فهرست مطالب

علوم و فناوری های پدافند نوین - سال نهم شماره 4 (پیاپی 34، زمستان 1397)

مجله علوم و فناوری های پدافند نوین
سال نهم شماره 4 (پیاپی 34، زمستان 1397)

  • 132 صفحه، بهای روی جلد: 100,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1397/10/13
  • تعداد عناوین: 11
|
  • محمدرضا معرف زاده صفحات 379-392
    هرچند مطالعات فراوانی در دهه های گذشته در خصوص آنالیز و طراحی سازه های زیربنایی نظیر ساختمان ها و پل ها برای بارهای ناشی از انفجار انجام گرفته است با این وجود تحقیقات زیادی برای احتساب نااطمینانی های ناشی از این بارگذاری ها در سوابق تحقیقاتی گزارش نشده است. از آنجا که عموما در عملیات تروریستی، متناسب با شرایط محل هدف، بارگذاری ناشی از انفجار با اراده انسانی رقم می خورد بنابراین کمیت این بارها می تواند بسیار متغیر و متنوع باشد. بدین ترتیب همیشه این سوال مهم برای به خصوص این گونه سازه ها مطرح است که آیا به اندازه کافی ایمن هستند. برای برخورد با این چنین مسائلی استفاده از روش های ارزیابی احتمالاتی ریسک اجتناب ناپذیر است. مطابق این روش ها، با احتساب تمامی نااطمینانی های محتمل در بارگذاری انفجاری (و نیز نااطمینانی های مربوط به پارامترهای مقاومتی سازه) احتمال خرابی تخمین زده می شود. همچنین با در نظر گرفتن هزینه های ناشی از خرابی، ریسک در خصوص سازه مورد مطالعه به دست می آید. در این مقاله علاوه بر مبحث قابلیت اعتماد سازه دال که مورد بررسی تفصیلی قرار گرفته و یک فرمول بندی مناسب برای آن پیشنهاد می گردد، با احتساب یک آنالیز اقتصادی هزینه های چرخه عمر یک سازه در معرض بار انفجاری محاسبه می گردند. مقدار این هزینه ها می توانند معیاری مناسب برای انتخاب گزینه برتر در میان همه گزینه های مطرح برای مسئولین تصمیم گیر فراهم آورد.
    کلیدواژگان: قابليت اعتماد، ريسک، بارهاي انفجاري، سازه دال، آناليز اقتصادي، هزينه هاي چرخه عمر
  • مهدی خداپرست، مهندس سید حسن حسینی صفحات 393-404
    امروزه استفاده از گروه شمع ها به منظور انتقال بار سازه به لایه های سخت خاک یا سنگ، این سازه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بنابراین هرگونه آسیب به گروه شمع می تواند منجر به خطرات جبران ناپذیری شود. از سوی دیگر، اهمیت بارگذاری انفجاری و توسعه سیستم های پدافند غیرعامل، اتخاذ تدابیر لازم در خصوص اثرات ناشی از بارگذاری انفجار بر گروه شمع ها بیش از پیش ضروری است. یکی از پارامترهای مهم و اثرگذار در گروه شمع، فواصل بین شمع ها در گروه شمع است که در این تحقیق سعی گردیده است که اثرات فاصله بین شمع ها در گروه شمع تحت بارگذاری انفجار، مورد بررسی قرار گیرد. در این تحقیق تحلیل عددی گروه شمع، با استفاده از نرم افزار آباکوس و به وسیله روش کوپل اویلری- لاگرانژی (CEL) ، انجام شده است. با توجه به نتایج اتخاذ شده مشخص گردید که افزایش فاصله عرضی یا طولی شمع ها در گروه شمع، موجب بهبودی وضعیت گروه شمع در برابر بارگذاری انفجار خواهد شد.
    کلیدواژگان: گروه شمع، فاصله بین شمع ها، بارگذاری انفجار، روش کوپل اویلری- لاگرانژی (CEL)
  • رحمت مدندوست ، ملک محمد رنجبر، مهندس کمیل مومنی صفحات 405-414
    در این مطالعه، شبکه عصبی GMDH با ساختار عمومی (تعمیم یافته) با موفقیت برای مدل سازی روش مغزه گیری حاوی میل گرد و بر پایه نتایج گسترده آزمایشگاهی بکار گرفته شده است. الگوریتم ژنتیک و روش تجزیه مقادیر منفرد برای تعیین ساختار بهینه مدل گسترش یافته اند. مجموعه داده های ورودی و خروجی برای آموزش و آزمایش مدل های استخراج شده شامل متغیرهای قطر مغزه بتنی، نسبت ابعاد مغزه، تعداد میل گردهای داخل مغزه، فاصله محور میل گرد تا انتهای نزدیک تر مغزه و نیز مقاومت مغزه (با و بدون میل گرد) به عنوان پارامترهای ورودی و مقاومت مکعبی استاندارد بتن به عنوان متغیر خروجی مدل در نظر گرفته شده اند. مقایسه بین نتایج آزمایشگاهی به دست آمده در این مطالعه و مقادیر متناظر پیش بینی شده توسط مدل GMDH نشان داد که این مدل توانایی بالایی در پیش بینی مقاومت فشاری بتن بر پایه نتایج آزمایش مغزه گیری دارد. در انتها، آنالیز حساسیت به منظور بررسی تاثیر پارامترهای ورودی بر خروجی مدل GMPH انجام گرفت. این آنالیز نشان داد که مقادیر متغیر خروجی (مقاومت مکعبی استاندارد بتن) به طور قابل توجهی متاثر از مقادیر پارامترهای مقاومت مغزه و تعداد میل گردها در مقایسه با سایر متغیرهاست.
    کلیدواژگان: مقاومت فشاری، آزمایش مغزه، GMDH، الگوریتم ژنتیک، میلگرد
  • وحید کریمی آذر داریانی، غلامحسین جعفری * صفحات 415-428

    یکی از روش های مناسب برای کاهش اثرات انفجار، بهسازی خاک است. شالوده های روی بستر خاک‏های رسی سست و اشباع، مستعد نشست زیاد و گسیختگی بوده و برای بهسازی خاک نیاز به تقویت بعضی از پارامترهای مقاومتی مثل سختی خاک دارند. در این تحقیق برای بهسازی خاک از ستون سنگریزه ای کوبشی (RAP) و غیرکوبشی (UAP) استفاده شده است. مدل سازی عددی با استفاده از نرم افزار PLAXIS به صورت دو بعدی تقارن محوری انجام شده است. به منظور مدل سازی مصالح ستون از مدل رفتاری خاک سخت‏شونده (Hardening soil) و برای خاک مورد بهسازی از مدل‏های رفتاری خاک سخت‏شونده و کم کلی اصلاح شده (Modified cam-clay) استفاده شده است. با توجه به ارزیابی پارامترها، مشاهده گردید که افزایش قطر ستون سنگریزه ای کوبشی و طول ستون سنگریزه ای غیر کوبشی کارایی بهتری در بهبود ظرفیت باربری و نشست شالوده دارد. در نهایت، نشست پی با ستون سنگریزه ای کوبشی تا 66 درصد و با ستون سنگریزه ای غیر کوبشی تا 52 درصد کاهش یافت.

    کلیدواژگان: بارگذاری انفجار، ستون سنگریزه ای کوبشی و غیر کوبشی، مدل رفتاری، نشست، روش اجزای محدود
  • شهاب امامزاده ، خداداد واحدی، فریدون خسروی، مهندس سعید هاشم پور صفحات 429-440
    سازه های بتن آرمه مدفون، فضاهای ایمن برای مقاصد نظامی به شمار می روند. در پروژه های پدافند غیرعامل، فضاهای زیرزمینی، کاربردهای گسترده ای دارند و از نظر امنیتی به تجهیزات دفاعی کمتری در مقایسه با سازه های سطحی نیازمندند. یکی از بارهای محتمل بر سازه های مدفون، انفجار است. در انفجارهای سطحی که در روی زمین یا عمق کمی از سطح زمین رخ می دهند، بخشی از انرژی انفجار وارد محیط خاک شده و سبب ایجاد گودال و امواج درون زمینی می شود. با توجه به این که سقف سازه مدفون بیش ترین اثر را از انفجار سطحی دریافت می کند، بررسی قابلیت اعتماد سقف ضروری است. در این تحقیق، با ساخت مدل اجزای محدود سازه مدفون، از روش هاسوفر و لیند در طراحی سقف سازه برای رسیدن به یک شاخص قابلیت اعتماد مشخص استفاده شده است. هدف طراحی، رسیدن به شاخص قابلیت اعتمادی برابر 7/3 بود که معادل احتمال خرابی 0001/0 است. اثر انفجار و میزان خرابی آن در سازه با نرم افزار اتوداین شبیه سازی شد. بدین ترتیب، تاثیر متغیرهای مقاومتی در قابلیت اعتماد سازه مدفون تحت بار انفجار سطحی تعیین شد و مشخص گردید که بهبود کیفیت اجرا و شناخت دقیق مصالح و رفتار سازه ها، امکان افزایش ضریب اطمینان را فراهم می آورد.
    کلیدواژگان: سازه مدفون، قابلیت اعتماد، بتن، انفجارسطحی، اتوداین، خاک
  • جعفر خلیل پور ، مهندس اسماعیل زارع زاده صفحات 441-448
    در این مقاله، یک الگوریتم استخراج ویژگی مبتنی بر سیستم شنوایی، بر اساس یک تبدیل زمانی- فرکانسی به نام تبدیل شنوایی (AT) و ضرایب کپسترال نرمالیزه شده توان (PNCC) ، که یک ویژگی موفق در زمینه تشخیص گفتار و گوینده بوده است، پیشنهاد می گردد. به طور معمول عملکرد مدل های صوتی که توسط داده های بدون نویز (تمیز) آموزش داده می شوند، وقتی در شرایط نویزی مورد آزمایش قرار می گیرند به طور فزاینده ای کاهش می یابد. ویژگی پیشنهادی که ضرایب کپسترال نرمالیزه شده توان مبتنی بر فیلتر کاکلی (CFPNCC) نامیده می شود تحت چنین شرایطی مقاومت بالایی را از خود بروز می دهد. ویژگی بارز الگوریتم پیشنهادی ترکیب مزیت های فیلتر بانک کاکلی با مزایای ویژگی PNCC است که مقاومت توام در مقابل نویزهای ایستان و غیر ایستان را به همراه دارد. به گونه ای که آزمایش های انجام شده بر روی پایگاه دادگان استاندارد SSC نشان می دهد، در سیستم تصدیق گوینده مبتنی بر مدل مخلوط گوسی، این ویژگی بهتر از ویژگی PNCC عمل می کند و به طور کلی نسبت به سایر ویژگی های متداول در زمینه تشخیص گوینده مانند MFCC و RASTA-PLP در شرایط نویزی نرخ خطای پایین تری را داراست.
    کلیدواژگان: تصدیق گوینده، استخراج ویژگی، مقاوم به نویز
  • حسن فرسی ، مهندس سوسن بهمدی صفحات 449-459
    در سال های اخیر، برنامه های مبتنی بر ویدئو در حال افزایش بوده است. لذا محققان در تلاش اند که تکنیک های کدینگ ویدئو را موثرتر و کارآمدتر سازند. بنابراین روش های متعددی به منظور بهبود کیفیت ویدئو در برابر خطای کانال، پیشنهادشده است. در این مقاله نیز، هدف افزایش کیفیت ویدئو در گیرنده است. اساس روش پیشنهادی بدین صورت است که در یک نرخ ارسال ثابت، نرخ کدگذار کانال را افزایش داده و با استفاده از آن میزان مقابله در برابر خطای کانال افزایش پیدا می کند. افزایش نرخ کدگذار کانال با افزایش نرخ فشرده سازی و کاهش داده های منبع، صورت می پذیرد. ازآنجایی که بلوک تخمینگر حرکت به درستی قادر به مینیمم کردن واریانس اطلاعات فریم نیست؛ در این مقاله تخمینگر ثانویه ای پیشنهاد شده است که این بلوک بر روی اطلاعات اعمال و منجر به افزایش نرخ فشرده ساز منبع می شود. به منظور پیشنهاد تخمینگر ثانویه، از ترکیب تبدیل موجک و شبکه عصبی با الگوریتم ژنتیک (GA) استفاده می شود. این تخمین گر ثانویه به طور قابل توجهی، واریانس اطلاعات فریم را کاهش می دهد، ازاین رو، به بیت کمتری برای ارسال اطلاعات نیاز است. بنابراین، در این روش می توان بدون افزایش داده ارسالی برای هر فریم، نرخ کدگذار کانال را افزایش داد و فریم های ویدئویی را در برابر خطای کانال مقاوم تر ساخت. به منظور ارزیابی روش پیشنهادی، نرخ های متفاوت کدگذار منبع با چندین SNR مختلف کانال آزمایش و نتایج با دیگر روش های موجود مقایسه شده است.
    کلیدواژگان: کدینگ ویدیو، تبدیل موجک، شبکه عصبی، الگوریتم ژنتیک، کدگذار کانال محلی
  • مهندس علیرضا شاهپری، محمد خوانساری*، علی معینی صفحات 461-466

    اخیرا تحلیل نقاط آسیب پذیر شبکه انتقال برق به عنوان یکی از شبکه های زیرساختی مورد توجه ویژه قرارگرفته است. به خصوص پیش بینی نقاط آسیب پذیر شبکه می تواند در مدیریت بحران در شبکه موثر باشد. در مطالعات قبلی پیش بینی نقاط آسیب پذیر شبکه انتقال برق مبتنی بر نظریه علوم شبکه، اغلب شبکه را بدون جهت در نظر گرفته اند. در این مقاله شبکه انتقال برق، جهت دار بررسی شده و از الگوریتم تحلیل لینک وزن دار Pagerank برای شناسایی نقاط آسیب پذیر شبکه استفاده شده است. مزیت اصلی این روش کاهش زمان محاسبات و تطبیق نتایج با اطلاعات مراکز دیسپاچینگ است. با مدل سازی بخشی از شبکه انتقال برق ایران در سطح 400 و 230 کیلوولت، همبندی شبکه و نقاط آسیب پذیر آن با این روش پیش بینی شده است. نتایج و دستاوردهای می تواند توسط برنامه ریزان و مدیران شبکه انتقال برق در جهت بهبود مدیریت، امنیت و توسعه شبکه مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: علوم شبکه، شبکه انتقال برق، شبکه های وزن دار، نقاط آسیب پذیر، الگوریتم
  • علیرضا اسمعیلی علی آبادی، هنگامه هنرکار*، ناصر دشتیان گرامی، سیدامان الله موسوی ندوشن صفحات 467-475

    پوشش‏های الاستومری پلی‏اوره با افزایش چشمگیر حد بالیستیک (پرتابی) زیر لایه خود، در افزایش دوام سازه‏هایی که تحت بار ضربه‏ای حاصل از رویداد انفجار هستند، کاربردهای گسترده‏ای یافته‏اند. برای تهیه الاستومرهای پلی‏اوره از روش پیش پلیمری استفاده شد که در آن زنجیره‏هایی با گروه‏های انتهایی ایزوسیانات تشکیل و در ادامه، عامل پخت (زنجیر افزاینده) به کار رفت. یکی از پرکاربردترین عوامل پخت از نوع آمینی است که خواص فیزیکی و مکانیکی مناسبی را در نمونه ایجاد می‏کند. در این پژوهش، برای تهیه گونه‏ای جدید از الاستومرهای پلی‏اوره با کاربری پوشش‏های موسوم به ضد انفجار، اکسی دی آنیلین (ODA) به عنوان زنجیر افزاینده در تهیه پیش پلیمر مختوم به گروه‏های ایزوسیانات که از واکنش هگزا متیلن دی ایزوسیانات (HDI) و پلی کاپرولاکتون دی ال با جرم مولکولی g/mol2000 (PCL) سنتز شده به کار رفت. ساختار محصول حاصل از فرایند پلیمر شدن به روش طیف سنجی زیر قرمز (FTIR) شناسایی شد و خواص مکانیکی نمونه‏های تولیدشده از جمله مدول، استحکام، درصد ازدیاد طول تا پارگی، مقاومت به پارگی، سختی و میزان چسبندگی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از آزمون‏ها نشان داد که محصول پلیمری سنتز شده به لحاظ رفتار مکانیکی نسبت به سایر محصولات مشابه خارجی، می‏تواند عملکرد بهتری در ماموریت‏ها و اهداف پیش بینی شده داشته باشد.

    کلیدواژگان: الاستومر، پلی اوره، بار ضربه ای، موج انفجار
  • مهندس امیرمحمد بیگ زاده، فرهود ضیایی، محمدرضا رشیدیان وزیری * صفحات 477-485
    پرتو های پرانرژی الکترونی، از جمله پرتوهای یون سازی هستند که کاربرد فراوانی در پزشکی هسته ای و برای درمان تومورهای سرطانی دارند. با این وجود، این پرتوها در طی مسیر خود در بدن بیمار می توانند به سلول های سالم نیز آسیب وارد نمایند. بنابراین، آگاهی از نحوه توزیع دز جذبی در فانتومی معادل با بافت بدن، نیاز اصلی طراحی درمان با استفاده از پرتوهای الکترونی است. در سالیان اخیر استفاده از روش تمام نگاری دیجیتال برای اندازه گیری و پایش دقیق و سه بعدی دز جذبی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در این کار، طراحی و مدل سازی یک ابزار دزیمتری متحرک با استفاده از روش تمام نگاری دیجیتال به انجام رسیده و روش جدیدی برای اندازه گیری دز جذبی الکترون به روش تمام نگاری دیجیتال با باریکه لیزر ارائه شده است. روش ارائه شده برای اندازه گیری دز جذبی به گونه ای توسعه یافته است که در مقابل نوفه های محیطی حاصل از به کارگیری آن در شرایط سخت ایمن باشد. مدل سازی مونت کارلو و عددی ابزار طراحی شده، بیانگر قابلیت بالای آن در اندازه گیری دقیق دز جذبی است.
    کلیدواژگان: اپتیک، دزیمتری، تمام نگاری، تداخل سنجی
  • مهندس محبوبه پیمانکار، محمد رنجبر ، احمد ایزدی پور، سعید بلوچیان صفحات 487-504
    با توجه به نقش و اهمیت نحوه تخصیص و زمان بندی تسلیحات موجود به تهدیدهای مهاجم در یک نبرد، استفاده از مدل های ریاضی و بهینه سازی در این گونه مسائل ضروری است. در این مقاله یک مدل برنامه ریزی عدد صحیح خطی برای مسئله "تخصیص و زمان بندی سلاح های آن ها به اهداف" با هدف بیشینه کردن متوسط میزان تخریب اهداف و میزان محافظت از مناطق حساس و استفاده کارا از سلاح های موجود و با در نظر گرفتن محدودیت های عملیاتی نحوه تخصیص و زمان بندی سلاح ها ارائه می شود. از آنجایی که حل دقیق مدل ارائه شده با استفاده از نرم افزارهای موجود تحقیق در عملیات در ابعاد نه چندان بزرگ امکان پذیر نیست، الگوریتم ژنتیک و روش تجمع ذرات آشوبی برای این مسئله طراحی شده است. نتایج به دست آمده از این روش ها با جواب دقیق حاصل از مدل سازی مقایسه شده و مشخص می شود، روش تجمع ذرات آشوبی پیشنهادی در صورت وجود محدودیت زمان حل کارایی مناسبی دارد.
    کلیدواژگان: زمانبندی، برنامه ریزی عدد صحیح، الگوریتم ژنتیک، الگوریتم تجمع ذرات آشوبی
|
  • Mohammad Reza Moarefzadeh Dr Pages 379-392
    Despite a large number of studies carried out in the last decades to analyze and design of infrastructures such as buildings and bridges subjected to blast loading, a few are recorded in literature accounting for the uncertainties inherently existing in these loading systems. Since in all terrorist activities, proportional to targeting situations, human willing plays an important role to make an explosion to occur, the quantity of the resulting loads is therefore expected to vary significantly. The question which is always asked regarding these sort of structures is, thus, how safe they are. In order to address such a question, it appears there is no way unless using methods of probabilistic risk assessments. Based on these methods, including all uncertainties existing in loadings (and also, generally, in structural strengthening parameters) the probability of failure is estimated. Furthermore, taking all costs due to failure consequences into account, the amount of the so-called risk is evaluated for the structure under investigation. In this paper, in addition to discussing the structural slab reliability analysis, in detail, and proposing an appropriate formulation to perform it, an economic analysis is also carried out based on which the structural life-cycle costs are finally estimated. These costs may then be used as an appropriate tool to help authorities to choose the best option among different options which might be available.
    Keywords: Reliaility, Risk, Blast loads, Slab structures, Economic Analysis, Life cycle cost
  • Mahdi Khodaparast Dr, Seyed hasan Hosseini Pages 393-404
    Nowadays, using the pile group has special importance due to the transfer of structure load to hard layers of soil or rock. Therefore, any damage to the pile group can lead to irreparable risks. On the other hand, the importance of explosive loading and the development of passive defence systems require more appropriate measures concerning the effects of explosion loading on the pile groups. One of the most important parameters in pile group is pile space. In this study, the effects of pile space in the pile group under explosion loading are investigated. For this purpose, the numerical analysis of the pile group has been performed using the Abaqus software and by Coupling Eulerian-Lagrange method. According to the results, it was found that increasing the lateral or longitudinal pile space in the pile group would improve the condition of the pile group against the explosive loading.
    Keywords: Pile group, Pile space, Explosion loading, Coupling Eulerian-Lagrange method (CEL)
  • Rahmat Madandoust , Malek Mohammad Ranjbar , Komeil Momeni Pages 405-414
    In this paper, generalized Group Method of Data Handling (GMDH)-type neural network has been successfully used for modeling concrete core testing including reinforcing bars based on various data obtained experimentally. Genetic Algorithm (GA) and Singular Value Decomposition (SVD) techniques are deployed for optimal design of such model. A set of input-output data for the training and testing the evolved models are employed in which core diameter, length-to-diameter ratio, number of reinforcing bars, distance of bar axis from nearer end of core as well as strength of cores, with or without reinforcing bars, are considered as inputs and standard cube strength of concrete is regarded as the output variables. The comparison of results obtained experimentally in this work with the proposed GMDH model depicted that this model has a great ability for prediction of the concrete compressive strength on the basis of core testing. Finally, sensitivity analysis was performed on the models obtained by GMDH-type neural network to study the influence of input parameters on model output. The sensitivity analysis reveals that the output variable (standard cube strength) is significantly changed by core strength and number of rebars in comparison with other input variables.
    Keywords: compressive strength, core test, GMDH, genetic algorithm, reinforcing bars
  • Vahid Karimiazar Daryani, Gh. hosein Jafari Pages 415-428

    One of the suitable methods to reducing explosion effects is soil improvement. The foundations on the ground with loose and saturated clay, are susceptible to large settlement and failure, and for soil improvement, need to reinforce the some resistance parameters such as soil stiffness. In this study, Rammed (RAP) and Un-rammed (UAP) Aggregate Pier are used for the soil improvement. Numerical modeling is carried out using PLAXIS axisymmetry model. To model the pier material, constitutive model of hardening soil (HS) and for improved soil, Modified Cam-Clay (MCC) and HHardening Soil (HS) models are used. According to the assessment of parameters, it was observed that increasing the diameter of rammed aggregate pier and length of un-rammed aggregate pier, has better efficiency to improve the bearing capacity and settlement. Finally, the settlement of foundation is reduced with rammed aggregate pier up to 66 percent, and with un-rammed aggregate pier up to 52 percent

    Keywords: Blast loading, Rammed, Un-Rammed aggregate pier, Constitutive models, Settlement, Finite element method
  • Shahab Emamzadeh , Khdadad Vahedy , Fereydoon Khosravi , Saeid Hashempour Eng Pages 429-440
    Buried reinforced concrete structures are considered as secure places for military purposes. In passive defence projects, underground spaces have a lot of applications and in terms of security, less defence equipment is required, compared to surface structures. One of the possible loads on buried structures is explosion. In surface explosions, which take place on the ground or in the shallows of the ground, a part of explosion energy enters the soil and creates holes and waves in the ground. Since the roof of the buried structure receives the greatest effect of the explosion, it is necessary to review the rules that govern the slab bending. In this research, through the Hasofer-Lind method, the specified reliability index of the roof is designed. After validating the numerical model, a buried structure is simulated for the reliability index of 3.7 with the potential destruction of 0.0001. The explosion effects and damage rate are examined by AUTODYN software. Thus, the effects of resistance variables in the reliability of buried structures under explosion load are determined and it has been shown that improving the quality of implementation and the precise knowledge of the materials and behavior of the structures would make it possible to increase reliability of the plan
    Keywords: Buried structure, reliability, concrete, surface explosion, Autodyn, soil
  • Jafar Khalilpour Dr. , Esmail Zarezadeh Pages 441-448
    In this paper, an auditory-inspired feature extraction algorithm based on a recently published time-frequency transform, i.e., auditory transform (AT) and the power normalized cepstral coefficients (PNCC) is proposed. Usually, the performance of acoustic models trained in clean speech drops significantly when tested on noisy speech.The proposed feature, called Cochlear Filter PNCC (CFPNCC), has shown strong robustness in the acoustic mismatch situations. An important feature of the proposed algorithm is the combination of advantages of the cochlear filter with the advantages of the PNCC feature, which has the resistance to both stationary noise and non-stationary noise. As shown in our experiments, in a GMM-UBM speaker verification system, CFPNCC outperforms the original PNCC and achieves the best overall results on the SSC database compared to the conventional features such as MFCC and RASTA-PLP under noisy conditions.
    Keywords: peaker Verification, Feature Extraction, Noise Robustness
  • Hassan Farsi Prof. , Susan Behmadi Mrs. Pages 449-459
    In recent years, video-based applications have increased. Therefore, researchers are trying to make video coding techniques more effective and efficient. So, several methods are proposed to improve the quality of video against the channel error. The aim of this article is increasing video quality at the receiver. Basis of the proposed method is as follows; in a fixed rate, channel coding rate increases and using it to increase channel error robustness. Channel encoder rate increases with increasing compression rate and decreasing source data. Since the motion estimator block is unable to minimize the variance of the information frames correctly; in this paper, the secondary estimator is proposed which is applied to the information and it causes to increase source compression rate. So the combination of wavelet and neural network with genetic algorithm are used in this secondary estimator. The secondary estimator significantly reduces the information frames variance. Thus, fewer bits are needed to send information. So in this method, channel encoder rate increases without increasing transmitted data for each frame and video frames could be more robustness against to channel error. To evaluate the proposed method, we have tested different source coding rates with several SNRs and compared the results by other methods
    Keywords: Video Coding, Wavelete Transform, Neural Network, Genetic Algorithm, Local Channel Encoder.
  • Alireza Shahpari, Mohammad Khansari, Ali Moeini Pages 461-466

    Recently, analysis of the vulnerable points of power grid as a vital national infrastructure network has received particular attention. Specifically, correction or prediction of vulnerable points can be effective in power grid crisis management. In most previous studies, prediction of the vulnerable points was based on the theory of network science and dealt with the power grid of no direction. In this paper, the power grid of a certain direction has been investigated and PageRank Weighted link analysis has been adopted to detect related vulnerable points. The major advantage of this method lays in shortening the calculation time and in yielding results that are in conformity with the Dispatching- Center's own computations. By modeling a fragment of the Iranian power grid at 400 and 230 KV, connectivity and vulnerable points are predicted. The obtained results following this innovative approach could be used by the power grid decision makers and managers to ameliorate the network management, security and development.

    Keywords: Network science, power grid, directed network, vulnerability, PageRank Algorithm
  • Alireza Esmaeeli Ali abadi, Hengameh Honarkar, Naser Dashtian gerami, Seyed amanollah Mousavi nadooshan Pages 467-475


    Polyurea elastomeric coatings have been widely utilized due to significant increase of their ballistic underlayer in enhancing the duration of constructs which are under impact loading from explosions. Various curing agents and chain extender are used to produce polyurea elastomers by isocyanate terminated prepolymers. One of the most applied curing agents is amine type, and it creates suitable physical and mechanical features. In this research, oxydianiline (ODA) as a curing agent (chain extender) for isocyanate terminated prepolymer which was produced by hexamethylene diisocyanate (HDI) and poly- caprolactone diol (PCL) with molecular weight of 2000 g/mol, used to obtain new polyurea elastomers with the aim of anti explosive coating usage. The structures of samples identified by Fourier transform infrared spectroscopy (FT-IR). Mechanical properties of the samples, such as modulus, tensile strength, elongation at break, resistance to tearing, hardness and adhesion were measured. The results showed that the synthesized samples have a better performance in anticipated objectives in a mechanical manner than other similar foreign products

    Keywords: Elastomer, Polyurea, Impact Loading, Explosion Wave
  • Amir Mohammad Beigzadeh Mr., Farhood Ziaei Dr., Mohammad Reza Rashidian Vaziri Dr. * Pages 477-485
    High energy electron beams are one of those ionizing radiation beams that are being widely used in nuclear medicine for treatment of cancerous tumors. However, these beams may also harm the healthy cells in traversing the patient body. Accordingly, knowing the dose distribution in a tissue-equivalent phantom is the main requirement in an electron therapy treatment design. In recent years, great interest is attracted toward the application of digital holography method for accurate three dimensional measurement and monitoring of the absorbed dose. In this work, design and modelling of a mobile dosimetric instrument, which works based on the digital holography principles, are studied and a new approach is developed for measuring the absorbed dose of electron radiation using the digital holography technique with a laser beam. The proposed method for measuring the absorbed dose is also developed to be immune against the environmental noises that are present in difficult situations. Monte Carlo and numerical modelling of the instrument, demonstrate its capability in accurate measurement of the absorbed dose.
    Keywords: Optics, Dosimetry, Holography, Interferometry
  • Mahbubeh Peymankar Mrs., Mohammad Ranjbar Dr. , Ahmad Izadipour Dr., Saeed Baloucian Dr. Pages 487-504
    In the combat management systems, mathematical and optimization models have significant impact to find good solutions for fire allocation and scheduling problems. In this paper, a linear integer programming model has been developed for a fire allocation and scheduling problems the aim of which was to maximize the expected value of the target distruction and strategic realms protection and efficient use of weapons by considering the operational constraints for weapon allocation. Since the available operation research solvers can not find the optimal solution of this problem in the large scale sizes, two metaheuristics based on genetic algorithm and chaotic particle swarm optimization was developed. Finally, based on randomnly generated test instances and extensive computation results, the performance of the developed algorithms was evaluated. The computational experiments reveal that the developed chaotic particle swarm optimization algorithm is more efficient especially in the limited and short CPU run time
    Keywords: Allocation, Scheduling, Integer Programming, Genetic Algorithm, Chaotic Particle Swarm Optimization