فهرست مطالب

Sport Sciences and Health Research - Volume:8 Issue: 17, 2017

Journal of Sport Sciences and Health Research
Volume:8 Issue: 17, 2017

  • تاریخ انتشار: 1395/11/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سحر خواجه*، منصور صاحب الزمانی، فاطمه کریمی افشار صفحات 115-129
    هدف از این تحقیق، بررسی اثر تمرینات آکواژیمناستیک بر حس وضعیت زانو در زنان سالمند مبتلا به استئوآرتریت بود. به این منظور 26 زن 50 تا 65 سال مبتلا به استئوآرتریت زانو در شهر کرمان، انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه تمرین در آب و کنترل قرار گرفتند. حس وضعیت در زاویه 60 درجه فلکشن مفصل زانو آنها توسط روش مارکرگذاری پوستی و عکس برداری دیجیتال در قبل و بعد از 8 هفته تمرین، اندازه گیری شد. از آزمون تحلیل واریانس ترکیبی با اندازه گیری مکرر در سطح معنا داری استفاده شد (05/0>P).
    با وجود کاهش محسوس در میانگین خطای مطلق بازسازی زاویه 60 درجه مفصل زانو گروه تجربی نسبت به پیش از تمرینات آکواژیمناستیک و همچنین در نتایج بین گروهی تغییر معناداری مشاهده نشد (134/0=P، 05/0P≥).
    با توجه به نتایج بالا با وجود معنا دار نبودن میزان تغییرات حاصل از تمرینات آکواژیمناستیک بر حس وضعیت مفصل زانوی زنان سالمند دارای استئوآرتریت، ولی از آنجا که بهبودی مشهود است، پیشنهاد می شود که تمرینات آکواژیمناستیک با شدت بالاتر و مدت زمان بیشتر ارزیابی شود.
    کلیدواژگان: استئوآرتریت زانو، تمرینات آکواژیمناستیک، حس وضعیت، زنان، سالمند
  • فرشید آقابیگی*، رضا رجبی، محمد اسماعیلی، مصطفی زارعی صفحات 115-126
    هدف از تحقیق حاضر تجزیه وتحلیل ویدئویی آسیب های بازیکنان فوتبال در بازی های جام جهانی 2010 بود. بدین منظور تمامی بازی های جام جهانی از طریق تجزیه وتحلیل ویدئویی بررسی شد و اطلاعات آن (تعداد آسیب، سازوکار وقوع آسیب، زمان بروز آسیب، نوع برخورد منجر به آسیب و منطقه وقوع آسیب در زمین بازی) از طریق ثبت در فرم گزارش آسیب به دست آمد. در تحقیق حاضر که از نوع توصیفی – تحلیلی است، از آزمون آماری مجذور کای (2 X) برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد. نتایج نشان داد 92 آسیب طی 64 مسابقه یا 3/39 آسیب در هر 1000 ساعت مسابقه به وقوع پیوسته است. بیشترین میزان بروز آسیب در 15 دقیقه انتهایی نیمه دوم (دقایق 90 – 76) رخ داده است (05/0>P). مبارزه هوایی (3/28 درصد) و تکل شدن (7/21 درصد) بیشترین سازوکار به وجودآورنده آسیب بوده اند (05/0P). همچنین 8/84 درصد آسیب ها بر اثر برخورد به وجود آمده است (05/0>P).
    میزان بروز آسیب در این بازی ها کمتر از جام های جهانی قبلی بود، که ممکن است ناشی از سخت گیری بیشتر قوانین داوری در راستای حفظ سلامت بازیکنان در سال های اخیر، تفاوت در تعریف آسیب، متفاوت بودن سیستم بازی، تفاوت در مدت و نوع تمرینات آماده سازی و بدنسازی و متفاوت بودن روش های جمع آوری اطلاعات باشد.
    کلیدواژگان: آسیب، تجزیه وتحلیل ویدئویی، جام جهانی، فوتبال
  • سعیده زارع رشکوییه*، نادر رهنما، احمدرضا موحدی صفحات 117-132
    کودکان عقب مانده ذهنی در مقایسه با کودکان عادی همسن خود از نظر آمادگی جسمانی از امتیاز کمتری برخوردارند. از آنجا که تمرینات تعادلی می تواند راهکاری برای حل این مشکل باشد، هدف از این مطالعه بررسی تاثیر تمرینات تعادلی بر تعادل ایستا و پویای دانش آموزان کم توان ذهنی بود.
    در این پژوهش نیمه تجربی 32 دانش آموز دختر کم توان ذهنی شهر یزد در دو گروه 16 نفره تجربی و کنترل قرار گرفتند. برای اندازه گیری تعادل از تست ستاره، لک لک و شارپند رومبرگ استفاده شد. پیش و پس از 8 هفته اجرای تمرینات تعادلی روی گروه تجربی از آزمودنی های هر دو گروه آزمون تعادل گرفته شد. داده ها با استفاده از آزمون T مستقل تجزیه وتحلیل شد.
    یافته ها نشان داد که پس از اجرای تمرینات تعادلی، تعادل پویا و ایستا روی یک پا در گروه تجربی در پس آزمون نسبت به پیش آزمون در مقایسه با گروه کنترل بهبود معنا داری (05/0P≤) داشت. اما در تعادل ایستا روی هر دو پا در هیچ کدام از گروه ها بهبود معنا داری مشاهده نشد (05/0P≥). از یافته های این تحقیق می توان نتیجه گرفت که 8 هفته تمرینات تعادلی در بهبود تعادل ایستا و پویای دانش آموزان کم توان ذهنی موثر بوده است. بنابراین انجام چنین تمریناتی به عنوان بخشی از برنامه تربیت بدنی افراد کم توان ذهنی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: تست های تعادلی، تعادل ایستا و پویا، تمرینات تعادلی، عقب ماندگی ذهنی
  • علی یلفانی*، زهرا رئیسی صفحات 133-148
    تکنیک فرود یکی از بخش های اساسی و مهم بسیاری از رویدادهای ورزشی است و از علل مهم بروز آسیب های اندام تحتانی محسوب می شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر وضعیت های مختلف فرود بر میزان فعالیت الکترومایوگرافی عضلات منتخب اندام تحتانی قبل و بعد از خستگی در زنان ورزشکار است. به این منظور 15 دانشجوی زن ورزشکار رشته تربیت بدنی در مطالعه حاضر شرکت کردند. در این تحقیق از سه مدل کفی با شیب های 5 درجه مدیال و لترال و بدون شیب (نرمال) استفاده شد. کلیه شرکت کنندگان تکنیک فرود را قبل و بعد از اعمال پروتکل خستگی با استفاده از سه مدل کفی انجام دادند. فعالیت الکتریکی عضلات پرونئوس لانگوس و دوقلوی داخلی با استفاده از الکترومایوگرافی ارزیابی شد. تجزیه وتحلیل داده ها نشان داد که در میزان فعالیت عضله پرونئوس لانگوس و دوقلوی داخلی هنگام فرود پس از خستگی کاهش معنا دار وجود دارد (05/0P≤). اگرچه میزان فعالیت عضله دوقلوی داخلی، در وضعیت های فرود مختلف تفاوت معنا داری را نشان داد (01/0P=)، فعالیت عضله پرونئوس لانگوس بین وضعیت های مختلف فرود تفاوت معنا داری نداشت (05/0P>). نتایج این مطالعه نشان داد تقویت عضله دوقلو در انقباضات اکسنتریک و تقویت عضله پرونئوس لانگوس برای حفظ سطح فعالیت خود در زمان بروز خستگی می تواند در پیشگیری از آسیب های ناشی از فرود نامناسب در زنان ورزشکار و دستیابی به عملکرد بهینه آنها مفید واقع شود.
    کلیدواژگان: الکترومایوگرافی سطحی، اندام تحتانی، خستگی، فعالیت عضلانی، وضعیت های مختلف فرود
  • وحید قاسمی پایین دهی*، سید صدرالدین شجاع الدین، اسماعیل ابراهیمی تکامجانی، امیر لطافت کار، منصور اسلامی صفحات 149-169
    هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر برنامه پیشگیری از آسیب 11+ فیفا بر زمان بندی و میزان فعالیت الکتریکی عضلات اطراف زانوی مردان فوتبالیست جوان بود. اندازه گیری های الکترومایوگرافی حین اجرای آزمون فرود روی یک پا از 24 فوتبالیست مرد جوان (12 نفر گروه تجربی و 12 نفر گروه کنترل) در پیش آزمون و پس آزمون به عمل آمد. پس از اجرای هشت هفته تمرین بر روی گروه تجربی، از آزمون های آنالیز واریانس با اندازه تکراری، تی زوجی و مستقل برای تحلیل آماری استفاده شد. یافته ها نشان داد پس از تمرینات، میزان فعالیت واستوس مدیالیس، مدیال همسترینگ و مدیال گاستروکنمیوس افزایش یافت، اما میزان فعالیت واستوس لترالیس، لترال همسترینگ، رکتوس فموریس و لترال گاستروکنمیوس و زمان بندی فعالیت رکتوس فموریس، واستوس لترالیس، لترال همسترینگ و لترال گاستروکنمیوس کاهش یافت، درحالی که زمان بندی واستوس مدیالیس، مدیال همسترینگ و مدیال گاستروکنمیوس افزایش یافت. نتایج این مطالعه نشان داد که ویژگی های نروماسکولار اندام تحتانی در فوتبالیست های جوان با اجرای برنامه 11+ فیفا بهبود می یابد و به طور بالقوه موقعیت های ریسک آسیب ACLدر حین فرود کاهش پیدا می کند و به کنترل بهینه ACL منجر می شود.
    کلیدواژگان: آسیب های رباط متقاطع قدامی، الکترومایوگرافی، 11+ فیفا، مفصل زانو
  • احمد نیک روان*، علی غلامی شهابی، نرگس کریمی صفحات 171-185
    پارکینسون (PD)اختلالی مزمن در مغز است که روی حرکات بدن تاثیر می گذارد. هدف این پژوهش، بررسی اثر تمرینات ترکیبی تعادلی و ثبات دهنده مرکزی پیش رونده بر تعادل بیماران مسن مبتلا به بیماری پارکینسون بود. این پژوهش از نوع نیمه تجربی با طرح متقاطع بود. از بین بیماران مرد مبتلا به پارکینسون شهر ساری 16 بیمار به صورت داوطلبانه و در دسترس در این پژوهش شرکت کردند. سپس بیماران به روش انتساب تصادفی و رعایت اصل معادل سازی، به دو گروه تقسیم شدند. برنامه تمرینی شامل دو بخش چهارهفته‏ای تمرین پیش رونده تعادلی و ثبات دهنده مرکزی )هفته ای سه جلسه، میانگین 30 دقیقه) بود که به صورت ضربدری در چهار هفته دوم نوع تمرین گروه ها جابه جا شد. متغیر تعادل چشم باز و بسته به عنوان متغیر وابسته اندازه گیری شد. تحلیل آماری داده ها در پایان برنامه، بیانگر تغییر معنادار نمره های آزمون تعادل در هر دو وضعیت چشم باز و بسته بود (001/0=P). همچنین تفاوت دو گروه در نمره های تعادل چشم باز معنادار بود (023/0=P). براساس این نتایج در مجموع برنامه ترکیبی تعادلی و ثبات‏دهنده مرکزی برای ارتقای تعادل بیماران مبتلا به پارکینسون مناسب است و برنامه ای که در آن ابتدا تمرینات ثبات دهنده مرکزی انجام می گیرد، برنامه مفیدتری برای آنهاست.
    کلیدواژگان: پارکینسون، تعادل، تمرین ترکیبی، ثبات دهنده مرکزی
  • خدیجه افشین*، ناصر بهپور صفحات 187-201
    امروزه اختلالات عضلانی-اسکلتی از جمله شایع ترین عوامل زیان آور محیط های کاری است. ایستگاه های کار غیرارگونومیک و طراحی نامناسب محیط های کار، سبب شده است که کارگران در معرض ریسک فاکتورهای ایجادکننده اختلالات عضلانی-اسکلتی قرار گیرند. به نظر می رسد شیوع این اختلالات در میان فرشبافان سنتی بیش از سایر مشاغل باشد. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر تمرینات قدرتی بر درد گردنی-شانه ای زنان فرشباف است. این پژوهش از نوع مطالعات نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون است. جامعه مورد مطالعه زنان فرشباف 40-30 ساله بودند که 20 نفر از افرادی که شدت درد شدید آنها در مقیاس ارزش گذاری عددی 3 یا بالاتر بود، به طور تصادفی در دو گروه کنترل و تجربی قرار گرفتند. پس از هشت هفته تمرین قدرتی شدت درد جاری، معمول و شدید دوباره با استفاده از مقیاس ده درجه ای اندازه گیری شد. در مقایسه پیش آزمون و پس آزمون در گروه تجربی، میزان درد شدید، معمول و جاری تفاوت معنا داری داشت. این میزان کاهش 53، 50 و 58 درصد به ترتیب برای درد شدید، معمول و جاری گزارش شد. اما در گروه کنترل تفاوت معناداری بین مقادیر پیش آزمون و پس آزمون مشاهده نشد. بر پایه یافته های این پژوهش، انجام تمرینات قدرتی ویژه موجب کاهش درد شدید، معمول و جاری می شود.
    کلیدواژگان: اختلالات عضلانی، اسکلتی، تمرین قدرتی، درد گردنی، شانه ای، زنان فرشباف، نوسانات درد
|
  • Sahar Khaje *, Mansour Sahebozamani, Fatemeh Karimi Afshar Pages 115-129
    The aim of this study was to examine the effect of aquagymnastic training on position sense of the knee in older women suffering from osteoarthritis. 26 women aged between 50 and 65 suffering from knee OA were selected from Kerman city and were randomly assigned to two groups: aquatic training and control. The position sense was measured in their knee joint flexion 60º angle by skin marking and digital photography before and after 8 weeks of training. Analysis of variance with repeated measures was used at significance level (P
    Keywords: aquagymnastic training, elderly, knee osteoarthritis, position sense, women
  • Farshid Aghabeigi *, Reza Rajabi, Mohammad Esmaeili, Mostafa Zarei Pages 115-126
    The aim of this study was the video analysis of soccer player's injuries in the 2010 World Cup games. Therefore, all World Cup games were reviewed through video analysis and their information (the number of injuries, the mechanism of injuries, the time of incidence, the type of accident leading to injuries and the injury occurrence area in the pitch) were recorded in the injury report form. In the present study that was descriptive-analytical, Chi square test (X2) was used for statistical analysis. Results showed that 92 injuries occurred during 64 games or 39.3 injuries per 1000 hours of game. Most incidence of injuries occurred in the final 15 minutes of the second half (minutes of 76-90) (P
    Keywords: Injury, soccer, Video Analysis, World Cup
  • Saeedeh Zare Reshkueieh *, Nader Rahnama, Ahmad Reza Movahedi Pages 117-132
    Mentally retarded children have lower levels of physical fitness in comparison with normal children of the same age. As balance exercises can be a key to solve this problem, this study aimed at investigating the effect of balance exercises on static and dynamic balance of mentally retarded students. In this semi-experimental study, 32 mentally retarded female students in Yazd city were assigned to two groups: experimental and control. SEBT test, Stroke test and Sharp and Romberg test were used to measure the balance. Before and after 8 weeks of balance exercises for the experimental group, balance test was conducted for both groups. An independent t test was used to analyze the data. The findings showed that after the balance exercises, the dynamic and static balance on one foot improved significantly in experimental group (P≤0.05) in comparison with the control group in posttest in comparison with the pretest. But, static balance on both feet had no significant improvement in any of the two groups (P≥0.05). It can be concluded that 8 weeks of balance exercises influenced the improvement of the dynamic and static balance of the mentally retarded students; therefore, such exercises are recommended as a part of physical education course of the mentally retarded people.
    Keywords: balance exercises, balance tests, dynamic balance, mentally retardation, static balance
  • Ali Yalfani *, Zahra Raeisi Pages 133-148
    The landing technique is one of the basic and most important parts of many sport events known as one of the main causes of lower extremity injuries. The aim of the present study was to determine the effect of different landing techniques on electromyography (EMG) activity of selected lower extremity muscles before and after fatigue in female athletes. 15 female athletes (physical education students) participated in this study. Three types of insole with 5° medial and lateral slopes and without a slope (normal) were used. All participants performed landing techniques with three types of insole before and after the fatigue protocol. The electrical activity of the peroneus longus (PL) and medial gastrocnemius (MG) muscles were assessed by EMG. The data analysis indicated a significant decrease in the activity of PL and MG muscles following fatigue during landing (P≤0.05). Although there was a significant difference in the activity of MG muscle during different landing positions (P=0.01), there were no significant differences in the activity of PL muscle during different landing positions (P>0.05). The present findings showed that an empowerment of gastrocnemius muscle in eccentric contractions and an empowerment of PL muscle to maintain its activity during fatigue can be beneficial to prevent injuries stemming from improper landings in female athletes and to achieve their efficient performance.
    Keywords: different landing positions, Fatigue, Lower Extremity, muscle activity, Surface electromyography
  • Vahid Ghasemi Paeendehi *, Sadroddin Shojaeddin, Esmail Ebrahimi Tekamejani, Amir Letafatkar, Mansoor Eslami Pages 149-169
    The aim of this study was to investigate the effect of FIFA11 injury prevention program on the timing and electrical activity of knee related muscles in young male soccer players. EMG data during single-limb drop landing of 24 young male soccer players (12 control and 12 experimental) were collected in pretest and posttest. After 8 weeks of training in experimental group, analysis of variance with repeated measures, independent sample t test and paired sample t test were used for statistical analysis. The results showed that vastus medialis (VM), medial hamstring (MH) and medial gastrocnemius (MG) activities increased while the vastus lateralis (VL), lateral hamstring (LH), rectus femuris (RF) and lateral gastrocnemius (LG) activities decreased after the training. FIFA11 training decreased the timing of RF, VL, LH and LG whereas it increased the timing of VM, MH and MG. The study found out that FIFA11 program can improve the neuromuscular characteristics of lower extremities in young soccer players, can potentially reduce the risk of ACL injury during landing and lead to ACL optimal control.
    Keywords: anterior cruciate ligament injuries, electromyography, FIFA11+, Knee Joint
  • Ahmad Nikravan *, Ali Gholami Shahabi, Narges Karimi Pages 171-185
    Parkinson's disease (PD) is an acute brain disorder that affects body movements. The aim of this study was to investigate the effect of combined balance and core stabilization progressive training on balance in older patients with Parkinson's disease. In this quasi-experimental study with cross-sectional design, 16 male patients with Parkinson's disease in Sari city were voluntarily selected with convenience sampling method. Then they were divided into two groups using random assignment method and the principle of balancing. The training program included two four-weeks of balance and core stabilization progressive training (3 sessions a week, an average of 30 minutes). In the second four-week, the types of training changed by cross-sectional method. Open and close eyes adjustment was measured as the dependent variable. Statistical analysis of the data at the end of the program revealed a significant change in both open and close eyes balance test scores (P=0.001). Moreover, the difference in open eye balance scores between the two groups was significant (P=0.023). Based on these results, combined balance and core stabilization training is suitable to improve balance in patients with Parkinson's disease and a program in which core stabilization training is performed first is more effective.
    Keywords: balance, combined training, core stabilization, Parkinson
  • Khadijeh Afshin *, Naser Behpoor Pages 187-201
    Nowadays musculoskeletal disorders are the most prevalent harmful factors in work environments. Non­­-ergonomic work stations and unsuitable designs of work environments confront workers with musculoskeletal disorders creating risk factors. It seems that the prevalence of these disorders in carpet weavers is more than other jobs. The aim of this study was to investigate the effect of strength training on neck-shoulder pain of female carpet weavers. This study was semi-experimental with a pretest and posttest design. The population consisted of 30-40-year-old female carpet weavers. 20 subjects whose intensity of pain on numerical rating scale was equal or more than 3 were randomly assigned to two control and experimental groups. After 8 weeks of strength training, the intensity of present‚ usual and worst pain was measured again by a 10-point scale. The comparison of pretest and posttest in the experimental group showed a significant difference in the intensity of present‚ usual and worst pain. This reduction was reported as %53‚ %50 and %58 for worst‚ usual and present pain respectively. But in control group, no significant differences were observed between pretest and posttest. According to these findings, special strength training reduced worst, usual and present pain.
    Keywords: female carpet weavers, musculoskeletal disorders, neck-shoulder pain, pain fluctuations, strength training