فهرست مطالب

Advances in Industrial Engineering - Volume:50 Issue: 1, 2016

Journal of Advances in Industrial Engineering
Volume:50 Issue: 1, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/04/28
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مهدی احمدی، حسن شوندی* صفحات 1-12
    در این پژوهش، نحوه تصمیم گیری درمورد قیمت فروش و تخصیص کالا برای فروشنده دارای چندین کلاس مشتری بررسی می شود. در هنگام مراجعه هر مشتری، فروشنده باید با توجه به میزان کالای موجود، در زمینه برآورده کردن تقاضا یا رد آن تصمیم بگیرد. درصورت برآورده کردن تقاضا، بررسی می شود که آیا قیمت فروش باید تغییر یابد یا خیر و درصورت نیاز به تغییر، قیمت جدید چگونه از بین مجموعه قیمت های ممکن تعیین می شود. همچنین، بعد از هر تغییری در میزان موجودی، در زمینه ادامه یا توقف تولید تصمیم گیری می شود. مسئله تصمیم گیری فروشنده مسئله تصمیم گیری متوالی است که در این پژوهش با رویکرد فرایند تصمیم گیری مارکوف مدل می شود. با استفاده از فرایند تصمیم گیری مارکوف، ساختار سیاست بهینه تصمیم گیری برای هر سه تصمیم مطرح شده تعیین می شود. درنهایت، تاثیر استفاده از این نحوه تصمیم گیری بر سود فروشنده از طریق مطالعه ای عددی نشان داده می شود.
    کلیدواژگان: تخصیص کالا به مشتری، تصمیم های متوالی، چندین کلاس مشتری، فرایند تصمیم مارکوف
  • فاطمه حاجی احمدی، رسول نورالسناء* صفحات 13-22
    در بسیاری از کاربردهای کنترل کیفیت آماری فرایند، کیفیت یک فرایند از طریق یک یا چند تابع از یک یا چند متغیر، تحت عنوان پروفایل بیان می شود. پایش پروفایل ها ثبات رابطه تابع پروفایل را در طول یک بازه بررسی می کند. نمودارهای کنترل پروفایل های ناپارامتری در شرایطی که توصیف این رابطه به صورت پارامتری پیچیده باشد اهمیت دارد. بیشتر نمودارهای کنترل کیفیت آماری موجود در ادبیات به منظور پایش پروفایل های پارامتری طراحی شده اند. ساختار همبستگی درونی پروفایل ها که درعمل کاربرد زیادی دارد در اغلب مدل سازی های پیشین درنظر گرفته نشده است. این پژوهش بر پایش ناپارامتری پروفایل ها در شرایطی تمرکز دارد که پروفایل ها همبستگی دارند و فرض استقلال برقرار نیست. نمودار کنترل فاز دوم پیشنهادی که مدل اثرات آمیخته را با به کارگیری چارچوب کلی تحلیل واریانس هموارسازی اسپلاین با طرح کنترل هتلینگ تلفیق کرده است، دقت کافی و انعطاف پذیری بسیار بیشتری به ویژه درمورد داده های رسته ای دارد. نتایج شبیه سازی نشان می دهد روش پیشنهادی به شکل موثری تغییرات در پروفایل ها را شناسایی می کند.
    کلیدواژگان: فاز دوم کنترل کیفیت آماری، مدل های ناپارامتری اثرات آمیخته، همبستگی درون پروفایل ها، هموارسازی
  • مسعود ربانی *، حامد رفیعی، عماد صانع زرنگ صفحات 23-35
    در این پژوهش، مسئله راه اندازی خطوط محصولات جدید بررسی شده است. به این ترتیب، خطوط محصولی راه اندازی می شود که با توجه به نیازمندی های خریداران ارائه دهنده بهترین محصول به بازار است و رضایتمندی مشتریان را افزایش می دهد. در مسئله مورد نظر، هم زمان سود به دست آمده توسط شرکت بیشینه می شود؛ بنابراین، باید به دنبال پیش بینی تمایل مشتریان به خرید محصول مورد نظرشان از بین محصول های متفاوت (برندهای مختلف) از میان یک خانواده محصول بود تا بدین ترتیب محصولات جدید با قیمت های مختلف به بازار ارائه شود و بیشترین رضایتمندی برای مشتریان و سودآوری برای شرکت به صورت دوطرفه به دست آید. آنچه این پژوهش را متمایز می سازد، درنظرگرفتن چند محصول برای چند بخش در بازار است. همچنین، براساس اینکه بخش های متفاوتی در بازار با سلیقه های مختلف وجود دارد، در این پژوهش سعی شده است با توجه به امکانات و تجهیزات شرکت مورد نظر چند محصول جدید به بازار ارائه شود. درنهایت، از راهبرد کاهش قیمت محصول برای افزایش تعداد مشتریان استفاده می شود. برای حل مسئله و براساس الگوریتم توسعه یافته، مسئله به زیرمسائلی تقسیم و با استفاده از نرم افزارهای Matlab و GAMS حل می شود. درنهایت، چگونگی حل مدل توسعه داده شده و پیاده سازی الگوریتم مورد نظر از طریق حل مثالی عددی ارائه می شود که در قالب آن، قیمت و ویژگی های محصولات جدید تعیین می شوند.
    کلیدواژگان: راه اندازی خطوط محصول، رضایت مشتری، قیمت گذاری، ویژگی های محصول
  • ابراهیم رضایی نیک*، محمد جواد توسلی اصطهباناتی صفحات 37-51
    مدیریت ریسک یکی از بخش های تاثیرگذار مدیریت پروژه است که ریسک های مربوط به پروژه را شناسایی و ارزیابی می کند و به آن پاسخ می دهد. در چند سال اخیر، با وجود انتشار تحقیقات مختلف در مبحث پاسخ به ریسک پروژه، ابزار و روش های معدودی در این زمینه ارائه شده است. از این رو، در این پژوهش یک مدل بهینه سازی پاسخ به ریسک پروژه پیشنهاد شده است که به دنبال بهینه سازی دو معیار کلیدی زمان و هزینه پروژه است. مدل دارای دو هدف است که یک هدف، حداقل سازی زیان کل مورد انتظار، شامل هزینه اجرای اقدام ها و آثار نامطلوب ریسک بر هزینه پروژه و هدف دیگر کمینه سازی اثر زمانی ریسک (بیشینه کردن معیار استواری) با توجه به معیار شناوری آزاد فعالیت هاست. در این مدل، اقداماتی برای کاهش ریسک انتخاب می شود که میزان اثر زمانی آن ها بر زمان هر فعالیت بیشتر از شناوری آزاد آن است. درادامه، سه روش حل دقیق، ابتکاری و فرا ابتکاری پیشنهاد شده است که با ایجاد ده پروژه در سه دسته با مقیاس کوچک، متوسط و بزرگ و حل مسائل از سه روش پیشنهادی، نتایج مقایسه شده است.
    کلیدواژگان: الگوریتم حلقوی، الگوریتم ژنتیک، پاسخ به ریسک پروژه، رویکرد استوار، شناوری فعالیت، مدل بهینه سازی
  • رضا قسمتی، مهدی غضنفری *، میرسامان پیشوایی صفحات 53-68
    تصمیمات مربوط به طراحی شبکه زنجیره تامین جزء تصمیمات راهبردی مدیریت زنجیره تامین است که نقش بسزایی در عملکرد کارای زنجیره تامین ایفا می کند، اما دو عامل مهم و تاثیرگذار بر عملکرد زنجیره تامین از یک سو وقوع اختلالات احتمالی و آسیب های ناشی از آن و از سوی دیگر ماهیت غیرقطعی پارامترهای معمول کسب وکار است. درنتیجه، شبکه زنجیره تامین طراحی شده باید دربرابر وقوع اختلال پایا و در مواجهه با عدم قطعیت معمول کسب وکار استوار باشد. این پژوهش یک مدل جدید برنامه ریزی فازی- احتمالی استوار برای طراحی یک شبکه زنجیره تامین چنددوره ای ارائه می دهد که به طور هم زمان به این دو موضوع مهم پرداخته است. ابتدا به منظور طراحی پایای مدل، با درنظرگرفتن دو نوع تسهیل آسیب ناپذیر و آسیب پذیر دربرابر وقوع اختلالات احتمالی یک رویکرد بدبینانه سخت به کار گرفته شد و سپس برای مواجهه با عدم قطعیت معمول کسب وکار یک مدل فازی استوار توسعه داده شد. انعطاف پذیری در محدودیت(های) مشتری و تعیین سطح بهینه این محدودیت(ها) نیز در مدل مذکور مطالعه شده است. به علاوه، به منظور توسعه مفهوم قابلیت اطمینان در این مسئله و پوشش دادن ویژگی های مهمی از مسائل دنیای واقعی، اختلال جزئی غیرقطعی و محدودیت زمان مورد انتظار مشتری در مدل سازی مسئله لحاظ شده است. در انتها به منظور نمایش اثربخشی و کاربردی بودن مدل توسعه داده شده، از مطالعه موردی مربوط به یک شرکت فعال در نظام سلامت ایران استفاده شده است.
    کلیدواژگان: اختلال جزئی غیرقطعی، برنامه ریزی استوار، شدت اختلال، طراحی پایای شبکه زنجیره تامین
  • محمد علی کرامتی*، محمد احسانی فر، زهرا رضایی صفحات 69-81
    در این پژوهش، روشی برای منظورکردن عملکرد گزینه ها در رتبه بندی نهایی آن ها در روش تخصیص خطی ارائه شده است. روش تخصیص خطی یکی از روش های تصمیم گیری چندمعیاره است که در آن وزن معیارها در رتبه بندی گزینه ها منظور می شود و فاصله عملکرد گزینه ها تاثیری بر رتبه بندی گزینه ها ندارد. برای اصلاح روش تخصیص خطی با هدف تاثیردادن فاصله عملکرد گزینه ها، ابتدا بازه هایی تعریف شده و سپس هر گزینه برحسب تعلق به هریک از بازه ها رتبه بندی اولیه شده است. در رتبه بندی نهایی گزینه ها، تعلق هر گزینه به هریک از بازه های تعریف شده، ملاک رتبه بندی قرار گرفته است. به این ترتیب، نه تنها وزن معیارها، بلکه فاصله عملکرد گزینه ها نیز در رتبه بندی موثر واقع شده است. نتایج مدل اصلاح شده با روش تاپسیس به عنوان یکی از متداول ترین روش های تصمیم گیری چندمعیاره مقایسه شده است و نتایج بیانگر سازگاری بیشتر مدل اصلاح شده با روش تاپسیس است.
    کلیدواژگان: تصمیم گیری چندشاخصه، روش تخصیص خطی، سیستم های تولید انعطاف پذیر
  • هادی محمودزاده، مصطفی جهانگشای رضایی*، ساموئل یوسفی صفحات 83-94
    با بررسی درمانگاه های موجود در کشور مشخص می شود شماری از آن ها برخی اصول اساسی همچون انتخاب صحیح موقعیت زمین و امکان دسترسی سریع را رعایت نکرده اند. این امر به نبود خدمات رسانی مطلوب می انجامد که درنهایت به تغییراتی در ساختارهای مراکز درمانی منجر می شود؛ بنابراین، مکان یابی ضعیف در بخش درمانی موجب افزایش میزان مرگ ومیر و بیماری می شود. به این ترتیب، در تحقیق پیش رو سعی شده است با ارائه یک مدل برنامه ریزی ریاضی، مقدمات لازم به منظور تعیین مکان های بهینه برای تاسیس درمانگاه های جدید و ایجاد یک شبکه خدمات درمانی کارا در حالت انحصاری فراهم شود. هدف ارائه مدل مذکور با استفاده از رویکرد برنامه ریزی چندهدفه عدد صحیح، پوشش دهی هرچه بیشتر جمعیتی است که درمانگاه های موجود آن را پوشش نداده اند. درنهایت، برای اعتبارسنجی مدل از داده های مربوط به 45 درمانگاه موجود در جنوب تهران، شهر ری و اسلام شهر استفاده شده و نتایج تحلیل شده است.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی چندهدفه، شبکه خدمات بهداشتی، محیط انحصاری، مدل تصمیم گیری، مکان یابی
  • زهرا مفاخری، علی حسین زاده کاشان*، مجید شیخ محمدی صفحات 95-107
    هدف این پژوهش ارائه روشی اثربخش برای حل مسئله تعیین اندازه واگن های باری در شبکه راه آهن است. مدل ریاضی مسئله به صورت چندپریودی، پویا و چندهدفه است که در آن ناهمگونی در واگن های باری مد نظر قرار گرفته است. همچنین، تقاضای انواع مختلف واگن باری و زمان سیر به صورت قطعی است. تخصیص واگن های خالی برای افزایش بهره برداری از واگن های موجود در شبکه به منظور کاهش حجم زیادی از هزینه های تملک ناوگان و نگهداری مورد توجه بوده است. از ویژگی های مسئله اعمال محدودیت های ظرفیت خط و ظرفیت وسیله نقلیه و محدودیت در تشکیل قطارهای باری است. همچنین، مدل متغیرهایی نظیر نوع و تعداد واگن های مستقر در هر ایستگاه، نوع و میزان تقاضاهای بی پاسخ و نوع و تعداد واگن های پر و خالی درحال سیر را تعیین می کند. برای اولین بار در این پژوهش برای حل مسائل تعیین ناوگان ریلی در حالت چندهدفه، از روش هایی مبتنی بر الگوریتم های حل مسائل چندهدفه استفاده و مجموعه جواب های بهینه پارتو محاسبه می شود. درنتیجه، دو روش حل مبتنی بر الگوریتم ژنتیک با رتبه بندی نامغلوب-2 و الگوریتم تبرید شبیه سازی شده چندهدفه طراحی و اجرا شدند. همچنین، اطلاعات مسائل مورد بررسی مطابق با اطلاعات سیستم حمل ونقل ریلی باری جمهوری اسلامی ایران است.
    کلیدواژگان: الگوریتم تبرید شبیه سازی شده چندهدفه، الگوریتم ژنتیک با رتبه بندی نامغلوب، 2، بهینه سازی اندازه ناوگان، چندهدفه
  • آرزو نشاطی تنها، پریا سلیمانی* صفحات 109-119
    سکته قلبی اولین عامل مرگ ومیر در ایران است که بیش از نیمی از بیماران آن قبل از رسیدن به بیمارستان می میرند. برخی از حملات قلبی ناگهانی و شدیدند، اما بیشتر آن ها به آهستگی آغاز می شوند و با درد یا ناراحتی خفیفی همراه هستند. تشخیص زودرس این علائم در بیماران برای نجات و درمان موفقیت آمیز آنان حیاتی است و این امر اهمیت، نیاز، ضرورت و سودمندی طراحی سیستم هایی را برای یاری رساندن به پزشک در تشخیص زودهنگام بروز حملات حاد قلبی بیش از پیش مشخص می کند. هدف اصلی این پژوهش طراحی و ساخت یک مدل پیش بینی بروز حمله حاد قلبی در ایران، براساس فاکتورهای بالینی قابل گزارش توسط بیمار در خارج از بیمارستان است؛ یعنی زمانی که اطلاعات آزمایش های تشخیصی و معاینات پزشکی در دسترس نیستند. این مدل برای کاهش متوسط زمان از شروع علائم هشداردهنده سکته قلبی تا آغاز درمان قابل استفاده است. به این منظور، داده های مربوط به 711 بیمار قلبی جمع آوری شد و سه مدل با استفاده از رگرسیون لجستیک و یک مدل با استفاده از درخت تصمیم برای پیش بینی احتمال بروز حمله حاد قلبی ساخته شد. بهترین مدل رگرسیون لجستیک از لحاظ عملکرد دارای آماره C، 955/0 و دقت 9/94 درصد بود و متغیرهای درد شدید قفسه سینه، درد پشت، تعریق سرد، تنگی نفس، حالت تهوع و استفراغ به عنوان شاخص های اصلی و موثر در بروز حمله حاد قلبی شناسایی شدند و در مدل درخت تصمیم با آماره C، 938/0 متغیرهای مستقل تنگی نفس، تپش قلب، ورم اندام ها، تعریق سرد، درد سمت چپ قفسه سینه، درد شدید قفسه سینه، سن و حالت تهوع قادر به پیش بینی تغییرات متغیر وابسته (احتمال بروز حمله حاد قلبی) بودند.
    کلیدواژگان: بیماری عروق کرونری قلب، پیش بینی، حمله حاد قلبی، درخت تصمیم، رگرسیون لجستیک
  • عطاالله طالعی زاده *، شقایق ودادی مقدم صفحات 121-131
    در این پژوهش، بهینه سازی سطح کیفیت و هزینه های بازاریابی در یک زنجیره تامین حلقه بسته با یک تولیدکننده، یک خرده فروش و یک عضو سوم زنجیره با استفاده از سیاست استکلبرگ تئوری بازی ها بررسی می شود. تولیدکننده محصولات را با کیفیتی مناسب تولید می کند و به خرده فروش می فروشد. خرده فروش هزینه های مربوط به بازاریابی را می پردازد و عضو سوم زنجیره مسئول جمع آوری محصولات مستعمل از مصرف کننده و فرستادن آن ها به تولیدکننده است. تولیدکننده محصولات بازگشتی را دوباره کاری می کند و کیفیت محصولات بازگشتی با کیفیت محصولات تولیدشده از مواد خام یکسان است. در این پژوهش، دو سناریو تحت سیاست استکلبرگ درنظر گرفته شده است. متغیرهای تصمیم مدل شامل سطح کیفیت، هزینه بازاریابی، قیمت های بهینه عمده فروشی و خرده فروشی هستند. پس از بررسی مقعربودن توابع سود اعضای زنجیره، برای تک تک متغیرهای تصمیم رابطه بهینه فرم بسته استخراج و مثال عددی ارائه شده است. درنهایت، برای بررسی حساسیت متغیرهای تصمیم نسبت به پارامترهای کلیدی مدل تحلیل حساسیت صورت گرفته است.
    کلیدواژگان: استکلبرگ، بازاریابی، زنجیره تامین، قیمت گذاری، کیفیت، نظریه بازی ها
  • محمدعلی هاتفی* صفحات 133-145
    انجام دادن پروژه ها راهی اساسی برای اجرای راهبردهای سازمانی، به ویژه در سازمان های پروژه محور است. در این گونه سازمان ها، تصمیم گیرندگان همواره با مسئله انتخاب سبد پروژه ها روبه رو هستند و البته تمایل دارند با توجه به درجه ریسک پذیری خود، منابع محدود سازمان را به سمت پروژه هایی هدایت کنند که کمترین تهدید و بیشترین فرصت را داشته باشند. پژوهش حاضر روشی جدید را برای رتبه بندی و انتخاب سبد پروژه ها با توجه به گرایش ریسک تصمیم گیرندگان ارائه می دهد. در این روش، به دلیل سهولت کاربرد، قضاوت خبرگان در قالب تخمین های کیفی ارائه می شود. همچنین، روش پیشنهادی شامل روش ویژه ای برای محاسبه سطح ریسک کل است که در آن از مشکلات محاسباتی روش های سنتی اجتناب می شود. در انتهای پژوهش، کاربرد روش پیشنهادی در نمونه واقعی مربوط به صنعت سازه های فولادی تحلیل می شود.
    کلیدواژگان: انتخاب سبد پروژه ها، تحلیل کیفی ریسک پروژه، رتبه بندی پروژه ها، گرایش ریسک، مدیریت سبد پروژه ها
  • سعید یعقوبی*، جمال نهفتی کهنه، امیر خسروجردی، احمد محمدی صفحات 147-164
    در این پژوهش، مسئله مکان یابی تسهیلات سیستم های توزیع- به عنوان یکی از مسائل مهم و راهبردی در مدیریت زنجیره تامین- در حالت تصادفی در یک زنجیره تامین سه سطحی بررسی شده است. بدین منظور، یک مدل ریاضی دومرحله ای برای مسئله مکان یابی- تخصیص سیستم های توزیع با درنظرگرفتن اختلال در انبارهای سیار توزیع کننده و پشتیبانی از سایر انبارهای مختل نشده در یک زنجیره تامین سه سطحی ارائه شده است. در مرحله اول، تصمیمات مربوط به مکان یابی انبارهای سیار سیستم توزیع و انتقال محصولات بین کارخانه های تولیدی و انبارهای سیار اتخاذ شده است. در مرحله دوم نیز تصمیمات مربوط به برآورده کردن نیاز مشتری، با توجه به اختلال انبارهای توزیع و پشتیبانی از سایر انبارهای سیار مختل نشده گرفته می شود. شایان ذکر است اختلال در انبارها، به صورت سناریوهای مختلف درنظرگرفته شده است که برای رفع مشکل زمان محاسبات بالا در ابعاد بزرگ، از روش آزادسازی لاگرانژ برای حل این مسئله استفاده شده است. درنهایت، مثال های عددی با نرم افزار GAMS حل شده و سپس برای اعتبارسنجی مدل، تابع هدف مسئله با تابع هدف روش آزادسازی لاگرانژ مقایسه شده است.
    کلیدواژگان: انبارهای سیار، برنامه ریزی تصادفی مبتنی بر سناریو، تسهیلات پشتیبان، مکان یابی، تخصیص سیستم توزیع
|
  • Mehdi Ahmadi, Hasan Shavandi * Pages 1-12
    In this article, decisions about price and stock allocation for a seller with multiple customer classes are analyzed. With each customer arrival, the seller needs to decide about accepting or rejecting the customer’s demand by considering the stock on hand. In the case of acceptance, one needs to decide about the selling price. After any change in the inventory level, decision about continuing or stopping the production is needed. The seller faces a sequential and dynamic decision making problem, which is modeled by the Markov decision process and the optimal policy is determined. Finally, the impact of optimal policy on the seller’s profit is investigated by a numerical analysis.
    Keywords: Markov decision process, Multiple customer classes, Sequential decisions, Stock allocation
  • Fatemeh Hajiahmadi, Rasol Noorossana * Pages 13-22
    In many statistical process control applications, the quality of a process is characterized by a profile. A profile is a function in terms of one or more explanatory variables. In profile monitoring, one is interested to monitor the performance of a process or product using this functional relationship. Control charts for monitoring nonparametric profiles are useful when the relationship is too complex to be described parametrically. Most of the existing control charts in the literature are suitable for monitoring parametric profiles. This article focuses on nonparametric profile monitoring when within-profile autocorrelation is present. Our proposed phase II control chart considers mixed-effect model and uses the framework of a general smoothing spline analysis of variance (SS-ANOVA) along with Hoteling T2 control scheme. The proposed method is especially suitable for categorical data. Numerical results show that the proposed method is capable of detecting profile shifts and identifying the exact location of problematic segments.
    Keywords: Nonparametric mixed, effect model, Phase II, Phrases, Profile monitoring, Smoothing spline, Statistical process control
  • Masoud Rabbani *, Hamed Rafiei, Emad Sane Zerang Pages 23-35
    This paper addresses a new product positioning problem, in which prices of the products are simultaneously determined in order to maximize both customer satisfaction and seller’s net profit. In this regard, customer willingness is identified with respect to the products within a family, upon which prices of the products are optimized so as to attain two objective functions: 1) maximizing customer satisfaction and 2) maximizing seller’s net profit. Despite of the literature body which has taken this problem into account for a single product, the developed model in this paper considers the case of a multiple products for different customer segments. To do so, an algorithm is developed which the considered problem is divided into a number of sub-problems solved by using GAMS and Matlab. Finally, a numerical example is illustrated.
    Keywords: Customer satisfaction, Pricing, Product characteristics, Product positioning
  • Ebrahim Rezaee Nik *, Mohammad Javad Tavasoli Estahbanati Pages 37-51
    Risk management is one of the most important aspects of project management that identifies, assesses and responds to project risks. Although many papers have been published in project risk response, presented tools and methods are poor. Hence, in this paper, we present an optimization model to respond project risk that seeks to optimize two key criteria of project: cost and time. The proposed model has two objectives that one of them is minimization of the total cost that include abatement action cost and the cost of risk loss on project, and the other one is minimization of the time loss of risk (i.e., maximization robust measure) according to a free float activity’s measure. The model tries to choose abatement actions of risk that loss of them on time activity is greater than free float activity. Subsequently, three solution methods (i.e., exact, heuristic and meta-heuristic) are proposed. Then we create ten sample projects in three categories (i.e., small, medium and large scale) and solve the problems with the proposed methods and compare the results.
    Keywords: Genetic algorithm, Greedy algorithm, Project risk response, Robust optimization model
  • Reza Ghesmati, Mahdi Ghazanfari *, Mir Saman Pishvaee Pages 53-68
    Supply chain network design decisions are among the strategic decisions of supply chain management which play significant role on the efficient performance of the supply chain. However, there are two challenging factors which may have great impact on the supply chain performance. These factors are on the one hand disruptions and their attendant damages and on the other hand uncertain nature of business-as-usual parameters. Therefore, the supply chain being designed should be reliable against disruptions as well as should be robust under business-as-usual uncertainty. This paper proposes a new robust fuzzy-probabilistic programming model for designing a reliable multi-period supply chain network which can cope with the two challenging factors, simultaneously. At first, in order to design a reliable model, by taking into account two types of facilities, that are fail able and non-fail able against probabilistic disruptions, a hard worst case approach is employed. Then to deal with business-as-usual uncertainty a robust fuzzy programming is developed. Flexible constraints of customers and determining the optimum level of satisfying these constraints is also considered in the model. Furthermore, to incorporate the concept of reliability in the problem and to cover the important features of real life supply chains, uncertain partial disruption and constraints of expected delivery time of customers are taken into account in the model. Finally, an industrial case study related to a manufacturer engaged in the healthcare system of Iran is applied to demonstrate the effectiveness and the applicability of the developed model.
    Keywords: Disruption severity, Reliable supply chain network design, Robust programming, Uncertain partial disruption
  • Mohammad Ali Keramati *, Mohammad Ehsanifar, Zahra Rezaei Pages 69-81
    This paper introduces a new method for incorporating the performance of alternatives into their ultimate ranking in a linear assignment method. This method is one of multi-criteria decision-making methods, in which the weight of criteria is incorporated in ranking the alternatives, and the distance between the performances of alternatives do not affect in ranking the alternatives. In order to modify the linear assignment method with the aim of incorporating the distance between the performances of the alternatives, some intervals are defined first, and each alternative is primarily ranked based on the interval that belongs to. In the ultimate ranking of the alternatives, the interval to which each alternative belongs to will be considered as the ranking criterion. Hence, not only the weight of the criteria, but also the distances between the performances of the alternatives has affected the ranking. The results of the modified method are compared to the TOPSIS method, as one of the most popular multi-criteria decision-making methods, and the outcome shows a better consistency between the modified model and TOPSIS.
    Keywords: Flexible manufacturing systems, Linear assignment method, Multi, criteria decision, making, Topsis
  • Hadi Mahmoudzadeh, Mustafa Jahangoshai Rezaee*, Samuel Yousefi Pages 83-94
    By having a comprehensive look at the existent hospitals and health care centers of the country, it can be understood that some basic principles were not considered in a large number of the mentioned health care centers. These neglected principles involve appropriate site selection and hospital accessibility. Therefore, undesirable patient service occurs that consequently leads to change the architecture of the hospitals. If a few facilities are utilized or if they are not located well this can lead to increase in mortality (death) and morbidity (disease). Therefore, this study aims on presenting a mathematical programming model to prepare the fundamentals of establishing an efficient health care network by selecting the optimal sites for building new health cares among some predefined candidate sites. The purpose of the proposed model is the maximum possible covering of the patient population, which has not been covered by the previous health care centers. Obviously this problem clarifies the necessity of establishing new health cares. The proposed model is considered and discussed in monopoly conditions. Subsequently, for validating the proposed model, a set of data related to 45 health care centers located in southern Tehran (i.e., Eslamshahr and Rey) are used and the obtained results are provided in the final section.
    Keywords: Decision, making model, Health care network, Location, allocation, Monopolistic environment, Multi, objective programming
  • Zahra Mafakheri, Ali Husseinzadeh Kashan*, Majid Skeikhmohammadi Pages 95-107
    The aim of this paper is to present an efficient method for a rail freight car fleet sizing problem. This problem is modeled mathematically as a multi-period, dynamic and multi-objective, in which the rail freight wagons are assumed to be heterogeneous. Demands for different wagons and all travel times are assumed deterministic. In order to increase the utilization of the available wagons in the network and to reduce the fleet ownership costs, assignment of empty wagons becomes important. Moreover, constraints on line capacity, vehicle capacity and vehicle formation are considered. The model includes determining the optimal number of freight wagons of various types, the optimal amount of unfulfilled demand and the optimal number of full and empty freight wagons. To find the Pareto-optimal front of the problem, a heuristic method based on the Non-dominated Sorting Genetic Algorithm-II is proposed that uses heuristic procedures to generate new solutions. The performance of the proposed algorithm is evaluated in comparison with a simulated annealing algorithm, in which the results demonstrate the good quality of solutions achieved in a reasonable computation time. To do comparisons, the parameters of test problem instances are in accordance with the current state of the Railways of Islamic republic of Iran.
    Keywords: Multi, objective fleet sizing optimization, Multi, objective simulated annealing, Non, dominated sorting genetic algorithm
  • Arezoo Neshati Tanha, Paria Soleimani * Pages 109-119
    Acute myocardial infarction is the most important reason of mortality in Iran. More than half of these deaths occur without the patient even reaching to a hospital. There is the evidence that patients with better knowledge of the symptoms of MI will seek help earlier. The purpose of this study is to determine how well a predictive model will perform based solely upon patient-reportable clinical history factors, without using diagnostic tests or physical exam findings. We use 28 patient-reportable history factors that are included as potential covariates in our models. Using a derivation data set of 663 patients, we build three logistic regression models and one decision tree model to estimate the likelihood of acute coronary syndrome based upon patient-reportable clinical history factors only. The best performing logistic regression model have a C-index of 0.955 and with an accuracy of 94.9%. The variables, severe chest pain, back pain, cold sweats, shortness of breath, nausea and vomiting is selected as the main features. A decision tree model has a C-index of 0.938. The variables, shortness of breath, palpitations, edema, sweats, left chest pain, age, severe chest pain and nausea are selected as the main features. This model can have important utility in the applications outside of a hospital setting when objective diagnostic test information is not yet available. Given the very high mortality from MI in the Iran, even a small reduction in median time from onset of symptoms to treatment can translate into a substantial number of lives saved.
    Keywords: Acute coronary syndrome, Coronary artery disease, Decision Tree, Logistic Regression, prediction
  • Ataollah Taleizadeh*, Shaghaiegh Vedadi, Moghaddam Pages 121-131
    This paper develops a closed-loop supply chain including one manufacturer, one retailer and a third party, in which the manufacturer produces a product under appropriate quality and sells it through a retailer in the market. The retailer pays the expense of marketing effort and a third party collects the used products from consumers and sends to the manufacturer. The manufacturer remanufactures the recived second hand products such that the quality of the remanufactured items bacome as same as the new ones. We use two different Stackelberg games, and the decision vraibles of the model are the quality level, marketting expenditure, whole sale and retail prices. After investigating the concavity of the profit functions, the optimal closed-form solutions for all decision varaibales are derived. Subsequently, to show the applicability of the proposed models, a numerical example is presented and a sensitivity anslysis is then conducted to investigate the effects of key parameters on the values of decision variables.
    Keywords: Game theory, marketing, Pricing, Quality, Stackelberg, Supply chain management
  • Mohammad Ali Hatefi * Pages 133-145
    Projects execution is an important way to implement organizational strategies, especially in the project-based organizations. In such organizations, the decision-makers usually encounter a problem of the project portfolio selection. Of course, regarding the decision-makers’ risk attitude, they tend to direct organizational resources toward projects with low threats and high opportunities. This paper introduces a new technique for ranking projects and selecting a project portfolio, taking into account the decision-makers’ risk attitudes. In this technique, for application easiness, experts’ judgments are received as qualitative estimations. Besides, the proposed technique includes a special way to calculate the total risk level so that it avoids the computational issues of the traditional methods. At the end of this paper, an application of the proposed technique in a real case extracted from steel structure industry is analyzed.
    Keywords: Project portfolio management, Project portfolio selection, Project qualitative risk analysis, Project ranking, Risk attitude
  • Saeed Yaghoubi *, Jamal Nahofti Kohne, Amir Khosrojerdi, Ahmad Mohamadi Pages 147-164
    In this paper, a facility location problem of distribution systems, as one of the important and strategic issues in supply chain management, has been studied in a three-level supply chain under a stochastic condition. For this purpose, a two-stage mathematic model has been proposed for the location-allocation problem of distribution systems with regard to backup facilities for disrupting warehouse storage facilities in the three-level supply chain that minimizes the sum of the costs. In the first stage, locating the mobile warehouse of distribution systems and transferring the products between manufactures and mobile warehouses have been decided and in the second stage, meeting customer demands with regard to disrupting mobile warehouses and backup facilities have been also decided. In addition, disruption in warehouses is considered as different scenarios for overcoming computational time in large dimensions. Moreover, a Lagrangian relaxation solution framework to reduce solution time is used. Finally, numerical examples are solved with GAMS software and then the objective function of the problem is compared with the objective function of a Lagrangian relaxation solution to show the effectiveness of the proposed model.
    Keywords: Backup facilities, Location, allocation of distribution systems, Mobile warehouse, Scenario, based stochastic programming