فهرست مطالب

Teaching English as a Second Language Quarterly - Volume:9 Issue: 3, Autumn 2017

Teaching English as a Second Language Quarterly
Volume:9 Issue: 3, Autumn 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/09/30
  • تعداد عناوین: 6
|
  • مونا خبیری * صفحات 1-32
    استفاده از نرم افزار چندوجهی راش جهت اندازه گیری مهارت گفتاری آزمون شوندگان در برخی از مطالعات قبلی بررسی شده است. با این حال، تحقیقات اندکی تاکنون به بررسی تاثیر جنسیت آزمون شوندگان بر عملکرد زبان گفتاری شان به ثبت رسیده است. همچنین تحقیقات اندکی به بررسی رابطه میان جنسیت ارزیابان به نمره اعطایی توسط آنها به زبان آموزان مرد و زن پرداخته و تحقیقات ناچیزی در راستای میزان سوگیری ارزیابان نسبت به اقلام مقیاس سنجش انجام شده است. بنابراین، این مطالعه با هدف رسیدگی به کاستی های ذکر شده نگاشته شد. در این تحقیق تعداد 20 ارزیاب زن و مرد مهارت زبان گفتاری 300 آزمون شونده زن و مرد را مورد ارزیابی قرار دادند. نتایج؛ از یک سو، نشان داد که تفاوت های جنسیتی آزمون شوندگان نقش مهمی در تفاوت عملکرد آنها هنگامی که توسط ارزیابان همجنس یا مخالف ارزیابی می شوند بازی نمی کند. از سوی دیگر، مشخص شد که میان تفاوت جنسیت ارزیابان و نمرات اعطاشده به آزمون شوندگان مرد و زن هیچ رابطه معناداری وجود ندارد. یافته ها همچنین تصریح کرد که میزان تجربه ارزیابان تاثیری در میزان سوگیری آنها در نمره دهی به آزمون شوندگان در هر جنس ندارد. همچنین نتایج نشان داد که رابطه معناداری میان جنسیت ارزیابان و میزان سوگیری آنها در هر یک از اقلام مقیاس سنجش در نمره دهی وجود ندارد. در نهایت، نتایج نشان داد که نه ارزیابان مرد و نه زن هیچ تاثیر معناداری در کمک رسانی به آزمون شوندگان در ارزیابی مهارت گفتاری نداشته اند. نتایج مطالعه نشان می دهد که ارزیابان زن و مرد نمرات نسبتا مشابه به آزمون شوندگان می دهند. لذا هیچ مدرکی وجود ندارد که بر اساس آن ارزیابان مرد یا زن را از ارزیابی به دلیل تفاوت های جنسی حذف نمود.
    کلیدواژگان: سوگیری، مدل چند وجهی راش (MFRM)، مقیاس سنجش، میزان سخت گیری
  • صفحات 33-58
    در حالیکه فواید فعالیت های کلاسی مشارکت محور در پیشینه تحقیق مربوط به آموزش زبان دوم به صورت گسترده ای مورد تایید قرارگرفته است، این روش آموزش در محیط های آموزش زبان انگلیسی در ایران توجه کمتری را به خود جلب نموده است. در واقع روش سنتی آموزش درس خواندن و درک و مفاهیم در بیشتر کلاس های درسی دانشگاهی علی رغم ناکارآمدی آن هنوز هم رایج است. تحقیق حاضر با تمرکز بر دو دسته از دانشجویان درس خواندن و درک و مفاهیم زبان انگلیسی (با تجربه و کم تجربه) در دانشگاهی متوسط در ایران، رفتار و عکس العمل شرکت کنندگان در پژوهش را نسبت به انجام فعالیت های کلاسی مشارکت محور در طول یک ترم تحصیلی مورد بررسی قرار داد. مصاحبه با گروه شرکت کنندگان و مشاهدات عینی طی دوره نشان داد که در مجموع دانشجویان نسبت به این روش آموزش جدید، نظر مثبتی داشتند؛ اگرچه در مواردی نسبت به آن نقدهایی نیز ابراز نمودند. براساس یافته ها توصیه هایی برای اجرای موثرتر فعالیت های کلاسی مشارکت محور در کلاس های خواندن و درک و مفاهیم زبان انگلیسی که به طور سنتی معلم محور می باشند، ارایه شده است.
    کلیدواژگان: یادگیری مشارکت محور، آموزش دانشجومحور، خواندن، درک مفاهیم
  • محمود صفری *، مانا محقق منتظری صفحات 59-83
    تحقیق حاضر تاثیر انواع متفاوت ساده سازی متون (یعنی کاهش پیچیدگی واژگانی و ساختاری متون) را بر روی خواندن و درک مطلب زبان آموزان انگلیسی مورد بررسی قرار داد. 60 زبان آموز زن سطح متوسط یادگیری زبان از سه کلاس آموزشی در آموزشگاه زبان طبرستان تهران در این تحقیق شرکت کردند. در ابتدا برای همسان سازی گروه های آزمایشی، محققین یک آزمون مهارت عمومی زبان (تافل 2003) را از شرکت کنندگان به عمل آوردند. نتایج نشان داد که تفاوت معناداری از نظر مهارت عمومی زبان و توانایی خواندن میان سه گروه آزمایشی وجود ندارد. سپس چهار متن از آزمون تافل 2005 از سه طریق ساده سازی واژگانی، ساده سازی ساختاری و یا ساده سازی واژگانی-ساختاری ساده شدند. متون ساده شده به همراه سوالات خواندن و درک مطلبشان سه شکل پس-آزمون را تشکیل دادند. هر شکل پس-آزمون حاوی متونی بود که از نظر واژگانی، ساختاری و یا واژگانی- ساختاری مورد ساده سازی قرار گرفته بودند. هر گروه آزمایشی یکی از شکل های پس-آزمون را جواب دادند. نتایج آزمون با استفاده از شیوه آماری تحلیل واریانس مورد بررسی قرار گرفت و تفاوت معناداری بین گروه ها نشان داده شد. آزمون تعقیبی نشان داد که در پس-آزمون گروه آزمایشی ساده سازی واژگانی-ساختاری به طور معناداری از گروه آزمایشی ساده سازی واژگانی و همچنین به طور قابل مشاهده ای از گروه آزمایشی ساده سازی ساختاری بهتر عمل کرده بود. تفاوت معناداری بین گروه آزمایشی ساده سازی واژگانی و گروه ساده سازی ساختاری وجود نداشت، هر چند دومی بهتر عمل کرده بود. نتایج تحقیق می تواند برای معلمین زبان، تهیه کنندگان مطالب درسی و محققین مفید باشد.
    کلیدواژگان: ساده سازی واژگانی، ساده سازی ساختاری، ساختاری، خواندن و درک مطلب
  • صفحات 85-117
    این پژوهش کیفی، برای نخستین بار، به مقایسه ارائه مولفه ها و ریزمولفه های فرهنگی در سطح مقدماتی دو کتاب آموزش زبان فارسی و انگلیسی به عنوان زبان خارجی با عنوان «دوره ای در فارسی عمومی» و «تاپ ناچ» می پردازد. بدین منظور، از فهرست گان مولفه های فرهنگی C بزرگ و c کوچک لی (2009) استفاده گردید. پس از تحلیل محتوا، مولفه های فرهنگی C بزرگ با بیشترین و کمترین بسامد و نیز بدون بسامد در دو کتاب مشخص شدند و توجی هات ممکن در ارتباط با هر کدام ارائه گردید. بر اساس یافته ها، هر چند دو کتاب عملکردی مشابه در ارائه مولفه های C بزرگ داشتند اما کتاب فارسی در ارائه این مولفه ها پربارتر بود. در حالی که مولفه های فرهنگی در کتاب فارسی بیشتر نشان دهنده سبک زندگی جاری و تعاملات روزمره مردم بود، کتاب انگلیسی غالبا به سرگرمی و فعالیت های تفریحی اختصاص داشت. در ارتباط با c کوچک، هیچ مولفه ای در دو کتاب مشاهده نگردید. با توجه به نتایج، به نظر می رسد آن دسته از مولفه ها و ریزمولفه های فرهنگی در کتاب های آموزش زبان خارجی می توانند ارائه شوند که منطبق با سطح زبانی فراگیر و در میان سخن گویان بومی آن زبان پرکاربردترین باشند.
    کلیدواژگان: مولفه های فرهنگی، C بزرگ، c کوچک، آموزش زبان فارسی، انگلیسی به عنوان زبان دوم، خارجی
  • صفحات 119-143
    ارتباط تنگاتنگ میان زبان انگلیسی و فرهنگ به مبحث و منبعی غنی برای کاوش در بستر آموزش زبان انگلیسی بدل شده است. مطالب و متون آموزش زبان می تواند حامل مضامین فرهنگی باشند و این مضامین ممکن است در قالب جنبه های زیبایی شناختی، جامعه شناختی، معناشناختی، و منظورشناختی ارائه شود. پژوهش حاضر با هدف کاوش ماهیت فرهنگی یکی از مجموعه کتاب های بین المللی و یکی از مجموعه کتاب های بومی شده آموزش زبان انجام گرفته است. چارچوب مورداستفاده در تحلیل مضامین فرهنگی مجموعه کتاب های مورد بررسی، الگویی است که آداسکو، بریتن و فاهسی (1990) مطرح کرده اند که با آن می توان ابعاد زیبایی شناختی و جامعه شناختی بازنمودیافته در کتاب های درسی آموزش زبان را تحلیل کرد. نتایج این پژوهش حاکی از آن است که دو مجموعه کتاب آموزشی تاکید بیشتری بر بهره گیری از بعد جامعه شناختی فرهنگ داشتند و بعد زیبایی شناختی به گونه ای معنادار با فراوانی کمتری در کتاب ها ارائه شده است. یافته های تحقیق همچنین حاکی از آن است که مطالب فرهنگی و نیز غیرفرهنگی ارائه شده در دو مجموعه کتاب به لحاظ فراوانی و بازنمود فرهنگی با یکدیگر تفاوت معناداری دارند. به گونه ای که فراوانی مطالب فرهنگی در کتاب بین المللی آموزش زبان مورد مطالعه بسیار بیشتر از مطالب فرهنگی موجود در کتاب بومی شده بود. در کل، یافته های پژوهش نشان داد مطالب درسی آموزش زبان باید به لحاظ مضامین فرهنگی جامعه شناختی و زیبایی شناختی از جامعیت مقبولی برخوردار شوند تا زبان آموزان به واسطه آنها بتوانند به درک مطلوبی از زبان و فرهنگ دست یابند.
    کلیدواژگان: بعد زیبایی شناختی، فرهنگ، کتاب های بین المللی، کتاب های بومی شده، بعد جامعه شناختی
  • صفحات 145-174
    تحقیقات معدودی در خصوص آموزش مهارت شنیداری در ایران انجام یافته است. مطالعه حاضر سعی دارد تا نکته نظر و عملکرد معلمین ایرانی را در مورد آموزش این مهارت از دو منظر بررسی نماید؛ آموزش مبتنی بر استراتژی و آموزش فراشناختی. بدین منظور، با بکارگیری روش تحقیق ترکیبی، پنج نفر معلم زبان تحت مشاهده کلاسی قرار گرفتند و سپس از آنها خواسته شد تا پرسشنامه ای را در این زمینه تکمیل نمایند. اطلاعات حاصل از پرسشنامه ها به استفاده نسبی ولی ناکافی از دو رویکرد فرایندمحور اشاره داشت. با توجه به تاثیر رویکردهای فرایندمحور، تکنیک های به کار گرفته شده توسط معلمین موثر بودند. از طرف دیگر، نتیجه مشاهدات کلاسی نشان داد که رویکردهای فرایندمحور به ندرت در کلاس ها مورد استفاده قرار می گیرند. یافته های این پژوهش می تواند در جهت تدریس بهتر و موثرتر مهارت شنیداری توسط معلمین زبان، مدرسین تربیت معلم و تهیه و تدوین کنندگان مطالب درسی مورد بهره برداری قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آموزش واقعی، آموزش اظهار شده، آموزش فراشناختی، آموزش راهبردی، شناخت معلم
|
  • Houman Bijani, Mona Khabiri * Pages 1-32
    The application of Multifaceted Rasch Measurement (MFRM) in rating test takers’ oral language proficiency has been investigated in some previous studies (e.g., Winke, Gass, & Myford, 2012). However, little research so far has ever documented the effect of test takers’ genders on their oral performances and few studies have investigated the relationship between the impact of raters’ gender on the awarded scores to male and female test takers. Thus, this study aimed to address the above-mentioned issue. Twenty English as a Foreign Language (EFL) teachers rated the oral performances of 300 test takers. The outcomes demonstrated that test takers’ gender differences did not have any significant role in their performance differences when they were rated by the raters of the same or opposite gender. The findings also reiterated that raters of different genders did not demonstrate bias in rating test takers of the opposite or same gender. Moreover, no significant difference was observed regarding male and female raters’ biases towards the rating scale categories. The outcomes of the study showed that both male and female raters assign fairly similar scores to test takers. This suggests no evidence based on which either male or female raters must be excluded from the rating process. The findings imply that there is no need to worry about the impact of gender for a more valid and reliable assessment.
    Keywords: bias, multifaceted Rasch measurement (MFRM), rating scale, severity
  • Alireza Memari Hanjani *, Li Li Pages 33-58
    While the advantages of cooperative learning activities have been extensively acknowledged in L2 literature, this type of pedagogy has not received due attention in the Iranian EFL context. Indeed, the traditional reading method still dominates in most Iranian EFL university classes even though it fails to meet its main objective which is training competent EFL readers. In an attempt to address this challenge, the current case study incorporated cooperative learning pedagogy into two EFL reading comprehension classes in a medium size university in Iran and sought learners’ behaviors and reflections toward the student-centered activities they engaged in during an academic semester. To serve that end, two volunteer cohorts of learners (less and more experienced) from two EFL reading comprehension classes were recruited. Class observation field notes along with focus group interviews comprised the data collection instruments of the study. While the learners’ behaviors and activities were recorded in observation field notes throughout the semester, the two focus groups were interviewed right after the course had finished. Data analyses indicated that the learners expressed favorable attitudes toward the new approach they were involved in, even though some issues were raised by the interviewees. Some pedagogical implications and recommendations are proposed for efficient incorporation of cooperative learning activities in EFL reading comprehension classes which have traditionally been dominated by teachers based on the findings of the current study.
    Keywords: cooperative learning, student-centered pedagogy, reading comprehension, EFL learner's reflections, university students
  • Mahmood Safari *, Mana Mohaghegh Montazeri Pages 59-83
    The present study investigated the effect of different types of text simplification (i.e., reducing the lexical and syntactic complexity of texts) on reading comprehension of English as a Foreign Language learners (EFL). Sixty female intermediate EFL learners from three intact classes in Tabarestan Language Institute in Tehran participated in the study. The intact classes were assigned to three experimental groups. Moreover, to homogenize the groups, the researchers administered a general proficiency test (TOEFL, 2003) to the participants. The results revealed no significant difference among the groups in general proficiency and reading ability. Then four reading comprehension texts from TOEFL test (2005) were simplified through lexical simplification, syntactic simplification or lexical-syntactic simplification techniques. The simplified texts, along with their reading comprehension (RC) questions, formed the three versions of the post-test, each version contained either lexically, syntactically or lexical-syntactically simplified texts. Each group took one version of the post-test. The scores were analyzed through one-way ANOVA. The results revealed a significant difference among the groups. The post hoc test indicated that the lexical-syntactic simplification group significantly outperformed the lexical simplification group and performed considerably better than the syntactic simplification group. There was no significant difference between the lexical and syntactic simplification groups, although the latter showed better results.
    Keywords: lexical simplification, syntactic simplification, lexical-syntactic simplification, reading comprehension
  • Gholamhossein Shahini *, Shahrbanoo Meymandi Pages 85-117
    The present qualitative research, for the first time, aimed at comparing and contrasting the extent cultural components and subcomponents are represented in the elementary levels of A Course in General Persian and Top Notch Series as foreign language teaching textbooks. The adapted checklist of Lee's Big ‘C' and little ‘c' cultural components (2009) was used for the current study. After content analysis, Big ‘C' cultural components with the highest, lowest, and no frequency in each textbook were identified, and the possible reasons behind the occurrence of each one were addressed. Based on the findings, it was revealed that although the two textbooks enjoyed approximately similar functions concerning non-/presenting Big ‘C' cultural components, the Persian textbook was richer in introducing cultural capsules. And while the cultural capsules in the Persian textbook were associated more with people's common life styles and their daily interactions, those in the English textbook were concerned more with entertaining life style. Concerning little ‘c,' no cultural component was observed in the two textbooks. It is implied that the embedded cultural components and subcomponents in FL/SL textbooks should be the ones which a) are in harmony with learner's language proficiency levels and b) are used (most) frequently in the daily lives of their native speakers.
    Keywords: cultural components, big C, little c, Persian language teaching, EFL, ESL
  • Zia Tajeddin *, Soroush Bahrebar Pages 119-143
    The relationship between language and culture has become a rich source of inquiry in the context of English language teaching. Learning materials can depict cultural content in different cultural senses, namely aesthetic, sociological, semantic, and pragmatic. The present study aimed to investigate the way cultural aspects are represented in the reading and dialog sections of global (American English File) and localized (The ILI English Series) ELT textbooks which are widely used in Iran. The framework adopted to analyze the cultural contents of the materials was Adaskou, Britten, and Fahsi (1990) to explore how culture in aesthetic and sociological senses is realized in the series. The findings demonstrated that more emphasis was put on the sociological sense and that this aspect of the culture dominated the aesthetic sense in the cultural contents of the two series. The cultural and culture-free contents represented in the two global and localized series were found to be entirely different in frequency and sense realization. Most of the contents in the localized series were culture-free, while the culture-free contents in the global series were reasonably less than the sociological and aesthetic senses. Additionally, the findings revealed that compared with the worldwide series, the localized textbook was less representative of cultural features in sociological and aesthetic senses. The results imply that ELT materials should be inclusive enough regarding the sociological and aesthetic senses of culture to help learners get engaged in the development of their cultural understanding.
    Keywords: aesthetic sense, culture, global textbooks, localized textbooks, sociological sense
  • Mohammad Zohrabi *, Amir Shokrzadeh Pages 145-174
    Research on teacher cognition concerning listening instruction has not been sufficiently touched upon. The present case study aimed to investigate Iranian EFL teacher's stated practices, their perceptions of how effective those practices are, and their actual classroom practices of two casual process-oriented listening instructional approaches namely, strategy-based instruction (SBI) and metacognitive instruction (MCI). To this end, a mixed methods design was utilized. Five experienced EFL teachers were required to be observed and to fill a self-report questionnaire. The findings from the questionnaire revealed teacher's relative but insufficient use of the two process-oriented approaches. Regarding the effectiveness of the process-oriented approaches, the majority of the techniques were perceived by the teachers as effective. Also, the result of the observation showed that process-oriented approaches were conspicuously absent in the teacher's actual classroom practices. Finally, pedagogical implications for EFL teachers, teacher educators, and material developers concerning how best to teach listening are discussed.
    Keywords: actual classroom practices, metacognitive instruction (MCI), process-oriented approaches, stated practices, strategy-based instruction (SBI), teacher cognition