فهرست مطالب

Teaching English as a Second Language Quarterly - Volume:4 Issue: 1, Spring2012

Teaching English as a Second Language Quarterly
Volume:4 Issue: 1, Spring2012

  • 216 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1391/05/05
  • تعداد عناوین: 7
|
  • اسحق اکبریان صفحات 1-23
    پژوهش حاضر در مرحله اول، چگونگی عملکرد زبان آموزان ایرانی در تولید و تشخیص جملات دارای اصطلاح را بررسی می کند: آیا زبان آموزان مذکور در تولید چنین جملاتی با مشکلاتی مواجه می شوند؟ در مرحله دوم، پژوهشگر به دنبال آن است که آیا وجود اصطلاح در جمله، بر قضاوت زبان آموز ایرانی درباره ی گرامری بودن جمله انگلیسی، تاثیر منفی می گذارد؟ برای رسیدن به پاسخ پرسش اول، نوشته های هفتگی 24 تن از فراگیران زبان انگلیسی در دانشگاه قم به مدت یک نیمسال تجزیه و تحلیل شد و جنبه های مشکل آفرین اصطلاحات زبان انگلیسی در این نوشته ها مشخص گردید. نتایج به دست آمده نشان می دهد که اشتباهات گرامری، بیش از دیگر مشکلات در نوشته های این فراگیران به چشم می خورد. در مرحله دوم (نیمسال بعد)، آزمون قضاوت درستی جمله از نظر دستور، شامل چهار نوع جمله به 35 نفر زبان آموز دیگر، ارایه شد: (1) جملات دستورمند دارای اصطلاح، (2) جملات غیردستوری دارای اصطلاح، (3) جملات دستورمند فاقد اصطلاح، (4) جملات غیردستوری فاقد اصطلاح. هر بخش آزمون شامل 10 جمله بود. 40 جمله آزمون، آمیزه ای نامرتب از چهار نوع مذکور بوده است. بررسی میانگین نمرات و نتایج حاصل از تحلیل آماری تی-تست نشان داد که وجود اصطلاح در جملات انگلیسی ممکن است بر قضاوت زبان آموزان ایرانی درباره ی دستوری بودن جمله اثر بگذارد.
    کلیدواژگان: اصطلاح، عبارات اصطلاحی، جنبه های مشکل آفرین، زبان آموز انگلیسی، آزمون قضاوت دستوری بودن جمله
  • زهرا فتوت نیا، فردوس طالب صفحات 25-48
    به منظور آزمایش نظریه های پیشنهادی مدل واژگانی دوگانه، در این مطالعه به بررسی نمایه های ذهنی جفت های ترجمه ای هم ریشه و غیرهم ریشه در فارسی و انگلیسی که زبان هایی با سیستم نوشتاری مختلف هستند پرداخته شد. با استفاده از فرایند راهنمای پوشیده شده و تصمیم گیری واژگانی، دو گروه از در فراگیران انگلیسی فارسی زبان در دو جهت فارسی-انگلیسی و انگلیسی- فارسی مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج حاصل تاثیر مثبت نمایش راهنماهای متعلق به زبان اول برای جفت های ترجمه ای هم ریشه را نشان داد که این الگو نقش سیستم الفبایی در بوجود آوردن نمایه های ذهنی مشترک در این دسته از واژگان را تایید می کند. حال آنکه الگوی بدست آمده برای جفت های ترجمه ای غیرهم ریشه، این مدل را تایید نمی کند.
    کلیدواژگان: نمایه های ذهنی، تاثیر راهنما، الگوی راهنمای پوشیده شده، جفت های ترجمه ای هم ریشه و غیر هم ریشه، مدل واژگانی دوگانه
  • مهدی بوژمهرانی، رضا غفارثمر صفحات 49-72
    پژوهش فرارو با هدف بررسی تفاوتهای موجود در مکاتبات ایمیلی افراد ایرانی و آمریکایی انجام شده است. بدین منظور تاثیر جایگاه نهادی افراد در چگونگی نگارش ایمیل و بکارگیری راهبردهای ارتباطی مورد مطالعه قرار گرفت. میزان و نحوه استفاده از برخی قراردادهای رایج در نگارش ایمیلهای دو گروه نیز مورد تحلیل واقع گشت. نتایج تحقیق نشان داد که بکارگیری عبارات آغازین و پایانی در ایمیلهای نگارش شده توسط هر دو گروه آمریکایی و ایرانی تحت تاثیر رابطه نهادی آنان با مخاطب ایمیل قرار میگیرد. با این حال نتایج پژوهش تفاوتهایی در نحوه بکارگیری برخی از راهبردهای ادب را نشان داد. با عنایت به نتایج پژوهش، به نظر میرسد که هنجارهای فرهنگی-اجتماعی موجود در زبان فارسی چگونگی نگارش ایمیل ایرانیان را تحت تاثیر قرار میدهد، بویژه زمانی که مخاطب ایمیل ایشان دارای جایگاه نهادی یکسانی با خود فرد می باشد.
    کلیدواژگان: ارتباطات ایمیلی، راهبردهای ارتباطی، نگارش ایمیل، جایگاه نهادی
  • مونا خبیری، مهزا پاکزاد صفحات 73-106
    هدف این مطالعه بررسی تاثیر آموزش مهارت خواندن منتقدانه بربه یاد سپاری لغات زبان آموزان انگلیسی به عنوان زبان خارجی می باشد. بدین منظور 72 زبان آموز مونث و مذکر در سطح متوسط بین سنین 17 تا 32 سال از میان 114 زبان آموز شرکت کننده ازآموزشگاه های فرزان و فرزانگان تهران بر اساس نمره آنان به ترتیب در آزمون بازبینی شده PETو آزمون بازبینی شده لغت برگرفته از متون مورد تدریس، انتخاب شده و بطور تصادفی به دو گروه 36 نفره، آزمایش (تجربی) و شاهد تقسیم شدند. در طول 19 جلسه آموزشی، 8 متن به هردو گروه تدریس شد با این تفاوت که در گروه شاهد روش متداول آموزش خواندن و درک مطلب اجرا شد، حال آنکه در گروه آزمایش (تجربی) آموزش مهارت خواندن منتقدانه اعمال شد. در نهایت دو هفته پس از پایان دوره آموزشی هر دو گروه در آزمون پایا و بازبینی شده لغت، مشابه آزمون لغت همگون سازی در ابتدای تحقیق، شرکت کرده وبه منظور مقایسه میانگین نمرات دو گروه روش آزمون تی مورد استفاده قرار گرفت. نتایج به دست آمده حاکی از آن بود که تدریس مهارت خواندن منتقدانه تاثیر معناداری بربه یادسپاری لغات زبان آموزان انگلیسی به عنوان زبان خارجی دارد.
    کلیدواژگان: خواندن و درک مطلب، خواندن منتقدانه، مهارتهای خواندن منتقدانه، به یادسپاری لغات، زبان آموزان انگلیسی سطح متوسط
  • سعید مهرپور، فیروز صدیقی، زهرا باقری صفحات 107-139
    هدف تحقیق حاضر، بررسی تاثیر اجرای آموزش راهبردهای خواندن در زبان انگلیسی در برانگیختن آگاهی زبان آموزان نسبت به این راهبردها، گسترش میزان استفاده از راهبردهایی که در حین خواندن مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین تقویت توانایی درک مطلب در حین خواندن بوده است. جهت اجرای این تحقیق، 90 دانش آموز دختر مقطع پیش دانشگاهی در رشته علوم تجربی براساس روش نمونه گیری دسترس پذیری انتخاب شدند. پس از تعیین و شناسایی میزان آگاهی اولیه و کاربرد راهبردهای خواندن توسط زبان آموزان، آموزش راهبردهای خواندن مورد اجرا قرار گرفت و در حین آموزش، میزان کاربرد راهبردها در نتیجه آموزش، و پیشرفت زبان آموزان در طی فواصل زمانی منظم با یاری جستن از تمرینهای دوره ای و مصاحبه های بعمل آمده با زبان آموزان مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. جهت گردآوری داده های تحقیق، دو نوع ابزار استفاده گردید: یک آزمون خواندن و درک مطلب و دو پرسشنامه. به گروهی از زبان آموزان مشتمل بر 53 نفر (گروه آزمایشی) به مدت 15 جلسه راهبردهای خواندن متون در زبان انگلیسی آموزش داده شد. به گروه دیگر متشکل از 37 زبان آموز (گروه شاهد) مهارت درک مطلب به صورت سنتی تدریس گردید. یافته های این تحقیق به ماهیت غامض آموزش راهبردهای خواندن اشاره نمود. اگرچه یافته ها نشان داد که آموزش قادر است میزان آگاهی زبان آموزان را نسبت به راهبردها و همچنین میزان کاربرد و استفاده از راهبردها را افزایش دهد، با این حال فراگیری برخی راهبردها توسط زبان آموزان به سختی انجام گرفت. یافته های حاصل از برگزاری یک آزمون درک مطلب در پایان دوره ی آموزش همچنین آشکار نمود که آموزش ارائه شده منجر به افزایش چشمگیر توانایی خواندن در افراد مورد مطالعه نشد.
    کلیدواژگان: خواندن، آموزش، راهبرد، درک مطلب
  • عزیزالله میرزایی، زهرا عبداللهیان، مریم رنجبر صفحات 141-170
    مطالعه ی حاضر بر آن است که به بررسی نقش افزایش برجستگی ادراکی جنبه های درونداد یا کاستی های برونداد و همچنین نقش افزایش آگاهی (از طریق بکارگیری فعالیت های آموزشی برنامه ریزی شده) در کاربرد صحیح آهنگ کلام فراگیران زبان دوم بپردازد. شرکت کنندگان این تحقیق 80 فراگیر زبان انگلیسی حاضر در یک موسسه آموزش زبان در شهرکرد در 4 کلاس با سطوح بالاتر از متوسط و پایین تر از متوسط بودند. دو کلاس از هر سطح گروه آزمایش و دو کلاس دیگر گروه گواه در نظر گرفته شدند. به هر دو گروه آزمایش، آهنگ کلام به صورت آموزش افزایش آگاهی با استفاده از سی دی حاوی صدای گوینده ی انگلیسی زبان، تمرین های ارزیابی، تمرین آهنگ کلام، توضیحات فرازبانی، توصیف تصویر و ایفای نقش تدریس شد. سپس، داده های ضبط شده ی فراگیران در دو مرحله ی پیش آزمون و پس آزمون، برای قضاوت و داوری به یک معلم انگلیسی زبان داده شد. نتایج تحلیل آماری داده ها حاکی از آن بود که هر دو گروه آزمایش از مرحله ی پیش آزمون تا پس آزمون پیشرفت قابل ملاحظه ای داشتند. همچنین بررسی های تکمیلی نمره ی اکتسابی نشان داد که اکتساب گروه پایین تر از متوسط از گروه بالاتر از متوسط نسبتا بیشتر بود شاید به این دلیل که این سطح از فضای بیشتری برای پیشرفت و بهبودی برخوردار است. در پایان، بحث می شود که توجه گزینشی یا افزایش آگاهی می تواند فرایند یادگیری جنبه های معمولا نادیده گرفته شده ی زبان دوم را تحت تاثیر و افزایش دهد. نتایج این تحقیق هم چنین به کاروران زبان دوم پیشنهاد می دهد که در برنامه های آموزشی خود فعالیت هایی را بگنجانند که منجربه افزایش برجستگی یا چشمگیری جنبه های اساسی درونداد وارتباط زبان دوم شود وآنها را جهت پردازش و نهادینه سازی در دسترس قرار دهد.
    کلیدواژگان: افزایش آگاهی، برجستگی ادراکی، فعالیت های آموزشی برنامه ریزی شده و الگوهای آهنگ کلام
  • سیدآیت الله رزمجو، الهه کاظم پور فرد صفحات 171-204
    این تحقیق در نظر دارد مجموعه ی کتابهای اینترچنج (2005) را از حیث اهداف یادگیری در چارچوب اصلاح شده ی بلوم (2011) ارزیابی کند که دریابد کدام سطوح از چارچوب اصلاح شده ی بلوم در این کتابها بارزتر هستند. بدین منظور محتوای کتابهای اینترچنج براساس یک طرح کدگذاری شده که توسط محققان طراحی شده، کدگذاری شد. پایایی طرح کدگذاری شده نیز مورد آزمایش قرار گرفت. سپس اطلاعات موجود مورد ارزیابی قرار گرفت و فراوانی و درصد وقوع اهداف یادگیری متفاوت مورد محاسبه واقع شد. طبق یافته های این تحقیق, برجسته ترین سطوح یادگیری در کتابهای مورد مطالعه، سطوح پایینی مهارتهای اندیشیدن یا همان سه سطح پایینی در چارچوب اصلاح شده ی بلوم می باشند. به علاوه تفاوت معناداری بین کتابها از حیث پراکندگی سطوح مختلف اهداف یادگیری مشاهده شد. به طور کلی از تحقیق حاضر برمی آید که مجموعه ی کتابهای اینترچنج نمی تواند زبان آموزان را به تفکر انتقادی وادارد. در پایان پیشنهاداتی چند به معلمان و همچنین طراحان کتاب ارایه شده است.
    کلیدواژگان: کتب درسی، ارزیابی، ارزیابی کتب درسی، چارچوب اصلاح شده ی بلوم، چارچوب بلوم
|
  • I.Akbarian Pages 1-23
    This study aimed to investigate how Iranian EFL learners performed in producing sentences containing idioms and whether they had any problems in producing such sentences. This query, subsequently, raised the question of whether idioms influenced the participants’ grammaticality judgment on idiom-containing sentences. For this purpose, firstly, the writings of 24 learners were investigated for a period of one term and the problematic features of idioms were detected; proportionately, grammatical errors outnumbered the others. Secondly, 35 participants were tested on a 40-item grammaticality judgment test containing 10 items for each sentence type – with-idiom grammatical, with-idiom ungrammatical, withoutidiom grammatical, and without-idiom ungrammatical sentences. Comparing the mean scores and the results of the paired-samples ttests indicated that idiomaticity might influence the grammaticality judgment of EFL learners. Some implications of the research results are provided at the end.
    Keywords: idiom, idiomatic expressions, problematic features, EFL learner, grammaticality judgment
  • Z.Fotovatnia, F.Taleb Pages 25-48
    The purpose of this study was to investigate the mental representation of cognate and noncognate translation pairs in languages with different scripts to test the prediction of dual lexicon model (Gollan, Forster, & Frost, 1997). Two groups of Persianspeaking English language learners were tested on cognate and noncognate translation pairs in Persian-English and English-Persian directions with lexical decision task through masked priming. The findings of the study showed a high level of priming only for cognates with L1 primes. This supports dual lexicon model in the sense that it confirms the role of orthography in establishing shared lexical entries for cognates. Noncognates showed a different pattern from what is predicted by this model.
    Keywords: mental representation, priming effect, masked priming paradigm, cognates, noncognates, dual lexical model
  • R.G.Samar, M.B.Mehrani Pages 49-72
    The present study examined email communication practices of two groups of students in Iran and the United States to uncover the probable differences between Iranian and American email communication norms. The study also aimed at investigating how power distance in academic centers influences students’ choices of communication strategies in email writing. The use of two politeness strategies namely “indirectness” and “message length” and some common politeness conventions including opening and closing protocols were observed in Iranian and American emails. The findings showed that both Iranian and American students’ choices of opening and closing protocols alter as the students’ institutional distance from the person to whom they write changes. Also, differences were found in the use of politeness strategies in American and Iranian email messages. The study concluded that Iranian students probably resort to their L1 social and cultural norms in their email communication, particularly, in their statusequal communication.
    Keywords: computer mediated communication, communication strategies, email writing, institutional distance
  • M.Khabiri, M.Pakzad Pages 73-106
    This study was an attempt to investigate whether teaching critical reading strategies had any significant effect on intermediate EFL learners’ vocabulary retention. To fulfill the purpose of this study, 72 male and female students within the age range of 17 to 32 years studying at Farzan and Farzanegan language schools in Tehran at intermediate level were selected from a total number of 114 participants based on their performance on a piloted PET (2009) and a piloted teacher-made vocabulary recognition test and assigned to the experimental and control groups of 36 participants each. The same content (eight reading texts) was taught to both groups throughout the 19-session treatment with the only difference that the experimental group was taught critical reading strategies while in the control group the common comprehension-based approach was applied. At the end of the instruction, the piloted vocabulary retention post-test parallel to the vocabulary pre-test was administered to the participants of both groups after an interval of two weeks. Finally, the mean scores of both groups on the post-test were compared through an independent samples t-test which led to the rejection of the null hypothesis. Thus, teaching critical reading strategies proved to have a significant effect on intermediate EFL learners’ vocabulary retention.
    Keywords: reading comprehension, critical reading, critical reading strategies, vocabulary retention, intermediate EFL learners
  • S.Mehrpour, F.Sadighi, Z.Bagheri Pages 107-139
    The present study investigated the potential of implementing reading strategy instruction in raising learner reader's awareness of reading strategies, extending the range of strategies they employed and enhancing their reading comprehension ability. To conduct the study, 90 female preuniversity students majoring in Natural Sciences were selected based on a convenient sampling procedure. After the student's existing strategy awareness and use were determined, the researchers started to teach them reading comprehension strategies explicitely. During this period of instruction, the student's strategy use was improved and reviewed at regular intervals through review exercises and interviews. To collect the necessary data, two types of instruments were employed, a reading comprehension test and two questionnaires. A group of 53 students (experimental) was taught to employ reading comprehension strategies in reading some English texts during a period of 15 sessions while the other group of 37 students (control) was taught reading comprehension traditionally. The findings of the study pointed to the problematic nature of reading strategy instruction. While strategy training appeared to raise student's awareness of reading strategies and could encourage strategy use by some students, some strategies were found to be harder to be acquired. Moreover, the reading strategy instruction was not able to enhance the student's reading performance significantly based on the results of a reading comprehension test given to the participants at the end of the program.
    Keywords: reading, instruction, strategy, comprehension
  • A.Mirzaei, Z.Abdollahian, M.Ranjbar Pages 141-170
    This study was an attempt to explore the role that the increased perceptual saliency of L2 input features or output flaws and hereby promoting L2 learners’ noticing (through planned instructional activities) can play in the learners’ use of correct English intonation patterns. The participants were 80 Iranian EFL students attending four intact classes, two low-intermediate and two upper-intermediate levels, in a language institute in Shahrekord. The classes at each level were assigned to control and experimental groups. The experimental groups received the noticing-enhancing instruction while listening to native speaker's English audio-recorded on a CD and through in-class intonation assessment tasks, repeated activation of intonation patterns in both L2 input and output, metalinguistic explanations, picture descriptions, and interactive role-playings. An English native-speaker instructor was then hired to rate the learners’ audio-recorded data at both pretest and posttest times. The results of the statistical data analysis demonstrated that both the ‘noticing groups’ achieved significant improvement from their pretests to their posttests. Complementary gain score analysis indicated that the attainment of the lower-level group was relatively more than that of the higher-level group, perhaps due to the fact that they initially had more room for improvement. It is finally discussed that selective attention, or noticing, can influence the processing of the commonly neglected aspects of L2 input and thus leads to more learning. The findings also suggest that L2 practitioners include in their pedagogy activities that aim to increase the prominence or saliency of such intrinsic features of L2 input and communication in order to make them available for processing and internalization.
    Keywords: noticing, perceptual saliency, planned instructional activities, intonation patterns
  • S.A.Razmjoo, E.Kazempourfard Pages 171-204
    This study intends to evaluate Interchange series (2005), which are still fundamental coursebooks in the EFL curriculum settings, in terms of learning objectives in Bloom’s Revised Taxonomy (2001) to see which levels of Bloom's Revised Taxonomy were more emphasized in these coursebooks. For this purpose, the contents of Interchange textbooks were codified based on a coding scheme designed by the researchers. The coding scheme was based on Bloom's Revised Taxonomy of learning objectives. The reliability of the coding scheme was also tested through two kinds of reliability analysis, namely, inter-coder and intra-coder reliability. The data were then analyzed and the frequencies and percentages of occurrence of different learning objectives were calculated. The results of the study revealed that Lower Order Thinking Skills (LOTS), the three low levels in Bloom’s Revised Taxonomy, were the most prevalent learning levels in these books. Moreover, a significant difference was also found among the coursebooks in their inclusion of different levels of learning objectives. The other result of this study was the total absence of metacognitive knowledge. All in all, it was found that Interchange series cannot make learners critical thinkers. As a final point, some implications for teachers and coursebook/textbook developers are recommended.
    Keywords: coursebook, coursebook evaluation, Bloom's taxonomy, Bloom's revised taxonomy