فهرست مطالب

مطالعات روانشناسی بالینی - پیاپی 32 (پاییز 1397)

فصلنامه مطالعات روانشناسی بالینی
پیاپی 32 (پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/08/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • عیسی مرادی، مریم فاتحی زاده*، سیداحمد احمدی علون آبادی، عذرا اعتمادی صفحات 1-27
    خودشیفتگی پیامدهای منفی بین فردی زیادی دارد و رابطه زناشویی بستری مناسب برای بسیاری از این پیامدها است. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر درمان بین فردی فراشناختی(MIT) بر آسیب های تعاملی زوجی مرد خودشیفته انجام شد. در این پژوهش، از روش پژوهش مورد منفرد با طرح A-B-A استفاده شده است. بدین منظور دو زوج (4 نفر) به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. برای مردان پس از تعیین موقعیت خط پایه 21 جلسه مداخله صورت گرفت و همزمان همسران آن ها نیز پرسشنامه ها را تکمیل کردند. ابزار مورد استفاده مصاحبه نیمه ساختاریافته SCID، پرسشنامه شخصیت خودشیفته NPI-40 و پرسشنامه محقق ساخته ی آسیب های تعاملی بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده های گردآوری شده، از تحلیل دیداری، شاخص روند و شاخص ثبات، درصد داده های غیرهمپوش و درصد داده های همپوش استفاده شد. درتحلیل دیداری نمودار داده ها، مداخله در هر چهار آزمودنی اثربخش بوده است. میانگین نمرات از 66/212، 33/224، 00/193 و 66/245 برای هر چهار آزمودنی در خط پایه به 00/101، 00/113، 66/84 و00/115 درموقعیت مداخله رسید. درصد غیرهمپوشی داده ها (PND) در دو موقعیت خط پایه و مداخله برای چهار آزمودنی 100 درصد بود. شاخص درصد بهبودی (MPI) نیز برای هر 4 آزمودنی بالاتر از 50 درصد بود که حاکی از معناداری بالینی درمان بود. این اثربخشی درمرحله پیگیری، همچنان مشهود بود. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که درمان MIT به دلیل تمرکز بر خودآگاهی، چرخه ها و طرح-واره های بین فردی می تواند آسیب های تعاملی زوجی مردان خودشیفته را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: خودشیفتگی، درمان بین فردی، فرا شناختی، آسیب هایف تعاملی، پژوهش
  • فاطمه مختاری دیزجی، فرامرز سهرابی* صفحات 29-47
     
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف تعیین اثر بخشی آموزش مهارت های مبتنی بر بهبود کیفیت زندگی بر سرزندگی سالمندان انجام شده است.
    روش
    طرح پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون، پس آزمون با گروه آزمایش و کنترل می باشد. جامعه آماری شامل کلیه سالمندان مراجع کننده، به کانون جهاندیدگان تهران بوده است که از میان آن ها 30 نفر به عنوان نمونه انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. گروه آزمایش و کنترل از لحاظ سن همگن بودند. گروه آزمایش 8 جلسه تحت آموزش مهارتهای مبتنی بر بهبود کیفیت زندگی به شیوه ی گروهی قرار گرفتند، اما کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکردند. ابزار این پژوهش مقیاس سرزندگیV.S رایان و دسی 1997؛ بود که شرکت کنندگان در مرحله پیش آزمون و پس آزمون به سوالات آن پاسخ دادند. از روش های آماری توصیفی و کوواریانس جهت تجزیه و تحلیل اثر بخشی آموزش مبتنی بر بهبود کیفیت زندگی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل نشان داد که میان گروه آزمایش و کنترل از لحاظ متغیر سرزندگی تفاوت معنی داری وجود دارد
    .(p<0.001) به این معنی که میزان سرزندگی در گروه آزمایش، پس از مداخله آموزش مهارت های مبتنی بر بهبود کیفیت زندگی در سالمندان ارتقاء یافت.
    نتیجه گیری
    آموزش مهارت های مبتنی بر کیفیت زندگی که از ترکیب روانشناسی مثبت با رویکرد شناخت - رفتاری شکل گرفته، می تواند سرزندگی افراد سالمند را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: اثر بخشی، روان درمانی، مبتنی بر بهبود کیفیت زندگی، شیوه گروهی سالمند، سرزندگی
  • خدامراد مومنی، فرناز رادمهر* صفحات 49-65
    اختلال اضطراب فراگیر، شایع ترین اختلال اضطرابی است که نگرانی شدید، معیار تشخیصی اصلی برای این اختلال است. هدف پژوهش حاضر بررسی ارزیابی کارایی طرحواره درمانی هیجانی بر سوگیری تفسیر(تفسیر مربوط به خود، تفسیر مربوط به دیگران) مبتلایان به اختلال اضطراب فراگیر بود. روش پژوهش حاضر آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و پیگیری با گروه گواه بود. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانشجویان دختر مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر دانشگاه رازی در سال تحصیلی 97-1396 بود. به منظور اجرای اجرای پژوهش آزمون غربالگری انجام شد، ابتدا دانشجویان دختر، پرسشنامه نگرانی پنسیلوانیا را تکمیل نمودند، سپس بین آن هایی که نمره بالاتر از 47 را در این پرسشنامه کسب کرده بودند، مصاحبه بالینی ساختار یافته بر اساس DSM-IV-TR به عمل آمد که 30 دانشجو تشخیص اختلال اضطراب فراگیر را دریافت کردند. سپس 26 دانشجو که ملاک های لازم برای ورود به پژوهش را داشتند، به طور تصادفی انتخاب و دو گروه 13 نفره آزمایش و گواه جایگزین شدند. ابزار مورد استفاده پرسشنامه های اضطراب فراگیر اسپیتز و همکاران (2006)، نگرانی ایالت پنسیلوانیا(PSWQ) می و همکاران(1990) و سوگیری تعبیر باتلر و متیوز(1983) بود. گروه آزمایش طی 9 جلسه، یک و نیم ساعته(هفته ای یک جلسه) به صورت گروهی تحت مداخله طرحواره درمانی هیجانی قرار گرفت. در پایان مداخله، پس آزمون و سه ماه بعد از مداخله، پیگیری بر روی دو گروه آزمایش و کنترل انجام شد. تحلیل داده های خام با استفاده از spss29 و اجرای آزمون های توصیفی و استنباطی از جمله تحلیل کوواریانس چند متغیره و تک متغیره صورت گرفت. در گروه آزمایش کاهش معنی داری در سوگیری تفسیر مربوط به خود و دیگران بعد از مداخله مشاهده شد(001/0>P). این نتایج در مرحله پیگیری حفظ شد. باتوجه به نتایج حاصله، مداخله طرحواره درمانی هیجانی برای کاهش میزان سوگیری تفسیر در مبتلایان به اختلال اضطراب فراگیر توصیه می شود.
    کلیدواژگان: طرحواره درمانی هیجانی، سوگیری تفسیر، تفسیر مربوط به خود، تفسیر مربوط به دیگران، اضطراب فراگیر، Emotional Therapy Schema، Interpretation Bias، Self-Interpretation، Interpretation of Others، General Anxiety
  • شمس الدین احمدی احمدی، پرویز آزادفلاح*، حجت الله فراهانی صفحات 67-92
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف بازبینی و تدوین الگوهای غالب ارتباطی زوجین ایرانی در چهارچوب دیدگاه روابط موضوعی و بر مبنای صورت بندی روابط در الگوی "بن مایه تعارضی ارتباط" بود.
    روش
    این مطالعه کیفی و با رویکرد تحلیل محتوای جهت دار بود.ارزیابی با در نظر گرفتن معیارهای ورود و خروج مطالعه، بر روی 41 نفر (17 زن) و (24 مرد) انجام شد. داده ها با استفاده از مصاحبه ساختار نایافته جمع آوری و به روش تحلیل محتوا مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. برای تایید دقت و صحت داده ها از معیارهای گابا و لینکلن استفاده شده است.
    یافته ها
    با تحلیل داده ها چهار الگوی ارتباطی: 1)الگوی نگران از قضاوت، ارزش گذاری و اتهام های دیگران 2)الگوی نگران از واکنش های آسیب زای دیگران و پیامدهای آن3 ) الگوی تلاش برای اجتناب از ایجاد آسیب و ناراحتی در دیگران 4) الگوی عدم ابراز خواست به جهت ناامیدی در برآورده شدن آن؛ به دست آمد.
    بحث و نتیجه گیری
    الگوهای به دست آمده بر اساس نظریه های روان پویشی به ویژه روی آورد روابط موضوعی که معتقدند روابط فرد در نخستین سال های زندگی با اطرافیان درون سازی شده و در موقعیت های بزرگ سالی بازنمایی می شوند؛ و بر اساس دو مفهوم مهم "تحریف انتقال" و "اجبار به تکرار"، قابل تبیین هستند. درواقع زوج ها، در موقعیت های ارتباطی به صورت ناهشیار همان روابطی که در کودکی درون سازی کرده اند را به کار می بندند. یافته های پژوهش بر این نکته تاکیددارند که پدیدآیی تعارض های زوجین را نمی توان صرفا در چهارچوب روابط کنونی تبیین نمود و ردیابی این مشکلات در بازنمایی های "خود - موضوع" ضروری است.
    کلیدواژگان: الگوهای غالب ارتباطی، بن مایه تعارضی ارتباط، روابط موضوعی، تحریف انتقال، اجبار به تکرار
  • فرشته مومنی*، شهریار شهیدی، فرشته موتابی، محمود حیدری صفحات 93-111
    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی درمان شناختی- رفتاری (الگوی بورکوک) و درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی بر کاهش علائم و نشانه ها و مولفه های شناختی اختلال اضطراب فراگیر انجام گرفته است. پژوهش فوق یک مطالعه تجربی دارای گروه مقایسه همراه با گمارش تصادفی، پیش آزمون- پس آزمون و پی گیری 4 ماهه است. جامعه پژوهش شامل کلیه زنان مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر شهر تهران است که دارای فرزند دختری در مقطع ابتدایی باشند. روش نمونه گیری به صورت هدفمند است بدین صورت که از کلیه مدارس ابتدایی دخترانه شهر تهران، چندین مدرسه به شیوه هدفمند انتخاب شده و از مادران دانش آموزان خواسته شد تا پرسشنامه 7 سوالی اختلال اضطراب فراگیر را تکمیل نمایند. از آن دسته از مادرانی که در پرسشنامه مذکور نمره بالاتر از 7 (نقطه برش) بدست آورده ( 91 نفر) و سپس بوسیله مصاحبه ساختار یافته، مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر تشخیص داده شده بودند (32 نفر) خواسته شد تا در پژوهش شرکت نمایند. در این پژوهش از مقیاس 7 سوالی اختلال اضطراب فراگیر ، پرسشنامه نگرانی ایالت پنسیلوانیا و مقیاس چرا نگرانی به منظور سنجش استفاده شد. به منظور تحلیل داده ها از آزمون تحلیل مکرر استفاده شد. نتایج نشان داد که بین اثربخشی درمان شناختی رفتاری و درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی بر کاهش علائم و نشانه های اختلال اضطراب فراگیر و نگرانی در مرحله پس آزمون و پی گیریتفاوت معناداری مشاهده نشد. این در حالی است که اثربخشی درمان شناختی رفتاری بر باورهای مثبت درمورد نگرانی به صورت معناداری بیشتر از درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی بوده است. بنابراین از نتایج پژوهش فوق اینگونه استنباط می شود که هر دو روش توانسته اند اثربخشی معناداری بر کاهش علائم و نشانه های اختلال اضطراب فراگیر و برخی از مولفه های های این اختلال داشته باشند.
    کلیدواژگان: اختلال اضطراب فراگیر، علائم و نشانه ها، درمان شناختی رفتاری، درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی، زنان
  • فرشته یاقوتی، سوگند قاسم زاده*، غلامعلی افروز صفحات 113-125
    مقدمه و هدف
    مطالعات نشان میدهند پیشروی اختلال آلزایمر در افراد مبتلا به نشانگان داون همراه با اختلال سریعتر در برخی از کارکردهای اجرایی همراه است. هدف پژوهش حاضر مقایسه کارکردهای اجرایی بزرگسالان با نشانگان داون با و بدون اختلال آلزایمر میباشد.
    روش
    طرح مطالعه حاضر از نوع علیمقایسهای است. جامعه آماری پژوهش شامل تمام افراد با نشانگان داون بالای 40 سال و نمونه آن شامل 10 فرد یا نشانگان داون با اختلال آلزایمر و 10 فرد با نشانگان داون بدون اختلال آلزایمر(در مجموع 30 نفر) بود که به صورت در دسترس انتخاب و سپس با ابزار کارتهای ویسکانسین و آزمون استروپ ارزیابی شدند. به منظور مقایسه گروه های مورد مطالعه از آزمون تحلیل واریانس چند متغیره (مانوا) استفاده کردیم.
    یافته ها
    نتایج تحلیل داده های بهدست آمده نشان داد که بین افراد با نشانگان داون با آلزایمر با افراد با نشانگان داون بدون آلزایمر در هر دو آزمون ویسکانسین و استروپ تفاوت معنی داری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد افراد با نشانگان داون با آلزایمر عملکرد ضعیف تری نسبت به گروه دیگر داشته اند. در واقع کاهش اندازه مخزن شناختی در لوب فرونتال منجر به اختلال زودهنگام سپس پیدایش نشانه هایی از اختلال در کارکردهای اجرایی می شود.
    کلیدواژگان: شانگان داون، کارکردهای اجرایی، بازداری، تغییر آمایه، اختلال آلزایمر
  • مرتضی روزبهانی، پریسا شریفی* صفحات 127-143
    هدف پژوهش حاضر، مقایسه شدت علائم افسردگی و سرعت پردازش اطلاعات در میان مبتلایان به اختلال استرس پس از سانحه و نوجوانان بهنجار بود. طرح پژوهش حاضر، علی - مقایسه ای بود. جامعه پژوهش شامل نوجوانان بهنجار و مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه شهر کرج در زمستان 1396 بود. نمونه ی پژوهش شامل 52 شرکت کننده (26 فرد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه و 26 فرد بهنجار) بود که به روش دردسترس انتخاب شدند و بر اساس سن و جنس همتاسازی شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه افسردگی کودک و خرده آزمون رمزگردانی آزمون هوشی وکسلر چهار استفاده شد. داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس چندمتغیری تجزیه و تحلیل شد. یافته ها نشان داد که در مقایسه با افراد بهنجار، مبتلایان به اختلال استرس پس از سانحه میزان خلق منفی، عزت نفس منفی و ناکارآمدی بالاتر، و سرعت پردازش اطلاعات پایین تری را نشان می دهند. اما، از نظر علائم فقدان لذت و مشکلات ارتباطی تفاوتی بین دو گروه مشاهده نشد. بنابراین، می توان نتیجه گرفت که نسبت به نوجوانان بهنجار، نوجوانان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه بیشتر مستعد تجربه علایم خلقی و مشکلات شناختی مانند ضعف در پردازش اطلاعات هستند. در نتیجه، توجه به این موارد نیز در مداخلات درمانی افراد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه ضروری است.
    کلیدواژگان: افسردگی، پردازش، اطلاعات، استرس، پس، از، سانحه
  • عبدالله معتمدی*، محمدعلی سلطانی، عطیه حامدی صفحات 145-158
    پژوهش حاضر به منظور شناسایی نشانگان و طراحی مدل سندرم استرس جابه جایی در سالمندان ساکن در مراکز نگهداری سالمندی انجام شد. به همین منظور پس از بررسی مبانی نظری در این زمینه سوالاتی برای انجام مصاحبه های نیمه ساختاریافته استخراج گردید. با 16 نفر از سالمندانی که از ورود آنها به خانه سالمندان بیش از دو ماه نمی گذشت، مصاحبه انجام شد. پس از پیاده سازی، با استفاده از روش نظریه مبنایی مصاحبه ها کدگذاری شدند. از مجموع 16 مصاحبه انجام شده، تعداد 112 کد در مرحله کدگذاری باز شناسایی شدند؛ 12 مقوله فرعی در مرحله کدگذاری محوری و 5 مقوله اصلی در مرحله کدگذاری انتخابی شناسایی شدند. مقوله های اصلی شامل نشانه های بالینی، دلایل جابه جایی، احساس رضایت، بعد محیطی و نشانه های جسمانی بودند. پس از شناسایی نشانه های سندرم استرس جا به جایی، مقوله های شناسایی شده در متغیرهای شرایط علی، شرایط میانجی، پیامدها و پدیده ها تحلیل و طبقه بندی شدند و در نهایت از رابطه بین مقوله ها مدلی کیفی ارائه شد. الگوی نهایی ترسیم شده، حاکی از تاثیر عوامل تسریع کننده و زمینه ساز از جمله استقلال در تصمیم گیری برای جا به جایی و عوامل محیطی و رفتاری مراکز سالمندان در بروز سندرم استرس جا به جایی است. در واقع داوطلبانه بودن و رضایتمندی فرد سالمند از سویی و فراهم بودن عوامل محیطی از سویی دیگر نقش بسزایی در پذیرش محیط جدید از سوی سالمندان دارد.
    کلیدواژگان: سندرم استرس جابه جایی، استرس، سالمندی، جا به جایی، استرس جابه جایی
  • سلمان زارعی* صفحات 159-173
    پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش ایمن سازی در برابر استرس بر کاهش استرس شغلی سالمندان فعال مبتلا به پارکینسون انجام شد. پژوهش حاضر نیمه ‏آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری پژوهش سالمندان مبتلا به پارکینسون شهر تهران بود که در سال 96 در بیمارستان بعثت دارای پرونده فعال بودند. از این بین، تعداد 30 نفر به روش نمونه گیری دسترس انتخاب و به تصادف در دو گروه آزمایش(15 نفر) و کنترل(15 نفر) تقسیم شدند. گروه آزمایش به مدت 8 جلسه 90 دقیقه ای برنامه آموزش ایمن سازی در برابر استرس را دریافت کردند و در طول این مدت گروه کنترل هیچ گونه آموزشی را دریافت نکردند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه استرس شغلی (1992) استفاده شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیره مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج تحلیل نشان داد آموش ایمن سازی در برابر استرس بر کاهش استرس شغلی سالمندان مبتلا به بیماری پارکینسون موثر است بدین صورت که بین نمرات پس آزمون آزمودنی های دو گروه آزمایش و کنترل در استرس شغلی(01/0 p<) تفاوت معناداری وجود داشت. بنابراین، می توان نتیجه گرفت که استفاده از فنون مدیریت استرس مبتنی بر درمان ایمن سازی در برابر استرس به سالمندان مبتلا به پارکینسون کمک می کند تا بتوانند با مشکلات و دشورای های غیر قابل اجتناب زندگی شغلی بهتر مقابله کنند.
    کلیدواژگان: ایمن‏ سازی، استرس، استرس شغلی، پارکینسون، سالمندان فعال
|
  • Isa Moradi, Maryam Fatehizade *, Ahmad Ahmadi, Ozra Etemadi Pages 1-27
    Narcissism has many negative interpersonal consequences, and marital relationship is an appropriate context for many of these consequences. The present study aimed to investigate the efficacy of metacognitive interpersonal therapy on couple interactive damages in narcissistic man. In this research, a single subject method with A-B-A design was used. For this purpose, two couples (4 people) were selected through purposive sampling. For men, after determining the baseline level, 21 intervention sessions were performed and their wives completed questionnaires at the same time.
    Semi-structured interviews (SCID), narcissistic personality inventory (NPI-40) and researcher-made Interactive damages Inventory was used. In order to analyze the collected data, visual analysis, trend index and stability index, percentage of non-overlapping data (PND) and percentage of overlapping data (POD) were used. According to the visual analyses of the data diagrams, the intervention was effective on the 4 subjects. The mean scores of 4 subjects in the baseline have decreased from 212.66, 224.33, 193.0 and 245.66 to 101.0, 113.0, 84.66 and 115.0, respectively. The percentage of non-overlapping data (PND) in the two baseline and intervention situations for the 4 subjects was 100%. The maximum percentage of improvement (MPI) was higher than 50% for all 4 participants that indicated a clinically meaningful effect. This effectiveness was observ able in the follow-up stage. The results of this study showed that MIT due to focus on self-awareness, interpersonal circles and schemas can reduce the couple interactive damages of narcissistic man.
    Keywords: Narcissism, metacognitive, interpersonal therapy, interactive, Damages
  • Fateme Mokhtari Dizaji, Faramarz Sohrabi * Pages 29-47
    Aims
    This research was conducted to study the efficacy of quality of life group training on vitality of aged men.
    Materials & Methods
    the research’s method was semi- experimental with pre-post Test and a control group. The samples consisted of 30 aged males who referred to Focal Noor’s Jahandideg in Tehran and one standard deviation below the mean in happiness scale was acquired from them; they were matched according to age, educational; status, and other criteria considered in this research. Then randomly divided into groups as experimental group but the control groups didn’t receive any intervention. The instrument was oxford happiness Inventory.
    Results
    the results revealed that there was a significant difference between two group in happiness a vitality (p<0/001). the rate of vitality in the experimental group compared with pre- test and control group was significantly higher.
    Conclusion
    According to the research, quality of life training as the combined of positive psychology and cognitive behavioral therapy can increase the rate of vitality of aged men.
    Keywords: Aged me, Group training, The efficacy, Quality of life, psychotherapy, Vitality
  • Khodamorad Momeni, Farnaz Radmehr * Pages 49-65
    Pervasive anxiety disorder is the most common anxiety disorder, which is a serious concern, the main diagnostic criterion for this disorder. The purpose of this study was to evaluate the effectiveness of emotional schema therapy on the interpretation bias (self-explanation, interpretation of others) of patients with generalized anxiety disorder. The present study was a pilot study with a pretest-post-test and follow up with the control group. The statistical population of this study was all female students with generalized anxiety disorder in Razi University in the academic year of 2017-18. In order to implement the research, screening tests were performed. At first, girls completed Pennsylvania's worries questionnaire, then, among those who scored above 47 in this questionnaire, a structured clinical interview based on DSM-IV-TR Thirty students were diagnosed with generalized anxiety disorder. Then, 26 students who had the necessary criteria for entering the research were randomly selected and two groups of 13 subjects were tested and tested. The tools used in the general anxiety inventory were Spitz et al. (2006), Pennsylvania State Concern (PSWQ) May et al. (1990), and the bias between Butler and Matthews (1983). The experimental group received emotional schema therapy in 9 sessions, one and a half hours (weekly one session). At the end of the intervention, post-test and three months after the intervention, follow-up was done on two groups of experiment and control. Raw data analysis was performed using SPSS29 and descriptive and inferential tests such as multivariate and single-variable covariance analysis.
    In the experimental group, there was a significant decrease in the bias of their own interpretation and others after the intervention (P <0.001). These results were maintained at the follow-up stage.
    According to the results, emotional schema therapy intervention is recommended to reduce the rate of interpretation bias in patients with generalized anxiety disorder.
    Keywords: Emotional Therapy Schema, Interpretation Bias, Self-Interpretation, Interpretation of Others, General Anxiety
  • Shamsoddin Ahmadi, Parviz Azadfallah *, Hojjatollah Farahani Pages 67-92
    Purpose
    The current study was performed to analyze and describe dominant relationship patterns among Iranian couples within the framework of object relation and Based on the formulation of the conflicts and challenges in the core conflictual relationship theme approach.
    Method
    The study was performed in the framework of a qualitative content analysis. 41 participants(17 female and 24 male married subjects) took part in the assessment with respect of include criteria. The data was gathered through unstructured interviews and analyzed through content analysis method. Guba and Lincoln criteria were applied to prove validity and accuracy of the data.
    Results
    By analyzing the data, four relationship patterns were found: 1)Pattern of “Concerned about the others' judgment, valuation and accusation”.
    2)Pattern of “Concerned about the others' harmful reactions and their consequences”.
    3)Pattern of “trying not to damage or upset others”.
    4)Pattern of “not expressing the wishes because of not expecting to meet them”.
    Discussion and conclusion
    The realized patterns are explainable based on psychodynamic theories especially the object relations approach which claims the individual relationships with the people around in the beginning years of life will internalize and then represent in adulthood occasions; and also based on the two important concepts of “transference distortion” and “repetition compulsion”. Indeed couples in communicational occasions, unconsciously apply the same patters they had internalized in the childhood. Findings of the study emphasize that emergence of the conflicts between couples cannot be analyzed only on the framework of current relations and tracing these problems in the “self –object” representations is necessary.
    Keywords: Keywords: Dominant relationship patterns, core conflictual relationship theme, CCRT, object relation, transference distortion, repetition compulsion
  • Fereshte Momeni *, Shahriar Shahidi, Fereshte Mootabi, Mahmood Heydari Pages 93-111
    The aim of the present study was to compare the effectiveness of Cognitive- Behavior (CBT) group therapy (Borkovec model) and mindfulness based cognitive therapy (MBCT) on signs and symptoms of generalized anxiety disorder (GAD) and cognitive mediators. An experimental design with control group and random assignment using pre and post-test and a four month follow up was used. The statistical population comprised of women with generalized anxiety disorder who had at least one primary school age daughter in Tehran. Participants’ selection was based on availability. First of all, several primary girl schools were purposefully selected from all primary girl school of Tehran. All mothers were asked to complete the GAD-7 questionnaire. Those mothers who scored above the cut- off point of seven were selected as generalized anxiety disorder (91 women). This was confirmed by a diagnostic structured interview after which participants were asked to take part in the research (32 women). In this research the following measurement tools were used: Generalized Anxiety Disorder Scale (GAD-7), Pennsylvania State Worry Questionnaire (PSWQ), Why Worry Scale (WW-II), data were analyzed using repeated measure analyze of variance. Results showed that both CBT and MBCT were effective in reducing GAD signs and symptoms and its cognitive mediators in post- test and follow up. so these two methods were effective in reducing GAD signs and symptoms and its cognitive mediators
    Keywords: Generalized Anxiety Disorder, sighn, symptoms, Cognitive Behavior Therapy, Mindfulness Based Cognitive Therapy, Females
  • Fereshteh Yaghooti, Sogand Ghasemzadeh *, Gholamali Afrooz Pages 113-125
    Objective
    Studies have shown that Alzheimer's progression in people with Down syndrome is associated with a faster disorder in some of the functional functions. The purpose of this study was to compare the performance of adults with Down syndrome with and without Alzheimer's disorder.
    Method
    The present study is a causal-comparative study. The statistical population of the study consisted of all subjects with Down syndrome over 40 years of age and included 10 subjects or Down syndrome with Alzheimer's disorder and 10 subjects with Down syndrome without Alzheimer's disorder (a total of 20 people), which were selected by availability and then by instrument Wisconsin Cards and Stroop Test. MANOVA was used to compare the groups.
    Results
    The results of the analysis of the data showed that among people with Down syndrome with Alzheimer's with people with Down syndrome without Alzheimer's There is a significant difference between Wisconsin and Stroup tests.
    Conclusion
    The results showed that people with Down syndrome with Alzheimer's had a weaker performance than the other group. In fact, reducing the size of the cognitive reservoir in the frontal lobe leads to early impairment and then signs of impairment in the functional functions.
    Keywords: Down syndrome, executive functions, inhibition, shifting, Alzheimer's disorder
  • Morteza Rouzbahani, Parisa Sharifi * Pages 127-143
    The purpose of this study was to comparison of the severity of depression symptoms and the speed of information processing among patients with post-traumatic stress disorder and normal adolescents. The research design was causal-comparative. The research population consisted of normal adolescents and adolescents with post-traumatic stress disorder in the city of Karaj in the winter of 2018. The sample consisted of 52 participants (26 patients with post-traumatic stress disorder and 26 normal people) which were selected by Convenience method, and matched according to age and gender. Data were collected from child depression inventory (CDI) and WISC-IV Test. Data were analyzed using multivariate analysis of variance (MANOVA). The findings showed that in comparison with normal people, patients with post-traumatic stress disorder show a higher level of negative mood, higher self-esteem and inefficiency, and lower processing speed. However, there was no difference between the two groups in terms of lack of pleasure and Relationship problems. Therefore, it can be concluded that in comparison with normal adolescents, adolescents with post-traumatic stress disorder are more prone to experiencing mood symptoms and cognitive problems such as weaknesses in information processing. As a result, attention to these issues is essential in the treatment of people with posttraumatic stress disorder.
    Keywords: Depression, information, processing, post, Traumatic, stress
  • Abdollah Moatamedi *, Mohammad Ali Soltani, Atie Hamedi Pages 145-158
    The present study was conducted to identify the symptoms and to design the Relocation Stress Syndrome model for nursing home residents. For this purpose, after scrutinizing literature review in this field, questions for semi-structured interviews were extracted. An Interview was conducted with 16 elderly people who were settled in nursing home for less than two months. After transcription, interviews were coded by Grounded theory method. Of the 16 interviews conducted, 112 codes were identified in the Open Coding step; 12 sub-categories were identified in the Axial Coding step and 5 central categories were identified in the selected coding step. Central categories included clinical symptoms, relocation intentions, satisfaction, environmental aspect and physical symptoms. After identifying the symptoms of relocation stress syndrome, the categories were analyzed and categorized in the variables of causal conditions, mediator conditions, consequences and phenomena, and finally, a qualitative model was presented based on the relationship between the categories. The final illustrated pattern demonstrates the effect of accelerating and originating factors including independence in decision making for relocation and the environmental and behavioral factors of the nursing homes in the emergence of relocation stress syndrome. In fact, the volunteering and satisfaction of the elderly on the one hand and the availability of environmental factors on the other hand have a significant role in accepting the new environment by the elderly.
    Keywords: Relocation Stress Syndrome, stress, Elderly, Relocation, Relocation stress
  • Salman Zarei * Pages 159-173
    The aim of present study was to examine effectiveness of stress inoculation training on vocational stress of active elderly Parkinson's patients. In this pretest–posttest quasi- experimental research with control group, 30 Parkinson’ patient who referred to Bessat Hospital in Tehran at 1396 were selected via convenience sampling method and randomly divided into the experimental group (n=15) and control group (n=15). The experimental group underwent eight–sessions of stress inoculation training program and the control group did not receive any intervention. Data was collected using Rice’ Vocational Stress questionnaire (1992). Collected data was analyzed by covariance analysis. The results showed that stress inoculation training decreases vocational stress of elderly Parkinson's patients in a way that a significance difference in resiliency (p<0.01) between the experimental and control groups after the intervention. So, using stress management techniques based on stress inoculation training program can helps Parkinson's Elderly to cope with the inevitable difficulties of working life.
    Keywords: stress, Inoculation Training, Vocational Stress, Parkinson, Active Elderly