فهرست مطالب

برنامه ریزی رفاه و توسعه اجتماعی - پیاپی 36 (پاییز 1397)

فصلنامه برنامه ریزی رفاه و توسعه اجتماعی
پیاپی 36 (پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/26
  • تعداد عناوین: 7
|
  • امیر صابری، جمیله توکلی نیا *، محمدتقی رضویان، اسماعیل قادری صفحات 1-34
    گردشگری قبل از هر چیز، یک مسئله اقتصادی است. ساماندهی فضای جغرافیایی در امر مبادله آزاد گردشگری شکل می گیرد و تجارت مسافرت بر پایه سرمایه داری و سودآوری انجام می شود. ازاین رو گردشگری در فرایند عرضه و تقاضا، جلوه هایی از توسعه را نشان می دهد. مولفه اصلی پارادایم گردشگری پایدار، ساخت رابطه و اتحاد برای قدرتمندتر ساختن ظرفیت های جامعه محلی و انتقال اقتصاد محلی به شیوه ای پایدار، که برای محیط زیست نیز مطلوب فایده باشد، است. گردشگری به عنوان صنعتی نوپا در جهان، در ردیف یکی از سه منبع درآمدی اول به شمار می آید ولی در ایران به دلایل فراوان هنوز جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده است. شهرستان کاشان در استان اصفهان به عنوان یکی از مهم ترین قطب های گردشگری کشور با آثار باستانی برجسته، بناهای تاریخی و معماری کهن و شایان تحسین خود، از دیرباز مورد توجه گردشگران ایرانی و خارجی بوده است. جایگاه شهر کاشان در جذب در کشور و حجم زیاد ورود گردشگر به آن بالطبع بر شیوه مدیریت یکپارچه این شهر بی تاثیر نخواهد بود. به دلیل قدمت تاریخی و حجم ورودی گردشگران شرایط خاصی بر این منطقه حکمفرما است. در این پژوهش از روش ترکیبی AHP_SWOT استفاده شد که بر اساس نتایج بدست آمده بیشترین امتیاز به نقاط تهدید (332/2) تعلق گرفت؛ بقیه امتیازها به ترتیب به نقاط قوت (218/3)، نقاط ضعف (218/3) و در نهایت به نقاط فرصت (824/4) تعلق گرفته است که با توجه به نمودار پاراگراف، راهبرد مناسب برای شهر کاشان راهبرد تدافعی است که می تواند علاوه بر تاکید بر توسعه گردشگری، لزوم اهمیت به مشارکت مردم و ذینفعان، حفظ منابع طبیعی، میراث ارزشمند و تقویت زیرساخت ها را هرچه بیشتر روشن نماید.
    کلیدواژگان: روش SWOT، AHP، شهر کاشان، برنامه ریزی استراتژیک، توسعه اقتصادی-توسعه اجتماعی
  • سیده معصومه حسینی اخگر *، اسماعیل بلالی، مریم مختاری صفحات 35-60
    عوامل موثر بر امنیت در دوران معاصر دستخوش تغییر گردیده است. این تحقیق عوامل موثر بر امنیت اجتماعی در شهرهای یاسوج و همدان را بررسی کرده است. اعتماد اجتماعی و دینداری از تاثیرگذارترین عوامل موثر محسوب شده اند. بررسی فرضیات با استفاده از مدل رگرسیون چند مرحله ای و در بین نمونه 750 نفری از شهروندان 18 سال به بالا نتایج ذیل را در بر داشته است: در بررسی ابعاد امنیت احساس امنیت سیاسی و احساس امنیت در شهر، در همدان بیشتر از یاسوج است. اما احساس امنیت اقتصادی و احساس امنیت جانی در شهر، در یاسوج بیشتر از همدان است. ارتباط بین دینداری و امنیت سیاسی، امنیت در شهر و امنیت اقتصادی در هر دو شهر تایید شد، ارتباط اعتماد تعمیم یافته با احساس امنیت سیاسی و اقتصادی نیز در هر دو شهر تایید شد و در همدان رابطه ی قویتری را نشان میدهد. اعتماد به مراجع رسمی در یاسوج با هر چهار بعد احساس امنیت اجتماعی رابطه ی معنی دار قوی برقرار کرده است. رابطه ی اعتماد به مراجع غیر رسمی با همه ابعاد امنیت در یاسوج معنی دار است ولی در همدان تنها با ابعاد احساس امنیت سیاسی و احساس امنیت در شهر رابطه ی خیلی ضعیف برقرار کرده است. رابطه ی اعتماد به دوستان و احساس امنیت در شهر، اقتصادی و سیاسی در یاسوج معنی دار است، اما در همدان این نوع اعتماد تنها با ابعاد احساس امنیت در شهر و سیاسی معنی دار  است و این رابطه در همدان ضعیفتر است.
    کلیدواژگان: امنیت، احساس امنیت، اعتماد، امنیت اجتماعی، امنیت اقتصادی
  • غلامرضا لطیفی * صفحات 61-101
    مدیریت شهری در ایران در وضعیت کنونی دچار مسائل و مشکلات جدی فراوانی است. تجزیه وتحلیل چالش های مدیریت شهری، بیانگر چندگانگی در مدیریت شهری، تعدد فعالیت های موازی بین سازمانی و درنتیجه نابسامانی و ناهماهنگی، هدر رفت انرژی و سرمایه ملی، بی توجهی به عنصر زمان در رویارویی با شهروندان و نارضایتی آن ها است. بنابراین با توجه به گستره امور، نیاز به رویکردی تازه در مدیریت شهری از سویی و راهبردهای دولت و ایجاد تحول در ساختار اداری و مدیریتی کشور از سوی دیگر، لزوم توجه به شهرداری ها به عنوان نهادی محلی و اجرایی و واگذاری اختیارات و وظایف جدید را توجیه کرده است. هدف از این تحقیق چگونگی دستیابی به مدیریت شهری مطلوب و کارآمد از طریق استقرار مدیریت یکپارچه و هماهنگ شهری در سیستم مدیریت شهری در ایران است که در نهایت به شناسایی و تدوین راهکارهای تحقق مدیریت یکپارچه و هماهنگ شهری منجر خواهد شد. این تحقیق به شیوه پیمایشی انجام شد و روش مورد استفاده برای تحلیل در این پژوهش روش توصیفی و تحلیلی می باشد و از نرم افزار SPSS و روش AHP با استفاده از نرم افزار EXPERT CHOICE برای استخراج داده های پرسشنامه استفاده شده است. جامعه پژوهش گروه اول مدیران ارشد شهری و گروه دوم، متخصصان شهری (نهادهای دولتی)، دانشجویان و استادان و شهروندان در برمی گیرد که با استفاده از روش های رایج نمونه گیری حجم نمونه برآورد گردید و نهایتا به 195 نفر رسید. نتایج حاصل از تحقیق نشان داد اگرچه شهرداری به عنوان نهادی محلی نقش پررنگی در زمینه های نظارت، کنترل، برنامه ریزی و اجرا در امور مربوط به شهر را دارا می باشد اما این نهاد با توجه به اینکه با مسائل شهری از نزدیک مانوس است در زمینه سیاست گذاری و وضع قوانین اختیارات بسیار کمی داشته و بیشتر فعالیت هایش جنبه خدماتی دارد. بنابراین به منظور دستیابی به مدیریت کارآمد و پایدار شهری لازم است در این زمینه تجدیدنظر شده و شهرداری به عنوان نهادی موثر در امور شهری از اختیارات بیشتری برخوردار گردد. به نظر می رسد این مهم از طریق اصلاح، تدوین و تنظیم قوانین و مقررات به دست آید تا ضمانت اجرایی نیز داشته باشد. از طرفی مهم ترین موانع و چالش های مدیریت یکپارچه و هماهنگ شهری عدم وجود قوانین و مقررات جدید و مشخص و نبود ضمانت اجرایی این قوانین، فاصله بین قانون گذار و واقعیت های اجرایی در سطح محلی، عدم تمایل به مشارکت و هماهنگی بین سازمان ها و ارگان های مختلف، عدم وجود برنامه هایی با زمان بندی مشخص جهت اجرای پروژه ها، استقلال طلبی سازمان های مسئول و عدم وجود ارتباطات مدیریتی بین مدیران در کلان شهر اصفهان، از دید کارشناسان مدیریت شهری مطرح شده است.
    کلیدواژگان: مدیریت هماهنگ شهری، مدیران ارشد شهری، متخصصان شهری، اصفهان، قانون
  • اسماعیل جهانی دولت آباد *، رحمان جهانی دولت آباد صفحات 103-139
    چکیده در تمام جوامع دارای قشربندی اجتماعی، همواره اقشار کم درآمدی یافت می شوند که از توانایی اداره کردن زندگی خود و تهیه امکانات حداقلی لازم برای زندگی برخوردار نیستند. این گروه ها بیشتر از اقشار دیگر در معرض آسیب های مختلف قرار دارند و در مقابل بیماری ها، بحران های اقتصادی و بلایای طبیعی، آسیب پذیرتر از بقیه مردم اند. یکی از راهکارهایی که در جوامع امروزی به منظور فراهم ساختن زمینه اشتغال این گروه ها و کاستن از مشکلات آن ها به کار گرفته می شود استفاده از ظرفیت مشاغل خانگی است که این امر معمولا در قالب شرکت های تعاونی صورت می گیرد. بر همین اساس، در مطالعه حاضر سعی شده است عملکرد شرکت های تعاونی در توانمندسازی اقشار کم درآمد از طریق مشاغل خانگی مورد بررسی قرار گرفته و با شناخت نقاط ضعف و قوت این شرکت ها، الگویی مطلوب برای توانمندسازی این اقشار ارائه شود. برای این منظور، پرسشنامه محقق ساخته در بین 30 نفر از مدیران شرکت های تعاونی فرش دست بافت و پرسشنامه AHP در بین 20 نفر از کارشناسان بخش تعاون و مشاغل خانگی توزیع شده و اطلاعات گردآوری شده در قالب مدل های سوات (SWOT) و تحلیل سلسله مراتبی (AHP) مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتایج حاکی از آن است که به طورکلی وضعیت توانمندی اقشار کم درآمد تحت تاثیر عملکرد ضعیف شرکت های تعاونی در حوزه مشاغل خانگی، به ویژه از بعد اقتصادی، چندان رضایت بخش نیست. در همین راستا، الگوی پیشنهادی پژوهش حاضر، به عنوان یک الگوی اقتصادی، دستیابی به توانمندی اقشار کم درآمد توسط تعاونی ها و مشاغل خانگی را معلول بکارگیری اقدامات راهبرد تدافعی در ابتدای کار و بهره گیری از اقدامات بازنگری، محافظه کارانه و تهاجمی در ادامه می داند.
    کلیدواژگان: توانمندسازی، ایجاد اشتغال، اقشار کم درآمد، تعاونی ها، مشاغل خانگی
  • فریبرز محمدی، ستار پروین *، یاسر رستگار صفحات 141-174
    مسکن مهر سیاست خانه دار شدن دولت در سال های اخیر برای آن شهروندانی است که فاقد مسکن بودند. به نظر می رسد عدم برنامه ریزی و توجه به مسائل اجتماعی و فرهنگی در تشکیل و ساخت مسکن مهر از سوی تصمیم گیران، باعث پدیداری ناهنجاری های اجتماعی در آینده خواهد شد. مفهوم مسکن علاوه بر مکان فیزیکی، کل محیط مسکونی را نیز در برمی گیرد که شامل تمامی خدمات و تسهیلات ضروری مورد نیاز برای به زیستن خانواده ها است. ساخت مسکن حداقلی برای شهروندان بدون توجه به آسیب های اجتماعی آن، می تواند جامعه را با چالش های اساسی روبرو کند که حل آنها هزینه های بسیاری را می طلبد. مقاله حاضر بر آن است تا با روش توصیفی-تحلیلی با بهره جستن از نظریه های مختلف حوزه سیاستگذاری اجتماعی، ناهنجاری های اجتماعی در رابطه محیط مسکونی، اکولوژی شهری و بی سازمانی اجتماعی به تبیین چالش های سیاستگذاری اجتماعی در حوزه مسکن با تاکید بر شناسایی و سنجش میزان تاثیر مولفه های سیاستگذاری اجتماعی در شکل گیری ناهنجاری های اجتماعی در بین ساکنان مهر پرند، بپردازد. به منظور دستیابی بدین مهم، به کمک ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیونی و تحلیل مسیر میزان همبستگی، اثر و مسیر تاثیرگذاری این مولفه ها براساس فرضیات تحقیق، سنجیده شده است. نتایج بیانگر آن است که  ناهنجاری های اجتماعی در بین ساکنان مسکن مهر نتیجه ی عدم دسترسی به مولفه های؛ حس تعلق خاطر، فراغتی و تفریحی، نظارتی و کنترل، ارتباطی و تعاملات اجتماعی، سرمایه اجتماعی، تجانس فرهنگی، دسترسی به کار و اشتغال و سرانه های فرهنگی است که  تا حد زیادی در محدوده مورد مطالعه رعایت نشده و بروز پیدا کرده است.
    کلیدواژگان: سیاستگذاری اجتماعی، ناهنجاری اجتماعی، مسکن مهر، پرند
  • نسیم عبدالله زاده*، کیوان بلند همتان، محمد امجد زبردست صفحات 175-208
    هدف پژوهش حاضر، ارائه روایت های زنان از نابرابرهای جنسیتی در میدان آموزش است تا بتوان عوامل و مکانیسم های این نابرابری را در مناطق حاشیه ای نایسر شهر سنندج شناسایی و تحلیل نمود. برای این منظور از سه دیدگاه فمینیستی، بوردیویی و چافتز برای مبانی نظری سود جسته و از روش تحلیل روایت مضمونی که در آن عدم قطعیت، پیچیدگی و تضادها و دوگانگی را برنمی تابد و زندگی و موقعیت فرودست زنان را نشان می دهد، استفاده شده است. با 18 نفر از زنانی که تجربه زندگی و آموزش در نایسر را داشته اند مصاحبه به عمل آمد و نتیجه تحلیل روایت زنان نشان می دهد که نابرابری در چهار حوزه خانواده، مراکز آموزشی، اجتماع محلی و فضای فکری و فرهنگی حاکم روی می دهد و در چهار مضمون اصلی؛ فقر مادی و عدم سرمایه فرهنگی خانواده ها، فرسودگی تحصیلی ناشی از نابرابری جنسیتی، احساس محرومیت منزلتی/ حاشیه ای و نظام مردسالارانه و تجانس آن با شرایط حاشیه نشینی جای می گیرد و نابرابری جنسیتی را تولید و بازتولید می کنند. باوجوداین، زنان آموزش را راهی برای ارتقاء، کسب منزلت و آگاهی خود دانسته اما شرایط حاشیه نشینی قدرت مانور کمتری به آن ها می دهد. این شرایط برای زنان حاشیه نشین مضاعف می باشد. ازیک طرف زن بودن و نابرابری جنسیتی ناشی از آن و از طرف دیگر شرایط حاشیه نشینی، توامان نابرابری در میدان آموزش را سبب شده اند. در مورد اول می توان به نظام مردسالارانه و سلطه کلیشه ها و عقاید آن و هم چنین عدم استقلال مالی و قدرت تصمیم گیری زنان اشاره کرد و در دیگری شرایط ویژه حاشیه نشینی که در آن احساس محرومیت منزلتی/ حاشیه ای، بی توجه به نیازهای آموزشی در مدارس، ضعف اقتصادی و عدم سرمایه فرهنگی که خانواده ها با آن مواجه هستند، قابل ذکر است.
    کلیدواژگان: نابرابرهای جنسیتی، میدان آموزش، مناطق حاشیه ای، تحلیل روایت مضمونی
  • محمدحسین کریم، سیدمهدی حسینی، علی سردارشهرکی * صفحات 209-230
    با توجه به اهمیت صنعت بیمارستان، این پژوهش به بررسی کارایی و بهره وری در بیمارستان های دوازده استان کشور با استفاده از مدل تحلیل فراگیر داده ها بر مبنای روش حداقل سازی عوامل تولید (VRS) و شاخص مالم کوئیست طی دوره زمانی 1395-1385 پرداخته است. نتایج پژوهش نشان می دهد که کارایی کلیه بیمارستان ها در طول دوره مورد بررسی روند صعودی داشته اند و همچنین استان های شمالی نسبت به استان های جنوبی از کارایی بالاتری برخوردارند. همچنین در سال های مورد مطالعه کمترین میزان کارایی فنی مربوط به واحد بیمارستان استان سیستان و بلوچستان بوده است. از طرفی نتایج شاخص مالم کوئیست نشان می دهد که در دوره مورد بررسی شاخص تغییر بهره وری کل برای 12 استان 034/1 می باشد و برای کل استان های مورد بررسی تغییرات در کارایی مقیاس، تغییرات کارایی مدیریتی و تغییرات بهره وری کارایی فنی کاهش یافته، اما افزایش بیشتر در تغییرات کارایی تکنولوژیکی توانسته موجبات افزایش در تغییرات بهره وری کل عوامل تولید را فراهم نماید. با توجه به نتایج پژوهش، پیشنهاد می شود که به منظور افزایش کارایی و بهره وری در بیمارستان ها اقداماتی مانند بهبود کمی و کیفی خدمات، افزایش توان جذب منابع مالی، ارزیابی مستمر عملکرد، واگذاری ارائه خدمات به بخش غیردولتی، استفاده بهینه از نیروی انسانی، افزایش اختیارات مدیریتی در بیمارستان ها و تخصیص بهینه تخت ها در دستور کار قرار گیرد.
    کلیدواژگان: کارایی، بهره وری، تحلیل پوششی داده ها (DEA)، مالم کوئیست، بیمارستان های ایران
|
  • Amir Saberi, Jamile Tavakoliniya * Pages 1-34
    Tourism is, above all, an economic issue. The organization of geographic space is shaping the free trade of tourism, and the business of travel is based on capitalism and profitability. Therefore, tourism in the process of supply and demand, shows the effects of development. The main component of the sustainable tourism paradigm is building relationships and unions in order to strengthen the capacity of the local community and transfer the local economy in a sustainable way, which is also beneficial for the environment. Tourism is considered as one of the first three sources of income in the world as the most innovative industrial in the world, but in Iran, for many reasons, it still has not found its true status. The city of Kashan in the province of Isfahan has long been regarded by both Iranian and foreign tourists as one of the most important tourist hubs of the country with its outstanding antique works, its historical and architectural monuments and its admiration. The position of the city of Kashan in attracting tourists in the country and the large amount of tourist arrival will not affect the integrated management of this city. Due to the historic dates and volume of tourists entering, there are certain conditions in this region. In this paper, the combination method AHP_SWOT was used which according to the results obtained the highest score was given to the threat points (332/2); the rest scores were respectively the strengths (3 218/3), the weaknesses (3 218/3), and finally To the points of opportunity (4/824), according to the plot of the paragraph, a suitable strategy for Kashan is a defensive strategy that can, in addition to emphasizing the development of tourism, the importance of the participation of the people and stakeholders, preservation of natural resources, valuable heritage and Strengthening the infrastructure as much as possible.
    Keywords: SWOT, AHP method, Kashan City, Strategic Planning, Economic Development-Social Development
  • Seyede Masume Hoseini Akhgar *, Esmaeil Balali, Maryam Mokhtary Pages 35-60
    The factors affecting security in modern times have changed. This research investigates the factors affecting social security in Yasouj and Hamadan.  Results show that social trust and religiosity are the most influential factors. The hypothesis is analyzed using a multivariate regression model and among the sample of 750 individuals aged 18 years and over, the following results are included: In the study of security dimensions, feeling political security and feeling of security in the city in Hamadan, is more than that of Yasouj. But feeling the economic security and sense of physical security in the city in Yasouj is more than that of Hamadan. The relationship between religiosity and political security, security in the city and economic security in both cities was confirmed, the relationship of generalized trust with political and economic security was confirmed in both cities too, and shows a stronger relationship in Hamadan. Trusting official authorities in Yasouj with all four dimensions of social security feeling has made a meaningful relationship. The relationship of trust with unofficial authorities with all aspects of security in Yasouj is meaningful but in Hamadan, the relationship between politics and security in the city is very weak. The relationship between trus  in friends and feeling of security in the city is significant in Yasouj, but in Hamadan, this kind of trust is significant only in terms of the sense of security in the city and politics, and this relationship is weaker in Hamadan. The relationship between trust in friends and feeling of economic-political dimension and in the city security is significant in Yasouj, but in Hamadan this kind of trust is significant only in terms of the sense of security in the city and politics, and this relationship is weaker in Hamadan.
    Keywords: Security, Security Feeling, Trust, Social Security, Economic Security
  • Gholamreza Latifi Pages 61-101
    Urban management in Iran has a lot of serious problems in the current situation. The analysis of urban management challenges demonstrates the multiplicity of urban management, the multiplicity of parallel interagency activities, as a result of disruption and inconsistency, the loss of energy and national capital, the neglect of the element of time in dealing with citizens and their dissatisfaction. Therefore, with regard to the range of affairs, the need for a new approach to urban management on the one hand, and the government's strategies and the development of the administrative and managerial structure of the country on the other hand, justify the need to consider municipalities as local and administrative institutions and the assignment of new powers and duties. has done .The purpose of this research is to achieve good and efficient city management through the establishment of integrated and coordinated urban management in the urban management system in Iran, which will ultimately lead to the identification and formulation of solutions for the implementation of integrated and coordinated urban management. This research was conducted in a survey method and the method used for analyzing in this research is a descriptive and analytical method. Using SPSS software and AHP method, EXPERT CHOICE software was used to extract the data of the questionnaire. The research population is composed of the first group of urban and sub-urban managers and the second group, urban experts (state institutions), students and professors and citizens. Using the current sampling methods, the sample size was estimated and ultimately reached 195. The results of the research showed that although the municipality as a local institution has a strong role in monitoring, controlling, planning and implementing the city affairs, this institution, considering that it is closely associated with urban issues. Policies and regulations have very little authority and most of its activities have service aspects. Therefore, in order to achieve efficient and sustainable urban management, it is necessary to revise this area and the municipality will have more authority as an effective body in urban affairs. This seems to be achieved by amending, codifying and regulating laws and regulations to provide a performance guarantee. On the other hand, the most important barriers and challenges of integrated and coordinated urban management are the lack of new and specific rules and regulations, and the lack of enforcement of these laws, the gap between the legislator and the local implementation realities, the lack of willingness to engage and coordinate between organizations and organizations, different programs, lack of scheduled programs for implementation of projects, the independence of the responsible organizations and the lack of managerial communication among managers in the metropolis of Isfahan from the viewpoint of the experts of urban management.
    Keywords: Urban Coordinate Management, Senior Civil Servants, Urban Specialists, Isfahan, Law
  • Esmaeel Jahani Dolatabad *, Rahman Jahani Dolatabad Pages 103-139
    In all societies with social stratification, low income groups are always found that they do not have the ability to manage their lives and provide the minimum necessary living conditions. These groups are more vulnerable than others, and are more vulnerable to diseases, economic crises and natural disasters than the rest of the population. One of the solutions employed in today's societies to provide these groups' employment opportunities and to mitigate their problems is to use the capacity of home-based businesses, which is usually carried out in the form of cooperative companies. Accordingly, in this study, the performance of cooperative companies has been studied in empowerment of low income households through home-based businesses, and by identifying the weaknesses and strengths of these companies, presented a desirable model for empowerment of the above sectors. For this purpose, a researcher-made questionnaire was distributed among 30 managers of handwoven carpet co-ops and AHP questionnaires distributed among 20 experts in the field of cooperative and domestic jobs, and the information gathered in models of SWOT and AHP was analyzed. The results indicate that the low income status of the low-income households is not satisfactorily affected by the poor performance of the cooperative companies in the field of domestic jobs, especially in the economic field. In this regard, the proposed model of the present study, as an economic model, will enable the achievement of low-income groups' capacities by cooperatives and home-based businesses by the use of defensive strategies at the start of work and using recruiting, conservative and aggressive strategies.
    Keywords: Empowerment, Employment, Low-income Groups, Cooperatives, Domestic jobs
  • Fariborz Mohammadi, Satar Parvin *, Yaser Rastegar Pages 141-174
     “Mehr Housing” is the home-building policy of the government in recent years for those citizens who do not have house. It seems that the lack of planning and ignoring the social and cultural issues in the formation and construction of” Mehr Housing” by decision makers, will lead to the emergence of social anomalies in the future. The concept of “House", in addition to the physical location, also covers the entire residential environment, which includes all the essential services and facilities needed for the well-being of families. Making Minimal Housing for Citizens, without paying attention to its social damages, can encounter the society with major challenges which require a lot of costs to solve.
    The present paper seeks to use the descriptive-analytical method and utilizes various theories of social policy, social anomalies in relation to residential environment, urban ecology and Social disorganization, deals with the challenges of social policy in the field of “Parand Mehr Housing”. It focuses on identifying and measuring the impact of social policy components on the formation of social anomalies among its inhabitants.
    In order to achieve this, by using Pearson correlation coefficient, regression analysis and path analysis of correlation coefficient, the effect and the direction of influence of these components have been measured based on research hypotheses.The results indicate that social anomalies among residents of " Mehr House" have been created due to the lack of access to the components: sense of belonging,  leisure and recreation , monitoring and control, communication and social interactions, social capital, cultural consensus, access to work and employment And cultural per capita Which has largely been ignored and emerged in the study area.
    Keywords: Social Policy, Social Anomalies, Mehr Housing, Parand
  • Nasim Abdolahzadeh *, Keyvan Bolandhematan, Mohamadamjad Zebardast Pages 175-208
    The purpose of the present research was to offer women's narratives of gender inequalities in the field of education in order to identify and analyze the factors and mechanisms of these inequalities in the marginal areas of Naysar, Sanandaj. Any behavior, language, politics, and other actions reflecting the fixed and persistent view of the members of the community of women as subordinate beings means the inequality of gender that takes on more and more meaningful forms in the field of education. For this purpose, it has benefited from three perspectives, i.e., feminist, Bourdieu and Chaftez for theoretical foundations, and used the value of analyzing the content narrative in which uncertainty, complexity, contradictions and dichotomy are not tolerated and shows the subordinate position and life of women. The interviews with 53 women who had experience in life and education at Naysar came to the conclusion that the analysis of the narrative of women shows that inequality takes place in the four areas of the family, the teaching centers, and the local community and the patriarchal system, and its consistency with the marginal conditions and manifests itself in the sub-themes such as mastery of stereotypes and patriarchal molds, psychological and physical damages of parents, early and premature marriage, lack of attention to educational needs, high cost of educational centers and the provision of inequitable gender education. These sub-themes are overlapping in the field of education and produce and reproduce gender inequality in the field of education in the four main themes: the economic weakness and lack of the family background culture, academic exhaustion, the sense of deprivation of position/marginalization of this gender inequality, and nevertheless, women consider education as a way of development, position and consciousness, but the conditions of marginalization give them less power to maneuver.
    Keywords: Gender Inequalities, Education Field, Marginalized Areas, Content Narrative Analysis
  • Mohannad Hoseyn Karim, Seyed Mahdi Hoseyni, Ali Sardar Shahraki * Pages 209-230
    Considering the importance of the hospital industry, this study evaluated the efficiency and productivity of hospitals in 12 provinces nationwide using the universal data analysis model based on the method of manufacturing factor minimization (VRS) and Malmquist index during the period of 2006-2016. The results of this study indicated that the efficiency of all hospitals during the studied period has been upward, as well as the Northern provinces are more effective than southern provinces. Also, in the years under study, the least technical efficiency was related to Sistan and BaluchestanHospital unit. On the other hand, the results of the Malmquist index show that in the period under review, the total productivity change index for the 12 provinces is 1.034, and for the whole of the studied provinces, changes in scale efficiency, managerial efficiency changes, and productivity efficiency changes technically dropped. But further increases in technological efficiency changes have led to an increase in the total productivity changes of the production factors. According to the results of the study, it is suggested that, in order to increase the efficiency and productivity in hospitals, measures such as improving the quality of services, increasing the attractiveness of financial resources, continuous evaluation of performance, the assignment of services to the non-governmental sector, the optimal use of human force, increasing managerial authority in hospitals, and optimal allocation of beds on the agenda.
    Keywords: Efficiency, Productivity, Data Envelopment Analysis (DEA), Malmquist, Iranian Hospitals