فهرست مطالب

Teaching English as a Second Language Quarterly - Volume:6 Issue: 4, Winter 2015

Teaching English as a Second Language Quarterly
Volume:6 Issue: 4, Winter 2015

  • تاریخ انتشار: 1393/11/28
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سمانه بابایی*، فردوس طالب نجف آبادی، زهرا فتوت نیا صفحات 1-18
    این مطالعه به بررسی چگونگی ذخیره و پردازش دسته های واژگانی در ذهن فراگیران انگلیسی فارسی زبان می پردازد. به این منظور، فراگیران با استفاده از نرم افزار دی ام دی ایکس تحت سه آزمایش خواندن خودگام قرار گرفتند. محرک های این سه آزمایش شامل دسته های واژگانی (دسته های سازماندهی گفتمان و بافه های ارجاعی) و عبارات کنترل معادل بودند. نود فراگیر انگلیسی فارسی زبان که برای این آزمایش انتخاب شده بودند به صورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند. از فراگیران خواسته شد تا محرک ها را بخوانند و به سوالی که در ادامه ی هر محرک ارائه می شد پاسخ دهند. محرک ها به صورت کلمه به کلمه، عبارت به عبارت، و جمله به جمله ارائه شدند. نتایج آزمایش هیچ تفاوتی بین دسته ها و عبارات کنترل نشان نداد به این معنی که دسته های واژگانی به صورت کلی در ذهن فراگیران ذخیره نمی شوند. به علاوه، نتایج نشان داد که فراگیران دسته های واژگانی سازماندهی گفتمان را در آزمایش کلمه به کلمه به صورت معناداری سریع تر خوانده بودند.
    کلیدواژگان: دسته های واژگانی، عبارات معادل، دسته های سازماندهی گفتمان، دسته های ارجاعی، پردازش دسته ها
  • اکرم فراوانی*، محمودرضا عطایی صفحات 19-44
    اخیرا در پاسخ به نیاز رو به رشد برای پرورش مهارت های تفکر، بسیاری از مدرسان زبان های خارجی اقدام به بررسی تاثیر روش های گوناگون تدریس بر افزایش مهارت های تفکر مرتبه بالاتر کردند. با این حال، مطالعات اندکی اثر ترکیب نظریه هوش چندگانه گاردنر با ارزیابی گفتگومحور نمونه کارها را در بهبود مهارت های تفکر مرتبه بالاتر بررسی کرده است. بنابراین، در پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر ادغام هوش چندگانه با ارزیابی گفتگومحور نمونه کارها در تسریع یادگیری مهارت های تفکر مرتبه بالاتر، زبان آموزان دو کلاس شامل چهل دانشجوی مشغول به تدریس در موسسه جهاد دانشگاهی کرج به طور تصادفی به دو گروه کنترل و آزمایش تقسیم شدند که در گروه کنترل، روش تدریس بر اساس بررسی مستمر مبتنی بر گفتگو در فعالیت های نوشتاری و در گروه آزمایش براساس ادغام هوش چندگانه با ارزیابی گفتگو محور نمونه کارها بود. نتایج تحلیل واریانس چندگانه نشان داد فراگیران در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل پیشرفت بیشتری در یادگیری مهارت های تفکر مرتبه بالاتر داشتند. این یافته ها بر لزوم در نظر گرفتن هوش غالب زبان آموزان به عنوان یک معیار برای انتخاب تکالیف برای ارتقاء مهارت های تفکر مرتبه بالاتر دلالت دارند.
    کلیدواژگان: بررسی مستمر نمونه کارها، بررسی گفتگومحور نمونه کارها، مهارت های تفکر مرتبه بالاتر، هوش چندگانه، یادگیری از طریق گفتگو
  • ژاله حساس خواه*، فاطمه جاهدی صفحات 45-65
    مقایسه ی اجتماعی می تواند تاثیر تشویقی یا دلسردکننده بر زندگی افراد داشته باشد. با این حال علی رغم مطالعات فراوان در زمینه ی مقایسه ی اجتماعی در محیط کلاسی، تعداد اندکی از آنها به بررسی رابطه میان نقش گرایش و تمایلات مقایسه ی اجتماعی و موفقیت تحصیلی در یک محیط آموزشی رقابتی پرداخته اند. از این رو مطالعه حاضر به روش مطالعه ی بازنگرانه غیرتجربی به بررسی این رابطه در میان 387 دانشجوی رشته زبان انگلیسی شاغل به تحصیل در دانشگاه های مختلف ایران درسال تحصیلی 2014 - 2015 پرداخته است. داده های حاصل از نسخه اصلاح شده ی ابزار سنجش گرایش مقایسه ای ایووا- ندرلندز تحت روش های آماری همبستگی و رگرسیون لوجستیک چندجمله ای قرارگرفت و نتایج حاصله وجود رابطه ی معنی دار بین مقایسه ی اجتماعی و موفقیت تحصیلی را آشکار ساخت. به علاوه، نتایج بدست آمده نشانگر این بود که درحالیکه گرایش زیاد به مقایسه ی اجتماعی و تمایل به مقایسه ی رو به بالا پیش بینی کننده ی موفقیت تحصیلی بیشتر است، گرایش کم نسبت به مقایسه ی اجتماعی و تمایل زیاد به مقایسه ی رو به پایین موفقیت تحصیلی کمتری را پیش بینی می کند. یافته ها بر ضرورت انجام تحقیقات بیشتر روی عوامل زیرساختی داخلی، که می تواند علیرغم فرهنگ و محیط منجر به موفقیت و رفتارهای مشابه مقایسه ی اجتماعی افراد در کلاس شود تاکید دارند.
    کلیدواژگان: مقایسه ی اجتماعی، گرایش مقایسه ی اجتماعی، تمایلات مقایسه ی اجتماعی، موفقیت تحصیلی
  • منوچهر جعفری گهر*، امین خانجانی صفحات 67-94
    آموزش فعالیت محور به عنوان یکی از روش های موثر آموزش زبان در نظر گرفته شده است. با این وجود هنوز کارایی آن برای نوآموزان در سطوح مقدماتی تر در هاله ای از ابهام قرار دارد. همچنین، تاثیر سبک یادگیری تجربی روی چنین آموزشی برای مهارت شنیداری آکادمیک مورد مطالعه واقع نشده است. این تحقیق سعی دارد این شکاف را در پیشینه پر نماید. بدین منظور، 88 نوآموز ایرانی بطور هدفمند از جمعیتی 153 نفری انتخاب شدند و در هر یک از 4 گروه سبک یادگیری تجربی قرار داده شدند. همه شرکت کنندگان به روش فعالیت محور مورد آموزش قرار گرفتند. یک پرسشنامه دیدگاه نیز به آنها داده شد. نتایج نشان داد که این روش، صرف نظر از نوع سبک یادگیری، برای همه شرکت کنندگان موثر بود و آنها نقطه نظر مثبتی در مورد این روش آموزشی نشان دادند.
    کلیدواژگان: آموزش فعالیت محور، سبک یادگیری تجربی، مهارت شنیداری آکادمیک، نقطه نظر
  • افشین محمدی*، محمد رئوف معینی صفحات 95-122
    پژوهش درباره یادگیری خارج از کلاس که از زمینه های مهم در رشد توانایی زبان آموزان در یادگیری زبان دوم/خارجی است، همواره تحت الشعاع پژوهش در یادگیری از طریق آموزش رسمی کلاس-محور بوده است. مهم ترین هدف این تحقیق بررسی نقش یادگیری خارج از کلاس در محیط زبان آموزی ایران می باشد. بدین منظور، فعالیت های یادگیری استفاده شده چهار زبان آموز در محیط های خارج از کلاس برای بهبود توانایی زبان انگلیسی مورد بررسی قرار گرفت. در این راستا، با استفاده از مفاهیم نظری چون استقلال، خلاقیت و عاملیت در حوزه پژوهش زبان دوم، این مطالعه درصدد فهم و توضیح فعالیت های شخصی زبان آموزان در یادگیری خارج از کلاس است. اطلاعات موردنیاز مطالعه از طریق مصاحبه جمع آوری گردید که طی آنها از زبان آموزان درخواست شد رویکردهای شخصی شان را در یادگیری، استفاده و تمرین زبان انگلیسی در محیط های خارج از کلاس توصیف کنند. سه دور مصاحبه نیمه- ساختاری با هر یک از شرکت کنندگان انجام شد. تحلیل مصاحبه ها نشان داد که علی رغم کمبود فرصت های طبیعی یادگیری انگلیسی، زبان آموزان ایرانی در ایجاد فرصت های یادگیری در محیط های خارج از کلاس به صورت انفرادی و جمعی ابتکار عمل دارند. براساس یافته های تحقیق می توان ادعا کرد که برای تشویق زبان آموزان در درک نقش خود در یادگیری توجه بیشتری باید به فعالیت های مستقل و شخصی آنان نمود.
    کلیدواژگان: خلاقیت، عاملیت، استقلال، انگلیسی به عنوان زبان خارجی، زبان دوم، یادگیری خارج از کلاس
  • معصومه صالحی*، فیروز صدیقی، محمدصادق باقری صفحات 123-152
    هدف از تحقیق حاضر بررسی روایی، اعتبار پیش بینی کننده و جانبداری نسبت به یک سبک شخصیتی و یک جنسیت خاص در روش ارزشگذاری مبتنی بر اطمینان بود. در این روش ارزشگذاری، بر اساس رتبه ای که آزمون دهنده به میزان اطمینان خود به درستی پاسخش می دهد، نمره ای مثبت یا منفی به او داده می شود. شرکت کنندگان در این تحقیق، که 49 دانشجوی رشته زبان انگلیسی در کلاس های دستور زبان انگلیسی بودند، هشت آزمون چهار گزینه ای را در طول یک نیمسال تحصیلی دریافت کردند. این آزمون ها هم به روش مبتنی بر اطمینان و هم به روش عادی ارزشگذاری شدند و روایی این دو مجموعه از نمرات با هم مقایسه شد. همبستگی هر یک از مجموعه نمرات با نمرات پایان نیمسال محاسبه شد. جانبداری نسبت به جنسیت و جانبداری نسبت به عزت نفس در مورد هشت آزمون مذکور نیز محاسبه شد. نتایج نشان داد که روایی دو مجموعه نمره با هم تفاوتی نداشت. نمرات مبتنی بر اطمینان اعتبار پیش بینی کننده بیشتری نسبت به نمرات عادی داشتند اما این تفاوت معنادار نبود. نمرات مبتنی بر اطمینان نسبت به جنسیت و میزان خاصی از عزت نفس جانبداری نداشتند. نتیجه ای که می توان از این تحقیق گرفت این است که ارزشگذاری مبتنی بر اطمینان به خوبی ارزشگذاری عادی است و انتخاب یکی از این روش ها به صلاحدید مدرس و شرایط تدریس بستگی دارد.
    کلیدواژگان: ارزشیابی مبتنی بر اطمینان، ارزشیابی تراکمی، روش ارزشگذاری
  • ضیاء تاج الدین*، علی مالمیر صفحات 153-180
    در تحقیق حاضر سعی شده است که مهمترین راهبردهای یادگیری توانش منظورشناختی به کار برده شده توسط زبان آموزان ایرانی با عملکرد قوی و ضعیف منظورشناختی مشخص شود. این تحقیق در دو مرحله انجام شد. در مرحله ی نخست، آزمون چهارگزینه ای منظورشناختی شامل پنج کنش کلامی پربسامد زبان انگلیسی به 500 زبان آموز ایرانی داده شد. در مرحله ی دوم، از 80 زبان آموز با قوی ترین و از 80 زبان آموز با ضعیف ترین عملکرد در آزمون منظورشناختی اجرا شده مصاحبه به عمل آمد و پاسخ های آنها ضبط شد. مهم-ترین راهبردهای یادگیری توانش منظورشناختی از مصاحبه های ضبط شده زبان آموزان با عملکرد منظورشناختی قوی و ضعیف شناسایی و استخراج شد. راهبردهای استخراج شده براساس تقسیم بندی کوهن (2005، 2010)، نتایج تحقیق حاضر و نیز تقسیم بندی راهبردهای کلی یادگیری زبان ارائه شده توسط آکسفورد (1990)، طبقه بندی شدند. راهبردهای یادگیری توانش منظورشناختی مشخص شده به شش دسته تقسیم شدند: حافظه ای، شناختی، فراشناختی، اجتماعی، جبرانی، و عاطفی. نتایج آماری نشان داد زبان آموزانی که عملکرد منظورشناختی قوی تری داشتند راهبردهای شش گانه ی فوق الذکر را بیشتر از زبان آموزان با عملکرد منظورشناختی ضعیف به کار برده بودند. مهم ترین نتیجه-گیری تحقیق حاضر این است که استفاده بیشتر از راهبردهای یادگیری توانش منظور شناختی، عملکرد قوی تر و توسعه بیشتر توانش منظورشناحتی زبان آموزان زبان خارجی را به همراه دارد.
    کلیدواژگان: راهبردهای یادگیری توانش منظورشناختی، راهبردهای کلی یادگیری زبان، راهبردهای عملکرد منظورشناختی، زبان آموزان دارای عملکرد منظورشناختی قوی یا ضعیف
|
  • Samaneh Babaei*, Ferdos Taleb Najafabadi, Zahra Fotovatnia Pages 1-18
    Formulaic sequence (FS) is a general term often used to refer to various types of recurrent clusters. One particular type of FSs common in different registers is lexical bundles (LBs). This study investigated whether LBs are stored and processed as a whole in the mind of language users and whether their functional discourse type has any effect on their processing. To serve these objectives, three self-paced reading experiments were set out using the DMDX computer program. The stimuli consisted of target constituents containing LBs (discourse organizers and referential bundles) and control constituents containing non-lexical bundles (NLBs). Ninety intermediate Iranian EFL learners were selected and assigned to three groups randomly. Participants were asked to read each stimulus and answer the question that followed. The stimuli were presented word-by-word, portion-by-portion, and sentence-by-sentence in three experiments. The results showed no significant difference between LBs and NLBs in all three experiments, meaning that LBs are not stored and processed as a whole in the mind of language users. In addition, participants read referential bundles significantly faster than discourse organizers in the word-by-word experiment.
    Keywords: lexical bundles, non, lexical bundles, discourse organizers, referential bundles, processing bundles
  • Akram Faravani*, Mahmood Reza Atai Pages 19-44
    Controversy has not been yet resolved among second language researchers as how to enhance higher-order thinking skills (HOTS) in EFL contexts. Responding to the growing need to foster thinking skills, many foreign language educators have recently attempted to investigate the effect of diverse teaching strategies on HOTS. Yet, few studies have focused on the infusion of Gardner’s theory of Multiple Intelligences (MI), dialogic teaching, and portfolio assessment in improving HOTS. Thus, the present study aimed to explore the impact of multiple intelligences-oriented dialogic-based portfolio assessment on the higher-order thinking skills of forty Iranian EFL learners studying at Jehad Daneshgahi Institute--Karaj Branch. The participants in two intact classes were assigned to a control or dialogic-based portfolio assessment (DBPA) group and an experimental or MI-oriented dialogic-based portfolio assessment (MIDBPA) group. In the experimental group, the participants’ MI was initially measured through Christison’s (1998) MI checklist to group learners with the same strong intelligence in one group. The multivariate analysis of ANOVA (MANOVA) indicated the superiority of MIDBPA group over the control group in the use of HOTS. The findings highlight the virtue of MI-based materials, even in dialogic-based learning environments, in enhancing HOTS. Pedagogical implications are discussed and recommendations for further research are suggested.
    Keywords: portfolio assessment, higher, order thinking skills, multiple intelligences, dialogic learning
  • Jaleh Hassaskhah*, Fatemeh Jahedi Pages 45-65
    Social Comparison is important as it can be either encouraging or discouraging for the person who makes it. Although studies concerning social comparison in the classroom context abound, few deal with the relationship between the role of social comparison orientation and tendencies in academic achievement in a competition based educational context. Adopting a non- experimental ex-post facto design, this study examines such relationship on 387 English Major Students studying in different Iranian universities in the academic year 2014- 2015. Data were collected through a modified version of Iowa-Netherlands Comparison Orientation Measure (INCOM). The results, obtained through the statistical techniques of correlation and multinomial logistic regression, revealed that there is a significant relationship between social comparison and academic achievement. Moreover, the results indicated that high comparison orientation and upward tendency for students predict higher academic achievement, and low social comparison orientation and high downward tendency predict lower academic achievement. The findings call for further research on the underlying internal factors that lead to achievement and the similarity of individual's social comparison behavior in the classroom context, irrespective of culture and context.
    Keywords: social comparison, social comparison orientation, social comparison tendencies, academic achievement
  • Manoochehr Jafarigohar *, Amin Khanjani Pages 67-94
    Task-based language teaching (TBLT) has been considered as an effective language teaching methodology. However, its applicability for lower-proficiency learners in EFL contexts has not been adequately justified. Moreover, the possible mediating effect of the experiential learning styles on academic listening TBLT has not been targeted in the literature, a gap that this study attempts to fill. To this end, male pre-intermediate Iranian EFL learners (N=88) in four experiential learning styles (n=22), selected purposefully through the experiential learning style questionnaire, took part in the study. The study utilized a time series design and all participants received the TBLT. To get some insights regarding the learner's attitudes toward the TBLT, the researchers implemented a perception questionnaire at the end of the treatment. The results of a mixed-method ANOVA for within-group difference revealed that the task-based instruction significantly affected pre-intermediate EFL learners’ performance on academic listening tests. A between-group comparison of the four experiential learning styles also confirmed that the learners with different learning styles performed similarly on the tests. It was also found that learners had positive attitudes toward such instruction. The results have clear implications for foreign language teaching, teacher training and curriculum design with regard to the selection of appropriate methodology for teaching academic listening.
    Keywords: Academic listening, TBLT, experiential learning style, perception, EFL
  • Afshin Mohammadi*, Mohammad Raouf Moini Pages 95-122
    The main aim of this study is to problematize the role of out-of-class learning in the specific English-as-a-Foreign-Language (EFL) context of Iran by examining the ways in which four learners attempted to revamp their English language ability on their own in out-of-class settings. In so doing, we draw on the concepts of agency and autonomy in the field of L2 research to understand and explain learners’ self-directed practices for language learning within situations outside the classroom. Data were collected through in-depth interviews in which the students were asked to describe their personal approaches to English learning, use and practice in any situations beyond the classroom, most possibly hidden from their teachers. Three rounds of semi-structured interviews were carried out with the learners on an individual basis during May 2012. Thematic analysis of the interviews suggests that despite the dearth of naturalistic learning opportunities in our context, Iranian EFL learners take a variety of individual and collective initiatives to create authentic opportunities of language learning, use and practice for themselves in out-of-class contexts such as on-campus and outside the university. Based on the findings, it can be argued that in order to foster learners’ more active role in their learning, greater attention should be paid to their personally-conducted, autonomous English learning activities outside the classroom.
    Keywords: agency, autonomy, EFL, L2, Out, of, class learning
  • Masoomeh Salehi*, Firooz Sadighi, Mohammad Sadegh Bagheri Pages 123-152
    This study aimed at investigating the reliability, predictive validity, and self-esteem and gender bias of confidence-based scoring. This is a method of scoring in which the test takers receive a positive or negative point based on their rating of their confidence in an answer. The participants, who were 49 English-major students taking their grammar course, were given 8 multiple-choice tests during the semester. These tests were scored both conventionally and in a confidence-based manner, and the reliabilities of these two score sets were compared. Each score set was correlated with the final exam scores to compare their predictive validity. Gender and self-esteem bias of the confidence-based scores of the eight tests were also calculated. The results showed that there was no difference between the reliabilities of the two sets of scores. Confidence-based scores had better predictive validity than conventional scores, but this difference was not significant. Confidence-based scores were not biased against a specific gender and specific levels of self-esteem. The conclusion is that confidence-based scoring is as good as conventional scoring and the choice between these two scoring methods depends on the teacher’s discretion and the teaching context.
    Keywords: confidence, based assessment, summative assessment, scoring method
  • Zia Tajeddin*, Ali Malmir Pages 153-180
    Interlanguage pragmatics (ILP) has witnessed a growing body of research in the past two decades. One of the under-explored domains of L2 pragmatics is the role of learning strategies specifically tailored for the development of ILP knowledge. Therefore, this investigation aimed to determine the significant interlanguage pragmatic learning strategies (IPLS) used by high vs. low L2 pragmatic achievers. It was conducted in two phases. First, a multiple-choice discourse completion test including five common English speech acts was administered to 500 EFL learners. Next, 80 highest and 80 lowest ILP performers were orally interviewed and their answers were audio-taped. The most important interlanguage pragmatic learning strategies were extracted from L2 learner's interviews. The elicited IPLS were arranged based on Cohen's (2005, 2010) classification, the findings of the study itself, and an analogy with general language learning strategies (LLS) classification suggested by Oxford (1990). The extracted IPLS were divided into six categories of memory-related, cognitive, social, affective, metacognitive and compensatory IPLS. The high ILP performers used more strategies in all the six categories. The main conclusion of this study is that the use of more IPLS means a better ILP knowledge of speech acts. The most significant implication of the current study was that ILPS need to be taught to L2 learners to enhance their ILP knowledge in general and their speech-act-specific competence in particular.
    Keywords: interlanguage pragmatic learning strategies (IPLS), language learning strategies (LLS), pragmatic performance strategies (PPS), ILP achievers