فهرست مطالب

فن آوری اطلاعات و ارتباطات در علوم تربیتی - سال هفتم شماره 3 (پیاپی 27، بهار 1396)

فصلنامه فن آوری اطلاعات و ارتباطات در علوم تربیتی
سال هفتم شماره 3 (پیاپی 27، بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/02/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • حسن قلاوندی، فرشید اشرفی سلیم کندی، سیما علی زاده صفحات 5-26
    هدف پژوهش حاضر، بررسی عوامل فردی، سازمانی و فرهنگی موثر بر پذیرش فن آوری اطلاعات در میان دبیران در قالب یک الگوی علی بود. پژوهش حاضر، در زمره الگویابی علی قرار می گیرد که شامل تحلیل مسیر و مدل یابی معادلات ساختاری می شوند. جامعه آماری در این پژوهش، دبیران دوره متوسطه ناحیه یک شهر ارومیه، با حجم 260 نفر بودند. 150 نفر از آنها بر اساس جدول کرجسی و مورگان و به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب و به پرسش نامه ای متشکل از خرده مقیاس های تصمیم به استفاده، انتظار عملکرد، انتظار تلاش، نفوذ اجتماعی و شرایط تسهیل کننده، فردگرایی/ جمع گرایی، فاصله قدرت و ابهام گریزی، و مردانگی/ زنانگی پاسخ دادند. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از الگویابی معادلات ساختاری بر اساس روش حداقل مجذورات جزیی (PLS) و آزمون تی تک متغیره برای بررسی وضعیت مولفه های فرهنگی و سازمانی استفاده شد. یافته ها نشان داد که انتظار عملکرد و تلاش، و نفوذ اجتماعی اثر مثبت و معنی دار بر تصمیم به استفاده از فن آوری اطلاعات دارند. شرایط تسهیل کننده و مردانگی/ زنانگی نیز اثر مثبت و معنی داری بر استفاده داشت. هم چنین، اثر ابهام گریزی و فاصله قدرت نیز بر این متغیر منفی و معنی دار بود. اما اثر فردگرایی/ جمع گرایی بر این متغیر معنی دار نبود. در نهایت، مدل آزمون شده 27 درصد از تغییرات تصمیم به استفاده از رایانه و 19 درصد تغییرات استفاده را پیش بینی کرد.
    کلیدواژگان: نفوذ اجتماعی، ابهام گریزی، پذیرش فن آوری اطلاعات، دبیران، الگویابی علی
  • مهناز دازداری، ترانه عنایتی، فرشیده ضامنی صفحات 27-43
    دانشگاه ها با به کارگیری فن آوری های نوین و شناسایی عوامل موثر در آن، می توانند در ایجاد تصویر سازمانی مثبت بکوشند و به درجات عالی پیشرفت دست یابند. لذا، تحقیق حاضر، با هدف شناسایی عوامل فن آوری اطلاعات موثر بر ایجاد تصویر دانشگاهی انجام گرفته است. روش تحقیق توصیفی، از نوع پیمایشی بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه های استان گلستان می باشد. نمونه گیری به روش تصادفی طبقه ای بر حسب واحد دانشگاهی انجام شد که طی آن 379 دانشجو با استفاده از فرمول کوکران به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه محقق ساخته بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از نرم افزار SPSS و از شاخص های آمار توصیفی و استنباطی شامل تحلیل عاملی با رویکرد اکتشافی استفاده شد. یافته ها نشان داد که از نظر دانشجویان عوامل فن آوری اطلاعات موثر بر ایجاد تصویر دانشگاهی مناسب در هفت بعد به این شرح قرار دارد: اینترنت و رسانه ها، و سیستم های هوشمند، وب سایت دانشگاه، نرم افزارهای آموزشی، اتوماسیون، محیط فیزیکی، و سیستم های نظارتی. در میان عوامل مذکور، بیشترین سهم متعلق به بعد اینترنت و رسانه ها (با واریانس 10/459) بود.
    کلیدواژگان: تصویر سازمانی، دانشگاه، فن آوری اطلاعات، اینترنت، رسانه ها
  • مجید صدوقی، زهرا محمد صالحی صفحات 45-61
    پژوهش حاضر، با هدف بررسی رابطه استفاده مفرط از اینترنت با عملکرد تحصیلی دانشجویان با توجه به نقش واسطه ای استرس ادراک شده، انجام شده است. این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه کاشان در سال تحصیلی 95-1394 بود. تعداد 288 دانشجو (218 دختر و 70 پسر) با روش نمونه گیری چندمرحله ای طبقه ای (متناسب با جنسیت) انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه های اعتیاد به اینترنت یانگ و استرس ادراک شده کوهن و همکاران، و معدل دانشجویان به عنوان ملاک عملکرد تحصیلی استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون سلسه مراتبی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که استفاده از اینترنت با عملکرد تحصیلی همبستگی منفی معناداری داشته و به طور معکوس آن را پیش بینی می نماید. هم چنین، نتایج رگرسیون سلسه مراتبی نشان دهنده نقش واسطه ای استرس ادراک شده در رابطه میان استفاده از اینترنت و عملکرد تحصیلی بود. نتایج تلویحا نشان داد که استفاده مفرط از اینترنت نه تنها عواقب سوء بهداشتی مستقیم، بلکه اثرات منفی غیرمستقیم از طریق استرس ادراک شده بر عملکرد تحصیلی جوانان دارد. این یافته ها به درک و بینش بهتر مربیان و متخصصان سلامت و سیاست گذاران از تاثیرات استفاده مفرط و آسیب زا از اینترنت در میان دانشجویان و تدوین مداخله مناسب کمک می کند.
    کلیدواژگان: استفاده مفرط از اینترنت، عملکرد تحصیلی، استرس ادراک شده
  • ساهره عفراوی، نصرالله قشقایی زاده، محمدحسین پور صفحات 63-82
    این پژوهش با هدف بررسی رابطه بین کاربست فن آوری اطلاعات و ارتباطات و عملکرد انطباقی کارکنان با نقش میانجی گری توانمندسازی روان شناختی در بین کارکنان دانشگاه شهید چمران اهواز انجام شد. تحقیق پیش رو از نظر هدف کاربردی، از لحاظ روش اجرا توصیفی و از نظر ماهیت، همبستگی می باشد. جامعه آماری مورد مطالعه در این تحقیق، کارکنان دانشگاه شهید چمران اهواز می باشد. حجم نمونه از طریق جدول کرجسی و مورگان مشخص و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده 252 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. داده های مورد نیاز برای تحقیق از طریق سه پرسش نامه استاندارد فن آوری اطلاعات و ارتباطات، توانمندسازی روان شناختی و پرسش نامه عملکرد انطباقی گردآوری شدند. در تحلیل داده ها، از نرم افزارهای SPSS18 و LISREL8.5 استفاده شد. فرضیه ها، از طریق آزمون مدل معادلات ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج آزمون فرضیات نشان داد که بین کاربست فن آوری اطلاعات و ارتباطات و توانمندسازی روان شناختی رابطه مثبت معناداری وجود دارد؛ بین کاربست فن آوری اطلاعات و ارتباطات و عملکرد انطباقی رابطه مثبت معناداری وجود دارد؛ بین توانمندسازی روانشناختی و عملکرد انطباقی رابطه مثبت معناداری وجود دارد. هم چنین، نتایج آزمون نشان داد که توانمندسازی روان شناختی نقش میانجی در رابطه کاربست فن آوری اطلاعات و ارتباطات و عملکرد انطباقی کارکنان دارد.
    کلیدواژگان: فن آوری اطلاعات و ارتباطات، عملکرد انطباقی، توانمندسازی روان شناختی
  • ابراهیم محمدلو، افسانه زمانی مقدم صفحات 83-104
    هدف از این پژوهش، ارایه مدلی برای مدیریت شبکه اجتماعی آموزشگاهی است. روش پژوهش حاضر، از حیث هدف از نوع کاربردی، از حیث روش اجرا به صورت توصیفی- همبستگی (علی غیرآزمایشی) و از نظر زمان، مقطعی است. جامعه آماری 480 نفر کارشناس ارشد حوزه وزارتی آموزش و پرورش در سال 1394 است. نمونه آماری بر اساس فرمول کوکران 205 نفر محاسبه شد که به صورت تصادفی انتخاب شدند. جمع آوری اطلاعات با پرسش نامه محقق ساخته 67 سوالی انجام شد. روایی پرسش نامه بر اساس نظر خبرگان دانشگاه ها بعد از انجام آزمون های آماری تی تست و ضریب همبستگی تایید شد. روش تحلیل عاملی مولفه های اصلی، روایی سازه پرسش نامه را تایید کرد. پایایی پرسش نامه نیز با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ (854/0=α) مورد تایید قرار گرفت. در تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی شامل ضریب همبستگی پیرسون، آزمون تی گروه های مستقل و تحلیل عاملی استفاده شد. مدل نهایی با روش معادلات ساختاری روش بیشینه درست نمایی از نرم افزار AMOS استخراج شد. یافته ها نشان داد که ضرایب استاندارد بین متغیرهای مکنون مدل مدیریتی با متغیرهای مشهود سازه شبکه اجتماعی 0/85 و متغیرهای مشهود سازه یادگیری 0/87 نشانگر اهمیت بسیار بالای این متغیرها در شکل گیری مدل و ضریب استاندارد بین متغیرهای مکنون مدل با متغیرهای مشهود سازه مدیریت 0/40 نشانگر اهمیت قابل قبول این متغیرهاست. این ضرایب با سطح اطمینان 0/001>P معنادار است. شاخص های برازش مدل نشان داد که همه شاخص ها در دامنه مطلوب قرار دارند. بنابراین، مدل مفروض با داده های تجربی برازش داشته و مدل تحقیق تایید شد.
    کلیدواژگان: مدیریت، شبکه اجتماعی، یادگیری، فضای تلفیقی، شبکه اجتماعی آموزشگاهی
  • زهرا تقی زاده قوام، علیرضا عراقیه، عباس خورشیدی صفحات 105-125
    پژوهش حاضر، به شناسایی مولفه های سازنده آموزش های مجازی در دوره متوسطه آموزش و پرورش شهرستان های استان تهران، پرداخته‏ است. این پژوهش یک پژوهش کاربردی و کمی است که از نظر نوع مطالعه از نوع پیمایشی مقطعی بود. جامعه آماری پژوهش کلیه کارکنان اداره کل آموزش و پرورش شهرستان های استان تهران است. برای انتخاب گروه نمونه معرف و هم چنین، افزایش دقت اندازه گیری، از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای استفاده شد که طی آن 181 نفر از کارکنان به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار سنجش این پژوهش شامل پرسش نامه پژوهشگر ساخته است که پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ برابر 0/97 بود. تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی صورت گرفت و پاسخ آزمودنی ها با آزمون تحلیل عاملی اکتشافی با کمک نرم‏افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج تحلیل عاملی بیانگر آن بود که مولفه های سازنده آموزش های مجازی مشتمل بر ده عامل در 141 شاخص به این ترتیب است: عامل اول برنامه ریزی آموزشی با 58 شاخص، عامل دوم یادگیری مطلوب با 21 شاخص، عامل سوم روابط با 14 شاخص، عامل چهارم بهره وری با 11 شاخص، عامل پنجم محیط‏ مجازی با 9 شاخص، عامل ششم بازخورد با 5 شاخص، عامل هفتم تکنولوژی آموزشی با 6 شاخص، عامل هشتم تفکر منطقی با 5 شاخص، عامل نهم برنامه ریزی درسی با 5 شاخص، و عامل دهم عدالت آموزشی با 7 شاخص که در مجموع این شاخص ها و عوامل حدود 45% واریانس کل آموزش های مجازی را تبیین می کنند.
    کلیدواژگان: مولفه های سازنده، آموزش مجازی، یادگیری، دوره متوسطه، آموزش و پرورش
  • کامران جباری، علی ایمان زاده، رعنا احمدزاده پورناکی، ملیکا همراه زاده صفحات 127-143
    کاربردصحیح فن آوری های جدید مثل رایانه و تجهیزات وابسته به آن، به خصوص چند رسانه ای ها، در آموزش و یادگیری اهمیت به سزایی دارد و به بهبود فرآیند یاددهی و یادگیری کمک می کند. این پژوهش با هدف مقایسه تاثیر آموزش الکترونیکی با روش سنتی بر یادگیری مهارت های زبان انگلیسی دانش آموزان انجام گرفت. تحقیق از نظر هدف کاربردی و از لحاظ روش، شبه آزمایشی بود .جامعه آماری متشکل از کلیه دانش آموزان دختر دوره متوسطه مشغول به تحصیل در شهرستان خوی به تعداد 1165 نفر بود. از میان آنان 44 نفر به عنوان نمونه و با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از ورقه های امتحانی درس زبان انگلیسی، استفاده شد. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آزمون tدو گروه مستقل مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج بیانگر این بود که آموزش الکترونیک در تدریس بر مهارت های خواندن، نوشتن، گوش کردن و صحبت کردن در درس انگلیسی در مقایسه با روش سنتی موثرتر است.
    کلیدواژگان: یادگیری سنتی، یادگیری الکترونیک، مهارت زبان انگلیسی
  • سیده خدیجه معافی مدنی، مجید کاکوان صفحات 145-158
    پژوهش حاضر، به منظور بررسی رابطه بین مولفه های اضطراب اجتماعی و اشتیاق به رایانه دانشجویان انجام شد. روش پژوهش به لحاظ هدف کاربردی، از نوع توصیفی- همبستگی بود و به روش میدانی اجرا گردید. جامعه آماری پژوهش، دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رامسر به تعداد 2780 بود. حجم نمونه بر اساس جدول کرجسی و مورگان با توجه به حجم جامعه، 338 نفر تعیین شد. افراد نمونه به صورت تصادفی و با روش نمونه گیری طبقه ای بر اساس جنسیت انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده های پژوهش از پرسش نامه های اشتیاق به رایانه هاینسن و همکاران و پرسش نامه اضطراب اجتماعی واتسون و فرند استفاده شد. پایایی دو پرسش نامه به روش آلفای کرونباخ محاسبه گردید و به ترتیب با ضریب آلفای 0/78 و 0/80 تایید گردید. به منظور بررسی فرضیه پژوهش از آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون خطی با استفاده از نرم افزار SPSS استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که بین مولفه های اضطراب اجتماعی و اشتیاق به رایانه دانشجویان (0/58=P=0/000 ،r) در سطح احتمال 95 درصد رابطه معنی دار وجود دارد و هم چنین، هر دو مولفه اضطراب اجتماعی؛ یعنی، اجتناب و پریشانی اجتماعی، و ترس از ارزیابی منفی، 33/6 درصد از واریانس اشتیاق به رایانه دانشجویان (0/336=R2) را تبیین می کنند.
    کلیدواژگان: اشتیاق به رایانه، اضطراب اجتماعی، اجتناب و پریشانی اجتماعی، ترس از ارزیابی منفی
|
  • Hassan Galavandi, Farshid Ashrafi Salimi Kandi, Sima Alizadeh Pages 5-26
    The current study aimed to looking for the impact of individual, organizational and cultural variables in the adoption of information technology among teachers in the form of causal modeling. This study is placed among the causal modeling, which contains the path analysis and structural equation modeling. The statistical population of the study was one district high school teachers in the city of Urmia with the 260 persons. Based on Krejcie and Morgan table 150 persons of them were selected by cluster sampling method. Therefore they responded the questionnaire which consists of these subscales: decide to use, expected performance, effort expectancy, social influence and facilitating conditions, individualism/ collectivism, uncertainty avoidance and power distance, and masculinity/ femininity. To analyze the data, structural equation modeling based on partial least squares (PLS) and one sample t test was used to check the status of cultural and organizational components. Findings showed performance and effort expectancy, and social influence had positive and significant effect on the decision to use information technology. Facilitating conditions and masculinity/ femininity had positive effect on use behavior. Also the effects of uncertainty avoidance and power distance were negative and significant. But the effect of individualism/ collectivism on these variables was not significant. Finally the tested model predicted 27% of variance in intention to computer use and 19% of use behavior.
    Keywords: social influence, uncertainty avoidance, adoption of information technology, teachers, causal modeling
  • Mahnaz Dazdari, Taraneh Enayati, Farshideh Zameni Pages 27-43
    Universities, using the new technologies and identifying the appropriate factors, can create a positive institutional image to obtain the higher degrees of progress. So, the present study was performed to identify the dimensions of the effective information technology on creating the appropriate institutional image. The research method was descriptive survey. Statistical population was all students of the Universities in Golestan province. By stratified random sampling method (based on university branch), 379 students were selected by Cochran Formula. The researcher made questionnaire was used to gather the data. Data analysis was performed by SPSS software and statistical techniques including descriptive and inferential statistics (including factor analysis with exploratory approach). Findings showed from the viewpoint of students, the factors of information technology which affect the creation of an appropriate university image had 7 components which were: Internet & media, smart systems, university website, educational software, automation, physical environment, supervisory systems. Among these components, the Internet & media had the most influence (10.459).
    Keywords: institutional image, university, information technology, Internet, media
  • Majid Sadoughi, Zahra Mohammad Salehi Pages 45-61
    The present study aimed to explore the relationship between excessive Internet use and academic performance among students by considering the mediating role of perceived stress. This study was descriptive with correlational design. The statistical population comprised all B.A. students of the University of Kashan in the 2015-16 academic year. Stratified multi-stage sampling based on gender was used to select 288 students (218 females and 70 males). The data collection instruments included Young's Internet addiction test and Cohen’s perceived stress scale. In addition, students’ Grade Point Average (GPA) was considered as the criterion for their academic performance. Pearson Correlation Coefficient and Hierarchical Regression Analysis were used to analyze the data. The results indicated that Internet use had a statistically significant negative relationship with students’ academic performance and can inversely predict it. Moreover, hierarchical regression analysis showed the mediating role of perceived stress in the relationship between Internet use and academic performance. Finding implicitly indicated that excessive Internet use has not only direct adverse health consequences but also indirect negative effects on students’ academic performance through perceived stress. The findings yield significant insights for education practitioners, health specialists, and policy makers in making interventions regarding the excessive and problematic use of the Internet among students.
    Keywords: excessive Internet use, academic performance, perceived stress
  • Sahere Afravi, Nasrolah Ghashghaeizadeh, Mohammad Hoseinpoor Pages 63-82
    The purpose of this research was to study the relationship between the use of Information and Communication Technology (ICT) and the adaptive performance with mediating role of psychological empowerment among employees of Shahid Chamran University. The study was applied in terms of purpose and based on method was descriptive, and correlational in terms of its nature. The statistical population included all staff of Shahid Chamran University. According to Krejcie and Morgan table, 252 individuals were selected using simple random sampling method. Data were collected through three standard questionnaires including: information and communication technology, psychological empowerment and adaptive performance questionnaire. SPSS18 and lisrel8.5 software's were used to analyses the data. Hypotheses were analyzed by structural equation modeling. The results of the hypothesis test showed that there was a positive and significant relationship between the use of ICT and psychological empowerment. There was positive and significant relationship between the use of ICT and adaptive performance. There was a positive and significant relationship between the use of psychological empowerment and adaptive performance. Moreover, results showed that psychological empowerment had a mediating role in relationship between the use ICT and adaptive performance.
    Keywords: information, communication technology, adaptive performance, psychological empowerment
  • Ebrahim Mohammadlou, Afsaneh Zamanie Moghaddam Pages 83-104
    The purpose of this study is to represent a model for managing the educational social network. The methodology of this research is applied in terms of purpose, is descriptive-correlational (non-experimental) in terms of procedure, and is cross-sectional in terms of time. The statistical population consists of 480 senior masters from Ministry of Education in 2015. The statistical sample was calculated 205 people using Cochran Formula and selected through random sampling method. Data collection was done by the researcher-made questionnaire comprising 67 questions. The validity of the questionnaire was confirmed by the university elites point of view after the t test and correlation coefficient were applied. The factor analysis method of the main components confirmed the construct validity of the questionnaire. The reliability of the questionnaire was also confirmed by calculating the Cronbach's alpha coefficient (α=0.854). To analyze the data, descriptive and inferential statistics including Pearson correlation coefficient, independent t test and factor analysis were used. The final model was extracted from the AMOS software using structural equations of maximum likelihood method. The results showed that the standard coefficients between the hidden variables of the management model and the obvious variables of the social network structure is 0.85 and the obvious variables of the learning construct is 0.87 which showed high importance of these variables in the formation of the model and the standard coefficient between the variables of the model and the evident structural variables management is 0.40 which indicates the acceptability of these variables. These coefficients are significant with a confidence level of P
    Keywords: management, social networking, learning, blended space, educational social network
  • Zahra Taghizadeh Ghavam, Alireza Araghieh, Abbas Khorshidi Pages 105-125
    The present study has been designed to identify the constructive components of virtual education in the high schools of the cities of Tehran province. This research was practical and quantitative, which was a cross-sectional survey type. The statistical population included all employees of the department of education in Tehran province. A stratified random sampling method was used to select the representative sample group as well as increasing the accuracy of the measurements, during which 181 employees were selected as a sample. The measuring instrument of research was a researcher-made questionnaire and its reliability according to Cronbach's alpha coefficient was calculated as 0.97. Data analysis was carried out in two levels of descriptive and inferential statistics. The participant's response was analyzed by exploratory factor analysis using SPSS software. The results of factor analysis indicated that the components of virtual training consist of 10 factors and 141 indicators, as follows: The first factor is educational planning with 58 indicators, the second factor is favorable learning with 21 indicators, the third factor is relationship with 14 indicators, the fourth factor is productivity with 11 indicators, the fifth factor is virtual environment with 9 indicators, the sixth factor is feedback with 5 indicators, the seventh factor is educational technology with 6 indicators, the eighth factor is rational thinking with 5 indicators, the ninth factor is curriculum with 5 indicators, and the tenth factor is educational justice with 7 indicators. In total, these indicators and factors explain about 45% of the total variance of virtual training.
    Keywords: constructive components, virtual education, learning, high school, education
  • Kamran Jabbari, Ali Imanzadeh, Rana Ahmadzadeh Poornaki, Melika Hamrahzadeh Pages 127-143
    The correct use of new technologies, such as computers and related equipments, especially multimedia, is very important in education and learning and helps to improve the teaching and learning process. The purpose of this study was to compare of the effect of e-learning with traditional method of teaching on student's English language learning skills. The research was applied in terms of the aim and it was quasi-experimental in terms of method. The research population was composed of all high school female students who were studying in Khoy city and was 1165. Among them 44 people was selected using simple random sampling method. The English language exam were used to collect information. The collected information was examined using two independent sample t test. The results showed that e-learning is more effective than traditional teaching method in reading, writing, listening and speaking skills in English language.
    Keywords: traditional learning, e-learning, English language skills
  • Syedeh Khadijeh Moafimadani, Majid Kakvan Pages 145-158
    The purpose of this study was to investigate the relationship between the components of social anxiety and student's enthusiasm toward computers. The research method was descriptive-correlational type and was applied in terms of purpose and carried out by field method. The statistical population of the study was 2780 students of Islamic Azad University, Ramsar Branch. The sample size was determined as 338 people based on the Krejcie and Morgan table according to the size of the population. Subjects were selected randomly by stratified sampling method based on gender. To collect the data of the research, the Heinssen et al. questionnaire of enthusiasm toward computers and the Watson & Friend social anxiety questionnaire were used. The reliability of the two questionnaires was calculated by Cronbach's alpha method and was confirmed by alpha coefficient of 0.78 and 0.80, respectively. Pearson correlation test and linear regression analysis were used to analyze the research hypothesis using SPSS software. The findings of this research showed that there was a significant relationship between social anxiety components and students’ enthusiasm toward computers (r = 0.58, P = 0.000) at 95% probability level. Also, both components of social anxiety (social avoidance and distress, and fear of negative evaluation) explained 33.6% of the variance of student's enthusiasm toward computers (R2 = 0.336).
    Keywords: enthusiasm toward computer, social anxiety, social avoidance, distress, fear of negative evaluation