فهرست مطالب

فصلنامه فناوری آموزش
سال دوازدهم شماره 1 (پیاپی 45، زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/25
  • تعداد عناوین: 7
|
  • عباس صدری*، انسیه زاهدی، نیره رحمانی صفحات 1-12

    پیشینه و اهداف:

     آموزش به عنوان اساسی ترین عامل توسعه پایدار در کشور ما نیز مورد توجه قرار گرفته است. استقبال روزافزون از آموزش در تمامی سطوح، لزوم توجه به کیفیت برتر، مدیریت موثر و انطباق آموزش با نیازهای جامعه و ویژگی های قرن بیست و یک را بیشتر می نماید. توسعه آموزشهای فنی و حرفهای با توجه به محدودیت دانشگاه ها و راه های دستیابی به آموزش عالی و لزوم اشتغال جوانان، و به خصوص بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی، نیاز به برنا مه ریزی ویژهای می یا بد. علاوه بر آن، در این برهه می بایست به آموزش فنی و حرف های به عنوان سلاح اصلی میدان رقابت جهانی توجه ویژه ای مبذول شود.  برنامه های آموزش فنی و حرفه ای در ایران در شکل رسمی علاوه بر سطح متوسطه و کاردانی، تا مقطع کار شنا سی ناپیو سته نیز ارتقا یافته است. تقاضای اجتماعی برای این آموزشها به خصوص در سطح کاردانی، زمینه های توسعه و عنایت خاص به این آموزشها را در پی داشته است. با توجه به اهمیت توسعه درونزا و تکیه بر نیروهای داخلی در جنبه های مختلف توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در نتیجه توسعه پایدار، تربیت نیروهای ماهر و کارآمد که بتواند به حرکت چرخ های اقتصادی سرعت بیشتری دهد و کشور را از وابستگی به نیروهای ماهر و متخصص خارجی برهاند، آموزشهای فنی و حرفه ای از اهمیت ویژه برخوردار می شود. اما آموزشهای فنی و حرفه ای زمانی میتوانند مدعی انجام و تحقق این رسالت باشند که محصولات آن با نیازهای بازار کارهم از نظر کمی و هم از نظر کیفی هماهنگ و سازگار باشد. به عبارت بهتر دانش آموخته فنی و حرفه ای در رشت های مهارت آموزی کرده باشد که بازار کار به آن نیاز دارد و به فنون و مهارت هایی مجهز شود که بتواند نیازهای بنگاه ها و کارفرماها را تامین نماید. چنانچه برنامه های توسعه آموزش به طور دقیق و از لحاظ کمی و کیفی مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد، نکات ارزشمندی را روشن می سازد که نتایج حاصل از این مطالعات، به دلیل تاثیر درازمدت آموزش بر جامعه، میتواند به برنامه ریزان و تصمیم اگیران آموزش و پرورش کمک نماید تا از نتایج این بازنگری و ارزیابی در جهت تدوین برنامه های بهتر و کامل تر برای توسعه آموزش استفاده لازم به عمل آید. پژوهش حاضر به مقایسه عرضه دانش آموختگان فنی و حرفه ای با تقاضای نیروی انسانی در این بخش می پردازد و مشتمل به بررسی کارآیی خارجی و اشتغال دانش آموختگان و مقایسه عرضه و تقاضای نیروی آموزش دیده در بخش کاردانی فنی و حرفه ای به تفکیک رشته و گروه های تخصصی می باشد.

    روش ها

    در این پژوهش، روش توصیفی از نوع پیمایشی استفاده شده است. پرسشنامه تحقیق پیگیرانه فارغ التحصیلان با همکاری کالج کلمبو به عنوان مبنا انتخاب گردیده برای این ارزیابی جامعه آماری مورد نظر را دانشکده ها و آموزشکده های فنی و حرفه ای تحت نظر وزارت آموزش و پرورش وقت، تشکیل داده است. در نمونه گیری، در سطح کشور از 24 رشته و 69 مرکز (با استفاده از نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای) نمونه گیری شد.

    یافته ها

    بر اساس نتایج تحقیق بین شغل و جنسیت فارغ التحصیلان ارتباط معنادار متوسطی وجود دارد. همچنین 76 درصد شاغلان، مشاغل مرتبط با تحصیلات خود را یافته اند و تنها 22 درصد شاغلان، خوداشتغال هستند که ضریب همبستگی کرامر این رابطه را بسیار بالا و موثر گزارش کرده است. همچنین رابطه بین جنسیت و مشکلات اشتغال معنادار گزارش شده است. همچنین نتایج پژوهش نشان می دهد که برای تحقق اشتغال دانش آموختگان فنی و حرفه ای، به میزان 63% فرصت شغلی دیگر برای 163 هزار نفر احتیاج است.

    نتیجه گیری

    در نهایت نتایج پژوهش نشان میدهند که به منظور افزایش اثربخشی واقعی آموزش فنی و حرفهای در کشور، برنامه درسی باید متناسب با نیازها و اقتضایات تغییراتی را شامل شوند. برخی تغییرات پیشنهادی با توجه به نتایج این تحقیق عبارتند از:  :واحدهای عملی بیشتری باید در دروس و رشته های فنی و حرف های گنجانده شود. در بحثهای نظری در حوزه فنی و حرفه ای، به مباحث مربوط به کارآفرینی توجه بیشتری شود.  فعالیتها و رشته هایی که بیشترین جذابیت را در بازار کار دارند، گسترش یابند.  نتایج مطالعه نشان میدهد که توانایی بازآموزی فارغ- التحصیلان در سطح پایینی است، بنابراین در برنامه درسی باید به دروس پایه توجه بیشتری شود.  برنامه ریزی برای رشته ها و مراکز باید بر مبنای آمایش سرزمین صورت گیرد. مراکزی به عنوان مرکز تجمیع قرار گیرند که بالاترین میزان جذب فارغالتحصیلان را دارا هستند. بر اساس نتایج تحقیق بین شغل و جنسیت فارغ التحصیلان ارتباط معنادار متوسطی وجود دارد، یعنی هر چند رابطه معنادار بین این دو مولفه وجود دارد ولی لازم است تلاش هایی در زمینه افزایش این رابطه صورت گیرد.

    کلیدواژگان: رشد کمی، دانش آموختگان فنی و حرفه ای کشور، تقاضای نیروی انسانی ماهر
  • یوسف گرجی مهلبانی*، زهرا متولی الموتی صفحات 13-28

    پیشینه و اهداف:

     جهان امروز با توسعه فناوری و تغییرات گسترده برخاسته از آن، کشورها را ناگزیر کرده تا از رویکرد "اقتصاد مبتنی بر منابع" به رویکرد "اقتصاد مبتنی بر دانش" تغییر جهت دهند و همین موضوع سبب شده تا سه محور نوآوری، فناوری و شایستگی در روند توسعه و پیشرفت از اهمیت قابل توجهی برخوردار شود. بهبود شایستگی های و مهارتهای نیروی انسانی و توانمندیهای یادگیری آنها از طریق آموزشهای مادام العمری چون آموزش- های فنی و حرفهای مهمترین ابزارهای دسترسی به این محور است. از سویی، تربیت نیروی انسانی مورد نیاز جوامع در قالب آموزشهای فنی و حرفهای از اواخر قرن نوزدهم میلادی و اوایل قرن بیستم، مورد توجه بسیاری از کشورهای جهان قرار گرفت. در پی پیشرفتهای علمی و صنعتی پس از جنگ جهانی دوم، این آموزشها به نحو بی سابقه ای در جهان گسترش یافت؛ تا آنجا که امروز آموزش های فنی و حرفه ای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پس از آموزش و پرورش، در بسیاری از کشورها خصوصا جوامع صنعتی در جهت پاسخگویی هر چه بیشتر به نیازهای اقتصادی و اجتماعی در حرکت است. میتوان ادعا داشت که آموزشهای فنی و حرفه ای به دلیل توام کردن آموزشهای نظری و عملی، از توانایی زیادی در تشکیل سرمایه انسانی و تربیت کارگر دانشمدار برخوردار هستند. نقش اشتغال در پویایی زندگی انسان انکارناپذیر است و میتوان آن را کانون ارتباطات انسان و اجتماع تلقی کرد. دنیای کنونی شاهد تغییرات عمدهای در عرصه کسب و کار و محیط های کاری است. از یک سو سازمانها، روز به روز کوچکتر و انعطافپذیرتر شده و از سوی دیگر، مرزهای میان خانه و محل کار در حال از بین رفتن هست. در واقع توسعه امروزه ایجاد بنگاه های اقتصادی کوچک و زودبازده در عرصه بیشتر نظامهای اقتصادی دنیا، به عنوان یک ضرورت پذیرفته شده است.در این میان توجه آموزش های سازمان فنی و حرفه ای به مشاغل خانگی، به دلیل همراستایی آموزش های نظری و عملی، از توانایی قابل ملاحظه ای به منظور تشکیل سرمایه انسانی برخوردار هستند. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش آموز ش های فنی و حرفه ای در ایجاد فرصت ها و ظرفیت های پیش رو در ارتباط با مشاغل خانگی در شهر قزوین است.

    روش ها

    با توجه به جامعه شاغلین در زمینه مشاغل خانگی در شهر قزوین، نوع پژوهش بر پایه مطالعات اسنادی-میدانی و به صورت تحلیلی-توصیفی برای جامعه آماری 100 نفر می باشد. ابزار پژوهش پرسشنامه می باشد که اعتبار روایی و پایایی آن توسط کارشناسان مرتبط مورد تایید قرار گرفته است. نتایج توسط نرم افزار SPSS تحلیل شده است.

    یافته ها

    به منظور تحلیل آماری استنباطی از آزمون کای دو استفاده شد. نتیجه حاکی از کمتربودن سطح معنی داری از مقدار بحرانی است. تاثیر قابل ملاحظه اهداف آموزش های فنی و حرفه ای در ایجاد ظرفیت ها و فرصت های بیشتر در ارتباط با مشاغل خانگی مورد تایید است. اما دستیابی به این هدف نیازمند توجه بیش از پیش مسیولین ذیربط در  این زمینه می باشد.

    نتیجه گیری

    زمینه مشاغل خانگی میتواند یکی از بهترین پیشنهادها به افراد در وضعیت امروز باشد؛ اما پیمودن این راه متعالی مستلزم غلبه بر ترسهایی است که لاجرم در هنگام اقدام پیش میآید و مانع از حرکت فرد در مسیری میشود که رشد فردی و جمعی را در پیش دارد. نکته مهم این است که فرد برای شروع کار به ایده- هایی نیاز دارد که بتواند تجاری شود. در واقع وقتی ایدهای به ذهن وی خطور میکند باید چگونگی اجرای آن را به صورت یک نقشه راه برای خود مجسم کند و اگر توفیق اجرای آن ایده را در شرایط مطلوبش دید شروع بکار کند. در کنار آن نباید از بحث مشاوره غافل ماند؛ مشاهده و بررسی افرادی که در شرایط مشابه توانسته اند موفقیت روزافزونی کسب کنند میتواند یکی دیگر از پیشنهادهایی باشد که به عنوان سرعت دهنده در مسیر کار عمل میکند، آموزشهای فنی و حرفهای در این میان میتوانند به عنوان راهکاری قابل ملاحظه در دستیابی به اهداف شاغلین در زمینه های فنی از جمله مشاغل خانگی تلقی شوند.

    کلیدواژگان: آموزش های فنی و حرفه ای، مشاغل خانگی، فرصت ها و ظرفیت ها، قزوین
  • روشن احمدی، اسماعیل زارعی زوارکی*، داریوش نوروزی، علی دلاور، فریبرز درتاج صفحات 29-39

    پیشینه و اهداف:

     با توجه به تاثیری که فناوری های نوین بر نحوه فعالیتهای فردی و اجتماعی داشته است، وظیفه ی تعلیم و تربیت است که پاسخگوی نیازهای فزاینده اجتماع باشد. بر همین اساس یونسکو برای تاکید بر این وظیفه، در سال 2008 با همکاری شرکتهای بزرگی چون مایکروسافت، اینتل، سیسکو، انجمن بین المللی فناوری در آموزش، موسسه پلی تکنیک و دانشگاه ویرجینیا، سندی را برای دانش فناوری اطلاعات و ارتباطات معلمان طراحی کرد. با توجه به اهمیت موضوع و استقبال کشورهای عضو، این سند مورد بازنگری تکمیلی قرار گرفت. در مقدمه این سند آمده است: برای زندگی، یادگیری و کارکرد موفق در محیط های بسیار پیچیده، دانشمحور و غنی از اطلاعات، دانش  آموزان و معلمان باید بتوانند به طور موثر از فناوری بهره گیرند. تعلیم و تربیت باید از طریق طراحی یک محیط مناسب، تالش کند دانش آموزانی با ویژگیهای خاصی تربیت کند که پاسخگوی نیازهای حرف های جوامع امروز باشند. برخی از این ویژگی ها عبارتاند از: توانمند در کاربرد فناوری اطالعات، جستجوگر، تحلیلگر و ارزیاب اطلاعات، تصمیم گیرنده و توانمند در حل مسیله، توانمند در کاربرد موثر و خالقانه ابزارهای بهره وری، شهروندانی آگاه، مسیول و مشارکت پذیر. با افزایش کاربرد روزمره و موثر فناوری در فرایند آموزش، دانشجومعلمان، فرصت یادگیری از طریق فناوری را به دست میآورند. رشد و توسع هی انواع فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی، امکان ساخت انواع نرم افزارها، سخت افزارها و شبکه های اینترنتی را فراهم کرده که در انواع یادگیری های رسمی، غیررسمی و آزاد می تواند نظام آموزشی هر کشور را یاری نماید. بر همین اساس با توجه به نقش مهمی که معلم در سازماندهی تجارب یادگیری دارد، برای وی ضروری است به گونه ای آموزش ببیند که نگرش، دانش و مهارتهای الزم را پیدا کند. بر همین اساس برنامه های حرفه ای ضمن خدمت و پیش از خدمت معلمان، باید دربرگیرنده تجارب عینی از فناوری اطلاعات و ارتباطات در ابعاد حرف های باشد. مقاله حاضر با هدف ساخت، اعتباریابی و رواسازی پرسشنامه یادگیری صلاحیت های فناورانه دانشجو معلمان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران انجام شده است.

    روش ها

    به منظور رسیدن به این هدف، پرسشنامه ای بر اساس مرور نظام مند مبانی نظری در زمینه یادگیری صلاحیت های فناورانه تهیه شد. با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای، نمونه ای 60 نفری از دانشجو معلمان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی انتخاب و ابزار پژوهش که شامل پرسشنامه صلاحیت های فناورانه با 49 سیوال بود، اجرا شد. روش های به کار رفته برای تحلیل گویه ها (ضریب تمیز و روش لوپ)، و برای رواسازی از روایی صوری، محتوی و سازه (تحلیل عاملی) و  برای اعتبار (محاسبه ضریب آلفای کرونباخ برای کل پرسشنامه و عامل ها) استفاده شد.

    یافته ها

    در نتیجه تحلیل عاملی، سه عامل شناسایی شد که عبارتند از: سواد فناوری، تعمیق دانش و خلق دانش. اعتبار این پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ 98.0 به دست آمد.

    نتیجه گیری

    با در نظر گرفتن نتایج این پژوهش می توان گفت که این پرسشنامه از اعتبار و روایی مناسبی برخوردار بوده و عوامل به دست آمده از تحلیل عاملی می تواند یادگیری صلاحیت های فناورانه دانشجو معلمان را اندازه گیری کند.

    کلیدواژگان: یادگیری، صلاحیت های فناورانه، اعتباریابی، رواسازی
  • فاطمه ایمانی، خسرو موحد* صفحات 41-48

    پیشینه و اهداف:

     یکی از عوامل موثر تربیتی در آموزش و پرورش جدید، نحوه معماری فضاهای آموزشی است. در تعلیم و تربیت جدید، فضای کالبدی مدرسه نه تنها یک محیط خشک و بی روح در فرآیند یادگیری محسوب نمی گردد، بلکه به عنوان یک عامل زنده و پویا درکیفیت فعالیت های آموزشی و تربیتی دانش آموزان نقش ایفا می کند. در محیط های یادگیری توجه به شاخصه های طراحی نه تنها در راستای ارتقای کیفی محیط بلکه به عنوان ابزاری برای بالا بردن تاثیر محیط بر ویژگی های رفتاری است. در برخی تحقیقات تازه از محیط کالبدی به عنوان «موضوع پنهان در برنامه آموزش» یاد می شود. در این تعبیر مقصود از «موضوع پنهان» هر آن چیزی است که علاوه بر مواد درسی رایج، به وسیله سازماندهی هوشیارانه فضای آموزشی، نوجوان را تحت تاثیرات احساسی و روانی خود قرار می دهد. این موضوع ازآن جهت «پنهان» است که الزاما واجد اثرات عینی و ملموس نیست و یا آنکه معمولا مورد غفلت همگان است. استرس های زندگی، نقش تعیین کننده ای در سالمت روانی و جسمانی دارند و به ویژه با آسیب های روانی و اجتماعی متعددی همراهند. شناسایی استرس های دانش آموزان، مبنای اساسی برای طراحی و تدوین برنامه های مختلف پیش گیرانه می باشد. در این میان مدرسه به عنوان مکانی که نوجوانان زمان زیادی را در آن می گذرانند از اهمیت خاصی برخوردار است و بایست با طراحی مناسب در جهت کاهش استرس دانش آموزان نقش ایفا کند. استرس، رابطه ای خاص بین فرد و محیط است که در این حالت، شخص محیط را فراتر از منابع خود یا تهدید کننده سلامت خود ارزیابی می کند. عوامل مختلفی در ایجاد استرس نقش دارد. یکی از این عوامل، عوامل محیطی است.

    روش ها

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر نور طبیعی بر کاهش استرس دانش آموزان در کلاس درس انجام شده است. تحقیق حاضر از نوع تحقیقات همبستگی است و به لحاظ هدف، تحقیقی کاربردی می باشد. روش تحقیق، روش پیمایشی و ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه استاندارد سنجش استرس، اضطراب و افسردگی (DASS-21) است. روایی این پرسشنامه با توجه به آلفای کرونباخ معادل 897/0 مورد تایید قرار گرفت. پرسشنامه ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 تحلیل شد.

    یافته ها

    روش آزمون و بررسی فرضیات تحقیق با استفاده از آماره استیودنت (t)، همبستگی پیرسون و رگرسیون صورت گرفت، هم چنین از آزمون لوین نیز جهت اثبات فرضیه تحقیق استفاده شد. نتایج این پژوهش بیانگر آن است که بین استرس، اضطراب و افسردگی با وضعیت نور با ضریب همبستگی های به ترتیب 634/0، 742/0 و 698/0 در سطح معنی داری 01/0 رابطه وجود دارد.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش حاکی از آن است که در محیط های با نور نامطلوب میزان افسردگی، اضطراب و استرس بیشتر از محیط های با نور مطلوب می باشد. به طور کلی می توان گفت که با توجه به تاثیر نور روز در کاهش استرس، اضطراب و افسردگی دانش آموزان و عملکرد بهتر آن ها، لذا اهمیت توجه به تاثیراتی که طراحی مدرسه بر روی استفاده کنندگان از ساختمان می گذارد بیش از پیش مشخص می گردد. معماران نقش اصلی را در طراحی فضاهای آموزشی بر عهده دارند و با طراحی صحیح و متناسب با نیازهای جسمی و روحی دانش آموزان می توانند سطح آموزش را در جامعه ارتقا بخشند. جهت بهره گیری مناسب از نور روز در فضاهای آموزشی موارد زیر بایست مدنظر قرار گیرد: ارتفاع پنجره ها (با افزایش ارتفاع پنجره عمق و مقدار نور روز زیاد می شود)، نوع سایبان (سایبان داخلی، خارجی و یا شیشه های کنترل کننده پرتو مستقیم خورشید) و خصوصیات شیشه از عوامل موثر در میزان نور روز است که بایستی به شکل صحیح طراحی شود. هم چنین علاوه بر مقدار مناسب نور و روشنایی طبیعی، باید تابش مستقیم آفتاب کنترل شود تا باعث خیرگی چشم و نیز برهم خوردن تعادل حرارتی فضاها نشود.

    کلیدواژگان: فضاهای آموزشی، استرس، اضطراب، افسردگی
  • نرگس اکبری، محسن آیتی*، علی زارع مقدم، هادی پورشافعی صفحات 49-58

    پیشینه و اهداف:

     در قرن حاضر یادگیری و سوادآموزی از اهمیت زیادی برخوردار است. سواد به عنوان یک فرایند یادگیری مادامالعمر و در سراسر گستره زندگی به عنوان بخشی از سیستم یادگیری مادام العمر شناخته شده است. مفهوم سواد به عنوان پایه ای برای یادگیری مادام العمر به طور فزایندهای در حال تبدیل شدن به عنوان یک اصل اساسی سازماندهی برای همه آموزشها و همچنین به عنوان یک ضرورت برای همه است و در چهارچوب یک دنیای سریع و ناپایدار، مخصوصا برای افراد محروم و یا افرادی که مهارت های اساسی را از طریق تحصیلات رسمی به دست نمیآورند، ضروری است. یادگیری مادام العمر، دارای کلیتی است که همه سطوح و مراحل سنی را در برمیگیرد و در پی آن است که محیط های یادگیری خارج از آموزشگاه را با محیط یادگیری درون آموزشگاه ارتباط دهد و مرزهای تصنعی یادگیری را از بین ببرد. یادگیری مادام العمر بیانگر این است که هر محیطی، بالقوه یک محیط یادگیری است و درنتیجه مدرسه و آموزشگاه دیگر جایگاه انحصاری تعلیم و تربیت نیست. به عنوان هدف یادگیری در آموزش، جامعه و دولت مورد توجه قرار میگیرد و در بسیاری از محیطها، مانند خانه، مدرسه، محیط کار و جامعه، نیازمند ایجاد فرصتهای آموزشی موثر است. بدون شک امروزه جامعه نیازمند افرادی هست که بتوانند دانش خود را بهبود بخشند و دارای مهارتهای یادگیری مادام العمر در زندگی باشند. تغییرات سریع، ضرورت کسب دانش های جدید و تخصصی را موجب شده است؛ از این رو سواد یادگیری مادام العمر و ارتقاء آن به عنوان یک توانمندی ضروری پیش روی کارکنان قرار گرفته است. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر فرآیند مدیریت دانش بر سواد یادگیری مادام العمر دبیران دوره دوم متوسطه شهر بیرجند است.

    روش ها

    روش پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل است. نمونه آماری شامل 40 نفر دبیر زبان انگلیسی دوره دوم متوسطه شهر بیرجند بوده که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. گروه آزمایش به دریافت آموزش های لازم، طی فرایند مدیریت دانش طبق الگوی جاشپارا (2004) پرداختند و گروه کنترل هیچ گونه آموزشی دریافت نکرده و فعالیتی در جهت مدیریت دانش نداشتند. و پرسشنامه سواد یادگیری مادام العمر لی و تسای (2007) به عنوان ابزار استفاده شد.

    یافته ها

    تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل کوواریانس انجام شد. نتایج نشان داد که فرایند مدیریت دانش بر سواد یادگیری مادام العمر دبیران تاثیر معناداری داشت. همچنین فرایند مدیریت دانش بر مولفه های سواد یادگیری مادام العمر (ورودی، فرایندی و خروجی) دبیران تاثیر معناداری داشت

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان داد فرایند مدیریت دانش بر سواد یادگیری مادام العمر دبیران تاثیر معنی داری دارد. مدیریت دانش، فراتر از یادگیری است، به عبارت دیگر مدیریت دانش عبارت است از یادگیری مادام العمر. بنابراین می توان اینگونه تبیین کرد توانمندی در تبدیل شدن به یک فراگیر مادام العمر مستقل میشود. همچنین، مدیریت دانش، افراد را در جذب دانش ضروری کمک میکند، راه و رسم و آگاهی نسبت به یادگیری مادام العمر را پرورش میدهد، پایه و اساسی برای مطالعه دانش فردی و پیشرفت توانایی ایجاد میکند و به این ترتیب، مهارتهای تخصصی و قدرت رقابتی افراد را افزایش میدهد.معلمان از طریق مدیریت دانش، با محتوای الکترونیکی متنوع در دروس مختلف و مواد آموزشی جدید و خلق ایده ها و نظرات سازنده معلمان در امر تدریس موفق در کلاس درس آشنا میشوند. پاسخگویی به نیازهای معلمان در زمینه تدریس و به اشتراک گذاری منابع و کتابهای راهنمای تدریس و به وسیله همکاران و مدیر سایت در سامانه مدیریت دانش به کار گرفته میشود. معلمان باید چگونه واردکردن اطلاعات  و دانش خلق شده خود را در مدیریت دانش یاد بگیرند و دوره های آموزشی برای ساختن محتوای الکترونیکی و کار با رایانه و اینترنت را فراگیرند تا بتوانند به عنوان افرادی توانا در فرایند مدیریت دانش فعالیت کنند و تدریس کارآمدتری داشته باشند. بر این اساس توصیه می شود از فرایند مدیریت دانش در توسعه سواد یادگیری مادام العمر دبیران بهره گرفته شود.

    کلیدواژگان: فرآیند مدیریت دانش، سواد یادگیری مادام العمر، دبیران دوره دوم متوسطه
  • حسن کاویانی، محمدجواد لیاقت دار*، بی بی عشرت زمانی، یاسمین عابدینی صفحات 59-78

    پیشینه و اهداف:

     امروزه در کلاس های درس، بیشتر آموزش مستقیم مطالب مورد نظر است و نه برانگیختن حس تحقیق و خالقیت در فراگیران. با توجه به اینکه تدریس عاملی است که فرصتهایی برای یادگیری فراگیران فراهم می کند، لازم است فرآیندهای یاددهی- یادگیری نیز با این تحولات هماهنگ شود و از راهبردهای سنتی انتقال اطلاعات به سمت راهبردهای آموزشی جدید مساله محوری و مشگل گشایی حرکت کند که به رشد توانایی های خالق در فراگیران منجر میشود. از سویی دیگر طی دهه های گذشته استانداردهای آموزشی بر ارزش بالقوه محیطهای یادگیری فراگیرمحور تاکید کرده اند که در آن فراگیران به طور فعالانه در فعالیت های یادگیری سطح بالا درگیر میشوند. محیط های یادگیری فراگیرمحور، مستلزم استفاده از روش های یادگیری فعال در کلاس درس است، از جمله ارایه ها، حل مساله در گروه های کوچک، خود ارزیابی و ارزیابی توسط همکاران و بحث گروهی، اما ایجاد چنین محیط- هایی یک چالش است. پژوهش حاضر با هدف شناسایی بازده های آموزشی کلاس معکوس با استفاده از روش سنتزپژوهی انجام گرفت.

    روش ها

    از این رو واحد تحلیل، شامل کلیه پژوهش های علمی مرتبط بود که باتوجه به جست و جوی منظم در پایگاه های اطلاعاتی داخلی و خارجی بر اساس معیارهای ورود تعداد 1298 پژوهش علمی شناسایی و در نهایت بر اساس معیارهای خروج تعداد 106 پژوهش جهت تحلیل نهایی انتخاب شد. برای فراهم آوردن اطلاعات مورد نیاز، از فرم کاربرگ طراحی شده توسط محقق استفاده گردید و برای اطمینان از نحوه کدگذاری ها از دونفر ارزشیاب جهت کدگذاری مجدد یافته ها استفاده شد. جهت تحلیل یافته ها از الگوی شش مرحله ای سنتزپژوهی روبرتس با استفاده از روش های کدگذاری باز و محوری از نرم افزار  Nvivo-8 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد کاربست کلاس معکوس در آموزش منجر به وقوع 119 نوع بازده آموزشی می شود که باتوجه به دسته بندی کردن بازده ها در محورهای کلی این بازده ها شامل 7 بعد در حیطه های زمانی، تعامل، مهارت، فردی، گروهی، تحصیلی و تدریس می شد که بیشترین بازده آموزشی آن متوجه فرد بود.

    نتیجه گیری

    یافته های این پژوهش نشان داد که باید پذیرفت که امروزه رویکردهای یاددهی- یادگیری دچار تحول شده است، فراگیران بیشتر ترجیح میدهند که در کلاس درس و یادگیری نقش فعالی داشته باشند، امروزه کمتر فراگیری یافت میشود که نقش منفعل در کلاس درس را ترجیح دهد، از سویی دیگر ابزارها و موقعیت های یادگیری نیز دچار تحول شده است، بنابراین در زمان حال متناسب با این تحولات صورت گرفته یکی از مهم ترین مواردی که باید در رویکردهای یاددهی-یادگیری به آن توجه کرد، خلق موقعیتهای یادگیری جذاب میباشد. این اقدام میتواند از طریق استفاده از فناوری های صوتی و تصویری و همچنین کاربست کلاس معکوس در آموزش محقق شود. لذا انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه و شناخت مزایا و موانع آن در اجرا ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: کلاس معکوس، فعالیت های یاددهی-یادگیری، سنتزپژوهی
  • سمیه زارع، حسین زینلی پور*، اقبال زارعی، مهدی محمدی صفحات 79-93

    پیشینه و اهداف :

    امروزه با گسترش فناوری های نوین مطالعاتی و ارتباطی، روش کسب و کار، فعالیت های روزمره، ارتباط با دیگران، دستیابی به اطالعات و به طور کلی تمامی ارکان زندگی بشر دچار تحولی عظیم گشته است. این فناوری ها عمدتا با هدف ارتقاء سطح کیفی ارایه خدمات آموزشی و نیز اهدافی چون گسترش تعداد مخاطبین، آموزش دهندگان و موسسات آموزشی و حتی شرکت ها و مراکز کسب و کار را قادر می سازند تا به صورتی مقرون به صرفه و در کوتاه ترین زمان ممکن مطالب و محتویات مورد نظر را به دانشجویان، مشتریان و به طور کلی مخاطبین منتقل نمایند. آموزش برای توسعه پایدار ، رویکردی از آموزش است که در جستجوی توانمندسازی مردم برای پذیرش مسئولیت برای ایجاد یک آینده پایدار می باشد. می توان در جهت تحقق بهتر اهداف آموزش برای توسعه پایدار، از رویکرد یادگیری الکترونیکی استفاده کرد، که در این تحقیق به تدوین و اعتباریابی چارچوب برنامه درسی الکترونیکی توسعه پایدار در آموزش عالی پرداخته شده است. هدف اصلی این پژوهش، طراحی محتوای الکترونیکی برنامه درسی آموزش توسعه پایدار در نظام آموزش عالی بود.

    روش ها

    طرح پژوهش کیفی و به طور ویژه «مطالعه موردی کیفی» بوده است؛ جامعه آماری عبارت بود از: 1- تمامی اعضای هیات علمی رشته های مهندسی عمران، معماری، کشاورزی؛ 2- تمامی اعضای هیات علمی رشته روان شناسی تربیتی دانشگاه شیراز و 3-تمامی متخصصین، صاحب نظران و پژوهش گران حوزه برنامه ریزی درسی و اموزش الکترونیکی. برای جمع اوری داده ها از پرسشنامه و مصاحبه استفاده شد. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار Nvivo  نسخه 8 از طریق فن تحلیل مضمون مورد تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    طرح محتوای برنامه درسی آموزش توسعه پایدار در نظام آموزش عالی ایران، به عنوان مضمون فراگیر 4 مضمون سازمان دهنده و 73 مضمون پایه شناسایی و شبکه مضامین استخراج شد. چارچوب برنامه درسی آموزش توسعه پایدار در سطح آموزش عالی در قالب عناصر دوازده گانه: هدف، محتوا، نقش مربی، نقش فراگیرنده، روش یاددهی- یادگیری، ارزشیابی، مواد آموزشی، نوع برنامه درسی، سطح تحصیلی، مشارکت کنندگان در طراحی و اجرای برنامه درسی، مکان آموزش، زمان آموزش، طراحی شد و برنامه درسی نیز در پنج فصل، پنج عنوان و شانزده سر فصل تدوین گردید. به طوریکه، می توان این برنامه درسی تدوین شده را در قالب کتاب اموزشی، به صورت درس دو واحدی- عمومی در رشته های مختلف، از جمله مهندسی عمران، معماری، کشاورزی به صورت الکترونیکی تدریس کرد. بدیهی است که یافته های این پژوهش امکان آموزش توسعه پایدار در سطح آموزش عالی بر مبنای محتوای الکترونیکی را فراهم آورده است.

    نتیجه گیری

    در نظام آموزش عالی، بحث توسعه پایدار به صورت خاص مطرح نشده لکن به عنوان بخشی از دروس رشته های مهندسی عمران، معماری، کشاورزی به دانشجویان آموزش داده می شود؛ از طرفی دیگر، تلفیق آموزش الکترونیکی به عنوان دستاورد نظام آموزشی نوین در فرآیند آموزش و یادگیری و برنامه درسی موسسات آموزشی، امری اجتناب ناپذیر است. با توجه به نتایج این مطالعه می توان گفت: بسیاری از واحدهای درسی رشته های مهندسی عمران، معماری، کشاورزی، به طور مستقیم یا غیر مستقیم اشاراتی به موضوع توسعه پایدار دارند و یا اساتید، طبق تخصص و عالیق خود، در رابطه با موضوع توسعه پایدار اطالعاتی را به دانشجویان ارایه می کنند. در تحقیق حاضر، ضمن توجه به این موضوع، سعی شد محتوای الکترونیکی برنامه درسی آموزش توسعه پایدار در نظام آموزش عالی طراحی شود.

    کلیدواژگان: طراحی، محتوای الکترونیکی، برنامه درسی، آموزش توسعه پایدار، نظام آموزش عالی
|
  • A. Sadri *, E. Zahedi, N. Rahmani Pages 1-12
    Background and Objectives

    Education has been considered as the most basic factor of sustainable development in our country. Increasing acceptance of education at all levels increases the need to pay attention to superior quality, effective management and adaptation of education to the needs of society and the characteristics of the twenty-first century. Development of technical and vocational education needs special attention due to the limitations of universities and ways to achieve higher education and the need for youth employment, and especially the unemployment of university graduates. In addition, at this time, special attention should be paid to technical and vocational training as the main weapon of global competition. In addition to the secondary and associate level, technical and vocational training programs in Iran have been officially upgraded to the level of bachelor degree. Social demand for these trainings, especially at the associate level, has led to areas of development and special attention to these trainings. Given the importance of endogenous development and reliance on domestic forces in various aspects of economic, social and cultural development as a result of sustainable development, training skilled and efficient forces that can accelerate the movement of economic wheels and the country from dependence on skilled forces and foreign expert, technical and vocational training is of particular importance. But technical and vocational training can claim to fulfil this mission when its products are in harmony with the needs of the labour market, both quantitatively and qualitatively. In other words, the technical and professional graduate has been trained in the fields that the labour market needs and is equipped with techniques and skills that can meet the needs of companies and employers. If education development programs are carefully and quantitatively and qualitatively evaluated, they would clarify valuable issues whose results due to the long-term impact of education on society, can help education planners and decision makers and foster help to use the results of this review and evaluation in order to develop better and more complete programs for the development of education. Consequently, the present study compares the supply of technical and vocational graduates with the demand for manpower in this sector and includes examining the external efficiency and employment of graduates and comparing the supply and demand of trained personnel in the technical and vocational associate sector, disciplines and specialized groups.

    Methods

    In this research, a descriptive survey method has been used. The graduate research questionnaire in collaboration with Colombo College was selected as the basis for this evaluation. The statistical population consisted of colleges and technical and vocational schools under the Ministry of Education at the time. In sampling, 24 fields and 69 centres (using multi-stage cluster sampling) were sampled.

    Findings

    According to the research results, there is a moderate significant relationship between the job and gender of graduates. Also, 76% of employees have found jobs related to their education and only 22% of employees are self-employed; Cramer’s correlation coefficient has reported very high and effective. The relationship between gender and employment problems has also been reported to be significant. The results also show that in order to achieve the employment of technical and vocational graduates, another 63% of job opportunities are needed for 163 thousand people.

    Conclusion

    The results show that in order to increase the real effectiveness of technical and vocational education in the country, the curriculum should include changes tailored to the needs and requirements. Some suggested changes according to the results of this research are: More practical units should be included in technical and vocational courses and disciplines. In theoretical discussions in the technical and professional field, more attention should be paid to issues related to entrepreneurship; and the activities and disciplines that are most attractive in the job market should be expanded. The results of the study show that the retraining ability of graduates is at a low level, so more attention should be paid to the basic courses in the curriculum. Planning for disciplines and centres should be based on land management. Centres should be considered as the centre of integration that have the highest rate of graduate attraction. According to the research results, there is a moderate significant relationship between the job and gender of graduates, that is, although there is a significant relationship between these two components, but it is necessary to make efforts to increase this relationship.

    Keywords: Quantitative growth, Tracer study TVE graduates, Skilled human resource
  • Y. Gorji Mahlabani *, Z. Motevali Alamuti Pages 13-28
    Background and Objectives

    The world today, with the development of technology and the resulting wide-ranging changes, has forced countries to shift from a "resource-based economy" approach to a "knowledge-based economy" approach, and this has led to three axes of innovation, technology and competence. The process of development and progress is of considerable importance. Improving the competencies and skills of human resources and their learning abilities through lifelong training such as technical and vocational training are the most important tools to access this axis. On the other hand, the training of human resources required by societies in the form of technical and vocational training from the late nineteenth century and early twentieth century, has attracted the attention of many countries around the world. Following scientific and industrial advances after World War II, these teachings expanded unprecedentedly in the world. As of today, the technical and vocational training of the Ministry of Cooperation, Labor and Social Welfare after education is moving in many countries, especially in industrial societies, to meet the economic and social needs as much as possible. It can be claimed that technical and vocational trainings, due to the combination of theoretical and practical trainings, have a great capacity to form human capital and train scientific workers. The role of employment in the dynamics of human life is undeniable and it can be considered as the center of human-community relations. Today's world is witnessing major changes in business and work environments. On the one hand, organizations are becoming smaller and more flexible, and on the other hand, the boundaries between home and work are blurring. In fact, the development of small and fast-growing enterprises in most of the world's economic systems is now accepted as a necessity. Meanwhile, the training of technical and professional organizations in home-based businesses, due to the alignment of theoretical and practical training, have a considerable ability to form human capital. The aim of this study was to investigate the role of technical and vocational training in creating opportunities and capacities in relation to home-based jobs in Qazvin.

    Methods

    According to the community of home-based businesses in Qazvin, the type of research is based on documentary and field studies of a population of 100 members. The research instrument was a questionnaire whose validity and reliability have been confirmed

    Findings

    The chi-square test was used to analyze the inferential statistics. Results were analyzed by SPSS software and indicated that the significance level of the critical value is lower supporting significant impact for technical and vocational training on home jobs. Also, the significant impact of the goals of technical and vocational education has been confirmed on creating more opportunities in relation to home-based businesses. But reaching this goal requires more attention from relevant authorities in this regard.

    Conclusion

    Home business can be one of the best offers for people in today's situation; but walking this transcendent path requires overcoming the fears inevitably raise during the action and prevent the individual from moving in the direction that leads to individual and collective growth. The important thing is that one needs ideas that can be commercialized to get started. In fact, when an idea comes to their mind, they should visualize how to implement it as a roadmap for themselves, and if they see the success of implementing that idea in their desired conditions, they should start working. In addition, the discussion of counseling should not be neglected. Observing and examining people who have been able to achieve increasing success in similar situations can be another suggestion that acts as an accelerator in the path of work, technical and professional training in the meantime can be a significant way to achieve the goals of employees in the field including home businesses.

    Keywords: Technical vocational education, training, Home businesses, Opportunities, capacities, Qazvin
  • R. Ahmadi, E. Zaree Zavaraki *, D. Norouzi, A. Delavar, F. Dortaj Pages 29-39
    Background and Objectives

    Given the impact that new technologies have had on individual and social activities, it is the task of education to respond to the growing needs of the society. To emphasize this task, UNESCO, in 2008, in collaboration with major companies such as Microsoft, Intel, Cisco, the International Association of Education Technology, the Polytechnic Institute and the University of Virginia, designed a document for teacher information and communication technology knowledge. Due to the importance of the issue and the welcome of member countries, this document was further revised. In the introduction to this document, students and teachers must be able to use technology effectively to live, learn and function successfully in highly complex, knowledge-based and information-rich environments. Education should strive to design students with specific characteristics that meet the needs of today's societies by designing an appropriate environment. Some of these characteristics are: capable of using information technology, searcher, analyst and information evaluator, decision maker and problem solver, capable of effective and creative use of productivity tools, informed, responsible and participatory citizens. By increasing the daily and effective use of technology in the educational process, student-teachers gain the opportunity to learn through technology. The growth and development of various information and communication technologies has made it possible to build a variety of software, hardware and Internet networks that can help the educational system of any country in a variety of formal, informal and free learning. Accordingly, given the important role that the teacher has in organizing learning experiences, it is necessary for them to be trained in a way that finds the necessary attitude, knowledge and skills. Accordingly, in-service and pre-service professional programs for teachers should include objective experiences of information and communication technology in the professional dimension. The present paper aims to construct, validate and estimate the reliability of the questionnaire of technology competencies of student-teachers at Shahid Rajaee Teacher Training University (SRTTU) in Tehran.

    Methods

    To do so a questionnaire was developed after a systematic review of literature on theories of technology competencies. Through a random cluster sampling a sample of 60 student teachers of SRTTU was selected and the questionnaire was administered among them. The instrument included 49 items. Item analysis such as item discrimination and loop, construct validation (factor analysis) and reliability analysis (Cronbach Alpha) were utilized.

    Findings

    In factor analysis, three factors were identified as: technology knowledge, knowledge consolidation and knowledge production. The reliability of the questionnaire turned out to be .98. The results indicate that the instrument is both reliable and valid and can be readily used to assess student-teachers’ technology competencies.

    Conclusion

    The results indicate that the instrument is both reliable and valid and can be readily used to assess student-teachers’ technology competencies.

    Keywords: Learning, Tchnology competencies, Reliability, Validity
  • F. Imani, Kh. Movahed * Pages 41-48
    Background and Objectives

    One of the effective educational factors in the new education is the architecture of the educational spaces. In the new education, the physical space of the school is not only a strict and soulless environment in the learning process, but also plays a role as a living and dynamic factor in the quality of students' educational activities. In learning environments, paying attention to design features is not only in order to improve the quality of the environment but also as a tool to increase the impact of the environment on behavioral characteristics. In some recent research, the physical environment is referred to as the "hidden subject in the curriculum." In this interpretation, the meaning of "hidden subject" is anything that, in addition to the common curriculum, by emotionally organizing the educational space, affects the adolescent emotionally and psychologically. This is "hidden" because it does not necessarily have objective and tangible effects or is often overlooked by everyone. Life stresses play a crucial role in mental and physical health and are especially associated with various psychological and social harms. Identifying student stress is the basic basis for designing and developing various preventive programs. In the meantime, school is a special place as a place where teenagers spend a lot of time and should play a role in reducing students' stress with proper design. Stress is a special relationship between a person and the environment in which the person evaluates the environment beyond his or her resources or threatens his or her health. Various factors play a role in stress. One of these factors is environmental factors. The current study has been done with the aim of investigating the effect of natural daylight on students’ stress reduction in the classroom.

    Methods

    This research is a correlational study and in terms of purpose is an applied research. The research method is survey and the data collection instrument includes the standard questionnaire for measuring stress, anxiety, and depression (DASS-21). The reliability of the questionnaire was approved with the Cronbach’s alpha of 0.897. The questionnaires were analyzed by SPSS software version 22.

    Findings

    Hypothesis testing was done by t-statistic, Pearson correlation coefficient, and regression. The Levin test was also used to verify the research hypotheses. The results of this study indicate that there is a relationship between daylight and stress, anxiety, and depression with correlation coefficients of 0.634, 0.742, and 0.698 have been found respectively (p < 0.01)

    Conclusion

    The results of this study indicate that in environments with unfavorable light, the rate of depression, anxiety and stress is higher than in environments with favorable light. In general, it can be said that due to the effect of daylight in reducing stress, anxiety and depression of students and their better performance, the importance of paying attention to the effects that school design has on building users becomes more clear. Architects have a major role in designing educational spaces and with proper design and tailored to the physical and mental needs of students can improve the level of education in society. In order to properly use daylight in educational spaces, the following should be considered: height of windows (with increasing window height, depth and amount of daylight increases), type of canopy (indoor, outdoor canopy or direct beam control) and the properties of glass are effective factors in the amount of daylight that must be designed correctly. Also, in addition to the right amount of light and natural light, direct sunlight should be controlled so as not to dazzle the eyes and disturb the thermal balance of the spaces.

    Keywords: Educational spaces, Stress, Anxiety, Depression
  • N. Akbari, M. Ayati *, A. Zare Moghaddam, H. Pourshafei Pages 49-58
    Background and Objectives

    In this century, learning and literacy are very important. Literacy is recognized as a lifelong learning process and throughout life as part of the lifelong learning system. The concept of literacy as a basis for lifelong learning is increasingly becoming a fundamental principle of organization for all education as well as a necessity for all and in the context of a fast and unstable world, especially for the deprived people who do not acquire basic skills through formal education are essential. Lifelong learning has a generality that encompasses all levels and stages of age and seeks to connect learning environments outside the school with the learning environment inside the school and remove the artificial boundaries of learning. Lifelong learning means that every environment is potentially a learning environment, and as a result, school and college are no longer the exclusive place of education. As a learning goal in education, society and government are targeted; and in many environments such as home, school, workplace and community, need exists to create effective educational opportunities. Undoubtedly, today's society needs people who can improve their knowledge and have lifelong learning skills in life. Acquiring new and specialized knowledge is a necessity because of rapid changes, therefore lifelong learning literacy and its promotion are considered as an essential capability for employees. The aim of this study was to investigate the effect of knowledge management process on lifelong learning literacy of secondary school teachers in Birjand city.

    Methods

    The sample group included 40 English teachers of secondary school in Birjand City, were selected by convenience sampling method. Experimental group receiving needed instruction, applied knowledge management according Jashpara (2004) model and the control group have not the activity. Lee and Tasay's Lifelong Learning Literacy Questionnaire, (2007) was used as a tool and the data was analyzed using covariance analysis method.

    Findings

    According to the results, knowledge management process had a significant effect on lifelong learning literacy among teachers. Also, knowledge management process had a significant impact on the components of lifelong learning literacy (input, process and output).

    Conclusion

    The results showed that the knowledge management process has a significant effect on teachers' lifelong learning literacy. Knowledge management is more than learning, in other words, knowledge management is lifelong learning. Thus it can be explained that the ability to become a lifelong and independent learner. Also, knowledge management helps people to absorb the necessary knowledge, develop the way and practice and awareness of lifelong learning, provides a basis for the study of individual knowledge and the development of ability, and thus, specialized skills and competitive strength. Increases people. Through knowledge management, teachers are introduced to a variety of electronic content in various courses and new teaching materials and the creation of constructive ideas and opinions of teachers in the successful teaching of the classroom. Meeting the needs of teachers in the field of teaching and sharing resources and teaching manuals and is used by colleagues and administrators in the knowledge management system. Teachers should learn how to enter the information and knowledge created in knowledge management and learn the course materials to create electronic content and work with computers and the Internet so that they can work as capable people in the knowledge management process and teach more efficiently. Accordingly, it is recommended to use knowledge management process in order to develop teachers’ lifelong learning literacy.

    Keywords: Knowledge management process, Lifelong Learning Literacy, Secondary school teachers
  • H. Kaviani, M.J. Liaghatdar *, B.E. Zamani, Y. Abedini Pages 59-78
    Background and Objective

    In today's classrooms, teaching is more about direct content than inspiring a sense of research and creativity in learners. Given that teaching is a factor that provides opportunities for learners to learn, it is necessary that teaching-learning processes be coordinated with these developments and move from traditional information transfer strategies to new problem-solving that develop abilities. On the other hand, over the past decades, educational standards have emphasized the potential value of learner-centered learning environments in which learners are actively involved in high-level learning activities. learner-centered learning environments require the use of active learning methods in the classroom, including presentations, problem-solving in small groups, self-assessment and peer review, and group discussion, but creating such environments is a challenge. The aim of the present study was to identify the flipped classroom educational outputs via a synthesis research method.

    Methods

    Therefore, the analysis unit consisted of all related scientific studies, which were based on systematic searches in internal and external databases based on the inclusion criteria of 1298 scientific studies were identified and finally, based on the inclusion criteria, 106 studies were selected for the final analysis. To collect the required data, a researcher made worksheet was employed and to ensure the used coding, two examiners were asked to reencode the findings. For analyzing the data, Roberts ’six-step synthesis model was used via open and axial coding methods in Nvivo-8 software.

    Findings

    Results indicated that applying flipped classroom instruction to training led to the occurrence of 119 types of educational outputs, which according to the classification of efficiencies in the overall axis of those outputs, including 7 temporal, interaction, skill, personal, group, educational, and teaching dimensions  among which the individual dimension achieved the highest educational output

    Conclusion

    The findings of this study showed that it should be acknowledged that today teaching-learning approaches have evolved, learners prefer to play an active role in the classroom and learning, and they are found to prefer a passive role in the classroom. On the other hand, learning tools and situations have also changed, so in line with these developments, one of the most important things to consider in teaching-learning approaches is to create attractive learning situations. This can be achieved through the use of audio and video technologies as well as the use of flipped class in education. Therefore, further research in this field and recognizing its advantages and obstacles in implementation seems necessary.

    Keywords: Flipped classroom, Teaching-learning activities, The research synthesis
  • S. Zare, H. Zeinalipour *, E. Zaree, M. Mohammadi Pages 79-93
    Background and Objectives

    Today, with the development of new information and communication technologies, business methods, daily activities, communication with others, access to information and in general, all elements of human life have undergone a great change. These technologies are mainly aimed at improving the quality of educational services, as well as goals such as expanding the number of contacts, educators and educational institutions, and even companies and business centers to enable cost-effectiveness and in the shortest possible time to convey the desired content to students, customers and the audience in general. Education for sustainable development is an approach to education that seeks to empower people to take responsibility for building a sustainable future. In order to better achieve the goals of education for sustainable development, the e-learning approach can be used, which in this study has developed and validated the framework of the electronic curriculum for sustainable development in higher education. The main purpose of this study was designing curriculum electronic-content for sustainable development education in the higher education system.

    Methods

    The research project was qualitative and in particular ’qualitative case study‘; The statistical population of the study consisted of three groups: 1: All members of the faculty of civil engineering, architecture, agriculture; 2: All members of faculty of educational psychology of Shiraz University And 3: all experts, scholars, and researchers in the field of electronic curriculum planning; To collect data questionnaire and interview were used. To analyze the data, a consensus-based approach and the Bowl technique were used; Also, open-ended interview was used.

    Findings

    The data obtained were analyzed by the software Nvivo version 8 using Thematic analysis technique and content design curriculum for sustainable development education in Iran's higher education system As a comprehensive Thematic, 4 organizing themes and 73 basic themes were identified and the content network was extracted. Curriculum framework for sustainable development education at higher education level designed in the form of twelve elements: goal, content, role of instructor, learner role, teaching method-learning, evaluation, teaching materials, type of curriculum, level of education, participants in the design and implementation of curriculum, place of training, and time of training. The curriculum was compiled in five chapters, five titles and sixteen chapters. As such, this curriculum can be taught in the form of an instructional book as a two-unit course in a variety of disciplines, including civil engineering, architecture, and agriculture.

    Conclusion

    In the higher education system, the issue of sustainable development is not specifically addressed, but as a part of the courses in civil engineering, architecture, agriculture, students are taught these contents. On the other hand, the integration of e-learning as an achievement of the new educational system in the process of teaching and learning and the curriculum of educational institutions is inevitable. According to the results of this study, it can be said that many courses in the fields of civil engineering, architecture, agriculture, directly or indirectly refer to the issue of sustainable development or professors, according to their expertise and excellence, in relation to the subject of development to provide stable information to students. In the present study, while paying attention to this issue, an attempt was made to design the electronic content of the sustainable development education curriculum in the higher education system.

    Keywords: design, Electronic content, Curriculum, Sustainable development education, Higher education system