت های عاطفی و جنسی افراد متاهل و شیوع سبک های غربی روابط پیش از ازدواج همگی بنیان خانواده ایرانی را نشانه رفته اند و حل این معضلات نیازمند عزم جدی مسئولان و کارشناسان در سطح کلان جهت بازنگری در سیاست گذاری های شغلی، اقتصادی، ازدواج، برنامه های تلویزیونی و حوزه فرهنگ می باشد.
    کلیدواژگان: هم خانگی، وضعیت زندگی، ازدواج آزمایشی، کیفیت رابطه، نمونه گیری گلوله برفی
  • عالیه شکربیگی، امیدعلی احمدی، مریم ابراهیمی منش صفحات 69-88
    این پژوهش با هدف استخراج باورهای زنان مطلقه یا متقاضی طلاق در خصوص زندگی زناشویی و پندار آنان از همسر آینده در پیش از ازدواج انجام گرفته است. بر این اساس، تلاش شده است دیدگاه زنان با رویکردی برساخت گرایانه و با استفاده از روش شناسی کیفی و اسلوب نظریه زمینه ای[1] مورد کنکاش قرار گیرد. نمونه ها بر اساس روش نمونه گیری هدفمند، از بین 40 زن متقاضی طلاق یا مطلقه، مراجعه کننده به مراکز مشاوره خانواده در سطح شهر شیراز انتخاب و داده ها با استفاده از روش مصاحبه ژرف گردآوردی شده اند. از راه سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزینشی، 5 مقوله اصلی «توهم همسر آرمانی»، «زندگی زناشویی رویایی»، «آماده نبودن «خود» جهت ورود به زندگی زناشویی»، «ازدواج زود هنگام و بی تدبیری در امور زندگی» و «نداشتن فهم کافی از دنیای مردانه» و یک مقوله هسته با عنوان «ناشناخته بودن ماهیت زندگی زناشویی» پدیدار شد. تحلیل یافته ها مشخص کرد که زنان مصاحبه شونده نسبت به فضای زندگی زناشویی و مراوداتی که در آینده بایستی برقرار کنند از باورها و پندارهای واقع بینانه ای برخوردار نبوده اند، هم چنین، پندار پیشین آنان از شوهر آینده نیز بسیار آرمان گرایانه و به دور از واقعیت بوده است.
    کلیدواژگان: نگرش به طلاق، باورهای غیرمنطقی، سازگاری زناشویی، انتظارهای زناشویی، نظریه زمینه ای
  • علی حسن توفیقیان فر، جمشید عزیزی، بتول صیفوری، فخرالدین بهجتی اصل، فرود قایدگیوی صفحات 89-114
    بحث توانمندسازی همواره به عنوان یکی از مباحث مهم زنان سرپرست خانوار مطرح بوده است. هدف کلی این پژوهش، بررسی تاثیر طرحهای خودکفایی کمیته امداد امام (ره) بر توانمندسازی زنان سرپرست خانوار استان کهگیلویه و بویراحمد است. چارچوب نظری پژوهش براساس نظریه های تواناسازی ساراالانگه و فیترمن، حمایت اجتماعی کسل، طرد اجتماعی آمارتیاسن و سیلور، نظریه فمنیستی لیبرال و نظریه رفاه اجتماعی استوار است. برای گرد آوری داده های پژوهش از دو شیوه اسنادی و میدانی به روش پیمایشی بهره گرفته شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل کل زنان سرپرست خانوار استان کهگیلویه و بویراحمد بوده است که از طرح های خودکفایی نهاد کمیته امداد، بهره مند شده اند و ابزار اصلی در این پژوهش، پرسش نامه بوده است، بنابراین، با استفاده از فرمول نمونه گیری یامانی، تعداد 153 نفر از زنان یاد شده به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند که شیوه نمونه گیری نیز از نوع سیستماتیک بوده است. از مجموع متغیرهای مستقلی که وارد رگرسیون چند متغیره شده اند، متغیر « خدمات آموزشی، فنی و مشاوره ای» با ضریب بتای 57/0
    و متغیر «شعاع حمایتی» با ضریب بتای19/0 بیش ترین تاثیر را بر توانمندسازی زنان داشته اند. در مجموع یافته های پژوهش در سه بعد متغیرهای زمینه ای، خدمات امداد و دایره حمایت اجتماعی نشان داده اند که توانمندسازی زنان براساس طرحهای خودکفایی، بر پایه آموزش، کسب فنون و مهارت های شغلی، تقویت روحیه خودباوری، ایجاد انگیزه در چارچوب آموزش های فنی و حرفه ای و نیز دریافت مشاوره های نوین شغلی متناسب با شرایط و مقتضیات نوع شغل استوار است.
    کلیدواژگان: اشتغال، توانمندسازی، طرح های خودکفایی، زنان سرپرست خانوار
  • اسماعیل برزگر، سیامک سامانی صفحات 115-128
    هدف
    این پژوهش در پی تبیین نقش واسطه ای صمیمیت در رابطه بین الگو های ارتباطی و کیفیت زندگی زناشویی است.
    روش
    این پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل تمامی معلمان متاهل شهرستان مرودشت بود که 303 نفر ( 162زن و 141مرد) از آن ها به شیوه خوشه ایتک مرحله ای انتخاب شدند. در این پژوهش از پرسش نامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی (1998)، الگو های ارتباطی کریستین – سالاوی (1984) و صمیمیت زوجین ووندون بروک و هانس برتمن (1995) استفاده شد. داده ها در دو سطح آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (ماتریس همبستگی، تحلیل رگرسیون، و تحلیل مسیر) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نشان دادند که الگوی ارتباطی اجتنابی نتوانست کیفیت (874/0p<) و صمیمیت زناشویی(135/0p<) را متاثر کند. هم چنین، توقع زن و توقع مرد با صمیمیت (314/0-) و کیفیت زناشویی (208/0-) رابطه منفی داشت. الگوی توقع زن تاثیری در صمیمیت زوجین (904/0p<) نداشت، اما تاثیر منفی بر کیفیت رابطه زناشویی (046/0p<) به گونه مستقیم داشت و اما توقع مرد به صورت مستقیم بر صمیمیت (022/0p<) اثر داشت و به صورت غیر مستقیم و با واسطه صمیمیت در کیفیت رابطه زناشویی (058/0-) تاثیر منفی داشت. در نهایت، الگوی سازنده متقابل توانست صمیمیت (001/0p<) را به گونه مستقیم و کیفیت زندگی زناشویی را با واسطه صمیمیت (234/0) به گونه غیر مستقیم متاثر کند.
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از آن بود که کیفیت زندگی زوجین تحت تاثیر مستقیم و غیر مستقیم الگو های ارتباطی زوجین از راه واسطه گری صمیمیت است. گفتنی است با افزایش صمیمیت در میان زوجین تاثیر الگو های مخرب توقع زن و مرد بر کیفیت روابط زناشویی کم تر شده و تاثیر الگوی سازنده ارتباط بیش تر می شود و بر عکس.
    کلیدواژگان: الگو های ارتباطی، صمیمیت زناشویی، کیفیت زندگی زناشویی
  • اسماعیل صدری دمیرچی، فریبا اسماعیلی قاضی ولویی، سارا اسدی شیشه گران صفحات 129-146
    هدف از این پژوهش، مقایسه تنظیم شناختی هیجان، منبع کنترل و معناجویی در زنان وابسته به مواد و عادی بوده است. روش پژوهش از نوع پژوهش های علی- مقایسه ای بود. جامعه آماری این پژوهش را تمامی زنان معتاد مراجعه کننده به مراکز ترک اعتیاد زیرنظر بهزیستی شهر تبریز در زمستان 1394 تشکیل می دادند که از سه مرکز درمان و بازتوانی ترک اعتیاد امید، نور و خانه سبز، به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای، یک مرکز انتخاب و 50 نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند؛ و جهت مقایسه از بین زنان عادی مراجعه کننده به مراکز خانه سلامت 50 نفر به روش تصادفی ساده به عنوان گروه مقایسه انتخاب شدند. گرد آوری داده ها با استفاده از پرسش نامه ها ی تنظیم شناختی هیجان گرنفسکی و همکاران، منبع کنترل راتر و معنا در زندگی استیگر و همکاران، انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس چند متغیری مانوا استفاده شد. نتایج تحلیل نشان می دهند که زنان وابسته به مواد بیش تر از راهبردهای هیجانی منفی (ملامت خویش، نشخوار ذهنی، فاجعه آمیزی و ملامت دیگران) استفاده می کنند (001/0). هم چنین، نتایج نشان می دهند که میانگین نمره های کنترل درونی به گونه ای معنادار در زنان عادی از زنان وابسته به مواد بیش تر است؛ زنان وابسته به مواد بیش تر از کنترل بیرونی استفاده می کنند (001/0) و معنا در زندگی زنان عادی بیش تر از زنان وابسته به مواد است (001/0)؛ بنابراین، می توان گفت آموزش های لازم برای بکارگیری راهبردهای مثبت تنظیم هیجان، تغییر منبع کنترل از بیرونی به درونی و یافتن معنا در زندگی جهت پیشگیری از بروز جرایم در بین زنان ضروری بنظر می رسد.
    کلیدواژگان: تنظیم شناختی هیجان، منبع کنترل، معناجویی، زنان وابسته به مواد
  • مهناز فرهمند، خدیجه خاتمی سروی، رضیه محمدحسنی صفحات 147-166
    از جمله مفاهیمی که امروزه در مباحث مربوط به حوزه سلامت از اهمیتی ویژه برخوردار است و دایره شمول موضوع های آن هر روز فراگیرتر می شود، مفهوم سلامت اجتماعی است. روی هم رفته، در بحث سلامت اجتماعی انسان به تنهایی مطرح نیست بلکه آنچه مورد بحث است، پدیده هایی است که پیرامون او وجود دارند و بر مجموعه و سیستم او تاثیر می گذارند.این مطالعه به مقایسه سلامت اجتماعی و عوامل کارآمد بر آن در بین زنان شاغل و خانه دار شهر یزد پرداخته است. این پژوهش با استفاده از روش پیمایش و پرسش نامه انجام گرفته است. حجم نمونه را 384 نفر زنان خانه دار و 182 نفر زنان شاغل شهر یزد تشکیل می دهند که از راه نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شده اند. یافته ها نشان می دهند که زنان شاغل نسبت به زنان خانه دار از سلامت اجتماعی بالاتری برخوردارند. از متغیرهای مورد مطالعه، متغیرهای مهارت های ارتباطی، عزت نفس و قدرت تصمیم گیری با سلامت اجتماعی زنان شاغل و خانه دار رابطه ای معنادار داشتند. هم چنین، متغیرهای وضعیت تحصیل و درآمد با سلامت اجتماعی زنان شاغل رابطه ای معنادار داشت. در تحلیل رگرسیون چند متغیره نیز متغیرهای عزت نفس، تحصیلات، مهارت های ارتباطی، قدرت تصمیم گیری در کل 34 درصد از واریانس سلامت اجتماعی زنان را در جامعه آماری تبیین کردند.
    کلیدواژگان: اشتغال، تحصیلات، سلامت اجتماعی، زنان، مهارت های ارتباطی
  • کیانوش قلی پور، منصور حقیقتیان، سیدعلی هاشمیان فر صفحات 167-186
    این پژوهش با هدف بررسی نقش شهروندی زیست محیطی زنان بر بازیافت زباله های خانگی در شهر شیراز انجام شده است. روش پژوهش پیمایشی و جامعه آماری شامل شهروندان زن ساکن در شهر شیراز می باشد. با توجه به حجم نمونه در مدل سازی معادله های ساختاری400 نفر به عنوان نمونه تعیین و به صورت سهمیه ای از 9 منطقه شهری داده ها با ابزار پرسش نامه گرد آوری شده و تجزیه و تحلیل داده ها بوسیله نرم افزار SPSS20 و 20AMOS انجام گرفته است. پایایی ابزار پژوهش از روش حد نصاب ضریب آلفای کرونباخ و روایی نیز ( با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی)، انجام گرفته است. نتایج آماری ضریب همبستگی وجود رابطه ای معنی دار بین هر یک از متغیرهای رد پا و خود بوم شناختی با بازیافت زباله های خانگی را به ترتیب (34/0-= r و24 /0=r ) مورد تایید قرار داده است. سپس در فضای چند متغیره مدل سازی، معادله های ساختاری با احتساب خطاهای اندازه گیری و نتایج واقعی تر خود بوم شناختی دارای (30/0) تاثیر مثبت و معنی دار و ردپای بوم شناختی با (37/0-) تاثیر منفی و معنی دار بر بازیافت زباله های خانگی بوده است.
    کلیدواژگان: استفاده دوباره، تفکیک از مبدا، شهروندی زیست محیطی، بازیافت زباله های خانگی، خود بوم شناختی، ردپای بوم شناختی
|
  • Alireza Aghayosofi, Ali Fathiashtiyani, Mahnaz Aliakbari, Hamid Reza Imanifar Pages 1-20
    The purpose of this quasi-experimental study was to evaluate the effectiveness of therapeutic reality therapy approach based on the choice theory in marital conflict and social well-being. Twenty-five subjects who were eligible for the study and had visited the clinic were randomly divided into two experimental groups and one control group. The independent variable was reality therapy approach based on choice theory. The assessment tool included Sanai’s marital conflict questionnaire with 54 questions and Saffarinia’s social well-being questionnaire. Friedman test for pretest-posttest-follow-up compared with the control group showed that reality therapy approach effectively reduced women marital conflicts in comparison to the control group. Although reality therapy intervention does not increase social well-being of participants¡ it significantly had effect on two subscales of social coherence and social acceptance. The results suggest more accurate and operating measurement of social well-being subscales and conceptualizing them.
    Keywords: Reality Therapy, Marital Conflict, Social Well, Being
  • Batul Seifoori, Ramin Taghavi, Abbas Taghavi Pages 21-38
    Values are the most fundamental manufacturer of human behaviors in any society. This survey performed among female students of Payam Noor University (PNU) and Azad University. Schwartz’s ten-type scale seemed more appropriate for the objectives of this study. The research used a questionnaire as a tool. The population included all students of Kerman at Islamic Azad University and PNU, which were 6952 people. The Lin formula determined a sample size of 362 subjects. The results showed that according to Schwartz scale, values in order of preferences included attention to own transcendent, conservatism, promoting personal goals and preparing to change. The test of hypothesis indicated that the tendency of value preferences among PNU students is more than students. In addition the tendency to conservative values and own transcendent among PNU students are greater than Azad students, in priority value of preparing for change and promoting personal goals has shown a greater tendency among students of Azad University than PNU students.
    Keywords: Value System, Conservatism, Own Transcendent, Preparing for Change, Promoting Personal Goals
  • Nader Karimiyan, Eghbal Zarei Pages 39-68
    Appearing new forms of relationships before marriage among young people in recent years, the aim of this study was to discover the causes and motivations of people to choose this way of life. The qualitative methodology was selected as the dominant method. Snowball sampling helped to find samples. For data collecting, 23 men and women engaged in a cohabiting were interviewed in semi-structured manner. Results of the interviews were divided into several categories. Major of participants lived in Bandar Abbas, Kerman and Tehran. After analyzing the data with an interpretive approach, 7 main categories were elicited: relative satisfaction with relationship, poor mutual commitment, poor quality of relationship, fear of judgment of family and community, personal injury, transactional relationship and no decision to marriage. The slow and creeping spread of cohabiting relationships, high divorce rates, emotional and sexual infidelity, and the prevalence of Western-style relationships settled before marriage threaten all Iranian families. Solving these problems needs a serious commitment on the macro-level officials and experts to review the employment policy, economy, entrepreneurship, TV programs and cultural policies.
    Keywords: Cohabitation, Life Status, Trial Marriage, Relationship Quality, Snowball Sampling
  • Aliyeh Shekarbeigi, Omid Ali Ahmadi, Maryam Ebrahimi Manesh Pages 69-88
    This study aimed to explore beliefs of divorced women and those who have begun divorce proceedings about married life and their perceptions about their future husbands. Using constructivist approach, qualitative methodology and grounded theory, the paper tried to study the view of divorced women and those who has begun divorce proceedings. Based on purposive sampling, participants were selected from 40 women who was either divorced or had begun divorce proceedings and had visited one of counseling centers in Shiraz. Data was gathered through in-deep interviews. Using three phases of open, axial and selective coding, 21 concepts, 5 main themes and 1 core concept (being alien to the nature of married life) were emerged. The findings revealed that interviewed women did not enjoy realistic beliefs and perceptions about nature of married life and its appropriate behavior; in fact, their perceptions about their future husbands were too idealistic and distant from reality.
    Keywords: Attitude to Divorce, Irrational Beliefs, Marital Adjustment, Marital Expectations, Grounded Theory
  • Ali Hassan Toighiyanfar, Jamshid Azizi, Batul Seifori, Fakhrodin Behjati Asl, Frud Ghayedgivi Pages 89-114
    One of the most important topics has been the empowerment of female-headed households. The aim of the present study is to examine the effect of self-sufficiency services in Imam Khomeini Help Committee on Empowerment of women heads of household in Kohgiloyeh Va Boyerahmad (K&B) province in 2012. Documents and field survey method helped to collect data. The research population consisted of female-headed households in Kohgiloyeh who have benefited from the self-sufficiency schemes of Relief Committee. The main instrument used in this study was the questionnaire. Therefore, the sample size of 153 women was selected by the Yamany formula in and systematic sampling method. From the independent variables entered into a multivariate regression, the variables of "education, technical and consulting services" with the beta coefficient of 0.57 and "protective radius" with beta coefficient of 0.19 had the greatest impact on women's empowerment. findings in three variables of grounded, social support and rescue services department have shown that women's empowerment schemes based on self-sufficiency, depends on training, business and job skills, confidence and motivation in the form of professional and technical training and the accessibility to new professional and career advice tailored to the conditions and requirements of the job.
    Keywords: Empowerment, Women, Heads of Household, Employment, Self, Sufficiency
  • Esmail Barzegar, Siamak Samani Pages 115-128
    The present study aims to explain the meditating role of intimacy in the association between communication patterns and quality of married life. The research method was descriptive-correlation. The populations of the study included all married teachers of Marvdasht City from whom 303 individuals (162 Females and 141 Males) were selected through single-stage clusters. In this study, The World Health Organization Quality of Life (WHOQOL), Christense-Salavi communication pattern (1984) and Marital Intimacy (Van den Broek and Hans Bratman, 1995) are used. In addition data were analyzed using SPSS and AMOS software and in two statistical levels, descriptive (mean and standard deviation) and inferential statistics (correlation matrix, multivariate regression analysis and path analysis).The results showed that the avoidance communication pattern cannot affect the quality (p
    Keywords: Communication Patterns, Intimacy, Marital Quality of Life
  • Esmail Sadry, Fariba Esmaeli Ghazi, Sara Asadi Pages 129-146
    The purpose of this study was to investigate the comparison of cognitive emotion regulation, locus of control and meaning in life in addicted and normal women. The method of this study is causal-comparative. Statistical population of this study comprised of all women addicted referred to addiction treatment centers under the supervision of Behzisty in Tabriz in 2015. From three medical and rehabilitation, centers called Hope, Noor and Khane Sabz one center was selected by cluster sampling method and from this center 50 subjects were randomly selected. For comparison, between normal women referred to health house centers, 50 people were randomly selected as the control group. The used tools consist of Granefski, all cognitive emotion regulation questionnaires, Rutter Locus of Control and Steger Meaning in life questionnaire. Data analysis was multivariate analysis of variance. The findings proved that normal women use internal locus of control more than substance dependence women do. Substance dependence women use more external control (p
    Keywords: Cognitive Emotion Regulation, Locus of Control, Meaning in Life, Normal Women, Substance Dependence Women
  • Mahnaz Farahmand, Khadijeh Khatami Sarvi, Raziye Mohammadhasani Pages 147-166
    One of the concepts that has a particular importance in the field of health-related topics, and becomes more inclusive concept every day is social health. In general, in the human social health issues, phenomenon, which are around human, and effect on his system are important. This study compares the social health and its determinants between working women and housewives in Yazd city. This study has been performed with survey methods and questionnaire techniques. Sample size consists of 384 homemakers and 182 employed women in Yazd selected by multistage cluster sampling method. The results show that employed women have higher social health than homemakers do. Variables such as education, communication skills, self-esteem and decision-making had significant relationship in women's health. In multivariate regression analysis, self-esteem, education, communication skills, decision-making variable explained in total 34% of the variance in women’s social heath and in the statistical population.
    Keywords: Employment, Education, Social Health, Communication Skills
  • Kianush Gholipour, Mansur Haghighatiyan, Seyed Ali Hashemyanfar Pages 167-186
    This study aimed to investigate the environmental citizenship role of women in the recycling of household trash in the city of Shiraz. This is survey research and the research population includes all female citizens living in Shiraz (1400000). According to the sample size in structural equation modeling, 400 people determined from nine metropolitan areas were selected through quota sampling. Questionnaires helped to gather data analyzed by SPSS 20 software and AMOS20. The reliability of the questionnaire through Cronbach's alpha coefficient quorum and construct validity of the questionnaire by confirmatory factor analysis was examined. Pearson correlation coefficient confirms statistically significant relationship between each of the variables of ecological footprint and ecological selves with recycling of household waste respectively (r= - 0/34 and r=0/24). Then in a multivariate structural equation modeling and by taking into account measurement errors and more realistic results, ecological selves (0.30) had significant and positive impact and ecological footprint (- 0.37) had significant negative effect on the recycling of household trash.
    Keywords: Source Separation, Citizenship, Environmental, Recycling, Household Waste, Ecological Selves, Ecological Footprint