فهرست مطالب

Teaching English as a Second Language Quarterly - Volume:4 Issue: 2, Summer 2012

Teaching English as a Second Language Quarterly
Volume:4 Issue: 2, Summer 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/07/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • منیژه یوحنایی، احمد علی بابایی، منصور توکلی صفحه 1
    هدف مطالعه ی حاضر بررسی فراگیری سه نوع فاعل اجباری رجوعی، ساختگی و اشباعی توسط فارسی زبانان فراگیر زبان انگلیسی بود. شرکت کنندگان در این تحقیق در امتحان تعیین سطح آکسفورد (OPT) شرکت کردند و از لحاظ دانش گرامر انگلیسی به سه دسته ی مبتدی، متوسط و پیشرفته دسته بندی شدند. فراگیران در دو تست «تشخیص صحت گرامری» و «ترجمه» نیز که در مطالعه ی حاضر طراحی شده و سپس روایی آن مورد سنجش قرار گرفته بود، شرکت کردند. در ضمن،6 نفر انگلیسی زبان نیز به عنوان گروه معیار در این مطالعه حاضر بودند. نتایج بررسی ها نشان داد که عملکرد فراگیران در فاعلهای اجباری ارجاعی و جاگیر به عملکرد انگلیسی زبانان نزدیک است. اما در مورد فاعلهای اجباری فاعل نما عملکرد فراگیران متفاوت است. علت این امر این است که در فارسی دو نوع فاعل ارجاعی و جاگیر موجودند اما فاعل نما موجود نیست. این مساله یافته های تحقیقات اسمیت و تسیمپلی(1995) و هاکینز و چن (1197) را در این که فراگیران بزرگسال ویژگی هایی را که در زبان خودشان ندارند نمی توانند تعدیل کنند تایید می کند.
    کلیدواژگان: فراگیری زبان دوم، فاعل نما، فاعل جاگیر، فاعل ارجاعی
  • مرضیه شریفی هرتمه، پرویز مفتون صفحه 27
    تحقیق حاضر در چارچوب شیوه های ادراکی فعالیت های تکلیف مدار، با استفاده از یک شیوه آموزشی، به بررسی تاثیر نسبی فعالیت های تکلیف مدار با میزان درگیری متفاوت بر دانش واژگانی زبان آموزان ایرانی پرداخته است. هدف اصلی تحقیق، بررسی رابطه بین میزان درگیری با فرضیه درون داد (کراشن،1985) و فرضیه برون داد (سواین، 1996) بوده است تا مشخص شود آیا میزان درگیری با نوع فعالیت تکلیف مدار (درون داد و برون داد) عامل تعیین کننده در تاثیر این نوع فعالیتها در یادگیری واژگان می باشد. در این تحقیق از یک شیوه شبه آزمایشی به صورت پیش آزمون- تیمار- پس آزمون استفاده گردید. نمونه آماری 127 نفر از دانشجویان زبان عمومی در دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مبارکه بود که در قالب چهار گروه آزمایشی در این تحقیق شرکت نمودند. بر خلاف پیش بینی های فرضیه میزان درگیری، نتایج تحقیق نشان داد که میزان درگیری تنها عامل تعیین کننده در تاثیر فعالیتهای تکلیف مدار نمی باشد بلکه نوع فعالیت های تکلیف مدار هم نقش بسزایی در تاثیر این نوع فعالیتها در زمینه آموزش واژگان انگلیسی دارد. یافته های تحقیق نشان داد که علیرغم اینکه طرح پیشنهادی لافر و هالستین (2001)، بعنوان اولین گام ارزشمند در ایجاد یک تئوری در زمینه یادگیری واژگان زبان دوم است، شاخص میزان درگیری نمیتواند بطور مستقل و جدا از نوع فعالیتهای تکلیف مدار تاثیر گذار باشد و این فرضیه نیاز به اصلاح و باز بینی دارد.
    کلیدواژگان: میزان درگیری، فعالیت های تکلیف مدار بر مبنای درون داد، فعالیت های تکلیف مدار بر مبنای برون داد
  • علی اکبر آریامنش، محمد جواد رضایی صفحه 53
    در دو دههء اخیر فراگیری ساختارهای موضوعی توسط محققان مختلفی که در زمینهء یادگیری زبان دوم فعالیت می کنند ((Atay, 2010; Can, 2009; Chay, 2006; Kras, 2007 مورد بررسی قرار گرفته است. در تحقیق حاضر «فعل» به عنوان اساسی ترین عنصر جمله مورد بررسی قرار می گیرد. سه نوع فعل در زبان انگلیسی وجود دارد که به نظر دشواری بیشتری برای فراگیران فارسی زبان ایجاد می کند: (الف) افعال مفعول پذیر دو وجهی (مثل: open) (ب) افعال مفعول ناپذیر (مثل: cry) و (ج) افعال فاعل ناپذیر (مثل: die). هدف از این تحقیق بررسی و شفاف سازی دشواری های فراگیران فارسی زبان در راستای یادگیری ساختارهای یاد شده است. همچنین نقش تاثیر بین زبانی و بسندگی زبانی نیز در این زمینه مورد بررسی قرار می گیرد. نتایج بررسی نشان می دهد که فراگیران دشواری هایی در ارتباط با افعال فاعل ناپذیر و همچنین شکل ناگذرای افعال مفعول پذیر دو وجهی داشتند. همچنین تاثیر زبان اول (فارسی) در فراگیری ساختارهای مفعول ناپذیر و حالت ناگذرای افعال مفعول پذیر دووجهی با وضوح بیشتری مشاهده شد به طوریکه فراگیران به خاطر تاثیر منفی انتقال از زبان اول به زبان دوم اشکالاتی در زبان دوم داشتند. در مورد افعال فاعل ناپذیر، چالش های فراگیران مربوط به فقدان دانش شهودی آنها در زبان دوم بود.
    کلیدواژگان: فراگیری، مفعول ناپذیر، فاعل ناپذیر، مفعول پذیر دو وجهی، ناگذرا
  • فرهاد طیبی پور، ضیاء تاج الدین صفحه 87
    ارزشیابی پویا که ریشه در روانشناسی اجتماعی- فرهنگی روانشناس شهیر روس ویگوتسکی دارد رویکردی کاملا جدید در آموزش زبان ارایه کرده است که بر اساس آن رابطه میان آموزش وامتحانات باید رابطه ای تعاملی باشد. اگر چه تاثیر این رویکرد در برخی از حوزه های آموزش زبان قبلا مورد تحقیق قرار گرفته است، در حوزه منظور شناسی چنین نیست چرا که مطالعات اندکی در این حوزه انجام شده است. بر این اساس 40 شرکت کننده از دو سطح بسندگی انتخاب و به طور تصادفی به 4 گروه (2 گروه ارزشیابی پویا و دو گروه ارزشیابی غیرپویا) تقسیم شدند. هر کدام از این گروه ها در مورد به کارگیری نقشهای زبانی درخواست و پوزش در زبان انگلیسی قبلا آموزش مقدماتی دیده بودند با این تفاوت که گروه های ارزشیابی پویا با استفاده از مقیاس لنتلف و پونر (2011) کمک مناسب را بر اساس حوزه تقریبی رشد خود دریافت کردند در حالی که گروه های غیرارزشیابی پویا صرفا بر اساس توانایی های مستقل خود عمل کرده و مورد آزمون قرار گرفتند. البته همه گروه ها در پیش آزمون، پس آزمون و پس آزمون تاخیری شرکت کردند. نتایج سه آزمون فوق به طور معنی داری برتری عملکرد گروه های ارزشیابی پویا را نشان داد. این نتایج همچنین نشان داد که گروه های ارزشیابی پویا از پیش آزمون به پس آزمون و پس آزمون تاخیری تغییرات معنی داری داشته اند، تجربه ای که گروه ارزشیابی غیر پویا در سطح بسندگی بالا فاقد آن بود. در پایان، نتایج به دست آمده نشان داد که روش آموزش (و نه سطح بسندگی) بر عملکرد شرکت کنندگان در سه آزمون تاثیر معنی دار داشته است. یافته های این مطالعه از این جهت می تواند مهم باشد که کاربرد ارزشیابی پویا را در آموزش منظورشناسی تایید می کند.
    کلیدواژگان: منظور شناسی، ارزشیابی پویا، ارزشیابی غیرپویا، حوزه تقریبی رشد
  • هلن اولیایی نیا، اکبر فریدپور صفحه 119
    در ارتباط با مباحث مربوط به رابطه ی بین تاریخ و ادبیات، یکی از دغدغه های اصلی تاریخ شناسی مدرن روش بازنمایی مفهوم واقعیت در یک چارچوب روایی منسجم می باشد، واقعیتی که تنها از طریق فرایندی روایی که ساختارمند و نظم دهنده باشد، قابل دسترسی است. بنابراین با هدف بررسی فرایند نظم دهنده ی روایی در رمان «چهره ی مرد هنرمند در جوانی» نوشته ی جیمز جویس(James Joyce)، مقاله ی حاضر بر آن است تا به مسئله ی تاریخ و روایت و نقش روایت در بازنمایی واقعیت در این رمان بپردازد. از اینرو، بنا بر نگره ی فراتاریخ هیدن وایت (Hayden White)، تحمیل نمودن روایت بر خط داستانی این رمان تلاشی است از سوی نویسنده ی این اثر در جهت شکل دادن خطی از روایت از طریق بکارگیری تصاویر ذهنی بافتی و ساختاری. در این راستا این جستار قصد دارد نه تنها به بررسی اجمالی برخی از تصاویر ذهنی موجود در اثر بپردازد٬ بلکه چگونگی دستیابی به چنین فرایندی را از طریق بکارگیری اینگونه تصاویر ذهنی در یک کنش زیبایی شناختی مستمر نیز مورد بحث قرار دهد.
    کلیدواژگان: تاریخ شناسی، روایت، چهره ی مرد هنرمند درجوانی، جیمز جویس، هیدن وایت، فراتاریخ، خط داستانی
  • سارا کاترین ایلخانی صفحه 135
    این مقاله کاربرد استعاره خانواده -به عنوان- ملت در دو رمان آیوانهو و آن گیرستین اثر سر والتر اسکات را مورد مطالعه قرار می دهد. با مطالعه دقیق متون در بافت تاریخی آنها و مقایسه با متون ادموند برک و ماریا اجوورث اهمیت این استعاره مشخص می شود. در نتیجه، می توان او را بین برک و اجوورث مشاهده کرد. و همچنین اصل نظراتش را در قومیت او که یک بریتانیایی غیرانگلیسی بود جستجو کرد. استفاده او از زوجهای پدر-پسر و پدر (نقش پدری)- دختر به او اجازه می دهد تا به بررسی موجودیت قومیت های چندوجهی بپردازد و همچنین وابستگیش را به دیدگاهی پدرسالارانه از تبار و خویشاوندی بیان کند. این درحالی است که او دورگه بودن از طریق ازدواج با زنان بیگانه را اجازه می دهد. با مقایسه روش استفاده او از استعاره در دو رمان خود، دیده می شود که نظر او از اجازه دادن به مردان تا دورگه باشند، به محدود کردن آن به زنان تغییر می کند. بنابراین اسکات خویشاوندی را به مردان و زنان نسبت می دهد، ولی فرزندخواندگی را به زنان محدود می کند.
    کلیدواژگان: استعاره ملت، خانواده، زوجهای پدر، پسر، زوجهای پدر، دختر، خویشاوندی، فرزندخواندگی، دورگه بودن، پدرسالاری
  • حمیدرضا کسیخان صفحه 155
    مقاله حاضر به بررسی پاسخ این سوال می پردازد که آیا می توان رمان معروف طبل حلبی اثر گونتر گراس را طبق آنچه عموما ادعا می شود یک اثر رئالیسم جادویی نامید؟ بررسی دقیق پیرامون عناصر تشکیل دهنده این سبک هنری- ادبی به ویژه عنصر «خموشی نویسنده» و مفهوم «تردید» دلالت بر آن دارد که بر خلاف تبلیغات موجود، در برخی از بخش های این اثر، عناصر فوق کاملا نادیده گرفته شده و گاه حتی مخالف آنها عمل می کنند. این مقاله با استفاده از روش دقیق خوانی و ارایه و بررسی نمونه هایی از بطن رمان به این نتیجه می رسد که به تنها ویژگی شاخص و بارز رئالیسم جادویی، یعنی «خموشی نویسنده» آشکارا توجهی نشده و علاوه بر آن، وجود تردید پایدار و ممتد در طول اثر نهایتا اعتبار رئالیسم جادویی بودن آن را مخدوش و منتفی ساخته است. بر اساس اظهار نظر معروف فرانتس رو، درباره حیات پنهان و مکتوم نیروهای خارق العاده در جهان پیرامون ما دو نتیجه استخراج می شود: نخست عنصر جدیدی است که آن را «قلت» نام نهاده ام و بدین مفهوم است که وقایع غیر عادی و ماورالطبیعه نمی توانند مکرر و به تناوب رخ دهند. دوم آنکه اینگونه وقایع باید به فوریت و «آنیت» ظاهر شده و بی درنگ خاتمه یابند و لذا کنترل شدنی نخواهند بود. حال آنکه در این رمان، قدرت حیرت انگیز اسکار، شخصیت محوری اثر، نه تنها به دفعات استفاده می شود، بلکه هر زمان که اراده کند دردسترس و قابل کنترل وی است.
    کلیدواژگان: گونتر گراس، کوبه حلبی، قلت، آنیت، رئالیسم جادویی، خموشی نویسنده، تردید پایدار
  • مریم صالح نیا، حسین پیرنجم الدین صفحه 171
    تصویر مسلمانان در سیاست، رسانه ها، و نیز ادبیات غرب بیش و کم تصویری سیاه و سفید از مردمی است که با تمدن و تجدد و تسامح بیگانه اند. پس از جنگ سرد تاکنون و به ویژه از آغاز حملات تروریستی در نقاط مختلف جهان، خاصه پیامد یازده سپتامبر در آمریکا، بازنمایی مسلمانان تغییری چشمگیر را شاهد بوده است: تروریست بودن نیز به انگاره های بدویت و عقب ماندگی افزوده شده است. این جستار به بررسی رمان تروریست(2006) اثر جان آپدایک می پردازد. نویسندگان برآنند نشان دهند چگونه این رمان، تحت تاثیر و همگام با گفتمان سیاسی غالب در آمریکا و غرب، اسلام را دینی خشونت گرا و متحجر بازنمایی می کند. نویسندگان شگردهای آپدایک را در معرفی اسلام به عنوان دینی متعصب، که پیروان خود را به خشونت (تروریسم) می خواند، می کاوند و استدلال می کنند که رویکرد جان آپدایک در این اثر شرق شناسانه است.
    کلیدواژگان: اسلام، تجدد، شرق شناسی، تروریسم، جان آپدایک، تروریست
|
  • A. Alibabaee, M. Youhanaee, M. Tavakoli Page 1
    The present study sought to investigate the acquisition of referential, quasi and expletive subject pronouns, three different types of obligatory subjects in English, by adult Persian speaking L2 learners of English at different stages of L2 acquisition. A Grammaticality Judgment Test and a Translation Test were designed and developed to elicit the participant's knowledge of obligatory subjects in English. The results revealed that the L2 learners conformed to the natives in their performance on obligatory referential subjects and obligatory expletive subjects, but they did not conform to the natives in the case of obligatory quasi subjects. The obtained results can be accounted for by the fact that Persian as the L2 learners’ native language accepts referential and expletive subjects in certain structures, but no quasi subjects exist in Persian. This lends support to Smith and Tsimpli (1995) and Hawkins and Chan (1997) in that adult second language learners are not able to modify those functional features not already encoded in the entries of their native language.
    Keywords: expletive subjects, quasi subjects, referential subjects, second language acquisition
  • P. Maftoon, M. Sharifi Haratmeh Page 27
    Framed in a cognitive approach to task-supported L2 vocabulary learning, the present study used a pedagogical approach to investigate the relative effectiveness of tasks with different involvement loads on the vocabulary knowledge of Iranian EFL learners. The goal was to investigate the way that the construct of involvement load is related to the Input Hypothesis (Krashen, 1985) and the Output Hypothesis (Swain, 1996) to see whether the involvement load or input/output-orientation of tasks is the determining factor in task effectiveness. The participants were 127 university students from four General English classes at the Islamic Azad University, Mobarakeh Branch, who were assigned to four instructional groups. Contrary to the predictions of the Involvement Load Hypothesis (Laufer & Hulstijn, 2001), the results of the study indicated that involvement load is not the only determining factor in task effectiveness, but input/output-orientation of tasks is also a decisive parameter in task effectiveness. While Laufer and Hulstijn’s proposal is the first valuable step towards building a theory of vocabulary learning, the results of the study indicated that involvement index may well not function independently of the task type, i.e., input or output orientation of a word-focused task.
    Keywords: EFL, involvement load, input, oriented tasks, output, oriented tasks, vocabulary learning, Word, focused tasks
  • M. J. Rezai, A. A. Ariamanesh Page 53
    The acquisition of argument structures has been studied by a variety of second language acquisition scholars within the past two decades (Atay, 2010; Can, 2009; Chay, 2006, & Kras, 2007, among others). In the present study, ‘Predicate’ as the most substantial element of a sentence is investigated. There are three English verb-types which seem to be more problematic for Persian EFL learners: (a) Paired Ergative verbs (e.g. open); (b) Unergative verbs (e.g. cry) and (c) Unaccusative verbs (e.g. die). The study aims to shed more light on the learnability problems with which Persian EFL learners are faced in the acquisition of the afore-mentioned structures. Additionally, the role of cross-linguistic influence and proficiency is investigated. The results show that the participants had learning problems associated with Unaccusative predicates as well as the intransitive (inchoative & middle) variants of Paired Ergative verbs. Additionally, the role of L1 (Persian) was detected in the acquisition of unergatives and inchoatives more clearly when the learners experienced learning difficulties as the result of negative transfer from L1. In the case of unaccusatives, the challenges are attributed to the lack of L2 intuitive knowledge of the learners.
    Keywords: acquisition, unergative, unaccusative, paired ergative, inchoative
  • Z. Tajeddin, F. Tayebipour Page 87
    Originating from Vygotsky’s Sociocultural Theory, dynamic assessment (DA) proposes a novel approach to second language acquisition (SLA) research according to which a dialectical relationship is envisaged between instruction and assessment. Although DA has been applied to some areas of SLA, there are areas, such as interlanguage pragmatics (ILP), that have been neglected. To address the issue, 40 university students of two proficiency levels were selected and assigned randomly to 1 of 4 groups consisting of two DA and two Non-DA groups. Each group received instruction concerning how to use appropriate request and apology strategies in the English language. However, following Lantolf and Poehner (2011), DA groups received ZPD-sensitive feedback whereas NDA groups received no more feedback but were assessed according to their independent performance. All participants completed a pretest, a posttest, and a delayed posttest of request and apology speech acts that were rated by two native speakers of English on a 6-point Likert scale. The findings revealed that DA groups outperformed NDA groups and that DA groups of both high and low proficiency levels differed significantly from pretest to posttest to delayed posttest. However, high NDA group didn’t show such a difference. The results also showed no interaction between proficiency and instruction indicating that instruction, but not proficiency, had a significant effect on posttest and delayed posttest performance of the students. The findings may be revealing in that they support DA and its applicability to ILP instruction.
    Keywords: interlanguage pragmatics, dynamic assessment, non, dynamic assessment, zone of proximal development
  • A. Faridpour, H. Ouliaeinia Page 119
    Regarding the literary historical debates, one of the main concerns of modern historiography is the way of representing the concept of reality within the framework of a coherent narrative, a reality that is only achievable through the process of narrative that is supposed to be constructive and ordering. Therefore, in order to examine this ordering process of narrative in James Joyce's novel, A Portrait of the Artist as a Young Man (1916), as a modernist novel, this article attempts to approach the problem of narrative and history and the role of narrative in the representation of reality in this novel. However, in terms of Hayden White's theory of metahistory, Joyce's impositionalism of narrative on the emplotment of this novel is an attempt to form a line of narrative through the implication of textile and fabric images. To this end, the present study intends not only to unfold these sets of images presented in the novel but also to discuss the question of how this ordering process of narrative is achieved by means of such images in a constant aesthetic act.
    Keywords: historiography_narrative_A Portrait of the Artist as a Young Man_Hayden White_metahistory_impositionalism_emplotment
  • S. C. Ilkhani Page 135
    This article studies Sir Walter Scott’s use of the family-as-nation trope in Ivanhoe and Anne of Geierstein. The importance of this trope in his figuration of nationhood is discerned by carrying out a close reading of the texts and placing them in their historical context, which primarily consists of a comparison with Edmund Burke and Maria Edgeworth. Consequently, his position is revealed as being between that of Burke and Edgeworth and the significance of his status as a non-English British writer is seen as a source of his opinions. His use of father-son and father(-figure)-daughter couples allows him to examine the existence of multi-lateral ethnicities as well as to express his attachment to a patriarchal view of descent and filiation, whilst simultaneously permitting hybridization through marriage to foreign women. By comparing the manner in which he uses the trope in the two novels, it is seen that his opinion on hybridization changes from one that permits men to be hybrids to one that restricts it to women. Thus Scott permits filiation to both men and women, but limits affiliation to women.
    Keywords: nation, family trope, father, son pairs, father, daughter pairs, filiation, affiliation, hybridity, patriarchal
  • H. R. Kasikhan Page 155
    This article presents the question whether it is correct to classify Günter Grass’s The Tin Drum as a work of magical realism. A brief scrutiny of the elements of magical realism, particularly Authorial Reticence and concept of Hesitation indicates that contrary to the advertisement of certain sources and publishers, this novel in certain circumstances, contradicts and opposes these two indispensable elements of magical realism. The scrutiny of the text based on the technique of ‘close reading’, followed by exemplification and providing excerpts from the text, helps one find out that the only distinctive feature of this narrative mode, namely authorial reticence is explicitly neglected and overlooked. Unlike the principles of magical realism, the protagonist of the novel attempts to provide rational explanations and logical justifications for whatever he does. Likewise, due to the lack of a firm and confident voice and lack of matter-of-fact statements of the protagonist, readers begin suspecting the accuracy and validity of his words and actions. This sustained hesitation ultimately harms the total effect of the work as being magical realism. Moreover, based on Franz Roh’s famous statement regarding the palpitating nature of magic, hidden behind our represented world, two conclusions are drawn: one is paucity or scarcity of magic, implying that extraordinary events should not occur incessantly and frequently. Secondly, it should happen momentarily and promptly and consequently should not be controllable, intruding our lives from the outside world. Whereas, in this novel, not only Oskar’s magic power is used frequently, but also is controlled at any time he wishes.
    Keywords: Günter Grass, The Tin Drum, paucity, momentariness, magical realism, authorial reticence, sustained hesitation
  • H. Pirnajmuddin, M. Salehnia Page 171
    The images of Muslims in media, literature and politics have been mostly black and white portrayals of a people alien to modernity, technology, civilization and progress. Since the end of the Cold War and the onset of deadly terrorist attacks in different areas of the world, especially in the United States, these representations show a palpable difference: Muslims are predominantly represented not only as anti-modern barbarians, but also as terrorists. The present paper examines John Updike’s Terrorist (2006) as one of many American novels which, in line with the dominant political discourse, has focused on representing Muslims as ‘the others’ and Islam as a totalitarian and retrogressive religion which orders its adherents to use violence against unbelievers. The writers discuss Updike’s attempt at introducing Islam as intolerant of Western modernity and democracy (the main inspiration for the Arab-Muslim protagonist of the novel intends to carry out a terrorist attack). The aim is to show how Updike more or less subscribes to and empowers Orientalist conceptions of Islam.
    Keywords: Islam, modernity, Orientalism, terrorism, John Updike