فهرست مطالب

Teaching English as a Second Language Quarterly - Volume:8 Issue: 4, Winter 2017

Teaching English as a Second Language Quarterly
Volume:8 Issue: 4, Winter 2017

  • تاریخ انتشار: 1395/12/28
  • تعداد عناوین: 6
|
  • سید طاهر علوی*، کریم صادقی صفحات 1-35
    این مقاله با هدف بررسی میزان رشد در روانی، صحت و پیچیدگی در مهارت های تولیدی در بین 12 زبان آموز سطح متوسط در قالب نظریه پیچیده و آشوب انجام شد. ابتدا از بین زبان آموزان 6 نفر دختر (3 نفر در سطح متوسط پایین و 3 نفر متو سط بالا) و 6 نفر پسر
    (3 نفر در سطح متوسط پایین و 3 نفر متو سط بالا) از طریق آزمون بسندگی انتخاب و در
    2 کلاس آموزشی که تحت آموزش یک معلم و یک دوره آموزشی یکسانی بودند قرار داده شدند. هر 2 ماه یک بار (به مدت 4 ماه) از هر زبان آموز خواسته شد که از روی یک تصویر که یک داستانی را نشان می داد اتفاقات داستان را بنویسد. سپس بعد از 3 روز از هر زبان آموز خواسته شد که همان داستان را به صورت شفاهی از روی تصاویر بیان کند. تولیدات کتبی و شفاهی زبان آموزان مورد سنجش قرار گرفت و شاخص های روانی، صحت و پیچیدگی در تولیدات آنها اندازه گیری شد. نتایج بدست آمده که در دو شکل درون فردی و بین فردی مورد مقایسه قرار گرفت نشان داد که یک الگوی مشترک در رشد برای زبان آموزان با سطح زبانی مشترک و جنسیت مشترک نمی توان متصور شد. همچنین بررسی دقیق تولیدات کتبی و شفاهی نشان داد که پیشرفت روانی، صحت و پیچیدگی یک سیستمی است که خود را با هر بافت در حال تغییری تطبیق می دهد. همچنین مشخص شد که توانایی زبانی هر فرد به طور منحصر به فردی هنگام استفاده تغییر شکل می یابد. نتایج بدست آمده همچنین وجود اصول پویایی، غیرقابل پیش بینی بودن و خود نظم بخشی در تولیدات زبانی هر فردی را اثبات نمود.
    کلیدواژگان: پیچیدگی آشوب، روانی، صحت، پیچیدگی، توانایی زبانی، تولید شفاهی و مکتوب
  • امید ملاحی، سید محمدرضا امیریان*، غلامرضا زارعیان، سید محمدرضا عادل صفحات 37-70
    هدف تحقیق کنونی آزمون مدل نقش مجموعه ای از متغیرهای تفاوت های فردی شناختی (حافظه کاری و استعداد فراگیری زبان) و انگیزشی (اهداف فراگیری زبان، عقاید خوداتکایی و راهبردهای خودتنظیمی) در مهارت نگارش و یافتن تفاوت های احتمالی در کیفیت نگارش و فرایند نوشتار فراگیران ایرانی بود. شرکت کنندگان تحقیق کنونی 125 نفر دانشجوی سطح کارشناسی رشته های آموزش زبان و ادبیات انگلیسی از سه دانشگاه دولتی ایران بودند که به مجموعه ای از پرسش نامه ها و آزمون ها در طول یک سال تحصیلی پاسخ دادند. برای ارزیابی داده ها از روش های تحلیل مسیر و تحلیل واریانس چندمتغیره استفاده شد. به علت برخی مسائل همچون کوچک بودن نمونه آماری و ماهیت خاص داده های جمع آوری شده مدل موردنظر شاخص بر ارزش مناسبی ارایه نداد. با این وجود، مشخص شد که متغیرهای شناختی در مقایسه با متغیرهای انگیزشی همبستگی بیشتری با مهارت نگارش زبان آموزان ایرانی داشتتند. به طور خاص، متغیر استعداد فراگیری زبان از بیشترین توان برای پیش بینی مهارت نگارش برخوردار بود و فراگیران که از سطوح مختلفی از این توانایی برخوردار بودند با هم در کیفیت نگارش و راهبردهای استفاده شده در فرایند نگارش متفاوت بودند.
    کلیدواژگان: تفاوت های فردی شناختی و انگیزشی، مهارت نگارش، تحلیل مسیر
  • محمودرضا عطایی، علیرضا زارع آلانق* صفحات 71-102
    پژوهش حاضر که برگرفته از نظریه شناختی رابینسون است چگونگی تاثیر وضعیت های فعالیت بر عملکرد شفاهی زبان آموزان انگلیسی به عنوان زبان خارجی را مورد مطالعه قرار می دهد. هدف دیگر این پژوهش بررسی تاثیر واسطه ای تفاوت های فردی زبان آموزان به لحاظ تحمل ابهام و خودباوری بر تاثیرات وضعیت های فعالیت می باشد. بدین منظور، 62 نفر زبان آموز ایرانی حد متوسط زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی از موسسات خصوصی زبان در تهران چهار فعالیت دو نفره تصمیم گیری را انجام دادند. این فعالیت ها در راستای وضعیت های فعالیت توزیع اطلاعات و گرایش هدف مورد تغییراتی قرار گرفته بودند. عملکرد زبان آموزان با استفاده از شاخص های پیچیدگی، درستی، و روانی (کاف)؛ و تحمل ابهام و خودباوری آنها با بهره گیری از پرسشنامه های جداگانه سنجیده شدند. نتایج نشان داد که توزیع اطلاعات و گرایش هدف به صورت معناداری بر عملکرد زبان آموزان در اجرای فعالیت ها تاثیر می گذارند. در توضیح نتایج شاخص های کاف به نظر می رسد نظریه جایگزینی اسکهان (2016) در مقایسه با نظریه شناختی رابینسون (2015) گزینه مناسب تری است چرا که جایگزینی هایی بین پیچیدگی و درستی/روانی مشاهده شد. نتایج همبستگی ها مشخص کرد که از طرفی تعدادی رابطه معنادار مثبت بین تحمل ابهام و شاخص های کاف و از طرفی دیگر بین خودباوری و شاخص های کاف وجود دارند. برخلاف روابط بین تحمل ابهام و شاخص های کاف، روابط بین خودباوری و شاخص های کاف توانستند پیش بینی نظریه شناختی را تایید کنند. در مجموع، یافته های این پژوهش به نظریه رابینسون درباره تاثیرات وضعیت های فعالیت بر عملکرد شفاهی و نقش واسطه ای تفاوت های فردی کمک می کنند. همچنین، یافته ها شامل نتایج مثبتی برای مرتب کردن فعالیت و تدریس فعالیت- محور هستند.
    کلیدواژگان: وضعیت فعالیت، تفاوت های فردی، تحمل ابهام، خودباوری، کاف
  • لاله فخرایی فاروجی، فرید قائمی* صفحات 103-132
    هدف از این مطالعه بررسی تاثیر مدیریت درجه پیچیدگی فعالیت (از لحاظ میزان استدلال مورد نیاز) بر روی صحت نوشتار زبان آموزان می باشد. این مطالعه بر مبنای نظریه شناختی رابینسون و همچنین مطالعات گذشته بر روی تاثیر پیچیدگی فعالیت از جنبه های مختلف بر عملکرد زبانی زبان آموزان صورت گرفته است. افراد مورد مطالعه 90 نفراز دانشجویان مقطع کارشناسی رشته مترجمی زبان انگلیسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس بودند که این افراد از بین تعداد بیشتری از دانشجویان این رشته بر اساس عملکرد آنها در آزمون زبان مقدماتی (پت) انتخاب شدند. به منظور انجام تحقیق زبان آموزان انتخاب شده به سه گروه سی نفره تقسیم شدند: دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل. در ابتدا پرسشنامه های مربوط به اضطراب نوشتاری و شیوه یادگیری به زبان آموزان در هر سه گروه داده شد. علاوه بر این همه زبان آموزان در یک پیش آزمون که شامل یک فعالیت نوشتاری توصیف تصاویر بود شرکت کردند. سپس در طی 8 جلسه زبان آموزان در گروه آزمایش اول 8 فعالیت نوشتاری توصیف تصاویر را با ترتیب تصادفی از لحاظ پیچیدگی شناختی فعالیت (ازجنبه میزان استدلال مورد نیاز) در طی 8 جلسه کلاسی انجام دادند. گروه آزمایش دوم همین 8 فعالیت را دریافت کردند. با این تفاوت که فعالیت ها براساس درجه پیچیدگی شناختی شان (ازجنبه میزان استدلال مورد نیاز) به ترتیب از آسان به سخت مرتب شده بودند. گروه کنترل هیچ گونه فعالیت توصیف تصاویری را انجام ندادند و صرفا فعالیت های رایج نوشتاری و تمرین های کتاب را انجام دادند. در پایان 8 جلسه تمامی زبان آموزان در پس آزمون که مشابه پیش آزمون بود شرکت کردند. عملکرد زبان آموزان در پیش آزمون و پس آزمون براساس مقیاس صحت نوشتاری مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج تجزیه و تحلیل آماری داده ها با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس نشان داد که گروه آزمایشی که فعالیت ها را به ترتیب پیچیدگی شناختی (از آسان به مشکل) دریافت کرده بودند از لحاظ صحت نوشتار عملکرد فابل توجه بهتری نسبت به دو گروه دیگر داشتند.
    کلیدواژگان: صحت، نظریه شناختی، استدلال مورد نیاز، پیچیدگی فعالیت، ساختار اجزای سه گانه
  • محبوبه مرتضوی، منوچهر جعفری گوهر*، افسر روحی صفحات 133-156
    یکی از موضوعات محوری در پژوهش در حیطه نگارش این است که آیا دانش چگونگی ساخت و آموختن گونه متن در یک رشته آموزشی یا سبک نگارش می توانند به بافت ها و سبک های دیگر انتقال یابد. مطالعات انجام شده تاکنون دیدگاهی واحد و کامل درباره چگونگی انتقال این دانش از طریق روش های مختلف آموزشی ارائه نداده اند. این مطالعه به بررسی تاثیر حمایت های ساختاردهنده و مساله ساز بر توانایی انتقال دانش مبتنی بر سبک و اثر تعدیلی سطح زبانی در یک گروه از فراگیران زبان انگلیسی در ایران پرداخته است. چهار گروه 30 نفره در 8 کلاس دست نخورده سطح پیش متوسطه و چهار گروه 30 نفره در 8 کلاس دست نخورده سطح پیشرفته در این مطالعه شرکت کردند. عملکرد پیش آزمون و پس آزمون شرکت کنندگان در گروه های حمایت های ساختاردهنده، حمایت های مساله ساز و ترکیب حمایت های ساختاردهنده و مساله ساز با عملکرد گروه شاهد مقایسه گردید. نتایج حاصل از تحلیل کواریانس نشان داد که سازوکارهای حمایتی به طور قابل توجهی می توانند منجر به انتقال دانش مبتنی بر ژانر شود. این نتایج همچنین نشان داد که سازوکارهای حمایتی زمانی بهترین نتیجه را به ارمغان داشتند که با هم و به صورت ترکیبی ارائه شدند. علاوه بر این، سطح مهارت زبان آموزان این نتیجه را تعدیل نمی کرد.
    کلیدواژگان: انتقال پذیری گونه متن، حمایت های مساله ساز، حمایت های ساختاردهنده
  • زهره گونی بند شوشتری* صفحات 157-190
    این مطالعه مقوله انتقال یادگیری بر اساس دوره ی آموزشی انگلیسی برای اهداف خاص دانشگاهی (ESAP) را بررسی می کند. به منظور افزایش انتقال، رویکرد جدیدی در طراحی مهارت های نوشتاری و انتخاب مطالب آموزشی اتخاذ شد. با توجه به روند مطالعات موجود در انتقال یادگیری که اذعان بر ترجیحات یادگیری دارند، منابع آموزشی بصورت چندمنظوره با هدف جلب دانشجویان برای استنباط موثر اصول نگارش دانشگاهی طراحی شدند. برای اطمینان از مرتبط بودن مهارت های نگارشی با رشته های تحصیلی منتخب و انتقال آنها به موقعیت های پیش رو، یک دوره آموزشی با طراحی مشترک استادان زبان انگلیسی و تخصصی علوم پزشکی در نظر گرفته شد. بدین ترتیب، جمعیتی 28 نفره از دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در این پژوهش شرکت کردند. داده ها طی آزمون های متعدد مقاله نویسی و مصاحبه در طول یک ترم جمع آوری شده پس از آن بر اساس چک لیست جیمز (2009) تجزیه و تحلیل کمی و کیفی شدند. تجزیه و تحلیل آماری داده ها نشان می دهد که روش آموزشی اتخاذ شده، انتقال یادگیری را به ویژه در مهارت های مرتبط با ساختار متن و دستور زبان افزایش داده است؛ با این حال، انتقال برخی از مهارت ها به ویژه علائم نگارشی محدود بوده است.
    کلیدواژگان: نگارش دانشگاهی، آموزش انگلیسی برای اهداف خاص دانشگاهی(ESAP)، انتقال آموزشی، آموزش چندمنظوره، تدریس گروهی
|
  • Seyyed Taher Alavi *, Karim Sadeghi Pages 1-35
    This study was an attempt to investigate the developmental rate of fluency, accuracy and complexity among 12 EFL learners within the framework of chaos complexity theory. To carry out this study, 6 female and 6 male participants in two levels of proficiency (pre-and upper-intermediate) were put in two classes taught by the same teacher and following the same course. Every two months (for a period of four months) they were asked to write a narrative using the pictorial sequence of a story, and they were also asked to tell the same story orally after three days. Their productions were analyzed for fluency, accuracy and complexity (lexical and grammatical). The results, compared inter and inrta-individually, revealed that there was no common pattern of development among different learners with different proficiency or gender. A closer examination of the oral and written productions of these learners showed that the emergence of complexity, fluency, and accuracy could be seen as a system adapting to a changing context, in which the language resources of each individual were uniquely transformed through use and in which chaos, dynamicity, unpredictability, and self-organization were clearly observed in the participants’ productions.
    Keywords: chaos complexity, fluency, accuracy, complexity, proficiency, oral, written production
  • Omid Mallahi, Seyyed Mohammadreza Amirian *, Gholamreza Zareian, Seyyed Mohammadreza Adel Pages 37-70
    The present study was designed to initially test a model of the role of a set of cognitive (namely, aptitude and working memory) and motivational (namely, language learning goals, self-efficacy beliefs and self-regulation strategy use) individual differences variables in writing performance of a group of Iranian undergraduate EFL learners and, subsequently, to identify the possible differences in the writing quality and composing behavior of learners with different individual characteristics. A convenient sample of 125 BA level students of English Language Teaching and Literature from three state universities in Iran took part in the study. As for the data collection procedure, these participants, in various time intervals, wrote an argumentative essay, responded to the composing process scale, completed the aptitude and working memory measures and filled in the questionnaires exploring their motivational propensities, self-efficacy beliefs and self-regulatory strategy use in writing. The collected data were analyzed by using Path Analysis and Multivariate Analysis of Variance (MANOVA). Due to some problems like small sample size and idiosyncratic nature of the data, the model did not give satisfactory fit indexes. However, it was found that cognitive variables were more strongly correlated with the writing competence of the learners than the motivational ones. More specifically, the construct of foreign language aptitude had the highest potential to account for the writing competence of the learners and the learners having different levels of this construct were different from each other in terms of writing quality and composing processes employed while writing.
    Keywords: cognitive individual differences, writing performance, path analysis
  • Mahmoud Reza Atai, Alireza ZarE Alanagh * Pages 71-102
    Drawing on Robinson’s cognition hypothesis, the study attempted to examine how task conditions influence EFL learners’ oral performance and whether learners’ individual differences in terms of tolerance of ambiguity and self-efficacy mediate the effects of such conditions. To this end, 62 Iranian intermediate EFL learners from private language institutes in Tehran performed four dyadic decision-making tasks manipulated along task conditions of information distribution and goal orientation. Their performance was measured through complexity, accuracy and fluency (CAF) indices. Their tolerance of ambiguity and self-efficacy were assessed using separate questionnaires. The results indicated that information distribution and goal orientation could significantly impact the participants’ performance on the tasks. As to the CAF indices, it seemed that Skehan’s (2016) trade-off hypothesis was a better fit than Robinson’s (2015) cognition hypothesis since trade-offs were found between complexity and accuracy/fluency. The results of the correlations revealed that there were a number of significant positive relationships between tolerance of ambiguity and the CAF indices on the one hand and self-efficacy and the CAF indices on the other. While the former relationships did not confirm the specific prediction of the cognition hypothesis, the latter relationships did. Overall, the findings contribute to Robinson’s hypothesis concerned with the effects of task conditions on oral performance and the mediating role of individual differences, and have implications for task sequencing and task-based teaching.
    Keywords: task condition, individual differences, tolerance of ambiguity, self-efficacy, CAF
  • Laleh Fakhraee Faruji, Farid Ghaemi * Pages 103-132
    This study aimed to investigate the impact of task sequencing, along reasoning demands dimension, on writing task performance in terms of accuracy. The study was motivated by Robinson’s Cognition Hypothesis (CH) as well as previous studies investigating the relationships between task complexity and second language production. The participants of the study were 90 intermediate students at the Islamic Azad University, Shahr-e-Qods Branch, chosen from three classes based on their performance on the Preliminary English Test (PET). The participants in the three classes were assigned to three groups: Experimental 1, Experimental 2, and a Control group. At first, the students in all groups took part in the writing pre-test. Next, the treatment sessions including 8 sessions of picture description task performance began, during which the first experimental group received a series of picture description tasks based on a randomized order of cognitive complexity. The second experimental group received the same tasks, but ordered from simple to complex, based on their required reasoning demands. The control group, however, received some writing activities from the course book. Finally, during the last session, the post- test was administered to all participants. The results of the data analysis showed a significant positive impact for sequencing tasks from simple to complex on accuracy in writing task performance.
    Keywords: accuracy, cognition hypothesis (CH), reasoning demands, task complexity, triadic componential framework (TCF)
  • Mahboobeh Mortazavi, Manoochehr Jafarigohar *, Afsar Roohi Pages 133-156
    A pivotal issue in research on writing concerns whether the knowledge of how genres are constructed and learned in one discipline/genre can be transferred to other contexts, genres, and disciplines. Yet, studies conducted so far have not presented a unified and complete view of how various writing instructional techniques can result in transferability. This study examined the effect of structuring and problematizing scaffolding mechanisms and the mediating effect of learners’ proficiency level on a cohort of Iranian English learners’ ability to transfer the acquired genre-based knowledge to a new discourse mode. Four groups of thirty pre-intermediate learners chosen from eight intact classes and four groups of advanced learners selected from eight intact classes participated in this study. The performance of the participants in structuring scaffolds, problematizing scaffolds, and combined structuring and problematizing scaffolds conditions were compared to that of the control groups. The results of a two-way ANCOVA revealed that scaffolding mechanisms could significantly result in genre-transferability. The results also suggested that scaffolding mechanisms brought about the best results when offered simultaneously. Besides, the result yielded no significantly moderating effect for learners’ proficiency level. Implications for classrooms are discussed.
    Keywords: genre-transferability, problematizing scaffolds, structuring scaffolds
  • Zohreh Gooniband Shooshtari *, Alireza Jalilifar, Somaye Biparva Haghighi Pages 157-190
    This paper presents a detailed examination of learning transfer from an English for Specific Academic Purposes course to authentic discipline-specific writing tasks. To enhance transfer practices, a new approach in planning writing tasks and materials selection was developed. Concerning the conventions of studies in learning transfer that acknowledge different learning preferences, the instructional resources were designed to be multimodal to engage all participants in construing the principles of academic writing. To promote the relevance of writing practices and their transferability to future professional settings and to ensure the success of the multimodal presentations, a practice of team-teaching between the English Language and content lecturers was rigorously embraced. A sample population of 28 postgraduate medical students from Jondi Shapur University of Medical Sciences in Ahvaz participated in this research. The data were collected through interviews and writing samples throughout a whole semester and were subsequently analyzed both quantitatively and qualitatively based on Jame's (2009) checklist of writing outcomes. The results indicated that the instruction did stimulate transfer from the course to the authentic tasks notably in the skills associated with organization and language accuracy; however, the transfer of some outcomes appeared to be constrained particularly the use of punctuation marks. Implications of the findings for theory, practice, and future research in discipline-specific writing practices are discussed.
    Keywords: academic writing, ESAP, learning transfer, multimodality, team-teaching