فهرست مطالب

سلول و بافت - سال هشتم شماره 2 (تابستان 1396)

مجله سلول و بافت
سال هشتم شماره 2 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/30
  • تعداد عناوین: 9
|
  • کامران سمیعی، احمد اسماعیلی *، فرهاد نظریان فیروزآبادی، سیدمحسن سهرابی صفحات 109-119
    هدف
    در این پژوهش، به‏منظور بررسی تاثیر خاموشی بر بیان ژن کلیدی DBOX (که آنزیم نهایی بیوسنتز دو آلکالوئید سنگوینارین و پاپاورین را کد می کند)، از فن VIGS در گونه ای از خشخاش (Papaver somniferum L.) استفاده شد.
    مواد و روش ها
    قطعه 350 جفت بازی از توالی ژن DBOX (در محدوده bp1462-1112) براساس تولید بیشترین تعداد siRNA با طول 21 نوکلئوتید انتخاب شد. پس از همسانه سازی این قطعه در ناقل واسط pTZ57R/T و انتقال به ناقل ویروسی pTRV2، مایع تلقیح آگروباکتریوم حاوی سازه خاموشی به برگ های بوته های گیاه تزریق شد. گیاهان تراریخت اولیه توسط واکنش PCR با استفاده از آغازگرهای ژن کد کننده پوشش پروتئینی ویروس (CP) انتخاب و غربالگری ثانویه توسط تکنیک PCR نیمه کمی صورت گرفت. در مرحله بعد نمونه هایی با بیشترین خاموشی (کمترین بیان) ژن مورد نظر توسط تکنیک real-time RT-PCR مورد بررسی قرار گرفتند.
    نتایج
    صحت همسانه سازی در پلاسمیدهای pTZ57R/Tو pTRV2 با استفاده از واکنش های PCR و هضم آنزیمی تائید شد. براساس نتایج PCR نیمه کمی، تعداد 5 بوته تراریخت با کمترین بیان برای ژن DBOX انتخاب شدند. نتایج نهایی real-time RT-PCR به‏طور متوسط بیانگر کاهش نسبی 81 درصدی در بیان رونوشت های ژن DBOX در گیاهان تراریخت در مقایسه با گیاهان کنترل (تلقیح شده با پلاسمید خالی pTRV2) بود.
    نتیجه گیری
    به‏طور کلی نتایج نشان داد که فن VIGS به‏طور موفقیت آمیزی می تواند میزان بیان ژن DBOX را در گیاه خشخاش کاهش دهد. به‏علاوه از نتایج به‏دست آمده در خصوص این ژن، می توان در درک بیشتر مسیر بیوسنتزی آلکالوئیدهای گیاه خشخاش و تولید گیاهان تراریخت با اهداف مهندسی متابولیت بهره برد.
    کلیدواژگان: DBOX، خشخاش، PCR در زمان واقعی، خاموشی
  • حامده کریمی، ویدا حجتی *، عبدالحسین شیروی صفحات 120-126
    هدف
    هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر نانو ذرات مغناطیسی اکسید آهن بر روی بیان پروتئین p53 در بافت بیضه ی موش آزمایشگاهی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، هجده سر موش آزمایشگاهی نر نژاد Balb/C به سه گروه شش تایی تقسیم شدند که شامل: گروه کنترل که نانو ذرات را استنشاق نکردند. گروه های تجربی 1 و 2 به ترتیب نانو ذرات مغناطیسی اکسید آهن را با دوزهای 1000 و2000 میکروگرم بر میلی لیتر به‏طور روزانه به مدت 45 دقیقه در طی 8 روز، استنشاق کردند. در پایان هشت روز، موش ها تشریح شده، بافت بیضه خارج شده و پردازش بافتی انجام شد. تغییرات ایجاد شده در میزان بیان پروتئین p53 با استفاده از روش ایمونوهیستوشیمی (رنگ آمیزی آویدین بیوتین) و شمارش سلول ها ارزیابی شد.
    نتایج
    نانو ذرات اکسید آهن استنشاقی با نفوذ به بافت بیضه باعث افزایش معنی دار بیان پروتئین p53 در گروه های تجربی شدند (05/0p< ).
    نتیجه گیری
    با استنشاق نانو ذرات مغناطیسی اکسید آهن در دوزهای 1000 و2000 میکروگرم بر میلی لیتر، افزایش معنی داری در بیان پروتئین p53 در بافت بیضه نسبت به گروه کنترل مشاهده شد. با افزایش دوز نانوذرات، بیان پروتئین نیز افزایش یافت.
    کلیدواژگان: نانو ذرات مغناطیسی اکسید آهن، استنشاق، پروتئین p53، بیضه، ایمونوهیستوشیمی
  • وجیهه زرین پور، زهرا حاج ابراهیمی *، مجتبی جعفری نیا صفحات 127-139
    هدف
    در مطالعه حاضر اثر بی وزنی بر میزان مرگ و میر سلولی و بیان ژن p75NTR قبل و بعد از تمایز عصبی سلول های مزانشیمی مشتق از بافت چربی بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ابتدا سلول های بنیادی مزانشیمی از بافت چربی جدا و کشت و تمایز داده شد. دستگاه کلینواستت تک محوره برای شبیه سازی بی وزنی به‏مدت 6، 24 و 72 ساعت استفاده شد. از سلول ها استخراج RNA صورت گرفت و تغییرات بیان ژن با تکنیک Real-time PCR بررسی شد. میزان زنده بودن سلول ها با روش MTT و میزان آپوپتوزیس با تست انکسین اندازه گیری شد.
    نتایج
    نتایج ما نشان داد که بی وزنی به‏طور قابل توجهی منجر به کاهش میزان بیان p75NTR در سلول های مزانشیمی شد. بی وزنی تاثیر معنی داری بر میزان زنده بودن سلول ها قبل و بعد از القای تمایز به سلول های شبه عصبی نداشت؛ اما میزان آپوپتوزیس را در سلول های تمایزنیافته در مقایسه با نمونه های کنترل کاهش داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به کاهش میزان مرگ و میر و افزایش پتانسیل تمایزی سلول ها، بی وزنی می تواند به‏عنوان ابزاری قدرتمند و محیط جدیدی برای کشت و تمایز سلول های عصبی و دستیابی به درمان های پیوند موفق ترمعرفی شود.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی مشتق از بافت چربی، بی وزنی، نوروتروفین، p75NTR، آپوپتوزیس
  • سید مهدی طالبی *، محبوبه یار محمدی صفحات 140-150
    هدف
    در این مطالعه ریخت شناسی و هیستولوژی کرک‏های ترشحی و غیر ترشحی در شش گونه از جنس Nepeta در ایران بررسی شد.
    مواد و روش‏ها: شش گونه از جنس Nepeta از نقاط مختلف ایران جمع آوری شد. از هر گونه یک جمعیت و از هر جمعیت سه فرد به‏صورت تصادفی انتخاب شدند. از هر فرد یک برگ بالغ جدا شده و بعد از تثبیت نمونه ها، تهیه برش‏های دستی و رنگ آمیزی مضاعف، انواع کرک‏های برگ با میکروسکوپ نوری مطالعه شدند. در مطالعات میکروسکوپ الکترونی، قطعه‏ای از برگ بعد از طلا پوشی داخل میکروسکوپ الکترونی نگاره قرار گرفته و عکس‏هایی با بزرگ‏نمایی مختلف از آن تهیه شد. از نرم افزار SPSS جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    نتایج
    تعداد سیزده نوع کرک غده‏ای و غیر غده‏ای در سطح برگ گونه های مورد مطالعه وجود داشت. شکل و تراکم کرک‏های مشاهده شده در بین گونه ها متفاوت بود و آزمون ANOVA تفاوت‏های معنی‏داری را در تعداد کرک‏ها در بین گونه ها نشان داد. مهم‏ترین کرک‏های غده‏ای در گونه های مورد مطالعه، انواع صفحه‏ای و سردار بودند. همچنین کرک‏های غیر غده‏ای به‏دو شکل منشعب و غیر منشعب وجود داشتند که نوع منشعب فقط در یک گونه مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به تفاوت تعداد کرک‏های غده‏ای در بین گونه های مورد بررسی می‏توان چنین پیش بینی نمود که میزان روغن‏های اسانسی موجود در گیاه بین گونه های مختلف متفاوت بوده و همچنین توانایی نگه‏داری اسانس در بین گونه ها متفاوت است و همچنین می‏توان از کرک‏ها جهت بهبود رده بندی این جنس استفاده نمود.
    کلیدواژگان: جنس Nepeta، ریخت شناسی، کرک ساده، کرک غده ای
  • الهام اسپرهم *، سکینه سعیدی سار، هما محمودزاده آخرت، محمدرضا هادی صفحات 151-164
    هدف
    این تحقیق به‏منظور مطالعه تاثیر غلظت های مختلف نانوذرات اکسید روی بر جوانه زنی، مقدار رنگیزه های فتوسنتزی، محتوای قند و بررسی فراساختار برگ گیاه کرچک بود
    مواد و روش ها
    آزمایش در شرایط کشت گلخانه به صورت کاملا تصادفی با 3 تکرار طراحی شد. گیاهان در معرض غلظت های مختلف (صفر، 500،100،10 و1000میلی گرم بر لیتر) نانو ذرات اکسید روی قرار گرفتند. ویژگی های فراساختاری برگ توسط میکروسکوپ الکترونی TEM در تیمار 1000میلی گرم بر لیتر مطالعه شد.
    نتایج
    تیمار گیاه با نانواکسید روی در غلظت10 میلی گرم برلیتر سبب افزایش و در غلظت بالاتر از 10 میلی گرم برلیتر به‏طور معنی‏داری سبب کاهش در سرعت و درصد جوانه زنی، طول ریشه چه ،ساقه چه و میزان رنگیزه های فتوسنتزی شد. میزان قندهای محلول در برگ با افزایش غلظت نانو ذرات افزایش معنی‏داری پیدا کرد. تصاویر میکروسکوپ الکترونی TEM، تجمع نانو ذرات اکسید روی و از هم پاشیدگی دیواره و غشا سلولی و همچنین بد شکلی و کاهش تعداد کلروپلاست ها را در تیمار 1000میلی گرم برلیتر در مقایسه با شاهد نشان داد.
    نتیجه گیری
    با کاربرد غلظت های فزاینده نانو ذره اکسید روی یک تنش اکسیداتیو در گیاه کرچک بروز می کند که به‏دنبال آن پارامترهای جوانه زنی و میزان رنگیزه های فتوسنتزی درآن کاهش یافته و آسیب های فراساختاری در سلول های برگ آن ایجاد می شود و گیاه در پاسخ به این تنش میزان قند خود را نیز افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: گیاه کرچک، نانوذرات اکسید روی، جوانه زنی
  • علی سبحانی زاد، محمود سلوکی، بهمن فاضلی نسب * صفحات 165-184
    هدف
    هدف از تحقیق، بهینه سازی کالوس زایی و بررسی اثر الیسیتورهای عصاره مخمر و نانو نقره بر میزان ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی گیاه دارویی سیاه دانه تحت شرایط کشت بافت است.
    مواد و روش ها
    آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی در سه تکرار انجام شد. فاکتورهای کالوس زایی: ریزنمونه (ریشه، هیپوکوتیلدون، برگ و کوتیلدون) و تنظیم کننده رشد 2،4-D (1، 2، 4 و 8 میلی گرم در لیتر) به‫همراه BAP (25/0، 5/0 و 1 میلی گرم در لیتر)) در محیط کشت پایه MS و همچنین در بررسی اعمال الیسیتور؛ عصاره مخمر (100، 250 و 500 میلی گرم در لیتر) و نانو نقره (30، 60 و 90 میلی گرم در لیتر) در دو بازه زمان 3 و 7 روزه بودند.
    نتایج
    نتایج نشان داد ریزنمونه هیپوکوتیلدون و اثر متقابل BAP (mg/l25/0) و 2،4-D (mg/l4) موثرترین بر درصد کالوس زایی بودند. باززایی مستقیم حاصل از اثر متقابل BAP (mg/l5/0)، 2،4-D (mg/l1) و ریزنمونه ریشه بود. موثرترین تیمار بر میزان فنل کل، اثر تکی تیمار عصاره مخمر (ppm 250) در بازه زمان 7 روزه بود. HPLC برای کوئرستین (یکی از اجزای فلاونوئید) نشان داد که موثرترین تیمار اثر متقابل نانو ذرات نقره (30 میلی گرم) و عصاره مخمر (250 میلی گرم) در بازه زمانی 3 روزه بوده است.
    نتیجه گیری
    بیشترین میزان کالوس زایی از ریزنمونه هیپوکوتیلدون و بهترین باززایی مستقیم از ریزنمونه ریشه و جهت افزایش فنل کل بایستی صرفا از عصاره مخمر آن هم در بازه زمانی 7 روزه و افزایش میزان فلاونوئید از اثر متقابل نانو ذرات نقره (30 میلی گرم) و عصاره مخمر (250 میلی گرم) در بازه زمانی 3 روزه استفاده کرد.
    کلیدواژگان: سیاه دانه، عصاره مخمر، کشت بافت، متابولیت های ثانویه، نانو نقره
  • شیما کرمی، مسعود ملکی صفحات 184-195
    هدف
    هدف این مطالعه بررسی توان تمایزی سلول‫های بنیادی اسپرماتوگونیال به اسپرم می باشد.
    مواد و روش‫ها: سلول‫های بنیادی اسپرماتوگونیال پس از جداسازی آنزیمی از نمونه های بیوپسی بیضه افراد آزواسپرمیای غیر انسدادی در فلاسکT25 کشت داده شدند. در پاساژ سوم سلول‫ها در 4 گروه مختلف به‫مدت 1 الی 4 هفته تحت تاثیر محیط کشت حاوی عصاره ی بافت بیضه گوسفندی به‫عنوان القا کننده قرار داده شدند و پس از آن بیان ژن های بلوغ اسپرم: Acrosin و Protamine1 با استفاده از تکنیک وسترن بلاتینگ بررسی شد.
    نتایج
    پس از القای سلول‫های بنیادی اسپرماتوگونیال توسط عصاره ی بافت بیضه گوسفندی در این سلول‫ها شکل تغییر یافته به صورت شبه اسپرم در آمدند و همچنین بیان ژن پروتامین 1و آکروزین تایید شد.
    نتیجه گیری
    بررسی سلول‫های القا شده نشان داد که آکروزین و پروتامین 1 بیان شده اند، از آنجایی‫که آکروزین و پروتامین عمده ترین پروتئین‫های اسپرمیوژنز هستند می توان این گونه نتیجه گرفت که این سلول‫ها مرحله ی اسپرماتوژنز را کامل نموده و وارد مرحله ی اسپرمیوژنز شده اند.
    کلیدواژگان: آکروزین، آزواسپرمی، پروتامین1، سلول‫های بنیادی، سلول‫های بنیادی اسپرماتوگونیال
  • نگار مرتضی نیا، مریم طهرانی پور *، جواد بهارآرا صفحات 196-205
    هدف
    این پژوهش به‫منظور بررسی اثرات محافظت نورونی عصاره هیدروالکلی گیاه نعناع بر دژنراسیون نورون‫های حرکتی آلفای شاخ قدامی نخاع، پس از کمپرسیون عصب سیاتیک در رت انجام شد.
    مواد و روش‫ها: در این مطالعه 30 سر رت نر نژاد ویستار با وزن 200 تا 250 گرم به‫صورت تصادفی به 5 گروه کنترل، کمپرسیون و گروه های تیمار با دوز های 50، 70 و 100 میلی‫گرم عصاره هیدروالکلی نعناع تقسیم شدند. به‫منظور ایجاد کمپرسیون، عصب سیاتیک با استفاده از قیچی قفل دار به‫مدت 60 ثانیه در معرض کمپرسیون قرار گرفت. عصاره هیدروالکلی گیاه نعناع به‫صورت تزریق درون صفاقی طی هفته های اول و دوم پس از کمپرسیون صورت گرفت، پس از 28 روز از زمان کمپرسیون رت‫ها تحت متد پرفیوژن از نخاع کمری ناحیه L4 تحت نمونه برداری قرار گرفتند و پس از نمونه برداری نخاع ناحیه کمری، دانسیته نورون‫ها با روش دایسکتور و متد استریولوژی محاسبه و نتایج گروه ها با هم مقایسه شدند.
    نتایج
    دانسیته نورونی در گروه کمپرسیون نسبت به کنترل کاهش معنی‫دار و در گروه های تیمار نسبت به کمپرسیون افزایش معنی‫دار نشان داد (001/0p
    کلیدواژگان: دژنراسیون، Mentha pulegium، محافظت نورونی
  • حدیث طلوعی تبار، علی اصغر حاتم نیا * صفحات 223-230
    هدف
    در این تحقیق از یک روش ساده و سریع جهت سنتز نانوذرات نقره با استفاده از عصاره میوه گیاه تشنه داری استفاده شد، به‫طوری‫که متابولیت های موجود در عصاره میوه تشنه داری سبب کاهش یون های نقره به نانوذرات نقره طی فرآیند سنتز سبز شدند.
    مواد و روش ها
    جهت شناسایی نانوذرات سنتز شده از عصاره گیاه تشنه داری از روش های اسپکتروسکوپی UV و میکروسکوپ الکترونیاسکنینگ استفاده شد. فعالیت ضدباکتریایی نانوذرات نقره سنتز شده از عصاره میوه گیاه تشنه داری بر علیه باکتری های گرم منفی (اشریشیاکلای بالینی، اشریشیاکلایATCC، سالمونلا تایفیATCC و کلبسیلا پنمونیه) و گرم مثبت (استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس) مورد بررسی قرار گرفت. حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) با استفاده از تکنیک میکرودایلوشن تعیین شد. فعالیت ضدباکتریایی به‫وسیله روش انتشار چاهک در آگار تعیین شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که با افزایش غلظت نانوذرات نقره فعالیت ضدباکتریایی افزایش یافته و در غلظت 5 میلی مولار نانوذرات نقره، فعالیت ضدباکتریایی در برابر همه باکتری ها مشاهده شد، با این‫حال بیشترین فعالیت ضدباکتریایی نانوذرات نقره در غلظت 5 میلی مولار و بر علیه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس (با قطر هاله عدم رشد 32 میلی متری) مشاهده شد. همچنین در غلظت های پایین 312/0 و 625/0 میلی مولار نانوذرات نقره اثرات مهارکنندگی روی باکتر های کلبسیلا پنمونیه و سالمونلا تایفی ATCC مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این پیشنهاد ارائه می شود که نانوذرات نقره سنتز شده از عصاره میوه تشنه داری می تواند به‫عنوان یک عامل ضدباکتریایی مناسب در برابر پاتوژن های بالینی استفاده شود.
    کلیدواژگان: نانوذرات نقره، میوه، تشنه داری، سنتز سبز، فعالیت ضدباکتریایی
|
  • K. Samiei, A. Ismaili *, F. Nazarian Firouz-Abadi, S.M. Sohrabi Pages 109-119
    Aim: In this study, the effect of silence on the expression of the key gene expression of DBOX (which encodes the final enzyme for the synthesis of two alkaloids, Sanguinarin and papaverin) was used by VIGS technique in a species of poppy (Papaver somniferum L.).
    Material and
    Methods
    A fragment of 350 pairs of alkali from the DBOX gene sequence (within the range of 1112-1462bp) was selected based on the highest number of siRNA production with 21 nucleotides length. After cloning this segment into the pTZ57R/T vector and transferring the vector to pTRV2 viral vector, Agrobacterium inoculation liquid containing silencer was injected into the poppy plants leaves. Primary transgenic plants were selected by PCR reaction using a protein-binding protein coding gene primer (CP) and secondary screening was performed by semi-quantitative PCR technique. In the next step, the samples with the maximum silence (lowest expression) of the gene were examined by real-time RT-PCR technique.
    Results
    Cloning accuracy in pTZ57R/T and pTRV2 plasmids were confirmed using PCR and enzymatic digestion. Based on the results of semi-quantitative PCR, 5 transgenic plants were selected with the lowest expression for DBOX gene. Based on semi-quantitative PCR results, 5 transgenic plants with the lowest expression were selected for DBOX gene. The results of real-time RT-PCR showed averagely decrease of 81% in the expression of DBOX gene transcriptions in transgenic plants compared to control plants (inoculated with the pTRV2 empty plasmid).
    Conclusion
    The results generally showed that the VIGS technique could successfully reduce the DBOX gene expression in poppy plants. In addition, the results obtained for this gene can be used to understand the biosynthetic pathway of poppy alkaloids and transgenic plants for metabolic engineering purposes.
    Keywords: DBOX, Papaver somniferum, real-time PCR, Silencing
  • I. H Karim_I. V Hojat *_A. Shiravi Pages 120-126
    Aim: In this study, the effect of silence on the expression of the key gene expression of DBOX (which encodes the final enzyme for the synthesis of two alkaloids, Sanguinarin and papaverin) was used by VIGS technique in a species of poppy (Papaver somniferum L.).
    Material and
    Methods
    A fragment of 350 pairs of alkali from the DBOX gene sequence (within the range of 1112-1462bp) was selected based on the highest number of siRNA production with 21 nucleotides length. After cloning this segment into the pTZ57R/T vector and transferring the vector to pTRV2 viral vector, Agrobacterium inoculation liquid containing silencer was injected into the poppy plants leaves. Primary transgenic plants were selected by PCR reaction using a protein-binding protein coding gene primer (CP) and secondary screening was performed by semi-quantitative PCR technique. In the next step, the samples with the maximum silence (lowest expression) of the gene were examined by real-time RT-PCR technique.
    Results
    Cloning accuracy in pTZ57R/T and pTRV2 plasmids were confirmed using PCR and enzymatic digestion. Based on the results of semi-quantitative PCR, 5 transgenic plants were selected with the lowest expression for DBOX gene. Based on semi-quantitative PCR results, 5 transgenic plants with the lowest expression were selected for DBOX gene. The results of real-time RT-PCR showed averagely decrease of 81% in the expression of DBOX gene transcriptions in transgenic plants compared to control plants (inoculated with the pTRV2 empty plasmid).
    Conclusion
    The results generally showed that the VIGS technique could successfully reduce the DBOX gene expression in poppy plants. In addition, the results obtained for this gene can be used to understand the biosynthetic pathway of poppy alkaloids and transgenic plants for metabolic engineering purposes.
    Keywords: DBOX, Papaver somniferum, real-time PCR, Silencing
  • V. Zarrinpour, Z. Hajebrahimi *, M. Jaafarinia Pages 127-139
    Aim: In this study, the effects of simulated microgravity on the apoptosis and expression of p75NTR gene were investigated in the adipose derived stem cells before and after the neural differentiation.
    Material and
    Methods
    Human adipose derived stem cells were isolated, cultured and differentiated. A single-axis clinostat apparatus was used to simulate microgravity for 6, 24 and 72 hours. Real time PCR technique was used for gene expression analysis after extraction of RNA of samples. Cell viability was assessed by MTT assay and apoptosis rate was calculated by Annexin V staining.
    Results
    Our results showed that microgravity led to a significant decrease in p75NTR gene expression in adipose derived stem cells. However, microgravity had no significant effect on viability of cells before and after differentiation, but apoptosis in undifferentiated cells was decreased in contrast to controls.
    Conclusion
    Due to reduction of apoptosis and increment of differentiation potential of cells, microgravity can be introduced as a powerful tool and also new condition for cell culture and neural differentiation for achievement to effective cell therapy.
    Keywords: Adipose derived stem cells, Microgravity, Neurotrophins, p75NTR, Apoptosis
  • Sm Talebi *, M. Yarmohammadi Pages 140-150
    Aim: in the present study, morphology and also histology of six Nepeta species were investigated.
    Material and
    Method
    six species of the genus were collected from different parts of Iran. From each species, one population and from each populations three flowering stems were randomly elected. The mature intact leaf of each sample was fixed in FAA solution, and then transverse hand sections of them were double stained and examined under light microscopy. For scanning electron microscopy, a small part of leaves were coated with gold then, samples transferred to SEM for taking micrograph. The used software was SPSS.
    Results
    Thirteen glandular and non-glandular trichomes were observed in the studied species. The morphology and density of trichomes varied between species and ANOVA test showed significant differences in some trichome types between the studied species. The peltate and capitate were the most important glandular trichomes. In addition, non- glandular hairs were existed in two forms: branched and non-branches. The branched ones were found in only one species.
    Conclusion
    on the basis of variations in glandular trichomes, it is expected that the amount of essential oil is variable between the studied species. In addition, the abilities of species are different in maintenance of essential oil. Moreover, the trichomes can use a good trait for improvement of Nepeta taxonomy.
    Keywords: Nepeta, Morphology, non-glandular trichomes, glandular trichomes
  • E. Esparham *, S. Saeidisar, H. Mahmoodzadeh, M. R. Hadi Pages 151-164
    Aim: The present research attempts to study the effect of different concentrations of zinc oxide (ZnO) nanoparticles on the germination, the amount of photosynthetic pigments and sugar content and analyze the ultrastructure of Ricinus communis plant leaves.
    Material and
    Methods
    Experiment were performed under controlled greenhouse conditions, and designed completely randomly with three incidents. The plants were exposed to various concentrations (0, 10, 100, 500 and1000) mg/l of zinc oxide nanoparticles. The ultrastructural Characteristics of plant leaves were made with the use of TEM electron microscope in the experimental plants of 1000 mg/l.
    Results
    Treatment of the plant with (ZnO) Nanoparticels at concentration of 10 mg/l caused increased and higher concentrations significantly reduced the rate and percentage of germination, as well as the radicle and plumule length and the photosynthetic pigments. The amount of soluble sugars in leaves increased significantly with the increase of nanoparticle concentration. The images TEM electron microscope revealed the concentration of zinc oxide nanoparticles and cell membrane rupture, as well as a deformation and decrease of the number of chloroplasts in the1000 mg/l treated plants, compared with the control plants.
    Conclusion
    The Zn absorption by the plant increases by increasing the concentration of (ZnO) nanoparticles. At high concentrations due to toxicity, germination parameters in the plant decrease, which leads to oxidative stress in the plant. The plant in response to this stress increases its sugar content. In these conditions, the amount of photosynthetic pigments decreased and caused ultrastructural ruptures in plant cells.
    Keywords: Ricinus communis, Zinc oxide nanoparticles, germination
  • Ali Sobhanizadeh, M. Solouki, B. Bahman Fazeli-Nasab * Pages 165-184
    Aim: This study attempts to optimize callus induction and analyze of yeast extract and nano-silver elicitors on phenol/flavonoid content in black cumin under tissue culture conditions.
    Material and
    Methods
    The experiment was conducted a factorial design based on CRD with three replications. Factors included: explants (root, hypocotyledon, leaf and Cotyledon), 2, 4-D (1, 2, 4 and 8 Mg/L) and BAP (0.25, 0.5, and 1 Mg/L) in MS base medium. Elictor's including yeast extract (100, 250 and 500 Mg/L) and nano-silver (30, 60 and 90 Mg/L) in two time (3 and 7 days) periods.
    Results
    The results showed that hypocotyledon explant and interaction effect of BAP (0.25 Mg/L) and 2, 4-D (4 Mg/L) were the most effective on the callus induction percent. Direct regeneration was caused by the root explant and the interaction effect of BAP (0.5 Mg/L) and 2, 4-D (1 Mg/L). The most effective treatment on the total phenol content was yeast extract (250 ppm) in a 7-day period. HPLC for quercetin (a flavonoid component) indicated that the most effective treatment was the interaction effect of nanoAg particles (30 Mg) and yeast extract (250 Mg) in a 3-day period.
    Conclusion
    The highest amount of callus induction is obtained from the hypocotyledon explants. The best direct regeneration is recorded in the root explants. To increase total phenol, it is necessary to use yeast extracts in a 7-day period and to increase flavonoids using the interaction effect of nano-silver (30 Mg) and yeast extract (250 Mg) over a 3-day period.
    Keywords: Black Cumin, Yeast Extract, tissue culture, Secondary Metabolites, Nano-Silver
  • Sh Karami, M. Maleki Pages 184-195
    Aim: The aim of this study is to evaluate the spermatogonial stem cells differentiation into male gametes.
    Materia and
    Methods
    Spermatogonial stem cells were cultured in T25 flasks after the enzymatically isolation of the testicular biopsies through azoospermic patients. In the third passage, cells divided into 4 different groups and were treated for 1 to 4weeks under the effect of a medium containing extracts of sheep testes as inducer and then expression of sperm maturation genes: Acrosin and Protamine1 were investigated by using of western blotting technique.
    Results
    After spermatogonial stem cells treatment by the extracts of sheep testes, variations were seen in cell shape and they convert into sperm- like. Moreover, Acrosin and Protamine1 expression were confirmed.
    Conclusion
    examination of induced cells showed that Acrosin and Protamin1 were expressed. Since Acrosin and Protamine1 are the major proteins of the spermiogenesis, it could be concluded that these cells had been completed spermatogenesis stage and started the spermiogenesis stage.
    Keywords: Acrosin, Azoospermia, Protamine 1, Stem cells, Spermatogonial stem cells
  • Mortezania N., Tehranipour M. *, Bahar Ara J Pages 196-205
    Aim: This study was conducted to determine the neuroprotective effects of mint extract on alpha motor neuron degeneration at the anterior horn of the spinal cord after sciatic nerve compression in rats.
    Material and
    Methods
    In this study, 30 male Wistar rats weighing 200-250 g were randomly divided into 5 groups including control, compression and treatment groups of 50,75 and 100 mg. In order to induce the compression, sciatic nerve was undergone to compress by using locking- scissors for 60 seconds. Hydroalcoholic extract of mint was injected intraperitoneally during the first and second weeks after the compression. After 28 days, rats were undergone by the perfusion method and after sampling the lumbar spinal cord, neuronal density was calculated by using dissector and stereological methods and the findings were compared together.
    Results
    a significant decrease was observed in compression group compared to the control for the neuronal density and also a significant increase was seen in treatment groups rather than the compression group (p
    Conclusion
    The results indicate that the mint extract has a neuroprotective effect that may be due to the antioxidant and anti-inflammatory properties of the extract of this plant.
    Keywords: Degeneration, Mentha pulegium, Neuroprotective
  • H. Tolouietabar, Aa Hatamnia Pages 223-230
    Aim: In this research, a simple and rapid method (green synthesis) was applied for synthesis of silver nanoparticles (AgNPs) using Scrophularia striata fruit extract, so that the metabolites present in S.striata fruit extract caused to reduce silver ions to AgNPs in green synthesis process.
    Material and
    Methods
    UV–visible spectroscopy and scanning electron microscopy (SEM) were used to characterize the synthesized nanoparticles from S. striata extract. The antibacterial activity of the synthesized silver nanoparticles from S. striata extract was investigated against Gram-negative bacteria (Escherichia coli clinical, Escherichia coli ATCC, Salmonella typhi ATCC and Klebsiella pneumoniae) and Gram-positive bacteria (Staphylococcus aureus and Bacillus cereus). The minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) were determined using microdilution technique. The antibacterial activity was determined by agar well diffusion method.
    Results
    The results showed that with increased concentration of silver nanoparticles, antibacterial activity increased and in the concentration of 5 mM silver nanoparticles, antibacterial activity was observed against all bacteria, however the highest antibacterial activity of silver nanoparticles observed against Staphylococcus aureus (inhibition zone diameter with 32 mm). Also, in the low concentrations of 0.312 and 0.625 mM of silver nanoparticles, no inhibitory effects were observed on the Klebsiella pneumoniae and Salmonella typhi ATCC.
    Conclusion
    From the results, it is suggested that silver nanoparticles synthesized using S. striata fruit extract could be used as a suitable antibacterial agent against clinical pathogens.
    Keywords: Silver nanoparticles, Fruit, Scrophularia striata, Green synthesis, Antibacterial activity