فهرست مطالب

Teaching English as a Second Language Quarterly - Volume:5 Issue: 3, Autumn 2013

Teaching English as a Second Language Quarterly
Volume:5 Issue: 3, Autumn 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/09/24
  • تعداد عناوین: 6
|
  • فاروق امین، علیرضا جلیلی فر صفحات 1-21
    این مقاله، در ابتدا، رابطه میان زبان و ایدئولوژی و سپس چگونگی ارایه ایدئولوژی از طریق زبان در سرمقاله های انگلیسی منتشر شده در محیط های فرهنگی- اجتماعی متفاوت را بررسی می کند. بدین منظور، الگوی ایدئولوژیکی ون دایک (a2000) از نظر چگونگی بازنمایی خودی و غیرخودی برای تحلیل سرمقاله ها به کار گرفته شد. هدف این بود تا با مقایسه ی سرمقاله های روزنامه های انگلیسی زبان ایرانی، ترکی و عربی که دارای ایدئولوژی های متفاوت هستند نشان داد که چگونه تفاوت ایدئولوژیک دولت ها در قبال بحران سوریه در متن سرمقاله ها بازتاب می یابد. هدف دیگر این بود که نشان دهیم چگونه نویسنده ها با استفاده از راهبردهای مختلف نقش عوامل و قدرت ها را در بحران سوریه به گونه ای دستکاری می کنند که برای خوانندگان مقالات چندان واضح نیست. جهت انجام این تحقیق 45 سرمقاله از سه روزنامه Tehran Times، Today Zaman، Arab News در طول نیمه اول سال 2012 جمع آوری شد و برای بررسی دقیق و کیفی، 6 سرمقاله انتخاب گردید. تحلیل داده ها نشان داد که هرکدام از روزنامه ها بر یک جنبه متفاوت از واقعیت جنگ تمرکز می کنند و با استفاده از راهبردهای زبانی متنوع بر درک مخاطب از واقعیت رویدادها تاثیر می گذارند.
    کلیدواژگان: سرمقاله، (عدم) حقانیت، ایدئولوژی، حسن تعبیر، سوءتعبیر
  • عاطفه سادات میرشمسی، حمید علامی صفحات 23-40
    هدف از این تحقیق، مقایسه نحوه ی استفاده از نشانه های فراگفتمانی در بخش بحث و نتیجه گیری پایان نامه های کارشناسی ارشد نوشته شده توسط فارسی زبانان و انگلیسی زبانان بود. به طور خاص، در این تحقیق، طریقه و نحوه کاربرد نشانه های فراگفتمانی در بخش بحث و نتیجه گیری در بین پایان نامه های فارسی و پایان نامه های انگلیسی نوشته شده توسط انگلیسی زبانان بررسی شد. علاوه بر این بخش بحث و نتیجه گیری پایان نامه های انگلیسی نوشته شده توسط انگلیسی زبانان و پایان نامه های انگلیسی نوشته شده توسط فارسی زبانان هم در استفاده از نشانه های فراگفتمانی با یکدیگر مقایسه شدند. نتایج تجزیه و تحلیل داده ها حاکی از وجود تفاوت معناداری در فراوانی و نحوه ی استفاده از نشانه های فراگفتمانی بین سه گروه پایان نامه های کارشناسی ارشد بررسی شده در این تحقیق است. به طور خاص، نتایج این تحقیق نشان دادند که انگلیسی زبانان نسبت به فارسی زبانان از تعداد بیشتری از نشانه های فراگفتمانی در پایان نامه های کارشناسی ارشد خود استفاده کرده اند. از نتایج به دست آمده در این تحقیق می توان در حوزه ی آموزش زبان انگلیسی و به طور خاص در زمینه ی نوشتن متون علمی و پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکتری استفاده کرد.
    کلیدواژگان: نشانه های فراکلامی، تفاوت بین فرهنگی، پایان نامه ی کارشناسی ارشد، متن علمی، افراد بومی و غیربومی
  • علی روحانی، سمیه ربیعی صفحات 41-64
    این تحقیق به بررسی هوش چندگانه، مهارت زبانی و جنسیت می پردازد. به عبارت دیگر تحقیق رابطه کلی راهبردهای یادگیری زبان را با مهارت زبانی و هوش چندگانه و نیز رابطه انواع راهبردهای یادگیری زبان را با انواع هوش بررسی می نماید. همچنین، این تحقیق بررسی می نماید که تا چه حد هوش چندگانه، جنسیت، و مهارت زبانی فراگیران زبان انگلیسی می تواند کاربرد راهبرد یادگیری زبان را پیش بینی کند. به همین منظور، 90 دانشجوی لیسانس زبان انگلیسی از سه دانشگاه در تحقیق شرکت داده شدند. به منظور جمع آوری داده ها، از سیاهه راهبردهای یادگیری زبان، مقیاس سنجش تکاملی هوش چندگانه و یک آزمون مهارت زبان استفاده گردید. نتایج ضریب همبستگی پیرسون وجود همبستگی مثبت معناداری را بین راهبردهای یادگیری زبان آموزان و هوش چندگانه و یک همبستگی ضعیف را بین راهبردهای یادگیری و مهارت زبانی نشان داد. همچنین، همبستگی های معناداری بین برخی زیرسازه های راهبردهای یادگیری و برخی زیرسازه های هوش چندگانه یافت شد. بالاترین ضریب بین راهبردهای شناختی و هوش درون فردی و کمترین آن بین راهبردهای عاطفی و هوش طبعیت گرا گزارش گردید. نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نیز نشان داد که هوش چندگانه زبان آموزان در کاربرد راهبردهای یادگیری آنها بطور معناداری موثر می باشد، ولی مهارت زبانی و جنسیت آنها تاثیر معناداری ندارند هرچند که جزء پیش بینی کننده های مثبت کاربرد راهبردهای یادگیری زبان می باشند.
    کلیدواژگان: راهبردهای (یادگیری زبان)، هوش چندگانه، مهارت زبان انگلیسی، جنسیت
  • سعید مهرپور، هیوا ویسی، محبوبه سعادت صفحات 65-82
    امروزه در جوامع چند زبانه، بسیاری از والدین به جای این که با فرزندان خود به زبان مادری صحبت کنند ترجیح می دهند با آنها به زبان غالب در آن جامعه صحبت کنند. این پدیده در میان گویشوران کردی کلهری در جامعه چندزبانه ایران نیز رایج می باشد. دوزبانگی، به دلیل شایع بودن، مورد توجه و علاقه بسیاری از پژوهشگران قرار گرفته است. برخی مطالعات شواهدی مبنی بر تایید تاثیر مثبت دوزبانگی بر یادگیری زبانهای دیگر فراهم آورده اند در حالی که برخی دیگر عکس این را نشان داده اند. پژوهش حاضر به بررسی این موضوع پرداخته است که آیا دانش آموزان کلهری که فقط به فارسی صحبت می کنند با آنهایی که هم فارسی و هم کردی کلهری صحبت می کنند از نظر یادگیری زبان انگلیسی تفاوتی دارند یا خیر. این پژوهش همچنین رابطه بین جنسیت و طبقه اجتماعی و دو زبانگی و تک زبانگی را مورد بررسی قرار داده است. به همین منظور، داده های لازم از 400 نفر دانش آموز (200 نفر تک زبانه و 200 نفر دو زبانه) کرد کرمانشاهی که زبان مادری والدینشان کردی کلهری بود جمع آوری شد. نتایج تحلیل داده ها نشان داد که بین جنسیت و دو زبانگی و تک زبانگی رابطه معناداری وجود ندارد و بسیاری از دانش آموزان طبقه پایین اجتماعی به صورت دو زبانه بار آمده اند. به علاوه، دانش آموزان دو زبانه در یادگیری زبان انگلیسی موفق تر از تک زبانه ها بودند.
    کلیدواژگان: دو زبانه، تک زبانه، گویشوران کردی کلهری، آموزش زبان انگلیسی
  • حسین صمدی بهرامی صفحات 83-105
    نظریه سرمایه​گذاری در فراگیری زبان دوم (Norton، 1995) که معتقد است فراگیران زبان دوم که شخصیت غنی تری را برای خود در فضای زبان دوم متصور می شوند در فراگیری زبان دوم با جدیت بیشتری تلاش می کنند. در نتیجه هم شخصیت غنی تری را برای خود فراهم کرده و هم مهارت بیشتری در زبان دوم کسب می کنند. بهم پیوستگی و نقش متقابل بین زبان و فرهنگ و تاثیر آتی این دو بر شخصیت فراگیران زبان و میزان مهارت آنها در زبان دوم در بین 72 دانشجوی ایرانی مقطع کارشناسی ارشد زبان انگلیسی در دانشگاه علامه طباطبایی مورد مطالعه قرار گرفت. از میان انبوه ویژگی های فردی پنج ویژگی فردی (همدلی​فرهنگی، آزاداندیشی، پیشگامی در برقراری ارتباط اجتماعی، ثبات احساسی و انعطاف پذیری) برای مطالعه مد نظر گرفته شدند. ویژگی فردی با استفاده از پرسشنامه سنجش ویژگی های فردی و مهارت زبان دوم با استفاده از آزمون زبان انگلیسی (تافل) مورد سنجش قرار گرفتند. سپس رابطه بین ویژگی های فردی و مهارت کسب شده در زبان انگلیسی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصله حاکی از این بودند که وقتی همه دانشجویان به عنوان یک مجموعه واحد مد نظر گرفته می شوند همبستگی بین ویژگی های فردی دانشجویان و مهارت آنها در زبان انگلیسی چندان بارز نیست. اما وقتی دانشجویان با توجه به مهارت خود در زبان انگلیسی به سه گروه بسیار ماهر، متوسط، و ضعیف تفکیک شدند، همبستگی بین ویژگی های فردی و مهارت زبان انگلیسی در گروه دانشجویان بسیار ماهر مثبت و بالا (62=r) مشاهده شد در حالی که همبستگی بین این دو متغیر در گروه ضعیف بسیار ناچیز مشاهده شد. نتایج این تحقیق تاییدی است بر نظریه سرمایه گذاری در فراگیری زبان دوم بدین معنا که فراگیران زبان دوم با هدف ایجاد تحول در شخصیت فردی و غنی تر کردن آن از طریق فراگیری یک زبان دوم می توانند در فراگیری مهارتهای زبان خود نیز موفق بوده و از مهارت بالاتری نسبت به دیگر فراگیران زبان برخوردار شوند.
    کلیدواژگان: تشکیل هویت، سرمایه گذاری، زبان و هویت، ویژگیهای چند فرهنگی شخصیتی
  • محمدحسن حریریان، الهام صدری صفحات 107-123
    داوری همتا نقشی تعیین کننده در سرنوشت نهایی مقالات پژوهشی ارائه شده به مجلات بین المللی انگلیسی زبان ایفا می کند. در تحقیق حاضر مجموعه ای از نقدهای داوران همتا در 32 مقاله ی پژوهشی در 3 رشته ی مختلف از تعدادی دانشجوی کارشناسی ارشد ایرانی مطالعه گردید و تجزیه و تحلیل محتوایی بر روی آنها انجام گرفت تا الگوهای ساختاری مشترک در بین نقدهای داوران و همچنین، پرتکرارترین انواع اشکالات تشخیص داده شده توسط داوران تعیین گردد. نتایج تحقیق آشکار نمود که نقدهای بررسی شده به لحاظ سازمان دهی ساختاری و نیز توازن مثبت/منفی نقطه نظرات از الگوی معینی پیروی کرده اند. همچنین، نتایج نشان داد که پرتکرارترین نوع اشکالات واردشده از سوی داوران، کاستی های مرتبط با محتوای پژوهش ها بوده است. ولیکن، از آنجا که اطلاعات علمی از طریق زبان منتقل می گردد و ضعف در محتوا اغلب با مسائل زبانی هم پوشانی دارد، لازم است نقدهای مربوط به کاربرد زبانی به اندازه ایرادات محتوایی حائز اهمیت تلقی گردند.
    کلیدواژگان: داوری همتا، گزارش نقدهای داوران، نقد، نقد محتوایی، نقد کاربرد زبانی
|
  • Forough Amin, Alireza Jalilifar Pages 1-21
    This paper examines the relationships between language and ideology and how ideology is constructed and presented via different language choices in English editorials published in different socio-cultural contexts. Van Dijk’s (2000a) ideological square in terms of representation of the self and other was applied to the editorials. Through a comparative analysis of Iranian, Turkish and Saudi Arabian newspaper editorials with different ideologies, the study attempts to reveal how these ideologies are represented differently in the texts regarding civil crisis in Syria in 2012. It aims to show how writers, by using various strategies such as evil doing, humanitarianism, cause of crisis, and history as lesson manipulate the realizations of agency and power in the representation of action to produce particular meanings which are not always explicit for all readers. Data gathered for the analysis were 45 editorials from three newspapers of Tehran Times, Today Zaman, and Arab News during the first half of the year 2012 (15 from each). Careful selection of 6 editorials for qualitative analysis indicates that the three newspapers focus on different aspects of reality and, by using various language strategies, influence reader's understanding of the events.
    Keywords: Editorial, Ideological square, x, phemism, (De) legitimization
  • Atefe Sadat Mirshamsi, Hamid Allami Pages 23-40
    Metadiscourse markers help writers make coherent and reader- friendly texts, thus of considerable importance in academic writing. The main aim of this study was to investigate how interactive and interactional metadiscourse markers are used by Iranian EFL learners. An inquiry was carried out to investigate cross-cultural similarities and differences in the use of metadiscourse markers in the Discussion and Conclusion sections of the master theses of three categories: native English speakers, native Persian speakers, and non-native English speakers. Following Hyland's (2005) metadiscourse taxonomy, a corpus of sixty master theses was investigated to search for metadiscourse markers. The results showed that native English writers used more interactive and interactional metadiscourse markers than native Persian and EFL learners which might stem from the insufficient awareness of EFL learners of the role of the metadiscourse markers, intercultural differences, and the fact that they do not usually receive explicit instruction on these devices in Persian academic context.
    Keywords: metadiscourse markers, interactive, interactional metadiscourse markers, cross, cultural, master thesis, academic writing
  • Ali Roohani, Somayeh Rabiei Pages 41-64
    Multiple intelligences (MI), second/foreign (L2) proficiency and gender are postulated to contribute to language learning strategies (LLS). This study, first, examined whether there was any relationship between Iranian EFL learners’ LLS, on the one hand, and their MI, L2 proficiency, on the other hand. In so doing, it explored the relationship of the overall L2 strategy as well as individual strategy types with overall MI and individual intelligence types. Second, it explored the extent to which MI, L2 (i.e. English) proficiency, and gender would predict the EFL learners’ LLS. To these ends, 90 undergraduate EFL learners from several universities participated in this study. To collect the data, Strategy Inventory for Language Learning, Multiple Intelligences Developmental Assessment Scale, and a language proficiency test were used. Pearson product moment correlation and multiple regression analysis revealed a significantly positive relationship between the learners’ LLS and their MI and a weak relationship between L2 proficiency and LLS. Also, significant correlations were found between some strategy types and several individual intelligences with the highest correlation between intrapersonal intelligence and cognitive strategies, and the lowest one between naturalist intelligence and affective strategies. Besides, MI made a unique and positive contribution to L2 strategy use while proficiency and gender, though found as positive predictors, failed to make a significant contribution.
    Keywords: Strategies, Proficiency, Multiple intelligences, Gender
  • Mahboobeh Saadat, Saeed Mehrpour, Hiwa Weisi Pages 65-82
    Today in multilingual contexts, many parents prefer to rear their children in the dominant language rather than in their mother tongue. This phenomenon is widespread among native speakers of Kalhuri dialect of the Kurdish language in the multilingual context of Iran, too. Nevertheless, some studies have evidenced the privilege of bilinguals in learning an additional language though some others have provided counterevidence in this regard. The present study chiefly intended to see if there was any difference between Kalhuri Kurdish learners who had been reared monolingually (using Persian) and the ones who had been reared bilingually (using both Kalhuri and Persian) in terms of their achievement in English. In addition, it aimed at exploring the relationship between gender and socioeconomic status and bilinguality vs. monolinguality. To achieve these purposes, data were gathered from 200 bilingual and 200 monolingual Kurd students living in the city of Kermanshah whose parent's native language was the Kalhuri dialect of Kurdish. Results of data analyses indicated that though gender had no relationship with bilinguality and monolinguality, most students from low socioeconomic class were reared bilingually. Moreover, the students reared bilingually outperformed their monolingual counterparts in terms of achievement in English.
    Keywords: Bilingualism, Kalhuri Kurdish, English Language Achievement, Gender, Social Class
  • (Amir) Hossein Samadi Bahrami Pages 83-105
    Norton’s (1995) Investment Hypothesis in L2 learning that L2 learners who cherish and foresee a richer personality for themselves in their L2 context would thrive more diligently and consequently would both enrich their personality and achieve a higher proficiency in their new language was investigated in this study in the community of Iranian EFL students. The integration and mutual role between language and culture and their subsequent influence on the personality and EFL proficiency of 72 Iranian MA EFL students at Allameh Tabataba’i University were investigated. Personality features, confined to Multicultural Personality Traits (cultural empathy, open-mindedness, social initiative, emotional stability, and flexibility), were measured by using Multicultural Personality Questionnaire (MPQ) and an actual TOEFL was used to measure the participants’ EFL proficiency. Then the relationships between their MPTs and EFL proficiency were analyzed. It was found that when all participants were taken as EFL students, the correlation between their MPTs and EFL proficiency was not a high correlation, but when they were relatively classified into high, mid and low-proficiency groups, strong positive correlation between high-proficiency EFL students’ MPTs and their EFL proficiency was witnessed (r =. 62), whereas the low-proficiency EFL students’ data indicated a very low correlation. The findings of this study confirmed the hypothesis that EFL students with a greater investment in their L2 as a means to develop an enriched personality had also achieved higher EFL proficiency.
    Keywords: identity reconstruction, investment, language, identity, multicultural personality traits
  • Mohammad Hassan Tharirian, Elham Sadri Pages 107-123
    The invisible hands of peer reviewers play a determining role in the eventual fate of submissions to international English-medium journals. This study builds on the assumption that non-native researchers and prospective academic authors may find the whole strive for publication, and more specifically, the tough review process, less threatening if they are aware of journal reviewers’ expectations and requirements. Such awareness may be fostered by addressing the characteristics of review genre and the most frequent comments made by the reviewers. To address such typical features, a corpus of reviewers’ reports on 32 manuscripts submitted by Iranian researchers in three fields of Engineering, Medicine, and Social Sciences was analyzed. The results of the analysis revealed that review reports followed a certain format and structure and most of the comments made by reviewers were on the content-based defects such as procedural infelicities, poor study design or ignoring the literature. Language-use comments, including lexico-grammatical problems, lack of clarity, spelling mistakes, and verbosity, ranked second in terms of frequency but since content failure often overlaps language-related issues they appeared to be as important. These findings may be of help for graduate students and novice authors who need to develop and improve skills for academic writing as well as EAP practitioners who devote effort to furnish materials to aid researchers in writing publications in English.
    Keywords: peer review process, reviewer's reports, comment, content comment, language, use comment