فهرست مطالب

آموزش محیط زیست و توسعه پایدار - سال پنجم شماره 4 (تابستان 1396)

مجله آموزش محیط زیست و توسعه پایدار
سال پنجم شماره 4 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/07/04
  • تعداد عناوین: 9
|
  • بهنام کریمی*، مریم کیان، مجید علی عسگری صفحات 9-23
    هدف پژوهش حاضر طراحی برنامه درسی آموزش محیط زیست برای دوره تحصیلی ابتدایی ایران بود. روش غالب پژوهش، کیفی بود اما در بخش دوم پژوهش، به منظور اعتباریابی از روش کمی نیز استفاده شد. ابتدا مبانی نظری، پیشینه های پژوهشی، تجارب کشورهای پیشگام و همچنین اسناد بالادستی در ایران مطالعه شد و برنامه درسی آموزش محیط زیست به صورت پیش نویس اولیه طراحی گردید. سپس طرح مورد نظر، از طریق دریافت نظر 30 نفر از کارشناسان (متخصصان برنامه درسی، کارشناسان آموزش محیط زیست و معلمان دوره ابتدایی) که به شیوه نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند، اعتبار یابی شد. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی و پایایی آن تایید شد. نتایج پژوهش، مولفه های اساسی برنامه درسی آموزش محیط زیست را در پنج بخش مبانی، اهداف، محتوا، روش تدریس و روش ارزشیابی مشخص کرد. همچنین، اعتبار طرح مورد نظر در سطح معناداری (100/0)، با عدد 99% تایید شد. در پایان، بر اساس یافته های پژوهش پیشنهادهای کاربردی ارائه شد.
    کلیدواژگان: آموزش محیط زیست، طراحی برنامه درسی، دوره تحصیلی ابتدایی، نظام آموزش و پرورش
  • سعید طالبی*، احمدرضا اکبری صفحات 25-34
    هدف پژوهش، ارزشیابی محتوای درس پرستاری و بهداشت محیط‏زیست بر اساس معیارهای انتخاب محتوای برنامه درسی است. روش اجرای این پژوهش توصیفی و جامعه آماری آن، تمامی دانشجویان پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد داراب می‏باشد. با استفاده از جدول مورگان و روش نمونه‏گیری تصادفی طبقه‏ای و حذف پرسشنامه های ناقص، تعداد 302 پرسشنامه بررسی شد. با توجه به تاکید اکثر صاحب نظران بر مولفه های سه‏گانه، پرسشنامه‏ای 18 سوالی با طیف 5 درجه‏ای لیکرت طراحی شد. در ارزشیابی نشانگرهای فرهنگی و اجتماعی، نتایج نشان دادند که نشانگرهای آشنایی دانشجویان با مقررات جامعه برای حفاظت از محیط زیست (315/2-=t) و نشانگر افزایش آگاهی عمومی دانشجویان و جدی گرفتن پیام مسئولان برای حفاظت از محیط زیست (174/2-=t) در وضعیت نامطلوب قرار دارند. همچنین در ارزشیابی نشانگرهای مبانی روان شناختی کمترین میانگین (247/3) مربوط به فراهم کردن زمینه فعالیت عملی حفاظت از محیط زیست توسط دانشجویان (196/4=t) است و در ارزشیابی نشانگرهای تناسب محتوا با ساخت دانش پرستاری و بهداشت محیط زیست، نتایج نشان داد که بیشترین میانگین (352/3) مربوط به نشانگر آموزش انواع آلودگی و معیارهای مربوط به آن (152/5=t) و کمترین میانگین (147/3) مربوط به آموزش آسیب‏های شیمیایی بر محیط زیست (209/2=t) است. به طورکلی از 7 نشانگر مربوط به عوامل فرهنگی در محتوای درس پرستاری و بهداشت محیط زیست، 3 نشانگر در وضعیت نامطلوب و 4 نشانگر در وضعیت نسبتا مطلوب قرار دارد. همه نشانگرهای مبانی روان شناختی در وضعیت نسبتا مطلوب قرار دارد. در نهایت محتوای ارائه شده در درس پرستاری و بهداشت محیط زیست از حیث تناسب محتوا با ساخت دانش در وضعیت نسبتا مطلوب قرار دارد.
    کلیدواژگان: ارزشیابی، عوامل اجتماعی و فرهنگی، مبانی روان شناختی، تناسب محتوا با ساخت دانش
  • زهرا هیبت الله پور، ابراهیم پناهپور *، محمدحسین پور صفحات 35-44
    با توجه به اینکه آموزش کشاورزی عاملی برای پذیرش فناوری های نوین و به کارگیری روش های علمی کشاورزی توسط تولیدکنندگان و بهره برداران است، این تحقیق با هدف بررسی اطلاعات کشاورزان منطقه اهواز از مسائل مربوط به علوم خاک و زراعت جهت تعیین اولویت های آموزشی آنان انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق با استفاده از فرمول کوکران 500 نفر تعیین شد که به صورت میدانی توسط پرسشنامه محقق ساخته با 42 سوال در 8 حیطه آموزشی شامل: آموزش عمومی کشاورزی، زراعی، خاکی، آبی، کودی، تغذیه گیاه، آموزش لوکس1 اول و لوکس دوم به ترتیب شامل 10، 6، 4، 5، 4، 7، 3 و 3 گویه مورد بررسی قرار گرفت. پرسشنامه بر اساس طیف 5 درجه ای لیکرت تنظیم گردید. از روش های توصیفی و آزمون آماری t گروه های مستقل برای مقایسه دیدگاه پاسخ دهندگان استفاده شد. در نهایت تجزیه و تحلیل داده های هر حیطه توسط آزمون تعقیبی LSD با کمک نرم افزار SPSSانجام گردید. نتایج نشان داد که بیشترین نیاز آموزشی کشاورزان در حیطه آموزش مسائل آبی، جهت آشنایی با پارامترهای موثر در کیفیت آب آبیاری با میانگین 341/1±79/1 بوده و این نوع آموزش در اولویت اول قرار گرفت. همچنین یافته های تحقیق حاکی از کمترین نیاز آموزشی پاسخ دهندگان در حیطه آموزش زراعی به منظور آگاهی از روش های مختلف خاک ورزی با میانگین 756/0±38/4 بود که این مسئله در اولویت آخر آموزشی قرار گرفت و بر این اساس نیاز آموزشی کشاورزان منطقه توصیه گردید.
    کلیدواژگان: نیاز سنجی آموزشی، علوم خاک، کشاورزان، مسائل آبی
  • اردشیر زابلی زاده *، ابوالفضل مشکینی، زهره یوسف زاده، ناصر فتاحی صفحات 45-62
    انجام عمل تفکیک زباله از مبدا تولید علاوه بر رعایت اصول بهداشتی، که منجر به سلامت کالاهای تولید شده از مواد بازیافتی میگردد، بخش زیادی از هزینه های جمع آوری و ساماندهی زباله نیز حذف می شود. هدف این پژوهش تحلیل عوامل موثر در تفکیک از مبدا پسماند جامد محیط زیست شهری ناحیه 3 منطقه یک شهرداری تهران می باشد. نوع تحقیق کاربردی روش تحقیق دارای رویکرد توصیفی تحلیلی جهت جمع آوری اطلاعات تحقیق از روش مطالعات میدانی اسنادی و برای تجزیه و تحلیل یافته ها از مدل ترکیبی (AHP)،(SWOT) بهره گرفته شده است. جامعه آماری 95000 نفر شهروند ناحیه 3 منطقه یک تهران و حجم نمونه 60 عدد پرسشنامه با همکاری کارشناسان زیست محیطی و بازیافت منطقه، مسئولان و دست اندرکاران شهرداری منطقه تکمیل گردیده است. نتایج پژوهش نشان می دهد میانگین امتیازات کسب شده در بین عوامل درونی برای نقاط قوت برابر(08875/0) و جهت نقاط ضعف برابر (03211/0) که میانگین امتیازات نقاط ضعف کمتر از میانگین امتیازات نقاط قوت است. میانگین امتیازات کسب شده در بین عوامل بیرونی برای نقاط فرصت برابر (08562/0) و جهت نقاط تهدید برابر(03675/0)که میانگین امتیازات نقاط تهدید کمتر از میانگین امتیازات نقاط فرصت است. در نتیجه ضریب تاثیرگذاری نقاط قوت و فرصت فرا روی پسماند جامد شهری در محدوده مورد مطالعه بیشتر از نقاط ضعف و تهدید می باشد. البته راهبرد غالب در این پژوهش از نوع تهاجمی است. با اتخاذ این راهبرد و با به کارگیری از نقاط قوت و فرصت پیش روی در محدوده مورد مطالعه می توان به یک توسعه مطلوب و پایدار دست پیدا نمود.
    کلیدواژگان: تفکیک از مبدا، پسماند جامد شهری، محیط زیست، منطقه یک تهران
  • هومان لیاقتی*، محمد یزدی، نغمه مبرقعی دینان صفحات 63-75
    پژوهش حاضر با هدف بررسی وضعیت آموزش عالی محیط زیست در کشور و ارائه الزامات مورد نظر برای برنامه ریزی در راستای تحقق وضعیت مطلوب تهیه شده است. بررسی ها حاکی از آن است که در سال های اخیر علوم محیط زیست در43 رشته، چهار مقطع تحصیلی و 7 زیر نظام آموزشی در ایران ارائه می شود. طبق بررسی های انجام شده از میان دانشجویان جذب شده در رشته های مختلف در سال تحصیلی 1395 تعداد دانشجویان محیط زیست کشور 14444 نفر بوده است. از نظر جذب دانشجویان محیط زیست در میان زیر نظام های آموزشی، بیشترین تعداد جذب یعنی 8997 نفر معادل 62 درصد، متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی بوده است. رتبه بعدی متعلق به دانشگاه پیام نور با 3578 نفر و 25 درصد است و سایر زیر نظام ها با جذب 1869 دانشجو معادل 13 درصد در این سال در رتبه سوم قرار دارند. از نظر توزیع دانشجویان محیط زیست در مقاطع مختلف تحصیلی در سال 95 حدود 6/73 درصد در مقاطع کاردانی و کارشناسی، 23 درصد در مقطع کارشناسی ارشد و 4/3 درصد نیز در مقطع دکترا جذب شده اند. مقایسه این ارقام با آمار مشابه در سال 1390 حاکی از رشد چشم گیر سهم دانشجویان دکترا است که به تبع آن رشد کلیه امکانات مورد نیاز را می طلبد. بررسی وضعیت دانش آموختگان در رشته های مختلف محیط زیست نیز نشان می دهد که در طی دهه80 تعداد 11842 نفر از رشته های مختلف محیط زیست در کشور فارغ التحصیل شده اند. از جمله مهمترین آسیب های شناسایی شده در این زمینه می توان به آمار بالای بیکاری و عدم تطابق نیاز بازار کار با تعداد و دانش فارغ التحصیلان این رشته نام برد. در ادامه راهکارهایی به منظور افزایش کارایی دانش آموختگان و توزیع متناسب رشته های محیط زیست در کشور ارائه گردیده است .
    کلیدواژگان: آموزش و پژوهش، آموزش عالی، محیط زیست، ایران
  • زهرا فتوره چی* صفحات 77-84
    باتوجه به اهمیت روز افزون خسارت های محیط زیستی و کمبود این نوع مطالعات در کشورهای در حال توسعه، این تحقیق، با به کارگیری فرضیه ها و تئوری های مختلف ارائه شده در چارچوب نابرابری قدرت/درآمد و خسارت های محیط زیستی و به چالش کشیدن فرضیه برابری به طور نظری و رد کردن این فرضیه به طور تجربی با تاکید بر نقش تحصیلات تلاش دارد. علاوه بر این، پیدا نمودن پاسخ واقعی برای دو سوال زیر، درگسترش ادبیات تحقیق و اتخاذ سیاست های مناسب حمایتی محیط زیستی با توجه به سطح درآمد/تحصیلات و سطح خسارت های محیط زیستی کشورهای در حال توسعه می تواند یاری نماید. سوال اول اینکه در جنگ آلودگی محیط زیستی کدام گروه درآمدی غالب خواهد بود؟ و سوال دوم: سیاست مداران دولتی چه راه کارهایی را باید در پیش بگیرند؟ این بررسی بر اساس داده های تابلویی نامتعادل و با مدل اثرات ثابت و تصادفی طی دوره زمانی 2013 - 2000 در کشورهای در حال توسعه انجام شده است یافته های تحقیق، نشانگر عدم رد فرضیه منحنی محیط زیست کوزنتس و رد فرضیه برابری می باشد. که این یافته را می توان به عنوان ترجیحات نهایی کاهنده خسارت های محیط زیستی افراد و یا کشورهای پر درآمد نسبت به کم درآمد یا به عبارت دیگر تقاضای کمتر خسارت های محیط زیستی ثروتمندان نسبت به فقیران و تمایل به پرداخت قوی تر کیفیت محیط زیستی ثروتمندان قلمداد نمود و در این حالت هیچ فرقی نمی کند که چگونه درآمد توزیع یابد. همچنین، یافته ها حاکی از آن است که سطح تحصیلات از طریق تشدید بیداری ها و فشارهای عمومی محیط زیستی منجر به کاهش خسارت های محیط زیستی می گردد.
    کلیدواژگان: فرضیه برابری، فرضیه منحنی محیط زیست کوزنتس، خسارت های محیط زیستی، نابرابری درآمد-قدرت، تحصیلات
  • علیرضا کفاش زاده، حسن درویش*، رضا رسولی، محمد ابراهیم سنجقی صفحات 85-97
    هدف اصلی این مطالعه، بررسی زمینه های مشارکتی موثر جهت مشارکت بهینه سمن ها در فرایند خط مشی گذاری محیط زیستی در سازمان محیط زیست استان تهران است. در مطالعه حاضر، تعداد 13 سازمان به عنوان جامعه آماری برگزیده شدند. حجم نمونه تحقیق با استفاده از فرمول کوکران 378 نفر تعیین شد. روش نمونه گیری این تحقیق نیز روش نمونه گیری در دسترس است، پس از جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه ای ساختارمند، مدل سازی معادلات ساختاری و آزمون فرضیات بر اساس رهیافت حداقل مربعات جزئی، انجام گرفت. یافته ها حاکی از آن بود که به طورکلی سازه های موجود در مدل زمینه های مشارکتی موثر بر مشارکت عمومی سازمان های غیردولتی در خط مشی گذاری محیط زیستی حدود 61 درصد از واریانس را تبیین می کنند. همچنین از دیدگاه اعضا، سازمان های غیردولتی محیط زیستی می توانند با مشارکت در ایجاد تصمیمات محیط زیستی و نظارت و ارزیابی تصمیمات محیط زیستی پس از اجرا، نقش موثری در فرایند خط مشی گذاری محیط زیستی داشته باشند.
    کلیدواژگان: مشارکت، سمن های محیط زیستی، خط مشی گذاری محیط زیستی
  • ابوالقاسم غیاثی زارچ *، فاطمه جعفری صفحات 99-112
    این مقاله به نقش زبان فارسی به عنوان زبان خارجی در توسعه پایدار گردشگری می پردازد. زبان آموزان خارجی که در ایران دوره های آموزش زبان فارسی را می گذرانند منابع بالقوه ای هستند که با برنامه ریزی، سرمایه گذاری و سازمان دهی از طرف سازمان های گردشگری، محیط زیست و وزارت علوم می توانند در توسعه گردشگری در ایران و توسعه پایدار تاثیرگذار باشند. استفاده از زبان و جنبه های ارتباطی کلامی و غیرکلامی آن به عنوان قوی ترین ابزار ارتباطی انسان ها و نیز به عنوان تسهیل کننده ارتباطات این گردشگران و جامعه میزبان تاثیر قابل توجهی دارد. از این دیدگاه، آموزش جامعه میزبان و آگاهی بخشی به بازدیدکنندگان از طریق آموزش زبان و فرهنگ و برجسته کردن پیشینه های ادبی و تاریخی گردشگری ایران می تواند به گسترش گردشگری کمک قابل توجهی بنماید. برجسته کردن و گنجاندن مفاهیم موجود در متون ادبی، اسطوره ها، ادبیات عامه و شفاهی، ادبیات معاصر و مراسم آئینی ایران در ارتباط با طبیعت و محیط زیست در ایران از موضوعاتی است که این مقاله آنها را موردتوجه قرار داده است. با استفاده از روش کیفی رویکرد پدیدارشناسی و به کارگیری تکنیک مصاحبه با 40 نفر از زبان آموزان خارجی درباره دیدگاه هایشان در مورد گردشگری در ایران، این پژوهش انجام شد و نتیجه تحقیق نشان داد که با مدیریت و برنامه ریزی های بیشتر از طرف سازمان های مربوطه، در صورت استفاده بیشتر از پتانسیل های موجود در مراکز آموزش زبان فارسی، می توان توجه به گردشگری، محیط زیست و توسعه پایدار را گسترش داد.
    کلیدواژگان: زبان فارسی، فرهنگ، گردشگران خارجی، توسعه پایدار، محیط زیست
  • فریدون وحیدا، غلامرضا جعفری نیا، صدیقه افروز * صفحات 113-125
    اشتهای سیری ناپذیر انسان ها و بهره وری از منابع طبیعی و حس سودجویی و افزون طلبی سرمایه داران و تولیدکنندگان بزرگ تهدیدی روزافزون برای منابع طبیعی محسوب می گردد. بنابراین مساله محیط زیست مورد توجه بسیاری از اندیشمندان قرار گرفته است. این مقاله به بررسی رابطه فعالیت اجتماعی، ارتباط با طبیعت با رفتار محیط زیستی شهروندان ساکن تهران پرداخته است. جامعه آماری افراد ساکن شهر تهران بوده که با استفاده از جدول لین تعداد 384 نفر به عنوان حجم نمونه تعیین و با استفاده از شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه بوده که تحلیل آن از طریق نرم افزارآموس صورت گرفته است. یافته های پژوهش نشان داد که میان متغیر فعالیت اجتماعی و ارتباط باطبیعت با متغیررفتارمحیط زیستی رابطه معنادار وجود دارد. نتایج معادلات ساختاری نشان داد که شاخص ریشه میانگین برابر 07/0، نسبت کای اسکوئر به درجه آزادی برابر 95/2، برازش مقتصد نیز برابر 92/0 است. با توجه به شاخص های معادلات ساختاری مدل های ارائه شده از برازش خوبی برخوردار بوده. نتیجه اینکه فعالیت اجتماعی و رابطه با طبیعت نقش مهمی در رفتارهای محیط زیستی دارند.
    کلیدواژگان: فعالیت اجتماعی، ارتباط با طبیعت، رفتارمحیط زیستی، شهروندان تهران
|
  • B. Karim*, M. Kian, M. Aliasgari Pages 9-23
    The purpose of this research was to design the Environmental education curriculum for Elementary education in Iran. The research method was a qualitative one, whereas in the second part of the research, a quantitative analysis was used. First, the theoretical foundations, documents and experiences of the pioneering countries were analysed for the Initial draft of the curriculum. Then, the designed curriculum was validated by 30 experts who were selected through purposeful sampling. The results showed the five elements of the curriculum, which were the basics, the goals, the content, the instruction and the evaluation method. In addition, the validation of the design was obtained 0/99. At the end, some practical suggestions were offered based on the findings.
    Keywords: Environmental Education, Curriculum design, Elementary Schools, Education System
  • S. Talebi *, A.R. Akbari Pages 25-34
    The aim of the present research is to evaluate environmental health and nursing course content based on the criteria for selecting curriculum content. The research is descriptive and statistical population includes all nurse students of Darab Islamic Azad University. By using Morgan table and stratified random sampling and deleting incomplete questionnaires, 302 questioners were analyzed. Regarding the experts emphasis on triple indexes, an 18-items questionnaire with five Likert scale was designed.In evaluating of cultural and social scales, the results showed that the scales of students familiarity with community regulations for protecting environment (t=-2.315) and the scales of increasing students general awareness and seriously accepting the words of authorities for protecting the environment (t=-2.174) are in undesirable situation.Moreover by assessing the scales of psychosocial principle it was found out that the lowest average (3.247) is relating to providing the practical activities for protecting environment by studentsand in evaluating the scale of content appropriateness to nursing knowledge and environmental health, the results showed that the highest average(3.352) belongs to the scale of teaching all sorts of pollutions and its criteria (t=5.152), and that the lowest average (3.147) belongs to the scale of teaching chemical damages on the environment(t=2.209).In general,among the seven scales of cultural factors in environmental health and nurse course content, three scales are in undesirable situation (state) and four scales are in relatively desirable situation. All the scales of psychological principle are in relatively desirable situation. Finally, the presented content in nursing and environmental health course in the light of content appropriateness to knowledge structure is in a relatively desirable state.
    Keywords: Evaluation, Cultural, Social Factors, Psychosocial Principle, Content appropriateness to knowledge
  • Z. Heybatollahpour, E. Panahpour *, M. Hosseinpour Pages 35-44
    As far as agricultural education works as a tool for the acception of new technologies and applying scientific agricultural methods by producers and beneficiaries, this study was conducted in order to investigate farmers, information in Ahvaz city, regarding their awareness from soil and agriculture sciences to determine their educational priorities. The research population was determined to be 500 subjects using the Cocharane formula. The field study method was selected and a researcher-made questionnaire consisted of 42 questions in 8 pedagogical areas including “general agriculture”, “agronomy”, “soil”, “water”, “fertilizers”, “plant nutrition” and “primary and secondary luxury education” was used in which 10,6,4,5,4,7,3,3 items were available respectively. The questionnaire was developed based on Likert five degree spectrum. Descriptive and independent t-test methods were used to compare respondents, viewpoints. Finally, data analysis was done for each area by using LSD follow-up test by SPSS software. The results showed that the greatest educational need for farmers was in the area of aquatic issues in order to get familiar with affective parameters in irrigation quality. The mean was 1.79±1.341 and this type of education was in the first priority. The results also indicated that the lower score rate was in the area of agronomic with an average of 4.38±0.756, and this education was in the last priority. Accordingly, the educational needs for farmers in the region were recommended.
    Keywords: Educational Needs Assessment, Soil Science, Farmers, Aquatic Issues
  • A. Zabolizadeh *, A. Meshkini, Z. Yousefzadeh, N. Fattahi Pages 45-62
    The separating waste from source production, in addtion to principles of hygiene, is leading to the health commodities produced from recycled materials, it is also removed many costs of collecting and organizing waste. The purpose of this research is analaysis of effective factors in source separation of solid waste on urban environment in district 3 of Tehran region 1 municipality. The research type is practical. The method has been applied for research has descripttive and analytical approach. Research data is collected by the field-documental studies, and the hybrid model (AHP)(SWOT) has been taken for analyzing the findings. Statistical society is 95000 citizen of district 3 of Tehran region 1 and 60 questionnaires as a sample size have been completed by cooperation with environmental and region recycling experts and municipal authorities. The results show that the average of concessions between internal factors for strengths points (0.08875) and for weakness points (0.03211) which the average score of weaknesses points is less than the average score of strengths points. Also, among external factors the score of opportunities points are equal (0.08562) and for threat points (0.03675),that the average score of threat points is less than the average opportunities points scores.Thus,efficacious coefficient of strengths and opportunities points facing municipal solid waste in studied area are more than the weaknesses and threat points.Of course the dominant strategy in this research is an aggressive type. By adopting this strategy and applying the facing strength and opportunity points in the studied area desirable and sustainable development can be obtained.
    Keywords: Source separation, Urban solid waste, Environment, Region1 of Tehran
  • H. Liaghati *, M. Yazdi, N. Mobarghaee Dinan Pages 63-75
    This research aims to review the recent situation of environmental higher education courses in Iran and introducing the requirements for fulfilling the best status. Studies show that there are 43 environmental courses in four educational degrees in Iran. The number of students in the environmental sciences fields that have been accepted in 2016, were about 14444. Statistics illustrate that in 2016, Islamic Azad University has accepted the highest number of students in environmental field (8997). Also PNU stands on the next step of 3587 accepted students and the third comes for the MCHE with 1869 students in this year. Also about the distribution of environmental student, around 74 percent are in bachelor degree and below, 23 percent in master degree and around 3 percent in PhD level. The results show during a ten year period from 2000 to 2010 about 11842 students have been graduated in different fields of environmental sciences in Iran. Also it shows that in recent years the number of PhD student have been increased remarkably. Furthermore among the most important diagnosis in environmental higher education in Iran is miss match between the numbers of graduated and the need to expert in this field that cause a high level of jobless. At the end, some suggestion have been offered to improve the situation.
    Keywords: Education, Research, Higher Education, Environent, Iran
  • Z. Fotourehchi * Pages 77-84
    Given the increasing importance of environmental degradation and the lack of these types of studies in developing countries, this research attempts by using various hypotheses and theories have been explained in the framework of income/power inequality and environmental degradation and challenging the equality hypothesis theoretically and rejecting this hypothesis empirically with emphasis on education role, In addition to finding real answer for the following two questions, helping to the extension of research literature and adapting appropriate environmental protection policies according to income/education level and the level of environmental degradation in developing countries. The first question is that which income group will prevail in the pollution war? And the second question is, what measures politicians should take? This research has been done based on an unbalanced panel data with fixed and random effects models during the period 2000-2013 in developing countries. The research findings indicate that Environmental Kuznets hypothesis is not rejected and the equality hypothesis is rejected. This finding can be considered as the reducing final preferences of environmental degradation of high-income countries/individuals relative to low-income. In the other words, it can be regarded as less demand of environmental degradation of the rich relative to the poor and stronger willingness to pay of environmental quality of the rich. In this case, no matter how income is distributed. Moreover, findings show that the education level decreases environmental degradation through the strengthening environmental public pressure and awareness.
    Keywords: Equality Hypothesis, Environmental Kuznets Curve Hypothesis, Environmental Degradation, Income-Power Inequality, Education
  • A.R. Kafashzadeh, H. Darvish *, R. Rasoli, M.E. Sanjaghi Pages 85-97
    The main aim of this study is to evaluate the areas influencing the optimal NGOs participation in governmental policy-making process (Environmental Protection Agency in Tehran). In this study, 13 organizations were selected as the statistical population. The sample size was determined using Cochran's formula of 378 people.The sampling method of the study is also using available sampling. After collecting the data by using a structured questionnaire, structural equation modeling and hypothesis testing was conducted based on Partial Least Squares approach. The results showed that in general, the construct in the model affecting areas on the participation of non-governmental organizations in policy-making of the Environmental Protection Agency explain almost 61 percent of the variance.Also from the viewpoint of members,environmental NGOs can participate in the creation of environmental decisions and monitor and evaluate the implementation of environmental decisions and have an important role in environmental policy-making process.
    Keywords: Participation, Environmental NGOs, Environmental Policy-making
  • A. Ghiasi Zarch *, F. Jafari Pages 99-112
    Focusing on the role of Persian as a Foreign Language in environmental education and sustainable development through tourism, this article views the foreign learners of Persian in Iran as potential resources for expanding tourism and sustainable development. The article argues that through co-planning and joint investment, different institutions such as tourism organizations, the Department for Environment, and the Ministry of Science, Research, and Technology can efficiently deploy such resources toward boosting incoming foreign tourism to the country. The core of the argument is that via its verbal and non-verbal features, and as a powerful means of communication between individuals, language plays a significant role in connecting tourists and the local people in host communities. More specifically, it is argued that incorporating the literary and historical riches of the Iranian culture into tourism programs and teaching Persian can help develop tourism. This can be achieved through leveraging the way the environment and nature are represented in the Iranian myths, literature, popular culture, rituals, and traditions. To reflect such capacities, the article employed a phenomenological qualitative method using interviews with 40 foreign students of the Persian Language about their experiences of tourism in Iran. The results of the study show that by more efficient management and planning, related organizations can play a significant role in exploring the capacity of the centers for teaching Persian as a Foreign Language in contributing to the national programs for tourism, the environment, and sustainable development.
    Keywords: The Persian Language, Culture, Foreign Tourists, Sustainable Development, Environment
  • F. Vahida Vahida, Gh.R. Jafarinia, S. Afrooz * Pages 113-125
    The intangible appetite of humans and the productivity of natural resources, and the sense of profligacy and addiction of capitalists and large producers, are a growing threat to natural resources.Therefore, the environmental issue is considered by many scholars.This article examines the relationship between social activity, relationship with nature and environmental behavior of citizens living in Tehran. The residents of Tehran were the statistical population , using a Lin table, 384 people were selected as sample size and selected by simple random sampling method.The survey instrument was a questionnaire and its analysis is conducted through Amos software. The findings of this study showed that there is a significant relationship between the social activity variable and the relationship with nature with the environmental behavior variable.Structural equation modeling results indicated that the index root mean is 0.07, the square to degrees of freedom is 2.95, Parsimonious fit indices is also 0.92. According to indicators of structural equation, the presented models had a good fit. As a result, social activity and relationshipswith nature play an important role in environmental behavior.
    Keywords: Social Activity, Relationship with Nature, Environmental Behavior, Tehran Residents