فهرست مطالب

مدیریت ورزشی - پیاپی 38 (پاییز 1396)

نشریه مدیریت ورزشی
پیاپی 38 (پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/30
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محمد رسول خدادادی*، ابوالفضل فراهانی، حمید قاسمی، حبیب هنری صفحات 373-387
    هدف این پژوهش مطالعه عوامل موثر بر وفاداری به ارزش ویژه برند مبتنی بر هوادار(FBBE) در باشگاه های لیگ برتر فوتبال ایران است. پژوهش حاضر توصیفی- تحلیلی بوده و بصورت پیمایشی انجام گرفت. جامعه آماری هواداران باشگاه های فوتبال حاضر در لیگ سیزدهم برتر فوتبال ایران بود و نمونه آماری 880 نفر می باشد که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای و خوشه ایانتخاب شده اند. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته(FBBE) با 45 گویه در مقیاس هفت مرتبه ای لیکرت می باشد که روایی محتوای کل پرسشنامه توسط 10 نفر از متخصصان فن(91/0 CVI =)، بوده و پایایی در مطالعه مقدماتی با دو روش پایایی آزمون- بازآزمون (89/0ICC =) و ضریب آلفا کرونباخ 81/0 بدست آمد. داده های تحقیق با استفاده از رگرسیون چندگانه همزمان در نرم افزار Spss20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاکی از بالا بودن مقدار عددی ضریب تعیین و قوی تر بودن رابطه مدل است. بین متغیرهای ملاک و پیش بین رابطه خطی معنی داری وجود دارد. منافع، ویژگی ها، نگرشها و هویت تداعی برند بر وفاداری نگرشی تاثیر معنی داری دارد(001/0p<). نگرشهای تداعی برند بیشترین تاثیر را بر وفاداری نگرشی دارد. منافع، نگرشها و هویت تداعی برند بر وفاداری رفتاری دارای تاثیر معنی داری می باشند(001/0p<). ویژگی های تداعی برند بر وفاداری رفتاری دارای تاثیر معنی داری نمی باشد(05/0p>). نگرشهای تداعی برند بیشترین تاثیر را بر وفاداری رفتاری دارد.
    کلیدواژگان: ارزش برند، هویت برند، وفاداری برند، هواداران، فوتبال
  • حمید صالحی * صفحات 389-410
    هدف پژوهش حاضر بررسی تجربیات دوران گذار ورزشکاران بازنشسته ایرانی، با تاکید بر دلایل بازنشستگی، مشکلاتی که در این دوران با آن روبه رو شده اند و برخی متغیرهای تاثیرگذار بر فرایند سازگاری آنان بود. شرکت کنندگان 106 ورزشکار سابق ایرانی بودند که در ده سال گذشته از ورزش قهرمانی بازنشسته شده بودند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه کناره گیری از ورزش قهرمانی که سسیک ارپیک و همکاران (2004) تهیه کرده اند، جمع آوری شد. نتایج نشان داد اغلب شرکت کنندگان در طول دوران کنار گذاشتن ورزش و پس از آن مشکلاتی داشته اند. تجزیه وتحلیل داده ها نشان داد ورزشکارانی مشکلات کمتری را تجربه کرده و از زندگی رضایت بیشتری داشته اند که به طور کامل به اهداف ورزشی خود دست یافته اند. همچنین، آن دسته از ورزشکارانی که داوطلبانه و به تدریج بازنشسته شده اند، دوران گذار کم دردسرتری داشته اند. در پایان توصیه می شود بیش ازپیش به فرایند بازنشستگی ورزشکاران توجه شود
    کلیدواژگان: بازنشستگی ورزشی، دلایل بازنشستگی، کیفیت سازگاری، ورزش قهرمانی
  • علی بنسبردی *، محمد خبیری، مجید جلالی فراهانی، محمود گودرزی صفحات 411-428
    هدف از تحقیق حاضر، مدلسازی عوامل موثر بر گسترش برند باشگاه های حرفه ای فوتبال کشور بود. روش تحقیق توصیفی و از نوع پیمایشی بود. جامعه آماری تحقیق دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته مدیریت ورزشی دانشگاه های کشور بود. روش نمونه گیری به صورت خوشه ایچندمرحله ای بود و جمع آوری اطلاعات از دانشگاه های شهر تهران، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه اصفهان و دانشگاه رازی کرمانشاه انجام گرفت (300 نفر). ابزار تحقیق پرسشنامه ای با پنج بخش ارزش ویژه برند، هویت تیمی هواداران، قوانین، اقدام های بازاریابی و گسترش برند بود. روایی و پایایی پرسشنامه پیش از استفاده بررسی و تایید شد. از تحلیل عاملی تاییدی برای بررسی روایی سازه پرسشنامه و از مدل یابی معادلات ساختاری با نرم افزار لیزرل، برای ارائه مدل تحقیق استفاده شد. نتایج آزمون مدل تحقیق نشان داد که برازش مدل با داده ها مناسب است و ضریب تاثیر چهار عامل قوانین (5/0)، ارزش ویژه برند (37/0)، اقدام های بازاریابی (27/0) و هویت تیمی هواداران (17/0) بر گسترش برند باشگاه های حرفه ای فوتبال معنا دار بود.
    کلیدواژگان: بازاریابی، برند، قانون، گسترش برند، هویت تیمی
  • جمال الدین بیرامی ایگدر*، حسین اکبری یزدی صفحات 429-440
    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش ارزش ادراک شده برند بر خوشنامی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس بود. جامعه پژوهش تمام هواداران بالای 18 سال دو باشگاه بزرگ پایتخت بود؛ حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان 384 نفر به دست آمد و برای جمع آوری داده ها از روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی استفاده شد. برای جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه ارزش ادراک شده برند (1393) و خوشنامی باشگاه رسلر (2010)، استفاده شد. برای اطمینان از روایی پرسشنامه، از نظرهای پنج تن از استادان رشته مدیریت ورزشی استفاده شد. پایایی پرسشنامه های تحقیق با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای ابزار پژوهش به ترتیب 87/0، 81/0 به دست آمد. در بررسی روابط بین متغیرها، خروجی های نرم افزار AMOS نشان دهنده مناسب بودن مدل بود. نتایج نشان داد از میان ابعاد ارزش ادراک شده برند، کیفیت ادراک شده از برند پیش بینی کننده قوی تری نسبت به آگاهی از برند و وفاداری به برند برای خوشنامی باشگاه است؛ یعنی باشگاه هایی که به برند خود ارزش می بخشند، به طوری که این ارزش ایجادشده توسط مشتریان و هواداران باشگاه درک شود، این ارزش ادراک شده به خوشنامی باشگاه منجر می شود.
    کلیدواژگان: ارزش ادراکی، استقلال، برند، پرسپولیس، خوشنامی، مدلسازی، هواداران
  • ناصر بای *، امیر قنبرپور نصرتی صفحات 441-457
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر مدیریت روابط با مشتری بر پیامدهای رفتاری مشتریان در ادارات ورزش و جوانان استان گلستان بود. جامعه آماری مورد نظر تحقیق شامل کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان گلستان بود که 132 نفر به عنوان نمونه آماری تحقیق انتخاب شدند. برای جمع آوری داده های تحقیق از پرسش نامه های مدیریت ارتباط با مشتری هانگ کیت و همکاران (2005)، رضایت مشتریان استرینگ فلو و همکاران (2004) و پرسش نامه تمایل به بازگشت مشتریان هانگ کیت و همکاران (2004) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها و شناسایی اثرات متغیرهای تحقیق از مدل یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار Smart PLS استفاده شد. نتایج نشان داد که سازماندهی مدیریت ارتباط با مشتری، مدیریت دانش و مدیریت ارتباط با مشتری مبتنی بر فناوری بر رضایت مشتریان اثر گذار می باشند اما اثر تمرکز بر مشتریان کلیدی بر رضایت مشتریان ادارات ورزش و جوانان معنی دار نبود. همچنین دیگر نتایج تحقیق نشان داد که تمرکز بر مشتریان کلیدی، سازماندهی مدیریت ارتباط با مشتری و مدیریت ارتباط با مشتری مبتنی بر فناوری بر تمایل به بازگشت مشتریان ادارات ورزش و جوانان استان گلستان اثر گذار می باشند اما اثر مدیریت دانش بر تمایل به بازگشت مشتریان ادارات ورزش و جوانان معنی دار نبود.
    کلیدواژگان: پیامدهای رفتاری، تمایل مشتری، رضایت مشتریان، مدیریت دانش، مشتریان کلیدی
  • جعفر خوشبختی*، داود مودی صفحات 459-470
    هدف از این پژوهش بررسی موانع و مشکلات پیاده سازی مدیریت (E-CRM) در ادارات ورزش و جوانان استان خراسان جنوبی بود. روش پژوهش توصیفی و از نوع پیمایشی بود. جامعه و نمونه آماری کلیه کارکنان و مدیران ادارات ورزش و جوانان استان خراسان جنوبی بودند (120 نفر). ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای حاوی 15 سوال بود که موانع پیاده سازی مدیریت (ی-سی.ار. ام) را از جنبه های مختلف ارزیابی می کرد. روایی پرسشنامه با استفاده از روش تحلیل عاملی و روایی سازه معنادار مشاهده شد. پایایی آن نیز از طریق آلفای کرونباخ 86/0 به دست آمد. پس از توزیع پرسشنامه ها، در نهایت 92 پرسشنامه ارزیابی شد. براساس نتایج پژوهش، موانع و مشکلات به سه دسته موانع ساختاری، اجتماعی و فناوری اطلاعات تقسیم شد. نتایج آزمون فریدمن نشان داد، دوازده مانع اصلی در پیاده سازی (E-CRM) وجود دارد (m>3). مهم ترین موانع عبارت اند از مدیریت دانش (4)، هزینه های اولیه اجرا (78/3) و ابزار کاربردی یکپارچه (61/3). بنابراین لازم است ادارات ورزش و جوانان استان خراسان جنوبی برای اجرای مدیریت (ی- سی.ار. ام)، مدیریت دانش را سرلوحه کار خود قرار دهند و در ابعاد ساختاری و اجتماعی تجدید نظر کنند.
    کلیدواژگان: اجتماعی، ساختاری، فناوری اطلاعات، مشتری الکترونیک، مدیریت
  • حسین عبدالملکی *، زهراسادات میرزازاده، ابراهیم علی دوست قهفرخی صفحات 471-488
    یکی از جنبه های مشترک همه انسان ها، صرف نظر از میزان تحصیلات، سطح درآمد، محل سکونت و غیره، این است که همه آنها مصرف کننده اند. نکته کلیدی موفقیت استراتژی بازاریابی، درک رفتار مصرف کننده است. بنابراین هدف از این تحقیق رتبه بندی عوامل موثر بر رفتار مصرف کننده ورزشی بود. تحقیق حاضر توصیفی بود. گروه تحقیق متشکل از شانزده نفر از استادان مدیریت ورزشی بود. از روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی به منظور شناسایی مولفه ها استفاده شد. ابزار جمع آوری داده ها مصاحبه و پرسشنامه بود. در مجموع عوامل به دست آمده به پنج دسته، عوامل مربوط به آمیخته بازاریابی، عوامل شخصی، عوامل روانی، عوامل اجتماعی و عوامل فرهنگی تقسیم شدند. نتایج فرایند تحلیل سلسله مراتبی نشان داد، آمیخته بازاریابی با وزن نسبی 323/0 مهم ترین عامل تاثیرگذار است و پس از آن به ترتیب عوامل روانی (245/0)، عوامل فردی (185/0)، عوامل اجتماعی (141/0) و عوامل فرهنگی (107/0) قرار دارند. همچنین با توجه به نرخ سازگاری به دست آمده (04/0)، اعتبار مناسب این اطلاعات تایید شده است. چنانچه شرکت های تولیدکننده محصولات ورزشی تلاش کنند که با ترکیبی بهینه و متناسب از عوامل به دست آمده در این تحقیق خواسته های مصرف کنندگان را تامین کنند، قادر خواهند بود که مصرف کنندگان خود را به مشتریان وفادار تبدیل کنند.
    کلیدواژگان: بازاریابی، رفتار مصرف کننده، فرایند تحلیل سلسله مراتبی، محصولات ورزشی
  • مهرعلی همتی نژاد، سپیده شبانی *، زهرا تسلیمی صفحات 489-514
    هدف پژوهش حاضر ارزیابی کیفیت خدمات پژوهشی دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه گیلان از دیدگاه دانشجویان تحصیلات تکمیلی بود. جامعه آماری تحقیق تمامی دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه گیلان (162 نفر) در نیمسال دوم تحصیلی 94-1393 بود که 108 دانشجوی تحصیلات تکمیلی به پرسشنامه های سروکوال ادراکات و انتظارات از کیفیت خدمات پژوهشی پاسخ دادند. همچنین از پرسشنامه کانو برای شناسایی و دسته بندی نیاز های دانشجویان استفاده شد. برای تایید روایی صوری و محتوایی پرسشنامه ها از نظر ده نفر از استادان استفاده شد. پایایی آنها نیز در یک مطالعه راهنما و به روش آلفای کرونباخ به ترتیب 913/0=α و 954/0=α برای پرسشنامه های ادراکات و انتظارات و 832/0=α برای پرسشنامه کانو محاسبه شد. در نهایت 9 نیاز اساسی به عنوان صدای مشتری وارد ماتریس خانه کیفیت مدل QFDشد و 13 مشخصه فنی برای بهبود آنها استخراج شد. نتایج تجزیه وتحلیل داده ها نشان داد که در هر پنج بعد کیفیت خدمات پژوهشی، شکاف منفی کیفیت وجود دارد (05/0≥P). بیشترین شکاف منفی کیفیت در بعد اعتبار (04/3-) و گویه حمایت مالی از دانشجویان مشاهده شد. براساس نتایج پژوهش عدم تخصیص اعتبارات، بی برنامگی، عدم حمایت مالی از طرح ها و شرکت در سمینار ها و نبود زیرساخت های لازم پژوهشی، از جمله موانع و کاستی های پژوهشی است. توصیه می شود مسئولان پژوهشی با اولویت بندی در تخصیص بودجه و برگزاری جلسات پرسش و پاسخ به منظور شناسایی نیاز های پژوهشی دانشجویان در جهت ارتقای سطح کیفیت خدمات این حوزه و کاهش شکاف اقدام کنند.
    کلیدواژگان: دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، کیفیت خدمات پژوهشی دانشگاه ها، گسترش کیفیت عملکرد، مدل کانو، مدل سروکوال
  • رسول آزادی*، بهرام یوسفی، حسین عیدی صفحات 515-529
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه میان ابعاد ارزش ویژه برند و عوامل موثر بر آن در صنعت پوشاک ورزشی کشور انجام گرفت. روش پژوهش توصیفی و از نوع مطالعات همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش، دانشجویان و دانش آموختگان تربیت بدنی و علوم ورزشی کشور بودند که 805 نفر به عنوان نمونه با استفاده از پرسشنامه حضوری و آنلاین از کل کشور تعیین شدند. ابزار گردآوری، پرسشنامه استاندارد یو و دونته (2001) بود که پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ، 95/0 تعیین شد. یافته ها نشان داد که تمامی 805 نفر از برندهای خارجی استفاده کرده بودند که این رقم برای برندهای ایرانی 65/0 بود. همچنین میانگین تمامی ابعاد ارزش ویژه برند های خارجی از برندهای ایرانی بالاتر بود که نشان دهنده رضایت بیشتر از برندهای خارجی است. نتایج نشان داد تمامی ابعاد با ارزش ویژه برند رابطه مثبت و معناداری دارند. در این بین آگاهی و تداعی بیشترین ارتباط و پس از آن وفاداری و کیفیت ادراک شده قرار دارند. همچنین آزمون Z فیشر تفاوت معناداری را بین همبستگی برندهای خارجی و ایرانی گزارش نکرد. نتایج آزمون رگرسیون خطی نیز نشان داد این ابعاد، به تنهایی حدود 40/0 از کل تغییرات ارزش ویژه برند را پیش بینی می کنند و مابقی، سهم سایر متغیرها بود.
    کلیدواژگان: ارزش برند، آگاهی برند، پوشاک ورزشی، کیفیت ادراک شده، وفاداری برند
  • میثم میرزایی، رضا محمدکاظمی*، مهدی خادمی صفحات 531-548
    با توجه به گستردگی روزافزون صنعت ورزش و سودآور بودن آن برای بسیاری از کشورهای دنیا، اهمیت برندینگ و توسعه برند برای ورود به بخش ها و بازارهای جدید، راهبرد متداول بسیاری از تیم های ورزشی بزرگ دنیاست. هدف از این تحقیق، بررسی توسعه برند ورزشی و حضور در بازارها و عرصه های مختلف و مطالعه تاثیر آن بر ارزش ویژه برند است. بدین منظور برند پرسپولیس انتخاب شد که برندی محبوب و پرطرفدار در کشور است. با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای، از میان شهرهای مختلف، شهر تهران به عنوان نمونه آماری برگزیده شد که تعداد اعضای نمونه آماری با استفاده از جدول مورگان، 384 نفر برآورد شد. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه استفاده شد که حاوی 50 سوال اعم از 5 سوال جمعیت شناختی و 45 سوال مربوط به متغیرهای تحقیق بود. پایایی و روایی پرسشنامه مذکور به وسیله ضریب آلفای کرونباخ و روایی منطقی سنجش شد. مدل مفهومی تحقیق به وسیله روش معادلات ساختاری بررسی شد. نتایج نشان داد که توسعه برند ورزشی بر ارزش ویژه برند، کیفیت ادراک شده، آگاهی از برند، وفاداری برند و تداعیات برند آثار مثبت و مستقیمی دارد.
    کلیدواژگان: ارزش ویژه برند، برند ورزشی، توسعه برند، صنعت ورزش
  • جواد میرزایی *، سیدعماد حسینی صفحات 549-564
    بازاریابی حسی تکنیکی است که با تحریک حواس پنج گانه مشتریان و ایجاد تجربه خرید مثبت، وفاداری مشتریان را افزایش می دهد. به عبارت دیگر، احساسات مشتریان را تحریک می کند تا رضایت و اعتماد آنها را جلب کند. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر بازاریابی حسی بر رضایت، اعتماد و وفاداری مشتریان به برندهای ورزشی (آدیداس، نایک، پوما، ریبوک، مجید و دایی) بود. روش شناسی این مطالعه، توصیفی – همبستگی و از نوع کاربردی بود و 385 نفر از افرادی که از برندهای ورزشی (آدیداس، نایک، پوما و ریبوک) در سطح شهر تهران خرید می کردند، به طور تصادفی به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استاندارد یوچارونکیت (2013) استفاده شد و روایی محتوایی پرسشنامه حاضر را استادان مدیریت ورزشی و متخصصان بازاریابی تایید کردند. همچنین پایایی پرسشنامه توسط آزمون آلفای کرونباخ تایید شد. برای تحلیل داده ها از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی ساده استفاده شد. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که تجربه برند بر رضایت، اعتماد و وفاداری مشتریان اثر مثبت و معنا داری دارد. همچنین مشخص شد که رضایت بر اعتماد و وفاداری اثر معنا داری دارد و اعتماد بر وفاداری مشتریان، اثر مثبت و معنا داری می گذارد.
    کلیدواژگان: بازاریابی حسی، برندهای ورزشی، تجربه برند، رضایت مشتریان، وفاداری مشتریان
  • حجت پودینه حاجی پور *، عمادالدین پورصفر طبالوندانی، یوسف باقری صفحات 565-578
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر آمیخته بازاریابی سبز بر تصمیم خرید محصولات ورزشی (مورد مطالعه: مشتریان فروشگاه های عرضه محصولات ورزشی شهر تهران) است. جامعه آماری مورد پژوهش کلیه فروشگاه های عرصه محصولات ورزشی شهر تهران است که در بازه زمانی مهرماه 94 برای خرید کالا به این فروشگاه ها مراجعه کرده اند. در این میان با استفاده از روش نمونه گیری اتفاقی (در دسترس) 384 نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. طرح پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها توصیفی و از نوع همبستگی است. اطلاعات از طریق پرسشنامه های محقق ساخته جمع آوری شد. به منظور سنجش پایایی پرسشنامه حاضر از آلفای کرونباخ استفاده شد. آلفای کرونباخ به دست آمده از پرسشنامه قصد خرید و بازاریابی سبز به ترتیب 79/. و 81/0 است. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی (میانگین، انحراف استاندارد و آمار استنباطی) و رگرسیون چندمتغیره با نرم افزارSpss نسخه 20 استفاده شد. یافته ها نشان داد کلیه مولفه های آمیخته بازاریابی سبز (قیمت، محصول، توزیع و ترفیع) بر تصمیم خرید محصولات سبز ورزشی تاثیر مثبت و معناداری دارد. ازاین رو توصیه می شود قیمت، توزیع و محصول سبز کالاهای ورزشی طوری باشد که توان رقابت با محصولات مشابه در بازار را داشته باشد.
    کلیدواژگان: آمیخته بازاریابی سبز، تصمیم خرید، محصولات ورزشی
|
  • Mohammad Rasoul Khodadadi * Pages 373-387
    This research aims to Study of factors affecting attitudinal and behavioral loyalty on Fan -Based Brand Equity (FBBE) of Football in Iranian Super League Clubs and was descriptive-analysis and done by survey method. The statistic society was football club fans of 13thfootball super league and sample society was 880 of chosen seven club using Qucran sampling method done by available sample using random category and clustering methods. The instrument was author made questionnaire of FBBE. The questionnaire had two segments of demographic characteristics and 45 question of Likert 7 switched spectrum covering all related variables. Whole reliability was (CVI=0.91) and validity was surveyed in 2 pilot methods of test-retest (ICC= 0.89) and Alfa Chronbach(0.81). Firstly, data were analyzed for descriptive of mean, Std. frequencies, percentiles and charts, then, descriptive statistical were evaluated for all variables. Using KS showed that distribution was normal, and SPSS20 were used for Simultaneous multiple regression analysis. There is a linear significant relation between criteria and foreseen variables. Brand association’s benefits, traits, attitudes and identification have significant relation on attitudinal loyalty. Brand association attitudes have the most impact on attitudinal loyalty. Brand association benefits, attitudes and identification have significant impact on behavioral loyalty. Brand association’ traits have no significant relation with behavioral loyalty. Brand association’ attitudes have the most significant relation with behavioral loyalty.
    Keywords: Brand Equity, brand identification, brand loyalty, fans, football
  • Hamid Salehi * Pages 389-410
    The aim of this study was to examine the career termination experiences of Iranian retired athletes with an emphasis on the reasons for retirement, difficulties during their termination and some variables influencing their adaptability process. Participants were 106 Iranian former champions who had been retired within the past 10 years. Data were collected by the Sports Career Termination Questionnaire developed by Cecić Erpič et al. (2004). The results showed that the majority of the participants had faced some difficulties during and following their sport career termination. Data analysis also revealed that those athletes who experienced less difficulty and more life satisfaction had complete achievement in their sport goals. Moreover, those athletes who had experienced a smoother career transition tended to retire voluntarily and gradually. Finally, it is recommended that much more attention should be dedicated to retirement of athletes
    Keywords: adaptability quality, athletic retirement, championship, retirement reasons
  • Ali Benesbordi *, Mohammad Khabiri, Majid Jalali Farahani, Mahmood Goodarzi Pages 411-428
    The aim of this study was modeling factors influencing brand extension in Iran professional football clubs. The research method was descriptive and survey. The statistical population consisted of sport management postgraduate students of Iran universities. Sampling was conducted by multistep cluster method and data were collected from universities in Tehran city, Ferdowsi University of Mashhad, Isfahan University and Razi University of Kermanshah (n=300). A questionnaire with 5 parts (brand equity, fan team identification, rules, marketing activity and brand extension) was used to collect data. The reliability and validity of the questionnaire was reviewed and approved before it was used. Confirmatory factor analysis was used to examine construct validity and the structural equation modeling in Lisrel software was used to offer the research model. The model test results showed that model fit with data was good and impact coefficients of rules (0.5), brand equity (0.37), marketing activity (0.27) and fan team identification (0.17) were significant on brand extension of professional football clubs.
    Keywords: Brand, brand extension, marketing, rule, team identification
  • Jamaleddin Beyrami Igder *, Hossein Akbari Yazdi Pages 429-440
    The aim of this study was to examine the role of brand perceived value on reputation of Persepolis and Esteghlal clubs. The population consisted of all fans (over 18 years old) of the 2 big clubs of Tehran city. According to Morgan Table, statistical sample consisted of 384 subjects. Data were collected by stratified random sampling method. The data were collected by two questionnaires: Brand Perceived Value (2014) and Ressler (2010) Reputation. 5 sport management professors confirmed the validity of the questionnaire. Their reliabilities were obtained by Cronbach’s alpha coefficient (respectively 0.87 and 0.81). When examining the relationships among variables, the output of AMOS software showed model fitness. The results showed that among brand perceived value dimensions, brand perceived quality was a stronger predictor of club reputation than brand awareness and brand loyalty. That is to say, when those clubs who value their brands as this value can be perceived by their customers and fans, this perceived value leads to the club reputation.
    Keywords: Brand, Esteghlal, fans, Modeling, perceived value, Persepolis, reputation
  • Naser Bay *, Amir Ghanbarpour Nosrati Pages 441-457
    The aim of this study was to investigate the effect of customer relationship management on customers’ behavioral outcomes in Sport and Youth offices of Golestan province. The statistical population consisted of employees of Sport and Youth offices of Golestan province and 132 employees were selected as the statistical sample. For data collection, Hong-Kit et al. (2005) Customer Relationship Management Questionnaire, Stringfellow et al. (2004) Customer Satisfaction Questionnaire and Hong-Kit et al. (2004) Customer Intention to Return Questionnaire were used. To analyze the data and identify the effects of research variables, structural equation modeling was used by Smart PLS software. The Findings showed that organizing customer relationship management, knowledge management and customer relationship management based on technology had significant effects on customer satisfaction, but the effect of focus on key customers on customer satisfaction in Sport and Youth offices was not significant. Also, other findings showed that focus on key customers, organizing customer relationship management and customer relationship management based on technology had significant effects on customers’ intention to return in Sport and Youth offices of Golestan province. But the effect of knowledge management on customers’ intention to return was not significant in Sport and Youth offices.
    Keywords: behavioral outcomes, Customer Intention, customer satisfaction, Key Customers, Knowledge Management
  • Jafar Khoshbakhti *, Davood Moodi Pages 459-470
    This study aimed at investigating the barriers to implementing electronic customer relationship management (E – CRM) in Sport and Youth offices of South Khorasan province. The study was descriptive and survey. The population and sample consisted of all employees and managers of Sport and Youth offices of South Khorasan province (N=n=120). A questionnaire containing 15 items was used to collect data and to evaluate barriers to the implementation of (E-CRM) from various aspects. Validity was confirmed using factor analysis and construct validity was significant. The reliability was 0.86 using Cronbach's alpha. The questionnaires were distributed and 92 questionnaires were returned and evaluated. According to the results, the problems and barriers were divided into three categories: structural, social and information technology. Friedman test showed 12 main barriers to implementing (E-CRM) (m>3). The most important barriers included knowledge management (4), the initial cost of implementation (3.78), integrated utilities (3.61)… Therefore, Sport and Youth offices of South Khorasan province should employ knowledge management to implement (E-CRM) and revise social and structural aspects.
    Keywords: electronic customer, information technology, Management, Social, structural
  • Hossein Abdolmaleki *, Zahrasadat Mirzazadeh, Ebrahim Alidoust Ghahfarokhi Pages 471-488
    One of the common aspects of all human beings, regardless of education level, income level, location and so on, is that they all are consumers. The key point of success in marketing strategy is understanding consumer behavior. So the aim of this study was to prioritize factors affecting sports consumer behavior. This study was descriptive. 16 professors of sport management participated in this study. AHP method was used to recognize the components. Data were collected using interview and questionnaire. Finally, the obtained factors were categorized in 5 groups: marketing mix factors, personal factors, psychological factors, social factors and cultural factors. The AHP results showed that marketing mix (with relative weight of 0.323) was the most effective factor and psychological factors (0.245), personal factors (0.185), social factors (0.141) and cultural factors (0.107) occupied other places respectively. Also, according to the obtained adaptability rate (0.04), the proper credit of this information was approved. If companies producing sporting goods attempt to meet their consumers’ needs through an optimum combination of those factors obtained in this study, they will be able to attract their loyalty.
    Keywords: AHP, consumer behavior, marketing, sporting goods
  • Mehrali Hematinezhad, Sepideh Shabani *, Zahra Taslimi Pages 489-514
    The aim of this study was to assess the research services quality of Faculty of Physical Education and Sport Sciences at Guilan University from the viewpoints of postgraduate students. The population consisted of all postgraduate students of this faculty in the second semester of 2014-2015 academic year (N=162) and 108 students responded to the SERVQUAL questionnaires in both perceptions and expectations of research services quality. Also, Kano questionnaire was used to identify and categorize student's needs. The face and content validity of the questionnaires were confirmed by 10 professors. Their reliability was calculated in a pilot study using Cronbach's alpha coefficient (α=0.913 and α=0.954 for perceptions an exceptions questionnaires, α=0.832 for KANO questionnaire). Finally, 9 basic needs were imported into the house of quality of QFD model as the voice of the customer and 13 technical specifications were extracted to improve them. The results of data analysis showed that in all five mentioned dimensions, there was a negative quality gap (P≤0.05). The biggest negative gap was observed in the reliability dimension (-3.04) and financial support of students in research services. The results showed that lack of funding, planning, financial support of projects, not participating in seminars and lack of necessary research infrastructure were barriers and shortcomings of the research sector. It is recommended that research authorities should prioritize funding and attend question-answer meetings to identify student's research needs and to improve research service quality and to reduce the gap in this area.
    Keywords: faculty of physical education, sport sciences, KANO model, quality function deployment, research services quality in universities, SERVQUAL model
  • Rasoul Azadi *, Bahram Yousefi, Hossein Eydi Pages 515-529
    This study was conducted to investigate the relationship between brand equity dimensions and those factors affecting it in Iran sportswear industry. The study was descriptive and correlation. The statistical population consisted of students and graduates of physical education and sport sciences and 805 subjects were selected as the sample using questionnaires in person and online. The standard questionnaire of Yoo and Donthu (2001) was used to collect data. The reliability of this questionnaire was determined using Cronbach's alpha as 0.95. Results showed that all 805 subjects used foreign brands while this figure was 0.65 for Iranian brands. Also, the mean of all dimensions of foreign brand equity was higher than Iranian brands which showed higher satisfaction from foreign brands. The results showed that all dimensions had a positive and significant relationship with brand equity. In the meantime, awareness and association and then loyalty and perceived quality had the highest relationship. Also, Fisher Z test reported no significant differences in the correlation of foreign and Iranian brands. Linear regression analysis showed that these dimensions alone predicted about 0.40 of total brand equity changes and the rest belonged to other variables.
    Keywords: brand awareness, Brand Equity, brand loyalty, perceived quality, sportswear
  • Meysam Mirzaee, Reza Mohammadkazemi *, Mehdi Khademi Pages 531-548
    Due to daily development of sport industry and its profitability for many counties in the world, branding and brand development to enter new sections and markets is a common strategy for many big sport teams in the world. The aim of this study was to examine sport brand development, its presence in different markets and arenas and its effect on brand equity. Persepolis brand was selected which is a popular brand in Iran. Tehran city was selected from different cities as the statistical sample by cluster sampling method. 384 subjects were selected as the statistical sample using Morgan Table. For data collection, a questionnaire with 50 items (5 demographic items and 45 items to measure the article variables) was used. The reliability and validity of questionnaire were assessed by Cronbach’ alpha and logical validity. The conceptual model of the study was examined by structural equation modeling. The results showed that sport brand development had positive and direct effects on brand equity, perceived quality, brand awareness, brand loyalty and brand association.
    Keywords: brand development, Brand Equity, sport brand, sport industry
  • Javad Mirzaei *, Seyed Emad Hosseini Pages 549-564
    Sensory marketing is a technique that increases customer loyalty by a stimulation of their five senses and an experience of positive purchase. In other words, this marketing stimulates customers’ senses to attract their satisfaction and trust. This study aimed at investigating the effect of sensory marketing on customer satisfaction, trust and loyalty to sports brands (Adidas, Nike, Puma, Reebok, Majid and Daei). The method of the present survey was descriptive - correlation and application. The statistical population included 385 customers who purchased sports brands (Adidas, Nike, Puma and Reebok) in Tehran city were randomly selected as the sample. For data collection, standard Yu Sharon Kit (2013) Questionnaire was used. Content validity of this questionnaire was confirmed by sport management professors and marketing experts. The reliability was confirmed by Cronbach’s alpha. For data analysis, Pearson correlation coefficient and simple linear regression. The results indicated that brand experience had a positive and significant effect on customer satisfaction, trust and loyalty. Also, satisfaction had a significant effect on trust and loyalty. Trust had a positive and significant effect on customer loyalty.
    Keywords: brand experience, customer loyalty, customer satisfaction, sensory marketing, sports brands
  • Hojjat Poudineh Hajipour *, Emadeddin Poursafar Tabalvandani, Yousef Bagheri Pages 565-578
    The aim of this study was to investigate the effect of green marketing mix on decision to purchase sporting products (case study: customers of sporting products stores in Tehran city). The population consisted of customers of all sporting products stores in Tehran city. Sporting products were purchased in these stores in September 2015. 384 subjects were randomly selected as the sample by convenience sampling method. This study was application in terms of aims and method of data collection was descriptive correlation. Data were collected by researcher-made questionnaires. The reliability of these questionnaires was evaluated by Cronbach's alpha: 0.79 and 0.81 for the Purchase Intent and Green Marketing Questionnaires. For data analysis, descriptive statistics such as mean, standard deviation and inferential statistics such as multivariate regression and Spss20 software were used. The results showed that all components of green marketing mix (price, product, distribution and promotion) had a significant and positive effect on decision to purchase green sporting products. Therefore, it is recommend that price, distribution and green sporting products should have the ability to compete with similar products in the market.
    Keywords: green marketing mix, purchase decision, sporting products