فهرست مطالب

فرهنگ مشاوره و روان درمانی - پیاپی 27 (پاییز 1395)

فصلنامه فرهنگ مشاوره و روان درمانی
پیاپی 27 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/08
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله پژوهشی
  • روح الله محمدعلی نژاد عمران*، پیمان کمالوند صفحات 1-32
    در بینش قرآن، هدف از آفرینش انسان دست یابی به کمال دانسته شده و آن در گرو کسب عزت نفس است. از مفهوم عزت نفس به معنای ارزیابی و ارزشیابی مداوم شخص نسبت به ارزشمندی خویش و کارایی مفید برای خود و جامعه یاد شده است. روان شناسان در تبیین مفهوم عزت نفس، با توجه به ارزشمندی وجود انسان هرآنچه موجب ارزش و پیشرفت و موفقیت او باشد را به عنوان ابزار و عامل ارتقاء عزت نفس بیان کرده اند و در این راستا بیشتر به نقش عوامل محیطی و مادی اشاره نموده اند اما از منظر قرآن عزت واقعی در ارتباط با خداوند معنا پیدا می کند « والعزه لله جمیعا» و انسان، با ایمان و عمل صالح در سایه تقوای الهی به این مهم دست می یابد. با چنین نگرشی تایید الهی میزان کرامت و عزت واقعی انسان است و شرایط تاثیرگذار محیطی و مادی تنها ابزار و وسایل مقدماتی برای نیل به این اوصاف است. پژوهش حاضر برآن است تا ضمن واکاوی و تبیین مفهوم عزت نفس از منظر قرآن و روانشناسی، به روش توصیفی و تحلیلی مولفه ها، ابعاد و جلوه های عزت نفس را مبتنی بر آموزه های وحیانی ارئه دهد.
    کلیدواژگان: قرآن، روان شناسی، عزت نفس، مولفه، جلوه ها
  • میرسعید جعفری، معصومه اسمعیلی، حسین اسکندری، کیومرث فرحبخش صفحات 33-50
    هدف این پژوهش بررسی اثربخشی الگوی مشاوره ای سفیر مستخرج از داستانهای منطق الطیر بر افزایش معناداری زندگی بود. جهت تعیین اثربخشی این الگو بر افزایش معناداری زندگی از روش آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد. جامعه پژوهش شامل کلیه دانشجویان دختر مقطع کارشناسی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبایی بود که در سال تحصیلی 93-1392 مشغول به تحصیل بودند. جهت ارزیابی اثربخشی الگوی حاضر از پرسشنامه معناداری زندگی مورگان و فارسیدز (2009) استفاده شد. نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که الگوی مشاوره ای سفیر بر افزایش معناداری زندگی موثر بوده است. لذا محورهای مشخص شده در این الگو می تواند در فرآیند درمان مراجعان بومی مورد استفاده قرار گیرد و مسیر درمان را طرح ریزی نماید.
    کلیدواژگان: الگوی مشاوره، فرآیند، محتوا، فنون، معناداری زندگی
  • کامران شیوندی *، مجتبی سلم آبادی، محمدرضا فرشاد صفحات 51-66
    فرسودگی شغلی یکی از عوامل اساسی در کاهش کارآیی، از دست رفتن نیروی انسانی و ایجاد عوارض جسمی و روانی، به خصوص در حرفه های خدمات انسانی، می باشد. پژوهش حاضر با هدف پیش بین فرسودگی شغلی بر مبنای تعارض زناشویی، خود متمایز سازی معلمان زن شهر تهران انجام شد. جامعه این پژوهش کلیه معلمان زن ابتدایی شهر تهران بود که به روش نمونه گیری خوشه ایتعداد 245 معلم انتخاب و با پرسشنامه های تعارض زناشویی ثنایی ، خود متمایزسازی بوئن و پرسشنامه فرسودگی شغلی گلدارد مورد بررسی قرار گرفتند. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از رگرسیون به شیوه همزمان و با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد. تحلیل داده ها به شیوه رگرسیون همزمان نشان داد که که متغیر های پیش بین حدود 7/41 از واریانس فرسودگی شغلی را پیش بینی می نمایند. فرسودگی شغلی بر مبنای تعارض زناشویی و خود متمایز سازی قابل پیش بینی است. بنابراین ترسیم اهداف و ارزش های واقعی، دست یافتنی و درعین حال به دوراز تعارض برای یادگیری فراگیران نقش موثری در عملکرد آتی و آینده ی شغلی شان ایفا می نماید. همچنین این پژوهش می تواند چراغ راهی برای مدیران برای کارآمدسازی نیروی انسانی در رسیدن به اهداف سازمانی باشد.
    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، تعارض زناشویی، خودمتمایز سازی
  • مهدی کلانتری* صفحات 67-81
    هدف اساسی این مطالعه تبیین رابطه بین فناوری اطلاعات و ارتباطات و بحران هویت در بین دانشجویان واحد رودهن بر اساس رویکرد مدل یابی معادلات ساختاری می باشد . روش تحقیق بکار رفته در این پژوهش بر پایه مفروضات همبستگی می باشد. این پژوهش در محیط طبیعی دانشگاه صورت گرفته و میزان مداخله پژوهشگر در حداقل بوده و متغیری هم دستکاری نشده است. تعداد 445 نفر از دانشجویان از طریق روش نمونه گیری طبقه ای متناسب با حجم جامعه ( تعداد دانشجویان هر گروه به عنوان طبقه) انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این تحقیق پرسشنامه 20 سوالی شامل 4 خرده مقیاس هویت ایرانی، هویت اسلامی، هویت قومی و هویت جنسی می باشد. برای اندازه گیری متغیرهای مکنون هویت ایرانی ، اسلامی، قومی و جنسی از روش تحلیل عاملی با مولفه های اصلی استفاده گردید و نتیجه این آزمون نشان داد که به ترتیب فناوری اطلاعات و ارتباطات در کل 37 /28 درصد از واریانس هویت ایرانی ، 81/ 29 درصد از واریانس هویت اسلامی، 18/27 درصد از واریانس هویت قومی و 25/36 درصد از واریانس هویت جنسی را تبیین می کند.
    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات و ارتباطات، هویت ایرانی، هویت اسلامی، هویت قومی، هویت جنسی
  • اعظم اصولی*، آسیه شریعتمدار، آتوسا کلانتر هرمزی صفحات 83-104
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه ی باورهای فراشناخت با خودتنظیمی تحصیلی و تعارض دانش آموزان و والدین انجام شد. روش پژوهش همبستگی بود. جامعه ی مورد نظر تمامی دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه شهر تهران در سال تحصیلی 95-1394 بودند که از ببین آنها206 نفر به روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه باورهای فراشناخت ولز و کاترایت-هاتون (2004)و بروک، پرسشنامه خود تنظیمی تحصیلی ریان و کانل (1989) و مقیاس تاکتیک های تعارض اشتراس (1990) بود.نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین نمره کلی باورهای فراشناخت و باور مثبت و خود آگاهی شناختی با نمره کلی خودتنظیمی و همه ابعاد آن رابطه منفی و معناداری وجود دارد.بین ضرورت کنترل افکار وکنترل ناپذیری از ابعاد باورهای فراشناخت با خودتنظیمی بیرونی، خودتنظیمی درون فکنی شده و خودتنظیمی کلی رابطه منفی و معناداری وجود دارد.بین نمره کلی باورهای فراشناخت و ابعاد باور مثبت، کنترل ناپذیری و ضرورت کنترل افکار با پرخاشگری کلامی و تعارض کلی رابطه منفی و معناداری وجود دارد. بین کفایت شناختی از ابعاد باورهای شناختی با پرخاشگری کلامی، خشونت و نمره کلی تعارض ولی- فرزندی رابطه منفی معناداری وجود دارد.نتایج رگرسیون گام به گام نشان داد که 15/0 واریانس خودتنظیمی تحصیلی با متغیرهای خودآگاهی شناختی و باور مثبت درباره نگرانی و 021/0 واریانس مربوط به تعارض ولی-فرزندی به وسیله باور کفایت شناختی تبیین می شود. مشاوران و معلمان با استفاده ازاین یافته ها می توانند ضمن افزایش دیدگاه دانش آموزان در مورد باورهای فراشناخت، خودتنظیمی تحصیلی و تاکتیک های حل تعارض آنها را غنی سازند.
    کلیدواژگان: باورهای فراشناخت، خودتنظیمی تحصیلی، تعارض دانش آموزان و والدین
  • مسلم ایران مهر*، زهرا گیتی پسند صفحات 105-126
    خوش بینی نگرشی مثبت به جهان پیرامون است و فرد خوش بین با چنین نگرش مثبتی در تلاش است که دنیا را به صورت بهتر و زیباتری ببیند. آنچه از تحقیقات انجام شده بر می آید این است که خوش بینی یکی از اصولی ترین مولفه هایی است که امنیت را ارتقا می دهد و موجب سلامتی، آرامش و مطلوبیت جامعه می شود. از مهم ترین عوامل موثر بر انگیزش تحصیلی دانش آموزان خوش بینی آنها به نظام آموزشی است. بنابراین، هدف پژوهش حاضر بررسی عوامل موثر بر خوش بینی دانش آموزان نسبت به نظام آموزشی، بود. پژوهش حاضر با رویکرد کیفی و به روش نظریه زمینه ای انجام شد. ابزار پژوهش مصاحبه نیمه ساختار یافته بود. با بهره گیری از روش نظریه زمینه ای، داده های حاصل از مصاحبه های انجام شده با 30 نفر از دانش آموزان دبیرستان پسرانه شهید فهمیده شهر تهران، طی سه مرحله کدگذاری باز (اولیه)، محوری و گزینشی (انتخابی) شد. کدهای باز شامل 33 مفهوم و کدهای محوری شامل چهار مقوله عمده است که مشتمل بر ویژگی های کارکنان مدرسه، ویژگی های محیطی و امکانات مدرسه، برنامه های مدرسه و ویژگی های دانش آموزان می باشد. میل به رشد فردی، به عنوان کد محوری پژوهش حاضر، شناسایی گردید.
    کلیدواژگان: نظام آموزشی، خوش بینی، پژوهش کیفی، دانش آموزان
  • نجمه جلالیان، مسعود گرامی پور*، محمود برجعلی صفحات 129-147
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه باورهای مذهبی با سلامت سازمانی با توجه به نقش واسطه ای سلامت روان در دانشگاه های دولتی شهر تهران است. جامعه آماری پژوهش شامل همه اعضای هیات علمی، مدیران و کارکنان دانشگاه های دولتی شهر تهران بود که به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای تعداد 635 تن به صورت تصادفی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده های پژوهش از پرسشنامه های جهت گیری مذهبی آلپورت(1967)، پرسشنامه سلامت روانی GHQ گلدبرگ و ویلیامز (1988) و پرسشنامه سلامت سازمانی لوو(2010) استفاده شد. این تحقیق از نوع توصیفی-همبستگی به شیوه مدل یابی معادلات ساختاری است که داده ها و نتایج این تحقیق با استفاده از نرم افزار AMOS تجزیه و تحلیل شد. نتایج حاکی از آن است که با 99 درصد اطمینان نه تنها بین باورهای مذهبی و سلامت سازمانی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد، بلکه باورهای مذهبی با تاثیرگذاری بر سلامت روان افراد به صورت غیرمستقیم نیز با سلامت سازمانی و مولفه های آن مرتبط است. بر اساس یافته های تجربی پژوهش حاضر پیشنهاد می شود که به منظور تقویت سلامت روانی و سلامت دانشگاهی، خدمات مشاوره مذهبی در دانشگاه ها جهت ارائه به هیات علمی و کارکنان دانشگاه مورد توجه بیشتر مسوولین قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سلامت سازمانی، سلامت روان، باورهای مذهبی، نرم افزار AMOS
  • ابراهیم نامنی*، آزاده شیرآشیانی صفحات 149-169
    پژوهش حاضر با هدف اثربخشی ترکیب دو روش درمانی راه حل مدار و روایتی بر سرزندگی و کنترل عواطف در زنان متقاضی طلاق انجام شده است. مطالعه حاضر یک مطالعه نیمه تجربی با پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل نابرابراست. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه زنان متقاضی طلاق مراجعه کننده به کلینیک های مشاوره شهر نیشابور است که در بهار 95 به این مراکز مراجعه نمودند. نمونه پژوهش شامل 24 زن متقاضی طلاق است که به روش نمونه گیری هدفمند و در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز پژوهش از پرسشنامه های کنترل عواطف ویلیامز و چامپلس(1997) و سرزندگی دسی و رایان (1997) استفاده گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS- 22و با روش آزمون تحلیل کواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها حاکی از آن بود که تلفیق دو روش درمانی راه حل مدار و روایتی اثربخشی معنی داری بر کنترل عواطف و سرزندگی زنان متقاضی طلاق دارد (p<0/05). همچنین نتایج نشان داد، تلفیق دو رویکرد درمانی راه حل مدار و روایت درمانی بر زیر مقیاس های کنترل عواطف اثر بخشی معناداری دارد (p<0/05). بنابراین می توان گفت، تلفیق دو روش درمانی راه حل محور و روایت درمانی می تواند به ارتقای کنترل عواطف و سرزندگی زنان متقاضی طلاق بیانجامد.
    کلیدواژگان: تلفیق درمان راه حل مدار و روایتی، کنترل عواطف، سرزندگی
  • طاهره شیری، محسن گل محمدیان*، سیدمحسن حجت خواه صفحات 171-188
    هدف پژوهش حاضرتعیین اثربخشی طرحواره درمانی بر نگرش ناکارامد نسبت به انتخاب همسر در دانشجویان دختر دانشگاه رازی بود. روش پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه ی دانشجویان دخترمجرد در تمامی مقاطع تحصیلی (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری) که در سال تحصیلی 95- 94 مشغول به تحصیل بودند . نمونه آماری 30 نفر از دانشجویان دختر بودند که به شیوه نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند و به شیوه تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند. دانشجویان گروه آزمایش 8 جلسه طرحواره درمانی دریافت کردند. ابزار اندازه گیری پرسشنامه نگرش نسبت به انتخاب همسر کاب، لارسون و واتسون (1992) بود. داده های جمع آوری شده از طریق تحلیل کوواریانس چند متغیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بین دو گروه از نظر نگرش ناکارآمد نسبت به انتخاب همسر و مولفه های آن (عشق باوری، تجربه محوری، ایده آل نگری، متضاد جویی، آسان بینی، خوش باوری) تفاوت معنی داری وجود دارد. با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت طرحواره درمانی رویکردی موثر بر کاهش نگرش ناکارآمد نسبت به انتخاب همسر دانشجویان دختر است.
    کلیدواژگان: طرحواره درمانی، نگرش ناکارآمد نسبت به انتخاب همسر، دانشجویان دختر
  • الهام شفیعی*، فاطمه رضایی صفحات 189-210
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه رضایت شغلی وکیفیت زندگی با رضایت از بازنشستگی درکارمندان بازنشسته اجرا گردید. این پژوهش از نوع توصیفی و همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه کارمندان بازنشسته بانک ملی شهرستان شهرکرد که300 نفر بودند وهمه آنان به عنوان نمونه انتخاب شدند تشکیل می داد. ابزار های اندازه گیری عبارت از پرسش نامه رضایت از بازنشستگی احمدی (1389) کیفیت زندگی براون(1999) و رضایت شغلی فشارکی وطالبیان (1388) بود. تحلیل داده ها با استفاده از روش همبستگی پیرسون جهت رابطه بین متغیرها وهمچنین جهت پیش بینی متغیر ملاک ( رضایت از بازنشستگی) رگرسیون همزمان مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفت. نتایج نشان داد مولفه های رضایت مندی وکارائی وبهره وری از ابعاد کیفیت زندگی و مولفه های (رضایت شغلی درونی بیرونی) از ابعاد رضایت شغلی رضایت ازبازنشستگی را پیش بینی می کند. همچنین بین سطح تحصیلات، وضعیت تاهل ، وجنسیت با رضایت از بازنشستگی رابطه معنادار وجود ندارد. بنابراین نتیجه گرفته می شود که بین رضایت از بازنشستگی وکیفیت زندگی ورضایت شغلی کارمندان بازنشسته بانک ملی با برخی از متغیرهای دموگرافیک رابطه وجود ندارد.
    کلیدواژگان: رضایت از بازنشستگی، کیفیت زندگی، رضایت شغلی
|
  • Roohallah Mohammad Ali Nejad Omran *, Peyman Kamalvand Pages 1-32
    In view of the Quran, the purpose of man's creation pursuit of perfection known and it depends on the company's self-esteem. The concept of self-esteem means the person continuous evaluation of the effectiveness of his invaluable and useful to themselves and society is mentioned. real self in relation to God makes sense "to God, all overseeing Valz·h" and man, with faith and good deeds will be lost in the shadow of the fear of God in this matter.In view of the Quran, the purpose of man's creation pursuit of perfection known and it depends on the company's self-esteem. The concept of self-esteem means the person continuous evaluation of the effectiveness of his invaluable and useful to themselves and society is mentioned. real self in relation to God makes sense "to God, all overseeing Valz·h" and man, with faith and good deeds will be lost in the shadow of the fear of God in this matter.
    Keywords: Quran, psychology, self, esteem, components, effects
  • Kamran Sheivandi * Pages 51-66
    Burnout is one of the most important factors in reducing productivity in organizations and involves physical and mental signs, especial lly in the human service professions. The purpose of this study was to Perdiction of Burnout Based on Marital Conflict and Self-Differentiation. In this research a total sample of 245 teachers were chosen by cluster sampling. The sampled teachers were asked to fill out the Marital Conflict Questionnaire, Bowen self- differentiation Questionnaire, and Geldard Burnout Questionnaire. The data were analyzed using simultaneous regression and by SPSS software. The outcomes of the regression showed that prospective variables can predict 41/7 variance of burnout. Marital conflict and self-differentiation can predict the occupational burnout; therefore, drawing the actual goals and values is achievable and at the same time plays an effective role in learners’ learning in future performance and future job far from any comflict.The research can be a light EFFECTIVE way for administrators to achieve organizational goals is manpower.
    Keywords: burnout, marital conflict, self, differentiation
  • Mehdi Kalantari * Pages 67-81
    The aim of the students was to explain the relationship between ICT and identity crisis among students of Roudehen Branch based on the structural equation modeling approach. The method used in this study was based on the correlation assumptions. The study was conducted in the natural environment of the university, with a minimal intervention of the researcher and without any variable manipulation. 445 students were selected through stratified sampling method proportional to population size (number of students in each group as a class). The instrument used in the study was a questionnaire of 20 questions including four subscales: Iranian identity, Muslim identity, ethnic identity and sexual identity. Factor analysis with principal components was used to measure latent variables of Iranian, Islamic, ethnic, and gender identity. The results showed that ICT determines 28.37% of Iranian identity, 29.81% of Muslim identity, 18.27% of ethnic identity, and 25.36% of sexual identity. ICT, Iranian identity, Muslim identity, Ethnic identity, Sexual identity
    Keywords: ICT, Iranian identity, Muslim identity, Ethnic identity, Sexual identity
  • Azam Osoli *, Asieh Sharat Madar, Atoosa Kalantar Pages 83-104
    The purpose of the present research was toinvestigation ofthe relationship between metacognitive beliefs with academic self-regulation and parents-students conflict.Method study was correlation andand the statistical community was all girls students from Tehran city, who were enrolled in the 1394-95 academic year.The sample group was included 206 students that were selected by random clusterSampling. Assessment instruments was Wells& Cartwright-Hatton(2004)metacognitive beliefs questionnaire, Ryan & Conell (1989) academic self-regulationquestionnaire and Straus(1990) conflict tactics scales questionnaire.data was analyzed by using Pearson correlation coefficient, simple regression and stepwise multiple regression. The results showed that there is negative significant correlation between metacognitive beliefs ,positive beliefs and cognitive self consciousness with academic self-regulation. there is negative significant correlation between need to control thoughts and uncontrollability/danger with with academic self-regulation , Introjected regulation and external regulation. there is negative significant correlation betweenmetacognitive beliefs,positive beliefs, uncontrollability/danger and need to control thoughts with parents-students conflict and verbal aggression.there is negative significant correlation between cognitive confidence parents-students conflict,verbal aggression and violence. Stepwise regression analysis showed that cognitive self consciousness and positive beliefs, could explain 0/15of variance inacademic self-regulation. Also cognitive confidence could explain 0/021 of variance in parents-students conflict. Counselors andteachersusingthese findingsandtaking into account theeducationaland psychological interventionscan beroundprogramwithincreasingstudentsviewsabout,theirmetacognitive beliefs.
    Keywords: metacognitive beliefs, academic self, regulation, parents, students conflict
  • Moslem Iranmehr *, Zahra Gitipasand Pages 105-126
    Optimism is a positive attitude to the outside world and an optimistic person with such a positive attitude is trying to see the world better and more beautiful. According to the research conducted, optimism is one of the most fundamental factors that enhances security and leads to a healthy, safe and Favorable society. One of the most important factors affecting Students educational motivation is the optimism to the educational system. So, the main purpose of the present study is to examine the effective factors on the students optimism about the educational system. Using Grounded theory, which is on of the qualitative strategies, 30 students of Shahid Fahmideh male highschool in Tehran were interviewed in a semi-structured way. In this study, the data was coded in Three steps of open, axial and selective coding. During the interview process, 33 codes (dimensions) are developed in open coding and four main themes in axial coding were obtained which are: 1- school staff characteristics, 2- environmental characteristics and school facilities, 3- school programs and 4- students features. "The desire to personal growth", as the selective coding of this research, was identified.
    Keywords: Educational system, Optimism, qualitative research, Student
  • Masuod Geramipuor* Pages 129-147
    This paper aims to discover the link between religious beliefs and people’s organizational health levels in Tehran’s state universities while focusing on the mediatory role of psychological health. The research population included all of the faculty members, administrators and the staffs of Tehran state universities which 635 members were randomly selected through multistage cluster sampling. Allport religious orientation scale, Goldberg and Williams (1980) general health questionnaire and Lowe (2010) organizational health questionnaire were used in order to collect the research data. The research is of descriptive-correlational type and has been carried out through structural equation modeling and the data were analyzed using the software AMOS. The result illustrates that not only there is a significant positive relationship between religious beliefs and organizational health estimated with 99 percent of confidence, but also the religious beliefs have an indirect effect on organizational health through psychological health. It is recommended, based on empirical results of this research, that religious counseling service for university faculty members and staffs are more considered by administrators in order to promote mental health and university health.
    Keywords: organizational health, psychological health, religious beliefs, Software AMOS
  • Ebrahim Naeimi *, Azadeh Shirashtiani Pages 149-169
    This study aims to the effectiveness of the combination of solution-focused therapy and narrative therapy on vitality and emotional control in divorce applicant women conducted. this study was a quasi-experimental pre - test with unequal control group. the study sample included all divorce applicant women in Neyshabour which referred to counseling centers were visited in the spring 95. the sample consisted of 24 women are divorce applicant women with purposive sampling method and available were chosen. to collect the required data from the questionnaires of emotional control and Champls Williams (1997) and Deci and Ryan vitality (1997) was used. data using the software SPSS-22 With analysis of variance were analyzed. Results showed that a combination of both solution- focused therapy and narrative therapy on vitality and emotional control in divorce applicant women is effect (p
    Keywords: combination of solution, focused therapy, narrative therapy, control of emotions, vitality
  • Mohsen Goolmohamadiyan* Pages 171-188
    The present study has been done to investigate the effectiveness of Schema therapy on dysfunctional attitudes mate selection in Female students. Research type was semi- experimental with pre- test, post- test design with control group. Population of this study was all female students of Razi University in academic years 2016. 30 students were selected through cluster sampling method and assigned in 2 groups (experimental and control) randomly. The experimental group received schema therapy intervention in 8 sessions. Instruments include Attitude toward mate selection questionnaire (Cobb, Larson & Watson, 1992). The gathered data were analyzed through MANCOVA. The results showed that there was a significant difference between the two groups in term of mate selection dysfunctional attitudes (Ease of effort, Love is enough, Idealization and Opposite complement). Based on the results it can be said that the schema therapy is an effective approach on Decrease dysfunctional attitudes mate selection in female students.
    Keywords: Schema therapy, Dysfunctional attitudes mate selection, Female students
  • Elham Shafieei *, Fateme Rezaii Pages 189-210
    The relationship between job satisfaction and quality of life was conducted with the consent of retirement Retired Personnel. This descriptive and correlational study. The population of this research were 300 employees retired National Bank of this city and all of them were selected as the sample was obtained. Instruments measure the satisfaction questionnaire retirement Ahmadi (1389) Quality of Life Brown (1999) and job satisfaction fesharaki Vtalbyan (1388), respectively. Data analysis using Pearson correlation coefficient for the relationship between variables, as well as to predict the criterion variable (retirement satisfaction) were stepwise regression analysis. The results show that components of quality of life and satisfaction and productivity and efficiency factors (job satisfaction Out) of Azbaznshstgy consent to predict job satisfaction. Level of education, marital status, gender has no significant relationship with retirement satisfaction. Therefore, it was concluded that job satisfaction and quality of life Azbaznshstgy satisfaction retired employees of the National Bank with some variables, there is no relationship.
    Keywords: Retirement satisfaction, quality of life, job satisfaction