فهرست مطالب

علوم دامی ایران - سال چهل و هشتم شماره 2 (تابستان 1396)

مجله علوم دامی ایران
سال چهل و هشتم شماره 2 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/30
  • تعداد عناوین: 7
|
  • زهرا عزیزی، حسین مرادی شهر بابک *، محمد مرادی شهر بابک صفحات 153-161
    اطلاع از ساختار ژنتیکی جمعیت دام ها در راستای اجرای بهتر برنامه های اصلاح نژادی و حفظ ذخایر ژنتیکی آن ها بسیار ارزشمند است. داده های ژنگانی (ژنومی) فرصتی برای حل پیچیدگی تاریخچه تکاملی جمعیت ها و بازسازی رویدادهای تاریخی نادر، را فراهم می آورند. در این پژوهش برای ارزیابی ساختار جمعیتی گاومیش های ایران روش های تجزیه وتحلیل مولفه های اصلی (PCA) و تجزیه وتحلیل جداسازی مولفه های اصلی (DAPC) اجرا شد. از شمار 404 گاومیش از سه نژاد شمالی، آذری و خوزستانی خون گیری شد و تعیین ژنوتیپ با تراشه های اسنیپ 90k توسط شرکت پادانو در کشور ایتالیا انجام شد. نتایج به دست آمده از تجزیه مولفه های اصلی و تجزیه جداسازی مولفه های اصلی، جداسازی سه نژاد را به خوبی نشان داد و هر دو تصویر آشکاری از ساختار ژنتیکی جمعیت های مورد بررسی را نشان دادند. در روش DAPC، برای ارزیابی شمار بهینه خوشه با معیار ارزیابی BIC، K=3 بهترین نتیجه را نشان داد. نتایج اعتبارسنجی متقابل برای نگه داشتن شمار مولفه اصلی بهینه برای تجزیه وتحلیل تشخیصی، 50 مولفه اول MSE کمتری نسبت به مولفه های دیگر داشت. در این بررسی روش DAPC احتمال عضویت افراد جمعیت ها را با درستی 100 درصد پیش بینی کرد ولی روش PCA قادر به ارزیابی گروه ها نبوده و برای به دست آوردن تصویر روشن از واریانس بین جمعیت ها DAPC مناسب تر از PCA عمل می کند. روش DAPC در بررسی ساختار جمعیتی نسبت به روش PCA به دلیل افزایش واریانس بین گروه ها و کاهش واریانس درون گروه ها و همچنین ارائه تصویر آشکاری از ساختار جمعیتی کارآمد بود و می تواند در کنترل کیفیت و تصحیح لایه بندی جمعیتی در بررسی های ارتباطی جایگزینی برای PCA باشد.
    کلیدواژگان: تراشه های اسنیپ، ساختار جمعیتی، گاومیش، PCA، DAPC
  • الهام الهی نژاد، حسین مهربان*، مصطفی شخصی نیایی صفحات 163-174
    هدف از این پژوهش برآورد صحت ارزش های اصلاحی ژنگانی با استفاده از مدلGBLUP (Genomic Best Linear Unbiased Prediction) و مقایسه آن با روش سنتی با (BLUP) و بدون شجره (BLUP_noPed) به وسیله همانندسازی رایانه ای بود. در این تحقیق، ژنگانی با سی جفت کروموزوم به گونه ای همانند سازی شد که شمار QTLها 3000 و شمار نشانگرها (SNP) 45000 جایگاه در نظر گرفته شدند. همچنین پیش فرض های مختلف شامل دو جمعیت موثر 100 و 1000 راسی، دو جمعیت مرجع 1000 و 2000 راسی و مقادیر وراثت پذیری پایین (05/0)، متوسط (30/0) و بالا (50/0) بررسی شد و برای مقایسه مدل ها از معیارهای صحت، اریبی و میانگین مربعات خطا استفاده گردید. نتایج نشان داد، با افزایش وراثت پذیری، صحت ارزش های اصلاحی در روش های سنتی و ژنگانی افزایش یافت؛ در همه پیش فرض ها مدل GBLUP صحت بیشتری نسبت به مدل BLUP_noPed داشت؛ اما روش ژنگانی عملکرد بهتری در وراثت پذیری بالاتر نسبت به روش سنتی BLUP داشت. افزایش جمعیت موثر از 100 به 1000 منجر به کاهش صحت ارزش های اصلاحی ژنگانی به میزان 11درصد شد؛ ولی تاثیری بر صحت ارزش های اصلاحی روش های سنتی نداشت. اما با افزایش جمعیت مرجع از 1000 به 2000 حیوان نسبت بهبود صحت ارزش های اصلاحی ژنگانی به میزان 5درصد بهبود یافت. اگرچه در همه پیش فرض های اریبی (کم برآورد) روش ژنگانی نسبت به روش های سنتی بیشتر بود؛ اما با افزایش اندازه جمعیت مرجع و وراثت پذیری، میانگین مربعات خطا در روش ژنگانی نسبت به روش سنتی BLUP کاهش یافت. بنابراین مدل GBLUP می تواند برای انتخاب حیوانات برتر در جمعیت های بدون شجره استفاده شود.
    کلیدواژگان: انتخاب ژنگانی، جمعیت موثر، صحت، همانند سازی، وراثت پذیری
  • عماد عبدالجبار علی، مهدی ژندی*، ارمین توحیدی، مجتبی زاغری، مهدی انصاری صفحات 175-183
    در این پژوهش تاثیر لتروزل خوراکی بر غلظت LH و FSH پلاسما و برخی فراسنجه های بافت شناسی بیضه خرو س های گله مادر سویه راس 308 بررسی شد. بیست قطعه خروس با سن 40 هفته به صورت تصادفی به چهار گروه یکسان تقسیم و در جایگاه (پن) های انفرادی توزیع شدند. تیمارهای آزمایشی شامل دزهای مختلف لتروزل (0 (L0)، 5/0 (L0.5)، 1 (L1) و 5/1 (L1.5) میلی گرم به ازای هر پرنده در روز) بوده که به مدت 12 هفته به پرندگان خورانده شد. خون گیری از پرندگان در هفته های اول، سوم، پنجم، هفتم و نهم و نمونه برداری از بافت بیضه در انتهای آزمایش (هفته دوازدهم) انجام شد. بنا بر نتایج، میزان FSH و LH پلاسمای خون، قطر و ضخامت بافت پوششی (اپیتلیوم) لوله اسپرم ساز و شمار یاخته های لایدیگ در گروه های تغذیه شده با لتروزل نسبت به شاهد به طور معنی داری افزایش یافت و در بین گروه های آزمایشی نیز میزان FSH و LH به ترتیب در گروه های L1 (11/0±39/10 و 08/0±93/2) و L1.5 (2/0±5/9 و 08/0±17/3) بالاترین بود. شمار یاخته های اسپرماتوگونی در دو گروه L0.5 و L1 نسبت به شاهد به صورت معنی داری بهبود یافت، اما شمار رگ های خونی تغییر معنی داری نداشت. به طور خلاصه، تجویز خوراکی لتروزل (1 و 5/1 میلی گرم) توانست غلظت گونادوتروپین ها و برخی فراسنجه های بافت شناسی بیضه خروس های مادر گوشتی را بهبود دهد، اما برای تایید این نتایج و تعمیم آن ها به باروری نهایی خروس ها به بررسی های بیشتری نیاز است.
    کلیدواژگان: اسپرماتوگونی، بافت شناسی بیضه، خروس، گونادوتروپین، لتروزل
  • هاجر رضاخانی، غلامرضا داشاب*، مهدی وفای واله صفحات 185-196
    در این بررسی به منظور آگاهی از روند تکاملی و مولکولی توالی نوکلئوتیدی جایگاه ژن FASN در پستانداران شمار 38 راس گاو هلشتاین شیری (18 راس کم تولید و 20 راس پر تولید) انتخاب و خون گیری از ورید دمی آن ها انجام شد. استخراج DNA از خون کامل به روش فنول-کلروفرم صورت گرفت. واکنش زنجیره ای پلیمراز برای افزایش قطعه 750 جفت بازی واقع در ناحیه اگزون 37 تا 39 جایگاه ژن FASN با استفاده از جفت آغازگرهای اختصاصی انجام گرفت و محصول PCR تعیین توالی شدند. توالی نوکلئوتیدی جایگاه ژن FASN در جمعیت مورد بررسی با دیگر توالی های DNA جایگاه یادشده در پستانداران بر پایه جستجو در بانک اطلاعاتی ژنگان یا ژنوم (NCBI) به دست آمده و هم تراز شدند. درصد جانشینی و جایگزینی نوکلئوتیدها با استفاده از روش بیشترین درستنمایی و همچنین ترسیم درخت تبارزایی (فیلوژنتیک) و تعیین روند انتخاب طبیعی به روش اتصال-همسایگی NJ (Neighbor- Joining) و UPGMA با نرم افزارهای MEGA6 و Dnasp5.1 انجام گرفت. نتایج به دست آمده از بررسی های داده های زیستی (بیوانفورماتیک) نشان داد، در درصد جانشینی در بازهای پورین بیشتر از بازهای پیریمیدین بود. میزان عددی نسبت جایگزینی dN/dS در مقایسه توالی جایگاه ژن FASN در بین دو گروه گاوهای شیری پر تولید و کم تولید و همچنین در مقایسه با دیگر گونه ها به ترتیب برابر با 16/1 و 12/1 محاسبه شدند که نشان دهنده انتخاب مثبت در فرآیند تکامل این ژن است. درخت تبارزایی برای ژن یادشده در موجودهای مختلف نشان داد، که در دسته پستانداران بوفالو و گاومیش، گربه و یوزپلنگ خویشاوندی بیشتری دارند (98%، 57%). نتایج نشان می دهد، تفرق و انتخاب در طی سالیان متمادی سبب به وجود آمدن رقم های جدید، پروتئین های جدید و از سویی سبب تثبیت عملکرد آن ها در طی روند تکامل و پیشرفت در جهت خالص سازی عملکرد آن ها شده است.
    کلیدواژگان: تبدیل ژنی، تکامل، توالی یابی، جهش تقاطعی، گاو هلشتاین
  • سید مهدی حسینی وردنجانی، محمد مهدی شریعتی*، حسین نعیمی پور یونسی صفحات 197-206
    در این پژوهش، روش برای پیش بینی فراسنجه های ناشناخته پنج مدل بهترین پیش بینی نااریب خطی ژنگانی (ژنومی G-BLUP) از روش بیز و نمونه‏گیری گیبس استفاده شد. در هر مدل از مقیاس های متفاوتی برای ماتریس G شامل استفاده از فراوانی آللی جمعیت بنیان گذار (Gfoun)، فراوانی آللی جمعیت مرجع (Gref)، فراوانی آللی برابر با 5/0 (G05)، یک ماتریس نرمال شده با میانگین عنصرهای قطری برابر با یک (Gnorm) و یک ماتریس G وزن شده با ماتریس A (Gwei)، استفاده شد. برای مقایسه نتایج از یک جمعیت دارای آمیزش تصادفی و یک جمعیت انتخاب شده، برای صفتی با وراثت پذیری 25/0 روی یک ژنگان با QTL 105 و 3000 نشانگر تک نوکلئوتیدی روی سه کروموزوم استفاده شد. نتایج نشان داد، عنصرهای ماتریس‏های G در مقایسه با ماتریس A واریانس بالاتری دارند. میانگین عنصرهای قطری و غیر قطری به غیراز Gnorm و Gwei از عنصرهای متناظر در A بالاتر بودند. روش‏های Gnorm-BLUP و G05-BLUP در مقایسه با سه روش دیگر منجر به برآورد متورم واریانس ژنتیکی شدند که این تورم در جمعیت انتخاب شده کمتر بود. میانگین درستی پنج مدل G-BLUP در جمعیت تصادفی 084/0 بالاتر (736/0 در مقابل 652/0) از جمعیت انتخاب شده و میانگین اریبی 014/0 پایین‏تر (026/0 در مقابل 04/0) بود. اریبی پیش بینی ارزش اصلاحی حقیقی جمعیت انتخاب شده با استفاده از Gwei نزدیک به صفر ولی با Gref بیشتر از 06/0 بود. بیشترین درستی و کمترین اریب می‏تواند با استفاده از فراوانی آللی جمعیت مرجع که با ماتریس A مقیاس شده‏اند، به دست آید.
    کلیدواژگان: اعتبارسنجی متقابل، پیش بینی ژنگانی، روش بیز، فراوانی آللی، قابلیت پیش بینی
  • فریده عبدالعلی زاده الوانق، مرضیه ابراهیمی*، حسین دقیق کیا صفحات 207-217
    هدف از این پژوهش، ارزیابی تاثیر تزریق درون تخم مرغی نسبت های مختلف ال- آرژنین به ال- لیزین بر رشد بدن، تولید ماهیچه و غلظت متابولیت های خون جوجه های گوشتی یک روزه سویه راس بود. شمار 210 تخم مرغ بارور مادر گوشتی راس 308 در قالب طرح کامل تصادفی با هفت گروه آزمایشی و هر گروه دارای سی تخم مرغ انفرادی استفاده شدند. تیمارهای آزمایشی شامل شاهد (بدون تزریق)، شاهد-شم (تزریق آب مقطر سترون یا استریل) و تزریق محلول های نسبت های 7/75، 7/80، 7/85، 7/90 و 7/95 درصد اسیدآمینه ال- آرژنین به ال- لیزین داشتند. پس از تفریخ، جوجه ها وزن کشی و نمونه های خون آن ها گرد آوری شد. سپس جوجه ها کشتار و وزن اجزای لاشه آن ها اندازه گیری شد. بنا بر نتایج این آزمایش، بالاترین درصد جوجه درآوری در نسبت 7/90 درصد ال- آرژنین به ال- لیزین مشاهده شد (01/0P<). همچنین نتایج نشان دادند، تزریق درون تخم مرغی نسبت های مختلف ال- آرژنین به ال- لیزین تا سطح 7/90 درصد موجب افزایش معنی داری در وزن جوجه (01/0P<)، وزن نسبی لاشه پوست کنده (01/0P<)، بازده لاشه (01/0P<)، وزن نسبی ران (05/0P<)، وزن نسبی ماهیچه سینه (01/0P<) و وزن نسبی کبد (05/0P<) شد، درحالی که غلظت اوره در سرم خون را به طور معنی داری (05/0P<) کاهش داد. به طورکلی، نتایج نشان دادند تزریق درون تخم مرغی نسبت 7/90 درصد ال- آرژنین به ال- لیزین نسبت قابل پیشنهاد به منظور بهبود رشد ماهیچه، غلظت متابولیت های سرم خون و درصد جوجه درآوری جوجه های گوشتی است.
    کلیدواژگان: تزریق درون تخم مرغی، جوجه های گوشتی، رشد ماهیچه، نسبت ال- آرژنین به ال- لیزین
  • فاطمه ندایی، محمد هوشمند*، سیامک پارسایی، مهرداد معمار صفحات 219-228
    تاثیر سطوح 0، 15و 20 درصد میوه بلوط به عنوان جایگزین ذرت در جیره های حاوی متیونین سطح توصیه شده توسط NRC (1994) و دو برابر سطح توصیه شده توسط NRC (1994) بر عملکرد تولیدی مرغ گوشتی با استفاده از 528 قطعه جوجه یک روزه سویه کاب 500 در قالب آزمایش فاکتوریل 3×2 بر پایه طرح کامل تصادفی با چهار تکرار و 22 قطعه جوجه در هر تکرار بررسی شد. در همه دوره های آزمایش، جوجه های تغذیه شده با جیره های حاوی 15 و 20 درصد میوه بلوط، افزایش وزن کمتر و ضریب تبدیل غذایی بالاتری در مقایسه با پرندگان دریافت کننده جیره بدون میوه بلوط داشتند (05/0>P). افزایش سطح متیونین جیره به میزان دو برابر میزان توصیه شده توسط NRC (1994)، مصرف خوراک و افزایش وزن بدن در دوره پایانی و کل دوره آزمایش را به طور معنی داری کاهش داد (05/0>P). اثر متقابل معنی داری بین سطح استفاده از میوه بلوط و متیونین جیره در مورد فراسنجه های عملکرد مشاهده نشد. استفاده از 20 درصد میوه بلوط در جیره بر برخی ویژگی های استخوان درشت نی تاثیر نامطلوب داشت (05/0>P). به طورکلی، جایگزینی 15 و 20 درصد ذرت جیره با میوه بلوط باعث کاهش عملکرد جوجه های گوشتی شد و افزایش سطح متیونین جیره نتوانست از این وضعیت جلوگیری کند.
    کلیدواژگان: بلوط، تانن، جوجه های گوشتی، عملکرد، متیونین
|
  • Zahra Azizi, Hossein Moradi Shahrbabak *, Mohammad Moradi Shahrbabak Pages 153-161
    Understanding of population genetic structure is valuable for better implementation of breeding programs and most importantly, preservation of genetic resources. Genomic data provide an opportunity to consider complex evolutionary history of populations and reconstruct rare historical events. In this research, the structure of Iranian buffalo populations was studied by using principal component analysis and discriminant analysis principal component methods. For this purpose, the number of 404 buffalos from three breeds including North, Azari and Khozestani were sampled and genotyped by SNPChip 90k from Padano Company in Italy. The results of principal component analysis and discriminant analysis principal component showed a clear picture of the genetic structure of the studied populations. Assessing the optimal number of clusters with criteria BIC, K = 3 by the DAPC method showed the best results. The result of cross-validation for retaining principal components was optimized to 50 first components that showed the lowest MSE. In this study, DAPC predicted assignment of individuals to clusters and membership probabilities with 100% accuracy. PCA method was not able to provide a group assessment and DAPC method outperformed than PCA in achieving a clear variance difference between populations. DAPC method can be applied in quality control and stratification population correction of GWAS as an alternative to the PCA because of summarizing the genetic differentiation between groups and overlooking within-group variation and providing better population structure.
    Keywords: Buffalo, DAPC, PCA, SNPChip, structure population
  • Elham Elahinejad, Hossein Mehrban *, Mostafa Shakhsi-Niaei Pages 163-174
    The aim of this study was to estimate the accuracy of genomic breeding values using GBLUP (Genomic Best Linear Unbiased Prediction) model and compare it with the traditional method with (BLUP) and without (BLUP_noPed) pedigree by computer simulation. In this study, a genome with 30 pairs of chromosomes, 3000 QTL and 45000 marker (SNP) was simulated. The different scenarios including two effective population of 100 and 1000 animals, two reference population size of 1000 and 2000 animals and three heritabilities, low (0.05), medium (0.30) and high (0.5) were investigated. The criteria were accuracy, bias and mean square error (MSE) of breeding value to compare traditional and genomic methods. The results showed that the accuracy of breeding values increased with increasing heritability. GBLUP mehtod was more accurate than BLUP_noPed in all scenarios and the former model had more performance in higher heritability compared with BLUP model. The accuracy of genomic breeding values decreased about 11% with increasing effective population size 100 to 1000; however, the accuracy of traditional methods was not affected by changing effective population size. Increasing the reference population size 1000 to 2000, the accuracy of genomic breeding values was improved by 5%. Although, the bias (underestimate) was higher for genomic than traditional methods in all scenario; but the MSE of breeding values was lower for GBLUP than BLUP model with increasing reference population size and heritability. Therefore, GBLUP method can be used to select top animals in populations without pedigree.
    Keywords: Accuracy, effective population, genomic selection, heritability, simulation
  • Emad Abdulgabbar Ali, Mahdi Zhandi *, Armin Towhidi, Mojtaba Zaghari, Mahdi Ansari Pages 175-183
    The current study was carried out to evaluate the effect of Letrozole feeding on plasma LH and FSH concentrations and testicular histology in Ross 308 broiler breeder roosters. Twenty 40-week old roosters were randomly divided into four groups, individually housed and fed different levels of capsulated Letrozole including 0 (L0), 0.5 (L0.5), 1 (L1) or 1.5 (L1.5) mg/bird/day for 12 consecutive weeks. Blood sampling was done on 1th, 3th, 5th, 7th and 9th weeks of trail. Testicular histology was assessed on samples from last week (12th) of experiment. According to the results, plasma LH and FSH levels, seminiferous tubule diameter and epithelium thickness as well as Leydig cell numbers were significantly increased in Letrozole treated groups compered to control group. The highest concentration of FSH and LH were recorded for L1 (10.39 ±0.11 and 2.93±0.08) and L1.5 (9.5±0.2 and 3.17±0.08) groups, respectively. Both L0.5 and L1 groups had significantly higher spermatogonial numbers than control group. However, blood vessel numbers were not significantly affected. In conclusion, orally feeding Letrozole (1 and 1.5 mg) could improve gonadotropin concentration and testicular histology parameters of male broiler breeders at 40 weeks of age. Further studied are needed to confirm these results and extend them to final fertility.
    Keywords: Gonadotropin, letrozole, rooster, spermatogonium, testis histology
  • Hagar Rezakhani, Gholam Reza Dashab *, Mehdi Vafaye Valleh Pages 185-196
    In the this research, 38 Holstein dairy cows (18 heads low production and 20 heads high-production) were selected randomly and blood samples were taken their from tail vein. DNA was extracted from whole blood with phenol-chloroform. PCR amplification of 750bp from 37 to 39 exons of FASN gene was performed using one pairs of special primers. Sequencing of the amplified region was performed by the Sanger method. Sequence data of other species was achieved and aligned by searching its genome database (NCBI). The nucleotide substitution rate of the sequences and molecular evolution of the FASN were calculated by maximum likelihood and neighbor-joining method, respectively and phylogenetic tree was constructed. Evolutionary and phylogenetic tree analysis was performed using MEGA6 and Dnasp5.1 softwares. Bioinformatics analysis results showed that the substitution percentage of purines was more than pyrimidine nucleotides. The numerical value of dN/dS in two groups of dairy cow and in comparison with that of other species were 1.16 and 1.12, respectively which indicating positive selection during evolution of this gene. Phylogenetic tree for the FASN gene in mammals shows close relationship between Buffalo and Bison, as well as Cats and Cheetahs (%98 and %57, respectively).The results show that over the years segregation and selection of new varieties, resulted in the development of new varieties, new proteins and also stabilizes their performance during the evolution and advance progress toward their performance has been purified.
    Keywords: Evolution, gene conversion, sequencing, Holstein cow, transversional
  • Sayed Mahdi Hosseini Vardanjani, Mohammad Mahdi Shariati *, Hossein Naeeimipour Yuonesi Pages 197-206
    In this study, Bayesian approach via Gibbs sampling was used to predict unknown parameters of five equivalent Genomic Best Linear Unbiased Predictions (G-BLUP), each with different scale of G matrix by using allele frequency of founder population (Gfoun), allele frequency of reference population (Gref), allele frequency equal to 0.5 (G05), a normalized matrix with average diagonal coefficients equal to 1 (Gnorm) and a weighted G matrix with A matrix (Gwei). A random mating population and a selected population were used to compare results of a trait with heritability of 0.25 on a genome constructed of three chromosomes with 105 QTLs and 3000 single nucleotide polymorphisms. The results showed that higher variance existed in the elements of G matrices compared with A matrix. Average diagonal and off-diagonal elements except Gnorm and Gwei were higher than corresponding elements in A. Gnorm-BLUP and G05-BLUP methods led to inflated genetic variance in contrast other three methods and this inflation was lower in selected population. Average accuracy over 5 G-BLUP in random population was 0.084 higher than selected population (0.762 vs. 0.652) and bias was 0.041 lower (0.026 vs. 0.04). Bias of prediction of true breeding value of selected population by using Gwei almost was zero but with Gref greater than 0.06. The greatest accuracy and the smallest bias can be obtained by using allele frequency of reference population that re-scaled with A matrix.
    Keywords: Allele frequency, bayesian approach, cross validation, genomic prediction, predictive ability
  • Farideh Abdolalizadeh Alvanegh, Marziyeh Ebrahimi *, Hossein Daghigh Kia Pages 207-217
    The aim of this research was to evaluate the effect of in ovo injection of different ratios of L- arginine to L- lysine on body growth, muscle production and blood metabolites concentration of day old Ross broilers chicks. A total of 210 fertile Ross 308 broiler breeder eggs were used in a completely randomized design with seven experimental groups of 30 individual eggs in each treatment. The experimental treatments included: sham-control (sterile distilled water injected), control (non-injected), and injection of solutions with 75.7, 80.7, 85.7, 90.7 and 95.7 percent L-arginine to L-lysine ratios. On hatching, the chicks were weighed and their blood samples were collected. Then, chicks were euthanized and their carcass traits were weighed. According to the results of this study, the maximum hatchability percentage was observed in 90.7 percent of L- arginine to L- lysine ratio. The results also showed that the in ovo injection of different L- arginine to L- lysine ratio up to 90.7 percent resulted in significant increase in chick weight (P
    Keywords: Broilers, in ovo injection, L-arginine to L-lysine ratio, muscle growth
  • Fatemeh Nedaei, Mohammad Houshmand*, Siamak Parsaei, Mehrdad Meamar Pages 219-228
    The effects of replacing 0, 15 and 20 of corn by percent oak acorn (OA), in diets contacting recommended and twice recommended level of methionine by NRC (1994) on performance of broilers were investigated. 528 one-day-old Cobb 500 broiler chicks in a 2×3 factorial arrangement based on completely randomized design with four replicates of 22 chicks were used. Chicks fed with diets containing 15 and 20 percent OA had lower body weight gain and higher feed conversion ratio compared to those fed with diet without OA, in all experimental periods (P
    Keywords: Broilers, methionine, oak acorn, tannin, performance