فهرست مطالب

نشریه رشد و یادگیری حرکتی - ورزشی
پیاپی 27 (بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/21
  • تعداد عناوین: 10
|
  • شهاب پروین پور*، محمود شیخ، رسول حمایت طلب، فضل الله باقرزاده صفحات 1-14
    روش تمرینی دوتایی روشی است که در آن افراد در گروه های دو نفری برای یادگیری مهارت های حرکتی با هم مشارکت می کنند و به نظر می رسد این روش با افزایش کارایی و اثربخشی شرایط تمرین ویژگی های یک محیط بهینه آموزشی را داشته باشد. هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر تمرین دوتایی بر یادگیری شنای کرال سینه بود. به این منظور 20 کودک پسر 7 تا 9 ساله، دو گروه 10 نفره تمرین دوتایی و انفرادی را تشکیل دادند. نوآموزان گروه دوتایی پس از شنیدن دستورالعمل های آموزشی و مشاهده مدل ماهر، دو به دو می شدند و نیمی از آنها با ورود به آب به اجرای بدنی مهارت مورد نظر از شنای کرال سینه می پرداختند و فرد بیرون از آب در نقش مربی برای یار خود پس از مشاهده دقیق کوشش او بازخورد اجرای وی را می داد. پس از هر چند کوشش نوآموزان نقش خود را با هم عوض می کردند. این در حالی بود که کودکان گروه تمرین انفرادی پس از دستورالعمل های آموزشی و مشاهده مدل ماهر، همه وارد آب می شدند و همزمان به اجرای بدنی مهارت مورد نظر می پرداختند. در آزمون یادداری از اجرای 10 متر شنای هر کودک فیلم برداری شد و سپس فیلم ها توسط دو مربی فدراسیون با استفاده از چک لیست ارزیابی شنای کرال سینه ارزیابی شد. ضریب پایایی بین آزمونگری 90/0 به دست آمد. نتایج آزمون یادداری نشان دهنده اختلاف معنادار گروه تمرین دوتایی نسبت به گروه تمرین انفرادی بود (05/0>P). بر اساس نتایج می توان نتیجه گیری کرد که روش دوتایی، علاوه بر مقرون به صرفه بودن از لحاظ مصرف انرژی و فضای آموزشی، اثربخشی بیشتری نیز نسبت به روش های سنتی آموزش شنا دارد.
    کلیدواژگان: روش تمرین دوتایی، شنای کرال سینه، کودکان، یادگیری مشاهده ای
  • زهرا ملاکریمی، احمدرضا موحدی*، سید محمد مرندی، فاطمه بهرامی صفحات 15-37
    هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی و مطالعه تاثیر تمرینات با توپ سوئیسی بر بهبود کارکرد حسی- حرکتی سه پسر مبتلا به اختلال طیف اوتیسم بود. در این پژوهش از روش مورد منفرد استفاده شد. سه شرکت کننده دچار اختلالات طیف اوتیسم تمرینات توپ سوئیسی را به مدت نه هفته انجام دادند. تغییر در نمره های خرده آزمون حیطه حسی- حرکتی از طریق آزمون عصب روان شناختی نپسی در طول مداخله و دو هفته پس از پایان مداخله در توالی های یک هفته ای اندازه گیری شد و در پایان پس از دو ماه دوباره از شرکت کنندگان آزمون گرفته شد. مداخله مورد نظر در مورد هر سه شرکت کننده اثربخش بود (با PND 100% برای شرکت کننده اول و 78/77 درصد برای شرکت کننده های دوم و سوم) و این کاهش دو هفته پس از مداخله پایدار ماند. یافته های پژوهش نشان داد تمرینات با توپ سوئیسی موجب بهبود چشمگیر کارکرد حسی- حرکتی پسران مبتلا به اوتیسم می شود.
    کلیدواژگان: اوتیسم، تمرین، توپ سوئیسی، کارکرد حسی - حرکتی، کودکان
  • مسعود ظهیری *، شهزاد طهماسبی بروجنی، مهدی آقاپور، نسترن مجدی نسب صفحات 39-57
    چارچوب نقطه چالش دیدگاهی نظری برای فهم تاثیرات متغیرهای تمرینی در یادگیری حرکتی است. با توجه به این چارچوب، متغیرهای تداخل ضمنی و بازخورد آگاهی از نتیجه رابطه تنگاتنگی با سطح مهارت و دشواری تکلیف مورد یادگیری دارند. ازاین رو هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر تمرینات مبتنی بر چارچوب نقطه چالش بر کنترل قامت افراد مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس بود. به این منظور کنترل قامت 22 فرد 20 تا 65 ساله مبتلا به ام اس از میان بیماران انجمن ام اس شهر اهواز که به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و تجربی انتخاب شده بودند، با استفاده از دستگاه فورس پلیت اندازه گیری شد. آزمودنی های گروه تجربی به مدت 12 جلسه، هر هفته سه جلسه 45 دقیقه ای به انجام تمرینات پرداختند و گروه کنترل تحت مداخله قرار نگرفتند. داده ها با روش تحلیل واریانس مرکب و تحلیل واریانس با اندازه گیری تکراری تحلیل شد (05/0≥P). نتایج نشان داد کنترل قامت گروه تجربی نسبت به گروه کنترل در نتیجه پروتکل تمرینی چهارهفته ای بهبود معنا داری یافت. همچنین کنترل قامت گروه تجربی در پس آزمون نسبت به پیش آزمون پیشرفت معنا داری داشت؛ بنابراین تحقیق حاضر از چارچوب نقطه چالش حمایت کرد و مربیان و کاردرمانان می توانند برای انجام مداخلات بالینی موثر برای بهبود تعادل و نوسانات قامتی در بیماران ام اس پروتکل تمرینی مربوط را به کار برند.
    کلیدواژگان: تمرین گام برداری، دشواری تکلیف کنترل قامت، مولتیپل اسکلروزیس، نقطه چالش
  • علی شفیع زاده* صفحات 59-77
    هدف این پژوهش پیش بینی میزان تاثیر و سهم عوامل رشدی و مهارتی مرتبط با استعدادیابی پیش از شروع آموزش فوتبال بر عملکرد مهارتی نوجوانان 10 تا 12 ساله پسر پس از هشت جلسه آموزشی بود. جامعه آماری تمام مدارس فوتبال دارای مجوز شهر اصفهان بود که در نهایت 16 مدرسه با محقق همکاری کردند. نمونه شامل 171 نوجوان پسر (میانگین و انحراف استاندارد سن 79/0± 01/11سال، قد 8/7± 141سانتی متر و وزن 5/7± 03/34کیلوگرم) بود که از هر مدرسه فوتبال در هر رده سنی چهار آزمودنی به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. عملکرد مهارتی آزمودنی ها شامل دویدن با توپ، چرخیدن با توپ، دریبل کردن و سرعت دویدن از طریق آزمون های استعدادیابی فوتبال که اقتباسی از فدراسیون فوتبال انگلستان بود، پیش از شروع دوره آموزش فوتبال و پس از هشت جلسه آموزش اندازه گیری شد. اعتبار این آزمون ها 90 درصد و روایی آن 85 درصد بود. در این پژوهش از آمار توصیفی و رگرسیون چندمتغیره گام به گام استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها چهار مدل را برای پیش بینی عملکرد مهارتی نوجوانان 10 تا 12 سال پس از هشت جلسه آموزش براساس آزمون های ابتدای دوره آموزشی مشخص کرد. در نهایت مدل کامل 4/59 درصد از تغییرپذیری در نمره ملاک را تبیین کرد.
    کلیدواژگان: آزمون، آموزش، استعدادیابی، فوتبال، مهارت، نوجوانان
  • ملیحه رضایی، مریم نزاکت الحسینی*، رخساره بادامی صفحات 79-91
    هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر ده هفته بازی سایه بر مهارت های حرکتی بنیادی کودکان پیش دبستانی بود. تحقیق از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و گروه کنترل است و شرکت کنندگان در تحقیق 28 دختر و پسر شش ساله بودند که به صورت در دسترس از بین کودکان مراجعه کننده به یکی از مراکز پیش دبستانی انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه تجربی (5 دختر و 9 پسر) و کنترل (5 دختر و 9 پسر) قرار گرفتند. گروه تجربی به مدت ده هفته (3 جلسه 45 دقیقه ای) برنامه بازی سایه را اجرا کردند و گروه کنترل تنها به فعالیت های معمول دوره پیش دبستانی پرداختند. پیش آزمون و پس آزمون با استفاده از «مجموعه آزمون های ارزیابی حرکت کودکان» به عمل آمد. این آزمون دارای سه خرده آزمون مهارت های چالاکی دستی، مهارت های توپی و مهارت های تعادلی است. تجزیه وتحلیل آماری با استفاده از تحلیل کوواریانس (05/0α=) انجام گرفت. نتایج نشان داد ده هفته بازی سایه بر خرده آزمون مهارت های چالاکی دستی، مهارت های تعادلی و همچنین نمره کل مهارت های بنیادی اثر معنا داری داشت، اما اثر بازی سایه بر مهارت های توپی معنا دار نبود. یافته های این پژوهش مبین آن است که بازی سایه ممکن است موجب بهبود مهارت های حرکتی بنیادی کودکان پیش دبستانی شود.
    کلیدواژگان: بازی سایه، چالاکی دستی، مهارت های حرکتی بنیادی، مهارت های توپی، مهارت های تعادلی
  • برهان الدین قاری، حسن محمدزاده، جلال دهقانی زاده* صفحات 93-107
    هدف از تحقیق حاضر، بررسی ارتباط بین اجرا و ادراک اندازه هدف در شرایط کانون توجه بیرونی و درونی، همچنین بررسی ارتباط بین ادراک اولیه اندازه هدف و اجرا بود. 70 دانشجوی پسر (با میانگین سنی 6/1 21 سال) داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند. آنها به صورت تصادفی و براساس نوع دستورالعمل توجهی در دو گروه تمرکز توجه درونی و بیرونی قرار گرفتند. آزمودنی ها تکلیف پرتاب دارت را در 20 کوشش اجرا کردند. آزمون تخمین اندازه هدف پیش از اجرای کوشش ها، در پایان کوشش ها و پس از اولین کوشش موفق، اجرا شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. نتایج نشان داد بین اجرا و ادراک اندازه هدف در گروه تمرکز بیرونی، ارتباط مثبت و معنا داری وجود دارد. اما در گروه تمرکز درونی، ارتباط معنا داری بین اجرا و ادراک اندازه هدف، مشاهده نشد. همچنین بین ادراک اولیه و اجرا در هر دو گروه، ارتباط معنا دار نبود. می توان گفت که تمرکز توجه می تواند یک عامل واسطه ای برای ظهور پدیده ادراک ویژه عمل باشد.
    کلیدواژگان: ادراک ویژه عمل، تمرکز توجه، توجه بیرونی، توجه درونی، هدف عمل
  • احمد نیک روان *، ولی الله کاشانی، الهه مصطفایی فر صفحات 109-121
    هدف پژوهش حاضر مطالعه تاثیر محرومیت از خواب و مداخله پس گستر بر یادگیری ناپیوسته بازی شبیه سازی‏شده تنیس بود. 50 نفر از دانشجویان دختر 19 تا 25 ساله دانشگاه سمنان با توجه به پرسشنامه های مرتبط با متغیرهای تحقیق به عنوان نمونه انتخاب و به پنج گروه خواب کامل، محرومیت از خواب، خواب و مداخله پس گستر، محروم از خواب و مداخله پس گستر و فاصله کمتر از یک ساعت تقسیم شدند. برای سنجش یادگیری ناپیوسته از بازی شبیه سازی‏شده تنیس که قوانین و شیوه امتیازدهی شبیه به بازی واقعی بود، استفاده شد. برای تحلیل استنباطی داده ها از آزمون تحلیل واریانس یکطرفه و اندازه گیری های مکرر در سطح معناداری 05/0≥ P استفاده شد. نتایج نشان داد تفاوت یادگیری ناپیوسته (001/0Sig=) و نمره های یادداری گروه های پژوهش (001/0Sig=) معنادار است. سطح اجرای روز بعد گروه های دارای فاصله زمان استراحت کافی بین دو جلسه و استراحت کامل، نسبت به روز قبل بالاتر بود. کم خوابی و مداخله پس‏گستر اثر معکوس داشتند. بنابراین افرادی که در حال یادگیری مهارت اند، باید بر الگوی خواب و فعالیت های روزانه خود نیز توجه داشته باشند تا یادگیری مهارت دچار اختلال نشود و از تمرین خود بهره بیشتری ببرند.
    کلیدواژگان: بازی رایانه ای، خواب، محرومیت، مداخله پس گستر، یادگیری ناپیوسته
  • علی ظهیری *، مهدی شهبازی، محمدرضا کردی، جمال فاضل کلخوران صفحات 123-136
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر خستگی مرکزی و محیطی بر هماهنگی حرکتی ورزشکاران دانشگاهی بود. جامعه آماری پژوهش کلیه دانشجویان دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تهران بودند که از این میان 24 نفر به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. آزمودنی ها پس از شرکت در پیش آزمون هماهنگی حرکتی دودستی، به طور تصادفی برحسب نوع خستگی به دو گروه خستگی مرکزی و محیطی تقسیم شدند. پس از اعمال مداخله مورد نظر به مدت 12 ساعت، پس آزمون هماهنگی حرکتی دودستی به عمل آمد. به منظور بررسی تفاوت بین گروه ها از آزمون تی مستقل و برای تعیین تفاوت درون گروهی از آزمون تی همبسته در سطح معنا داری 05/0 P≤ استفاده شد. نتایج نشان داد میانگین زمان انجام تکلیف و زمان خطای گروه های تحت مداخله خستگی مرکزی (004/0=P) و محیطی (0001/0=P) نسبت به پیش آزمون افزایش معنا داری داشتند. همچنین در پس آزمون نتایج تفاوت معنا داری را در بین هماهنگی حرکتی دودستی گروه های خستگی مرکزی و محیطی نشان داد (006/0=P). با توجه به نتایج، پژوهشگران پیشنهاد می کنند که برنامه های تمرینی و کاری ورزشکاران به گونه ای هماهنگ شود که شامل تمریناتی برای افزایش استقامت ذهنی در راستای تمرینات بدنی باشد تا در شرایط مختلف ورزشکار بتواند عملکرد بهینه خود را ارائه کند.
    کلیدواژگان: خستگی مرکزی، خستگی محیطی، هماهنگی دودستی، هماهنگی دوپایی
  • محمد نادری، داریوش خواجوی، علیرضا بهرامی* صفحات 137-155
    هدف اصلی پژوهش حاضر، تاثیر تصویرسازی ذهنی پتلپ (ثابت و متغیر) بر یادداری و انتقال مهارت پرتاب آزاد بسکتبال بود. برای دستیابی به هدف، به صورت هدفمند 75 نفر با امتیاز تصویرسازی ذهنی 55- 45 و بدون سابقه پرتاب آزاد بسکتبال انتخاب و به صورت تصادفی در پنج گروه 15 نفری قرار گرفتند. برای گردآوری اطلاعات، از پرسش نامه ی توانایی تصویرسازی ذهنی، آزمون پرتاب آزاد بسکتبال . بعد از آموزش اولیه مهارت پرتاب آزاد بسکتبال از تمامی گروه ها پیش آزمون گرفته شد. پروتکل تمرینی، 8 جلسه به مدت 8 روز صورت گرفت. سپس پس آزمون به عمل آمد. آزمون انتقال بلافاصله بعد از آخرین جلسه تمرینی و آزمون یادداری 48 ساعت و یک هفته پس از آخرین جلسه ی تمرینی گرفته شد. داده ها به روش آماری تحلیل واریانس مرکب، تحلیل واریانس یک راهه، آزمون اثرهای ساده و آزمون تعقیبی توکی تحلیل شدند. نتایج آزمون ها تفاوت معنی داری را بین تمامی گروه ها در آزمون یادداری و انتقال نشان می دهد. با توجه به یافته های این پژوهش نقش تصویرسازی ذهنی پتلپ متغیر بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و تاکید بر استفاده از آن در کنار تمرین بدنی متغیر توصیه می شود.
    کلیدواژگان: تصویرسازی ذهنی، تمرین ثابت، تمرین متغیر، مدل پتلپ
  • مصطفی مقدس*، فرزام فرزان صفحات 157-171
    هدف از این تحقیق بررسی اثربخشی انیمیشن فوتبالیست ها در جذب کودکان به ورزش فوتبال بود. انیمیشن به عنوان یکی از ابزارهای آموزش چندرسانه ای می تواند رویدادهای در حال تغییر در طول زمان مانند حرکت، فرایند و رویه ها را نشان دهد و این امر به جذب کودکان کمک می کند. جامعه آماری این تحقیق کلیه دانش آموزان پسر مدارس ابتدایی پایه چهارم تا ششم شهر آمل بودند (15000N=) که به شکل تصادفی-خوشه ای500 نفر انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته ای استفاده شد که روایی صوری آن را استادان تایید کردند. همچنین روایی سازه و پایایی آن (91/0) نیز مناسب ارزیابی شد. به منظور انجام این تحقیق از آمار توصیفی و آزمون های تحلیل عاملی تاییدی، آزمون کولموگروف اسمیرنوف، آزمون باینومینال و آزمون فریدمن استفاده شد. در انجام آزمون های مذکور از نرم افزارهای آماری SPSS(22) و AMOS(18) استفاده شد. یافته ها نشان داد که انیمیشن فوتبالیست ها در توجه کودکان به ورزش فوتبال، در علاقه کودکان به ورزش فوتبال، در تمایل کودکان به ورزش فوتبال و در نهایت در انجام ورزش فوتبال توسط کودکان موثر بود، بنابراین می توان گفت که انیمیشن فوتبالیست ها در تغییر رفتار ورزشی کودکان اثربخشی لازم را داشته است و یافته های این تحقیق منطبق بر مدل آیدا بود.
    کلیدواژگان: انیمیشن فوتبالیست ها، تحلیل عاملی تاییدی، تلویزیون، کودکان، ورزش فوتبال
|
  • Shahab Parvinpour *, Mahmood Sheikh, Rasol Hemayattalab, Fazlollah Bagherzadeh Pages 1-14
    Dyad training is a method in which pair groups participate in learning motor skills and it seems that it could be characterized as an optimal instructional environment through enhancing effectiveness and efficiency of training conditions. The aim of the present study was to examine the effect of dyad training on learning front crawl swimming. Twenty 7-10-year-old boys were assigned to two groups of dyad and individual training (each group 10 subjects). After receiving instructions and observing the perfect skill, subjects were paired; one half entered the water to perform the required skill and the other half stayed outside and like a coach gave his partner a feedback on his performance after observing his trial. After some trials, they exchanged their roles. However, after receiving instructions and observing the perfect model, all children in individual group entered the water and simultaneously performed the required skill. In the retention test, each child’s 10 m swimming was filmed and these clips were evaluated by 2 federation coaches using front crawl swimming checklist. The inter class correlation coefficient was 0.90. The results of retention test showed a significant difference between dyad and individual groups (P
    Keywords: children, dyad training method, front crawl swimming, observational
  • Zahra Mollakarimi, Ahmadreza Movahedi *, Sayyed Mohammad Marandi, Fatemeh Bahrami Pages 15-37
    The main aim of the present study was to investigate the effect of Swiss ball training on the improvement of sensorimotor function in three boys with autism. In the present study, a single-subject method was used. Three autistic participants were required to exercise with Swiss ball for 9 weeks. Changes in the scores of the sensorimotor function subtest were measured by NEPSY neuropsychological test during the intervention and two weeks after the intervention in one-week intervals. The subjects took the test again after two months. The results showed that the intervention considerably improved sensorimotor function of the three participants (PND=100% for the first participant and 77.78% for the second and the third participants). This reduction was found to be maintained two weeks after the intervention. These findings showed that Swiss ball training considerably improved sensorimotor function in boys with autism.
    Keywords: Autism, children, sensorimotor function, swiss ball, Training
  • Masoud Zahiry *, Shahrzad Tahmasebi Borujeni, Mehdi Aghapour, Nastaran Majdi Nasab Pages 39-57
    Challenge point framework is a theoretical framework to understand the effects of exercise variables in motor learning. According to this framework, contextual interference and knowledge of results (KR) feedback have a close relationship with the skill level and task difficulty. So, the aim of this study was to investigate the effect of exercises based on challenge point framework on postural control in patients with multiple sclerosis. The postural control of 22 MS patients (age range 20 - 65 years) from patients of Ahvaz MS Association who were randomly selected and assigned to experimental and control groups was measured by the force platform. Subjects in the experimental group performed exercise for 12 sessions, 3 sessions per week and 45 minutes each session. The control group did not receive any interventions. The data were analyzed by mixed analysis of variance and analysis of variance with repeated measures (P≥0.05). The findings showed that the postural control of experimental group significantly improved compared with the control group as a result of four weeks of exercise protocol. Also, postural control of the experimental group significantly developed in the posttest compared with the pretest. So this study supported challenge point framework and instructors and practitioners can use this protocol for effective clinical interventions to improve balance and postural sways in MS patients.
    Keywords: challenge point, Multiple sclerosis, Postural Control, stepping practice, task difficulty
  • Ali Shafizadeh* Pages 59-77
    The present study investigated the prediction of the effect and contribution of developmental and skills factors related to talent identification before football education on 10-12-year-old adolescents’ skill performance after 8 educational sessions. The statistical population inclued all certified football schools in Isfshan city and finally 16 schools cooperated with the researcher. The sample included 171 male adolescents (mean±SD: age 11.01±0.79 year, height 141±7.8 cm, weight 34.03 ±7.5 kg) and 4 subjects were selected from each age group of each football school by simple random sampling method. The participant's skill performance including running with the ball, turning with the ball, dribbling and speed of running were assessed by football talent identification tests derived from the Football Association of England before and after 8 sessions of football education. Reliability of these tests were 90% and their validity was 85%. Descriptive statistics and multivariate stepwise regression analysis were used in this study. Data analysis revealed 4 models to predict adolescents’ skill performance after 8 sessions of football education according to the pretests. Finally, the perfect model predicted 59.4% of variability of the critria.
    Keywords: adolescents, Education, football, skill, talent identification, Test
  • Malihe Rezae, Maryam Nezakatalhosseini *, Rokhsareh Badami Pages 79-91
    The aim of this study was to investigate the effect of 10 weeks of shadow play on preschool children's fundamental movement skills. In this quasi-experimental study with pretest/posttest design and a control group, 28 girls and boys (6 years old) were selected by convenience sampling method from children in a preschool and were randomly divided into the experimental group (5 girls & 9 boys) and the control group (5 girls & 9 boys). For 10 weeks (three 45-minute sessions), the experimental group performed the shadow play and the control group had their routine activities of preschool. The pretest and the posttest were administered by "the Movement Assessment Battery for Children-Test (M-ABC)". This test consisted of three subtests of manual dexterity, ball skills and balance skills. Analysis of data was performed by covariance analysis (α=0.05). The results showed that 10 weeks of shadow play had a significant effect on subtests of manual dexterity, balance skills and the total score of fundamental skills but had no significant effects on ball skills. Findings of this study showed that shadow play may improve preschool children's fundamental movement skills.
    Keywords: balance skills, ball skills, fundamental movement skills, manual dexterity, shadow play
  • Borhanaldin Ghari, Hasan Mohammadzadeh, Jalal Dehghanizadeh* Pages 93-107
    The aim of this study was to investigate the relationship between performance and the perception of size of target under internal and external attention focus conditions as well as the relationship between the initial perception of the size of target and performance. 70 male students (mean age of 21±1.6 years) voluntarily participated in this study. They were randomly assigned to internal and external attention focus based on the type of attentional instruction. Subjects performed dart throwing task in 20 trials. The target size estimation test was performed before the trials, after the last trial and after the first successful trail. Pearson correlation coefficient was used for data analysis. The results showed a significant and positive relationship between the performance and perception of target size in external focus group. But in internal focus group, a significant relationship between performance and perception of the size of the target was not observed. Also, there was no significant relationship between the initial perception and performance in both groups. It is suggested that the focus of attention can be a mediating factor for action-specific perception phenomenon.
    Keywords: action-specific perception, action target, external attention, focus of attention, internal attention
  • Ahmad Nikravan*, Valiollah Kashani, Elahe Mostafaifar Pages 109-121
    This study aimed at investigating the effect of sleep deprivation and retroactive interference on offline learning in tennis simulated game. Based on the questionnaires related to the variables under study, 50 female students of Semnan University (age range 19-25 years) were selected as the sample and divided into 5 groups: perfect sleep, sleep deprivation, perfect sleep and retroactive interference, sleep deprivation and retroactive intervention and training with rest interval less than 1 hour. A tennis simulated game (with rules and scoring similar to a real game) was performed to measure offline learning. One-way ANOVA and ANOVA with repeated measures were used for inferential statistics at a significance level (P≤0.05). The results showed that the differences in offline learning (Sig=0.001) and retention scores (Sig=0.001) were significant among the research groups. In those groups with sufficient rest intervals between each two sessions and full rest, the level of their performance was higher in the next day than the previous day. Opposite effects were observed with sleep deprivation and retroactive interference. Therefore, those who are learning a skill should pay attention to their daily activities and sleep patterns to prevent a disruption to skill learning and to take advantage of their practices.
    Keywords: Computer Game, deprivation, offline learning, retroactive interference, sleep
  • Ali Zahiri, Mehdi Shahbazi *, Mohammad Reza Kordi, Jamal Fazel Kalkhoran Pages 123-136
    The aim of this study was to investigate the effect of central and peripheral fatigue on motor coordination in collegiate athletes. The population consisted of all the students of Faculty of Physical Education and Sports Sciences of University of Tehran and 24 subjects were selected by convenience sampling method. They were randomly divided into two groups (central and peripheral fatigue) depending on the type of fatigue after a bimanual motor coordination pretest. Bimanual motor coordination posttest was performed after the intervention for 12 hours. In order to investigate the differences between the groups, independent t test and to determine differences within a group, dependent t test were used with the significance level of P≤0.05. Results showed that the mean time to complete the task and the timing error in central (P=0.004) and peripheral (P=0.0001) fatigue groups significantly increased compared with the pretest. Also, a significant difference in bimanual motor coordination between the two groups was observed in posttest (P=0.006). According to the results, it is suggested that athlete's training and working programs should be planned so that they include exercises to increase mental stamina along with physical exercises and that the athletes can provide their optimal performance in different conditions.
    Keywords: Central fatigue, two feet coordination, Bimanual Coordination, peripheral fatigue
  • Mohammad Naderi, Darius Khajavi, Alireza Bahrami* Pages 137-155
    .The targeted 75 patients with a score of 45- 55 imagery and had no history of basketball free throw were selected and were divided in 5 groups, each of 15; control, mental imagery PETTLEP Constant, group mental imagery PETTLEP Constant combined with physical exercise Constant, group imagery PETTLEP of the variable, group mental imagery PETTLEP variable combined with physical exercise variables. To collect data was used in the Movement Imagery Questionnaire – Revised (MIQ-R).At first of all groups were taken pre-test of basketball free throw. Exercise protocol, eight sessions were conducted for eight days. At the end, taken post-test. After Data normality and equality of variances, The result have been surveyed by analysis of variance, Tukey test and also the 16 version of SPSS in P value of P
    Keywords: Exercise, Constant, exercise variables, mental imagery, PETTLEP Model
  • Mostafa Moghadas *, Farzam Farzan Pages 157-171
    The aim of this study was to evaluate the effectiveness of "FOOTBALISTHA" animation to attract children to football. Animation, as a tool for multimedia education, can show longitudinal changes of events such as move, process and procedures and it can affect children’s absorption. The population of the study consisted of all male primary school students (fourth to sixth grade) in Amol city (N=15000). 500 students were selected by cluster random sampling method. A researcher-made questionnaire was used for data collection. The face validity was confirmed by professors and construct validity and reliability (0.91) were assessed as suitable. Descriptive statistics, confirmatory factor analysis, Kolmogorov-Smirnov, binominal and Friedman tests were used with SPSS22 and Amos18. The findings showed that "FOOTBALISTHA" animation was effective in children’ attention to football, their interest in football and their tendency to football and finally playing football. So "FOOTBALISTHA" animation had sufficient effectiveness in changing children's sport behavior and the findings of this study were consistent with AIDA model.
    Keywords: children, Confirmatory Factor Analysis, football, FOOTBALISTHA animation, television