فهرست مطالب

فصلنامه فناوری آموزش
پیاپی 3 (تابستان 1386)

  • تاریخ انتشار: 1386/04/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمدجواد مغربی*، مجید فیض آبادی فراهانی، احد ضرغامی صفحات 127-136

    نظریه های پایداری خطی، تقویت یا زوال اغتشاش های کوچک سرعت اعمال شده بر سرعت متوسط جریان را بررسی می کند. هنگامی که جریان لایه مرزی در اولین مراحل توسعه خود، به طور خطی گسترش پیدا می کند، شرایط مرزی ورودی دامنه محاسباتی با استفاده از نتیجه های حل پایداری خطی مشخص می شود. در جهت تطبیق بهتر با نتیجه های آزمایشگاهی، از تحلیل پایداری مکانی استفاده     می شود. با استفاده از یک نگاشتجبری دامنه فیزیکی به دامنه محاسباتی تبدیل می شود، برای حل معادله ی اور- سامرفیلد از روش طیفی استفاده شده است که منجر به حل مساله مقدار ویژه شده است. در مقایسه نتیجه های آزمایشگاهی و نتیجه های تحلیل پایداری اغتشاش های به صورت مکانی و زمانی، می توان بیان کرد که تحلیل رشد اغتشاش های به صورت مکانی، ویژگی های ناپایداری جریان لایه مرزی اغتشاشی را دقیق تر توصیف می کند این امر در فرکانس های کوچک بسیار دقیق تر می باشد.

    کلیدواژگان: تحلیل پایداری خطی، جریان لایه مر زی، معادله ی اور- سامرفیلد، روش طیفی
  • زهرا نصیری قیداری*، حمید لسانی، احمد دارابی، فرید توتونچیان صفحات 137-150

    کاربرد موتور هیسترزیس در سیستم های دقیق، نظیر ناوبری اینرسی[1] و ثبت کننده های ویدیویی[2]  مستلزم داشتن دینامیک سریع و کنترل دقیق این موتور است. سیستم کنترل برداری یک سیستم کنترلی حلقه بسته است که سبب افزایش سرعت پاسخ سیستم می شود و در واقع با استفاده از آن موتورهای جریان متناوب به صورت موتور جریان دایم در نظر گرفته می شوند. موتورهای جریان دایم در کاربردهای بسیاری که نیاز به کنترل دقیق و دینامیک سریع پاسخ است مورد استفاده قرار می گیرند. اما با توجه به معایب بسیار موتورهای جریاندایم، نظیر هزینه زیاد تعمیر و نگهداری؛ استفاده از موتورهای جریان متناوب در سیستم های درایو مورد توجه قرار گرفته است. بنابراین، روش کنترل برداری نیز برای بهبود عملکرد موتورهای جریان متناوب مورد استفاده قرار گرفته است.  در این مقاله رفتار دینامیکی موتور هیسترزیس مرسوم بر اساس مدل دو محوری d-q بررسی شده و سپس سیستم کنترل برداری آن شبیه سازی شده است. در ضمن متغیرهای محورهای d و qبا استفاده از روش فیدبک به خوبی از هم تفکیک شده اند و به صورت مستقل از هم کنترل شده اند. نتیجه های حاصل از مقاله نشان می دهد که استفاده از این روش کنترلی تاثیر چشمگیری در افزایش دینامیک سیستم داشته است.

    کلیدواژگان: کنترل برداری، موتور هیسترزیس، تفکیک متغیرهای d وq، مدل دو محوری
  • رضا پورحسینی، رضا مرشد، امیرحسین خواجه حسینی* صفحات 151-157

    اکثر آیین نامه های موجود- بر خلاف برش- برای اعضای بتن مسلح تحت پیچش مقاومت پیچشی ناشی از بتن () را پس از ترک در نظر نمی گیرند. در این مقاله مقاومت پیچشی تیر های بتنی مسلح با آرماتور طولی و بدون خاموت، هنگام و بعد از ترک خوردگی مدل سازی و مورد بررسی قرار گرفته است. این مدل سازی در نرم افزار ANSYS که بر اساس نظریه ی المان محدود پایه ریزی شده، صورت گرفته است.نتیجه های حاصل از مدلسازی با نتیجه های آزمایشگاهی مقایسه شده است. این نتیجه های با نتیجه های آزمایش ها سازگار بوده و نشان دهنده ی وجود مقاومت پیچشی پسماند، در تیرهای بتنی مسلح شده با آرماتور طولی تنها است.

    کلیدواژگان: مدل سازی، اجزای محدود، تیربتنی، پیچش، آرماتور طولی
  • شهریار شیروانی مقدم*، مهدی جلالی، هوشنگ امین اللهی صفحات 159-166

    در این مقاله ابتدا به شبیه سازی الگوریتم های ML، MUSIC، Root-MUSIC و هموارسازی فضایی در محیط دارای نویز و فیدینگ پرداخته و سپس این الگوریتم ها از لحاظ تخمین میزان دقت زاویه های رسیده از دو منبع مقایسه شده اند. با ارایه نتیجه های شبیه سازی چهار الگوریتم در قالب جدول هایی که بر حسب میانگین، انحراف از میانگین، واریانس زاویه های تخمین زده شده و درصد آزمایش های موفق تهیه شده اند، ملاحظه می شود که الگوریتم های  Root-MUSIC  و MUSIC از لحاظ تخمین و تشخیص زاویه های نزدیک به هم دقت بالاتری دارند. در این دو روش زاویه های نزدیک به هم، تا حدود یک درجه، قابل تشخیص و تفکیک است. افزون بر این نتیجه های شبیه سازی نشان می دهد که الگوریتم هموار سازی فضایی موثرترین روش برای تشخیص منابع همدوس است.

    کلیدواژگان: DOA، ML، MUSIC، ROOT-MUSIC، هموار سازی فضایی
  • ابراهیم ریحانی* صفحات 167-178

    هندسه اقلیدسی طی سالیان متمادی به دانش آموزان در مدارس آموزش داده شده است. ساختار های توپولوژیکی از جمله موضوع هایی هستند که چندان در هندسه مدرسه ای مورد توجه نبوده اند. گره یکی از موضوع های مناسب برای آموزش در مدرسه است که دارای ساختاری توپولوژیک است. گره ها افزون بر آنکه ریشه در فرهنگ و تجربیات انسانی دارند، به عنوان  زمینه ای نظری و کاربردی در ریاضیات، فیزیک، زیست شناسی و شیمی مطرح هستند. در این مقاله ابتدا پس از آشنایی مختصر با گره ها توضیحی برای عنوان "هندسه گره ها"  بیان می شود. در قسمت اصلی مقاله در بخش اول دلایل و تحلیل ها برای انتخاب گره ها و اهمیت آموزش آن در مدرسه تشریح  شده و در بخش دوم به طور فشرده طرحی پیشنهادی در مورد آموزش هندسه گره ها به دانش آموزان ارایه شده است. اجرای  آزمایشی این طرح که یک از گروه دانش آموزان دوره های ابتدایی و گروهی دیگر شامل  دانش آموزانی از سال سوم راهنمایی و سال اول متوسظه در آن شرکت داشته اند، نتیجه های اولیه  رضایت بخشی به همراه داشته است.

    کلیدواژگان: آموزش هندسه، توانایی فضایی، گره ها، ساختارهای توپولوژیکی
  • مسعود صدرالاشرفی* صفحات 179-198

    بررسی تاریخی کشورهای پیشرفته و شکوفایی اقتصادی و صنعتی آنان، نشان دهنده توجه جدی مدیران و برنامه ریزان این کشورها به استانداردسازی در آموزش می باشد. نظام آموزش و پرورش یک کشور حیاتی ترین بخش برای اقتصاد و مردمی ترین نهاد برای دولت است. در آمریکا گزارش «یک ملت درخطر» منتشر شد و زنگ خطر به صدا در آمد. در کتاب «علم برای تمام آمریکایی ها» هم شعار ملی مناسبی را نشر داد و هم راهکارهای اجرای آموزش علوم را مطرح نمود. سپس مفهوم «سواد علمی» با جزییات و کامل و گزارش «مبناها و راهبردهایی برای تحول» به چاپ رسید. در این مقطع تمام دست اندرکاران و مصرف کنندگان آموزش علوم متقاعد شده بودند که ایجاد تحول هم ضروری است و هم اجتناب ناپذیر است. بالاخره تمام این فعالیت ها منجر به تدوین اثر مهم «استانداردهای آموزش علوم» گردید. با مشخص شدن استانداردها توصیه های مهمی برای تغییر جهت یا تحول با عنوان «تغییر تاکیدها» پیشنهاد شدند- ما با استفاده از تمام این اطلاعات و با استفاده از اصول یادگیری کاوشگری علمی، برای ایجاد تحول گسترده و عظیم در آموزش علوم ایران پیشنهادهای زیربنایی و در ضمن قابل اجرا و مهم ارایه نموده ایم - امید آن داریم که این مقاله مورد توجه تصمیم گیرندگان آموزش علوم در سطح ملی واقع شود و هرچه زودتر با یک همت بزرگ و با همیاری و همکاری همه اقشار، بخصوص مدرسین و پژوهشگران و متخصصین آموزش علوم، شاهد تغییر استانداردهای آموزش علوم در ایران باشیم.

    کلیدواژگان: آموزش علوم، استاندارد، کاوشگری، سواد علمی و یادگیری
  • حسین آقا بزرگ*، فرانک منطقی، محمد قادرمزی، اف محمدپناه، شبنم ششمانی صفحات 199-220

    هدف از این مقاله ، ایجاد ارتباط بین پروژه های تحقیقاتی و آموزش برای بهینه سازی آموزش و یادگیری موضوعات مرتبط است. در یک پروژه تحقیقاتی ، سه ترکیب از جمله یک ترکیب انتقال پروتون بین مولکولی ، یک اسید کربوکسیلیک هیدراته ، و یک مجموعه فلزی سنتز شد ، همه آنها دارای فعل و انفعالات غیر کووالانسی مانند O − H ∙∙∙ O ، O − H هستند. پیوندهای هیدروژن N و C − H ∙∙∙ O و همچنین نیروهای van der Waals و تجمع π-π منجر به ساختارهای مختلف مافوق مولکولی می شوند. ساختار ترکیبات با روش پراش پرتو X تک کریستالی مشخص می شود. مفاهیم کلاسیک و تعاریف مربوط به موضوع در آخرین بخش آورده شده است.

    کلیدواژگان: اسید چلیدامیک، اسید پیریدین-2، 6-دی کربوکسیلیک اسید، روی، پیوند هیدروژن، انباشت، انتقال پروتون، شیمی سوپرامولکولار، ساختار بلوری
|
  • M.J. Maghrebi *, M. Feyzabadi Farahani, A. Zarghami Pages 127-136

    Theories of linear stability, reinforcement, or degradation of small disturbances examine the velocity applied to the average velocity of the flow. When the boundary layer flow expands linearly in the early stages of its development, the input boundary conditions of the computational domain are determined using the results of the linear stability solution. In order to better adapt to laboratory results, spatial stability analysis is used. Using an algebraic mapping, the physical domain is converted to a computational domain. To solve the Or-Samerfeld equation, a spectral method has been used that has led to the solution of a special value problem. Comparing laboratory results and results of spatial and temporal perturbation stability analysis, it can be stated that spatial perturbation growth analysis more accurately describes the instability characteristics of the perturbation boundary flow. Small frequencies are much more accurate.

    Keywords: Linear stability analysis, Boundary layer flow, Spectral method
  • Z. Nasiri Gheydari *, H, Lesani, A. Darabi, F. Totonchian Pages 137-150

    The use of a hysteresis motor in precision systems, such as inertial navigation and video recorders, requires rapid dynamics and precise control of the motor. The control system is a closed loop control system that speeds up the system's response speed, and in fact using it, alternating current motors are considered as a permanent current motor. Permanent flow motors are used in many applications that require precise control and rapid dynamic response. However, due to the many disadvantages of DC motors, such as high maintenance costs; The use of AC motors has been considered in drive systems. Therefore, the vector control method has also been used to improve the performance of AC motors. In this paper, the dynamic behavior of conventional hysteresis motor based on the two-axis model of d-q is examined and then its vector control system is simulated. In addition, the variables d and q are well separated and independently controlled using the feedback method. The results of the paper show that the use of this control method has had a significant effect on the dynamic increase of the system.

    Keywords: hysteresis motor, vector control, separation The variables d, q, Two-axis model
  • R. Pourhosseini, R Morshed, A.H. Khaje Hosseini * Pages 151-157

    Most existing regulations, unlike cutting, do not provide for reinforced concrete reinforcement for reinforced concrete members after cracking. In this paper, the torsional strength of reinforced concrete beams with longitudinal and non-silent reinforcement is modeled and examined during and after cracking. This modeling is based on ANSYS software, which is based on finite element theory. The results of the modeling have been compared with the laboratory results. These results are consistent with the results of experiments and show that there is a residual complexity of the residue in concrete beams reinforced with longitudinal reinforcement alone.

    Keywords: modeling, limited components, longitudinal reinforcement, concrete beams, Torsion
  • S. Shirvani Moghadam *, M. Jalali, H. Aminollahi Pages 159-166

    In this paper, we first simulate ML, MUSIC, Root-MUSIC algorithms and space smoothing in noisy and fiddling environments, and then these algorithms are compared in terms of estimating the accuracy of the angles received from the two sources. By presenting the simulation results of four algorithms in the form of tables that are based on mean, deviation from mean, variance of estimated angles and the percentage of successful experiments, it is observed that Root-MUSIC and MUSIC algorithms in terms of estimation and Detecting close angles is more accurate. In these two methods, the angles close to each other, up to about one degree, can be detected and separated. In addition, simulation results show that spatial smoothing algorithm is the most effective way to identify coherent resources.

    Keywords: Spatial smoothing, DOA, ML, MUSIC, ROOT-MUSIC
  • E. Reyhani * Pages 167-178

    Euclidean geometry has been taught to students in schools for many years. Topological structures are among the topics that have not received much attention in school geometry. The knot is one of the most suitable topics for teaching in school, which has a topological structure. In addition to being rooted in human culture and experience, knots are a theoretical and practical field in mathematics, physics, biology, and chemistry. In this article, after a brief acquaintance with the nodes, an explanation for the title "Geometry of nodes" is given. In the first part of the article, in the first part, the reasons and analyzes for the selection of nodes and the importance of teaching it in school are explained, and in the second part, a proposed plan for teaching knot geometry to students is briefly presented. Experimental implementation of this project, in which one group of elementary school students and the other group including students from the third year of middle school and the first year of high school participated, has had satisfactory initial results.

    Keywords: Geometry training, Spatial ability, knots, Topological structure
  • M. Sadrolashrafi * Pages 179-198

    The historical study of developed countries and their economic and industrial prosperity shows the serious attention of managers and planners of these countries to standardization in education. The education system of a country is the most vital part of the economy and the most popular institution for the state. In the United States, the report "A Dangerous Nation" was published and an alarm was sounded. In Science for All Americans, he published both a national slogan and strategies for teaching science. Then, the concept of "scientific literacy" was published in full detail and the report "Fundamentals and Strategies for Transformation". At that time, all those involved and consumers of science education were convinced that change was both necessary and inevitable. Eventually, all of these activities led to the development of an important work, "Science Education Standards." With the introduction of standards, important recommendations for change or transformation were proposed, such as "change of emphasis" - using all this information and using the principles of scientific research learning, to create a broad and massive change in the teaching of Iranian science, infrastructure proposals and In addition, we have provided an applicable and important one - we hope that this article will be of interest to decision makers of science education at the national level and as soon as possible with a great effort and with the cooperation of all classes, especially teachers and researchers and specialists in science education. , To see the change of science education standards in Iran.

    Keywords: science education, standards, Exploration, Scientific literacy, learning
  • H. Aghabozorg *, F. Manteghi, M. Ghadermazi, F. Mohammad Panah, S. Sheshmani Pages 199-220

    The aim of this paper is to provide a link between research projects and education to optimize teaching and learning of related subjects. In a research project, three compounds including an intermolecular proton transfer compound, a hydrated carboxylic acid, and a metallic complex were synthesized, all of them have non-covalent interactions such as O−H∙∙∙O, O−H∙∙∙N and C−H∙∙∙O hydrogen bonds as well as van der Waals forces and π-π stacking resulting to different supramolecular structures. The structures of compounds are characterized by single crystal X-ray diffraction method. The classic concepts and definitions related to the subject are given in the last section.

    Keywords: Chelidamic acid, Pyridine-2, 6-dicarboxylic acid, Zinc, Hydrogen bond, Stacking, Proton transfer, Supramolecular chemistry, Crystal structure