فهرست مطالب

فصلنامه دانش حسابداری
پیاپی 35 (زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محسن لطفی *، حمید حقیقت، محمدحسین قائمی صفحات 1-36
    هدف
    این پژوهش با هدف شناسایی عوامل تاثیرگذار بر همزمانی بازده سهام و نیز رتبه بندی آنها براساس نمونه ای مشتمل بر 1030 سال- شرکت از بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1385 الی 1394 به اجرا درآمده است.
    روش
    نمونه پژوهش به روش حذف سیستماتیک انتخاب و تاثیر متغیرهای کلان اقتصادی (رشد اقتصادی، تورم و نرخ بیکاری)، نظام راهبری شرکتی (سهامدار نهادی، تمرکزمالکیت و استقلال هیئت مدیره)، کیفیت حسابرسی، مسائل نمایندگی (جریان نقد آزاد، پیچیدگی عملیات و عدم تقارن اطلاعاتی) و ویژگی های اطلاعاتی شرکت (پایداری سود، محافظه کاری، هموارسازی سود و ابهام) بر همزمانی بازده سهام بر اساس روش های داده کاوی (شامل الگوی شبکه های عصبی و درخت تصمیم C5) بررسی گردید.
    یافته ها
    مجموع نتایج بیانگر آن است که از نظام راهبری شرکتی، تمرکز مالکیت (بر اساس درصد سهام شناور آزاد) و استقلال هیئت مدیره؛ از مسائل نمایندگی، عدم تقارن اطلاعاتی؛ از ویژگی های اطلاعاتی شرکت، محافظه کاری و ابهام و از متغیرهای کلان اقتصادی رشد اقتصادی بیشترین تاثیرگذاری را بر همزمانی بازده سهام داشته است. همچنین متغیر عدم تقارن اطلاعاتی بیشترین تاثیرگذاری را بر همزمانی بازده سهام بر اساس معیارهای مختلف سنجش داشته است.
    نتیجه گیری
    با توجه به آنکه همزمانی بازده سهام به عنوان شاخصی از محتوی اطلاعاتی قیمت سهام (میزان دسترسی به اطلاعات خاص شرکت) و نیز کارایی تخصیص سرمایه در نظر گرفته می شود، لذا به تقش آفرینان بازار سرمایه توصیه می گردد، به جهت بهبود تصمیم گیری های خود به عوامل اثرگذار بر این متغیر توجه ویژه ای نمایند.
    کلیدواژگان: همزمانی بازده سهام، روش های داده کاوی، شبکه های عصبی و درخت تصمیم C5
  • سیداحمد خلیفه سلطانی، مریم رهنما *، فرزانه کیماسی صفحات 37-69
    هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر ارتباطات سیاسی بر خطر سقوط قیمت سهام در 120 شرکت (720 مشاهده) پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران برای دوره زمانی 1395-1390 است.
    روش
    برای آزمون فرضیه های پژوهش از الگوی داده های ترکیبی استفاده شد. برای اندازه گیری خطر سقوط قیمت سهام از دو شاخص ضریب منفی چولگی بازده ماهانه سهام و نوسان رو به بالای بازده ماهانه سهام استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که ارتباطات سیاسی بر خطر سقوط قیمت سهام تاثیر مثبت دارد. بدین معنا که مدیران از طریق ذخیره اخبار بد و عدم انتشار آن وضعیت شرکت را مساعده جلوه می دهند، این رفتار مدیران در بلندمدت منجر به سقوط قیمت سهام می گردد. همچنین یافته ها نشان داد که تاثیر مثبت ارتباطات سیاسی بر خطر سقوط قیمت سهام در شرکت هایی با عدم تقارن اطلاعاتی بالا، شدیدتر است.
    نتیجه گیری
    شرکت های سیاسی نسبت به سایر شرکت ها تمایل بیشتری به بهره برداری فرصت طلبانه از رویدادهای شرکت دارند؛ در نتیجه به سرمایه گذاران و استفاده کنندگان صورت های مالی پیشنهاد می شود تا با کسب شناخت کافی نسبت به روابط سیاسی شرکت ها به آگاهی بیشتری نسبت به وضعیت قیمت سهام در واحد تجاری دست یابند، زیرا ممکن است اقدامات سیاسی مغایر با اهداف نهایی سهامداران باشد.
    کلیدواژگان: ارتباطات سیاسی، خطر سقوط قیمت سهام، عدم تقارن اطلاعاتی، تئوری نمایندگی
  • یحیی کامیابی *، سیده زهرا نصیری صفحات 71-103
    هدف
    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر معیار تمایلات سرمایه گذار بر بازده مازاد الگوی پنج عاملی فاما و فرنچ در بازه زمانی 1388 تا 1393 به اجرا درآمده است.
    روش
    روش گردآوری داده ها، روش اسناد کاوی و مراجعه به بانک های اطلاعاتی؛ و روش تحلیل داده ها از نوع استنباطی می باشد و نرم افزار بکار رفته برای آماده سازی داده ها و تخمین مدل ها استاتا و ایویوز است. جهت آزمون فرضیه های پژوهش از الگو داده های ترکیبی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون فرضیه های پژوهش نشان می دهد که معیار تمایلات سرمایه گذار نقش مهمی در قیمت گذاری دارایی های سرمایه ایی دارد و از نقش این معیار در تشکیل بازده های مازاد و شکل گیری قیمت حمایت می کند.
    نتیجه گیری
    توجه به عواملی همچون تمایلات سرمایه گذار، غیر از عوامل بنیادی، با توجه به چالش های فرضیه بازار کارا، می تواند تاثیر بااهمیتی بر تصمیمات سرمایه گذاران و سایر استفاده کنندگان داشته باشد.
    کلیدواژگان: الگوی پنج عاملی فاما و فرنچ، تمایلات سرمایه گذار، بازده مازاد، مالی رفتاری
  • حسن جباری، غلام رضا کرمی* صفحات 105-128
     
    هدف
    هدف پژوهش حاضر، سنجش میزان مقبولیت و اهمیت عوامل تعیین کنندهپاداش هیئت مدیره شرکت های ایرانی با مراجعه به نظر اعضای هیئت مدیره شرکت ها است. عوامل تعیین کننده پاداش هیئت مدیره در مقاله کرمی و جباری (1397) شناسایی شده است.
    روش
    میزان موافقت اعضای هیئت مدیره با عوامل تعیین کننده پاداش هیئت مدیره، با استفاده از پرسشنامه و در مقیاس پنج تایی لیکرت دریافت و با روش T تک نمونه ای تحلیل شده است. همچنین نظر اعضای هیئت مدیره درباره میزان اهمیت عوامل اصلی تعیین کننده پاداش هیئت مدیره با استفاده از پرسشنامه و در مقیاس پنج تایی لیکرت دریافت و با روش تحلیل واریانس یک طرفه مقایسه شده است.
    یافته ها
    اعضای هیئت مدیره شرکت ها با لحاظ کردن میزان دستیابی به اهداف سالانه، تغییرات ریسک شرکت، اندازه شرکت، شدت رقابت در صنعت، سختی کار در صنعت، احتمال محرومیت هیئت مدیره از حقوق اجتماعی، پاداش شرکت های مشابه و محدودیت های قانونی در تعیین پاداش هیئت مدیره موافق هستند؛ ولی با لحاظ کردن عوامل کسری نقدینگی شرکت و حقوق و سایر مزایای پرداختی به اعضای هیئت مدیره موافق نیستند. همچنین از نظر آنها، میزان دستیابی به اهداف سالانه و تغییرات ریسک شرکت باید بیشترین تاثیر را در تعیین پاداش هیئت مدیره داشته باشد.
    نتیجه گیری
    از نظر اعضای هیئت مدیره شرکت های ایرانی، پاداش هیئت مدیره باید با توجه به میزان و شرایط دستیابی به اهداف سالانه شرکت تعیین شود.
    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، پاداش هیئت مدیره، الگو
  • غلام رضا سلیمانی امیری، مریم سادات طباطباییان *، زهرا معصومی بیلندی صفحات 129-151
     
    هدف
    این پژوهش بیان می کند که چسبندگی هزینه و هموارسازی سود، به عنوان رویدادهایی ناشی شده از انگیزه های مدیریت در صنعت سیمان هستند. دلیل انتخاب صنعت سیمان ماهیت خاص هزینه ها و بهای تمام شده سیمان است که می تواند با تاثیرگذاری بر انگیزه های مدیران منجر به مدیریت سود توسط آنها شود.
    روش
    این پژوهش از نوع پژوهش های آزمایشی توصیفی و مربوط به داده های مالی سال 1385 الی 1394 است و با فرض اینکه مدیران مشغول در صنعت سیمان به دلیل مواجه شدن با مازاد عرضه بر تقاضای سیمان طی سال های مورد مطالعه در بازار داخل، مستعد یکسری از رفتارهای تحریفی در گزارشگری مالی بوده اند، به بررسی رابطه موجود بین چسبندگی هزینه و هموارسازی سود در این صنعت می پردازد.
    یافته ها
    برخلاف پیشینه تحقیق، نتایج به دست آمده از آزمون فرضیه ها نشان داد که رابطه منفی و معناداری بین چسبندگی هزینه و هموارسازی سود در صنعت سیمان وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    چون واکنش نامتقارن هزینه ها بر تغییر فعالیت ها مانع گزارش هموارسازی سود می شود، انتظار می رود که همبستگی منفی بین این دو رویداد مدیریتی وجود داشته باشد. اما به دلیل شرایط خاص صنعت سیمان این رابطه مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: چسبندگی هزینه، مدیریت سود، رفتار نامتقارن هزینه، انگیزه مدیریت
  • فرخ برزیده، موسی جوانی قلندری *، عابد عظیمی صفحات 153-184
    هدف
    استراتژی تجاری شرکت ها یکی از عوامل موثر بر کارایی سرمایه گذاری و مشخص کننده سطوح سرمایه گذاری های سرمایه ای است استراتژی آینده نگر و تدافعی به عنوان دو سر طیف استراتژی های تجاری مایلز و اسنو (1978)، شرکت ها را در معرض سطوح متفاوتی از سرمایه گذاری، نظارت و اختیارات مدیریتی قرارمی دهند که دارای پیامد متعددی برای تصمیمات سرمایه گذاری مدیریتی است. هدف این مقاله، بررسی تاثیر استراتژی های تجاری فوق بر کارایی سرمایه گذاری شرکت ها است.
    روش
    برای بررسی موضوع، براساس رگرسیون لجستیک چندجمله ای، داده های 119 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی بازه زمانی 1394-1380 از نرم افزار رهاورد نوین، صورت های مالی و سایت رسمی بورس اوراق بهادار تهران جمع آوری و برای آزمون فرضیه های پژوهش استفاده شد.
    یافته‎ها:براساس یافته‎های پژوهش، شرکت هایی که استراتژی آینده نگر و مبتنی بر نوآوری را دنبال می کنند، درپروژه های با ریسک بالا سرمایه گذاری کرده و احتمال زیادی برای بیش سرمایه گذاری دارند. درحالی که شرکت های پیرو استراتژی تدافعی و مبتنی بر کارایی بیشتر در معرض سرمایه گذاری کمترازحد قرار دارند.
    نتیجه‎گیری:سطح پایین اختیارات مدیریتی و نظارت دقیق تر و الزام به سرمایه گذاری کمتر در شرکت های پیرو استراتژی تدافعی عمدتا منجر به تصمیمات سرمایه گذاری کمترازحد می شود. از طرف دیگر، در شرکت های پیرو استراتژی آینده نگر، اختیارات مدیریتی بیشتر، نظارت سهل گیرانه و نیاز به سرمایه گذاری بیشتر منجر به تصمیمات بیش سرمایه گذاری می شود.
    کلیدواژگان: استراتژی های تجاری، سرمایه گذاری کمتر از حد، بیش سرمایه گذاری
  • رضا طاهری عابد، مهدی علی نژاد ساروکلایی*، خسرو فغانی ماکرانی صفحات 185-215
    هدف
    ویژگی های فردی مدیران عامل از جمله شهرت و امنیت شغلی، می تواند رفتار و نوع تصمیمات آنها را در سازمان تحت الشعاع قرار دهد و به موجب آن، شفافیت گزارشگری مالی تحت تاثیر قرار گیرد. در این تحقیق به بررسی تاثیر شهرت و امنیت شغلی مدیران عامل بر شفافیت گزارشگری مالی پرداخته شده است. با توجه به محدودیت های تحقیق، 110 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، طی دوره زمانی 1395-1389 مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش
    برای اندازه گیری متغیر شهرت از پوشش رسانه ای مدیران عامل و متغیر امنیت شغلی مدیران عامل از دو شاخص ضریب نوسان پذیری فروش و دوره تصدی مدیران عامل و همچنین جهت سنجش شفافیت گزارشگری مالی از معیار چند بعدی که دامنه وسیعی از مفاهیم مرتبط با شفافیت را پوشش می دهد، استفاده گردیده است. منبع جمع آوری داده های مورد نیاز پژوهش، صورت های مالی، گزارش های فعالیت هیئت مدیره و حسابرس مستقل، و همچنین خبرگزاری وابسته به سازمان بورس اوراق بهادار تهران است. در این پژوهش به دلیل کنترل شدن اثرات سال و صنعت، برازش مدل به صورت مقطعی انجام شده، و سپس برای آزمون فرضیه ها از روش خطاهای استاندارد مقاوم استفاده گردیده است.
    یافته‎ها:نتایج تحقیق نشان داد که شهرت مدیران عامل، اثر مثبت و معناداری بر شفافیت گزارشگری مالی دارد. همچنین بین متغیرهای ضریب نوسان پذیری فروش و دوره تصدی مدیران عامل به عنوان شاخص های امنیت شغلی و شفافیت گزارشگری مالی، ارتباط مثبت مشاهده شد، ولی این رابطه معنادار نگردیده است. در نهایت، نتایج تحقیق نشان داد که شهرت و امنیت شغلی (ضریب نوسان پذیری فروش) به صورت همزمان اثر مثبت و معناداری بر شفافیت گزارشگری مالی دارند.
    نتیجه‎گیری: بر طبق نتایج پژوهش، به سرمایه گذاران و استفاده کنندگان اطلاعات مالی پیشنهاد می شود که در ارزیابی شفافیت گزارش های مالی شرکت های بورس اوراق بهادار تهران، به شهرت مدیران عامل و در صورت لزوم به طور همزمان به دو مقوله شهرت و امنیت شغلی مدیران عامل توجه نمایند.
    کلیدواژگان: پوشش رسانه ای، ضریب نوسان پذیری فروش، دوره تصدی مدیران عامل، شفافیت گزارشگری مالی
  • زهره حاجی ها *، محمدرضا هوشیار صفحات 217-237
    هدف
    طبق تئوری چرخه عمر، شرکت ها در مراحل مختلف چرخه عمر، از نظر مالی و اقتصادی دارای نمودگرها و رفتارهای خاصی هستند؛ بدین معنی که ویژگی های مالی و اقتصادی یک شرکت تحت تاثیر مرحله ای از چرخه عمر است که شرکت در آن قرار دارد. با توجه به این موضوع، پژوهش حاضر با هدف بررسی تفاوت مالکیت و تنوع شرکت در طی چرخه عمر شرکت مورد بررسی قرار گرفت.
    روش
    نمونه آماری این پژوهش شامل 127 شرکت بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی 1394-1389 است. در این پژوهش به منظور بررسی فرضیه های پژوهش از تجزیه واریانس و به منظور مقایسه میانگین متغیرها از آزمون LSD کمک گرفته شده است.
    یافته‎ها: یافته های پژوهش نشان داد که تفاوت معناداری بین ساختار مالکیت در مراحل مختلف چرخه عمر شرکت وجود دارد. بدین معنا که اختلاف ناشی از ساختار مالکیت در مرحله رشد شرکت، با مراحل بلوغ و افول بیشتر است. همچنین بررسی نتایج پژوهش حاکی از آن بود که فعالیت های شرکت های در مرحله بلوغ متنوع تر از شرکت های در مرحله رشد و افول است.
    نتیجه‎گیری:یافته ها بیانگر این است که شرکت هایی که در مرحله تثبیت یا بلوغ هستند توسط عموم و دولت بیشتر موردتوجه بوده و تحت کنترل سهامداران نهادی هستند، همچنین این شرکت ها به خاطر ثبات بیشترشان تنوع بخشی بیشتری دارند.
    کلیدواژگان: چرخه عمر شرکت، مالکیت شرکت، تنوع شرکتی، آزمون LSD
|
  • Mohsen Lotfi *, Hamid Haghighat , Mohammadhossein Ghaemi Pages 1-36
     
    Objective
    This research aim at identification of the factors affecting the stock price synchronicity and their ranking in a sample of 1030 years-companies from the Tehran Stock Exchange in the years 2006 to 2015.
    Methods
    This research takes a sample that was selected through systematic elimination method, and examines the effects of macroeconomic variables (economic growth, inflation and unemployment rate), corporate governance system (institutional shareholder, concentration of ownership, and independence of the board), audit quality, agency problems (free cash flow, complexity of operations and information asymmetry), and company information characteristics (profit sustainability, conservatism, earning smoothing and opaque) on stock price synchronicity based on data mining methods (including neural network model and C5 tree model).
    Results
    The results showed in corporate governance, the focus of ownership (based on the percentage of free float) and the independence of the board; in agency problems, the information asymmetry; in company information characteristics, the conservatism and opaque; and from macroeconomic variables, the economic growth have the most impact on the stock returns synchronicity. Also, the information asymmetry has the most impact on stock return synchronization based on different criteria.
    Conclusion
    Given that the stock price synchronicity is considered the indication of stock price informativeness (the extent of access to specific company information) and efficiency of capital allocation, therefore, it is recommended to the capital market activists to pay special attention to the factors affecting this variable to improve their decisions.
    Keywords: Stock Return Synchronicity, Data Mining Methods, Neural Network Model, C5 Tree Model
  • Seyyed Ahmad Khalifeh Soltani , Maryam Rahnama *, Farzane Keymasi Pages 37-69
    Objective
    The purpose of this study is to examine the effects of political connections on stock price crash risk in 120 companies listed in the Tehran Stock Exchange in the period 2011-2016.
    Methods
    To test the research hypotheses, a panel data model was used, and to measure the stock price crash risk, two indicators of negative conditional return skewness and down-to-up volatility of monthly returns were used.
    Results
    The results showed that political connections have positive impacts on stock price crash risk. This is because the executives show a good image of the position of firms by hoarding bad news and/or hiding that. This behavior of managers in the long run will lead to stock price crash. The results also showed that the positive impact of political connections on stock price crash risk is more severe in the companies with high information asymmetries.
    Conclusion
    Political companies are more inclined to make opportunistic use of events than the other companies. As a result, it is suggested to investors and users of financial statements to gain more knowledge about company's political relationships than the stock price in a business unit, because political action may be against the ultimate goal of the shareholders.
    Keywords: Political Connections, Stock Price Crash Risk, Information Asymmetry, Agency Theor
  • Yahya Kamyabi *, Seyedeh Zahra Nasiri Pages 71-103
     
    Objective
    This study examined the effects of investor sentiment index on excess return in the Fama-French five-factor model, in the companies listed in the Tehran Stock Exchange in the period 2009 to 2015.
    Methods
    Data collection was based on document mining and referral to databases, and data analysis was performed using inference method and Stata and Eviews software. To test the research hypotheses a Panel data model was used.
    Results
    The results showed that the investor sentiment index plays an important role in capital assets pricing, and supports this role of the index in creating excess return and price formation.
    Conclusion
    Attention to the factors such as investor sentiment, besides the fundamental factors, can have significant effect on the decisions of investors and other users, regarding challenges of the efficient markets hypothesis.
    Keywords: Fama, French Five-Factor Model, Investor Sentiment, Stock Excess Return, Behavioral Finance
  • Hasan Jabari, Gholamreza Karami * Pages 105-128
     
    Objective
    The purpose of this study is to measure the acceptability and importance of determining factors for the compensation of the board of directors in Iranian companies by referring to the views of the members of the board of directors of the companies. The determinants of the compensation of the board of directors are identified in the paper Karami and Jabari (2018).
    Methods
    The amount of the approval of the board of directors by the determinants of the compensation of the board of directors has been obtained by using a questionnaire and a five-point Likert scale. Also, the opinion of the board members about the importance of the main factors determining the compensation of the board of directors was obtained by using a questionnaire and in a five-point Likert scale. The research data on the acceptability of the determinants of reward by the T-test of a single-sample binomial was analyzed. Also, for comparing the importance of the main determinants of reward, the mean of the data is compared with one way ANOVA.
    Results
    The members of the board of directors of the company are agree with considering the achievement of annual goals, changes in company risk, company size, intensity of industry competition, industry hard work, the probability of depriving the board of directors of social rights, rewards of similar companies and legal constraints in Determining the compensation of the board of directors.
    Conclusion
    According to the board members of the Iranian companies, the compensation of the board of directors should be determined according to the amount and terms of achieving the annual goals of the company.
    Keywords: Performance Appraisal, Board Compensation, Model
  • GholamReza Soleimani Amiri , Maryam Sadat Tabatabaeian*, Zahra Masumi Bilandy Pages 129-151
     
    Objective
    Thisstudy shows cost stickiness and income smoothing in the cement industry occur in response to managerial caution and motives. The reason for choosing the cement industry is the specific nature of costs and production costs in this industry that may affect the managerial motives, and then, the management of profits.
    Methods
    This research is descriptive and experimental and takes the financial data from 2007 to 2016. Assuming that the cement industry managers were susceptible to some misleading behaviors in financial reporting due to excess supply of cement in the domestic market over the study years, this study examined the relationship between cost stickiness and profit smoothing in this industry.
    Results
    The results showed that there is no negative and significant relationship between cost stickiness and income smoothing in the cement industry, and that it may be resulted from management distorting behavior to reduce costs stickiness by income smoothing. The results also suggested that the two variables do not have negative and significant effect on each other.
    Conclusion
    It is expected that there is negative relationship between the two managerial events. However, due to the certain conditions of the cement industry, this relationship did not observed.
    Keywords: Cost Stickiness, Income Management, Cost Asymmetric Behavior, Management Motivation
  • Farrokh Barzide , Musa Javani Ghalandari *, Abed Azimi Pages 153-184
     
    Objective
    Firm’s business strategy is an effective factor in investment efficiency and determining capital investment levels. Defender and prospector strategy as the strategy at the two edges of the business strategy spectrum proposed by Miles and Snow (1978) exposes firms at different levels of investment, monitoring, and management discretion, which have many implications for management investment decisions. The purpose of this study is to examine the effects of business strategy on firm’s investment efficiency
    Methods
    Data of 119 companies listed in the Tehran stock exchange (TSE) in the period 2001 to 2015 has been obtained from Rahavard Novin news, financial statements and Codal Site of the TSE, and multinomial logistic regression model was used to test the research hypotheses.
    Results
    Findings showed the firms that follow prospector and innovator strategy, invest in the highly risky projects and have higher probability for over-investment decisions. Whereas, the firms follow efficiency-oriented defender strategy are more likely to have under-investment decisions.
    Conclusion
    In the firms following defender strategy, lower levels of managerial discretion, precise monitoring and fewer investment requirements lead to under-investment decisions. On the other hand, in the firms following prospector strategy, more managerial discretion, less stringent monitoring and massive investment requirements lead to over-investment decision.
    Keywords: Business Strategies, Under-Investment Decision, Over–Investment
  • Reza Taheri Abed , Mehdi Alinezhad Sarokolaei *, Khosro Faghani Makerani Pages 185-215
     
    Objective
    Individual characteristics of chief executive officers, CEOs, such as reputation and job security may eclipse their behavior and types of decisions in the organization, and thereby affect the transparency of financial reporting. In this research, the influence of reputation and CEOs’ job security on the transparency of financial reporting has been examined. Taking into account research constraints, 110 companies accepted in the Tehran Stock Exchange, TSE, over the period 2010-2016 have been surveyed.
    Methods
    To measure the reputation variable we used the media coverage of CEOs, to measure the variable of CEOs’ job security we used the two indicators of sales volatility coefficient and CEOs’ tenure, and to measure financial reporting transparency we used a multidimensional criterion covering a wide range of concepts related to the transparency. Data collection source consists of companies' financial statements, reports of board activities and independent auditor, as well as the news agency affiliated to the TSE. In this study due to controlling the effects of years and industry, fitting of model was done in a cross-sectional framework, and then, robust standard error method was used to test the hypotheses.
    Results
    The results showed that the CEOs’ reputation has positive significant impact on the transparency of financial reporting. Also, there is a positive non-significant relationship between the variables of sales volatility coefficient and the CEOs’ tenure as the indicators of job security and transparency of financial reporting, respectively. Finally, the results showed that reputation and job security (sales volatility coefficient) have positive and significant effect on transparency of financial reporting, simultaneously.
    Conclusion
    According to the results of this study, it is suggested investors and financial information users pay attention to the reputation of CEOs, and if necessary, to the reputation and CEOs’ job security, simultaneously, in assessing the transparency of financial reports of the TSE companies.
    Keywords: Media Coverage, Sales Volatility Coefficient, CEO Tenure, Financial Reporting Transparency
  • Zohreh Hajiha *, Mohammad Reza Hooshyar Pages 217-237
     
    Objective
    Regarding the theory of life cycle, companies in different stages of their life cycle have financial and economic indicators and certain behaviors. That is, the financial and economic characteristics of a company are influenced by the stage of life cycle of the company. Considering this, this study aimed at assessing the effectiveness of company ownership and the diversity of the company in company's life cycle.
    Methods
    The sample consists of 127 companies accepted in the Tehran Stock Exchange in the period 2011-2016. In this study, to test the hypotheses, the analysis of variance was examined, and to compare the mean of variables, the LSD test and SPSS software were used.
    Results
    Research findings showed there are significantly differences among ownership structures in the different stages of company's life cycle. That is, the differences among the structure of ownership in the company's growth phase are more marked by maturity and decline. Also, the results showed the diversity of activities of the company at the maturity stage is more varied than at the stage of growth and decline.
    Conclusion
    The findings indicated companies at the maturity stage are considered with special interests by the public and government, and are controlled by institutional stockholders. Also, these companies have more diversification because of their higher stability.
    Keywords: Company Life Cycle, Corporate Ownership, Corporate Diversity, LSD Test