فهرست مطالب

Teaching English as a Second Language Quarterly - Volume:9 Issue: 1, Spring 2017

Teaching English as a Second Language Quarterly
Volume:9 Issue: 1, Spring 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/03/22
  • تعداد عناوین: 6
|
  • محمود دهقان*، مونا محمدی امیری صفحات 1-26
    تحقیق حاضر تاثیر دو نوع فعالیت برونداد مشارکتی بر یادگیری صفات تفضیلی دو یا چندهجایی انگلیسی در زبان آموزان ایرانی را بررسی کرد. شرکت کنندگان در این تحقیق 30 زبان آموز ایرانی بوده اند که به دو گروه آزمایشی (فعالیت املایی-دستوری و فعالیت ویراستاری متن) و یک گروه کنترل تقسیم شدند. گروه املایی-دستوری متشکل از 4 گروه دونفره و گروه ویراستاری متن شامل 6 گروه دونفره بوده اند. این تحقیق دربردارنده ی پیش آزمون، آزمون نهایی و آزمون نهایی زمان دار بوده و داده های تحقیق نیز از طریق آزمون قضاوت گرامری و ضبط صدای تعاملات کلامی زبان آموزان جمع آوری شدند. نتایج نشان داد که به طورکلی گروه های آزمایشی نمرات بهتری را نسبت به گروه کنترل کسب کردند و گروه ویراستاری متن درخصوص میزان توجه و یادگیری صفات تفضیلی بر گروه فعالیت های املایی-دستوری پیشی جسته است. بررسی رونوشت های تعاملات کلامی زبان آموزان نشان داد که زبان آموزان در گروه ویراستاری متن فرصت بیشتری را برای تعامل با یکدیگر داشتند و در مقایسه با گروه املایی-دستوری، تعداد اپیزودهای زبانی بیشتری را تولید کردند. نتایج همچنین بیانگر این نکته بود که زبان آموزان در دوگروه املایی-دستوری و ویراستاری متن، بیشتر مشکلات زبانی خود را به درستی رفع کردند. در حالی که گروه املایی-دستوری درخصوص تعداد و کیفیت اپیزودهای زبانی عملکرد بهتری داشت. نتایج به شواهدی در راستای یافته های سواین و همکارانش دست یافت به این معنی که انجام فعالیت های زبانی، زبان آموزان را ملزم به تولید بروندادهایی به صورت گروهی می سازند که این منجر به درونی سازی جنبه های گرامری می گردد.
    کلیدواژگان: فعالیت املایی-دستوری، فعالیت ویراستاری متن، فعالیت های برونداد مشارکتی، اپیزودهای زبانی
  • افسانه غنی زاده *، صفورا جاهدی زاده صفحات 27-56
    جریان های انگیزشی جهت دار به عنوان مفهومی نوین در زمینه ی انگیزش که شامل نیروی انگیزشی قوی دربرگیرنده ی هدفی باارزش که موجب تحریک و حفظ بلندمدت رفتار می شود معرفی گردیده است. هدف از این مطالعه، واکاوی جریان های انگیزشی جهت دار زبان آموزان از طریق طراحی تحت وب نسخه فارسی جریان های انگیزشی جهت دار، تعیین روایی و پایایی آن، یافتن حیاتی ترین جریان های انگیزشی و پیدا کردن ارتباط آنها با سطح مهارت و سطح تحصیلات می باشد. این کار از طریق ترجمه فارسی پرسشنامه ی جریان های انگیزشی جهت دار (مویر، 2016) که دو بعد جریان آسان و چالشی را توسط دوازده سوال مورد ارزیابی قرار می دهد صورت گرفت. سپس از 320 فراگیر زبان انگلیسی که بصورت دردسترس انتخاب شده بودند خواسته شد که پرسشنامه را کامل کنند. نتایج بدست آمده از برآوردهای پایایی و تحلیل عامل تاییدی، روایی و پایایی مورد قبول نسخه ی فارسی جریان های انگیزش جهت دار را نشان می دهد. همچنین مشخص شده که بیشترین تجربیات زبان آموزان در این زمینه مربوط به تجربیات رقابت با خود به جای رقابت با دیگران بوده است. علاوه بر این، تفاوت معناداری بین سطح مهارت مبتدی و متوسط به بالا در میزان جریان های انگیزشی جهت دار یافت شد که در آن زبان آموزان متوسط به بالا تجربیات بیشتری از جریان های انگیزشی جهت دار نسبت به زبان آموزان با سطح مبتدی داشتند. زبان آموزان در سطوح آموزشی کارشناسی و کارشناسی ارشد دارای تجربه ی انگیزشی بالاتری نسبت به دیپلمه ها بودند.
    کلیدواژگان: جریان های انگیزشی جهت دار، روش تلفیقی، تحلیل عاملی تاییدی
  • هما جعفرپور ممقانی، پرویز بیرجندی * صفحات 57-84
    مطالعه حاضر به بررسی تاثیر برونداد اجباری شفاهی بر روی یادگیری و بخاطرسپاری زمان های کامل زبان انگلیسی توسط زبان آموزان ایرانی می پردازد. در ابتدای تحقیق 22 دانشجوی رشته مترجمی زبان انگلیسی سال اول که توسط آزمون تعیین سطح در سطحی همگن انتخاب شده بودند به طور تصادفی به دو گروه کنترل و آزمایشی تقسیم شدند. سپس از هر دو گروه پیش آزمون گرفته شد و پس از آن به مدت 6 جلسه هر دو گروه مورد آموزش در زمینه ی زمان های کامل انگلیسی قرار گرفتند. هر جلسه اعضای گروه آزمایشی ملزم به ضبط صدای خود ضمن تولید برونداد شفاهی بودند. گروه آزمایشی می بایست به توصیف تکالیف تصویری و یا ترجمه متونی از زبان فارسی به انگلیسی می پرداختند. انجام این تکالیف مستلزم استفاده از نکات دستوری تدریس شده بود. این در حالی بود که اعضای گروه کنترل فقط ملزم به انجام تکالیف سنتی موجود در کتاب و نیز انجام یک سری تست چهارگزینه ای مربوط به زمان های کامل بودند. در انتهای جلسه ششم از هر دو گروه یک پس آزمون و یک ماه بعد یک پس آزمون تاخیری گرفته شد. نتایج به دست آمده از طریق تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر نمایانگر تاثیر مثبت برونداد اجباری شفاهی هم بر روی یادگیری و هم بر روی بخاطرسپاری زمان های موردنظر بود.
    کلیدواژگان: صحت دستوری، کانال شفاهی، زمان های کامل، برونداد اجباری
  • علیرضا جلیلی فر، محمد علی پور*، مهسا ربیعی صفحات 85-110
    در سال های اخیر، آغازه و استمرار آن بطور گسترده مورد بررسی قرار گرفته و یکی از مهمترین عناصر انسجام در بحث تحلیل کلام به شمار می رود. با این حال، مقایسه ی این موضوع در نگارش استدلالی زبان آموزان ایرانی و بخش مقدمه مقالات تحقیقی در حوزه زبانشناسی کاربردی نادیده گرفته شده است. برای این منظور، 60 مقاله از سه مجله معتبر در حوزه ی زبانشناسی کاربردی از اینترنت باربرداری شد و همچنین، 92 دانشجوی مرد و زن، از دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز و دانشگاه شهید چمران اهواز انتخاب شدند. دانشجویان به دو گروه کارشناسی و کارشناسی ارشد تقسیم شدند. دانشجویان کارشناسی در رشته ی ادبیات انگلیسی و دانشجویان ارشد در رشته ی آموزش زبان انگلیسی مشغول به تحصیل بودند. سپس، به دانشجویان موضوعی داده شد تا پیرامون آن، انشای استدلالی بنویسند که در پایان فقط 67 انشا قابل قبول بود. این انشاها با مقاله های باربرداری شده بر اساس چارچوب پیشنهادی هالیدی، دنیش، رمیج، بین و جانسون مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج خی دو نشان داد که اختلاف چشمگیری بین آغازه انشای استدلالی دانشجویان و بخش مقدمه مقالات تحقیقی وجود داشت، درحالیکه از نظر الگوهای استمرار آغازه تفاوت قابل توجهی دیده نشد. همچنین نتایج نشان داد که دانشجویان می توانند با توجه به الگوهای استمرار آغازه، نگارش خود را بهبود بخشند.
    کلیدواژگان: آغازه، ساختار آغازه، نگارش استدلالی، مقدمه، مقالات تحقیقی
  • غلامرضا کیانی، محمد نبی کریمی، منیره نوروزی* صفحات 111-144
    نیاز به پاسخگویی در آموزش زبان منجر به پیدایش آزمون های موثق و معتبر شده است. به همین سبب در دهه گذشته آزمون عملکردی در برنامه های تربیت معلم از اهمیت خاصی برخوردار شده است. در ایران نیز دانشگاه فرهنگیان به منظور ارزیابی صلاحیت حرفه ای دانشجو معلمان خود سیاستی در پیش گرفته است که طبق آن کسب نمره قبولی در آزمون عملکردی بخشی از شرایط لازم برای کسب مجوز صلاحیت حرفه ای است. نگرانی های فراوان در خصوص اعتبار آزمون های قدیمی که برای صدور مجوز صادر می شدند (میتچل، رابینسون، پلیک و نوولز، 2001) دانشگاه فرهنگیان را به سمت طراحی آزمون عملکردی سوق داده است. بنابراین, این تحقیق درصدد شناسایی مولفه های آزمون عملکردی از طریق تحلیل سند برنامه درسی رشته زبان انگلیسی، مرور ادبیات و بررسی دیدگاه های افراد ذینفع می باشد. بدین سبب با دانشجو معلمان، معلم های راهنما و استادان تربیت معلم مصاحبه هایی صورت گرفت و بر اساس داده های بدست آمده از طریق مصاحبه های فوق، تحلیل سند برنامه درسی و مطالعه ادبیات یک مقیاس آزمون عملکردی با هفده آیتم طراحی شد. لیکن پس از تحلیل عاملی مقیاسی با سیزده آیتم بدست آمد تا معیاری برای سنجش صلاحیت حرفه ای دانشجو معلمان باشد.
    کلیدواژگان: سنجش، آزمون عملکردی، پاسخگویی
  • وحید شهیدی پور*، احمد علی بابایی صفحات 145-175
    عنوان مقالات پژوهشی اولین و مهمترین مولفه ای می باشد که نظر خواننده را به خود جلب می کند و به او در رسیدن پاسخ به این سوال که آیا متن کامل مقاله ارزش خواندن دارد یا نه کمک می کند. بنابراین بررسی ویژگی های مختلف عناوین مقالات پژوهشی از اهمیت خاصی برخوردار است. پژوهش حاضر بر آن بوده که ساختارهای نحوی و کاربردهای بلاغی مورد استفاده در عناوین مقالات پژوهشی چاپ شده در مجلات معتبر انگلیسی و فارسی در سه رشته مهندسی برق، روانپزشکی و زبانشناسی را مورد بررسی قرار دهد. بدین منظور، 750 مقاله انگلیسی و 750 مقاله فارسی به صورت تصادفی از مجلات معتبر در هر رشته و زبان انتخاب و ساختارهای نحوی عناوین آنها بر اساس مدل دیتز (1995) بررسی شد. اگر چه نتایج حاصل از این پژوهش تشابهاتی در ساختارهای نحوی عناوین مقالات رشته های مختلف در دو زبان انگلیسی و فارسی نشان داد، اما تفاوت های قابل توجه ای در این مهم بین رشته ها و زبان ها نیز مشاهده شد. این تفاوت ها عمدتا شامل تفاوت در اجزای عناوین، طول و سبک آنها می شد. این موارد نشان دهنده وجود نقاط افتراق در قوانین نگارشی رشته های مختلف در زبان های مختلف می باشد.
    کلیدواژگان: عنوان مقالات پژوهشی، ساختارهای نحوی، طول و سبک عنوان، اجزای عنوان انگلیسی و فارسی، انگلیسی با اهداف ویژه
|
  • Mahmood Dehqan *, Mona Mohammadi Amiri Pages 1-26
    This study aimed to examine the effect of two types of collaborative output tasks on Iranian EFL learners’ comparative adjectives with two or more syllables. Thirty Iranian EFL learners participated in this study which were then divided into two experimental and one control groups; one experimental group received dictogloss task in 4-pairs and the other experimental group was given text reconstruction editing task in 6-pairs. Using pretest, posttests and delayed posttests, the data were collected through a grammaticality judgment test (GJT) and audio-recording of the learners’ interaction. Comparing the mean scores of three groups in GJT generally indicated that experimental groups gained more than the control group and text reconstruction editing group outperformed dictogloss group in noticing and learning the English comparative adjectives with two or more syllables. The transcripts of the student's verbal interactions indicated that text reconstruction editing group generated larger number of turns and language related episodes (LREs) in comparison to dictogloss group. Findings of this study also indicated that the majority of problems encountered in all the dyads were correctly solved in both dictogloss and text reconstruction editing groups, while the dictogloss group correctly solved more LREs in comparison to the text reconstruction editing group which showed that the dictogloss group was better regarding the quality of LREs. It can be concluded that the current study found evidence in support of Swain and her colleague's claims (e.g. Kowal & Swain, 1994) that task implementation required the learners to produce output collaboratively which in turn leads to the internalization of grammatical features.
    Keywords: Dictogloss task, Text reconstruction editing task, Collaborative output tasks, Language-related episodes (LREs)
  • Afsaneh Ghanizadeh *, Safoura Jahedizadeh Pages 27-56
    Directed motivational current (DMC) as a novel strand in L2 motivational field is a robust motivational drive fueled by a highly valued goal and capable of stimulating and sustaining long-term behavior. The present study explored English as a foreign language students’ Directed Motivational Currents by validating the dynamic web-based Persian version of the scale, finding the most crucial motivational currents, and exploring its association with students’ proficiency and educational levels. This is accomplished by translating the DMC Disposition Scale (Muir, 2016) which measures two facets of easy flow and challenge through twelve items as the first step and utilizing the validated questionnaire to explore the most significant motivational currents of students by analyzing students’ responses on open-ended items of the questionnaire (qualitative phase) and finding the association between DMC and proficiency level as well as DMC and educational level (the quantitative phase) as the second step. The results of reliability estimates and confirmatory factor analysis (CFA) demonstrated acceptable reliability and validity indices of the Persian version of DMC Disposition Scale. The results also indicated that most of the DMCs experienced by students were competitively self-referenced experiences rather than competitively other-referenced objectives. Moreover, a significant difference was observed between elementary and upper-intermediate proficiency levels of students regarding DMC with upper-intermediate learners experiencing more levels of motivational currents than the elementary counterparts. BA and MA students of English were found to experience more levels of DMCs than diploma learners. The most significant cases in the qualitative phase as well as the discussion on both parts are presented.
    Keywords: Directed Motivational Currents, Mixed-methods Approach, confirmatory factor analysis
  • Homa Jafarpour Mamaghani, Parviz Birjandi * Pages 57-84
    This study investigated the impact of oral pushed output on the learning and retention of English perfect tenses. During the study, a pre-test was administered to 22 freshmen majoring in English translation. The participants were randomly assigned to two groups. Then, for six sessions both groups received explicit instructions on English perfect tenses. Every session, the experimental group recorded their oral performances on some picture description and translation tasks whose completion entailed the use of the instructed language form, while the control group merely did some conventional multiple choice tests covering the instructed structures. Following the treatment sessions, a post-test was run. Four weeks later, a delayed post-test was also administrated. Analysis of the data through repeated measures Analysis of Variance (ANOVA) supported the facilitative effects of oral pushed output on the learning and retention of English perfect tenses. The finding of the study can have some implications for English Language Teaching (ELT) materials developers and practitioners.
    Keywords: grammatical accuracy, oral channel, perfect tenses, pushed output
  • Alireza Jalilifar, Mohammad Alipour *, Mahsa Rabiee Pages 85-110
    The present study aimed to find out thematic organization and progression in the argumentative writing of Iranian learners of English, representing two levels of language proficiency, and the introduction section of published Research articles (RAs) of Applied Linguistics. For this aim, 60 articles were downloaded from three journals and also 92 MA and BA students majoring in English Language Teaching and English Literature were selected. Then, three topics were used for gathering data from them. Of the written argumentative compositions, only 67 were chosen for the next phase of the study. These compositions together with the RAs were analyzed based on Halliday’s (1985) model of thematic structure and the revised model of Danes’ (1974) thematic progression patterns. The results of Chi-square suggested that there was a significant difference in the thematic structure of the essays written by MA students and the introduction section of RAs. It was concluded that thematicity can be effectively applied in classrooms to help students in writing. Students will know where they are losing their effectiveness in their arguments due to problems with either thematic progression or thematic selection, or both. The findings of this study can be effectively applied in teaching writing skills.
    Keywords: Thematicity, thematic organization, argumentative writing, introduction, research articles
  • Gholamreza Kiany, Mohammad Nabi Karimi, Monireh Norouzi * Pages 111-144
    Accountability concerns in language education call for the development of more valid and authentic measures of assessment. In light of these concerns, performance assessment has received increasing interest in the context of teacher education programs and teacher licensing over the last decade. In Iran, a recent policy adopted by Farhangian University aims at assessing the professional competencies of its ELT graduates by requiring them to go through a performance assessment as part of the licensing requirements. Mounting concerns regarding the validity of traditional tests used for teacher certification (Mitchell, Robinson, Plake, & Knowles, 2001) have motivated Farhangian University to develop its own performance assessment. Therefore, the present study explored the components of the performance assessment through detailed analysis of the Curriculum Document of the English Major, review of literature, and investigation of the stakeholder's perspectives. To this end, in this exploratory study, convenience, purposive, and cluster sampling procedures were used for the selection of the teacher educators, student-teachers, and mentor teachers. Then, in-depth interviews were conducted with the stakeholders. Finally, based on the content analysis of the above-mentioned sources which resulted in a strong agreement, a performance assessment scheme with seventeen items was developed. However, results of the factor analysis yielded a thirteen-factor performance assessment scheme to be used as the criterion for assessing the professional competencies of student-teachers.
    Keywords: assessment, performance assessment, accountability
  • Vahid Shahidipour *, Ahmad Alibabaee Pages 145-175
    A research article (RA) title is the first and foremost feature that attracts the reader's attention, the feature from which she/he may decide whether the whole article is worth reading. The present study attempted to investigate syntactic structures and rhetorical functions of RA titles written in English and Persian and published in journals in three disciplines of Electrical Engineering, Psychiatry, and Linguistics. To this end, 750 English and 750 Persian RAs were randomly selected from reputable English and Persian journals in these fields and syntactic structures of their titles were analyzed based on Dietz’s (1995) taxonomy. The results revealed that, despite some similarities, there were some cross-linguistic and cross-disciplinary differences in title structures. The differences were found in title components and title length and style. Generally, English titles were shorter in length than Persian ones. Psychiatry titles were the longest, whereas Linguistics ones were the shortest. Although the majority of titles were single-unit ones, English authors used multiple-unit titles more than Persian ones. Multiple-unit titles were also employed the most in Linguistics RAs. No significant difference was found regarding combinations of multiple-unit titles in the two languages; however, topic-description combinations were the most frequent in Electrical Engineering and Linguistics titles, whereas topic-method ones were the most popular in Psychiatry titles. Moreover, the post-modified nominal group construction was the most frequent syntactic structure across single-unit titles. Such findings can contribute to the developments of English for Specific Purposes and provide some information about Persian and English RA titles structures in different disciplines.
    Keywords: research article titles, syntactic structures, title style, length, English, Persian title components, English for specific purposes