فهرست مطالب

زن و جامعه - سال نهم شماره 1 (پیاپی 33، بهار 1397)

فصلنامه زن و جامعه
سال نهم شماره 1 (پیاپی 33، بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سودابه بساک نژاد *، مریم جباری، الهه موالی زاده صفحات 1-16
    هدف این پژوهش، مقایسه طرحواره های ناسازگار اولیه، سبک های هویت و روابط والد-فرزندی در زنان معتاد و غیر معتاد شهر اهواز بود. این پژوهش از نوع توصیفی پس رویدادی است و جامعه آماری پژوهش را دو گروه، شامل زنان معتاد به عنوان گروه آزمودنی و زنان غیر معتاد به عنوان گروه مقایسه، تشکیل می دهند. افراد نمونه در هر گروه 42 نفر می باشند که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس هدفمند انتخاب و از نظر برخی متغیرهای دموگرافیک (سن، تحصیلات و پایگاه اقتصادی – اجتماعی) همتاسازی شدند. ابزار مورد استفاده، فرم کوتاه پرسش نامه طرحواره های ناسازگار اولیه، پرسش نامه سبک های هویت برزنسکی و مقیاس روابط والد- فرزندی قاین و همکاران بود که در یک بازه زمانی سه ماهه تکمیل شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون t و u من ویتنی استفاده شد. با توجه به نتایج تجزیه و تحلیل فرضیه ها در سطح معنی داری 05/0 زنان معتاد با کسب نمره بیش تر در هر یک از طرحواره های ناسازگار بریدگی و طرد، خودگردانی و عملکرد مختل، محدودیت های مختل و بازداری بیش از حد و نیز سبک های هویت هنجاری و سردرگم و نمره کم تر در سبک هویت داده ای تفاوتی معنی دار را با گروه غیر معتاد نشان دادند. از نظر متغیر روابط والد- فرزندی در دو گروه تفاوتی معنادار وجود نداشت. بنابراین، با توجه به اهمیت طرحواره های ناسازگار اولیه و سبک های هویتی در بروز انحرافات رفتاری و اختلال سوءمصرف مواد در زنان، تمرکز بر روش های تربیتی و آموزشی و بهبود کیفیت روابط به عنوان عوامل موثر در شکل گیری هویت و نیز توجه به نقش طرحواره های ناسازگار اولیه در برنامه های درمانی به منظور ارتقای سازگاری فردی، روانی، اجتماعی و رفع مشکلات مربوط به ترک مواد و پیشگیری از اعتیاد می تواند بسیار مفید باشد.
    کلیدواژگان: طرحواره های ناسازگار اولیه، سبک های هویت، روابط والد- فرزندی، زنان معتاد
  • ربابه پورجبلی * صفحات 17-36
    این پژوهش، با هدف بررسی مقدار آگاهی زنان شهر ارومیه از حقوق خانوادگی خود با توجه به تاثیر متغیرهای مقدار حضورشان در عرصه عمومی و مقدار استفاده از رسانه های جمعی انجام شده است. روش پژوهش، پیمایش و ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه بوده است. جامعه آماری پژوهش دربرگیرنده تمامی زنان بالای 19 سال ساکن شهر ارومیه در سال1395 می باشد که بر اساس فرمول کوکران، تعداد 385 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند و پرسش نامه ها از روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای بین پاسخگویان توزیع شد. یافته های پژوهش نشان می دهند، مقدار آگاهی زنان شهر ارومیه از حقوق خانوادگی شان در سطح متوسط (54%) بوده و عوامل حضور در عرصه عمومی، مدت استفاده از رسانه های جمعی و متغیرهای زمینه ای(سن، تاهل و پایگاه اجتماعی و اقتصادی) در مقدار آگاهی آنان از حقوق خانوادگی شان موثر می باشد. تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد، متغیر حضور زنان در عرصه عمومی با ضریب بتای (667)، بیش ترین سهم را در تبیین و پیش گویی مقدار آگاهی زنان از حقوق خانوادگی شان داشته است. هم چنین، با تحلیل مسیر معلوم شد، مدل تجربی پژوهش حدود 60 درصد از واریانس متغیر آگاهی زنان از حقوق خانوادگی را تبیین می کند.
    کلیدواژگان: حقوق خانوادگی، عرصه عمومی، وسایل ارتباط جمعی
  • مهدی چرمچیان لنگرودی * صفحات 37-60
    این پژوهش با هدف تاثیر فناوری داده ها و ارتباطات بر مدیریت ضایعات برنج از دیدگاه زنان شالیکار شهرستان ساری انجام شد. جامعه آماری پژوهش 1677 نفر از زنان شالیکار شهرستان ساری بودند. نمونه گیری تصادفی طبقه ای در این مطالعه به کاربرده شد و 145 نفراز زنان شالیکار انتخاب شدند. این پژوهش از نوع علی-ارتباطی و به لحاظ هدف کاربردی می باشد و برای تجزیه و تحلیل داده ها ازSPSS 16 و PLSاستفاده شد. آلفای کرونباخ سوالات پرسش نامه 97/0 بدست آمد. میانگین سن و سابقه کار زنان شالیکار به ترتیب 33/45 و 59/25 سال بود. نتایج بیانگر آن بود که 8/52 درصد واریانس به کارگیری عملیات مدیریت ضایعات برنج به وسیله قابلیت های فناوری داده ها و ارتباطات و به کارگیری ابزارهای فناوری داده ها تبیین می شود. پیشنهاد می شود در مدیریت ضایعات برنج به مواردی مانند استفاده از علف کش های مناسب برای کنترل علف های هرز، مقدار استفاده زنان شالیکار از بذر مرغوب و سازگار با شرایط منطقه، حمل و نقل با وسایل مناسب، رعایت اصول نگهداری برنج در انبارمانند توجه به تهویه و رطوبت و مبارزه بیولوژیک مانند استفاده از زنبور تریکوگراما، اهمیت داده شود. هم چنین، از ابزارهای فناوری داده ها و ارتباطات(مانند رادیو، تلفن ثابت، تلویزیون و تلفن همراه) بیش تر استفاده شود.
    کلیدواژگان: فناوری داده ها و ارتباطات، مدیریت ضایعات، زنان شالیکار، ساری
  • فرناز ملکی سروستانی، مهناز جوکاری، علی روحانی* صفحات 61-80
    زبان تجلی گاه فرهنگ مردم یک جامعه است و بررسی آن می تواند زوایای پنهان فرهنگ جامعه را نمایان کند. بویژه در گفت وگوهای میان افراد که نمونه ی کامل و مشخصی از افکار و فرهنگ جوامع، در بافت زمانی و مکانی ویژه ای است. اینپژوهش نیزباتوجه به اهمیت زبان در تعاملات اجتماعی و باتوجه به نقش محوری زنان در شکل گیری خانواده و اجتماع، قدم در عرصه گفتار نهاده تا کنش های گفتاری زنان را در داستان های هوشنگ مرادی کرمانی بررسی کند. این بررسی با استفاده از دیدگاه و روش جان سرل[1] انجام گرفته است. سرل کنش های گفتاری را در پنج دسته اظهاری، ترغیبی، عاطفی، اعلامی و تعهدی تقسیم کرده است و برای تعیین هریک به بررسی بافت موقعیتی گفتار، اعم از زمان و مکان و جایگاه افراد، تاکید داشته است. نتایج بدست آمده از این پژوهش نشان دادند که زنان به دلیل نداشتن قدرت در جوامع روستایی، بیش تر از کنش های گفتاری ترغیبی استفاده می کنند و کنش های اظهاری و عاطفی بکار برده شده نیز بیش تر در راستای ترغیب مخاطب هستند تا بدین وسیله به گونه غیرمستقیم دیگران (بویژه مردان و شوهران) را برای رسیدن به خواسته های خود ترغیب و تشویق کنند. هم چنین، از کنش های اعلامی و تعهدی که نیاز به کنشگری مستقیم فرد دارد، کم تر استفاده شده است.
    کلیدواژگان: بازنمایی اجتماعی، کنش های گفتاری، زبان، زنان، بافت اجتماعی
  • طیبه نیک ورز * صفحات 81-106
    سلامت اجتماعی ارزیابی فرد از اجتماع، کیفیت و کمیت درگیر شدن شخص در اجتماع را در برمی گیرد. این نوشتار به بررسی ارتباط و شناخت تاثیر احساس امنیت اجتماعی به معنای نبود تشویش، دلهره و نگرانی خاص در رویارویی با امور مربوط به زندگی اجتماعی، بر سلامت اجتماعی زنان می پردازد. چارچوب نظری شامل رهیافت ترکیبی درحوزه سلامت اجتماعی و امنیت است و از نظریه های کییز، لارسون و نظریه نیازهای مازلو استفاده شد. روش مورد استفاده در این پژوهش از نظر روش گردآوری داده ها، پژوهشی توصیفی (غیرآزمایشی) از شاخه مطالعات پیمایشی بشمار می آید و از نظر ارتباط بین متغیرهای پژوهش، از نوع همبستگی است که مقدار سلامت اجتماعی زنان (متغیر وابسته) را با متغیرهای مستقل امنیت اجتماعی، و هم چنین، با وضعیت تاهل و اشتغال (متغیر زمینه ای) بررسی کرده است. جامعه آماری، زنان15تا 45سال ساکن شهرکرمان است که بر اساس فرمول کوکران، 380 نفر به روش نمونه گیری خوشه ای، براساس مناطق چهارگانه ی شهرداری، از راه پرسش نامه های استاندارد شده، مورد مطالعه و بررسی قرارگرفتند. نتایج بدست آمده حاکی از رابطه مثبت و معنادار آماری بین احساس امنیت و ابعاد آن، با مقدار سلامت اجتماعی زنان است. نتایج رگرسیون چند متغیره نشان داد که احساس امنیت اجتماعی و امنیت فکری زنان به بهترین وجه و امنیت مالی، امنیت جانی و امنیت هویتی در حد ضعیفی متغیر سلامت اجتماعی را تبیین می کنند. متغیر وضعیت اشتغال و تاهل، سهمی کم تر در تبیین سلامت اجتماعی داشته است. نتایج تحلیل مسیر هم نشان دادند که متغیرهای مستقل، به صورت مستقیم تاثیری مثبت و معنادار بر افزایش سلامت اجتماعی زنان دارند.
    کلیدواژگان: سلامت اجتماعی، احساس امنیت، زنان
  • ابراهیم قنبری *، هانیه معتمدی، نرگس حیدریان فر، ژاله رفاهی صفحات 107-124
    هدف از این پژوهش پیش بینی مولفه های عشق ورزی براساس طرحواره جنسی با واسطه گری تعهد مذهبی در زنان و مردان شهر اصفهان بود. این مطالعه توصیفی-تحلیلی به روش همبستگی از نوع تحلیل مسیر انجام شد. آزمودنی ها در این پژوهش 320 نفر بودند که به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند و به پرسش نامه مثلث عشق (Triangle،1994)، آزمون تعهد مذهبی (Vrtygton test،2003) و مقیاس طرحواره های جنسی مردان و زنان (Anderson et al.، 1999) پاسخ دادند. برای تحلیل داده ها افزون بر روش های توصیفی (میانگین و انحراف معیار) از ضریب همبستگی و تحلیل مسیر با استفاده از نرم افزار AMOS-16 برای برازش مدل فرضی استفاده شد. نتایج پژوهش نشان دادند که در مورد زنان رابطه طرحواره های جنسی بر ابعاد عشق با نقش واسطه ای تعهد مذهبی نشان می دهد که متغیر طرحواره جنسی با اثر مستقیم 05/0 بر ابعاد عشق اثر معنادار ندارد، ولی با اثر غیرمستقیم تعهد مذهبی، طرحواره های جنسی زنان به مقدار 066/0- بر ابعاد عشق اثر معنادار دارد. در حالی که در گروه مردان رابطه طرحواره جنسی بر ابعاد عشق با نقش واسطه ای تعهد مذهبی نشان می دهد که متغیر طرحواره جنسی با اثر مستقیم 10/0- بر ابعاد عشق و هم چنین، با اثر غیرمستقیم تعهد درونی، طرحواره جنسی مردان نیز به مقدار 22/0 بر ابعاد عشق اثر معنادار ندارند. با توجه به نتایج پژوهش نتیجه گرفته می شود که در ارتباط بین مولفه های عشق بر طرحواره های جنسی تعهد مذهبی در گروه زنان نقش واسطه ای ایفا می کند در حالی که در مورد گروه مردان این ارتباط ها یافت نشد.
    کلیدواژگان: مولفه های عشق، طرحواره های جنسی زنان، طرحواره های جنسی مردان، تعهد مذهبی
  • مریم مختاری *، محمدصادق رجایی، اصغر میرفردی صفحات 125-150
    هدف این پژوهش، شناخت و تبیین تعیین کننده های فرهنگی جهت گیری پوششی زنان است. جامعه آماری پژوهش، زنان گروه سنی 15 تا 49 ساله شهر شیراز در سال 1396 می باشند که به شیوه نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله، 550 زن از بین محله های مناطق دهگانه شهر شیراز به عنوان نمونه انتخاب شده اند. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه محقق ساخته، شامل 43 گویه است که روایی سازه آن(65/0) و پایایی آن(78/0) می باشد. برای تجزیه و تحلیل روابط ساختاری تعیین کننده های فرهنگی پژوهش، از مدل معادلات ساختاری و نرم افزار Lisrel استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که رسانه های نوین ارتباطی خارجی با بارعاملی (41/0)، شبکه های مجازی با بارعاملی (45/0)، گسترش ارزش های فمینیستی با بارعاملی (43/0)، مصرف گرایی با بارعاملی (51/0)، لذت گرایی با بارعاملی (36/0) و نگرش نسبت به زن با بارعاملی (13/0)، به عنوان پیش بینی کننده های فرهنگی، نقشی تعیین کننده در شکل دهی و جهت گیری پوششی زنان مورد مطالعه داشته اند. شاخص های برازش مدل ساختاری پژوهش نیز ضمن تایید فرضیه ها، نشان می دهند که مدل تدوین شده از حمایت چارچوب نظری و ادبیات پژوهش برخوردار است و پیش بینی کننده های درون مدل در مجموع با بارعاملی (55/0) همبستگی نیرومندی با جهت گیری پوششی داشته و 30% از تغییرات جهت گیری پوششی زنان را تبیین می کنند. ضمن آن که در این پژوهش، رسانه های داخلی و سیالیت هنجارهای دینی نقشی تعیین کننده در جهت گیری پوششی زنان نداشته اند.
    کلیدواژگان: جهت گیری پوشش، زنان، ارزش های فمینیستی، رسانه ها، لذت گرایی، مصرف گرایی
  • سکینه علیپور، احمدرضا اوجی نژاد * صفحات 151-164
    هدف مقاله تبیین نقش واسطه ای سرمایه روان شناختی در رابطه میان فرهنگ سازمانی و کیفیت زندگی کاری معلمان زن بوده است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت و روش توصیفی، از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی معلمان زن ابتدایی کوهمره نودان که بالغ بر 150 نفر بوده، می باشد. در این پژوهش، تعداد 108 نفر با استفاده از جدول مورگان و به روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل سه پرسش نامه استاندارد سرمایه های روان شناختی لوتانز، کیفیت زندگی کاری قاسم زاده و فرهنگ سازمانی کمرون و کوئین بوده است که روایی و پایایی آن نیز مورد تایید قرار گرفته است. نتایج ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه حاکی از آن بود که بین فرهنگ سازمانی با سرمایه روان شناختی، رابطه ای مستقیم و معنادار وجود دارد. بین فرهنگ سازمانی با کیفیت زندگی کاری، رابطه ای مستقیم و معنادار وجود دارد. بین سرمایه روان شناختی با کیفیت زندگی کاری، رابطه ای مستقیم و معنادار وجود دارد. سرمایه روان شناختی در رابطه بین متغیرهای فرهنگ سازمانی و کیفیت زندگی کاری نقش واسطه گری معنی دار ایفا می کند.
    کلیدواژگان: سرمایه روان شناختی، فرهنگ سازمانی، کیفیت زندگی
|
  • Soodabeh Bassak *, Maryam Jabbari Pages 1-16
    The aim of this research was the comparison of Early Maladaptive Schemas, Identity Styles and Parent-child Relations between Addicted and non-addicted women in Ahvaz. The method of this research was descriptive and ex-post factor. The statistical population included two groups, the addicted women as the experimental group and the non-addict women as the comparison group. The sample in each group consisted of 42 persons who were selected through availability method. Groups were matched based on some demographic variables such as age, education and economic-social base. Young early maladaptive schema-short form, Berzonsky's Identity Style Inventory and parent-child relationships scale were used to collect data. The subjects were completed over a period of three months. For data analysis, T test and U Mann-Whitney tests were used. The addict women got higher scores in each Early Maladaptive Schemas dimension (disconnection and rejection, impaired autonomy and performance, impaired limits, other direction and overigilance and inhibition) and in the normality and avoidance identity style also they got lower scores in information identity style. Therefore, in this variable, there were significant differences at (P
    Keywords: Addict Women, Early Maladaptive Schemas, Identity Styles, Parent-child Relations
  • Robabe Pourjabali * Pages 17-36
    A study concerning the effect of presence in public domain and the use of mass media on the level of awareness and knowledge among women about their own family rights; a case study: women of Urmia in 1395 This study aimed to assess the knowledge of women in Urmia and the factors that affect the rights of their family in the city of Urmia. A survey was used and data collection was done through a questionnaire. The study population consisted of all women older than 19 years who were residents of the city of Urmia in 1395. Using Cochran formula, only 385 individuals were selected as the sample. The questionnaires were distributed among the respondents using sampling, multi-stage cluster method. The results showed that, the knowledge of women in Urmia about their family rights was at the intermediate level (54%) and their presence in public, the use of mass media and other control variables (age, marital status, economic and social status) had a positive effect on their awareness about the rights of their family. Multiple regression analysis showed that the variable of women presence in the public arena along with beta coefficient (667.) had the greatest contribution in explaining and predicting the knowledge of women's rights in their family. Also, by analyzing the way it turned out that the empirical model of the research could specify about 60% of the variance of the variable called women's awareness of their own family right.
    Keywords: Family Law, Public Domain, Mass Media
  • Mehdi Charmchian Langaroodi * Pages 37-60
    The overall aim of this research was to find the impact of information and communication technology on rice waste management from the view of rice cultivating women in Sari. The population of the study comprised of 1677 rice cultivating women in Sari of whom 145 women were selected through stratified random sampling. This research was a causal-relation and applied study and SPSS 16 and PLS were applied for data analysis. Cronbach’s alpha was 0.97. The average age range of women in the study was 45.33 years and their relative work experience was 25.59 years. The results showed that information and communication technology abilities and use of information technology had impact on the use of rice waste management operations. It is suggested that in rice waste management, cases such as using herbicides for weed control, using high quality seeds adaptable to the region, transporting by appropriate vehicles, paying attention to rice storing principles in stockrooms such as caring for ventilation and humidity and applying biological fight such as using Trichogramma bees, should be emphasized. Also, information and communication technology tools (such as radio, telephone, TV and mobile) should be used more.
    Keywords: Information, Communication Technology, Waste Management, Rice Cultivating Women, Sari
  • Ali Ruhan *, Mahnaz Jookar Pages 61-80
    Language shows the culture of a nation and its study can reveal hidden parts of a culture in a society. Specially, in conversations, it can be a distinctive and full example of ideas and cultures of societies within a special time and place context. Related to the significance of language in social interactions, this research opened a new path and tried to study women’s speech acts in Hooshang Moradi Kermani’s novels. In fact, based on the crucial role of women in creating a family and community, the type of women’s speech act and their impact on power relations in society were investigated. This was done by using John Searle perspective and method. Speech acts were divided into 5 categories including directive, assertive, expressive, commissive and declaration acts by Searle and emphasized the conditional context of speeches such as time, place and peoples’ position in society. In this way, Moradi Kermani’s Novels were purposefully investigated based on these five speech acts. The results of this research showed that because of the lack of power among women, especially administrative power in rural societies, they had used directive speech acts more and even their assertive and expressive speech acts had been used for motivating audiences to indirectly encourage and convince others (especially men and husbands) for reaching their purposes. Also, comissive and declaration speech acts that needed directive interactions had been rarely used.
    Keywords: Speech Acts, Language, Women, Social Context
  • Tayebe Nikvarz * Pages 81-106
    Social wellbeing includes the individual's assessment of the community, the quality and quantity of the person involved in the community. The present paper examines the relationship and recognition of the impact of social security feeling to mean lack of anxiety, apprehension and special concern in dealing with affairs related to social life on the social wellbeing of women. The theoretical framework includes a hybrid approach in the field of social health and safety used by Keys, Larson and Maslow's theory of needs. The method used in this study is a descriptive (non-experimental) research in the field of surveys. As a correlation between research variables, this research is a correlation method that determines the relationship between the social health of women (the dependent variable) and the independent variables including social security, as well as the status of marriage and employment (land subject). The statistical population includes women aged15-45 in Kerman city. Applying Cochran formula, 380 people were selected using cluster sampling based on the 4 areas of the municipality. The results show a positive and significant relationship between emotional and its dimensions, with the level of social health of women. The results of multivariate regression also show that the sense of social security and intellectual security of women best describe financial security, human security and identity security at a weakly variable of social health. The variable of employment and marital status also has a smaller share in the explanation of social health. The results of the analysis also show that independent variables have a positive and significant effect on increasing social health among women.
    Keywords: Social Health, Sense of Security, Women
  • Ebrahim Ghanbari *, Haniye Motamedi Pages 107-124
    The aim of the present study was predicting the components of love based on sexual schemas of women and men in Isfahan with the mediation of religious commitment.
    This study was conducted using descriptive-analytic method and path analysis was applied. The subjects in this study were 320 students who were selected randomly. The participants were asked to respond to Steve questionnaire Love Triangle (1994), religious commitment Vrtygton test (2003) and the scale of sexual stereotypes of men and women (Anderson et al., 1999). To analyze the data, in addition to descriptive analysis (mean and standard deviation) of correlation and path analysis, AMOS-16 software was used for the hypothetical model. The results showed that in women, regarding the sexual relationship of love with the mediating role of religious commitment schemas, the gender stereotypes variable with 0/05 direct effect on the dimensions of love could not significantly affect, but considering the indirect effect of religious commitment, female sexual schemas of -0/066, could significantly affect the dimensions of love. While in men, the sexual relationship of love with the mediating role of religious commitment scheme showed that the direct effect of changing sexual Schema -0/10 on aspects of love, and the indirect effect of internal commitment, sexual stereotypes men of 0/22 could not significantly affect the dimensions of love.
    Keywords: Components of Love, Sexual Female Schemas, Schema Male Sexual, Religious Commitment
  • Maryam Mokhtari * Pages 125-150
    The purpose of this research is to identify and explain the cultural determinants of women's orientation. The population of the study is women aged between 15 and 49 years old in Shiraz in 1396. In a multi-stage cluster randomized sampling, 550 women were selected from among the neighborhoods of the 10 regions of Shiraz. The data gathering tool was a researcher-made questionnaire consisting of 43 items whose validity was (65%) and its reliability was (78%). For analyzing the structural relationships between cultural determinants of research, Structural Equation Modeling and Lisrel software have been used.
    The results of the research show that new foreign media with a factor loading of (0.41), virtual networks with a factor loading of (0.45), the expansion of feminist values ​​with factor loading of (0.43), consumptionism with factor loading of (0.51), Hedonism with a factor loading of (0.36) and attitude toward women with a factor loading of (0.13), as cultural predictors, have a determinant role in the form and Veiling of women surveyed. The fitting indices of the structural model of the research also confirming the hypotheses, show that the developed model supports the theoretical framework and the literature of research and the predictors of the model in total with a factor loading (0.55) have a strong correlation with Veiling orientation and explain 30% of the variations in women's Veiling direction. In addition, the internal media and the fluidity of religious norms have not played a determining role in the direction of the Veiling Women.
    Keywords: Women's Veiling Orientation, New Communication Media, Expansion of feminist values, Hedonism, Consumerism
  • Alireza Ojinejad * Pages 151-164
    The purpose of this study was to determine the role of intercultural psychological relationships in the relationship between organizational culture and the quality of life among female teachers. The present research was a purposeful, theoretical, and descriptive type of correlation. The statistical population of this research included all the first female Kohmara Noodan female teachers, who were over 150 people. In this study, 108 people were selected using a simple random sampling method based on Morgan table. The research instrument consisted of three standard Luthanese psychological questionnaires, a Qasemzadeh Quality of Life Questionnaire, and a Quinn Center for Culture and Education. Validity and reliability were also confirmed. The results of Pearson correlation coefficient and multiple regression analysis indicated that there was a direct and significant relationship between organizational culture and psychological capital. There was a direct and significant relationship between organizational culture and quality of work life. There was a direct and significant relationship between psychological capital and quality of work life. Psychological capital had a significant mediating role in the relationship between organizational culture variables and the quality of work life.
    Keywords: Psychological Capital, Organizational Culture, Quality of Work Life