فهرست مطالب

جامعه شناسی کاربردی - سال بیست و یکم شماره 4 (پیاپی 40، زمستان 1389)

فصلنامه جامعه شناسی کاربردی
سال بیست و یکم شماره 4 (پیاپی 40، زمستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/12/28
  • تعداد عناوین: 9
|
  • جعفر هزار جریبی، مریم ابراهیمی صفحه 1
    تحقیق حاضر با هدف بررسی و مقایسه رابطه بین ویژگی های کارآفرینی و رضایت شغلی و بررسی آن بین زنان و مردان انجام شد. جامعه آماری تحقیق، شاغلین بیمارستان کامیاب مشهد بودند. پس از جمع آوری اطلاعات وتحلیل داده ها از میان سیزده فرضیه، دوازده فرضیه تایید شد که نتایج فرضیات اصلی بدین صورت بود. بین ویژگی های کارآفرینی شاغلین ورضایت شغلی مقدار پیرسون 578/ 0بود که رابطه معنادار نسبتا قوی بین دو متغیر را نشان می دهد، مقدار پیرسون برای فرضیه دوم592/0 بود ورابطه نسبتا قوی ویژگی کارآفرینی زنان و رضایت شغلی را نشان می دهد ومقدار پیرسون برای فرضیه رابطه ویژگی های کارآفرینی و رضایت شغلی در مردان601/0 و رابطه قوی تایید شد. نتایج آزمون تفاوت بدین صورت بود که بین اعتماد به نفس، کنترل درونی، نگرش مثبت، نیاز به توفیق، نیاز به استقلال وآینده نگری در زنان و مردان تفاوت معناداری نبود در حالیکه بین خلاقیت، نوآوری، گرایش به رفاه اقتصادی و ریسک پذیری بین زنان و مردان تفاوت معنادار بوده و مردان این ویژگی ها را بیشتر داشتند. همچنین از نظر میانگین روحیه کارآفرینی تفاوت معناداری بین دو جنس وجود داشته و مردان میانگین روحیه کارآفرینی بالاتری نسبت به زنان داشتند و از نظر رضایت شغلی، تفاوت معناداری بین دو جنس وجود نداشت.
    کلیدواژگان: کارآفرین، کارآفرینی سازمانی، رضایت شغلی، بخش های درمانی، پرستاران
  • مسعود تقوایی صفحه 19
    از بین کاربری های شهری، فضاهای سبز بخشی از پیکره با اهمیت شهرها هستند که به عنوان بخش جاندار ساخت کالبدی شهر، تلقی می شوند و در هماهنگی با بخش بیجان کالبد شهر، بافت و سیمای شهر را تشکیل می دهند. اما با توجه به نقش و جایگاه گسترش فضاهای سبز در شهرها، طی سالهای اخیر در بیشتر شهرهای ایران از جمله شهر زیبای اصفهان که روزگاری به عنوان الگوی باغشهر اسلامی و شهری با سرانه ایده آل فضای سبز در دنیا مطرح بود، به جای گسترش فضاهای سبز، به توسعه فضاهای کالبدی- مسکونی، تجاری، شبکه معابر، پارکینگ و... پرداخته شده است. این در حالی است که بر اساس طرح بازنگری طرح تفصیلی شهر اصفهان، از میان کاربری های اولویت دار، کاربری فضای سبز در اولویت اول و کاربری شبکه معابر در اولویت ششم برنامه ریزی قرار دارد. متاسفانه دیدگاه حاکم فعلی، نگرش تک بعدی به برنامه ریزی و ترکیب کاربری ها دارد و ارتباط فضاهای شهری با یکدیگر تقریبا فراموش شده است. در شرایط کنونی بسیاری از برنامه ریزان شهری بر گسترش معابر و پارکینگ جهت حل مشکلات ترافیکی اعتقاد دارند، اما با توجه به تقاضای بالای سفر، خرید و تملک آسان خودرو، علاقه شهروندان به استفاده از خودروشخصی و افزایش روزافزون سفرهای شهری، بواسطه دسترسی نامناسب به خدمات شهری،گسترش خیابان و تبدیل بافتهای شهری به گذرهای عبوری و اختصاص درصد قابل توجهی از بودجه سازمان های متولی امور شهری به ساخت خیابان، بزرگراه و پارکینگ،تا چه زمانی می تواند پاسخگو باشد و آیا وقت آن نرسیده که برنامه ریزی سنتی کاربری اراضی شهری کنار گذاشته شود؟ اگر روند فعلی امتداد یابد، دیرزمانی نخواهد گذاشت که اگر از آسمان به شهر اصفهان بنگریم آن را شهری با زنجیره ای از خیابان های سیاه خواهیم دید نه یک شهر با زنجیره ای از فضاهای سبز. بنابراین این مقاله با دیدگاه مقایسه ای- تحلیلی به روند افزایش بی رویه شبکه معابر و پارکینگ و در مقابل کاهش فضاهای سبز در شهر اصفهان می پردازد و در پایان با بهره گیری از مولفه های نوین برنامه ریزی کاربری اراضی شهری، راهکارهایی در راستای حل این معضل شهری ارائه می دهد. نتایج تحقیق نشان می دهد که دلیل اصلی ترافیک اصفهان،به بالا بودن تقاضای سفر شهری، فرهنگ ترافیکی شهروندان و نرخ بالای تولید و جذب سفر شهری مربوط است و گسترش خیابان و بزرگراه چاره ساز نبوده و نباید توسعه بزرگراه ها و خیابان های شهری جایگزین فضاهای سبز شهری شود.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی کاربری اراضی، پارکینگ، ترافیک شهری، شبکه معابر، فضای سبز
  • اصغر مشبکی، وهاب خلیلی شجاعی صفحه 37
    این پژوهش به بررسی رابطه فرهنگ سازمانی و مسئولیت اجتماعی سازمان ها می پردازد که وزارت نیرو به عنوان مورد تحقیقاتی انتخاب شده است. در این مقاله مباحث به دو بخش تقسیم شده اند. نخست مباحث مربوط به فرهنگ سازمانی و مدیریت فرهنگ سازمانی عنوان می شود و سپس تاثیر مولفه های فرهنگ سازمانی بر پیاده سازی مسئولیت اجتماعی سازمان ها بررسی می شود. در این پژوهش، ابتدا مباحث مربوط به ادبیات تحقیق با استناد به مقالات و مدل های معتبر بررسی شده است، که فهرست اولیه مربوط به معیارهای فرهنگ سازمانی از مدل بارون و گرینبرگ و معیارها مسئولیت اجتماعی سازمان ها از مدل دنیسون استفاده گردید است و اصلاحات لازم در این فهرست، از طریق انجام مصاحبه گروه کانون با کارشناسان و صاحبنظران شکل گرفت. همچنین برمبنای این معیارها، پرسشنامه ای طراحی شد که با استفاده از روش های آزمون تحلیل واریانس فریدمن و آزمون دوجمله ای، فرضیه های تحقیق مورد بررسی قرار گرفته است.
    از یافته های این مقاله می توان به این نتیجه رسید که بین مولفه های فرهنگ سازمان و مسئولیت پذیری اجتماعی سازمان همبستگی مثبت و بالایی وجود دارد (P<%5) و اینکه مدل ذهنی کارکنان، اصلی ترین مولفه موثر بر مسئولیت پذیری اجتماعی سازمان می باشد.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمان، مسئولیت اجتماعی سازمان ها (CSR)، مدیریت فرهنگ سازمانی، پاسخگویی
  • حسین زارع، سعید رجایی پور، حسین مولوی، زنده یاد مهدی جمشیدیان صفحه 57
    هدف از این مقاله بررسی میزان کاربست مؤلفه های سازمان یاد دهنده در دانشگاه های دولتی کشور بود. مؤلفه های سازمان یاددهنده در پنج مقوله دیدگاه قابل یاددهی، ایده ها، ارزشها، انرژی و قاطعیت در تصمیم گیری مورد بررسی قرار گرفته است. روش تحقیق توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل 25067 نفر اعضای هیات علمی دانشگاه های دولتی کشور (13335 نفر در دانشگاه های وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و 11372نفر در دانشگاه های وابسته به بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) در سال تحصیلی86- 85 بوده و یک نمونه 345 نفری از میان آنان به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای بصورت تصادفی انتخاب شد که 315 نفر در پژوهش شرکت نمودند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته 74 سؤالی بر مبنای نظریه سازمان یاددهنده تیچی در قالب طیف 5 درجه ای لیکرت استفاده شده است. پایایی کل پرسشنامه از طریق ضریب آلفای کرونباخ 87 /0 برآورد گردید. برای آزمون سؤالهای پژوهش از آزمون های آماری پارا م تریک از جمله t تک نمونه ای استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان داد میانگین نمرات پاسخ دهندگان در مورد کاربست مؤلفه های سازمان یاددهنده در گروه نمونه همه کمتر از حد متوسط(3) می باشد و در تمام مؤلفه ها تفاوت معنی دار است. همچنین میزان مطلوبیت استفاده از مؤلفه های سازمان یاددهنده در دانشگاه ها با میانگین 25/4 بسیار بالاتر از حد متوسط ارزیابی شده و t مشاهده شده از t بحرانی جدول بزرگتر است. لذا در این خصوص نیز تفاوت میانگین ها معنی دار می باشد.
    کلیدواژگان: سازمان یاددهنده، دیدگاه قابل یاددهی، ایده ها، ارزشها، انرژی هیجانی، قاطعیت در تصمیم گیری، و آموزش عالی
  • سید عبدالحسین نبوی، علی حسین حسین زاده، سیده هاجر حسینی صفحه 73
    احساس امنیت اجتماعی، از موقعیت و جایگاه برجسته ای در برنامه ریزی های کشوری برخوردار است که دست یابی و پایدارسازی آن نیازمند مقدمات و زمینه های پیچیده ای بوده و آسیب پذیری یا زوال آن نیز، معلول زمینه ها و عوامل متفاوتی است. این مقاله با هدف بررسی تاثیر پاره ای از عوامل اجتماعی و اقتصادی بر احساس امنیت اجتماعی نگاشته شده است. احساس امنیت اجتماعی درمقاله ی حاضر به سه بعد امنیت جانی، امنیت مالی و امنیت سیاسی تقسم شده و تاثیر برخی عناصر حوزه های اجتماعی و اقتصادی زندگی افراد بر آن، مورد بررسی قرار گرفته است. در بعد نظری، برای رسیدن به اهداف تحقیق، از نظریه ی جامعه شناختی تالکوت پارسنز و نظریه های مربوط به حوزه ی مطالعات امنیت باری بوزان و ال ویور استفاده شده است. تحقیق به روش پیمایشی و با استفاده از ابزار پرسش نامه، در بین ساکنین 16 سال و بالاتر شهرستان اهواز، در سال 1387 به انجام رسیده است. در این تحقیق از شیوه نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای استفاده شده و حجم نمونه ی مورد مطالعه 600 نفر می باشد.
    مهم ترین نتایج حاصل از آزمون رابطه ی بین متغیرهای تحقیق نشان داد که؛ متغیرهای گرایش به مشارکت در تامین امنیت، تلقی از عملکرد پلیس و پایگاه اجتماعی – اقتصادی به صورت مستقیم و متغیر احساس محرومیت نسبی به طور معکوس بر احساس امنیت اجتماعی افراد تاثیرگذار هستند. متغیرهای تلقی از عملکرد قانون و جنسیت، تنها بر بعد امنیت جانی اثرگذارمی باشند. یافته های به دست آمده در زمینه ی رابطه متغیرهای مستقل با متغیر وابسته، موافق با مطالعات انجام شده ی پیشین است.
    کلیدواژگان: احساس امنیت اجتماعی، گرایش به مشارکت در تامین امنیت، تلقی از عملکرد پلیس، تلقی از عملکرد قانون، پایگاه اجتماعی - اقتصادی، احساس محرومیت نسبی
  • محمود کتابی، مهدی ادیبی سده، وحید قاسمی، ستار صادقی ده چشمه صفحه 97
    اعتماد اجتماعی، به عنوان مهم ترین سازه سرمایه اجتماعی و از مهم ترین مفاهیم مطرح در حوزه علوم اجتماعی معاصر است. چرخش ساختار اجتماعی و تغییرات همه جانبه در عرصه های مختلف اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جامعه مدرن، و مخاطرات ناشی از این تغییرات توجه به این مفهوم را جدی ساخته است ولی این بدان معنی نیست که اندیشمندان کلاسیک بدان توجهی نداشته اند.
    با اهمیت یافتن اعتماد اجتماعی در جامعه معاصر، به تدریج این مفهوم در نزد سیاستگذاران، برنامه ریزان و دولتمردان از جایگاه خاصی برخوردار شد تا جایی که سنجش سرمایه اجتماعی و به تبع آن اعتماد اجتماعی در قانون برنامه توسعه اقتصادی،اجتماعی کشور، نیز مورد توجه قرار گرفت. بر این اساس این پژوهش با هدف اطلاع از میزان اعتماد و شناخت از مهمترین عوامل موثر و مرتبط با آن در استان چهارمحال و بختیاری و پاسخ به این سوال اساسی انجام گرفته است که: میزان اعتماد اجتماعی در مراکز شهرستانهای استان چه حد است؟ و مهمترین عوامل موثر و مرتبط با آن کدامند؟ در این تحقیق با توجه به مهمترین دیدگاه های نظریه پردازان کلاسیک و معاصر (دورکیم، وبر، تونیس، پاتنام، بوردیو، فوکویاما، گیدنز، اریکسون، افه و دیگران) و همچنین تحقیقات داخلی و خارجی انواع اعتماد بین شخص، بنیادی، عمومی، سازمانی، اعتماد سیاسی و اعتماد به مشاغل و مناصب به عنوان زیرشاخه های اعتماد اجتماعی انتخاب شدند. شیوه تحقیق پیمایشی و با نمونه ای به حجم 612 نفر در 6 شهر مرکز استان انجام گرفت. حجم نمونه پس از آزمون مقدماتی و محاسبه q،p بوسیله فرمول کوکران انتخاب و به شیوه مطبق متناسب نمونه گیری انجام و اطلاعات جمع آوری گردید.بدین ترتیب اعتماد اجتماعی مورد سنجش و ارتباط آن با متغیرهای احساس امنیت، دینداری، عملکرد دولت، قانونگرایی، پنداشت از میزان دینداری مردم، احساس عدالت و ارزشهای اخلاقی مورد بررسی قرار گرفت.. برآیند کلی تحقیق نشان می دهد که بجز اعتماد بنیادی و بین شخص، میزان اعتماد در بقیه انواع فوق در حد متوسط و پایین تر از حد متوسط بوده است و متغیرهای ارزشهای اخلاقی، عملکرد دولت و قانونگرایی دارای بیشترین همبستگی با اعتماد اجتماعی بوده است. متغیرهای دینداری، احساس امنیت و پنداشت از میزان دینداری مردم در جامعه نیز با اعتماد اجتماعی دارای ضریب همبستگی معنی داری بوده اند.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، اعتماد اجتماعی، اعتماد بین بنیادی، اعتماد بین شخصی، اعتماد سیاسی، اعتماد سازمانی، اعتماد به مشاغل و مناصب
  • محمد گنجی، زهرا نعمت الهی، زهرا طاهری صفحه 123
    این پژوهش به مطالعه و بررسی رابطه میان هویت دینی و سرمایه اجتماعی مردم شهرستان کاشان درسال 1387 می پردازد. جامعه آماری دراین پژوهش، مردم شهرکاشان است که تعدادآنهابراساس سرشماری سال 1385، 162136نفربوده وحجم نمونه براساس فرمول کوکران 383 نفر تعیین شده است.روش تحقیق پیمایشی است وبراساس ابزارپرسشنامه دارای روایی مبتنی برآلفای کرونباخ، داده هاواطلاعات مربوط به جامعه آماری گردآوری شده است.پس ازبررسی نظریات مطرح شده در زمینه موضوع مورد مطالعه و همچنین جمع آوری اطلاعات وداده ها چنین استنتاج شده که هویت دینی که خود متشکل از بعد دینداری، بعد تعلقی و بعد تعهدی است، دارای دستاوردهای زیادی درجامعه کاشان است که ازآن جمله می توان به جهت بخشیدن زندگی افراد، ایجاد رویکرد مثبت به آینده و تقویت روحیه امیدواری و نشاط برای آینده ی بهتر، پاسخ دادن به پرسش های بنیادین وعمیق انسان درزندگی، ایجاد حس همدلی، همبستگی و انسجام در جامعه (که ازمصادیق سرمایه اجتماعی اند) اشاره کرد. بنابراین دراین پژوهش با افزایش میزان هویت دینی افراد جامعه به ویژه در ابعاد تعهدی و دینداری، میزان حضورجمعی افزایش یافته ودرنتیجه سرمایه اجتماعی جامعه بالاتر می رود.
    کلیدواژگان: دین، هویت، هویت دینی، اعتماد اجتماعی، انسجام اجتماعی، مشارکت اجتماعی
  • حامد شیری، ابوالفضل مرشدی صفحه 145
    مقاله حاضر قابلیت کانون های فرهنگی و هنری را به مثابه تشکل های مدنی دانشگاهی در توسعه سرمایه اجتماعی مورد بررسی قرار می دهد. با استناد به رویکرد نظری پاتنام و متناسب با موضوع تحقیق اشکال سه گانه «سرمایه اجتماعی درون کانونی»، «سرمایه اجتماعی بین کانونی» و «سرمایه اجتماعی نهادی با توجه به مولفه های سه گانه سرمایه اجتماعی یعنی «شبکه روابط»، «همیاری» و «اعتماد» در بین این کانونها مورد بررسی قرار گرفته است. ترکیبی از روش های کمی (پیمایش) و کیفی (مصاحبه عمیق) به منظور گردآوری داده ها استفاده شده است. اعضای کانون های فرهنگی و هنری دانشگاه های دولتی شهر تهران جامعه آماری تحقیق هستند. حجم نمونه در بخش کمی 200 نفر و در بخش کیفی 25 نفر است. نتایج بیانگر این است که اشکال درون گروهی سرمایه اجتماعی(درون کانونی) بر اشکال برون گروهی و تعمیم یافته(بین کانونی و نهادی) در کانون ها غلبه دارد. اگرچه تمایل در بین کانون ها در جهت گسترش اشکال برون گروهی سرمایه اجتماعی وجود دارد اما فضای ایجاد شده توسط مدیریت دانشگاه ها واعمال محدودیت های گسترده امکان توسعه سرمایه اجتماعی تعمیم یافته را از کانون ها سلب کرده است.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، کانون های فرهنگی و هنری، سرمایه اجتماعی درون کانونی، بین کانونی و نهادی، شبکه روابط، اعتماد اجتماعی، همیاری اجتماعی
  • اسدالله نقدی، احمد محمدپور، علی سوری صفحه 177
    تجربه توسعه در کشورهای پیش گام نشان گر تاثیر متغیر مهمی به نام سرمایه ی اجتماعی است که به تازگی وارد ادبیات علوم اجتماعی و به ویژه جامعه شناسی و اقتصاد شده و در کنار سرمایه های فیزیکی و انسانی مورد توجه جدی قرار گرفته است. هدف اصلی این تحقیق بررسی وضعیت سرمایه ی اجتماعی و اثرات آن بر فعالیت های اقتصادی است. بر همین اساس، ابتدا سرمایه ی اجتماعی را به طور مستقیم و با استفاده از پرسشنامه در شهرهای استان همدان اندازه گیری نموده و سپس بر اساس آن به بررسی تاثیر آن بر وضعیت کسب و کار پرداخته شده است. روش تحقیق در این مطالعه استفاده از پیمایش میدانی در نقاط شهری استان همدان بوده است. نتایج تحقیق نشان گر سطح پایین سرمایه ی اجتماعی است که به نوبه ی خود باعث افزایش هنجارشکنی و گسترش جرایم، تخلفات و بی اعتمادی بالا و در نتیجه افزایش هزینه های تولید و فعالیت های اقتصادی می شود. نتایج هم چنین نشان گر رابطه ی منفی و کاملا معنی دار، کاهش سرمایه ی اجتماعی با رشد اقتصادی و سرمایه گذاری بخش خصوصی است. بنابراین، کاهش سرمایه ی اجتماعی از طریق افزایش هزینه های تولید و توزیع دارای تاثیر منفی بر عملکرد بنگاه های اقتصادی می باشد.
    کلیدواژگان: سرمایه ی اجتماعی، توسعه ی اقتصادی، همدان
|
  • J., Hezarjaribim., Ebrahimi Page 1
    The present study was conducted to investigate and compare the relationship between entrepreneurial characteristics and job satisfaction among male and female participant nurses. The study population consisted of the nurses working at the Kamyab Hospital in the city of Mashhad. After the collection and analysis of the data, 12 hypotheses out of the total 13 were confirmed and the main results were as follows: The Pearson correlation between entrepreneurial characteristics of the personnel and their job satisfaction turned out to be 0.578 which indicates a quite strong meaningful relationship between the two variables. For the second hypothesis, the Pearson correlation of the entrepreneurial characteristics of the female participants and their job satisfaction turned out to be 0.592 in comparison to 0.601 for the male participants, both of which showed a strong correlation between the two variables. The results of the t-test indicated that there was no meaningful difference between male and female participants in terms of their self-confidence, internal control, positive attitude, need of success, need of independence and prudence whereas a meaningful difference existed between male and female participants in terms of creativity, innovation, tendency towards economic welfare and risk-taking. The male participants enjoyed the later characteristics more than females. Furthermore, a meaningful difference was observed between the two genders in terms of the average entrepreneurial morale where male population showed a higher level compared to female participants. Also no meaningful difference was observed between the two genders in terms of their job satisfaction
  • M. Taghvaei Page 19
    In between urban land use, green spaces are part of the frameworks of the cities, which we refer to as the animate part of the framework structure of the city, and in correlation with inanimate part of the city; they create the texture and appearance of it. But according to importance of expansion of green space in cities, instead of the development and expansion of these spaces in isfahan which was someday regarded as the model of Islamic garden –town with appropriate green space, the focus in the recent years have been more on the development of framework- residential, commercial, structures and roads, parking lots etc. but among the prior ones and roads have the sixth rank in planning. Therefore, it is clear that the current approach has a one – dimensional theory for planning and using all these users and the relation between these spaces with each other has been almost forgotten. For instance, in the current conditions, many of city planners focus on development of cross over and streets to diminish traffic, but regarding the high demands for travel, volume of automobile arrival, easy automobile buying and owning, the preference of citizens for using personal cars and the gradual increase in urban travels due in appropriate access to urban services, the expansion of streets and changing urban textures in to cross avers and devoting a substantial part of urban budgets to creating roads, highways, autobahns and parking lots, to what extent we can have control over cities, and isn’t it the time take aside the conventional planning for urban lands and do something to solve these problems? If the current process continues, soon in looking downward from the sky to this city, well see a black city with black links connected together, not a green city with green links connected together. so this paper analyzes the irregular increase in roads and crossovers and parking lots with a comparing – analyzing method and in turn studies the green spaces with a statistical method and finally provides some procedures to solve this problem, using modern components of urban planning.
  • A.Moshabaki, V.Kh.Shojaei Page 37
    This research deals with the investigating the relationship between organization culture and corporate social responsibility (CSR). (Case Study: Energy Ministry). In this paper, the above-mentioned research split in two parts. First, issues regarding organization culture and organization culture management, then effects of organization culture’s stabilization on corporate social responsibility. The questionnaires list regarding organization culture derivated from Baron and Greenberg’s model and the questionnaires list regarding corporate social responsibility derivated from Denison’s model and necessary correct nesses exerted by interview with professors and some experts. The main effective criteria are achieved by exploratory studies and focus group interviews with experts. A questionnaire designed and distributed among a random sample of customers. Some related hypothesizes are tested and the results have been discussed. The finding of this study shows that organization culture has an important effect on organization climate and corporate social responsibility and there is a positive correlation between organization culture and corporate social responsibility (P<%5), in the meantime, mental model of employees is the most effective factor in corporate social responsibility.
  • H., Zares., Rajaeepurh., Molavim., Jamshidian Page 57
    The purpose of this article is to survey the amount of application and desirability of teaching organization's indices in public universities of Iran. The paper determines the indices of teaching organization in five domains, teachable point of view, ideas, values, emotional energy and edge. In this study the method is descriptive- survey. The statistical population of this research are all the faculty members of public medical and non medical universities in 1385- 1386. The sample consist of 345 managers and faculty members who were selected through random cluster multi stages sampling, but 315 took part in the research. In order to gather the data, a 74 item researcher made questionnaire on the basis of Tichy's teaching organization theory in the form of Lykert's 5 degree scale with a reliability of 0.87 is used. One sample t test is used to analyze the data. The findings of this research indicates that the mean scores of the subjects about the application of teaching organization indices are all less than the mean of criterion (3) and there is a significant difference between all the means of indices. But the examinee's responses regarding desirability in applying the teaching organization indices in universities with score mean of 4.25 is much more than the mean criterion. The observed t revealed that the differences of means in regarding all indices were significant.
  • S. Abdolhossain Nabavi, A.H., Hosseinzadeh, S. H., Hosseini Page 73
    The present research has ­been done to by the aim of Study of effecting of social and economical factors on societal seciority feeling. The societal seciority feeling of the in this research has been divided into three dimension of life security, property security and political security. The ideas of Barry Buzan and Ole Weaver (Copenhagen school of thought theoricians) and part of Talkot Parsonz theory, have been chosen as theorical frame of this Survey. The data of research has been collected by survey from a sample made of a vlume of 600 person taken from population of 16 year (old age) of Ahwaz and its suburbs residents by a multi-step selected cluster sampeling. The research showed that; the variables of "desive of participation for security ensurance", " police function" and " Social – economic status " directly enfluence and the variable of "relative deprivation feeling inversely enfluence on societal security feeling. It should also be noted that the variables "sex" and "law function" directly enfluence on life security, also"ethnic identity" relationship with property security feeling.
  • M., Ketabim., Adibi Sedehv., Ghasemis., Sadeghi Dehcheshmeh Page 97
    In this study, considering the most important viewpoints of classic and Social trust is considered as the most important component of social capital and of the most important concepts in sociology. Varying social structure and general changes in various social, economical, and political domains of modern society and resulted problems has made this concept very attracted, but this doesn’t mean that the classic thinkers haven’t paid attention to it. By gaining importance in modern society, the social trust took a special place for policy makers, planners, and authorities so that it was paid attention in the economical, social project of development of the country to estimating the social capital and in turn social trust. Accordingly, knowing trust rate and its most influencing and relevant factors in Chaharmahal-va-Bachtyari province this study was performed to answer this question: at what rate is the social trust in the centers of the province? And what are its most influencing and relevant factors? contemporary theoreticians such as Durkhim, Weber, Toonis, Putnam, Bourdieu, Fukuyama, Giddens, Erickson, Offe, and indoors and outdoor researches, it was separated various trust such as interpersonal, institutional, public, organizational, political and trust to jobs and stands as subdivisions of social trust and they were estimated by survey method with a sample of 612 individuals in 6 cities of the province, then it was case-studied their relations with the varriables of security feeling, religious beliefs, government performance, legalism, assumption of religiosity and piety, and ethical values. The sample volume was selected by Cochran formula after preliminary test and calculating p,q and sampled by stratified method and then the data was gathered. The results showed that the trust rate is at the middle and lower than that in all above mentioned subdivisions, unless the interpersonal and institutional trust. And the varriables of ethical values, government performance and legalism had the most correlation to social trust. The variables of religious beliefs, security feeling, and assumption of religiosity and piety had significant correlation coefficient with social trust.
  • M., Ganjiz., Nematollahez., Taheri Page 123
    This research study and examination of relationship between religious identity and social capital in kashan people in 1387 year).the population of kashan city is 162136 in 1385 year. The sample size based on Cockran formula is 384. The significant are: survey research.data and information for the census community has been collected based on the questioner.and the questionnaire by suitable structures Reliability (based on kronbaghs coefficient of Alfa) After examining the theory for the mentioned topic and collecting data and information, The results of statistical methods are:the religion identity that is composition 0f attachment, warranty and religious dimensions has much results in the kashan society for example: to guide way people life,to procreate position approach to aftertime and corroborate sprite and expectation moral to better aftertime, to answered for deep and fundamental questions for human in the life, to procreate, integeration and empathetic sense in society (that are social capital evidence). So in this research, the mount of collective appearance and social capital will increase by increasing religious identity in religious and warrant dimension.
  • H., Shiria., Morshedi Page 145
    The paper studies sufficiency and capability of cultural and artistic centers, as university's civil institutions, for developing social capital. According to Putnam's approach, the research analyses the triple forms of social capital, Within-centers, Between-centers and Institutional, among the centers, in related to triple elements of social capital (social communication network, social cooperation and social trust) which defined by Putnam. A Combination of Quantititative (survey) and Qualititive (deep interview) methods has been used for gathering data. The results show that intergroup forms of social capial are more and stronger than exogroup forms. Although there are much tendency and propensity in the Centers for expanding universal forms of social capital but existent created space and imposing widespread limitations by the university management have annihilated the possibility of developing generalized social capital.
  • A., Naghdia., Mohammadpur Page 177
    Social capital is considered to be a determinant factor in development experiences and policies in contemporary advanced societies; despite its short history in social sciences and economics literature, social capital has appeared as important as human and physical counterparts. Using quantitative methodology, this paper aims at investigate the impacts that social capital has on economic activities; in this respect, the degree of social capital was measured through questionnaire in all cities of Hamadan province; then, its influences on economic activities was explored focusing on urban areas.The findings demonstrated a low degree of social capital which in turn leads to criminal behaviors, disobedience of law, and high mistrust. The mentioned factors has resulted to increasing cost of production and decreasing rate of economic productivity. In addition, this study showed that there is a significant and negative interrelationship between social capital, economic growth and enterprise in private section; thus, the low degree of social capital has negative impact on economic units through increasing cost of production.