فهرست مطالب

مدیریت ورزشی - پیاپی 35 (بهمن و اسفند 1395)

نشریه مدیریت ورزشی
پیاپی 35 (بهمن و اسفند 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • احمدعلی آصفی، حسن اسدی دستجردی صفحات 823-844
    هدف این تحقیق بررسی موانع توسعه ورزش همگانی دانشگاه های دولتی منتخب شهر تهران و ارائه راهکارهای کاربردی توسعه آن بود. روش انجام تحقیق توصیفی و از نوع تحلیلی بود که از لحاظ هدف جزء تحقیقات کاربردی است. جامعه آماری تحقیق کلیه اعضای هیات علمی مرد و زن دانشکده های تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه های دولتی منتخب شهر تهران بودند که به دلیل محدود بودن تعداد افراد جامعه از روش تمام شماری برای نمونه گیری استفاده شد. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ای محقق ساخته بود که روایی صوری و محتوایی آن را استادان تایید کردند و پایایی آن توسط آزمون آلفای کرونباخ محاسبه شد (91/0 = a). نتایج تحقیق نشان داد که 9 دسته مانع در توسعه ورزش همگانی دانشگاه موثرند که به ترتیب اولویت عبارت اند از: موانع سیاست گذاری و برنامه ریزی، موانع شناختی، موانع مالی، موانع آموزشی، موانع قانونی، موانع اطلاعاتی، موانع انسانی، موانع فردی و موانع زیرساختی. در پایان هم راهکارهایی برای توسعه ورزش همگانی دانشگاه ارائه شد.
    کلیدواژگان: دانشگاه، راهکار، موانع توسعه، ورزش همگانی
  • امید جمشیدی، محمود گودرزی، امین شرری، زینب آنت صفحات 845-860
    هیجانات و هوش حاکم بر آنها نقش مهمی در موقعیت های بین فردی دارد. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر هوش هیجانی بر میزان اثربخشی افراد در تیم است. جامعه آماری تحقیق تیم های ورزشی شرکت کننده در یازدهمین المپیاد ورزشی (1391)، شامل 1952 نفر بودند. 322 ورزشکار مطابق جدول مورگان انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری پرسشنامه هوش هیجانی سیبریا شرینگ و پرسشنامه اثربخشی تیمی بیلی بتمن و کولین ویلسون (2002) بود. داده ها به کمک روش همبستگی پیرسون و آزمون t مستقل، تجزیه وتحلیل شد. نتایج نشان داد رابطه معناداری بین هوش هیجانی و اثربخشی شرکت کنندگان رشته های تیمی وجود دارد (01/0P < ). همچنین نتایج آزمون t، تفاوت معناداری را بین هوش هیجانی و نیز اثربخشی در دو گروه دختران و پسران نشان داد. خودتنظیمی از مولفه های هوش هیجانی بیشترین ارتباط را با اثربخشی دارد.
    کلیدواژگان: اثربخشی تیمی، المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان، خودتنظیمی، رشته های تیمی، هوش هیجانی
  • مسعود فریدونی، مجید جلالی فراهانی صفحات 874-861
    هدف از این پژوهش ارائه مدلی از رابطه فرایندهای مدیریت دانش با تفکر استراتژیک در اداره کل ورزش و جوانان استان البرز بود. پژوهش حاضر از نظر روش گردآوری داده ها توصیفی، از نظر هدف کاربردی و از حیث ارتباط بین متغیرهای پژوهش از نوع علی بود. روش انجام پژوهش نیز به صورت پیمایشی بود. بدین منظور با بررسی پیشینه پژوهش، متغیرهای پژوهش شناسایی شدند، سپس مدل اولیه پژوهش طراحی و براساس آن پرسشنامه ای ساخته شد و روایی آن توسط جمعی از صاحب نظران دانشگاهی و از طریق تکنیک تحلیل عاملی تایید شد و پس از تعیین پایایی در اختیار جامعه آماری قرار گرفت. داده های جمع آوری شده با نرم افزار لیزرل تجزیه وتحلیل شد و نتایج نشان داد که بین فرایندهای مدیریت دانش، شامل تولید دانش، تسهیم دانش، به کارگیری و ذخیره دانش، با تفکر استراتژیک در جامعه مورد مطالعه ارتباط وجود دارد.
    کلیدواژگان: به کارگیری دانش، تسهیم دانش، تفکر استراتژیک، تولید دانش، ذخیره دانش
  • مهدی سلیمی صفحات 875-890
    هدف از پژوهش حاضر ارائه مدلی به منظور تعیین و تحلیل سرانه اماکن ورزشی بر مبنای توزیع شبکه های تیسنی در محیط سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) بود. به منظور پیاده سازی مدل، محدوده مطالعاتی پژوهش سه منطقه 5، 6، و 13 شهر اصفهان، و مکان ورزشی نمونه نیز استخرهای سرپوشیده در نظر گرفته شد. نقشه های با فرمت DWG از محدوده و همچنین بلوک های جمعیتی آن، اطلاعات مکانی و مختصات دقیق جغرافیایی استخرهای سرپوشیده، و اطلاعات جمعیتی بلوک ها، اطلاعات زیربنایی اجرای تحقیق بود. پس از تقسیم بندی و توزیع شبکه ای محدوده به وسیله تابع تیسن در محیط Arc GIS، با استفاده از فرمول ارائه شده و جمعیت بلوک های مرتبط، سرانه هر پلیگون به صورت مجزا محاسبه شد. در نهایت با کیفی سازی سرانه های حاصل شده در مرحله پیش، محدوده مطالعاتی براساس نیاز به توسعه استخرهای سرپوشیده، به سه طیف برخوردار، نیمه برخوردار، و محروم طبقه بندی شد.
    کلیدواژگان: اماکن ورزشی، تابع تیسن، سرانه، شبکه های پلیگونی، محیط GIS
  • همایون عباسی، سعید خانمرادی، حسین عیدی صفحات 891-905
    هدف پژوهش حاضر، آسیب شناسی راهبردی اداره کل ورزش و جوانان استان کرمانشاه در حوزه ورزش براساس مدل SWOT بود. در پژوهشی توصیفی – پیمایشی، جامعه آماری؛ مدیران، معاونان و کارکنان ادارات مذکور، روسا و نواب رئیس هیات های ورزشی (186 نفر)، بودند. نمونه برابر جامعه و به شیوه تمام شمار بود و 150 نفر به پرسشنامه ها پاسخ دادند. از پرسشنامه محقق ساخته SWOT، که روایی آن توسط 10 نفر از خبرگان ورزشی و پایایی آن با آلفای کرونباخ (93/0=α) تایید شد، استفاده گردید. برای تحلیل داده ها از شاخص های توصیفی، مقایسه میانگین ها، آزمون فریدمن و برای تعیین موقعیت راهبردی از ماتریس های ارزیابی عوامل داخلی (IFE)، ارزیابی عوامل خارجی (EFE)، و داخلی و خارجی (IE) استفاده شد. یافته ها، شامل 15 نقطه قوت، 16 نقطه ضعف، 14 فرصت و 14 تهدید؛ با موقعیت راهبردی (WO) استراتژی محافظه کارانه بود. در نتیجه، سیاستگذاران این سازمان باید از فرصت های موجود محیطی برای از بین بردن ضعف های داخلی آن استفاده کنند.
    کلیدواژگان: اداره کل، تحلیل سوات، کرمانشاه، ماتریس ارزیابی، موقعیت راهبردی
  • الهه حسینی، معصومه کلاته سیفری صفحات 907-921
    هدف از این پژوهش، مطالعه مدل تاثیر جوامع برندی مبتنی بر رسانه های اجتماعی بر شیوه های ارزش آفرینی، اعتماد و وفاداری به برند بود. کلیه افراد عضو در جوامع برندهای ورزشی رسانه های اجتماعی استان مازندران جامعه آماری تحقیق را تشکیل دادند، که از بین آنها 115نفر به عنوان نمونه مطالعه شدند. برای گردآوری داده ها پس از تعیین روایی و پایایی، از پرسشنامه جوامع برندی مبتنی بر رسانه های اجتماعی (لاروچ و همکاران، 2012) استفاده شد. نتایج نشان داد که بین جوامع برندی و اعتماد به برند با شبکه های اجتماعی، تعامل اجتماعی، مدیریت ادراک و کاربرد برند ارتباط مثبت و معنا دار وجود دارد. بین اعتماد و وفاداری به برند نیز همبستگی مثبت و متوسطی مشاهده شد. آزمون تحلیل مسیر نیز نشان داد که جوامع برندی به طور مستقیم بر شیوه های ارزش آفرینی تاثیر داشت. عوامل تعامل اجتماعی و مدیریت ادراک به طور مستقیم و مثبت بر اعتماد به برند تاثیر داشت. ولی عوامل شبکه های اجتماعی و کاربرد برند بر اعتماد به برند تاثیر معنا داری نداشت. همچنین در قسمت اثر کل مشخص شد که اعتماد به برند بر وفاداری به برند تاثیر (60/0=β) مستقیم و مثبت داشت. ضریب تعیین متغیر درون زا نشان داد که 36 درصد از واریانس متغیر وفاداری به برند توسط متغیرهای برون زا تبیین می شود. در نهایت، کلیه شاخص های برازش مدل نیز نشان دهنده برازش مطلوب مدل بودند.
    کلیدواژگان: تعامل اجتماعی، جوامع برندی، شبکه های اجتماعی، کاربرد برند، مدیریت ادراک
  • فاطمه عبدوی، سجاد پاشایی صفحات 923-940
    در مطالعه حاضر با اتخاذ استراتژی تحقیق پیمایشی به بررسی تاثیر عوامل موثر بر موفقیت مدیریت ارتباط با مشتری با در نظر گرفتن اثرات واسطه عوامل سازمانی پرداخته شد. جامعه آماری مطالعه شامل مدیران و کارکنان بخش خدمات ورزشی هتل های شش کلان شهر ایران بود که از بین آنها 67 هتل به عنوان نمونه مورد مطالعه در تحقیق انتخاب شد. داده های به دست آمده از طریق پرسشنامه و به کمک نرم افزار پی.ال.اس تجزیه وتحلیل شد. نتایج نشان داد مدل معادلات ساختاری به کار گرفته شده، مدل نظری قوی برای پیش بینی موفقیت مدیریت ارتباط با مشتری است، و تمامی ابعاد مولفه های مدیریت دانش (نفوذ مدیریت دانش/ کسب مدیریت دانش/ فناوری مدیریت ارتباط با مشتری / مشتری مداری)، با نقش واسطه ای عوامل سازمانی و نفوذ مستقیم تجربه مدیریت ارتباط با مشتری بر موفقیت مدیریت ارتباط با مشتری تاثیر معناداری داشت. بر این اساس می توان عوامل واسطه ای را تاثیرگذار در موفقیت مدیریت ارتباط با مشتری محسوب کرد و با تقویت آن رابطه نزدیک و مستمر با مشتریان را به منظور حفظ مشتری و مشتری مداری افزایش داد.
    کلیدواژگان: خدمات ورزشی، عوامل سازمانی، مدل موفقیت، مدیریت ارتباط با مشتری، مدیریت دانش
  • مهرداد محرم زاده، مژگان خدامرادپور، سید محمد کاشف صفحات 941-956
    مسئولیت اجتماعی، مجموعه وظایف و تعهداتی است که سازمان باید در زمینه حفظ، مراقبت و کمک به جامعه ای که در آن فعالیت می کند، انجام دهد. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر متغیر میانجی تجربه بر رابطه مسئولیت پذیری اجتماعی مدیران با وفاداری مشتریان باشگاه های ورزشی بود. روش تحقیق از نوع تحقیقات پیمایشی همبستگی بود. جامعه آماری تحقیق مشتریان باشگاه های شهر سنندج بودند. به روش نمونه گیری خوشه ایتک مرحله ای تصادفی ساده 390 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. از پرسشنامه های تجربه مشتری سندرسون و لیان (2011)، مسئولیت پذیری کارول (2004) و پرسشنامه وفاداری رفتاری گلادن و فانک (2001) و وفاداری نگرشی فینک (2003) به منظور جمع آوری داده ها استفاده شد. پردازش داده ها با استفاده از مدل رگرسیون سلسله مراتبی انجام گرفت. نتایج نشان داد متغیر میانجی تجربه، تاثیر مثبت و معناداری بر رابطه مسئولیت پذیری با وفاداری دارد. بنابراین مدیران از طریق پایبندی به تعهدات اجتماعی می توانند با ایجاد فضایی پر از اعتماد سازمان را به سمت انباشت سرمایه و سوددهی هدایت کنند.
    کلیدواژگان: باشگاه ورزشی، تجربه مشتری، مسئولیت پذیری اجتماعی، وفاداری رفتاری، وفاداری نگرشی
  • مرضیه ابوطالبی، سعید صادقی بروجردی صفحات 957-975
    هدف از این تحقیق تبیین مدل توانمندسازی روان شناختی کارکنان براساس سبک تفکر مدیران اداره کل ورزش و جوانان اصفهان بود. روش تحقیق از نظر چگونگی جمع آوری اطلاعات از نوع توصیفی – اکتشافی و از نظر هدف، کاربردی و از نظر اجرا میدانی بود. جامعه آماری تحقیق مدیران و کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان بودند (به ترتیب 56 و 444 نفر). حجم نمونه با توجه به محدود بودن جامعه آماری، کلیه مدیران تمام شمار (56 نفر) و حجم نمونه کارکنان براساس جدول مورگان 205 نفر محاسبه شد که به طور تصادفی و نسبیتی از ادارات استان انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه استاندارد سبک تفکر استرنبرگ– واگنر (1991) و پرسشنامه توانمندسازی روان شناختی اسپریتزر (1995) بود. پایایی پرسشنامه ها به ترتیب 87/0 و 89/0 براساس آلفای کرونباخ بود. تجزیه وتحلیل داده ها از طریق آمار توصیفی و آمار استنباطی شامل آزمون معادلات ساختاری و به وسیله نرم افزار SPSS و AMOS انجام گرفت. سطح معناداری 05/0 محاسبه شد. یافته ها نشان داد که مولفه های مربوط به سبک تفکر و توانمندسازی روان شناختی کارکنان این متغیرها را اندازه گیری می کند و ازاین رو مدل اندازه گیری تایید شد.
    کلیدواژگان: توانمندسازی، توانمندسازی روان شناختی، سبک تفکر، مدیران، ورزش
  • محمد صادق افروزه، سید امیر احمد مظفری، نجف آقایی، مرجان صفاری صفحات 977-997
    شناخت نتایج و پیامدهای اجرای مسئولیت های اجتماعی تاثیر زیادی روی نوع نگاه باشگاه های فوتبال به این مقوله دارد. هدف اصلی این تحقیق، شناسایی پیامدهای مسئولیت اجتماعی باشگاه های حرفه ای فوتبال ایران بود. نمونه آماری شامل 19 مصاحبه کیفی با صاحب نظران، مدیران اجرایی و اعضای هیات علمی بود که به روش نمونه گیری نظری و انتخاب خبرگان با حداکثر نوسان انجام گرفت. یافته های تحقیق از طریق روش کد گذاری در سه مرحله باز، محوری و انتخابی تحلیل شدند. 33 نشان در کدگذاری بازشناسایی شد که در 9 مقوله و 4 مولفه طبقه بندی شدند. مقوله ها شامل شایستگی، درون گرایی با ثبات در قالب مولفه توسعه فنی، فرهنگ سازی و مشروعیت بخشی در قالب مولفه توسعه فرهنگی اخلاقی، سالم سازی، همسان سازی و مفرح سازی در قالب توسعه اجتماعی و اشتغال و عدالت اجتماعی و نیز ارتقای برند نیز در قالب توسعه اقتصادی دسته بندی شدند. با توجه به پیامدهای برون زایی و درون زایی توسعه مسئولیت اجتماعی، پیشنهاد می شود باشگاه های فوتبال رویکردی متناسب با راهبرد های محلی خود در این زمینه اعمال کنند.
    کلیدواژگان: باشگاه های حرفه ای، پیامد، فوتبال، کدگذاری، مسئولیت اجتماعی
|
  • Ahmad Ali Asefi, Hassan Asadi Dastjerdi Pages 823-844
    The aim of this study was to investigate developmental barriers of sport for all in selected state universities of Tehran city and to present strategies to developing it. The method of this study was descriptive-correlation and application in terms of aim. The statistical population consisted of all male and female faculty members of faculties of physical education and sport sciences of selected state universities of Tehran city. As the population was limited, census method was used for sampling. Data were collected by a researcher-made questionnaire; its face and content validity was determined by professors and its reliability was calculated by Cronbach alpha coefficient (a=0.90). The results indicated that nine categories of barriers influenced developing sport for all in universities: policy making and planning barriers, cognitive barriers, financial barriers, educational barriers, legal barriers, information barriers, human barriers, personal barriers and infrastructure barriers. Finally, strategies were introduced to develop sport for all in universities.
    Keywords: developmental barriers, sport for all, strategy, university
  • Omid Jamshidi, Mahmoud Goudarzi, Amin Sharari, Zeinab Anet Pages 845-860
    Emotions and the intelligence dominant over them play an important role in interpersonal situations. The aim of this study was to examine the effect of emotional intelligence on team effectiveness. The population consisted of those sport teams participating in the 11th sports Olympiad (2012) (N=1952). 322 athletes were selected according to Morgan Table. Emotional Intelligence Questionnaire (Sybrya Schering) and Team Effectiveness Questionnaire (Billy Batman and Colin Wilson, 2002) were used. Data were analyzed with Pearson correlation coefficient and independent t test. The results showed a significant relationship between emotional intelligence and effectiveness of participants in team sports (P
    Keywords: emotional intelligence, self, regulation, student cultural, sport Olympiad, team effectiveness, team fields
  • Masoud Fereydooni, Majid Jalali Farahani Pages 874-861
    The aim of this study was to design a model on the relationship of knowledge management processes with strategic thinking in Sport and Youth general office in Alborz province. The study used a descriptive approach in terms of data collection, applied with regard to aims and casual in terms of the relationship of research variables which was carried out as a field study. After a review of the related literature, the variables were identified. Then, the primary model was designed, a questionnaire was prepared and its validity was confirmed by some university experts using factor analysis; it was distributed among the statistical population after its reliability was determined. The collected data were analyzed using Lisrel software. The results showed a relationship between knowledge management processes including knowledge generation, knowledge sharing, knowledge utilization and knowledge storage and strategic thinking.
    Keywords: knowledge application, knowledge creation, Knowledge Sharing, knowledge storage, strategic thinking
  • Mehdi Salimi Pages 875-890
    The aim of this study was to present a model to identify and interpret sport places per capita according to distribution of Thiessen networks in Geographical Information System (GIS) space. To execute the model, three regions (5, 6 & 13) of Isfahan city were considered and indoor pools were also considered as the sport place sample. DWG-format region maps and their blocks, spatial data and accurate geographical coordinates of indoor pools and population information of blocks were the substantial data of this study. After division and network distribution of regions by Thiessen function in Arc GIS, the per capita of each polygon was separately calculated by the presented formula and population of the blocks. Finally, the regions under study were classified into three sections (good, middle, poor) according to a need for indoor pool development by qualifying calculated per capita in the previous phase.
    Keywords: GIS space, per capita, polygon networks, sport places, Thiessen function
  • Homayoun Abbasi, Saeed Khanmoradi, Hossein Eydi Pages 891-905
    The aim of this study was strategic pathology of Sport and Youth general office of Kermanshah province in sport based on SWOT model. In this descriptive survey, the statistical population included managers, deputies, staff of Sport and Youth offices and presidents and vice-presidents of sports associations (N=186). The statistical sample was equal to population (census sampling method) but 150 subjects answered the questionnaires. A SWOT researcher-made questionnaire was used; its validity was confirmed by 10 sport experts and its reliability was approved by Cronbach alpha (α=0.93). For data analysis, descriptive indices, mean comparison and Friedman test were used and IFE, EFE and IE matrixes were administered to identify strategic position. Findings indicated 15 strengths, 16 weaknesses, 14 opportunities and 14 threats with WO strategic position (conservative strategy). It was concluded that the policy makers of this office should use the existing environmental opportunities to eliminate internal weaknesses.
    Keywords: analysis matrix, general office, Kermanshah, strategic position, SWOT analysis
  • Elaheh Hosseini, Masume Kalate Seyfari Pages 907-921
    The aim of this study was to identify the model of the effect of brand communities based on social media on value creation practices, brand trust and brand loyalty. The statistical population consisted of all members of sport brand communities of social media in Mazandaran province and 115 subjects were selected as the sample. For data collection, Brand Communities (Laroche et al., 2012) Questionnaires was used after its validity and reliability were confirmed. The results showed a positive and significant relationship between brand communities and brand trust and social networks, social interaction, perception management and brand application. There was a positive and moderate relationship between brand trust and brand loyalty. Path analysis test showed that brand communities directly influenced value creation practices. Social interaction and perception management directly and positively affected brand trust but social networks and brand application had no significant effects on brand trust. The section of total effect indicated that brand trust had a positive and direct effect (β = 0.60) on brand loyalty. The endogenous variable R-square indicated that %36 of variance in brand loyalty could be explained by exogenous variables. Finally, all fit indexes showed a good fit of the model.
    Keywords: brand application, brand communities, perception management, social interaction, social networks
  • Fatemeh Abdavi, Sajjad Pashaie Pages 923-940
    In the present study, the survey research strategy was used to investigate the effect of factors influencing the success of customer relationship management (CRM) considering mediating effects of organizational factors. The population consisted of managers and employees in the sports services sector of six metropolitan hotels of Iran and 67 hotels were selected as the study sample. The data were obtained by the questionnaires and were analyzed with PLS software. The results showed that the applied structural equation modeling was a powerful theoretical model to predict the success of customer relationship management; all aspects of knowledge management (KM) components (the knowledge management influence / knowledge management achievement / customer relationship management technology / customer orientation) with the mediating role of organizational factors and direct influence of CRM experience had a significant effect on the success of customer relationship management. The CRM enhancement can increase the close and constant relationship with customers (customer attraction and customer orientation).
    Keywords: customer relationship management (CRM), knowledge management, organizational factors, sports services, success model
  • Mehrdad Moharramzadeh, Mozhgan Khodamoradpoor, Seyed Mohammad Kashef Pages 941-956
    Social responsibility is a collection of duties and commitments the organization should undertake to preserve, treat and help the society in which it operates. The aim of this study was to investigate the effect of experience mediator on the relationship between manager's social responsibility and customer loyalty in sport clubs. The research method was correlation- survey. The statistical population consisted of customers of sports clubs in Sanandaj city. 390 subjects were selected as the sample by single-stage cluster simple random sampling method. Data were collected by Customer Experience Questionnaire (Sanderson and Lian, 2011), Responsibility Questionnaire (Carroll, 2004), Behavioral Loyalty Questionnaire (Gladden and Funk, 2001) and Attitudinal Loyalty Questionnaire (Fink, 2003). Data were analyzed using hierarchical regression model. The results showed that experience mediator had a significant and positive effect on the relationship between responsibility and loyalty. So, managers can lead the organization to capital and profitability by creating an atmosphere of trust and commitment to social obligations.
    Keywords: Attitudinal loyalty, Behavioral loyalty, customer experience, social responsibility, sport club
  • Marziyeh Abootalebi, Saeed Sadeghi Boroujerdi Pages 957-975
    The purpose of this research is to explain the model of psychological empowerment of the employees based on thinking way of the managers in general office of sports and youths in Isfahan. The method of this research was descriptive-explanatory in terms of data collection and applied in terms of purpose and field in terms of conducting. Statistical society of this research consisted of the managers and the employees of general office of sports and youths in Isfahan. The number of the managers and employees were 56 and 444 respectively.They were selected from the offices of Isfahan proportionally (205). Measurement tools of the research were two standard questionnaires including Sternberg- Wagner`s thinking way (1991) and Speritz`s psychological empowerment (1995).These questionnaire had content and context validities Reliabilities for thinking way questionnaire and psychological empowerment questionnaire were 0.87 and 0.89 respectively based on cronbach alpha. Data analysis was conducted by descriptive and inferential statistics including structured equations test. Information analysis was conducted using software SPSS and AMOS. Findings showed that components related to thinking way and psychological empowerment measured these variables and therefore, measurement model was approved.
    Keywords: empowerment, managers, psychological empowerment, sport, thinking way
  • Mohammad Afroozeh, Sseyyed Amir Ahmad Mozaffari, Najaf Aghaee, Marjan Saffari Pages 977-997
    Understanding results and consequences of social responsibility implementation has a significant effect on the attitude of football clubs. The main aim of this study was to identify social responsibility consequences of Iran professional football clubs. The statistical sample consisted of 19 qualitative interviews with experts, administrators and faculty members who were selected through theoretical sampling and maximal variation. Data were analyzed through coding in three stages: open, axial and selective. In open coding, 33 codes were identified which were classified into 9 fields and 4 categories. Fields included competence, stable introversion in the form of technical development, cultural development and legitimacy in the form of cultural – moral development, purification, synchronization and fun in terms of social development and employment, and social justice as well as brand promotion in the form of economic development. According to the consequences of internal and external development of social responsibility, it is suggested that the football clubs adopt an approach tailored to their local strategies accordingly.
    Keywords: coding, consequence, football, professional clubs, social responsibility