فهرست مطالب

علوم زیستی ورزشی - پیاپی 34 (پای ی ز 1396)

فصلنامه علوم زیستی ورزشی
پیاپی 34 (پای ی ز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/30
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی صمدی *، عباسعلی گائینی، علی اصغر رواسی، مریم خالصی صفحات 301-314
    هدف این پژوهش بررسی تاثیر یک دوره تمرین مقاومتی فزاینده بر توده عضله و شاخص های اکسایشی و ضداکسایشی عضلانی موش های صحرایی دیابتی بود. طی یک مطالعه تجربی تعداد 24 سر رت ویستار به دو گروه تمرین مقاومتی (12=n) و کنترل (12=n) تقسیم شدند. دیابت از طریق تزریق تک دوز استرپتوتوزوسین (50 میلی گرم/ کیلوگرم وزن بدن، درون صفاقی) حل شده در بافر فسفات القا شد. گروه تمرین مقاومتی سه جلسه در هفته به مدت هشت هفته تمرین کردند. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین، حیوانات بی هوش شدند و خون گیری از قلب انجام گرفت. سپس عضله خم کننده دراز انگشتان پا (FHL) از اندام تحتانی حیوان جدا شد. برای مقایسه گروه ها از آزمون آماری تی مستقل استفاده شد. در گروه تمرین مقاومتی وزن عضله FHL و نسبت وزن عضله FHL/وزن بدن به طور معناداری بیشتر از گروه کنترل بود (به ترتیب 033/0= P و 002/0=P). میزان مالون دی آلدئید (MDA) عضله FHL در گروه تمرین مقاومتی 2/12 درصد بیشتر از گروه کنترل بود، اما تفاوت بین گروه ها به لحاظ آماری معنا دار نبود (176/0=P). همچنین، میزان پروتئین کربونیل (PC) عضله FHL در گروه تمرین مقاومتی 26 درصد کمتر از گروه کنترل بود، اما تفاوت بین گروه ها معنا دار نبود (062/0=P). به علاوه، یافته ها نشان داد محتوای گلوتاتیون تام (T-GSH) عضله FHL در گروه تمرین مقاومتی (به میزان 8/36 درصد) بیشتر از گروه کنترل بود (0001>P). افزایش مشاهده شده در وزن عضله در کنار بهبود ایجادشده در محتوای T-GSH و PC نشان می دهد که تمرین مقاومتی موجب کاهش میزان استرس اکسایشی عضلانی می شود و می تواند آثار ضدآتروفی مفیدی در دیابت داشته باشد.
    کلیدواژگان: استرس اکسایشی، تمرین مقاومتی، دیابت
  • علی اصغر مازنی *، محمدرضا حامدی نیا، امیر حسین حقیقی، نصرت الله هدایتی پور صفحات 315-332
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر دوازده هفته تمرینات مقاومتی – توانی با بارهای مختلف بر کارکردهای عضلانی و عملکردی بازیکنان فوتبال نخبه است. بدین منظور 36 آزمودنی از چهار دانشگاه و به روش نمونه گیری تصادفی به سه گروه مساوی شامل گروه 1، تمرینات مقاومتی- توانی با 70-60 درصد 1RM، گروه 2، تمرینات مقاومتی- توانی با 80-70 درصد 1RM، گروه 3، تمرینات مقاومتی – توانی با 90-80 درصد 1RM تقسیم شدند. برنامه تمرینات مقاومتی – توانی شامل شش حرکت بود که به مدت دوازده هفته (هر هفته سه جلسه) برای تمام گروه ها اجرا شد. نتایج نشان داد که بار سنگین موجب افزایش معنا داری در قدرت عضلانی پایین تنه نسبت به بار سبک شد. بار سنگین و متوسط موجب افزایش معنا داری در توان بی هوازی پایین تنه نسبت به بار سبک شد و بار سنگین کاهش معنا داری را در زمان دو 20 متر، 30 متر و زمان آزمون هاف نسبت به بارهای سبک و متوسط نشان داد و بین سایر بارها تفاوت معنا داری مشاهده نشد. در دو 10 متر سرعت و توان انفجاری نیز تفاوت معنا داری مشاهده نشد. پیشنهاد می شود بازیکنان فوتبال برای بهبود کارکردهای عضلانی و عملکردی خود از تمرینات مقاومتی– توانی با بار 90-80 درصد 1RM استفاده کنند.
    کلیدواژگان: تمرینات مقاومتی - توانی، بارهای مختلف، بازیکن فوتبال، کارکردهای عضلانی و عملکردی
  • فرانک صادقی پور وجدانی، رضا قراخانلو *، مسعود رحمتی، منصوره موحدین صفحات 333-349
    گلیکوژن سنتازکیناز3 بتا، کلید تنظیمی است که خروجی بسیاری از مسیرهای پیام رسانی را تعیین می کند. مهار آن در افزایش بقای نورونی موثر گزارش شده است. ازاین رو پژوهش حاضر به بررسی اثر شش هفته تمرین استقامتی بر بیان ژن GSK-3β در بخش حرکتی نخاع رت های نر ویستار با نوروپاتی دیابت می پردازد. بدین منظور 16 سر رت نر ویستار به طور تصادفی به چهار گروه سالم کنترل، سالم تمرین، نوروپاتی کنترل و نوروپاتی تمرین تقسیم شدند. برای القای دیابت از روش تزریق درون صفاقی محلول استرپتوزوسین (45 میلی گرم/کیلوگرم) استفاده شد. دو هفته پس از تزریق استرپتوزوسین، با اثبات نوروپاتی دیابت توسط آزمون های آلودینای مکانیکی و هایپرآلژزیای حرارتی، برنامه تمرین استقامتی با شدت متوسط به مدت شش هفته اجرا شد. 24 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی، رت ها تشریح و نورون های حرکتی L4-L6 بافت نخاع استخراج شد. بررسی بیان ژن نیز با روش Real Time-PCR صورت گرفت. تجزیه وتحلیل آماری نشان داد در مقایسه با گروه نوروپاتی کنترل، نوروپاتی تمرین کاهش بیان GSK-3β را تجربه می کند (02/0= P) ؛ از سوی دیگر اختلاف معناداری بین گروه های سالم کنترل و نوروپاتی کنترل دیده شد (02/0= P)، به طوری که بیان ژن در گروه نوروپاتی کنترل افزایش نشان داد، اما اختلاف گروه کنترل سالم و نوروپاتی تمرینی معنادار نبود. براساس نتایج این تحقیق یکی از عوامل احتمالی درگیر در گسترش آسیب نورون های حرکتی نوروپاتی دیابت، تنظیم افزایشی mRNAGSK-3β است و ورزش به عنوان یک راهبرد غیردارویی، می تواند آن را تعدیل و به سطوح نرمال نزدیک کند. بنابراین، پیشنهاد می شود GSK-3β به عنوان یک هدف درمانی بدیع در بیماری دیابت مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: بخش حرکتی نخاع، تمرین استقامتی، نوروپاتی دیابت، GSK، 3?
  • علی امامی، اصغر توفیقی *، سیامک رضایی عصری صفحات 351-369
    هدف از مطالعه حاضر بررسی استفاده از مکمل دهی دوهفته ای کوآنزیم Q10(CoQ10) و پیش سرمایی بر سطح سرمی کراتین کیناز (CK)، آسپارتات آمینوترانس فراز (AST) و لاکتات (LAC) پلاسمایی شناگران نوجوان نخبه حین تمرینات سنگین و رکوردگیری شنا بود. 32 پسر سالم داوطلب به صورت تصادفی به چهار گروه هشت نفری، مکمل دهی CoQ10، پیش سرمایی، مکمل دهی+پیش سرمایی و کنترل تقسیم شدند. آزمودنی ها طی 18 جلسه در تمرینات ترکیبی شنای سرعت و استقامت به مسافت 5 کیلومتر در هر جلسه شرکت کردند. خون گیری سه مرحله ای، پیش از رکوردگیری اول و سپس قبل و بعد از رکوردگیری دوم در مسافت های 800، 200 و 50 متر جمع آوری شد. آنالیز داده ها با آزمون های تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آنکووا انجام گرفت. مطابق با نتایج، تفاوت آماری معناداری در مرحله اول خون گیری با مقایسه بین گروهی سطح شاخص های CK، AST و LAC مشاهده نشد (05/0P˃). تفاوت آماری معناداری در مراحل دوم و سوم خون گیری با مقایسه بین گروهی مشاهده شد (05/0P˂). به طوری که سطح شاخص های CK، AST و LAC در گروه های پیش سرمایی و کنترل نسبت به گروه های مکمل دهی و مکمل دهی+ پیش سرمایی افزایش معناداری یافتند. در نتیجه، مکمل دهی CoQ10 از تغییرات نامطلوب شاخص های آسیب عضلانی در حین تمرینات سنگین و رکوردگیری شنا ممانعت می کند. درحالی که استراتژی پیش سرمایی به تنهایی تاثیری بر کاهش سطح شاخص های آسیب عضلانی ندارد.
  • سیروس چوبینه *، فاطمه شب خیز، حافظ رحیم زاده، حسین برزگری مروسی صفحات 371-382
    گشاد کننده های عروقی از تنظیم کننده های کلیدی فشارخون و سیستم قلبی – عروقی اند که این مطالعه با هدف بررسی تاثیر تمرینات تناوبی شدید بر تغییرات اپلین و نیتریک اکساید به عنوان گشادکننده های عروقی و تنظیم کننده فشارخون انجام گرفت. در این پژوهش اپلین و نیتریک اکساید و فشارخون پیش و پس از شش هفته تمرینات تناوبی اندازه گیری شد. بدین منظور دو گروه تجربی (10 نفر) و کنترل (10 نفر) شامل مردان میانسال شهر تهران با دامنه سنی 45 تا 55 سال به صورت تصادفی انتخاب شدند. پروتکل تمرین تناوبی با شدت بالا شامل 10 تناوب (45 ثانیه با شدت 85 تا 90 درصد ضربان قلب ذخیره و 2 دقیقه بازیافت) توسط گروه تجربی طی شش هفته اجرا شد. در پایان هفته سوم شدت تمرین به 12 تناوب تمرینی و 90 ثانیه بازیافت رسید. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی نمونه های خونی و اندازه گیری های آنتروپومتریکی و ترکیب بدنی از آزمودنی ها گرفته شد. نتایج نشان داد که شش هفته مداخله تمرین تناوبی شدید موجب افزایش معنادار میزان اپلین (001/0P = )، نیتریک اکساید (001/0P = )، و کاهش معنادار در میزان فشارخون سیستولی (001/0P = )، و دیاستولی (002/0P = )، در گروه تجربی شد. نتایج این پژوهش حاکی از تاثیر مفید ورزش بر روی دستگاه اپلینرژیک و فشارخون است و از طرفی نشان می دهد احتمالا افراد دچار فشارخون، می توانند به فعالیت تناوبی با شدت بالا بپردازند، لیکن تایید این مطلب نیازمند پژوهش های بیشتر در خصوص نقش تمرینات تناوبی شدید و ارتباط آن با فشارخون است.
    کلیدواژگان: اپلین، تمرین تناوبی با شدت بالا، فشارخون، قلب و عروق
  • مینو باسامی *، سجاد احمدی زاد، سایه هاتفی صفحات 383-398
    هدف این تحقیق مقایسه تاثیر فعالیت تناوبی بالاتنه و پایین تنه بر سوخت وساز چربی در افراد چاق بود. 12 زن چاق (شاخص توده بدن 5/5±1/31 کیلوگرم\مترمربع، سن 08/7 ± 9/32 سال) به طور داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند. آزمودنی ها یک جلسه فعالیت تناوبی را روی دوچرخه کارسنج و در جلسه ای دیگر روی کارسنج دستی با فاصله یک هفته، 2 دقیقه فعالیت با 85% حداکثر اکسیژن مصرفی همراه با 4 دقیقه استراحت فعال با 45% حداکثر اکسیژن مصرفی به مدت 30 دقیقه انجام دادند. قبل و بلافاصله پس از فعالیت دو نمونه خونی گرفته شد. مقدار اکسیژن مصرفی و دی اکسید کربن تولیدی برای محاسبه اکسیداسیون چربی اندازه گیری شد. پس از فعالیت تناوبی غلظت گلیسرول به طور معنا داری افزایش یافت (05/0P<)، اما بین فعالیت تناوبی بالاتنه و پایین تنه تفاوت معنا داری مشاهده نشد (05/0P>). اسید چرب غیراستریفیه پس از فعالیت تناوبی بالاتنه کاهش و پس از فعالیت تناوبی پایین تنه افزایش یافت (05/0P<). اکسیداسیون چربی مجموع وهله های فعالیت در جلسه پایین تنه به طور معنا داری بیشتر از فعالیت بالاتنه بود (05/0P<)، اما تفاوت معنا داری در اکسیداسیون چربی ست ها و مجموع آنها بین دو جلسه فعالیت مشاهده نشد (05/0P>). براساس یافته های تحقیق حاضر لیپولیز در پی فعالیت تناوبی در زنان چاق افزایش می یابد و فعالیت تناوبی پایین تنه بیشتر از فعالیت تناوبی بالاتنه در سوخت چربی موثرتر است. بر این اساس به افراد توصیه می شود تا برای افزایش سوخت چربی بر فعالیت های ورزشی پایین تنه تمرکز کنند.
    کلیدواژگان: اکسیداسیون چربی فعالیت بالاتنه، فعالیت پایین تنه، فعالیت تناوبی، لیپولیز
  • جواد وکیلی *، ناصر آقا محمد زاده، طناز میرزا علیلو صفحات 399-413
    دیابت نوع دو یک اختلال متابولیکی است که عوارض متعددی از جمله بیماری قلبی- عروقی را در پی دارد. برای پیشگیری از عوارض آن روش های مختلفی از جمله تغییر سبک زندگی و اصلاح رژیم غذایی پیشنهاد شده است. در این تحقیق اثر ده هفته تمرین مقاومتی و مکمل دهی سیاه دار بر برخی عوامل خطرزای قلبی- عروقی زنان دیابتی نوع دو بررسی می شود. به این منظور در یک طرح تحقیقی نیمه تجربی 31 زن میانسال مبتلا به دیابت نوع دو با میانگین و انحراف استاندارد سن 76/3±12/41 سال، وزن 9/7±15/79 کیلوگرم و شاخص توده بدنی 26/2±70/30 داوطلب شرکت در تحقیق شدند و به طور تصادفی در چهار گروه کنترل، تمرین، مکمل، ترکیبی (مکمل+تمرین) قرار گرفتند و به مدت ده هفته پروتکل تمرینی و مصرف مکمل ویژه خود را دنبال کردند. گروه تمرین، برنامه تمرین مقاومتی با وزنه را برای گروه عضلانی اصلی با شدت 40 تا 85 درصد یک تکرار بیشینه (IRM) سه جلسه در هفته به مدت ده هفته اجرا کردند. گروه مکمل در این مدت روزانه دو کپسول سیاه دار 500 میلی گرمی را در دو وعده صبحانه و ناهار صرف کردند. گروه ترکیبی هر دو برنامه تمرینی و مصرف مکمل را دنبال کردند. گروه کنترل نیز تحت هیچ گونه مداخله ای قرار نگرفت. نمونه های خونی در دو مرحله پیش از شروع تمرین و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی برای اندازه گیری متغیرهای تری گلیسرید (TG)، کلسترول تام (TC)، لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL) و بالا (HDL)، قند خون ناشتا (FBG) و مقاومت به انسولین انجام گرفت. برای تحلیل داده ها از آنوای دوراهه ( 4*2) در سطح معنا داری کمتر از 05/0 استفاده شد. براساس نتایج تحقیق حاضر در شاخص های FBG و مقاومت به انسولین در هر دو گروه تمرین و مکمل سیاه دار کاهش معناداری گزارش شد (05/0>P). اما در شاخص های TG، TC، LDL و HDL اثر تمرین معنادار بود، اما تاثیر مکمل سیاه دار روی عوامل مذکور معنادار نبود (05/0 کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، دیابتی نوع دو، عوامل خطرزای قلبی، عروقی، مکمل سیاه دار
  • سید مصطفی سراب زاده *، محمد شریعت زاده جنیدی، بیتا بردبار آذری صفحات 415-429
    این مطالعه به منظور مقایسه سرعت هدایت عصبی (NCV) اندام تحتانی سه گروه هشت نفره از بازیکنان فوتبال، دوندگان نیمه استقامت و دوندگان استقامت به همراه گروه کنترل با دامنه سنی 21 تا 26 سال انجام گرفت. برای بررسی پارامترهای الکترونروگرافی و سرعت هدایت هر آزمودنی، معاینه جداگانه تست عصبی محیطی با دستگاه الکترونروگرافی ENG انجام گرفت. به منظور تجزیه آماری از آزمون تحلیل واریانس برای مقایسه میانگین سرعت هدایت عصبی بین گروه ها در اندام غالب و غیرغالب و در صورت وجود تفاوت بین گروه ها از آزمون تعقیبی توکی استفاده شد. نتایج به دست آمده برای هر دو اندام غالب و غیرغالب تفاوت معنا داری را بین دو گروه نیمه استقامتی ها در برابر استقامت )0)(P= 0 (P= و فوتبال در برابر استقامت ) 0(P= ) 0(P= گزارش کرد. همین طور اختلاف معنا داری بین نیمه استقامتی ها در برابر کنترل) 002/0 (P= (002/0 (P= و فوتبال در برابر کنترل) 0 (P= ) 013/0 (P= ملاحظه شد. در اختلاف اندام غالب و غیرغالب هم اختلاف معنادار فقط در ورزشکاران فوتبال دیده شد) 04/0 (P=. براساس نتایج پژوهش حاضر می توان گفت که احتمالا توسعه هدایت عصبی در اندام تحتانی ورزشکاران اغلب در ورزش های با شدت بالاتر روی داده است که شاید به سیستم های انرژی یکسان آنها مربوط شود و همین طور پای برتر و تمرکز روی آن در الگوهای برنامه تمرینی محیط متغیر بیشتر از رشته هایی صرفا استقامتی با محرک های محیطی ثابت است.
    کلیدواژگان: اندام غالب (DL)، اندام غیرغالب (NDL)، استقامتی و نیمه استقامتی، سرعت هدایت عصبی (NCV)، فوتبال
  • علیرضا کاشف *، فرشاد غزالیان، نادر شاکری صفحات 431-441
    از علل مرگ ناگهانی در ورزش طولانی بودن مرحله استراحت قلبی است. هدف از این تحقیق مقایسه QTc از الکتروکاردیوگراف ورزشکاران مرد نخبه، باشگاهی و مبتدی است. نمونه آماری پژوهش 7 ورزشکار مرد قایقران تیم ملی کانو، 10 فوتبالیست مرد باشگاه نیروی زمینی و 10 دانشجوی غیر تربیت بدنی مرد بودند. میانگین و انحراف معیار 27 ورزشکار شامل گروه نخبه: سن 43/2 ± 42/22 سال، قد 29/4 ± 14/182سانتی متر، وزن 16/6 ± 28/81 کیلوگرم، شاخص توده بدنی 13/2 ± 53/24؛ گروه باشگاهی: سن 48/0± 30/20 سال، قد 27/4 ± 5/177سانتی متر، وزن 44/6 ± 6/71 کیلوگرم، شاخص توده بدنی 47/1 ± 69/22؛ و گروه مبتدی: سن 93/1 ± 20/20 سال، 71/4 ± 4/176 سانتی متر، وزن 5/7 ± 92/70 کیلوگرم، شاخص توده بدنی 13/2 ± 77/22 بود. کلیه آزمودنی ها در آزمون بروس تا مرحله واماندگی شرکت کردند. با استفاده از دستگاه الکتروکاردیوگرام ورزشی پیش و پس از آزمون بروس، الکتروکاردیوگراف آنها ثبت شد. پس از محاسبه فاصله زمانی QTc، نتایج با استفاده از روش آماری تحلیل واریانس چندعاملی و آزمون تعقیبی شفه استخراج شد. نتایج نشان داد که فاصله زمانی QTc در هر دو مرحله استراحت و واماندگی در سه گروه تفاوت معنا دار دارد (001/0> P). همچنین فاصله زمانی QTc در دو مرحله استراحت (001/0> P) و واماندگی (01/0> P) با افزایش سطح ورزشکاری از مبتدی به نخبه افزایش معنا داری را نشان داد. بنابراین می توان نتیجه گرفت که احتمالا ورزش و سطح آمادگی جسمانی می تواند موجب افزایش دپولاریزاسیون و رپولاریزاسیون بطن و عملکرد قلب شود.
    کلیدواژگان: الکتروکاردیوگراف، فاصله زمانی QT، ورزشکار نخبه، ورزشکار باشگاهی، ورزشکار مبتدی
  • محسن امینی زاده، احد شفیعی، محمدرضا کردی، مهلا سادات نبی زاده صفحات 443-456
    میکرو RNA پروآنژیوژنزی سلول های اندوتلیال است که این میکرو RNA، از طریق سرکوب EphrinA3 و افزایش مهاجرت برخی هدف های ژنی و پروتئینی (VEGF) موجب بهبود فرایند رگ زایی می شود. در این پژوهش 12 سر رت نر در سن هشت هفتگی با میانگین وزنی20±180 گرم انتخاب و تصادفی به دو گروه کنترل (6=n) و تمرین (6=n) تقسیم شدند. تمرین تناوبی شدید به مدت چهار هفته و هر هفته پنج روز شامل سه تناوب شدید (چهار دقیقه با شدت 90 تا 100 درصد (VO2max و سه تناوب سبک (دو دقیقه با شدت 50 تا 60 درصد VO2max) انجام گرفت. میزان بیان ژن ها با تکنیک Real time-PCR و از روش∆∆CT-2 محاسبه شدند. برای تعیین معنادار بودن متغیرها بین گروه های تحقیق از آزمون آماری t مستقل استفاده شد. یافته ها نشان داد تمرین تناوبی شدید موجب تغییر معنادار افزایش بیان ژن Mir-210 و VEGF شد (005/0P=)- (003/0P=). همچنین کاهش بیان ژن گیرنده EphrinA3 در گروه تمرین نسبت به گروه کنترل معنادار شد (000/0P=). به طور کلی شاید در اثر هیپوکسی، که همراه با تمرین تناوبی شدید اتفاق افتاده است، افزایش بیان ژن های Mir-210 و VEGF موجب بهبود عملکرد پروآنژیوژنزی سلول های اندوتلیال می شود که این سازگاری به افزایش رگ زایی در رت ها منجر شده است.
    کلیدواژگان: تمرینات تناوبی شدید، رگ زایی، عامل رشد اندوتلیال عروقی، میکرو RNA
  • |
    • Ali Samadi, Abass Ali Gaeni, Ali Asghar Ravasi, Maryam Khalesi Pages 301-314
      The aim of the present study was to investigate the effect of a period of progressive resistance training on muscle mass and muscular oxidative - antioxidative markers in diabetic rats. In an experimental study, 24 Wistar rats were divided into two groups: resistance training (n=12) and control (n=12). Diabetes was induced by single-dose injection of streptozotocin (50 mg/kg of body weight, intra protaneal, dissolved in phosphate buffer). Training group performed resistance training for 8 weeks, 3 sessions per week. 48 hours after the last training session, animals were anesthetized and blood was taken from the heart; then, the flexor hallucis longus muscle (FHL) was removed from the lower limb. Independent samples t test was used to compare the groups. In resistance training group, FHL muscle mass and FHL muscle mass / body weight ratio were significantly higher than the control group (P=0.002 and P=0.033 respectively). Level of MDA in FHL muscle of resistance training group was 12.2% higher than the control group, but the difference between the groups was not statistically significant (P=0.176). Protein Carbonyl (PC) level of FHL muscle in training group was 26% lower than the control group but the difference between the groups was not statistically significant (P=0.062). Moreover, findings showed that total glutathione content (T-GSH) of FHL muscle in training group was 36.8% higher than the control group (P
      Keywords: diabetes, oxidative stress, resistance training
    • Ali Asghar Mazani, Mohammad Reza Hamedineya, Amir Hossain Haghighi, Nosratollah Hedayatipour Pages 315-332
      The aim of the present study was to investigate the effect of 12 weeks of strength-power training with different loads on muscular and performing functions in elite soccer players. 36 subjects from 4 universities were randomly divided into 3 equal groups: group 1 (strength-power training with 60-70% of 1RM), group 2 (strength-power training with 70-80% of 1RM) and group 3 (strength - power training with 80-90% of 1RM). Strength-power training program included 6 movements which were performed for 12 weeks (3 sessions per week) for all groups. Results showed that heavy load significantly increased muscular strength of lower body compared with the light load. The heavy and intermediate loads significantly increased anaerobic power of lower body compared with the light load. The heavy load significantly decreased the time of 20 and 30 meter run and Hoff test compared with the light and intermediate loads. No significant differences were observed in other loads. Also, there were no significant differences in the 10 meter sprint and explosive power. It is suggested that soccer players should use strength- power training with the load of 80-90% of 1RM to improve their muscular and performing functions.
      Keywords: different loads, muscular, performing functions, soccer player, strength, power training
    • Faranak Sadeghi, Reza Gharakhanlou, Masoud Rahmati, Mansoureh Movahedin Pages 333-349
      Glycogen synthase kinase 3 beta is a regulator key of many signaling pathways. It is reported that inhibition of this kinase increases neuronal survival. Accordingly, in this study, the effect of 6 weeks of endurance training on the gene expression of GSK-3β in the motor area of the spinal cord of male Wistar rats with diabetic neuropathy was investigated. For this aim, 16 male Wistar rats were randomly assigned to four groups: healthy control, healthy trained, neuropathy control, neuropathy trained. Intraperitoneal injection of a STZ (streptozotocin) solution (45 mg/kg) was used to induce diabetes. 2 weeks after STZ injection, the mechanical allodynia and thermal hyperalgesia tests demonstrated the diabetic neuropathy. A moderate endurance training protocol was performed for 6 weeks. 24 hours after the last training session, the rats were sacrificed and the L4-L6 motor neurons of the spinal cord tissue were removed. GSK-3β mRNA expression was performed using Real Time-PCR. Statistical analysis showed that neuropathy trained group experienced a decrease in the GSK-3β expression compared with neuropathy control group (P=0.02). On the other hand, there was a significant difference between healthy control and neuropathy control groups (P=0.02), that is to say the gene expression increased in neuropathy control group. However, there was no significant difference between healthy control and neuropathy trained groups. The results show that one of the factors involved in the spread of damage to motor neurons of diabetic neuropathy is incremental regulation of mRNAGSK-3β and training as a non-pharmacotherapy strategy can modulate and return it to normal levels. Therefore, it is suggested that GSK-3β should receive attention as a novel treatment target in diabetes.
      Keywords: diabetic neuropathy, endurance training, GSK, 3β, motor area of spinal cord
    • Ali Emami, Asghar Tofighi, Siyamak Rezaei Asri Pages 351-369
      Glycogen synthase kinase 3 beta is a regulator key of many signaling pathways. It is reported that inhibition of this kinase increases neuronal survival. Accordingly, in this study, the effect of 6 weeks of endurance training on the gene expression of GSK-3β in the motor area of the spinal cord of male Wistar rats with diabetic neuropathy was investigated. For this aim, 16 male Wistar rats were randomly assigned to four groups: healthy control, healthy trained, neuropathy control, neuropathy trained. Intraperitoneal injection of a STZ (streptozotocin) solution (45 mg/kg) was used to induce diabetes. 2 weeks after STZ injection, the mechanical allodynia and thermal hyperalgesia tests demonstrated the diabetic neuropathy. A moderate endurance training protocol was performed for 6 weeks. 24 hours after the last training session, the rats were sacrificed and the L4-L6 motor neurons of the spinal cord tissue were removed. GSK-3β mRNA expression was performed using Real Time-PCR. Statistical analysis showed that neuropathy trained group experienced a decrease in the GSK-3β expression compared with neuropathy control group (P=0.02). On the other hand, there was a significant difference between healthy control and neuropathy control groups (P=0.02), that is to say the gene expression increased in neuropathy control group. However, there was no significant difference between healthy control and neuropathy trained groups. The results show that one of the factors involved in the spread of damage to motor neurons of diabetic neuropathy is incremental regulation of mRNAGSK-3β and training as a non-pharmacotherapy strategy can modulate and return it to normal levels. Therefore, it is suggested that GSK-3β should receive attention as a novel treatment target in diabetes.
      Keywords: diabetic neuropathy, endurance training, GSK, 3β, motor area of spinal cord
    • Siroos Choobineh, Fatemeh Shabkhiz, Hafez Rahimzadeh, Hossein Barzegari Marvast Pages 371-382
      Vasodilators are one of the key regulators of blood pressure and cardiovascular system. The aim of this study was to evaluate the effect of high intensity interval training on apelin and nitric oxide changes as vasodilators and regulators of blood pressure. In this study, apelin and nitric oxide were measured before and after 6 weeks of interval training. For this purpose, 2 groups: experimental (n=10) and control (n=10) of middle aged men (age range 45-55) in Tehran city were randomly selected. High intensity interval training protocol consisted of 10 intervals (45 seconds with 85-90% of heart rate reserve and 2 minutes of recovery) which was performed by the experimental group in 6 weeks. At the end of the third week, intensity of training increased to 12 training intervals and 90 seconds of recovery. 48 hours after the last training session, blood samples and anthropometric measures and body composition were taken. The results showed that 6 weeks of high intensity interval training intervention significantly increased apelin (P=0.001) and nitric oxide (P=0.001) while it significantly reduced systolic (P=0.001) and diastolic (P=0.002) blood pressures in the experimental group. The results indicated the beneficial effect of exercise on apelinergic system and blood pressure and also showed that those with high blood pressure may have high intensity interval activity. However, this idea requires further research on the role of high intensity interval training and its relationship with blood pressure.
      Keywords: apelin, blood pressure, cardiovascular system, high intensity interval training
    • Minoo Basami, Sajad Ahmadizad, Sayeh Hatefi Pages 383-398
      The aim of the present study was to compare the effect of upper and lower body interval exercise on fat metabolism in obese individuals. 12 obese women (body mass index 31.1±5.5 kg/m2, age 32.9±7.08 years) voluntarily participated in the study and performed a session of interval exercise on a cycle ergometer and another session on arm cranking ergometer with one-week interval, 2 min. of activity at 85% of VO2max and 4 min. of active recovery at 45% of VO2max for 30 min. Two blood samples were collected before and immediately after the exercise. To calculate fat oxidation, oxygen consumption and expired CO2 were measured. Glycerol concentration increased significantly (P0.05). Non-esterified fatty acid (NEFA) decreased following the upper body interval exercise, while, it increased following lower body interval exercise (P0.05). Based on the findings of the present study, lipolysis increases following interval exercise in obese women and lower body interval exercise is more effective when burning fat than upper body interval exercise. Therefore, it is suggested that individuals should concentrate on lower body exercises to increase fat oxidation.
    • Javad Vakili, Naser Aghamohammad Zadeh, Tannaz Mirza Alilu Pages 399-413
      Type II diabetes is a metabolic disorder that results in different undesirable effects such as cardiovascular diseases. Different methods such as correction of lifestyle and nutrition are suggested to prevent its undesirable effects. Therefore, the aim of this study was to determine the effect of 10 weeks of resistance training with Vaccinium arctostaphylos supplementation on some cardiovascular risk factors in women with type II diabetes. In a semi-experimental study, 31 middle-aged women with type II diabetes (mean age 41.12±3.76 years, weight 79.15±7.9 kg and body mass index (BMI) 30.70±2.26) voluntarily participated in this study and were randomly assigned to four groups: control (C), training (T), supplement (S) and combined (supplement training) (ST) and followed their training protocol and supplementation for 10 weeks. Training group conducted resistance training with weights for major muscles with 40-85% of one repetition maximum (1RM) for 10 weeks, 3 sessions per week. Supplement group daily took 2 capsules (each 500mg) of Vaccinium arctostaphylos twice a day (at breakfast and lunch). Combined group had training and supplementation together while the control group did not participate in any intervention. Blood samples were collected before training and 48 hours after the last training session to measure triglyceride (TG), total cholesterol (TC), low density lipoprotein (LDL), high density lipoprotein (HDL), fasting blood glucose (FBG) and insulin resistance. Two-way ANOVA (2*4) was used for data analysis at significance level of 0.05. The results showed a significant decrease in FBG and insulin resistance in both training and supplement groups (P
      Keywords: cardiovascular risk factors_resistance training_type 2 diabetes_Vaccinium arctostaphylos supplement
    • Say Mostafa Sarabzadeh, Mohammad Shariatzadeh Jonadi, Bita Bordbar Azari Pages 415-429
      The aim of this study was to compare nerve conduction velocity (NCV) of lower limb in 3 groups (each group 8 subjects): soccer players (SOC), mid-endurance runners (MR), endurance runners (ER) and a control group (C) with the age range of 21-26. To evaluate electroneurography parameters and conduction velocity of each subject, separate peripheral nerve test with the electroneurography system (ENG) was performed. For data analysis, analysis of variance was used to compare mean nerve conduction velocity in dominant and non-dominant limbs of all groups and Tukey post hoc test was used in case of a difference among the groups. The results for both DL and NDL reported significant differences between MR and ER (P=0) (P=0) and between SOC and ER (P=0) (P=0). Also, there were significant differences between MR and C (P=0.002) (P=0.002) and between SOC and C (P=0) (P=0.013). In terms of the differences of DL and NDL, a significant difference was observed only in SOC (P=0.04). Based on the present study, it can be stated that probably nerve conduction of lower limb of athletes has developed mostly in higher intensity sports and it may be related to their similar energy systems. Also, dominant leg and a concentration on this leg is higher in training patterns of changing environment than mere endurance fields with constant environmental stimuli.
      Keywords: dominant limb (DL), endurance, mid, endurance, nerve conduction velocity (NCV), non, dominant limb (NDL), soccer
    • Ali Reza Kashef, Frashad Ghazaleyan, Nader Shakeri Pages 431-441
      One of the reasons of sudden death in sport is the prolonged QT interval. The aim of this study was to compare QTc of electrocardiography of elite, club and beginner male athletes. 7 male athletes of canoe national team, 10 male football players of Niroo-E-Zamini club and 10 male non-athlete students were selected as the sample. The mean and SD were as follows: elite subjects: age 22.42±2.43 yrs, height 182.14±4.29 cm, weight 81.28±6.16 kg and BMI 24.53±2.13; club subjects: age 20.30±0.48 yrs, height 177.5±4.27 cm, weight 71.6±6.44 kg and BMI 22.69±1.47; beginner subjects: age 20.20±1.93 yrs, height 176.4±4.71 cm, weight 70.92±7.5 kg and BMI 22.77±2.13. All subjects participated in Bruce protocol until exhaustion. Before and after the Bruce test, their ECG was recorded with ECG Machine. After QTc time interval was calculated, the results were extracted by MANOVA and Scheffe post hoc test. The results showed a significant difference in QTc time interval at rest and exhaustion among the 3 groups (P
      Keywords: club athlete, beginner athlete, ECG, elite athlete, QTc time interval
    • Mohsen Aminizadeh, Ahad Shafiee, Mohammas Reza Kordi, Mahla Sadat Nabavi Zadeh Pages 443-456
      Mir-210 is pro-angiogenic micro-RNA in endothelial cells that improves angiogenesis process by suppressing (EphrinA3) and increasing the migration of some gene and protein targets (VEGF). In this study, 12 male rats (age: 8 weeks, mean weight: 180±20 g) were selected and randomly divided into control (n=6) and exercise (n=6) groups. High intensity interval training was performed for 4 weeks, 5 days a week including 3 high intervals (4 minutes at 90-100% of VO2max) and 3 low intervals (2 minutes at 50-60% VO2max). Gene expression was calculated by Real time-PCR technique and 2-∆∆CT. Independent t test was used to determine the significance of variables between the groups.The results showed that high intensity interval training significantly changed the increase of gene expression of Mir-210 and VEGF (P=0.005) (P=0.003). Also, the decrease in gene expression of EphrinA3 receptor in the exercise group was significant compared with the control group (P=0.000). Generally, perhaps due to hypoxiawhich happened along with high intensity interval training, increased gene expression of Mir-210 and VEGF improved the pro-angiogenic function of endothelial cells and this adaptation increased angiogenesis in rats.
      Keywords: angiogenesis, high intensity interval training, microRNA, vascular endothelial growth factor