فهرست مطالب

مجله آموزش محیط زیست و توسعه پایدار
سال هفتم شماره 2 (زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/01
  • تعداد عناوین: 11
|
  • مهسا توسلی، غلام رضا ملک زاده*، علیرضا خوراکیان صفحات 9-20
    افزایش انتظارات جوامع بشری از سازمان ها و طرح دیدگاه های متعدد در رابطه با توسعه سرمایه های اجتماعی آنها، جوامع را نسبت به مسائلی مانند محیط زیست، بهداشت محیط، سلامت جامعه و حقوق ذی نفعان خود حساس تر کرده و مسائل متعددی در رابطه با رفتارهای نامناسب محیط زیستی مطرح شده است که بر نگرش افراد نسبت به شغل، سازمان و مدیران و عملکرد فردی، گروهی و سازمانی اثر می گذارند. پرداختن به این نوع مسائل به عنوان بخشی از راهکارهای توسعه سرمایه های اجتماعی سازمانی باید موردتوجه مدیران قرار گیرد. پژوهش حاضر به بررسی رابطه رهبری تحول گرا با توسعه رفتارهای فرا محیطی کارکنان به واسطه نقش انگیزش درونی در سازمان ها پرداخته است. سازمان مدیریت پسماند شهر مشهد با توجه به نقش برجسته این گونه از سازمان ها در این عرصه، به عنوان سازمان موردمطالعه انتخاب و این روابط با مدل سازی معادلات ساختاری بررسی گردید. نتایج حاصل رابطه مثبت و معنی داری بین رهبری تحول گرا و انگیزش درونی و همچنین بین رهبری تحول گرا و رفتارهای فرا محیط زیستی را نشان می دهد. رابطه مثبت و معنی داری بین انگیزش درونی و رفتارهای فرا محیطی کارکنان نیز مشاهده و نقش واسط انگیزش درونی نیز مورد تایید قرار گرفت.
    کلیدواژگان: رهبری تحول گرا، رفتارهای فرا محیطی، انگیزش درونی، سرمایه اجتماعی
  • نازیلا خطیب زنجانی* صفحات 21-28
    این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی کست ها بر یادگیری دانشجویان محیط زیست به شیوه کلاس درس وارونه و مقایسه آن با روش رایج آموزش مجازی در دانشگاه پیام نور انجام شده است. پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون دوگروهی است. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان ارشد مجازی محیط زیست (170 نفر) در سال 1397 بود که 60 نفر از آنها به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و سپس به صورت تصادفی به دو گروه شاهد و تجربه تقسیم شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل یک آزمون محقق ساخته شامل 20 سوال بود که روایی آن توسط چند تن از اساتید متخصص و پایایی آن توسط آلفای کرونباخ 82/0 محاسبه گردید. روش کار به این صورت بود که برای گروه شاهد 12 جلسه کلاس مجازی رایج برگزار شد و برای گروه تجربه دروس به صورت پادکست ضبط شده قبل از کلاس در اختیار دانشجویان قرار گرفت و جلسات کلاس به تمرین و بحث گروهی اختصاص داشت. داده ها پس از تجزیه وتحلیل با کمک نرم افزار SPSSv.20 به شکل آمار توصیفی (فراوانی، میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (تی زوج و تی مستقل) آزمون شد. نتایج نشان داد که بین یادگیری دانشجویان با استفاده از پادکست در روش کلاس درس وارونه، با آموزش مجازی صرف اختلاف معنادار وجود دارد (sig=0.000). لذا با توجه به نتایج این پژوهش به نظر می رسد پادکست در تلفیق با آموزش مجازی در یادگیری دانشجویان تاثیر بیشتری دارد و بهتر است در طراحی دوره های مجازی موردتوجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پادکست، کلاس درس وارونه، آموزش مجازی، کلاس برخط، یادگیری، دانشجویان کارشناسی ارشد آموزش محیط زیست
  • فرانک موسوی*، سودابه رحمانی راد صفحات 29-38
    اهمیت جغرافیا به دلیل توصیف جهان پیرامون انسان است، درحالی که بسیاری از موضوعات در درس جغرافیا برای دانش آموزان ملموس نیست. یکی از راهکارهای اساسی برای حل این مشکل استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در توسعه علم جغرافیا و آموزش و یادگیری آن می باشد. پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان نقش رسانه های دیداری پدیده های غیرملموس جغرافیا بر سطوح یادگیری حیطه شناختی و عاطفی در دانش آموزان انجام گرفته است. مطالعه به روش شبه تجربی انجام شد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دختر پایه سوم دوره متوسطه اول کرمانشاه بودند. به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچندمرحله ای، تعداد 44 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند (22 نفر آزمایش و 22 نفر کنترل). برای گردآوری داده ها از دو پرسش نامه محقق ساخته پیشرفت تحصیلی و عاطفی استفاده گردید. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چند متغیره و آزمون کوواریانس مورد تحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان داد بین گروه آزمایش و کنترل در پس آزمون، تفاوت معنی دار یافت شد (p=0.001). نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که برنامه رسانه های دیداری پدیده های غیرملموس بر سطوح یادگیری حیطه شناختی و عاطفی دانش آموزان، در گروه آزمایش به طور معناداری موثر بوده است (001/0P
    کلیدواژگان: رسانه های دیداری، پدیده های ناملموس، سطوح یادگیری، حیطه شناختی، عاطفی
  • امیرحسین علی بیگی*، زهرا منتظرصاحب، مهنا شاه مرادی صفحات 39-48
    هدف کلی این پژوهش ترکیبی، بررسی فهم و درک دانشجویان رشته های کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی از تنوع زیستی و عوامل موثر بر آن بود. با توجه به کاهش روزافزون تنوع زیستی و نقش انسان در کاهش روند آن، این پژوهش، دانشجویان رشته‏ های کشاورزی و منابع طبیعی که با کشاورزان و تنوع زیستی ارتباط بسیاری دارند را مورد بررسی قرار داد. این پژوهش از نوع ترکیبی کیفی-کمی به توالی اکتشافی بود. طرح تحقیق در بخش کیفی، مطالعه مورد و در بخش کمی، توصیفی-همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش در بخش کیفی، صاحب نظران تنوع زیستی در استان کرمانشاه بود که نمونه گیری به روش گلوله برفی انجام شد. جامعه آماری در بخش کمی شامل دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری رشته های کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی بود (1718=N) که 323 تن از آنها به عنوان نمونه و به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها در بخش کیفی، مصاحبه عمیق نیمه ساختارمند و در بخش کمی، پرسش نامه محقق ساخته بود. نتایج بخش کیفی نشان داد که برای بررسی فهم دانشجویان از تنوع زیستی 5 مقوله اصلی شامل مفهوم تنوع زیستی، اهمیت تنوع زیستی، حفاظت از تنوع زیستی، تهدیدهای تنوع زیستی و مسئولیت انسان در قبال تنوع زیستی باید بررسی شود. نتایج بخش کمی نشان داد که دانشجویان وضعیت نامطلوبی از فهم تنوع زیستی و مقوله های آن دارند. از نظر رشته تحصیلی، مقطع تحصیلی، سن و تاهل، تفاوت معنی داری بین فهم دانشجویان از تنوع زیستی وجود داشت.
    کلیدواژگان: تنوع زیستی، مقوله های تنوع زیستی، فهم، عوامل موثر بر فهم، دانشجویان
  • سیما عباسی*، زهرا رضایی صفحات 49-62
    تاثیرپذیری انسان و طبیعت از یکدیگر از دیرباز اجتناب ناپذیر بوده است. با رشد نهادهای مدنی و ابزار فناوری، انسان در سطح گسترده ای در طبیعت تغییراتی ایجاد کرده که گاه سبب تهدیدهای محیط زیستی و اکولوژیکی شده است همین امر سبب گردید که بررسی مسائل محیط زیستی در ادبیات یکی از ضرورت های پژوهشی ادبیات تطبیقی گردد و گفتمانی در جهت فرهنگ سازی محیط زیستی برای حفاظت از آن شکل گیرد. ادبیات و به ویژه شعر به عنوان رسانه ای فرهنگی، تاثیرگذاری ویژه ای در حوزه های رفتاری و انگیزشی مخاطبان و بالا بردن سطح آگاهی و هوشیاری جامعه نسبت به محیط زیست دارد. در شعر معاصر نگاه متفاوت نیما و متاثران او، طرز برخورد با طبیعت را نسبت به شعر سنتی تغییر داد و دغدغه های محیط زیستی برخی شاعران معاصر به ویژه سهراب را واداشت تا با آثارشان به آگاهی بخشی و آموزش محیط زیست بپردازند. در این پژوهش که از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها، توصیفی- تحلیلی از نوع اسنادی است، سعی شد نگاه شعر معاصر نسبت به محیط زیست و جایگاه و چگونگی آموزش محیط زیست در آن با محوریت اشعار سهراب سپهری، به عنوان آغازگر این جریان، مشخص گردد و این نتیجه به دست آمد که در شعر معاصر لزوم توجه به طبیعت و آگاهی بخشی برای حفاظت از آن سبب شد که از شعر به عنوان رسانه ای برای آموزش دهی ضمنی برای محیط زیست و رفتار صحیح با آن استفاده شود و این جریان با سهراب سپهری در شعر معاصر مطرح گردید.
    کلیدواژگان: طبیعت گرایی، آموزش محیط زیستی، شعر معاصر فارسی، سهراب سپهری
  • مرتضی اکبری، سیدعلی بدری، مریم شامانیان*، سماء امینی صفحات 63-76
    هدف این پژوهش تحلیل اهداف و انگیزه ها ی کشاورزان ارگانیک کار و موانع توسعه کشت ارگانیک در شهرستان روانسر بود، که به صورت پیمایشی به واکاوی دیدگاه گروه هدف پرداخته است. جامعه آماری تحقیق شامل کشاورزان ارگانیک کار غلات شهرستان روانسر هستند که تعداد 51 کشاورز ارگانیک کار به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد. یافته ها حاکی از آن است که کشاورزان ارگانیک کار بیشترین اهمیت را برای سلامت غذایی و نیز فواید کوتاه مدت آن قائل بوده اند و به ترتیب اولویت، ابتدا انگیزه های اجتماعی، سپس انگیزه های زیست محیطی و درنهایت انگیزه های اقتصادی و مادی برای کشاورزان ارگانیک کار ایجاد انگیزش می کنند. مهم ترین موانع کشت ارگانیک را در بازار رسانی و عدم حمایت دولت از این نوع محصولات، عدم وجود استانداردهای لازم جهت تایید و عرضه این محصولات به بازار و عدم آموزش و اطلاع رسانی در این زمینه ذکر کرده اند.
    کلیدواژگان: کشاورزی ارگانیک، کشاورزی پایدار، توسعه پایدار، شهرستان روانسر
  • ابوالفضل خسروی* صفحات 77-90
    از چالش های اساسی مدیران در عصر حاضر، تمرکز عمده بر موضوع توسعه پایدار است. توسعه پایدار با ابعاد مختلفی همچون پایداری اقتصادی، پایداری اجتماعی، پایداری سیاسی و پایداری محیط زیستی نیازمند نگرشی کل گراست، اما تقدم برخی برنامه ها و سیاست گذاری ها در هریک از محورهای توسعه پایدار متناسب با الزامات همان منطقه و کشور است. از طرفی مسئولیت اجتماعی سازمان ها و شرکت ها فقط یک الزام اخلاقی و یا بازاریابی اجتماعی تلقی نمی شود بلکه عنصر بزرگی در حلقه مفقوده رابطه سیاست های دولت و سیاست های شرکت هاست. این تحقیق که به منظور تعیین اولویت ابعاد توسعه پایدار و همچنین ابعاد مسئولیت اجتماعی مدیران با رویکرد دلفی خبرگان و روش تحلیل سلسله مراتبی صورت پذیرفته، با توجه به نظر خبرگان پایداری اجتماعی به عنوان برترین معیار توسعه پایدار و مسئولیت مدیریتی به عنوان گزینه ارجح، انتخاب شده است. بر این اساس می توان در جوامع کلان شهری و صنعتی با اولویت بخشیدن به پایداری اجتماعی و نیز دخالت دادن راهبردهای محیط زیستی در مسئولیت های مدیران، بازآفرینی در نقش مدیران انجام داد.
    کلیدواژگان: توسعه پایدار، پایداری اجتماعی، مسئولیت اجتماعی، مسئولیت مدیریتی
  • اصغر میرفردی* صفحات 91-101
    مشکلات محیط زیستی امروز به عنوان یکی از دغدغه های مهم در زندگی بشر است. این مقاله نگرش محیط زیستی و ارتباط آن با میزان دینداری در بین ساکنان 15 سال و بالاتر نورآباد ممسنی را مورد بررسی قرار داده است. روش پژوهش پیمایشی و حجم نمونه بر اساس جدول حجم نمونه لین تعداد 400 نفر بوده که با استفاده از شیوه نمونه گیری تصادفی از نوع طبقه ای چندمرحله ای نمونه ها انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسش نامه ساختمند بود که با استفاده از مقیاس سنجش دینداری به کار گرفته شده توسط میرفردی و شایانی (2014) و مقیاس سنجش نگرش به محیط زیست به کار گرفته شده توسط صالحی عمران و آقامحمدی (2008)، تدوین گردید. برای ارزیابی روایی ابزار سنجش از اعتبار صوری و برای ارزیابی پایایی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است که ضریب آلفای متغیرهای نگرش به محیط زیست و میزان دینداری به ترتیب 76/0 و 79/0 بوده است. یافته های تحقیق نشان داد که متغیر نگرش محیط زیستی در سطح 99 درصد با متغیر دینداری دارای رابطه معنادار و مستقیم و با متغیر سن در سطح 95 درصد دارای رابطه معکوس و معناداری بوده است. متغیر دینداری 1/14 درصد از تغییرات متغیر وابسته را تبیین نموده است. نتیجه مطالعه بیانگر نقش مهم میزان دینداری و تقیدات دینی در نگرش مطلوب به محیط زیست است. در این راستا، ارائه برنامه های تربیتی و آموزشی در زمینه تقویت باورها و تعهدات دینی مرتبط با محیط زیست توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: دینداری، سن، محیط زیست، نگرش به محیط زیست، نورآباد ممسنی
  • محمدحسن صیف، سعید مظلومیان، محمدرضا جوان مردی* صفحات 103-114
    با توجه به کاهش شدید منابع انرژی و مواد مصرفی در جوامع امروزی، علی رغم افزایش جمعیت که نتیجه آن نیاز بیشتر افراد جامعه به منابع انرژی و مواد برای تامین مایحتاج این همه انسان می باشد، بنابراین جوامع امروزه به دنبال چاره اندیشی بوده و راهکاری با عنوان توسعه پایدار را همگی پذیرفته اند. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین عوامل اجتماعی و روان شناختی با رفتار صرفه جویی انرژی انجام گرفته است. جامعه آماری این تحقیق از بین دانش آموزان دوره اول متوسطه شهر شیراز با تعداد 36000 نفر با روش تصادفی ساده با استفاده از فرمول کوکران با حجم نمونه به تعداد 267 نفر انتخاب شده اند. ابزار گردآوری داده ها در پژوهش حاضر پرسش نامه با 41 سوال در مقیاس لیکرت بوده که به ترتیب بر مبنای پرسش نامه دانش محیط زیستی هو، کوانگ و کیم (2013)، هنجارهای ذهنی محیط زیستی ریورا (2004)، مسئولیت پذیری اجتماعی محیط زیستی کو، هوانگ وکیم (2013)، تجربیات پیشین ریورا (2004)، کنترل رفتاری ادراک شده، چو و هوا (2001)، سودمندی ادراک شده، مون وکیم (2001)، نگرش محیط زیستی کو، هوانگ وکیم (2013) و تمایل به رفتار صرفه جویانه انرژی کوانگ وکیم (2013) تهیه شده است. نتایج نشان داد که متغیرهای برون زا، دانش محیط زیستی، هنجارهای ذهنی محیط زیستی، مسئولیت پذیری اجتماعی محیط زیستی، تجربیات پیشین محیط زیستی به صورت مستقیم و غیرمستقیم از طریق متغیرهای واسطه ای کنترل رفتار ادراک شده، سودمندی ادراک شده و نگرش محیط زیستی بر تمایل به رفتار صرفه جویی انرژی معنادار بوده و بیشترین اثر کل مربوط به سودمندی ادراک شده و کمترین اثر کل مربوط به هنجارهای ذهنی محیط زیستی بر تمایل به رفتار صرفه جویی انرژی می باشد.
    کلیدواژگان: دانش محیط زیستی، مسئولیت پذیری اجتماعی محیط زیستی، تجربیات پیشین محیط زیستی، دانش آموزان، رفتار صرفه جویی انرژی
  • ولی محمد درینی، هادی مفتاحی، احسان نام دار جویمی* صفحات 115-128
    هدف از انجام این پژوهش بررسی رابطه یکپارچگی مشارکت کارکنان با عملکرد محیطی با توجه به نقش استراتژی های محیط زیستی پیشگیرانه و دیدگاه مشترک محیط زیستی در بین کارمندان و اعضای هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان است. پژوهش حاضر از نظر هدف، از نوع کاربردی و برحسب نحوه گردآوری داده ها از نوع توصیفی- پیمایشی است. جامعه موردبررسی در این پژوهش به طورکلی (کارکنان و اعضای هیئت علمی) برابر با 960 نفر است. روش نمونه گیری به صورت خوشه ایو حجم نمونه بر اساس جدول مورگان برابر با 274 نفر است. از پرسش نامه ای استاندارد و بومی شده استفاده شد و پایایی و روایی پرسش نامه های پژوهش مورد تائید قرار گرفت. تحلیل های لازم در پژوهش به کمک نرم افزار SMART PLS انجام شد. یافته ها حاکی از آن است که یکپارچگی مشارکت با استراتژی های محیط زیستی پیشگیرانه و استراتژی های محیط زیستی پیشگیرانه با عملکرد محیط زیستی رابطه معنادار دارد و دیدگاه مشترک این دو رابطه را تعدیل می کند و همین طور استراتژی محیط زیستی پیشگیرانه یکپارچگی در ارتباط مشارکت با عملکرد محیط زیستی نقش میانجی دارد و مقدار تمامی فرضیات پژوهش مثبت و معنادار است. درنهایت باید بیان کرد کارکنان اغلب مسئولیت های مربوط به فعالیت های مدیریت محیط زیستی را آغاز می کنند و در بسیاری از موارد دارای دانش منحصربه فرد از شرکت های خود هستند. باید به کارکنان کلیدی در سازمان بها داد و مطمئن بود که این افراد در رسیدن به سازمان به اهدافشان مثمر ثمر خواهند بود و اهداف محیط زیستی سازمان و جامعه را تامین خواهند کرد.
    کلیدواژگان: یکپارچگی مشارکت کارکنان، عملکرد محیطی، استراتژی های محیط زیستی پیشگیرانه، دیدگاه مشترک محیط زیستی
  • عمران رمضانی اردی، اسماعیل زارعی زوارکی*، محمدرضا نیلی، خدیجه علی آبادی صفحات 129-142
    هدف این پژوهش طراحی الگوی آموزش الکترونیکی ضمن خدمت کارکنان دولت به منظور فراهم آوردن محیط های یادگیری الکترونیکی برای کارکنان و تدارک فرصت های یادگیری متناسب با شرایط فردی، شغلی و سازمانی و اعتباریابی الگو است. روش تحقیق تلفیقی (کمی و کیفی) می باشد و از طرح پژوهش تلفیقی اکتشافی و تبیینی به منظور تبیین جنبه های اصلی موضوع موردنظر استفاده شده است. مولفه ها و ابعاد موضوع به صورت مطالعات اسنادی و مصاحبه موردبررسی و در قالب الگوی آموزش الکترونیکی تدوین گردید. برای تحلیل داده های کیفی از روش مقوله بندی و از روش تحلیل عاملی برای داده های کمی استفاده شد. درنهایت، الگوی پیشنهادی آموزش الکترونیکی ضمن خدمت طراحی و اعتباریابی شد. این الگو مبتنی بر مولفه های سیاست گذاری و راهبری در آموزش الکترونیکی، طراحی آموزشی بر اساس اصول پداگوژیکی و آنداراگوژیکی آموزش الکترونیکی، اجرا و پشتیبانی در آموزش الکترونیکی است. هرکدام از مولفه ها دربرگیرنده گویه های مشخصی هستند که در آموزش الکترونیکی ضمن خدمت کارکنان می تواند مبنای عمل قرار گیرد. الگوی پیشنهادی آموزش الکترونیکی با استفاده از روش های تحلیل عاملی تاییدی مرحله اول و دوم و نهایی اعتباریابی شد و اعتبار درونی الگو مورد تایید قرار گرفت. با اجرای یک دوره آموزش الکترونیکی مبتنی بر گویه های الگوی پیشنهادی و یک دوره حضوری بدون در نظر گرفتن گویه های الگوی پیشنهادی، اعتبار بیرونی مدل بررسی شد و مورد تایید قرار گرفت. دوره ای که به روش آموزش الکترونیکی مبتنی بر گویه های مدل پیشنهادی برگزار شده بود موثرتر و اثربخش تر بوده است.
    کلیدواژگان: آموزش الکترونیکی، الگوی آموزش الکترونیکی، آموزش های ضمن خدمت، طراحی آموزشی
|
  • Mahsa Tavassoli, Gholamreza Malekzadeh *, Aireza Khorakian Pages 9-20
    Increasing the expectations of human societies from organizations and proposing multiple views on the development of their social capital, has made communities more sensitive to some issues such as the environment, environmental health, community health and stakeholders rights. In this respect, numerous issues in relationship with inappropriate environmental behaviors has been raised, which effects on people's attitudes toward work, organization and performance. Managing these types of issues as part of strategies for developing corporate social capital should be addressed.The present study investigates the effect of transformational leadership on development of employees' pro-environment behaviors and intrinsic motivation in organizations in Mashhad waste management organization by structural equation modeling. The results shows a positive and significant relationship between transformational leadership and intrinsic motivation, and between transformational leadership and environmental behaviors. Also, there was a positive and significant relationship between intrinsic motivation and peripheral behaviors of employees and the role of intrinsic motivation.
    Keywords: Transformational Leadership, Pro-Environmental Behaviors, Intrinsic Motivation, social responsibility
  • Nazila Khatib Zanjani * Pages 21-28
    The purpose of this study was to determine the effectiveness of Casts on environmental students’ learning with flipped classroom method and compare with current virtual education method in Payame Noor University. The research method is semi-experimental with pre and posttest in two groups. The statistical population included all virtual master students majoring in environmental education who consisted of 170 students among whom 60 were selected through available sampling, and then were divided into two groups. The research instrument was a researcher-made test consisted of 20 questions whose validity was estimated by some experts and its reliability was measured via Cronbach’s alpha as 0.82. The procedure consisted of 12 sessions with current virtual class for witness group and for the experimental group, gave some podcasts about courses before the session was started and they had exercises and group discussion in class. The collected data were analyzed by SPSSv.22 in both descriptive statistics (frequency, mean, and standard deviation) and inferential statistics (Paired t-test and independent t-test). The results showed that there was a significant difference between students’ learning with the podcast education in the flipped classroom method and current virtual education (sig=0.000). Based on the results of this study, it seems that using podcasts in virtual education has a greater impact on students` learning and it is better to include it in the curriculum development of virtual courses.
    Keywords: Podcast, Flipped Classroom, Virtual Education, Online Class, Learning, Master of Environmental Education’s Students
  • Faranak Mousavi *, Soudabeh Rahmanirad Pages 29-38
    The importance of geography is due to the description of the world around us although most of the subjects of it are intangible for the students, So one of the ways to solve this problem is using information technology to improve geography and its teaching and learning. The present study is conducted by the aim of indicating the determinative role of visual media of intangible Geographic phenomena on learning level of cognitive and emotional domain in third- year girl students of secondary schools of Kermanshah city. The study was conducted in an experimental method. The population was all the third-year girl students of secondary school. 44 subjects were selected by multi-cluster random sampling (22 experimental group, and 22 control group). collecting data was done by using two course and emotional development questionnaire. The data was analyzed by multi -variance analyzing test and Covariance test. The finding showed that there is a meaningful difference between the experimental group and the control group (p=0.001). The results of finding showed that the planning of visual media of intangible Geographic phenomena on the learning level of the cognitive and emotional domain of students, in the experimental group was meaningful (p
    Keywords: Visual Media, Intangible Phenomena, Learning Levels, Cognitive Domain, Emotional Domain
  • Amirhossein Alibeygi *, Zahra Montazersaheb, Mohana Shahmoradi Pages 39-48
    The aim of this mixed study was determining the understanding and perception of Agriculture and National Resources students of Razi university about biodiversity and the factors affecting it. Due to the increasing loss of biodiversity and the role of humankind to reduce this process, students of agriculture and natural resources were examined. This study was a qualitative-quantitative research. The population of this qualitative research was biodiversity experts in Kermanshah province and the method was snowball sampling. The population in quantitative part of the study was undergraduate, master's and doctoral students of agriculture and natural resources of Razi University (N=1718), that 323 of them were selected using stratified random sampling. Quantitative data were collected by in-depth semistructured interviews and quantitative data were collected by a self-made questionnaire. Qualitative results showed that for the study of the students understanding of biodiversity, 5 main categories including the concept of biodiversity, the importance of biodiversity, protection of biodiversity, threats to biodiversity and human responsibility for biodiversity should be investigated. Quantitative results showed that students’ understanding of biodiversity and its categories is in an undesirable situation. In terms of field of study, educational level, age, and marital status, there were significant differences between students' understanding of biodiversity.
    Keywords: Biodiversity, Categories of Biodiversity, Understanding, Factor Affecting Understanding, Students
  • Sima Abasi *, Zahra Rezaee Pages 49-62
    Since a long time ago human being and nature have had a mutual influence on each other. As the civil institutions and technological tools have developed, human being has been influenced by nature in a period of time and in return it has made changes in great scale which in some cases have caused environmental and ecological threats. For this reason, the study of environmental issues in literature is considered as an essential element in comparative literature studies and a cultural discourse has been made for protection of the environment. As a cultural media, literature and specially poetry have a significant effect on behavioral and motivational domains and on awareness of their audience toward the environment. In Persian contemporary poems, Nima and his successors have created a new point of view toward nature and environment which had some of the poets like Sohrab to encourage people to respect their environment. This study will analyze the point of view of contemporary poetry toward environment, the position of it and the way of environmental education with an emphasis on Sohrab’s poems as the establisher of this approach. As a result, it’s been figured out that the need of paying attention to the environment and making people aware of the ways they can respect it has led to the emergence of a new domain in poetry with educational functions, this domain was established by Sohrab Sepehri for the first time in Persian poetry.
    Keywords: Naturalism, Environmental Education, Persian Contemporary poetry, Sohrab Sepehri
  • Morteza Akbari, Seyyed Ali Badri, Maryam Shamanian *, Sama Amini Pages 63-76
    The purpose of this study is to examine the goals, motivation, barriers of organic farmers in Ravansar County, Kermanshah, Iran. This study was a descriptive-correlation research. The population of the study was organic farmers in Ravansar. Organic farmers were selected from a list of certified farmers obtained from Agriculture Organization. Among them, 51 organic farmers were selected based on a simple sample randomized method. Data analysis was done with SPSS software. The results showed that organic farmers have had the most importance for the health of food and short-term benefits. In order of preference, statement “organic farming can assure world food production” and “organic products are healthier” was the first priority, and in ecological statement “organic farming can improve soil fertility and structure” and economic statement “organic farming can assure the future of a farm” create motivation for organic farming. The most important barriers of organic farming like marketing and the lack of government support for these products, lack of required standards in order to confirm and supply of products to the market and lack of training and informing have mentioned in this context.
    Keywords: Organic Farming, Sustainable Agriculture, Sustainable Development, Ravansar city
  • Abolfazl Khosravi * Pages 77-90
    One of the main challenges for managers in recent days is their main focus on sustainable development. Sustainable development with various dimensions such as economic sustainability, social sustainability, political stability and environmental sustainability requires a holistic approach, but the priority of some programs and policies in each of the sustainable development axes is in line with the requirements of the same region and country. On the other hand, social responsibility of organizations and companies is not merely viewed as a moral obligation or social marketing, but a great element in the missing link between government policies and corporate policies. This research has been selected to prioritize the dimensions of sustainable development as well as the dimensions of social responsibility of managers with the Delphi approach of the experts and the hierarchical analysis method, according to the opinion of social sustainability experts as the best criterion for sustainable development and management responsibility as a preferred option. Accordingly, it can be done in the role of managers in industrial and metropolitan communities, with priority being given to social sustainability and the involvement of environmental strategies in the responsibilities of managers.
    Keywords: Sustainable Development, Social Sustainability, social responsibility, Managerial Responsibility
  • Asghar Mirfardi * Pages 91-101
    Environmental problem nowadays the is known as one Environmental problem nowadays the is known as one of important concerns in human life. This research has been studied the environmental attitude and its relationship with Religiousness in 15 years and older residents of Noorabad Mamasani. Using survey method, Statistics society had been 15 years and older residents of Noorabad Mamasani, from which 400 subjects were determined based on Sampling method (1976) and were selected by classified-multi stage random sampling method. Structured questionnaire, which provided via the scale of Religiousness  (Mirfardi & Shayani, 2014) and the scale of attitude toward environment (Salehi Omran & Aghamohamadi, 2008), was used as research tool for data collection, which face validity and Cronbach's alpha were used for its validity and reliability, respectively. Reliability for environmental attitude and religiosity were 0.76 and 0.79, respectively. The findings showed that the dependent variable has direct significant relationship with the variables of religiosity and indirect significant relationship with age. Religiousness determined 14.1 percentages of dependent variable. Study showed that religiosity has important role in pro-environmental attitude. Offering educational programs for enhancing religious commitments which related to environment is advised.
    Keywords: Religiousness, Age, environment, Attitudes to the Environment, Noorabad Mamasani
  • Mohammad Hasan Seif, Saeid Mazloumian, Mohammad Reza Javanmardi * Pages 103-114
    Given the sharp decline in energy resources and consumables in today's societies, despite population growth, which results in the need for more people to supply energy and materials to meet the needs of all human beings, societies today are looking for a solution, with a strategy called sustainable development All are accepted. The purpose of this study was to investigate the relationship between social and psychological factors with energy saving behavior. The statistical population of this study was selected from among 36000 primary school students of Shiraz with a random sample of 36000 people using the Cochran formula with a sample size of 267 people. The data gathering tool in the present study was a questionnaire with 41 questions in Likert scale, which was based on Environmental Knowledge Questionnaire Ho, Quang and Kim (2013), Environmental Meteorological Norms of Rivera (2004), Environmental Environmental Responsibility Ko, Huang and Kim (2013) The previous experiences of Rivera (2004), perceived behavioral control, chow and air (2001), Perceived Utility, Mon and Kim (2001), Environmental Attitudes of Ko, Huang and Kim (2013), and the Desire of Quang and Kim's Quantum Energy Efficiency (2013) . The results showed that exogenous variables, environmental knowledge, environmental norms, environmental responsibility, past environmental experiences, directly and indirectly, through intermediate variables of perceived behavior control, perceived usefulness and environmental perception were significant on the tendency to energy saving behavior and the highest total effect Refers to perceived usefulness and the lowest total effect related to environmental norms on the tendency to energy saving behavior.
    Keywords: Environmental Knowledge, Environmental Responsibility, Past Environmental Experiences, Students, Energy Saving Behavior
  • Vali Mohammad Darini, Hadi Meftahi, Ehsan Namdar Joyami * Pages 115-128
    The purpose of this study was to investigate the relationship between employee participation and environmental performance due to the role of preventive environmental strategies and environmental perspective among staff and faculty members of Sistan and Baluchestan University. The present study is a descriptive-survey based on the purpose of the study. The population under study in this research (staff and members of the faculty) is 960 people. Cluster sampling method. The sample size is 274 according to Morgan's table. A standard and indigenous questionnaire have been used and the reliability and validity of the research questionnaires have been approved. The necessary analysis in the research has been done with SMART PLS software. In this regard, five hypotheses have been developed with regard to the literature and research background, all of which have been approved. Findings indicate that the integration of partnership with preventive environmental strategies and preventive environmental strategies has a meaningful relationship with the environmental performance and modifies the common view of these two relations, as well as the preventive environmental strategy of integration in relation to partnership with biological functioning The environment has a mediating role and all of the research hypotheses are positive and significant. Ultimately, employees should often begin to be responsible for environmental management activities and, in many cases, have a unique knowledge of their companies. It should be paid to the key personnel in the organization and made sure that these people will achieve their goals in reaching the organization and will provide the environmental goals of the organization and society.
    Keywords: Integration of Employee Participation, Environmental Performance, Preventive Environmental Strategies, Common Environmental Perspective
  • Emran Ramezani Ardi, Esmail Zaraii Zavaraki *, Mohammadreza Nili, Khadijeh Aliabadi Pages 129-142
    The purpose of research is designing and validating the E-learning model in in-service training in order to provide e-learning environment and learning opportunities for employees based on individual, vocational and organizational situation and validating the model. Research methods blended and research plan is exploratory blended that main elements and dimentiona of topic can be explained. The factors and dimentions of e-learning Model are collected through literature review and interview with subject matter experts and collected data is analysed. Finaly the E-learning Model is designed and validated internally and externaly. E-learning Model include three factors: E-learning policy making and steering, instructional designing based on pedagogy and andragogy principles and implementation and support. The factor is divided to several indexes and items that can be used in in-service training E-learning. The E-learning Model is validated using first, second and final of factorial analysis. External validation is validated implementing a E-learning course based on the items compared to face to face training course. E-learning course based on the items was  more effective than face to face training course.
    Keywords: E-learning, E-learning Model, in-service Training, Instructional Design