فهرست مطالب

نشریه پژوهش در یادگیری آموزشگاهی و مجازی
سال ششم شماره 22 (پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/20
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سهراب مرادی زاده*، ذبیحاللهپیرانی، علیرضا فقیهی صفحات 9-20
    هدف این پژوهش ارائه مدل ساختاری فرسودگی تحصیلی بر اساس جو حاکم بر مدرسه، خودکارآمدی تحصیلی و حمایت اجتماعی دانش آموزان متوسطه استان لرستان است، پژوهش از نوع توصیفی به روش همبستگی و جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دختر و پسر مقطع متوسطه دوره اول و دوم استان لرستان (128163 نفر) می باشند که از طریق روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند و حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 400 نفر انتخاب شد. برای سنجش متغیرهای تحقیق از پرسش نامه های فرسودگی تحصیلی برسوه[1] (1978)، حمایت اجتماعی فیلیپس (1986)، خودکارآمدی تحصیلی جیک و مورگان (1999) و جو حاکم بر مدارس هالپین و کرافت استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون t و مدل معادله ساختاری[2] استفاده گردید. جهت تعیین برازش مدل بر اساس متغیرهای فرضی در پژوهش با استفاده از نرم افزار Lisrel، ابتدا رابطه متغیرها با مولفه های خود و سپس رابطه متغیرها و مولفه های آنها با فرسودگی تحصیلی و مولفه های آن بررسی شدند. هماهنگ با فرضیه های مورد مطالعه، نتایج نشان داد مدل پیش بینی شده برای فرسودگی تحصیلی دارای برازش خوبی دارد (برازش 93 تا 97)؛ همچنین نتایج نشان داد که بین جو حاکم بر مدرسه و فرسودگی تحصیلی رابطه منفی و معناداری وجود دارد؛ بین خودکارآمدی و فرسودگی تحصیلی رابطه منفی معناداری وجود دارد، بین حمایت اجتماعی و فرسودگی رابطه منفی معناداری وجود دارد؛ نتایج نشان داد که فرسودگی تحصیلی در پسران بیشتر از دختران است و تفاوت معناداری بین فرسودگی در دوره های تحصیلی متوسطه اول و دوم وجود ندارد.
    کلیدواژگان: فرسودگی تحصیلی، جو حاکم بر مدرسه، خودکارآمدی، حمایت اجتماعی
  • ژاله احمدی، علی زینالی * صفحات 21-32
    پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش میانجی متغیرهای استرس تحصیلی، کیفیت خواب و اهمال کاری تحصیلی در رابطه علی اعتیاد به شبکه های اجتماعی با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دبیرستانی انجام شده است. این پژوهش توصیفی از نوع مطالعات همبستگی است. جامعه آماری پژوهش همه دانش آموزان دبیرستان های ارومیه شامل 204 دانش آموز دختر و 156 دانش آموز پسر بودند که به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه اعتیاد به شبکه های اجتماعی تورل و سورنکو (2012)، پرسش نامه اهمال کاری تحصیلی سولومون و راث بلوم (1984)، پرسش نامه استرس تحصیلی سان، دون، هو، خو (2011)، پرسش نامه کیفیت خواب پیتزبورگ (1989) و برای پیشرفت تحصیلی از معدل ترم قبل استفاده شد. داده ها به کمک همبستگی پیرسون و تحلیل معادلات ساختاری تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد که اعتیاد به شبکه های اجتماعی از طریق ایجاد اهمال کاری تحصیلی، کاهش کیفیت خواب و افزایش استرس تحصیلی، بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان اثر غیر مستقیم و منفی دارد. اعتیاد به شبکه های اجتماعی، با ایجاد تعلل ورزی زیاد، موجب افزایش اهمال کاری در دانش آموزان می شود؛ همچنین سپری کردن زمان طولانی در این شبکه ها، موجب کاهش کیفیت خواب می شود که هر دوی این عوامل به نوبه خود باعث ایجاد استرس تحصیلی می شود و موجبات افت تحصیلی را فراهم کند.
    کلیدواژگان: اعتیاد به شبکه های اجتماعی، پیشرفت تحصیلی، اهمالکاری تحصیلی، استرس تحصیلی، کیفیت خواب
  • سلیم حقیقی، غلامحسین مکتبی*، منیجه شهنی ییلاق، علیرضا حاجی یخچالی صفحات 33-48
    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی یک مداخله مبتنی بر چشم انداز آینده بر انگیزش پیشرفت، خودکارآمدی تحصیلی و چشم انداز زمان در دانش آموزان پسر دوره دوم متوسطه شهر اهواز در یک طرح آزمایشی میدانی با پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل فعال اجرا شد. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان پسر پایه دهم در شاخه نظری شهر اهواز بود که نمونه پژوهش، از بین آنها، شامل 40 دانش آموز که در متغیرهای وابسته پژوهش مشکلاتی داشتند و توسط مسئولین مدارس مختلف معرفی شده بودند، انتخاب گردید و سپس نمونه ها به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه گمارده شدند. در این پژوهش، پرسش نامه های انگیزش پیشرفت هرمنس، زیر مقیاس خودکارآمدی از مجموعه مقیاس های الگوهای یادگیری سازگار و چشم انداز زمان زیمباردو استفاده شد. نتایج تحلیل کوواریانس چند متغیری و تحلیل کوواریانس یکراهه نشان داد که مداخله مبتنی بر چشم انداز زمان پیتسما و وندروین باعث افزایش انگیزش پیشرفت، خودکارآمدی تحصیلی و چشم انداز زمان آینده و کاهش چشم انداز زمان حال لذت گرایانه و حال جبرگرایانه می شود. همچنین، نتایج تحلیل داده ها نشان داد اثرات مداخله بر انگیزش پیشرفت، خودکارآمدی تحصیلی و چشم انداز زمان در طول زمان پایدار است.
    کلیدواژگان: چشم انداز زمان، انگیزش پیشرفت، خودکارآمدی تحصیلی
  • علی خدایی*، حسین زارع صفحات 49-64
    پژوهش حاضر با هدف آزمون نقش واسطه ای راهبردهای نظم بخشی شناختی هیجان در رابطه تنیدگی تحصیلی ادراک شده و هیجانات پیشرفت دانشجویان انجام شد. 330 دانشجوی مقطع کارشناسی به پرسش نامه تنیدگی تحصیلی ادراک شده (زاژاکووا، لینچ و اسپنشادا، 2005)، پرسش نامه نظم بخشی شناختی هیجان (CERQ، گارنفسکی، کرایج و اسپینهاون، 2001) و نسخه کوتاه پرسش نامه هیجانات پیشرفت (AEQ، عبدالله پور، 1394) پاسخ دادند. در مطالعه همبستگی حاضر، به منظور آزمون روابط ساختاری در مدل مفروض، از روش آماری مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج نشان داد که مدل مفروض واسطه مندی نسبی راهبردهای نظم بخشی شناختی هیجان در رابطه بین تنیدگی تحصیلی ادراک شده و هیجانات پیشرفت مثبت و منفی با داده ها برازش مطلوبی دارد. علاوه بر این، نتایج نشان داد که در مدل مفروض، تمامی وزن های رگرسیونی از لحاظ آماری معنادار هستند و در این مدل به ترتیب 25 و 21 درصد از پراکندگی نمرات هیجانات پیشرفت مثبت و هیجانات پیشرفت منفی از طریق متغیرهای مکنون تنیدگی تحصیلی ادراک شده و راهبردهای نظم بخشی شناختی هیجان تبیین می شود. همچنین نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که بخشی از پراکندگی مشترک بین دوایر مفهومی تنیدگی تحصیلی ادراک شده و هیجانات پیشرفت مثبت و منفی از طریق راهبردهای نظم بخشی شناختی هیجان تبیین پذیر است.
    کلیدواژگان: تنیدگی تحصیلی، راهبردهای نظم بخشی شناختی هیجان، هیجانات پیشرفت، تحلیل واسطه ای
  • مجید علیجان نوده پشنگی*، محمدرضا بهرنگی، بیژن عبداللهی، حسن رضا زین آبادی صفحات 65-80
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی مولفه‏های اثربخشی رهبری آموزش و یادگیری در کلاس های درس مدارس متوسطه صورت گرفت. در انجام پژوهش رویکرد کیفی از نوع پدیدارشناسی استفاده شده که از نظر هدف، کاربردی است. در گردآوری داده‏‏‏‏‏‏ها از مصاحبه نیمه ساختاریافته چندگانه (16 مدیر، 15 معلم، 8 استاد، 7 گروه دانش آموزی و مشاهده 8 تدریس منتخب) استفاده شد. مصاحبه‏ها با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. برای تحلیل این اطلاعات، از روش تحلیل محتوای استقرایی با کدگذاری در سه سطح باز، محوری و گزینشی و با استفاده از نرم‏افزار مکس‏کیو دی‏آاستفاده شد. نتایج حاصل‏‏‏ از تحلیل مصاحبه‏‏‏‏‏‏ها نشان دهنده 9 مقوله (بعد) کلی برای اثربخشی رهبری آموزش‏‏‏ و یادگیری بود. بعد ارائه آموزش شامل 22 مولفه، مدیریت کلاس درس 8، برنامه ریزی و آمادگی‏ 7، جو کلاس درس 9، نظارت، ارزیابی و پیگیری 8، همکاری، ارتباطات و پیشرفت حرفه ای 6، ویژگی‏‏‏های فردی معلم 13، مشارکت و تعامل دانش آموزان 13 و تفاوت‏‏‏های فردی 5 مولفه بود. نتایج این پژوهش معیارهایی برای اثربخشی معلم در کلاس درس به عنوان رهبر آموزش و یادگیری مشخص کرد که معلمان با تمرکز بر این ابعاد و مولفه‏‏‏های آن می‏توانند به طور مداوم به سنجش و توسعه دانش‏ها و مهارت‏‏‏های خود بپردازند؛ همچنین این ابعاد بایستی مورد توجه مدیران، ناظران و راهنمایان آموزشی و مسئولان و برنامه ریزان قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آموزش و یادگیری، اثربخشی رهبری، تحلیل کیفی
  • علی قاسمی*، پروین کدیور، هادی کرامتی، مهدی عرب زاده صفحات 81-94
    هدف اصلی از اجرای پژوهش حاضر بررسی روایی و پایایی پرسش نامه 24 سئوالی خودکارآمدی معلمان است. روش پژوهش یک طرح توصیفی – همبستگی است. گروه نمونه 501 نفر شامل 298 نفر معلم مرد و 203 نفر معلم زن بود که از بین معلمان آموزش و پرورش شهرستان های پارسیان، عسلویه و شیبکوه از توابع استان های هرمزگان و بوشهر به روش تصادفی – طبقه ای انتخاب شدند و پرسش نامه خودکارآمدی معلم را تکمیل کردند. روایی پرسش نامه با استفاده از تحلیل عامل اکتشافی و تحلیل عامل تاییدی انجام شد. تحلیل عامل اکتشافی نیز با استفاده از روش عامل یابی مولفه اصلی و چرخش واریماکس انجام شد و سه مولفه خودکارآمدی برای درگیر کردن دانش آموزان، خودکارآمدی برای مدیریت کلاس و خودکارآمدی برای راهبردهای تدریس به دست آمد. نتایج تحلیل عامل تاییدی نشان داد که شاخص های برازش استخراج شده مطلوب است و داده های پژوهش با مدل نظری سه عاملی خودکارآمدی معلم برازش دارد. پایایی پرسش نامه با استفاده از روش ضریب آلفا کرونباخ محاسبه شدکه مطلوب و پذیرفتنی بود. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که پرسش نامه خودکارآمدی معلم، ابزاری معتبر و با پایایی و روایی مطلوب است و قابلیت کاربرد در پژوهش های آموزشی و روان شناختی را دارد.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی معلم، مدیریت کلاس، درگیر کردن دانش آموزان، راهبردهای تدریس
  • فتانه یزدانی*، عفت عباسی، محمد حسنی، مجید علی عسگری صفحات 95-117
    این پژوهش با هدف طراحی و اعتبارسنجی الگوی بومی تربیت اجتماعی بر اساس اسناد بالادستی وزارت آموزش و پروش انجام شده است. روش تحقیق ترکیبی شامل روش کیفی و کمی است. در بخش کیفی تحلیل محتوای کیفی، مبتنی بر قیاس است. و در بخش کمی نظرخواهی از متخصصان است. جامعه آماری در بخش کیفی، اسناد بالادستی شامل سند تحول بنیادین و سند برنامه درسی ملی ونمونه پژوهش، بخش های مربوط به تربیت اجتماعی در این اسناد است. و در بخش کمی متخصصان رشته برنامه ریزی و آشنا با اسناد بالادستی می باشد. داده ها به شیوه کدگذاری بر اساس الگوی تایلر بر مبنای چهار عنصر هدف (شناختی، عاطفی و روانی حرکتی)، محتوا (انتخاب و سازماندهی)، روش و ارزشیابی تحلیل شد. و با توجه به نظرات متخصصان در مرحله کمی تعدیل و اصلاح گردید. پس از اصلاح، موارد نتایج به دست آمده نشان داد که در بخش اهداف شناختی ویژگی ها شامل: قابلیت تجزیه و تحلیل ارزش ها، آشنا کردن متربی با پایگاه اجتماعی خود، شایستگی ها، توجه به تفاوت های فردی، آشنایی با ارزش های اجتماعی، اهمیت و جایگاه قانونمندی، پذیرش هویت اسلامی و ملی. در اهداف عاطفی ویژگی ها شامل قابلیت ایجاد و تقویت علاقه در متربی جهت تحقق شایستگی های فضیلت محور، مشارکت فعال، روحیه احترام گذاری، استدلال در حل مسائل اجتماعی و تحمل آراء دیگران است. در بخش اهداف روانی-حرکتی ویژگی ها شامل: قابلیت ایجاد مهارت در متربیان در جهت تجزیه و تحلیل مسائل اجتماعی، حل مسئله، مهارت های ارتباطی. ویژگی های محتوا شامل قابلیت ایجاد شناخت و بررسی اهمیت نقش خانواده، فرایند درونی ساختن ارزش ها، نقد و بررسی خرده فرهنگ ها، تفسیر واژه های مشترک اجتماعی، تنظیم محتوا به صورت افقی، عمودی، تلفیقی. ویژگی های روش شامل قابلیت استفاده از روش های پرسشگری، تعقل و تفکر، استدلال، گفتمان، فضای مجازی و رسانه ای و ایفای نقش است و ویژگی های ارزشیابی شامل قابلیت استمرار ارزشیابی، سنجش عملکرد متربیدرمشارکتعملی،میزانتسلطمتربینسبتبهوظایف، ارزشیابیمشارکتیوبهکارگیریروش هایگوناگوناست.اعتبار الگوی طراحی شده براساس این ویژگی ها از نظرمتخصصان،مناسب ارزیابی شد.
    کلیدواژگان: تربیت اجتماعی، اسناد بالادستی، طراحی الگوی برنامه درسی، دوره متوسطه
|
  • S. Moradizadeh*, Z. Pirani, A. Faghihi Pages 9-20
    This study aims to provide an academic burnout structural model based on school atmosphere, educational self-efficiencry and social support of students of high schools of lorestan province. The study method is coordinoated descriptive method and the study population includes all of the girl and boy students of the first and second level of high schools of lorestan prorince during 94-95 educational year (128163 members) selected by classified rondom sampling. The sample, selected by kocran formula, includes 400 members. To measure the resarch variables, academic burnout questionnaires (Borso, 1974), philips' social support (1986), Jick and Mdgan’s educational self-efficincy (1990) and atmosphere of Halpean and ctaft were applied. To analyze the data, t-test and SEML structural equation model were applred. To determine the model fitness base on proposed variables in this study, by Lisrel software, at first variable's relationship with its factors, and then the variable relationship and factors with academic burnout and its factors were investigated. In accordance with studied theories, results showed that expected model has a good fitness for academic burnout (fitness between 93 to 97). Also the results showed that there is a meaningful and negative relationship between atmosphere and academic burnout. There is a meaningful and negative relationship between self-efficiency and academic burnout. There is a negative and significant relationship between academic burnout and social support. The results showed that academic burnout is more frequent in boys than girls. There is no significant difference between first and second levels of high school regarding academic burnout.
    Keywords: academic burnout, atmosphere on the school, self-efficiienncy, social support
  • jaleh ahmadi, Ali Zeinali * Pages 21-32
    The current study aimed to examine the mediating role of academic procrastination, academic stress and sleep quality on the causal relationship between social network addiction and academic achievement of the high school students. This research is a descriptive correlational study. Statistical population covered all the students in Urmia high schools. Study participants were 204 female and 156 male students who were selected through cluster random sampling. Data were collected by using Turel and Serenko’social network addiction questionnaire (2012), Solomon and Rothblum’s academic procrastination questionnaire (1984), Sun, Dunne, Hou and Xu’s academic stress scale (2011), and Pittsburgh’s sleep quality scale (1989) and the mark average of previous term for measuring academic achievement. Data were analyzed by using Pearson correlation and structural equation modeling. Results showed that social network addiction has an indirect negative effect on academic achievement through creating academic procrastination, decreasing sleep quality and increasing academic stress. Increased use of social network increases procrastination among students and spending excessive amounts of time in these networks reduces quality of sleep that both of them, in turn, increase academic stress which leads to dropout.
    Keywords: social network addiction, Academic Achievement, aca-demic procrastination, Academic Stress, sleep quality
  • S. Haghighi*, Gh. Maktabi*, M. Shehniyailagh, A. Haji Yakhchali Pages 33-48
    The aim of this study was to evaluate the effectiveness of an intervention based on future time perspective theory on achievement motivation, academic self-efficacy and time perspective in high school male students in Ahwaz. This research was done in an experimental design with pre-test, post-test and follow-up with an active control group. The population consisted of all tenth grade male students that were educated in the theoretical branch in Ahwaz. Among them, 40 students who had problems in the dependent variables and had been introduced by school officials were chosen. Then, they were randomly grouped into experimental and control groups. This study used these questionnaires: Test of Motivation Achievement (TMA), self-efficacy subscale of Patterns of Adaptive Learning Scales (PALS) and Zimbardo Time Perspective Inventory (ZTPI). The results of MANCOVA and ANCOVA revealed Peetsma and Vanderveen time perspective based intervention increase achievement motivation, academic self-efficacy and future time perspective and decrease present fatalistic and present hedonistic time perspective. Furthermore, the results showed that the effects of intervention on achievement motivation, academic self-efficacy and future time perspective are stable in the passage of time.
    Keywords: Time Perspective, Achievement Motivation, Academic Self-Efficacy
  • A. Khodaei*, H. Zare Pages 49-64
    This study examined the mediating effect of cognitive emotion regulation strategies on the relationship between perceived academic stress and achievement emotions. In a sample consisting of 330 university students, the Perceived Academic Stress Questionnaire (PASQ, Zajacova, Lynch & Espenshade, 2005), the Cognitive Emotion Regulation Questionnaire (CERQ, Garnefski, Kraaij & Spinhoven, 2001), and Achievement Emotion Questionniare-Revised (AEQ-R, Abdollahpour, 1394) were administered. Structural equation modeling was used to assess the mediating effects model of cognitive emotion regulation strategies on the relationship between perceived academic stress and achievement emotions. Results showed that the partially mediated model of cognitive emotion regulation strategies on the relationship between perceived academic stress and achievement emotions had good fit to data. Furthermore, all of the regression weights in the hypothesized model were statistically significant and model' predictors accounted for 25% and 21% of the variance in positive and negative achievement emotions, respectively. In sum, the findings show that a part of available variance between conceptual cycles of perceived academic stress and positive and negative achievement emotions can be accounted for by cognitive emotion regulation strategies.
    Keywords: Academic Stress, Cognitive Emotion Regulation Strat-egies, Achievement Emotions, Mediation Analysis
  • M. Alijan Nodehpashangi*, M. Behrangi, B. Abdollahi, H.R. Zeinababdi Pages 65-80
    The aim of this study is to Identify Teaching/Learning Leadership Effectiveness components in the Secondary Schools, Using the phenomenological qualitative approach. The sample for this study consists 16 School principal, 15 teachers, 8 University faculty members, 7 student groups and 8 Selected teaching film. The data were collected by semi-structured interviews. The interviews continued to reach the theoretical saturation. To analyze the data, the inductive content analysis method with three levels of open, axial and selective coding was used. For more accurate analysis, MAXQDA software was used. The results of data analysis indicated 9 categories (dimensions) for Teaching/Learning Leadership Effectiveness. Training Delivery dimension consists of 22, Class handling of 8, Planning and readiness of 7,Classroom environment of 9, Monitoring, assessment and following of 8, Cooperation, communication and professional development of 6, Teacher's Individual Features of 13, Participation and interaction of students of 13 and individual differences of 5 components. The results of this study indicated some criteria for the effectiveness of the teacher in the classroom as the leader of Teaching and Learning. By focusing on these dimensions, teachers can continuously measure and develop their knowledge and skills. Also, these dimensions should be considered by managers, supervisors and educational guides and officials and planners.
    Keywords: Teaching, Learning, Leadership Effectiveness, Qualita-tive Analysis
  • A. Ghasemi*, P. Kadivar, H. Keramati, M. Arabzadeh Pages 81-94
    The main purpose of this article is investigating the validity and reliability of teacher's self- efficacy questionnaire.
    Questionnaires were administered on teachers, of Asalouyeh, Parsian and Shibkooh cities in Hormozgan and Bushehr provinces of Iran. The sample group consists of 501 teachers, 298 men and 203 women. They were selected with randomized stratified sampling and answered to the questionnaire.
    Validity of teacher's self- efficacy questionnaire is verified by exploratory factor analysis (EFA) and confirmatory factor analysis (CFA). EFA is conducted with principal components and rotation of varimax method. Three factors are obtained: self- efficacy for classroom engagement, self- efficacy for student management and self- efficacy for instructional strategy. Result of confirmatory factor analysis (CFA) also showed that the fitness of the factors is good. Reliability of teacher self- efficacy is obtained with Alpha Cronbach’s Coefficient method. The result was good and acceptable.
    The result showed that the three factors of teacher self- efficacy inventory has good and acceptable validity and reliability. It can be used in instructional and psychological research in Iran.
    Keywords: Teacher's Self- Efficacy, Self-Efficacy for Student Management, Self- Efficacy for Classroom Engege-ment, Self- Efficacy for Instructional Strategy
  • F. Yazdani*, E. Abbasi, M. Hasani, M. Aliasgari Pages 95-117
    This research was aimed at designing and validating the native social education model based on the high level documents. The combined research methodology is a qualitative and quantitative method. In the qualitative section, the content analysis is based on analogy. Quantitative part includes expert’s advices. The statistical community in the qualitative section includes the high level documents which consists of the document on the fundamental transformation and the national curriculum planning. The research sample is the social education sectors in these documents. In the quantitative section of the field, there are some famous specialists in the field of planning familiar with high-level documents. The data were analyzed using coding method based on Tyler's model and on the basis of four objective criteria (cognitive, emotional, and psychomotor), content (selection and organization), method and evaluation. The results were modified according to the views of specialists in the stage of modification. After modifications, the results showed that in the cognitive objectives section, the characteristics includes: ability to analyze values, Familiarizing the student with his social base, competencies, paying attention to individual differences, familiarity with social values, the importance of lawfulness, acceptance of Islamic and national identity. In emotional goals, features include: Possibility of creating and promoting interest in students in order to fulfil the virtue-based competencies, active participation, the spirit of respect, the argumentation of social issues, tolerating the others' opinions. In Psycho-motor goals, features include: the ability to develop skills in the analysis of social problems, problem solving, communication skills. Content features include: the ability to create and understand the importance of family role, the process of constructing values, subcultures review, common social words commentary, horizontal, vertical and combined compilation of content setting. Traits of the method include: Ability to use the methods of questioning, Reasoning and thinking, Reasoning, discourse, media and cyberspace, role play. Evaluation features include: the ability of continuous assessment, measuring the practical performance of the student, the degree of mastery of the tasks, the participatory evaluation, and the application of various methods. The credibility of the designed pattern based on these features was evaluated as appropriate by experts.
    Keywords: Social Education, High-Level Documents, Curriculum Pattern Design, Secondary School