فهرست مطالب

سلول و بافت - سال هفتم شماره 3 (پاییز 1395)

مجله سلول و بافت
سال هفتم شماره 3 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1396/02/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علیرضا شکری، جواد بهارار *، الهه امینی صفحات 219-229
    هدف
    هدف از این پژوهش بررسی اثر کروسین به‏عنوان یکی از مواد فعال زیستی زعفران بر روی سلول‏های بنیادی اسپرم‏ساز موش است.
    مواد و روش‏ها: در این مطالعه آزمایشگاهی سلول‏های بنیادی اسپرماتوگونی موش نوزاد نژاد Balb/C در محیط کشت DMEM/F12 کشت داده شده با غلظت‏های کروسین (40، 20، 10،5، 5/2 میکروگرم بر میلی لیتر) به مدت 6 و 12 روز تیمار شدند برای شناسایی سلول‏های بنیادی از آزمون آلکالین فسفاتاز، بررسی سمیت از تست MTT، تشخیص سلول‏های زنده از آزمون اکریدین اورنج، DAPI و پتانسیل آنتی اکسیدانت از آزمون DCF-DA استفاده شد. آنالیز آماری توسط نرم افزار SPSS، آزمون ANOVA تست دانکن صورت گرفته و 05/0 p<معنی‏دار در نظر گرفته شد.
    نتایج
    کروسین در غلظت های زیر 20 میکروگرم بر میلی لیتر سمیت چشم‏گیری بر روی سلول‏های بنیادی اسپرم ساز اعمال نکرد. این در‏حالی است که زیستایی سلول‏های بنیادی اسپرم‏ساز تحت تاثیر دوزهای20 و 40 میکروگرم بر میلی‏لیتر کروسین در روز 6 پس از کشت به‏میزان 21 و 24 درصد و در روز 12 به‏میزان 29 و 41 درصد کاهش یافت. هچنین بررسی زنده بودن سلول‏ها توسط میکروسکوپ فلورسانس و بررسی پتانسیل آنتی اکسیدانتی توسط فلوریمتری اثر محافظتی و آنتی اکسیدانتی کروسین را در غلظت‏های (5، 10، 5/2 میکروگرم بر میلی‏لیتر) کروسین بعد از 6 روز نشان داد.
    نتیجه گیری
    کروسین می‏تواند اثر حفاظتی بر روی سلول‏های بنیادی اسپرم ساز موشی داشته باشد که از طریق حداقل تاثیر بر زیستایی سلول‏ها و کاهش مرگ و میر سلولی اثر خود را ایفا می‏کند.
    کلیدواژگان: کروسین، آنتی اکسیدانت، آپوپتوزیس، سلول های بنیادی اسپرماتوگونی
  • مظفر باقرزاده همایی، علی اکبر احسان پور * صفحات 231-241
    هدف
    در این تحقیق، به‏منظور مقایسه سمیت و تنش اکسیداتیو احتمالی ناشی از اعمال نانو نقره و یون نقره، اثر غلظت های مختلف آن‏ها بر بعضی از شاخص‏های بیوشمیایی مرتبط با اکسیداسون پروتئین‏ها در گیاه سیب زمینی مورد مطالعه قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    گیاهچه های سیب زمینی حاوی یک گره، به محیط کشت پایه MS حاوی غلظت های 10،2،0، و 20 میلی گرم بر لیتر از نانو نقره و نیترات نقره منتقل شدند. پس از 4 هفته، جدا کشت های رشد یافته به‏ منظور اندازه گیری شاخص‏های موردنظر برداشت شدند.
    نتایج
    محتوی پروتئین کل برگ در جدا کشت های تیمارشده با نانو نقره یا یون نقره، به‏جز در غلظت 2 میلی‏گرم بر لیتر از تیمار یون نقره، با افزایش غلظت کاهش نشان دادند. همچنین، تغییرات قابل ملاحظه ای در الگوی الکتروفورزی پروتئین‏های برگ در 5 باند پروتئینی مشاهده شد. محتوی گروه های کربونیل در تیمارهای نانو نقره و یون نقره با افزایش غلظت نقره افزایش یافت. محتوی تیول‏های پروتئینی و غیر پروتئینی به‏ترتیب کاهش و افزایش را نشان دادند. به‏علاوه، افزایش بیشتری در فعالیت پروتئاز و توان آنتی اکسیدانتی کل در جدا کشت های تحت تیمار یون نقره در مقایسه با نانو نقره مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده می توان نتیجه گرفت که آسیب اکسیداتیو در جدا کشت های تحت تیمار با نانو نقره بسیار بیشتر از جدا کشت های تیمارشده با یون نقره است و علاوه بر آزادسازی یون نقره، اثرات ویژه مرتبط با نانو ذرات هم می تواند در القای تنش اکسیداتیو ناشی از نانو نقره در گیاه سیب زمینی دخالت داشته باشد.
    کلیدواژگان: تنش اکسیداتیو، پروتئاز، اکسیداسیون پروتئین ها، نانو نقره، گروه های تیول
  • شکوفه بی آزار، الهام معظمیان *، نگار آذرپیرا صفحات 243-250
    هدف
    هدف از این تحقیق تاثیر پاراسپورین باسیلوس تورنجینسیس بر روی رده سلولی سرطان سینه موش در شرایط آزمایشگاهی بود.
    مواد و روش‏ها: جداسازی توکسین کریستالی از ایزوله های باسیلوس تورنجینسیس انجام شد. تیمار رده سلولی سرطان سینه 4T1 با توکسین فعال شده انجام شد. از اثرات سیتوپاتیک سلولی عکس‏برداری شد. توکسین کریستالی با بیشترین خاصیت سیتوسیدالی، با استفاده از SDS-PAGE و روش مولکولی شناسایی شد.
    نتایج
    از 47 باسیلوس تورنجینسیس، ایزوله E8 دارای بیشترین خاصیت سیتوسیدالی بر روی رده سلولی 4T1 می‏باشد. با توجه به نتایج شناسایی مولکولی ژن پاراسپورین و بررسی اندازه پروتئین جداسازی شده با استفاده از SDS-PAGE پاراسپورین-4 شناسایی شد. پاراسپورین-4 رده سلولی 4T1 را متلاشی نموده و دارای اثرات سیتولیزین می‏باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این پژوهش پیشنهاد می‏کند که پاراسپورین یک پروتئین سیتولیزین بوده و دارای جایگاه اختصاصی در سطح سلول است و مرگ سلولی را در سلول‏های سرطانی سینه القا می‏نماید.
    کلیدواژگان: باسیلوس تورنجینسیس، پاراسپورین، رده سلولی سرطان سینه، فعالیت سیتوسیدالی
  • قدرت الله محمدی *، حامد مهدیون، سعد گورانی نژاد، غلامحسین خواجه صفحات 251-258
    هدف
    هدف از این مطالعه یافتن روشی اصلاح شده برای ارزیابی آکروزوم و بررسی سلامت آکروزوم اسپرم های منجمد گاو هلشتاین و بررسی ارتباط بین سلامت آکروزوم با تحرک، میزان زنده بودن و واکنش به محلول هیپواسمول 100 میلی اسمول بود.
    مواد و روش ها
    در این آزمایش 40 عدد پایوت اسپرم منجمد گاو هلشتاین تهیه و آزمایش های سلامت آکروزوم، میزان تحرک، زنده بودن و واکنش به محلول هیپواسمول بررسی شد.
    نتایج
    نتایج این مطالعه نشان داد که تعداد اسپرم های با آکروزوم طبیعی 72/5±52/84 درصد، میانگین تحرک 22/8±52/31 درصد، میزان اسپرم های زنده 23/10±57/63 درصد، میزان اسپرم های ناهنجار 23/3±57/21 درصد و میزان واکنش اسپرم ها به محلول هیپواسمول 68/6±96/41 درصد به‏دست آمد. ارتباط مثبت و معنی‏داری بین سلامت آکروزوم با میزان تحرک، زنده بودن و سلامت ساختار اسپرم ها مشاهده شد (01/0p<) ولی با میزان واکنش به محلول هیپواسموتیک ارتباط معنی‏داری مشاهده نشد (05/0p>). در این مطالعه همبستگی مثبت و معنی‏داری بین میزان ناهنجاری آکروزوم با میزان ناهنجارهای ساختاری اسپرم به‏دست آمد (05/0p<) و بین مقدار ناهنجاری آکروزوم با میزان تحرک و زنده بودن اسپرم ها یک رابطه منفی معنی‏داری حاصل شد (01/0 p<). بین میزان ناهنجاری آکروزوم با مقدار واکنش به محلول هیپواسموتیک ارتباط معنی‏داری مشاهده نشد (05/0 p>). بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش رابطه معنی‏داری بین سلامت آکروزوم با تحرک، سلامت ساختار و میزان زنده بودن اسپرم ها به‏دست آمد.
    نتیجه گیری
    از آنجایی‏که میزان باروری اسپرم ها ارتباط زیادی با سلامت آکروزوم، سلامت ساختار، تحرک و زنده بودن اسپرم ها دارد و آکروزوم اسپرم طی انجماد و ذوب شدن تحت تاثیر قرار می گیرد بنابراین ارزیابی سلامت ساختار آکروزوم می تواند به عنوان یکی از آزمایش های سودمند ارزیابی باروری اسپرم های منجمد مطرح باشد.
    کلیدواژگان: اسپرم منجمد، ارزیابی آکروزوم، گاو نر هلشتاین
  • فرهاد جهان تیغ *، حسن نعناکار، سید محمدباقر قریشی صفحات 259-273
    هدف
    در این پژوهش از بستر زیست سازگار فوم گرافینی سه بعدی جهت کشت سلول های بنیادی عصبی انسان استفاده شده است.
    مواد و روش ها
    فوم گرافینی برای اولین بار توسط ته نشینی صفحه های اکسید گرافینی بر روی زیر لایه ای از جنس پلی اتیلن ترفتالات (PET)تحت اشعه ی فرابنفش و دمای 80 درجه سانتی گراد ساخته شده است و روش ساخت صفحه های اکسید گرافنی روش بهبود یافته هامرز است.
    نتایج
    با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی ضخامت فوم های ساخته شده در حدود 10 تا 50 میکرومتر اندازه گیری شد که در هر میکرومتر از آن ها حدود 10 لایه ی اکسید گرافینی وجود دارد. همچنین میکروسکوپ نیروی اتمی وجود گرافین تک لایه با ضخامت 4/1 نانومتر را در محلول اکسید گرافین نشان می دهد. طیف سنجی فوتو الکترون پرتوی ایکس احیای جزئی فوم اکسید گرافینی را طی مراحل ساخت تایید می کند. طیف سنجی رامان نیز وجود صفحه های اکسید گرافینی چند لایه را در ساختار فوم نشان می دهد. با استفاده از آزمون کششی، مدول یانگ این فوم ها در بهترین حالت حدود GPa7/1 به‏دست آمد. علاوه بر این، مقاومت سطحی الکتریکی فوم ها با استفاده از روش پروب چهار نقطه ای در حدود 17-24 Ω/sq اندازه گیری شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به‏روش پروب چهار نقطه ای مشخص شد این مقاومت الکتریکی برای فراهم کردن جریان الکتریکی در حدود mA20 تحت ولتاژهایی پایین تر از V5/0 به منظور تحریک الکتریکی سلول های بنیادی عصبی و تمایز آن ها به‏سمت نورون ها (به نسبت سلول های گلیال) مناسب است. تست زاویه ی تماس نیز نشان داد که سطح مقطع فوم اکسید گرافینی پیچانده شده خاصیت فرا آبدوستی دارد که به القای تکثیر و تمایز موثر سلول های بنیادی عصبی در سرتاسر تخلخل و سطوح داربست کمک می کند. تصاویر فلورسانس نیز نشان دادند تحریک الکتریکی سلول های بنیادی عصبی منجر به رشد کواکسیال-شکل تارهای عصبی در جهتی مشخص و القای تمایز آن ها به‏سمت نورون ها شده است. این نتایج فوم گرافینی را به عنوان داربستی رسانا و منعطف برای بازتولید سیستم های عصبی و مهندسی بافت پیشنهاد می دهد.
    کلیدواژگان: تحریک الکتریکی، داربست های سه بعدی، سلول های بنیادی عصبی، فوم گرافینی
  • سارا قبادی، اسعد معروفی*، محمد مجدی صفحات 275-291
    هدف
    هدف از این تحقیق بررسی بیان ژن‏های کلیدی 1-دی اکسی دی زایلولز-5-فسفات ردوکتوایزومراز (DXR) و گاماترپینن سنتاز (GTS) در مسیر بیوسنتز تیمول و کارواکرول در گیاه مرزه تابستانه (Satureja hortensis) یکی از گیاهان دارویی مهم متعلق به خانواده نعناعیان و از منابع مهم ترکیبات فوق بود.
    مواد و روش‏ها: تیمار گیاهان با اسیدسالیسیلیک، متیل جاسمونات و اشعه UV-B انجام گرفت. RNA از گیاهان شاهد و تحت تیمار استخراج شد و سپس cDNA سنتز شد. آغازگر‏ها جهت جداسازی و بیان ژنهای DXR و GTS طراحی شدند. بیان ژن‏های مورد مطالعه به‏روش RT-PCR نیمه کمی بررسی شد.
    نتایج
    قطعاتی از ژن‏های GTS و DXR توالی یابی شدند. نتایج بررسی بیان ژن در سطح رونوشت نشان داد که هر دو ژن DXR و GTS در بافت‏های مختلف (ریشه، ساقه، برگ و گل آذین) دارای بیان‏های متفاوتی هستند و در بافت‏های هوایی به‏ویژه گل آذین و برگ دارای بیان بیشتری می‏باشند. همچنین بیان این ژن‏ها تحت تاثیر الیسیتورهای غیر زیستی شامل اسید سالیسیلیک‏، متیل جاسمونات و اشعه UV-B تغییرات چشم‏گیری نشان می‏دهد.
    نتیجه گیری: تحت شرایط کنترل شده با به‏کارگیری الیسیتورهای غیر زیستی شامل اسید سالیسیلیک‏، متیل جاسمونات و اشعه UV-B می‏توان بیان ژ‏ن‏های DXR و GTS را بالا برده و احتمالا تولید متابولیت ثانویه تیمول و کارواکرول را افزایش داد.
    کلیدواژگان: بیان ژن، تیمول وکارواکرول، مرزه تابستانه، مونوترپن، مهندسی متابولیت
  • فریده الله گاهی، عبدالحسین شیروی*، ویدا حجتی صفحات 293-300
    هدف
    هدف از این تحقیق بررسی اثرات دارویی هسته انگور سیاه بر تغییرات هیستومورفومتریک ترمیم پوست در موش‏های صحرایی نر دیابتی بود.
    مواد و روش‏ها: در این مطالعه 48 سر موش نر نژاد ویستار را به 4 گروه (کنترل منفی، کنترل مثبت، تجربی یک ، تجربی دو) تقسیم شدند. در گروه های مورد آزمایش زخمی به‏طول سه سانتی‏متر در سمت چپ ستون فقرات ایجاد شد. روند ترمیم زخم به‏صورت میکروسکوپی و ماکروسکوپی بررسی شد.
    نتایج
    زخم گروه های دیابتی در مقایسه با گروه سالم ترمیم دیرتری نشان داد و التیام زخم در گروه های تجربی تیمار شده با عصاره الکلی هسته انگور نسبت به گروه کنترل از سرعت بیشتری برخوردار بود. در این تحقیق از نرم افزار spss ویرایش 16 به روش Mann- whitney، kruskal-wallis آزمون شد و نتایج در سطح (05/0p<) معنی‏دار تلقی شد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که عصاره الکلی هسته انگور موجب تسریع ترمیم زخم‏های پوستی نمونه های سالم و دیابتی می‏شود.
    کلیدواژگان: ترمیم زخم، دانه انگور، موش صحرایی، دیابت
  • تمایز عصبی سلول های بنیادی کارسینومای جنینی در سیستم کشت سه بعدی
    فائزه عزیزی، حمیدرضا جلیل، سیدجمال مشتاقیان، علی دوست محمدی، فریبا اسماعیلی* صفحات 301-311
    هدف
    هدف از این مطالعه استفاده از داربست نانولوله کربنی ترکیب شده با پلی وینیل الکل/کیتوزان (CS/PVA/CNT)الکتروریسی شده به‏ منظور تمایز عصبی سلول های بنیادی برای کاربردهای بالقوه مهندسی بافت عصبی بود.
    مواد و روش‏ها: به‏منظور القای تمایز عصبی، سلول های بنیادی کارسینومای جنینی P19 روی داربست CS/PVA/CNT کشت داده شدند. جهت بررسی فنوتیپ عصبی از رنگ آمیزی کرزیل ویوله و برای ارزیابی بیان نشانگر ویژه عصبی بتاتوبولین از روش ایمنوفلورسنس استفاده شد.
    نتایج
    شکل ظاهری عصبی سلول های متمایز شده به‏ وسیله رنگ آمیزی کرزیل ویوله تایید شد. سلول های مذکور به نشانگر ویژه عصبی بتاتوبولین واکنش ایمنی دادند.
    نتیجه گیری
    این بررسی استفاده بالقوه از ترکیب مهندسی بافت و درمان با سلول بنیادی را به‏منظور بهبود بیماری های زوال عصبی پیشنهاد می کند.
    کلیدواژگان: زیست مواد، تمایز عصبی، سلول های کارسینومای جنینی، نشانگرهای ویژه عصبی، کیتوسان-پلی وینیل الکل-نانولوله کربنی
  • طیبه رمضانی*، محمد نبیونی، جواد بهارآرا، کاظم پریور، فریده نامور صفحات 313-322
    هدف
    در مطالعه حاضر اثر، نانوذرات نقره پوشش دار شده با کورکومین بر القای مرگ سلولی بر رده سلول‏های سرطان تخمدان A2780 بررسی شده است.
    مواد و روش‏ها: در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی سنتز سبز نانو ذرات نقره با استفاده ازکورکومین انجام شد. سپس سلول‏های رده A2780 با غلظت‏های مختلف نانو ذرات نقره تیمار شدند. اثرات سمی نانو ذرات نقره با روش MTT و اثرات آپوپتوزیس این نانو ذرات با روش‏های رنگ آمیزی DAPI و اکردین اورنج-پروپودیوم یداید و اندازه گیری فعالیت کاسپاز 3 و 9 بررسی شد. تغییرات بیان ژن‏های Bax وBcl-2 با روش Real Time PCR آنالیز شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد این نانو ذرات باعث مهار تکثیر سلول‏های A2780 به‏طور وابسته به غلظت شده‏اند، غلظت 8 میکروگرم بر میلی‏لیتر منجر به مرگ پنجاه درصد سلول‏ها در 24 ساعت شد. نتایج رنگ آمیزی DAPI و اکردین اورنج-پروپودیوم یداید نشان دهنده افزایش درصد سلول‏های آپوپتوزیس در گروه های تیماری بود. مطابق نتایج حاصل از Real Time PCR بیان ژنBax در سلول تحت تیمار افزایش در حالی‏که بیان ژن Bcl-2 در این سلول‏ها کاهش نشان داد.
    نتیجه گیری
    نانوذرات نقره پوشش دار شده با کورکومین باعث القای آپوپتوزیس در سلول‏های سرطانی A2780 می‏شود و استفاده از این نانو ذرات می‏تواند به‏عنوان استراتژی امیدوارکننده در درمان سرطان تخمدان مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: نانوذرات نقره، سرطان، آپوپتوزیس، کورکومین
  • سیامک یاری *، رویا کرمیان، مصطفی اسدبگی صفحات 323-332
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی نفش حفاظتی عصاره گونه M. xanthioidesدر برابر مسمومیت کبدی القا شده با اتانول می باشد.
    مواد و روش ها
    محتوای فنل و فلاونوئید کل به‏ترتیب به‏روش های فولن-سیوکالتو و کلرید آلومینیوم اندازه گیری شدند. در جهت سنجش اثر حفاظتی عصاره گونه مورد نظر، رت های نر نژاد ویستار به سه گروه 6 تایی تقسیم شدند: گروه 1(گروه کنترل)، گروه 2 با اتانول تیمار شدند و گروه 3 به‏طور همزمان با اتانول و عصاره گیاه M. xanthioides، تیمار شدند. رت ها همه تیمارها را از طریق دهان دریافت کردند. در این تحقیق سیلی‏مارین به‏عنوان کنترل مثبت استفاده شد. در پایان پارامترهای بیوشیمیایی، هیستولوژیکی و مورفولوژیکی در گروه های مختلف مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج نشان دادند که گونه مورد مطالعه دارای محتوای بالای فنل و فلاونوئید می باشد. بررسی های مورفولوژیکی و بیوشیمیایی مشخص نمود که نسبت وزن کبد به وزن بدن، مقادیر مالون دی آلدئید (MDA) و پراکسید هیدروژن بافتی و همچنین آنزیم های کبدی موجود در سرم خون رت های تیمار شده با اتانول به‏طور معنی داری نسبت به گروه های دیگر، افزایش می یابد. همچنین نتایج حاصل از مطالعات هیستولوژیکی مشخص کرد که بافت کبدی رت های تیمار شده با اتانول، در مقایسه با رت های گروه کنترل، دچار آسیب های شدیدی شدند. فعالیت های بیوشیمیایی و آسیب های بافتی بوسیله تیمار با عصاره و سیلی‏مارین کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    این مطالعه اثبات کرد که عصاره M. xanthioides می تواند نقش حفاظتی بر علیه سمیت کبدی القا شده با الکل داشته باشد و به‏عنوان یک منبع طبیعی برای مکمل ها غذایی و دارویی به‏شمار آید.
    کلیدواژگان: Meristotropis xanthioides، فنل، اتانول، سمیت کبدی، آنتی اکسیدانت
|
  • A. Shokri, J. Baharara*, E. Amini Pages 219-229
    Aim: The aim of this study is evaluating the effect of crocin as one of saffron bioactive compounds in mice spermatogenic stem cells.
    Material and
    Methods
    Balb/c neonate spermatogenic stem cells were grown in DMEM-F12 medium and were treated with various concentrations of crocin (2.5, 5, 10, 20, 40 µg/ml) for 6 and 12 days. For detecting spermatogenic stem cells, assessment cytotoxicity, recognizing viable cells and antioxidant capacity have been used alkaline phosphatase assay, MTT assay, AO, DAPI staining, and DCF-DA assay, respectively. Statistical analyses, One-way ANOVA, Duncan test(P≤0.05), were conducted using SPSS software .
    Results
    Crocin in concentrations >20 µg/ml exerted no significant toxicity on mice spermatogenic stem cells in 6 and 12 days treatment. Meanwhile, viability of mice spermatogenic stem cells was reduced under exposure to 20, 40 µg/ml to 21, 24 % in 6 days and 29, 41% in 12 days treatment. Further, evaluations of cell viability by fluorescence microscopy and antioxidant potential by fluorimetery have showed protective and antioxidant effect of crocin after 12 day treatment.
    Conclusion
    Crocin can be induced protective effect on mice spermatogenic stem cells, which conducted their effect through minimal effects on cell viability and reducing cell death.
    Keywords: Crocin, antioxidant, Apoptosis, Spermatogenic stem cells
  • M. Bagherzadeh Homaee, Aa Ehsanpour* Pages 231-241
    Aim: In the present study, to compare the toxicity and possible oxidative stress that may result from application of silver nanoparticles and silver ions, the impacts of their different concentrations on some biochemical indices related to protein oxidation in potato (Solanum tuberosum) were investigated.
    Material and
    Methods
    potato explants with one node were transferred to MS medium containing 0, 2, 10 and 20 mg.L-1silver nanoparticles (AgNPs) and silver nitrate (AgNO3). After four weeks of exposure, in vitro-grown explants were harvested for measurement of various parameters.
    Results
    Total protein content in explants treated with either AgNPs or Ag ions decreased with increase in silver concentration, except in Ag ion treatment at 2 mg.L-1, which it increased significantly as compared to control samples. Also, remarkable changes were observed in five bands of protein electrophoresis patterns. The contents of Carbonyl groups were significantly increased relative to control in a dose-dependent manner. In both silver treatments, protein thiols were significantly decreased, while non-protein thiols were amplified. Moreover, explants treated with Ag ions showed higher protease activity and total antioxidant power as compared to AgNPs treated ones.
    Conclusion
    Based on the results, it could be concluded that oxidative damage to explants treated with AgNPs was much more than explants under a similar mass of Ag ions. In addition to the release of silver ions, special effects associated with nanoparticles could be involved in the oxidative stress induced by AgNPs in potato explants.
    Keywords: Oxidative stress, Protease, Protein oxidation, Silver Nanoparticles, Thiol groups
  • Sh Shekufe Biazar, E. Moazamian *, N. Azarpira Pages 243-250
    Aim:In the study, the effects of Bacillus thuringiensis parasporin were examined on mice cancer cell line (4T1).
    Material and
    Methods
    Purification of crystal toxins was done from the isolates of B. thuringiensis. Breast cancer cells line 4T1 were treated with activated toxins. Cytopathic effects were photographed. Crystal toxin with the most cytotoxicity was identified by using SDS-PAGE and also molecular method.
    Results
    From forty seven tested isolates of B. thuringiensis, E8 isolate shown the most cytotoxicity effect on 4T1 cell line. In addition, parasporin-4 was identified by using SDS-PAGE and PCR methods. Parasporin-4 disintegrated 4T1 cell line and it has cytolysin effects.
    Conclusion
    Our data suggest that, parasporin is cytolysin protein and has a specific site on the cell surface. This crystal protein can induce apoptosis in breast cancer cell line.
    Keywords: Bacillus thuringiensis, Parasporin, Breast cancer cell line, Cytotoxicity activity
  • G. Mohammadi *, H. Mahdion, S. Gooraninejad, Gh Khadjeh Pages 251-258
    Aim: The aim of the present study was to find a simple method for evaluation of acrosomal integrity and evaluation of relationship between acrosomal integrity with motility, viability and reaction to hypoosmolar solution.
    Material and
    Methods
    40 frozen sperm of Holstein bull were purchased and acrosomal integrity, motility, viability and reaction to hypoosmolar solution were examined.
    Results
    Based on the results, the percentage of acrosomal integrity was 84.52±5.72, motility was 31.52±8.22, alive sperm was 63.57±10.23, abnormal sperm was 21.57±3.23 and reaction to hypoosmolar solution was 41.96±6.68. Results showed the significant positive relationship between acrosomal integrity and motility, and alive sperm and normal sperm (P0.05). There is a significant relation between acrosome integrity with motility, normal sperm and alive sperm.
    Conclusion
    Since sperm fertility is related with acrosome integrity, normal sperm, motility and sperm viability and because sperm acrosome during freezing and thawing affected so evaluation of acrosome integrity can be considered as one of the useful examination for assessment of cryopreserved sperm fertility.
    Keywords: Acrosome Evaluation, Cryopreserved sperm, Holstein bull
  • F. Jahantigh *, H. Nanakar, Smb Ghorashi Pages 259-273
    Aim: In this study biocompatible 3D graphene oxide foams have been used for Human neural stem cells (hNSCs) culturing.
    Material and
    Methods
    For the first time, graphene oxide foam were fabricated by precipitation of chemically exfoliated graphene oxide sheets in an aqueous suspension onto the PET substrate at ~80 oC under UV irradiation.
    Results
    By using scanning electron microscopy, the thickness of these foams (with linear density of ~10 GO sheets/µm) was measured around 10-50 µm. X-Ray photoelectron spectroscopy confirmed that the UV irradiation resulted in partial reduction of the layers during fabrication process. Also Raman spectroscopy demonstrated the presence of multilayer graphene oxide sheets (≥3 layers) in the foam structure. The Young’s modulus of the foams was obtained about 1.7 GPa. Furthermore, Four probe method found that the electrical sheet resistance of the GOFs was low enough (17-24 Ω/sq).
    Conclusion
    To produce the electrical simulation currents (~20 mA) used in differentiation of the neural stem cells into the neurons (rather than glial cells). Contact angle test also showed that rolling the GOFs resulted in formation of cross-section with superhydrophilic characteristic, inducing effective proliferation and differentiation of the hNSCs throughout the pores and interfaces of the scaffold. Moreover, Fluorescence imaging revealed that stimulating the hNSCs resulted in coaxial-like growth of the neural fibers and inducing differentiation of the neural stem cells in to the neurons.
    Keywords: Graphene foams, Electrical Stimulation, 3D Scaffolds, Neural stem cells
  • S. Ghobadi, A. Marouf *, M. Majd Pages 275-291
    Aim: The aim of this study was to investigate the expression of key genes, 1-deoxy-D-xylulose-5-phosphate reductoisomerase )DXR( and gamma-terpinene synthase (GTS), involve in thymol and carvacrol biosynthesis pathway in Summer savory (Satureja hortensis). This species is one of the important medicinal plants of the Lamiaceae family, and consider as an important source of the mentioned compounds.
    Material and
    Methods
    Plants were treated with salicylic acid, methyl jasmonate and UV-B rays. RNAs were extracted from control and treated plants and cDNAs were synthesized. Primers were designed for gene isolation and expression studies. Transcript expression analyses for the DXR and GTS were performed using semi-quantitative RT-PCR method.
    Results
    A partial segment for DXR and GTS genes was sequenced. The relative gene expression analyses showed differential expression of both genes at transcript level in different tissues (roots, stems, leaves and inflorescence), with higher levels of expression in leaf and inflorescence. The expression of both genes under the effect of abiotic elicitors including salicylic acid, methyl jasmonate and UV-B rays exhibited significant alteration.
    Conclusion
    Under controlled conditions, using abiotic elicitors such as: salicylic acid, methyl jasmonate and UV-B radiation could elevate the level of gene expression and possibly increase the production of secondary metabolite such as: thymol and carvacrol.
    Keywords: Gene expression, Metabolic engineering, Monoterpen, Summer savory, Thymol, carvacrol
  • F. Alah Gahi, A. Shiravi *, V. Hojati Pages 293-300
    Aim: In the present investigation, the effects of grape seed (Vitis Vinifera) alcoholic extract were examined on skin Histomorphometric wound healing changes in diabetic Wistar rats.
    Material and
    Methods
    forty eight male wistar rats were divided into four groups: negative control, positive control, the first experimental and the second experimental. In all of treated rats, a scar in the length of three centimeter was created on the left of the vertebral column. The wound healing was evaluated microscopic as well as macroscopic. The methods Mann – Whitney, Kruskal – Wallis were used for data analyses. The used software was SPSS ver. 16.
    Results
    agglutination in diabetic groups was longer than normal, while the process in the group treated with V. vinifera was quicker than the control and also first experimental groups, respectively.
    Conclusions
    the obtained results showed that V. vinifera ointment accelerate the wound healing in normal and diabetic samples.
    Keywords: Wound, Grape seed, Rat, Diabetes
  • Neuronal differentiation of embryonal carcinoma stem cells in three-dimensional culture system
    F. Azizi, H.R. Jalil, S.J. Moshtaghian, A. Doostmohammadi, F. Esmaeili * Pages 301-311
    Aim: The aim of this study was to use carbon nanotube incorporated electrospun chitosan/polyvinyl alcohol (CS/PVA/CNT) to induce neural differentiation of the stem cells for potential neural tissue engineering applications.
    Material and
    Methods
    P19 embryonal carcinoma (EC) stem cells were cultured on the CS/PVA/CNT scaffold to induce neuronal differentiation. Cresyl violet staining was used to investigate neuronal phenotype and immunoflourescence technique was carried out to evaluate expression of β-tubulin, a neural specific marker.
    Results
    Cresyl violet staining confirmed the neuronal morphology of the differentiated cells. These cells were immunoreactive to neuron specific marker, β-tubulin.
    Conclusion
    the findings suggested the potential use of combined tissue engineering and stem cell therapy to improve deficits in neurodegenerative diseases.
    Keywords: Biomaterials, Neuronal differentiation, Embryonal carcinoma cells, Neural specific markers, Chitosan-polyvinyl alcohol-carbon nanotube
  • T. Ramezani *_I. M Nabiun_Baharar J._Parivar K._F Namvar Pages 313-322
    Aim: In this study, the effects of curcumin- coated silver nanoparticles were examined on induction of apoptosis in ovarian cancer A2780 cell.
    Material and
    Methods
    Silver nanoparticles coated with curcumin were biosynthesized, then A2780 cells were treated with different concentration of silver nanoparticles. Cytotoxicity effects of silver nanoparticles in A2780 cells were assessed by MTT assay and apoptotic effects of these nanoparticles were examined using DAPI and acridine orange/ propidium iodide staining and caspase 3/9 activation assay. Changes in Bax and Bcl-2 gene expression were analyzed by Real Time PCR.
    Results
    Findings showed that silver nanoparticles inhibit A2780 cells proliferation in a dose dependent manner. 8 µg/ml 50% decreased cell viability at 24 hours, DAPI and, acridine orange propidium iodide staining represent that percentage of apoptotic cells in the treated groups was increased. The results of Real Time PCR showed that Bax gene expression in cells treated with silver nanoparticles increased, while Bcl-2 gene expression in the treated cells was decreased.
    Conclusion
    Silver nanoparticles coated with curcumin induce apoptosis in A2780 cancer cells. The use of the nanoparticles should be considered a promising strategy for the treatment of ovarian cancer.
    Keywords: Silver Nanoparticles, Cancer, Apoptosis, Curcumin
  • S. Yari *, R. Karamian, M. Asadbegy Pages 323-332
    Aim: The aim of this study was to assess the protective effect of Meristotropis xanthioides extract on ethanol-induced hepatotoxicity.
    Material and
    Methods
    The total phenol and flavonoid contents of the species were measured by Folin Ciocalteu and AlCl3, respectively. Male Wistar rats were divided into three groups: group 1 (control), group 2: received 1ml 50 % ethanol, group 3 : received 1ml ethanol (50 %) plus the extract (500 mg/kg), each group consisted of six rats. All treatments were performed by intragastric administration. Silymarin was used as positive control. Biochemical, histological and morphological analyses were used for evaluation of hepatotoxicity.
    Results
    The extract had high total phenolic and flavonoid contents. Alcohol consumption significantly increased liver/body weight ratio, amounts of tissue’s malondialdehyde (MDA), H2O2 and also liver enzymes in blood in comparison to other groups. Histological examination showed that alcohol consumption injures liver tissue intensely. All these alcohol-induced changes were effectively inhibited by treatment with the extract.
    Conclusion
    This research confirmed that the species can represent the protective role on ethanol-induced hepatotoxicity and suggested its capacity to apply as a new healthcare food and drug supplement.
    Keywords: Meristotropis xanthioides, phenol, hepatotoxicity, ethanol, antioxidant