فهرست مطالب

مدیریت ارتقای سلامت - سال ششم شماره 4 (پیاپی 26، امرداد و شهریور 1396)

نشریه مدیریت ارتقای سلامت
سال ششم شماره 4 (پیاپی 26، امرداد و شهریور 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/05/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محبوبه چین آوه *، الهام ارجمند صفحات 1-7
    مقدمه
    حرفه پرستاری شغل تنش زاست و این موجب اضطراب، افسردگی و حتی اهمال کاری می شود و محیط بیمارستان نیز می تواند مداخله کننده باشد. هدف اصلی این پژوهش مقایسه اضطراب، افسردگی و اهمال کاری درپرستاران بیمارستان های روانپزشکی و عمومی شهر شیراز می باشد.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی - مقایسه ای است. جامعه آماری کلیه پرستاران بیمارستان های عمومی و روانپزشکی شهر شیرازدر سال 1394 است. نمونه پژوهش شامل 126 نفر پرستار (63 نفراز بیمارستان روانپزشکی و 63 نفراز بیمارستان عمومی) بودند که به روش نمونه گیری در دسترس از دو بیمارستان دولتی شهر شیراز انتخاب شدند. ابزارگردآوری داده ها شامل «پرسشنامه سلامت عمومی» (General Health Questionnaire) و «مقیاس اهمال کاری توکمن» (TPS: Tuckman Procrastination Scale) است. روایی و پایایی این ابزلرها در پژوهش های گذشته تایید شده است. داده ها با استفاده از نرم افزاراس پی اس اس نسخه 19 مورد تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    بین میزان اضطراب و افسردگی در پرستاران بیمارستان های روانپزشکی و پرستاران بیمارستان عمومی تفاوت معناداری وجود ندارد (0/418= P)، اما میزان اهمال کاری پرستاران بیمارستان های عمومی به طور معناداری بیشتر از پرستاران بیمارستان روانی بود (0/05> P).
    نتیجه گیری
    دوگروه از نظر میزان اضطراب و افسردگی یکسانی داشتند. بنابراین، دوره های اموزشی در این رابطه برای ارتقا کیفیت مراقبت از بیماران، پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: اضطراب، افسردگی، اهمال کاری، بیمارستان روانپزشکی، پرستاران
  • مونا ملک زاده، ثنا پیکانی، امید امانی * صفحات 8-14
    مقدمه
    بیماری سرطان و درمان های ارائه شده، بر کیفیت زندگی افراد مبتلاء به سرطان پستان تاثیر دارد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه کیفیت زندگی در زنان بقاءیافته و مبتلاء به سرطان پستان تحت شیمی درمانی و در سال 1395-1394 انجام گردید.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی- مقایسه ای است. مطالعه بر روی 40 نفر از زنان بقاءیافته از سرطان پستان دارای سابقه شیمی درمانی به همراه 40 نفر از زنان مبتلاء به سرطان پستان تحت شیمی درمانی که بصورت هدفمند انتخاب شده بودند و به لحاظ سن، جنس، تحصیلات، تآهل و اشتغال با یکدیگر همتا گردیده بودند، انجام گردید. نمونه ها از میان مراجعه کنندگان به بیمارستان شهدای تجریش تهران انتخاب شدند. داده ها به وسیله پرسشنامه ویژگی های جمعیت شناختی، «مقیاس »افسردگی، اضطراب، تنش«(DASS: Depression، Anxiety، Stress) (به منظور کنترل معیارهای ورود و خروج) و پرسشنامه کیفیت زندگی در سرطان سازمان اروپایی تحقیقات و درمان سرطان» (The European Organization for Research and Treatment of Cancer Quality of Life Questionnaire (EORTC QLQ- C30)) به دست آمد. روایی و پاپایی ابزارها در مطالعات قبلی بررسی و تایید شده است. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس نسخه 22 انجام گرفت.
    یافته ها
    علی رغم وجود تفاوت معنی دار و افزایش نسبی نمرات مولفه های عملکردی همچون عملکرد جسمانی، ایفای نقش و عملکرداجتماعی در زنان بقاءیافته از سرطان پستان (05/0 > P)، مولفه های مهمی همچون کارکرد شناختی، هیجانی و مولفه کلی کیفیت زندگی بین دو گروه تفاوت معناداری نداشت (05/0 < P). همچنین زنان بقاءیافته از سرطان پستان در مولفه های تنگی نفس، یبوست، اسهال و وضعیت اقتصادی همانند زنان مبتلا به سرطان پستان تحت شیمی درمانی هستند (05/0 < P).
    نتیجه گیری
    کیفیت زندگی در زنان بقاءیافته از سرطان پستان همچون زنان مبتلا به سرطان پستان تحت شیمی درمانی پایین می باشد. لذا پیشنهاد می شود که با استفاده از رویکردهای حمایتی و روانشناختی کیفیت زندگی در زنان بقاءیافته و زنان مبتلا به سرطان پستان تحت شیمی درمانی را بالا برد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، زنان، کیفیت زندگی، شیمی درمانی
  • سید صادق نبوی، فرامرز سهرابی * صفحات 15-24
    مقدمه
    خودکارآمدی و حمایت اجتماعی از عوامل تاثیرگذار در سلامت روان افراد محسوب می شود و به آن ها کمک می کند تا با شرایط تنش زا کنار بیایند و آسیب روانی کمتری را تجربه نمایند. هدف پژوهش حاضر پیش بینی سلامت روان معلمان بر اساس خودکارآمدی، حمایت اجتماعی و وضعیت اقتصادی-اجتماعی است.
    روش کار
    در پژوهش توصیفی- همبستگی حاضر، جامعه آماری شامل کلیه معلمان دوره ابتدایی و متوسطه دوم شهر تهران بود که از میان آن ها تعداد 447 نفر با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده های پژوهش از «پرسشنامه سلامت عمومی » (28-GHQ- General Health Questionnaire)، «پرسشنامه خودکارآمدی عمومی شرر و همکاران»(Sherer et al General Self-efficacy Questionnaire)، «پرسشنامه حمایت اجتماعی» واکس و همکاران (Wax et al Social Support Questionnaire) و فرم مشخصات جمعیت شناختی استفاده به عمل آمد. در مطالعه حاضر، پایایی پرسشنامه های مذکور بررسی و تایید شده است. تحلیل داده ها با نرم افزار اس پی اس اس نسخه 22 انجام شد.
    یافته ها
    بین متغیرهای خودکارآمدی و حمایت اجتماعی با نشانه های جسمانی، اضطراب و بی خوابی، اختلال در کارکردهای اجتماعی و افسردگی رابطه منفی معناداری وجود دارد. لذا خودکارآمدی و حمایت اجتماعی می توانند تغییرات مربوط به نشانه های جسمانی، اضطراب و بی خوابی، اختلال در کارکردهای اجتماعی و افسردگی را در بین معلمان به گونه ای معنادار (001/0 > P) تبیین و پیش بینی کنند. همچنین بین متغیرهای وضعیت مسکن و حقوق و مزایا با اضطراب و بی خوابی رابطه منفی معناداری وجود دارد، لذا آن ها می توانند اضطراب و بی خوابی را در بین معلمان به گونه ای معنادار (05/0 > P) تبیین و پیش بینی کنند.
    نتیجه گیری
    همبستگی منفی بین متغیرهای خودکارآمدی و حمایت اجتماعی با نشانه های جسمانی، اضطراب و بی خوابی، اختلال در کارکردهای اجتماعی و افسردگی نشان می دهد که آن متغیرها می توانند علائم اختلال روانی را در بین معلمان پیش بینی نمایند. بنابراین، هرچه خودکارآمدی و حمایت اجتماعی در بین معلمان بالاتر باشد از سلامت روان بهتری برخوردارهستند. پیشنهاد می شود با بکارگیری شیوه هایی برای افزایش خودکارآمدی معلمان و فراهم نمودن حمایت اجتماعی، به ارتقای سطح سلامت روان در بین آن ها کمک شود.
    کلیدواژگان: سلامت روان، خودکارآمدی، حمایت اجتماعی، وضعیت اقتصادی-اجتماعی، معلمان
  • فرزاد ابراهیم زاده، جواد ناصریان*، ابراهیم حاجی زاده صفحات 25-33
    مقدمه
    تنگی مجدد عروق کرونر پس از استنت گذاری از نگرانی های مهم کاردیولوژیست هاست که می تواند موجب تکرار آنژیوپلاستی، جراحی پیوند بای پس عروق کرونر، انفارکتوس میوکارد و یا حتی مرگ شود. پژوهش حاضر با هدف تعیین عوامل جمعیت شناختی و بالینی موثر بر زمان بروز تنگی مجدد عروق کرونر در بیماران تحت آنژیوپلاستی شهر زنجان با استفاده از مدل رگرسیون کاکس انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی-طولی، 421 بیمار که از فروردین 1388 تا خرداد 1390 جهت تعبیه استنت دارویی به بیمارستان آیت الله موسوی زنجان مراجعه کرده بودند از نظر مدت زمان بروز تنگی مجدد عروق کرونری پیگیری شدند. سپس متغیرهای جمعیت شناختی و سوابق بالینی موجود در پرونده در «فرم جمع آوری اطلاعات بیماران تحت آنژیوپلاستی» (Data Gatering Form of Patients’ Undergone Angioplasty) وارد گردید و برای آنالیز داده ها از رگرسیون کاکس و اس پی اس اس نسخه 21 استفاده شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، میانه مدت زمان بروز تنگی مجدد عروق کرونر بیماران 736 روز و نرخ بروز تنگی مجدد 30/4% بوده است. نسبت مخاطره تنگی مجدد در افراد غیر شاغل 1/39برابر، افراد مصرف کننده مواد مخدر 1/75برابر، افراد دارای سابقه هیپرلیپیدمی 57/1 برابر و در افراد دارای سابقه بیماری های مزمن کلیوی 1/58برابر بیشتر از سایر بیماران بوده است (0/05> P).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه مهمترین عوامل خطر تنگی مجدد عروق کرونر شامل غیر شاغل بودن، مصرف مواد مخدر، ابتلا به هیپرلیپیدمی و بیماری های مزمن کلیوی بوده اند. بنابراین، پیشنهاد می شود حتی الامکان از مواجهه بیماران با عوامل خطرزای نامبرده پیشگیری شود و در بیماران دارای عوامل خطر، پیگیری های دوره ای به طور مستمرتری انجام گیرد.
    کلیدواژگان: تنگی مجدد عروق کرونر، آنژیوپلاستی، استنت دارویی، تحلیل بقاء، مدل رگرسیون کاکس
  • محمدعلی بهشتی نیا *، احمد ترک زاد صفحات 34-41
    مقدمه
    ارزشیابی و ارتقا کیفیت خدمات در بیمارستان ها که با سلامتی انسان ها سروکاردارند، اهمیت زیادی دارد. پژوهش حاضر با هدف ارزشیابی و رتبه بندی کیفیت خدمات در چهار بیمارستان دولتی شهرستان اصفهان با استفاده از روش های «تصمیم گیری چندمعیاره» در سال 1394 پیاده سازی شده است.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی یک نمونه 8 نفری از اساتید دانشگاه سمنان و علوم پزشکی اصفهان و یک نمونه تصادفی 384 نفری از بیماران چهار بیمارستان دولتی شهر اصفهان و از روش کوکران با خطای 05/0 محاسبه شد. از «پرسشنامه مقایسات زوجی» (Pairwise Comparison Questionnaire) و «پرسشنامه ماتریس تصمیم» (Decision Matrix Questionnaire) به ترتیب جهت وزن دهی معیارهای شناسایی شده و تعیین نمره هر بیمارستان در هر معیار استفاده شد. پایایی پرسشنامه اول بین 8 نفر از مدرسین مدیریت دانشگاه سمنان پزشکان و تایید و پایایی پرسشنامه دوم نیز با توزیع بین بیمار تایید شد. رتبه بندی بیمارستان ها با ترکیب روش تاپسیس (TOPSIS) با روش های «فرآیند تحلیل سلسله مراتبی» (Analytical Hierarchy Process) یا AHP و «منطق دیجیتال بهبود یافته» (Modified Digital Logic) یا MDL صورت گرفته است که به ترتیب روش های AHP-TOPSIS و MDL-TOPSIS نامگذاری شده اند. تحلیل داده ها با کمک نرم افزار Expert Choice نسخه 11 انجام شد.
    یافته ها
    با توجه به سطح خطای 05/0 درنظر گرفته شده، نتایج روش های AHP-TOPSIS و MDL-TOPSIS به ترتیب با مقادیر شاخص نزدیکی 893/0 و 873/0 نشان داد، که بیمارستان الزهرا (س) بهترین کیفیت خدمات را ارائه می دهد.
    نتیجه گیری
    بیمارستان الزهرا (س) عملکرد قابل قبولی نسبت به بیمارستان های دیگر دارا می باشد. پیشنهاد می شود که روش AHP-TOPSIS و MDL-TOPSIS روی کلیه بیمارستان های کشور جهت شناسایی نقاط قوت و ضعف به کار گرفته شود تا بیمارستان ها جایگاه کلی خود را در بین سایر بیمارستان های مورد مقایسه بشناسند.
    کلیدواژگان: مدیریت بیمارستان، تصمیم گیری، روش های پشتیبانی تصمیم، سیاست گذاری
  • ابراهیم رنگرز *، حجت حاتمی صفحات 42-48
    مقدمه
    تمرینات ورزشی ممکن است تغییراتی در ساختار و عملکرد قلب ایجاد نماید. دسترسی به اجرای بهینه از فعالیت استقامتی به سازگاری ایجاد شده در دستگاه های مختلف بدن بویژه قلب بستگی دارد. هدف از مطالعه حاضر، مقایسه ساختار بطن چپ تکواندوکاران مرد نخبه جوان استان قزوین و غیر ورزشکاران می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی- مقایسه ای، آزمودنی ها را 15 نفر ورزشکار که بصورت تصادفی ساده از بین تیم های منتخب جوانان و بزرگسالان استان و 15 غیر ورزشکار به صورت انتخابی از بین دانشجویان در دسترس تشکیل می دادند. از دستگاه اکوکاردیوگراف Kontron به روش دو بعدی، mode– M و اندازه گیری سیمپسون برای بررسی ساختار بطن چپ آزمودنی ها استفاده گردید. روایی دستگاه اکوکاردیوگراف با نظرسنجی از متخصصان قلب و پایایی آن از طریق ضریب همبستگی پیرسون (91/0 = r) مشخص شد. داده ها با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس نسخه 18 تحلیل شد.
    یافته ها
    شاخص های LVPWD، LVPWS، IVSD، IVSS، LVM (001/0 = P) بطن چپ ورزشکاران بطور معنی داری بالاتر از غیر ورزشکاران بود. اما در متغیرهای LVEDV (022/0 = P) و LVESV(023/0 = P) تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    ضخامت دیواره ها و توده بطن چپ تکواندوکاران افزایش داشت اما ابعاد تغییری نداشت. پیشنهاد می گردد مربیان تمرینات هوازی را جهت افزایش آمادگی قلبی تنفسی و ظرفیت بطن چپ، در تمرینات تکواندوکاران بگنجانند و هر ساله ساختار قلب ورزشکاران را بررسی نمایند.
    کلیدواژگان: ساختار بطن چپ، تکواندوکار، غیر ورزشکار
  • اکرم سادات علوی لواسانی*، محسن احمدی طهور سلطانی صفحات 49-58
    مقدمه
    طلاق عاطفی نوعی نابهنجاری در نظام خانواده است که زندگی زوجین را به ازدواجی پوچ مبدل می سازد که فاقد عشق، مصاحبت و دوستی است. هدف این پژوهش تعیین همبستگی بدرفتاری درکودکی با طلاق عاطفی با در نظر گرفتن نقش واسطه ای سبک های دلبستگی، طرحواره های ناسازگار اولیه و دشواری در تنظیم هیجان است.
    روش کار
    روش پژوهش حاضر توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری این مطالعه در برگیرنده کلیه زنان و مردان متاهل شهر تهران است که از این میان تعداد 150 نفر از افراد متاهل (75 زن متاهل و 75 مرد متاهل) در سال 94-95 به روش هدفمند انتخاب و در این پژوهش شرکت داشتند. ابزار گردآوری اطلاعات عبارت است از «پرسشنامه های فرم کوتاه طرحواره یانگ» (Young Schema Questionnaire Short Form)، «مقیاس سوءاستفاده و آسیب کودک» (Child Abuse and Trauma Scale)، «مقیاس دلبستگی بزرگسال»(Adult Attachment Scale)، (Adult Attachment Scale) «مقیاس طلاق عاطفی» (Emotional Divorce Scale) و «مقیاس دشواری در تنظیم هیجان» (Difficulties in Emotion Reregulation Scale). تحلیل داده ها با استفاده از روش های آماری همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر با استفاده از نرم افزارهای اس پی اس اس نسخه 24 و Lisrel انجام شد.
    یافته ها
    بین بدرفتاری در کودکی با طرحواره های ناسازگار حیطه بریدگی و طرد همبستگی مثبت معنی دار وجود دارد (01/0 > P، 394/0 = r، 35/0 = B، 04/4 = t). بین این متغیر با طلاق عاطفی با نقش واسطه ای طرحواره های ناسازگار اولیه همبستگی مثبت وحود دارد (01/0 > P، 319/0 = r، 154/0 = B، 0007/0 = P). بین بدرفتاری در کودکی و دشواری در تنظیم هیجان با نقش واسطه ای طرحواره های ناسازگار اولیه همبستگی مثبت وجود دارد (01/0 > P، 534/0 = r، 175/0 = B، 001/0 = P). بین سبک دلبستگی نا ایمن و طلاق عاطفی با نقش واسطه ای دشواری درتنظیم هیجان همبستگی مثبت وجود دارد (01/0 > P، 261/0 = r، 08/0 = B، 02/0 = P). بین دشواری در تنظیم هیجان و طلاق عاطفی همبستگی مثبت وجود دارد (01/0 > P، 478/0 = r، 23/0 = B، 71/2 = t). الگوی پژوهش حاضر تاییدگردید (99/0 = AGFI، 96/0 = CFI، 96/0 = NFI).
    نتیجه گیری
    بدرفتاری در کودکی به طور مستقیم با طرحواره های ناسازگار اولیه و به طور غیر مستقیم با طلاق عاطفی به واسطه طرحواره های ناسازگار اولیه= و دشواری در تنظیم هیجان رابطه دارد. بدرفتاری در کودکی موجب شکل گیری دلبستگی ناایمن و طرحواره های ناسازگار اولیه و دشواری درتنظیم هیجان که نقش موثری در تخریب روابط بین فردی ادارند، می شود. لذا پیشنهاد می شود با برگزاری کارگاه های آموزشی به خانواده ها در مورد نحوه رفتار با کودک و فرزندپروری، از بروز ارتباطات ناسالم بین فردی و نارضایتی زناشویی در آینده پیشگیری بعمل آید.
    کلیدواژگان: بدرفتاری در کودکی، طلاق عاطفی، سبک های دلبستگی، طرحواره های ناسازگار اولیه، دشواری در تنظیم هیجان
  • بهناز کرمانی، حسن درویش*، محمدعلی سرلک، پیرحسین کولیوند صفحات 59-65
    مقدمه
    مدیران به عنوان اصلی ترین افراد تصمیم گیرنده در مواجهه با مسائل مختلف درون وبرون سازمانی، نقش بسزا و تعیین کننده ای در موفقیت یاحتی شکست سازمان ایفا می کنند. لذا برای انتخاب مدیران شایسته در پست های سازمانی، نیاز یه ابعاد و مولفه هایی است. هدف مطالعه حاضر، طراحی مدل شایستگی مدیران بیمارستان هاست. هدف مطالعه حاضر، طراحی مدل شایستگی مدیران بیمارستان هاست.
    روش کار
    این پژوهش توصیفی در سال 1395 انجام شد. پس ازبررسی مطالعات مرتبط با مفهوم شایستگی، مولفه های استخراج شده شامل 46 مولفه در اختیار 30 نفر از صاحبنظران پانل دلفی بصورت حضوری و غیرحضوری قرار گرفت. گروه اول اعضای هیئت علمی صاحبنظر در زمینه شایستگی مدیران بیمارستان ها وگروه دوم مدیرانی از شهر تهران که دارای تجربه درحوزه مدیریت نظام سلامت و بیمارستان بودند. براساس نتایج مرحله اول، در دور دوم 36 مولفه برای صاحبنظران پانل دلفی ارسال شد. مولفه ها در دور سوم نیز بدون تغییر مجددا به صاحبنظران ارسال شد. داده ها ازطریق نرم افزار اس پی اس اس نسخه 24 تحلیل شد.
    یافته ها: مدل طراحی شده در این پژوهش برای مفهوم شایستگی های مدیران بیمارستان ها شامل سه بعد فردی، فنی و تعاملی بود. بعد فردی 7 مولفه، بعد فنی 25 مولفه و بعد تعاملی 4 مولفه دارد.
    نتیجه گیری
    مدل طراحی شده برای مفهوم شایستگی های مدیران بیمارستان ها شامل سه بعد فردی، فنی و تعاملی و 36 مولفه است. پیشنهاد می شود مدل طراحی شده در انتخاب مدیران شایسته در بیمارستان ها مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: مدیران بیمارستان، شایستگی، روش دلفی
|
  • Mahbobeh Chinaveh *, Elham Arjomand Pages 1-7
    Introduction
    Nursing occupation is considered as a major source of stress which leads to anxiety, depression and procrastination. In this regard, the hospital environment is one of the factors that influence the tension. The present study aims to compare the anxiety, depression and procrastination among nurses of general and psychiatric hospitals of Shiraz city.
    Methods
    The research method is descriptive-comparative approach. The population consists of all nurses of the psychiatric and general hospitals in Shiraz city. The research sample consisted of 126 nurses (63 from psychiatric hospitals and 63 from general hospitals) who are selected using accessible sampling method. Data collection instruments consisted of “General Health Questionnaires” and “Tuckman Procrastination Scale” (TPS) that their validity and reliability are determined in previous study. Data is analyzed by SPSS.19.
    Results
    There is no significant difference in depression and anxiety between general and psychiatric hospitals’ nurses (P = 0.418), however, the value of procrastination in general hospitals’ nurses is significantly higher than the one of psychiatric hospitals’ nurses (P
    Conclusions
    Both groups of nurses have equal anxiety and depression. Therefore, training course in this regard, to increase quality of care is recommended.
    Keywords: Anxiety, Depression, Procrastination, Psychiatric hospitals, Nurses
  • Mona Malekzade, Sana Peykani, Omid Amani * Pages 8-14
    Introduction
    Cancer and its treatments affect the quality of life of those who are suffered from breast cancer. This study aims to compare the quality of life in women survived with those suffered from breast cancer while under chemotherapy in 1394-1395.
    Methods
    In this descriptive-comparative study is conducted on 40 women survived breast cancer with the history of chemotherapy with 40 women who have cancer while under chemotherapy. Each of these cases was matched for age, sex, education, marital status and job. A sample of respondents is selected from Shohdaye Tajrish Hospital, Tehran through purposive sampling. The instruments consist “Depression, Anxiety, Stress Scales” (DASS)” and “The European Organization for Research and Treatment of Cancer Quality of Life Questionnaire (EORTC QLQ- C30)”. The validity and reliability are measured in previous study. Data is analyzed by SPSS. 22.
    Results
    Despite the significant difference and the relative increase of scores of functional components like physical performance, role-play and social performance in women survived breast cancer (P 0/05). Also the study shows that women survived breast cancer in dyspnea, constipation diarrhea, and the economy position are just like their matches under treatment (P > 0.05).
    Conclusions
    The quality of life in women survived and those suffered from breast cancer while under chemotherapy is low. Therefore, it is recommended that the quality of life of women survived and woman under chemotherapy can be improved by supportive and psychological approaches.
    Keywords: Breast Cancer, Women, Quality of Life, Chemotherapy
  • Seyed Sadegh Nabavi, Faramarz Sohrabi * Pages 15-24
    Introduction
    Self-efficacy and social support are two important factors that influence mental health of teachers and enables them to tolerate stressful situations. The aim of this study is to predict the mental health of teachers through self-efficacy, social support and socio-economic status variables.
    Methods
    The population of this descriptive-correlational study consists of all elementary and secondary school teachers in Tehran city. 447 teachers with cluster random sampling are selected. To collect data, “General Health Questionnaire” (28- GHQ), "General Self-efficacy Questionnaire", "Social Support Questionnaire" and demographic form are used. The collected data are analyzed by SPSS.22.
    Results
    Results show a negative significant correlation between self-efficacy, social support with physical symptoms, anxiety and insomnia, social dysfunction and depression. Therefore, self-efficacy and social support can predict changes in physical symptoms, anxiety and insomnia, social dysfunction and depression among teachers (P
    Conclusions
    Negative correlation between self-efficacy and social support with physical symptoms, anxiety and insomnia, social dysfunction and depression show that those variables could predict psychological disorders among teachers. Therefore, the higher self-efficacy and social support among teachers, better mental health. In order to increase the self-efficacy of teachers, it is recommended to provide social support and promote their socio-economic status. This will lead to mental health improvement.
    Keywords: Mental Health, Self-Efficacy, Social Support, Socio-Economic Status, Teachers
  • Farzad Ebrahinzadeh, Javad Nasseryan *, Ebrahim Hajizadeh Pages 25-33
    Introduction
    Restenosis after stenting constitutes is one of the major concerns among cardiologists’ experts. This may lead to repetition of angioplasty, coronary artery bypass graft surgery, myocardial infarction, and even death. The present study, by using Cox's regression model aims at determine the demographic and clinical factors affecting time to incidence of cardiovascular restenosis in patients’ undergone angioplasty in Zanjan, Iran.
    Methods
    In this descriptive longitudinal study, 421 patients who visited Zanjan's Ayatollah Mousavi hospital for drug eluting stent implantation between April 2009 and June 2011 are scrutinized with respect to the time of the incidence of restenosis. Next, demographic variables and patient's clinical records are entered into “Data Gathering Form of Patients’ Undergone Angioplasty”. Data is analyzed using Cox's regression and SPSS 21.
    Results
    The mean time of restenosis incidence is 736 days and the rate of restenosis incidence is 30.4%. Hazard ratio of restenosis in unemployed patients is 1.39 times, in drug addicted patients 1.75 times, in patients with a history of hyperlipidemia 1.57 times, and in patients with chronic kidney disease is 1.58 times more than other patients (P
    Conclusions
    This study indicated that the most important factors leading to the incidence of restenosis are unemployment, drug addiction and abuse, suffering from hyperlipidemia, and chronic kidney diseases. Accordingly, it is highly recommended to prevent patients from above-mentioned risk factors and plan a periodic and continuous follow-up for patients with any of these factors.
    Keywords: Cardiovascular Restenosis, Angioplasty, Drug Eluting Stent, Survival Analysis, Cox's Regression Model
  • Ph.D. Mohammad Ali Beheshtinia * Ahmad Torkzad Pages 34-41
    Introduction
    Improving the quality of services in hospitals and dealing with the health of people are very important. The aim of the present study is to evaluate and rank the quality of service in four public hospitals in Iran through “Multi-criteria Decision Making Methods” in 2016.
    Methods
    In this descriptive study, a sample of 8 faculty members from both Semnan University and Isfahan University of Medical Science and a random sample of 384 patients from four public hospitals in Isfahan are calculated by using Cochran method with 0.05 error. Two “Pairwise Comparison Questionnaire” and “Decision Matrix Questionnaire” are used to weight the identified criteria and determine the score of each hospital in each criterion, respectively. Cronbach's alpha of the first questionnaire is approved by 10 experts and the second questionnaire by patients. The hospitals are ranked, using two combined
    Methods
    1- Analytical Hierarchy Process and TOPSIS, named AHP-TOPSIS, and 2- Modified Digital Logic and TOPSIS, named MDL-TOPSIS. Data is analyzed by Expert Choice. 11.
    Results
    Based on considered error level of 5%, results of both AHP-TOPSIS and MDL-TOPSIS methods, with closeness index values of 0.893 and 0.873 indicated that Al Zahra hospital provides the best quality of services.
    Conclusions
    The Al Zahra hospital has acceptable performance rather than other hospitals. It is suggested that MDL-TOPSIS and AHP-TOPSIS methods be applied to all hospitals in the country in order to identify the strengths and weaknesses so that hospitals recognize their overall status among the other hospitals compared.
    Keywords: Hospital Administration, Decision-Making, Decision Support Techniques, Policy Making
  • Ebrahim Rangraz *, Ph. Hojat Hatami Pages 42-48
    Introduction
    Exercises may alter the structure and function of the heart. Achieving the optimum performance of endurance activity depends creates compatibility in different body systems especially in the heart. The purpose of this study is to compare left ventricular structure of young taekwondo athletes’ men and non-athlete ones of Qazvin province.
    Methods
    In this descriptive-comparative study, 15 young and adult athletes are randomly selected and 15 non-athletes are selected by convenience sampling method. Echocardiograph machines Kontron with two-dimensional method, M- mode and Simpson measurement are used to investigate the left ventricular structure of the subject. Validity of Echocardiographic device is examined through a survey completed by cardiologist and reliability of the device is measured by the Pearson Correlation Coefficient P = 0.91. Data are analyzed using SPSS. 18.
    Results
    The indexes of LVPWD, LVPWS, IVSD, IVSS and LVM (P = 0.001) of left ventricular of athletes are significantly higher than the one of non-athletes. But in the variables of LVEDV (P = 0.022) and LVESV (P = 0.023) there is no significant difference within two group.
    Conclusions
    The thickness of the walls and left ventricular mass of taekwondo athletes increased but dimensions did not change. Hence, it is suggested that coaches practice aerobic exercises and increase cardio respiratory fitness and left ventricular capacity such as taekwondo through annual examination of athlete's heart structure.
    Keywords: Left Ventricular Structural, Taekwondo, Non-Athletes
  • Akram Alsadat Alavi Lavasani *, Mohsen Ahmadi Thouri Pages 49-58
    Introduction
    Emotional divorce is an abnormality in family system that transforms couples into marriages that lack love, companionship and friendship. The aim of this study is to determine the association between child maltreatment and emotional divorce by mediating roles of attachment styles, early maladaptive schemas and difficulties in emotion regulation.
    Methods
    This is a descriptive-correlational study. The statistical population consists of all married women and men in Tehran in 2016. 150 married couple (75 married women and 75 married men) who reside in Tehran in 2016 are selected by Purposive sampling method. The data is collected by “Young Schema Questionnaire Short Form”, “Child Abuse and Trauma Scale”, “Adult Attachment Scale”, and “Difficulties in Emotion Regulation Scale” questionnaires. Collected data is analyzed using statistical methods (i.e. Pearson's correlation coefficient and path analysis) and SPSS.24 and LISREL analysis softwares.
    Results
    Results show a significant positive correlation between child maltreatment and disconnection/rejection schema domain (P
    Conclusions
    Child maltreatment is directly related to early maladaptive schemas and indirectly related to emotional divorce with mediating roles of early maladaptive schemas and difficulties in emotion regulation. Child maltreatment causes insecure attachment styles, early maladaptive schemas and difficulties in emotion regulation to be formed. Therefore, it is recommended that training programs could facilitate the prevention of interpersonal problems and marital dissatisfaction in families.
    Keywords: Child Maltreatment, Emotional Divorce, Attachment Styles, Early Maladaptive Schemas, Difficulties in Emotion Regulation
  • Behnaz Kermani, Hasan Darvish*, Mohammad Ali Sarlak, Pir Hossein Kolivand Pages 59-65
    Introduction
    Managers as main decision-makers play a crucial role in success or failure of an organization with respect to internal and external issues. Thus, some dimensions and components are necessary to select the qualified managers for the position. In this respect, this study aims to develop a competency model for hospital managers.
    Methods
    This descriptive study is conducted in 2016. At the initial stage, studies on competency concept were studies and 46 components are sent to 30 experts of the Delphi panel. The first group of the panel experts consist of expert faculty members in the field of hospital managers’ competency. The second group are hospital managers of Tehran city whom were experienced in the field of health management and hospital. According to the results of the first phase of the Delphi panel, in the second round 36 components are sent to the expert panel.  The components of the third round is re-submitted to the experts without modification. The data is analyzed using SPSS.24.
    Results
    Based on the results, the competency model is developed. The model consists of three individual, technical and interactive dimensions. The individual dimension has seven components, the technical section consists of 25 components and the interactive part has four components.
    Conclusions
    The developed competency model for hospital managers consists of three dimensions. It is recommended to use the model to select suitable hospital managers.

    Keywords: Hospital Managers, Competency, Delphi Technique