فهرست مطالب

Teaching English as a Second Language Quarterly - Volume:9 Issue: 2, Summer 2017

Teaching English as a Second Language Quarterly
Volume:9 Issue: 2, Summer 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/06/10
  • تعداد عناوین: 6
|
  • محمودرضا عطایی، عصمت بابایی، داود تقی پور بازرگانی * صفحات 1-38
    آگاهی فرهنگی نقادانه به عنوان یکی از اجزای تشکیل دهنده توانش بین ارتباطی (بایرام، 1997، 2012) در چند دهه اخیر مورد توجه بسیاری از محققان در رشته های آموزش زبان، مطالعات فرهنگی، مطالعات قومی، مطالعات جنسیت، مطالعات ارتباطی و غیره قرار گرفته است. اما هنوز هیچ ابزاری برای سنجش این سازه در بین مدرسان ایرانی زبان انگلیسی بعنوان زبان خارجی ساخته نشده است. هدف مطالعه حاضر پر کردن این خلاء تحقیقاتی بود. ساخت این پرسشنامه در دو مرحله انجام گرفت. هدف کلی بخش اول ارائه یک چارچوب نظری برای آگاهی فرهنگی نقادانه بود. به همین منظور، مروری جامع در پیشینه و همچنین مصاحبه هایی با متخصصان و مدرسان آموزش زبان انگلیسی انجام شد. در بخش دوم، پرسشنامه ساخته و در چندین مرحله آزمایش شد. سپس برای سنجش اعتبار سازه، 370 شرکت کننده آن را دریافت و کامل کردند. این مراحل به ساخت پرسشنامه ای با سه بخش و 37 آیتم انجامید: 1. آگاهی فرهنگی نقادانه در برنامه های آموزش زبان انگلیسی شامل 20 آیتم 2. آگاهی فرهنگی نقادانه در کتابها و مواد درسی آموزش زبان انگلیسی شامل 13 آیتم و 3. آگاهی فرهنگی نقادانه در نگاه کلی شامل 4 آیتم. یافته های این تحقیق می تواند روشنگر برخی از ابهامات در این زمینه باشد و به محققان کمک کند تا آگاهی فرهنگی نقادانه مدرسان ایرانی زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی را بسنجند.
    کلیدواژگان: توانش ارتباطی بین فرهنگی، آگاهی فرهنگی نقادانه، ساخت پرسشنامه، مدرسان زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجه
  • رجب اسفندیاری، حسین میهمی * صفحات 39-74
    در حالی که برخی از پژوهشگران اثربخشی بازخورد تصحیحی را مورد سوال قرار می دهند، برخی بر این باورند که بازخورد تصحیحی اگر به روش های نوین مورداستفاده قرار گیرد می تواند اثربخش باشد. در این میان یکی از بسترهایی که می توان از آن برای ارائه بازخورد تصحیحی در نگارش استفاده کرد بستر مستند سازی نرم افزاری است. با این وجود، اثربخشی این بستر الکترونیکی در سطوح مختلف زبانی هنوز مورد بررسی قرار نگرفته است. از این رو هدف از انجام این پژوهش آن است که ابتدا به بررسی نگارش زبان آموزانی که در سطوح مختلف بازخورد تصحیحی مستقیم دریافت کردند بپردازد و سپس به بررسی این موضوع که زبان آموزان در چه سطح زبانی بیشترین بهره را از بازخورد تصحیحی ارائه شده توسط بسترمستند سازی نرم افزاری می برند. از این رو، در این پژوهش تعداد 60 زبان آموز در سه سطح زبانی مبتدی متوسطه و پیشرفته در یک دوره کلاس نگارش شرکت کردند. نتایج این پژوهش نشان دهنده آن بود که در دو مولفه نگارش -علائم گذاری و محتوا- زبان آموزان مبتدی با زبان آموزان متوسطه و پیشرفته با هم اختلاف معناداری داشتند. همچنین براساس نتایج به دست آمده نشان داد هر چه سطح زبانی افراد زبان آموز بالاتر باشد احتمال اینکه بیشتر بتواند از بازخورد اصلاحی مستقیم که توسط بستر مستند سازی نرم افزاری فراهم می شود بهره مند شوند، بیشتر است.
    کلیدواژگان: بازخورد اصلاحی مستقیم، بستر مستند سازی نرم افزاری، سطح زبانی، مولفه های نگارش
  • زهره محمدی * صفحات 75-102
    مطالعه حاضر به بررسی پتانسیل روش نوشتاری مشارکتی و مشارکتی الکترونیکی در توسعه پیچیدگی تعاملی، استفاده از نشانگرهای تعامل و تراکم تعامل می پردازد. برای این منظور، 66 دانش آموز زن ​​ایرانی با سطح سواد زبان انگلیسی متوسط در این مطالعه شرکت کردند. تجزیه و تحلیل مکالمات ضبط و رونویسی شده در نوشتار مشارکتی و تجزیه و تحلیل مکالمات در نوشتار مشارکتی الکترونیکی در سایت نوشتار الکترونیکی نشان داد که نوشتن مشارکتی به پیچدگی تعامل بیشتری نسبت به نوشتار مشارکتی الکترونیکی منجر شد. همچنین شمارش کمی نشانگرهای تعامل حاکی از آن است که نشانگرهای اطلاعاتی در نوشتار الکترونیکی نسبت به نوشتار مشارکتی به طور معناداری بیشتر بوده در حالی که نشانگرهای تعاملی، احساسی نگرشی و تاکیدی در نوشتار مشارکتی بیشتر بوده است. اندازه گیری تراکم تعامل نیز نشان داد که تراکم تعامل در نوشتار مشارکتی بیشتر بوده است . نتایج می تواند در امکان اجرای سنجش تعامل برای ارزیابی کیفیت تعامل، اجرای کارهای تولیدی مشترک به جای تکنیک های استخراج به منظور ارزیابی و امکان آموزش شیوه ها و استراتژی های تعامل مورد استفاده گردد.
    کلیدواژگان: توسعه پیچیدگی تعاملی، نشانگرهای تعامل، تراکم تعامل، نگارش مشارکتی، نگارش مشارکتی الکترونیکی
  • فرزانه مظفری، سید محمد علوی*، عباسعلی رضایی صفحات 103-128
    در هنگام ساخت یک آزمون یکی از تصمیمات اولیه، انتخاب نوع پاسخ است که به طور کلی می توان آن را به پاسخ انتخابی و ساخته شده دسته بندی کرد. در آزمون هایی با جامعه آماری وسیع که زمان و هزینه از اهمیت بسزایی برخوردار است، استفاده از پاسخ های انتخابی که عموما به عنوان سوالات چندگزینه ای شناخته شده اند، بسیار رایج است. مطالعه حاضر به بررسی تاثیر نوع پاسخ بر عملکرد آزمون های گرامر پرداخته است. به منظور مقایسه سوالات چند گزینه ای با معادل کوتاه پاسخ آنها در یک آزمون گرامر، از معادل سازی همزمان آیتم های مشترک استفاده شده است. برای مقایسه سطح دشواری سوالات، برازش داده ها، برآورد های توانایی و پایایی دو آزمون مدل تحلیلی راش به کار برده شده است. دو آزمون مستقل تی برای بررسی وجود تفاوت آماری معنادار بین سطح دشواری سوالات دو آزمون و برآورد توانایی افراد پاسخ دهنده انجام شد. نتایج نشان دادند که تفاوت معنادار بین سطح دشواری سوالات دو آزمون وجود دارد؛ اما هیچ تفاوت معناداری بین برآوردهای توانایی ، برازش و پایایی دو آزمون مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: نوع پاسخ، سوال چند گزینه ای، سوال کوتاه پاسخ، مدل راش
  • رحیم نجاری *، محمد محمدی صفحات 129-162
    در راستای سنجش ظرفیت حافظه فعال فراگیران زبان انگلیسی در ایران، مقاله حاضر به طراحی و معرفی دو آزمون از مجموعه آزمون های گستره مرکب پرداخته است. بدین منظور، ابتدا سازه حافظه فعال و نمونه های متداول این آزمون ها، با توجه به این سازه بررسی و از میان آنها، آزمون های گستره خواندن و عملیات ریاضی انتخاب و طراحی شده است. هر دو این آزمون ها در سنجش کارکردهای عمومی حافظه فعال نقش دارند. در ادامه 151 فراگیر نوجوان یک موسسه زبان خارجی واقع در استان آذربایجان غربی در این آزمون ها شرکت کرده اند. سپس اجرا و نمره گذاری آزمون ها به دقت و گام به گام توضیح داده شده است. گذشته از معیار روایی همزمان این دو آزمون برای یکدیگر، برای روایی همزمان بیشتر، عملکرد افراد در آزمون اعداد مستقیم نیز لحاظ شده است. نتایج نشان می دهند که ضریب همبستگی قوی بین آزمون های گستره خواندن و عملیات ریاضی وجود دارد و هر دو این آزمون ها ضریب همبستگی متوسط با آزمون اعداد مستقیم دارند. تحلیل این یافته ها حاکی از آن است که هر دو آزمون دارای روایی و پایایی مقبولی به منظور سنجش ظرفیت حافظه فعال می باشند و می توانند در حوزه های مختلف تحقیق بر روی تاثیر حافظه فعال در یادگیری زبان دوم بکار روند.
    کلیدواژگان: حافظه فعال، آزمون گستره خواندن، آزمون های گستره عملیات ریاضی، آزمون اعداد مستقیم
  • نیما شکوری*، پرویز مفتون صفحات 163-189
    مطالعه حاضر به بررسی این سوال پرداخته که آیا برتری زنان در یادآوری و فراگیری واژگانL2 تا حدی نتیجه ترشح استروژن است یا خیر؟ در این راستا، از طریق نمونه گیری داوطلبانه 15 مشارکت کننده مونث سطح متوسط EFL بین سنین 23 تا 31 سال، از میان 55 شرکت کننده انتخاب شدند. شرکت کنندگان در مرکز زبان ایرانیان واقع در بندر انزلی ایران در حال مطالعه بودند. برای اطمینان از همگنی میان شرکت کنندگان، از آزمون تعیین سطح بابل استفاده شد. در جریان مطالعه، در هر مرحله چرخه قاعدگی (یعنی فولیکولار و لووتیال)، به شرکت کنندگان دو سری از 42 آیتم واژگانی آموزش داده شد. دوره درمان در هر مرحله، در شش جلسه سی دقیقه ای برگزار شد. برای مقایسه عملکرد شرکت کنندگان، بلافاصله بعد از جلسه ششم، یک آزمون یادآوری واژگان تهیه و تنظیم شده توسط معلم در هر مرحله اجرا شد. در نهایت، از طریق آزمون تطبیقی نمونه های زوجی ، میانگین نمرات عملکرد شرکت کنندگان در دو مرحله همسنجی شد. نتایج نشان داد که بین نمرات دریافتی شرکت کنندگان در مراحل فولیکولار و لوتئال تفاوت معنی داری وجود دارد. علاوه بر این، برای بررسی تاثیر ترشح استروژن بر یادگیری واژگان L2 شرکت کنندگان، دو ماه پس از درمان، شرکت کنندگان یک آزمایش مکالمه واژگان ساخته شده توسط معلم را در هر مرحله از چرخه قاعدگی انجام دادند. نتایج آزمون t نمونه زوجی نشان داد که تفاوت معناداری در نمرات مهارت های واژگان در دو مرحله وجود دارد.
    کلیدواژگان: فراگیری، استروژن، یادآوری، واژگان
|
  • Mahmood Reza Atai, Esmat Babaii, Davood Taghipour Bazargani * Pages 1-38
    Critical cultural awareness as a component of intercultural competence (Byram, 1997, 2012) has received the extensive attention of scholars in the fields of language teaching, cultural studies, ethnic studies, gender studies, communication studies, etc. in the recent decades. However, no instrument has ever been developed to assess this construct among Iranian EFL teachers. To fill this gap, in the first phase of the present study a theoretical framework for critical cultural awareness and its components was developed through reviewing the literature and conducting interviews with ELT experts. In the second phase, a questionnaire was developed and piloted with 370 participants who were available and willing to participate in the study. More specifically, the 37 items of the newly-developed ‘CCA' scale were subjected to principal component analysis which revealed the presence of three components. These phases led to the development of a questionnaire with three components and 37 items: (1) ‘CCA in ELT Program's including 20 items, (2) ‘CCA in ELT Textbooks and Material's including 13 items, and (3) ‘CCA in General Term's including four items. The findings of this study may shed some light on this fuzzy subject and help researchers assess Iranian EFL teacher's critical cultural awareness.
    Keywords: Intercultural communicative competence, Critical cultural awareness, questionnaire development, EFL teachers
  • Rajab Esfandiari, Hussein Meihami * Pages 39-74
    While some researchers have questioned the efficacy of corrective feedback (CF), other researchers believe that CF can be effective if implemented through new technology types, including e-portfolio (EP). However, whether EP can be used as a medium of providing CF for language learners at different levels of language proficiency is still unknown. The purpose of the present study, therefore, was twofold: (a) to examine the writing performance of EFL learners across three levels of language proficiency receiving direct corrective feedback (DCF) via EP, and (b) to investigate which language proficiency group benefits more from DCF provided via EP. For the purposes of the present study, sixty (60) Iranian EFL learners who were divided into three levels of language proficiency at Sharif language center in Tehran, Iran participated in this study. The results of data analysis showed statistically significant differences for two components of writing—content, and mechanics—between beginning and intermediate, and beginning and advanced language learners. The results also showed that the higher the language proficiency level of language learners, the more they benefit from the provision of DCF through EP. These findings suggest that EP may be a viable option to supply Iranian EFL learners across levels of language proficiency with DCF. The article concludes with a call for testing the threshold-level hypothesis that may exist for language learners to use EP.
    Keywords: direct corrective feedback, e-portfolio, proficiency level, threshold level
  • Zohre Mohammadi * Pages 75-102
    This study aimed at investigating the potential of collaborative and e-collaborative writing modalities in developing interactional complexity, utilization of interactional demonstrators and density of interaction. To this end, 66 Iranian intermediate female English as foreign language learners (EFL) were selected to participate in this study according to their scores on Oxford Placement Test (OPT). Participant assignment into experimental group was done on the basis of computer literacy criterion. The conversation analysis of transcribed conversations in collaborative writing and log analysis of e-collaborative writing on e-writing forum indicated that collaborative writing led to more complex interaction than e-collaborative writing on the basis of interaction complexity measure. Significant differences were found in the frequency of interactional resources and demonstrators in two writing modalities using chi-square analysis. Informational demonstrators occurred more in e-collaborative writing, and interactional, attitude and empathic resources occurred more in collaborative writing. Interaction density measure was also in favor of collaborative writing. The results implied that implementation of collaborative tasks is potential technique for the development and assessment of interactional competence.
    Keywords: Interactional complexity, interactional resources, interactional density, collaborative writing, e-collaborative writing
  • Farzaneh Mozaffari, S. Mohammad Alavi *, Abbasali Rezaee Pages 103-128
    When constructing a test, an initial decision is choosing an appropriate item response format which can be classified as selected or constructed. In large-scale tests where time and finance are of concern, the use of response chosen known as multiple-choice items is quite widespread. This study aimed at investigating the impact of response format on the performance of structure tests. Concurrent common item equating design was used to compare multiple-choice items with their constructed response stem-equivalent in a test of grammar. The Rasch model was employed to compare item difficulties, fit statistics, ability estimates and reliabilities of the two tests. Two independent sample t-tests were also conducted to investigate whether the differences among the item difficulty estimates and ability estimates of the two tests were statistically significant. A statistically significant difference was observed in item difficulties. However, no significant difference was detected between the ability estimates, fit statistics, and reliabilities of the two tests.
    Keywords: Response format, multiple-choice item, Constructed -response item, Rasch model
  • Rahim Najjari *, Mohammad Mohammadi Pages 129-162
    This paper presented two complex span tasks in Persian as measures of working memory capacity (WMC). Firstly, the construct of working memory (WM) and possible WM measures that could assess this construct efficiently were critically reviewed. Accordingly, as measures of domain-general components of WM, a reading span task and an operation span task which were documented to assess this construct efficiently were chosen and developed. Following this, the developed tasks were conducted on 151 teenage learners in a foreign language institute in West Azerbaijan Province. Then, the administration and scoring of the measures were described step by step. The tasks were validated against each other as well as against a digit span task which assessed the domain-specific aspect of WMC as well. The result showed a strong correlation between the reading span task and the operation span task, and a moderate correlation of either of the functions with the digit span task. Consequently, both of the developed span tasks can be valid indicators of WM capacity for Iranian individuals and can be used in a wide array of research domains in second language acquisition studies.
    Keywords: working memory, reading span task, operation span task
  • Nima Shakouri *, Parviz Maftoon Pages 163-189
    The present study examined whether the advantage of females on L2 vocabulary recall and acquisition is partly as a result of estrogen secretion or not. In this regard, through volunteer and convenience sampling 15 intermediate EFL female participants aged between 23-31 were selected from the subject pool of 55 participants. The participants were studying at Iranian Language Center located in Bandar-e Anzali, Iran. To ensure the homogeneity among the participants, Babel English Placement test was used. In the course of study, the participants were taught two series of 42 lexical items in each phase of menstrual cycles (i.e., follicular and luteal). The treatment period was held six sessions at each phase. Each session took 30 minutes. To compare the performance of the participants, immediately after the sixth session, a piloted teacher-made vocabulary recall test was administered at each phase. Finally, the mean scores of participant's performance in the two phases were contrasted through a paired samples t test. The results indicated that there was a statistically significant difference between the participant's recall scores in the follicular and luteal phases. Moreover, to investigate the impact of estrogen secretion on participant's L2 vocabulary acquisition, two months after the treatment, the participants took a piloted teacher-made vocabulary acquisition test at each phase of menstrual cycle. The results of paired samples t test indicated a significant difference between the participant's vocabulary acquisition scores in the two phases.
    Keywords: acquisition, Estrogen, recall, vocabulary