فهرست مطالب

فن آوری اطلاعات و ارتباطات در علوم تربیتی - سال نهم شماره 1 (پیاپی 33، پاییز 1397)

فصلنامه فن آوری اطلاعات و ارتباطات در علوم تربیتی
سال نهم شماره 1 (پیاپی 33، پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید عبدالله خاوری، حمیدرضا آراسته*، پریوش جعفری صفحات 5-21
    هدف از این پژوهش ارائه مدل چابکی سازمانی با تاکید بر نقش فن آوری اطلاعات می باشد. روش تحقیق از نظر هدف کاربردی و در زمره تحقیقات همبستگی بوده است. جامعه آماری کلیه اعضای هیات علمی واحدهای دانشگاهی آزاد اسلامی مازندران به تعداد 1671 بوده اند. نمونه آماری به میزان 312 نفر و بر اساس فرمول کوکران و به صورت تصادفی طبقه ای بر اساس تعداد اعضای هیات علمی در هر واحد دانشگاهی محاسبه شد. ابزار جمع آوری اطلاعات در این پژوهش، پرسشنامه 38 سوالی محقق ساخته بوده که با الهام از مدل قابلیت های چابکی خاوری (2016) و پرسشنامه قابلیت های فن آوری اطلاعات فتحیان و شیخ( 2012) در سازمان طراحی شده است. روایی محتوایی این پرسشنامه توسط خبرگان تایید و پایایی پرسشنامه برای پرسشنامه چابکی 87/0 و برای پرسشنامه فن آوری اطلاعات 81/0 بدست آمد. تجزیه تحلیل اطلاعات با استفاده از مدل معادلات ساختاری از طریق نرم افزار لیزرل نشان داد، به میزان 63/0 فناوری اطلاعات بر چابکی سازمانی تاثیر دارد. همچنین مولفه های معماری فن آوری اطلاعات، زیرساخت های فناوری اطلاعات، منابع انسانی (کاربران و مدیران)، فن آوری اطلاعات و امنیت شبکه ها به عنوان قابلیت های فناوری اطلاعات در سازمان معرفی شدند. همچنین یکپارچگی منابع انسانی دانشگاه ها، همکاری متقابل بین دانشگاهی، سرعت در فرایندهای دانشگاهی، انعطاف پذیری، پاسخ گویی و فرهنگ تغییر قابلیت های دانشگاه چابک معرفی شده اند
    کلیدواژگان: چابکی، چابکی دانشگاهی، فن آوری اطلاعات
  • حمیدرضا سوداگر، نگین جباری*، کیومرث نیازآذری صفحات 23-58
    هدف تحقیق حاضر طراحی مدل آموزش الکترونیکی در ادارات کل محیط زیست شمال شرق کشور بود. روش تحقیق آمیخته با رویکرد کیفی و کمی بود. بخش کمی تمامی 132 نفر کارکنان ادارات کل محیط زیست شمال شرق کشور با بهره گیری از روش تمام شماری انتخاب شدند. در بخش کیفی 20 نفر جهت انجام مصاحبه ها با توجه به نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزار تحقیق در بخش کمی شامل پرسشنامه محقق ساخته آموزش الکترونیکی با پایایی 76/0 و در بخش کیفی مصاحبه های نیمه ساختار مند بود. به منظور تحلیل داده ها از آزمون t و تحلیل عامل اکتشافی و تحلیل محتوا ( کد گذاری باز ،محوری و گزینشی )استفاده شد. نتایج با توجه به تحلیل عامل اکتشافی و چرخش واریماکس 9 بعد عوامل آموزشی و تکنولوژی877/19، عوامل موثر بر تدریس الکترونیکی739/4، توانمندسازی نیروی انسانی074/10، اخلاق حرفه ای803/5، مدیریت داده209/6، شرایط محیطی416/3، عوامل انگیزشی225/6، عوامل پشتیبانی667/7 و محیط سازمانی117/4 شناسایی گردید. در این پژوهش مقدار t ابعاد آموزش الکترونیکی از 58/15 تا 25/2 تخمین زده شده است که بیشتر از مقدار t مفروض (96/1) محاسبه شده است. لذا با توجه به معنی داری و مثبت بودن این ضریب با 99 درصد اطمینان می توان بیان کرد که تمام ابعاد فوق بر آن اثر مثبت می گذارد. بیشترین مقدار t مربوط به بعد عوامل آموزشی و تکنولوژی و کمترین آن بعد شرایط محیطی است. این ضرایب با سطح اطمینان 0/001 p< معنادار است. شاخص های برازش مدل نشان داد که همه شاخص ها در دامنه مطلوب قرار دارند. بنابراین مدل مفروض تایید شد.
    کلیدواژگان: آموزش الکترونیکی، محیط زیست، فناوری اطلاعات
  • علی زارعی*، مرضیه دهقانی صفحات 59-81
    هدف پژوهش حاضر آگاهی از تجارب زیسته اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی از مفهوم آموزش الکترونیکی و چالش های آن است. در این راستا از رویکرد پژوهش کیفی- پدیدارشناسی استفاده شد. میدان پژوهش، دانشگاه تهران بود. نمونه پژوهش10نفر اساتید با تجربه و 10 نفر دانشجویان تحصیلات تکمیلی دوره های آموزش الکترونیکی در سال1396_1397 بودند که به روش نمونه گیری هدفمند و ملاک محور تا حد اشباع نظری ادامه یافت. برای گردآوری داده از مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده شد. برای تحلیل داده های پژوهش از روش هفت مرحله ای کلایزی استفاده شد. در مجموع 8 مضمون و30 خرده مضون شناسایی شد. جهت ارزیابی یافته های پژوهش با استفاده از مطالعه و بررسی مستمر داده ها، بازنگری و تجزیه و تحلیل انجام شده توسط همکاران استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد برداشت و تصور اساتید با دانشجویان در قسمت مربوط به چالش های اساتید و دانشجویان متفاوت است و هر یک از دو گروه چالش هایی را یادآور شدند.
    کلیدواژگان: آموزش الکترونیکی، دوره کارشناسی ارشد مجازی، نظرات دانشجویان
  • ترانه عنایتی، علیرضا عالی پور*، عبدالرضا توماج صفحات 83-98
    این تحقیق با هدف بررسی تاثیر هوشمندسازی مدارس بر هوش اجتماعی، هوش معنوی و پیشرفت تحصیلی دانش‎آموزان در شهرگرگان انجام گرفت. روش پژوهش توصیفی، از نوع علی- مقایسه‎ای است. جامعه آماری شامل دانش‎آموزان دبیرستان‎های شهر گرگان می‎باشد. حجم نمونه، بر اساس جدول کرجسی و مورگان، 301 نفر برآورد شد که به روش تصادفی خوشه‎ای انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسش‎نامه هوش اجتماعی ترومسو و پرسش‎نامه هوش معنوی عبدالله‎زاده بود. پیشرفت تحصیلی نیز بر اساس معدل امتحان نهایی سال سوم دبیرستان بررسی شد. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم‎افزار SPSS و با استفاده از آزمون‎های آماری تی گروه های مستقل و ضریب همبستگی پیرسون انجام شد. یافته ها نشان داد که بین هوش اجتماعی و هوش معنوی دانش‎آموزان مدارس عادی و هوشمند تفاوت وجود دارد، به طوری که دانش‎آموزان مدارس هوشمند دارای هوش اجتماعی و هوش معنوی بالاتری بودند؛ اما، تفاوت معناداری بین پیشرفت تحصیلی دو گروه مشاهده نشد. هم‎چنین، یافته ها نشان داد که پیشرفت تحصیلی با هوش اجتماعی و ابعاد آن رابطه معناداری ندارد ولی با هوش معنوی و ابعاد آن همبستگی معناداری نشان داد. نتیجه آنکه حضور دانش‎آموزان در مدارس هوشمند می‎تواند موجب رشد بهتر هوش اجتماعی و هوش معنوی آنها شود.
    کلیدواژگان: مدارس هوشمند، هوش اجتماعی، هوش معنوی، پیشرفت تحصیلی
  • رمضان حسن زاده*، فهیمه قاسمی صفحات 99-112
    مقدمه
    امروزه تجربه افراد از روانشناسی زمان سبک زندگی را تغییر داد و بسیاری از روابط میان آنها هنوز ناشناخته است. هدف پژوهش، بررسی رابطه بین اعتیاد به شبکه های اجتماعی مجازی با چشم انداز زمانی و رفتارهای بهداشتی در دانشجویان بود.
    روش
    روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه پژوهش، تعداد 1730 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد جویبار بودند. 317 نفر نیز به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای (بر حسب مقطع تحصیلی) انتخاب شدند. هر آزمودنی پرسشنامه اعتیاد به شبکه های اجتماعی مجازی، چشم انداز زمانی و رفتار های بهداشتی را تکمیل کرد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میان شبکه های اجتماعی مجازی و چشم انداز زمانی گذشته گرای منفی، حال گرای لذت طلب، حال گرای تقدیرنگر، رابطه مثبت و با گرایش آینده گرا رابطه منفی وجود دارد و 1% کاهش اعتیاد به شبکه های اجتماعی مجازی ، 18% بر میزان رفتارهای بهداشتی افزود؛ و افزایش چشم انداز زمانی نیز رفتارهای بهداشتی را افزایش داد و بالعکس.
    نتیجه گیری
    چشم انداز زمانی عامل کلیدی در سوءمصرف شبکه های اجتماعی است زیرا با افزایش آینده گرایی، آموزش به تاخیر-انداختن لذت فوری و توجه به پیامدهای اعمال حال حاضر می تواند به افزایش رفتاری های بهداشتی و به طبع کاهش اعتیاد به فضای مجازی، به دانشجویان کمک کرد.
    کلیدواژگان: اعتیاد، شبکه های اجتماعی مجازی، چشم انداز زمانی، بهداشت روانی، دانشجویان
  • مهدی معینی کیا، سکینه جعفری، رامین غریب زاده*، قاسم رحیمی اول، مهدی ابراهیمی صفحات 113-127
    پژوهش حاضر کاربردی و با هدف بررسی نقش میانجی فناوری اطلاعات در تعیین وضعیت مدیریت دانش بر اساس مسئولیت پذیری اجتماعی بهورزان مراکز بهداشتی و به روش تحلیل مسیر بوده است. جامعه مورد مطالعه در این پژوهش را کلیه بهورزان شهرستان ارومیه تشکیل دادند. نمونه آماری 230 نفر و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی در دسترس انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات سه پرسشنامه استاندارد مسئولیت اجتماعی کارول (1991) با ضریب آلفای کرونباخ 70/0، مدیریت دانش پژوهان (1387) با ضریب آلفای کرونباخ 79/0 و فناوری اطلاعات رهنورد آهن (1389) با ضریب آلفای کرونباخ 72/0 استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل از مدل معادلات ساختاری استفاده شده است. نتایج نشان دهنده برازندگی مدل مفهومی و تایید آن برای جامعه بهورزان ارومیه است. نتایج نشان داد اثر مستقیم متغیر مسئولیت اجتماعی بر فناوری اطلاعات (79/0) و با توجه به مقدار (25/7= t) در سطح 00/0 معنی دار است. اثر مستقیم فناوری اطلاعات بر مدیریت دانش (61/0) و با توجه به مقدار (36/4= t) در سطح 01/0 معنی دار است. اثر غیرمستقیم مسئولیت اجتماعی بر مدیریت دانش برابر با 48/0 و با توجه به (54/6= t) در سطح 00/0 معنی دار است. با توجه به اینکه این اثر غیرمستقیم از طریق فناوری اطلاعات انجام می گیرد، می توان گفت که این متغیر نقش واسطه ای را در میان مسئولیت اجتماعی و مدیریت دانش ایفا می کنند. بنابراین در سازمان های خدماتی افراد را در حین آموزش های ضمن خدمت مسئولیت پذیرتر بار آورند و فناوری اطلاعات را به آنها آموزش داده و مسئولیت به افراد واگذار کنند.
    کلیدواژگان: فن آوری اطلاعات، مدیریت دانش، مسئولیت اجتماعی، آموزش بهورزی
  • علیرضا بادله*، مجتبی تجری، طیبه تجری صفحات 129-154
    هدف پژوهش حاضر رابطه بین سواد اطلاعاتی، نگرش نسبت به فناوری اطلاعات (با تاکید بر اینترنت و رایانه) با خود تنظیمی تحصیلی است. جامعه ی آماری این پژوهش شامل 654 نفر از دانشجو معلمان مقطع کارشناسی رشته ی علوم تربیتی ورودی سال های 96- 94 دانشگاه فرهنگیان گرگان بود، که تعداد 242 نفر از آنان بر اساس جدول کرجسی و مورگان، با روش نمونه گیری تصادفی منظم انتخاب شدند. روش پژوهش توصیفی- همبستگی بود و برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های، خود تنظیمی تحصیلی (ASQ)، پرسشنامه سنجش سواد اطلاعاتی و پرسشنامه نگرش نسبت به فناوری اطلاعات بهره گرفته شد، همچنین، داده ها با مدل تحلیل رگرسیون خطی چندگانه به روش همزمان تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که امروز فراگیران رایانه را جزیی اساسی در فرآیند یادگیری خویش تلقی می کنند و معتقدند که وجود رایانه و فناوری های همراه آن به جزیی جدایی ناپذیر از فرآیند آموزش و یادگیری تبدیل شده است و از میان 5 مولفه سواد اطلاعاتی تنها مولفه ی تبادل اطلاعات رابطه مثبت و معناداری با خود تنظیمی تحصیلی دارد، همچنین هر دو مولفه نگرش نسبت به فناوری اطلاعات نیز رابطه مثبت و معناداری با خود تنظیمی تحصیلی نشان دادند.
    کلیدواژگان: خود تنظیمی تحصیلی، سواد اطلاعاتی، نگرش نسبت به فناوری اطلاعات، دانشگاه فرهنگیان گلستان
  • محمد فرخی*، علیرضا قلعه ای، حسن قلاوندی صفحات 155-182
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه دیپلماسی علم و فناوری و چابکی سازمانی با میانجیگری سواد اطلاعاتی انجام گرفت. پژوهش حاضر ازلحاظ هدف، کاربردی و ازنظر نحوه گردآوری داده ها، توصیفی - همبستگی است. جامعه آماری تحقیق شامل 630 نفر کارمندان دانشگاه ارومیه، بود تعداد 230 نفر آن ها از طریق نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. داده های موردنیاز با استفاده از سه پرسشنامه استاندارد دیپلماسی علم و فناوری مقیمی (1395)، چابکی سازمانی شریفی و ژانگ (1999) و سواد اطلاعاتی نیک پور (1390) جمع آوری و با استفاده از آزمون آماری مدل معادلات ساختاری به روش حداقل مربعات جزئی (pls) برای فرضیه های پژوهشی تجزیه و تحلیل شدند. روایی پرسشنامه از طریق اعتبار محتوا و روایی همگرا و پایایی پرسشنامه ها از طریق آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی تایید شده اند. یافته های پژوهش نشان داد که دیپلماسی علم و فناوری توان تبیین تغییرات چابکی سازمانی را به میزان 41 درصد را در جهت مستقیم دارد. از سوی دیگر دیپلماسی علم و فناوری به میزان 72 درصد از واریانس سواد اطلاعاتی را در جهت مستقیم دارا می باشد. از دیگر یافته های این تحقیق این است که سواد اطلاعاتی با چابکی سازمانی رابطه ای معنادار و مثبتی دارد و 60 درصد از تغییرات چابکی سازمانی را سواد اطلاعاتی تشریح می نماید. دیپلماسی علم و فناوری توان تبیین چابکی سازمانی از طریق نقش میانجی سواد اطلاعاتی را به میزان 43درصد را دارد. با توجه به نتایج آماری، کلیه فرضیات تحقیق تایید شد.
    کلیدواژگان: دیپلماسی علم و فناوری، چابکی سازمانی، سواد اطلاعاتی
|
  • Khavari Seyyed Abdollah, Hamidreza Arasteh *, Parivash Jafari Pages 5-21
    The aim of the present study was to present the model of organizational agility with an emphasis on the role of information technology. The research method was applied from goal of research point of view and classified as correlation research. The research population included all faculty members of Islamic Azad University of Mazandaran which was 1761. A sample of 213 persons was calculated based on Cochran formula and stratified random sampling based on the number of faculty members in each academic unit .Data collection tool was a 38-items researcher- made questionnaire. The survey questions were designed inspired by the agility capabilities model by Khavari and colleagues (2016) and Fathian, M., Sheikh(2012) past researches on information technology capabilities in the organization. Content validity of the questionnaire was confirmed by the experts and the questionnaire reliability was obtained based on Cronbach alpha 87% for Agility questionnaire and 81% for information technology questionnaire .The data analysis was performed based on structural equation modeling using LISREL software. The results showed that the impact of information technology on organizational agility was 63%. Although architectural components of information technology, IT infrastructure, IT human resources (users and administrators) and network security were introduced as IT capabilities in the organization, as well as the integrity of the universities human resources, cooperation between universities, the acceleration of academic processes, flexibility, responsiveness and the culture of the capabilities changes of an agile university were also presented
    Keywords: Agility, Universities Agility, Information Technology
  • Hamidreza Sodagar, Negin Jabbary *, Kioumars Niazazari Pages 23-58
    The purpose of this study was to design an e-learning model in General Offices of Environment of Northeast of Iran. The research method was mixed with a qualitative and quantitative approach. In the quantitative section, all 132 employees of General Offices of Environment of Northeast of Iran were selected using a full-scale method. In the qualitative section, 20 people were selected for interviewing considering purposeful sampling. The research tool in the quantitative section was a researcher-made e-learning questionnaire with a reliability of 0.76. The face validity was reported according to the experts' opinion. For data analysis, t-test and exploratory factor analysis and content analysis were used. The results were identified based on exploratory factor analysis and Varimax 9 dimensions of educational and technology factors (19/877), effective factors on electronic teaching(4/739), human resource empowerment (10/074), professional ethics (5/803), data management(6/209), environmental conditions(3/416), motivational factors(6/225), supportfactors(7/667) and organizational environment(4/117). this study, the t-dimension of e-learning has been estimated from 15.58 to 2.52 which is more than the estimated t value (1.96). Therefore, considering the significance and positiveness of this coefficient with 99% confidence, it can be stated that all of the above dimensions have a positive and non-direct effect on it. The highest value of t is related to the educational and technological factors, and the lowest is the environmental conditions. These coefficients are significant with a confidence level of p<0/001.The fitting indicators of the model showed that all indicators are in the desired range. So the assumed model was confirmed.
    Keywords: e-learning, Environment, Information Technology
  • Ali Zarei *, Marziye Dehghani Pages 59-81
    The purpose of this study is to provide an overview of the experiences of masters and graduate students from the concept of e-learning and its challenges. In this regard, the qualitative-phenomenological research approach was used. Research Area, University of Tehran. The research sample consisted of 10 experienced faculty members and 10 graduate students of e-learning courses in 1396-1393, which continued through the purposeful and criterion sampling to theoretical saturation. Semi-structured interviews were used to collect data. To analyze the research data, a seven-stage clayey method was used. A total of 8 themes and 30 sub-topics were identified. To evaluate the findings of the research, using a continuous study and review of data, the review and analysis used by colleagues was used. Findings of the research showed that faculty members 'perceptions and impressions are different in terms of faculty and students' challenges, and each of the two groups reminded the challenges.
    Keywords: e-learning, online graduate, students’ perception
  • Taraneh Enayati, Alireza Alipour *, Abdoreza Toomaj Pages 83-98
    The aim of this study was to investigate the effect of school intelligence on social intelligence, spiritual intelligence and academic achievement of students in urban areas. The descriptive research method is of causal-comparative type. The statistical population consists of high school students in Gorgan city. The sample size, based on Krejcy and Morgan tables, was estimated to be 301 people selected randomly by cluster sampling. Data collection tools were Trumsu's social intelligence questionnaire and Abdollahzadeh's spiritual intelligence questionnaire. Academic achievement was also assessed based on the final grade of the third year of high school. Data were analyzed by SPSS software using t-test and independent Pearson correlation coefficient. The findings showed that there is a difference between the social intelligence and spiritual intelligence of ordinary and intelligent students, so that intelligent school students had higher social intelligence and spiritual intelligence; however, there was a significant difference between the academic achievement of the two observation groups Failed. Also, the findings showed that academic achievement with social intelligence and its dimensions did not have a significant relationship but with spiritual intelligence and its dimensions showed a significant correlation. The result is that the presence of students in intelligent schools can lead to better social intelligence and spiritual intelligence.
    Keywords: Smart schools, social intelligence, spiritual intelligence, academic achievement
  • Ramazan Hassanzadeh *, Fahimeh Ghasemi Pages 99-112
    Introduction
    Today's university education is characterized by rapid and unpredictable changes in the personal experience of individuals. The experience of individuals has changed the psychology of lifestyle time, and many of the relationships between them are still unknown. The purpose of this study was to investigate the relationship between addiction to virtual social networks with time perspective and health behaviors in students.
    Method
    The research method is descriptive correlational. The research population was 1730 students of Joybar Azad University in 1396. 317 people were selected by stratified random sampling method (by grade). Each subject completed the questionnaire of addiction to virtual social networks, time perspective and health behaviors.
    Results
    The results showed that 1% decrease in addiction to virtual social networks, 24% on time spell and 18% on health behaviors, and also increase the amount of time perspective, increase the level of health behaviors. And vice versa.
    Conclusion
    Time lag is a key factor in the abuse of social networks, because with the increase of futurism, learning to delay immediate pleasure and paying attention to the consequences of current practices can lead to increased health behaviors Reducing addiction to cyberspace helped students.
    Keywords: addiction, virtual social networks, time perspective, mental health, Students
  • Mehdi Moeini Kia, Sakineh Jafari, Ramin Gharibzadeh *, Ghasem Rahimi Aval, Mahdi Ebrahimi Pages 113-127
    The present research is an applied research aimed at investigating the role of information technology mediator in determining the status of knowledge management based on the social responsibility of health care providers in the health care centers and through path analysis. The population under study in this study was all kidneys in Urmia city. A sample of 230 people was selected using random access sampling method. To collect data, three standard questionnaires of Carole's social responsibility (1991) with Cronbach's alpha coefficient of 0.70, scholarship management (2008) with Cronbach's alpha coefficient of 0.79 and Iron information technology (2010) with Cronbach's alpha of 0.72 Is. Structural equation model is used for analysis. The results show the fitness of the conceptual model and its confirmation for the Orumieh Behvarz community. The results showed that the direct effect of social responsibility variable on information technology (0.79) and significance (t = 7.25) was significant at the level of 0.00. The direct effect of information technology on knowledge management (0.61) and significance (t = 4/36) is significant at the level of 0.01. The indirect effect of social responsibility on knowledge management is 0/48 and with respect to (t = 6/54) at the level of 0/00. Given this indirect effect through information technology, it can be said that this variable plays a mediating role among social responsibility and knowledge management. Therefore, in service organizations, individuals are more responsible at the time of in-service training, providing them with information technology and transferring responsibility to individuals.
    Keywords: Information Technology, Knowledge Management, social responsibility, health workers
  • Alireza Badele *, Mojtaba Tajari, Tayyebe Tajari Pages 129-154
    the purpose of this study was to investigate the relationship between information literacy and attitude towards information technology (with an emphasis on the Internet and computer) with academic self-regulation. The statistical population of this study consisted of 654 B.A. students of educational science from 2015 to 2017 Farhangian University of Gorgan, which 242 of them were selected according to the table of Krejci and Morgan, by systematic random sampling. Data was collected using academic self-regulation questionnaires (ASQ), information literacy measurement questionnaire and attitude towards information technology questionnaire. Also, the data were analyzed by multiple linear regression analysis. The findings showed that Today, computer learners are regarded as an essential part of their learning process and believe that the existence of the computer and its associated technologies has become an integral part of the learning process. Among the 5 components of information literacy, only the component of information exchange has a positive and significant relationship with academic self-regulation; moreover, both components of attitude toward information technology showed a positive and significant relationship with academic self-regulation.
    Keywords: Educational Self-regulatory, Information literacy, Attitude towards Information Technology, Farhangian University
  • Mohammad Farokhi *, Alireza Ghaleei, Hasan Ghalavandi Pages 155-182
    The purpose of this study was to investigate the relationship between science and technology diplomacy and organizational agility by mediating information literacy. This study, application and, descriptive – correlation. The population universe of this research included 630 people the employees of Urmia University, That 230 person of them were selected through random sampling . Required data were collected using three standard questionnaires of science and technology diplomacy (1395), organizational agility Sharifi and Zhang (1999) and information literacy of Nikpour (2011) and by using statistical analysis of structural equation modeling with the method of partial least squares (pls) for the research hypothesis were analyzed. Validity of the questionnaire was confirmed through content and convergent validity and reliability of the questionnaires through Cronbach's alpha and combined reliability. The results showed that science and technology diplomacy has the ability to explain organizational agility changes by 41 percent in direct direction. On the other hand, science and technology diplomacy account for 72% of the information literacy variance in direct direction. Another finding of this research is that information literacy has a meaningful and positive relationship with organizational agility, and 60 percent of organizational agility change outlines information literacy. Diplomacy of science and technology can explain the agility of the organization through the role of mediator of information literacy by 43%. Regarding the statistical results, all the assumptions of the research were confirmed .
    Keywords: Diplomacy of science, technology, organizational agility, Information literacy