فهرست مطالب

مدیریت ارتقای سلامت - سال ششم شماره 6 (پیاپی 28، آذر و دی 1396)

نشریه مدیریت ارتقای سلامت
سال ششم شماره 6 (پیاپی 28، آذر و دی 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • کاملیا حبیبی، خلیل علی محمد زاده *، حمید حجتی صفحات 1-7
    مقدمه
    کاهش سازگاری همسران جانبازان در اثر آسیب های ناشی از جنگ از جمله اختلال تنش پس از سانحه، یکی از چالش های خانواده های جانبازان است که نیازمند توجه بیشتری است. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر واقعیت درمانی گروهی بر سازگاری همسران جانبازان دچار اختلال تنش پس از سانحه سال 1395 انجام شد.
    روش کار
    در این پژوهش نیمه تجربی،34 نفر از همسران جانبازان دچار اختلال تنش پس از سانحه به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و به تصادفی ساده در دو گروه آزمون وکنترل قرار گرفتند (در هر گروه 17 نفر). مداخله واقعیت درمانی گروهی، طی 8 جلسه (هر جلسه 90 دقیقه) برای گروه مداخله انجام شد. برای گرد آوری داده ها از پرسشنامه جمعیت شناختی و «آزمون سازگاری زناشویی لاک -والاس» (Lock–Wallace Marital Adjustment Test) که روایی و پایاییان در مطالعات قبلی مورد تایید قرار گرفته است، استفاده شد. پرسشنامه در دو مرحله پیش آزمون وپس آزمون استفاده شد. داده با نرم افزار آماری اس پی اس اس نسخه 16 تحلیل شد.
    یافته ها
    میزان سازگاری زناشویی قبل از مداخله در گروه مداخله 58/22 ± 76/64 و گروه کنترل 28/19 ± 64 بود که اختلاف معنی داری مشاهده نشد (91/0 = P). بعد از مداخله سازگاری زناشویی در گروه مداخله 59/22 ± 76/81 و گروه کنترل 71/21 ± 3/65 اختلاف معنی داری نشان داده شد (039/0 = P).
    نتیجه گیری
    واقعیت درمانی گروهی موجب افزایش سازگاری در همسران جانبازان گردید. لذا استفاده از این روش درمانی ارتقا سازگاری همسران جانبازان پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: واقعیت درمانی گروهی، سازگاری، همسران جانبازان، اختلال تنش پس از سانحه جنگی
  • فاطمه حسن زاده *، زهرا سبزی، الهام احسانیان، حمید حجتی صفحات 8-14
    مقدمه
    در هزاره سوم اینترنت نقش مهم و روزافزونی در زندگی نوجوانان ایفا می کند. لذا این مطالعه با هدف تعیین همبستگی اعتیاد به اینترنت با احساس تنهایی نوجوانان استان گلستان در سال 1395 انجام شد.
    روش کار
    مطالعه حاضر یک پژوهش توصیفی- همبستگی است. نمونه های پژوهش شامل 384 نفر از دانش آموزان 18-12 ساله مشغول به تحصیل در مدارس استان گلستان در سال 1395 بودند. دانش آموزان با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی، «مقیاس اعتیاد اینترنت» (Young Internet Addiction Scale) و «مقیاس احساس تنهایی دانشگاه کالیفرنیا و لوس انجلس» (University of California، Los Angeles Loneliness Scale) استفاده شد روایی و پایایی این ابزارها در مطالعات گذشته مورد تایید قرار گرفت داده های آماری در نرم افزار اس پی اس نسخه 21 تحلیل شد.
    یافته ها
    3/77 درصد از جامعه پژوهش عدم اعتیاد به اینترنت، 1/21 درصد از دانش آموزان در معرض اعتیاد به اینترنت و 6/1 درصد از آن ها اعتیاد به اینترنت داشتند. در 1/20 درصد از جامعه پژوهش، نمرات بیشتر از میانگین، ابزار احساس تنهایی دیده شد. آزمون آماری ضریب همبستگی اسپیرمن ارتباط معنی داری را بین اعتیاد به اینترنت با احساس تنهایی نشان داد (01/0 > P).
    نتیجه گیری
    با توجه به همبستگی مثبت احساس تنهایی با اعتیاد به اینترنت در نوجوانان، پیشنهاد می شود که والدین و افراد متخصص در زمینه های آموزش و بهداشتی، نظارت بر رفتارهای نوجوانان جهت پیشگیری از بروز اعتیاد به اینترنت داشته باشند. با برنامه ریزی برای اوقات تنهایی یا ارتباط مناسب والدین و دوستی با همسالان از وابستگی به اینترنت کمتر نمود.
    کلیدواژگان: اعتیاد به اینترنت، نوجوان، احساس تنهایی
  • سمیه نوری *، فریده یغمایی صفحات 15-22
    مقدمه
    ورزش یکی از رفتارهایی است که انجام آن تاثیر بسزایی در سلامت دارد. هدف از این مطالعه تعیین عوامل مرتبط با انجام ورزش در ورزشکاران دختر شهرستان زنجان در سال 1395-1396 بر اساس نظریه رفتار منطقی می باشد.
    روش کار
    این مطالعه از نوع توصیفی- همبستگی و جامعه پژوهش شامل 140 نفر دختران ورزشکارشهرستان زنجان بودند که به روش نمونه گیری تصادفی- خوشه ایانتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه جمعیت شناختی و «مقیاس فعالیت بدنی دختران دانشجو» (Physical Activity Scale of Females Students) است. این مقیاس دارای 40 عبارت و مشتمل بر 5 قسمت است. روایی صوری و محتوایی آن توسط 15 نفر از مدرسین دانشگاه تائید شد و پایایی به روش آلفای کرونباخ و همبستگی درون گروهی باشرکت 15 ورزشکار زن انجام شد. تحلیل داده های جمع آوری شده با نرم افزار اس پی اس اس نسخه 21 انجام شد.
    یافته ها
    بین نگرش به ورزش با تمایل به انجام ورزش (24/0- = r،005/0 = P) و انجام ورزش (25/0- = r،003/0 = P) رابطه معنی دار و منفی وجود داشت. ارتباط مثبت و معنی دار بین تمایل به انجام ورزش و انجام ورزش (69/0 = r، 001/0 = P) وجود داشت. همچنین بین هنجار ذهنی در مورد ورزش و نگرش به ورزش (28/0 = r، 001/0 = P) ارتباط وجود داشت.
    نتیجه گیری
    بین نگرش به ورزش با تمایل به انجام ورزش و انجام ورزش رابطه معنی دار و معکوس وجود دارد. ارتباط مثبت و معنی دار بین تمایل به انجام ورزش و انجام ورزش وجود داشت. همچنین بین هنجار ذهنی در مورد ورزش و نگرش به ورزش ارتباط وجود داشت. پیشنهاد می شود که یافته های این مطالعه به منظور ارتقاء سطح فعالیت بدنی در بانوان و گروه های سنی مختلف جامعه بکار رود.
    کلیدواژگان: نگرش، هنجار ذهنی، فعالیت بدنی، نظریه رفتار منطقی، دختران ورزشکار
  • مرضیه مصیبی، فاطمه علایی کرهرودی *، مریم رسولی، ملیحه نصیری صفحات 23-29
    مقدمه
    در محیط پر تنش کاری بخش کودکان، خودپنداره حرفه ای بالا در پرستاران می تواند نقش مهمی در ارائه مراقبت های مطلوب تر به بیماران داشته باشد. مطالعه حاضر، با هدف تعیین ارتباط تنش شغلی با خودپنداره حرفه ای، در پرستاران شاغل در بخش های کودکان بیمارستان های آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شد.
    روش کار
    پژوهش توصیفی- همبستگی حاضر، بر روی 165 پرستار شاغل در بخش های کودکان بیمارستان های آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شد. نمونه گیری به روش در دسترس انجام شد. اطلاعات به وسیله پرسشنامه سه قسمتی ”پرسشنامه ویژگی های جمعیت شناختی“، ”مقیاس توسعه یافته تنش پرستار“ (Expanded Nursing Stress Scale) و ”پرسشنامه خودپنداره حرفه ای“ (Self-Concept Questionnaire) جمع آوری شد. شاخص روایی محتوای ابزارها و پایایی با استفاده از همسانی درونی (آلفای کرونباخ) با شرکت 15 پرستار بخش اطفال و آزمون مجدد بفاصله 10 روز انجام شد. تحلیل داده ها با نرم افزار اس پی اس اس نسخه 24 انجام شد.
    یافته ها
    میانگین نمره کلی تنش شغلی، در میان پرستاران کودکان 09/45 ± 22/137 بود. میانگین نمره کلی خودپنداره حرفه ای، 06/49 ± 09/231 بود. بین میزان تنش شغلی و خودپنداره حرفه ای همبستگی خطی منفی وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به همبستگی خطی منفی که بین تنش شغلی و خودپنداره حرفه ای وجود دارد. می توان نتیجه گرفت، با کاهش تنش شغلی در پرستاران کودکان، خودپنداره حرفه ای در آن ها افزایش می یابد. همچنین با افزایش خودپنداره حرفه ای، تنش شغلی در پرستاران کودکان کاهش می یابد. با توجه به یافته فوق، پیشنهاد می شود در مدیریت پرستاری به مقوله خودپنداره پرستاران توجه ویژه شود.
    کلیدواژگان: تنش شغلی، خودپنداره حرفه ای، پرستار کودکان
  • افسانه سبزواری مقدم *، سید علی محمد موسوی، راضیه جعفری جوزانی، محمد عزیزی فهلیانی، امین اجلی صفحات 30-36
    مقدمه
    نظریه ذهن در افراد سالم بیشتر از بیماران مبتلا به اختلال دو قطبی است، درک و استنباط بهتر از حالات ذهنی دیگران (نظریه ذهن) بر ویژگی های شخصیتی اثر می گذارد. هدف مطالعه حاضر، مقایسه نظریه ذهن در افراد مبتلابه اختلال دوقطبی و افراد سالم و ارتباط آن با ابعاد شخصیت است.
    روش کار
    روش پژوهش مطالعه حاضر توصیفی- مقایسه ای است. جامعه آماری پژوهش شامل همه بیماران مرد و زن مبتلا به اختلال دوقطبی بستری در بیمارستان روان پزشکی رازی بود که در دوره فروکش علائم قرار داشتند. به این منظور، 29 فرد مبتلابه اختلال دوقطبی به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و به منظور تشکیل گروه مقایسه، 30 فرد بهنجار ازنظر جنس و سن با گروه بیمار همتا شدند. برای جمع آوری داده ها از ابزارهای «آزمون خواندن ذهن از طریق چشم » (Reading The Mind in The Eyes Test)، « داستان های تصویری نظریه ذهن» (Theory of Mind Picture Stories) «آزمون پنج عاملی شخصیت» (Personality Five Factory Test) و «مقیاس پریشانی روان شناختی کسلر ده سوالی» (Kessler-10 Scale of Psychological Distress) می باشد. روایی و پایایی آن ها در مطالعات قبلی بررسی شده است. داده ها با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس 22 تحلیل شد.
    یافته ها
    افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دارای نقص در دو بعد شناختی و عاطفی نظریه ذهن هستند و در دوره فروکش علائم هم، از همتایان سالم خود ضعیف تر عمل می کنند. نتایج همبستگی نیز نشان داد نظریه ذهن شناختی با توافق پذیری (56/0 = P) و وظیفه شناسی (39/0 = P) همبستگی مثبت و با روان آزرده خویی (35/0 = P) همبستگی منفی دارد. اما نظریه ذهن عاطفی تنها با عامل برون گرایی (52/0 = P) همبستگی مثبت دارد.
    نتیجه گیری
    افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دارای نقص در دو بعد شناختی و عاطفی نظریه ذهن هستند و در دوره فروکش علائم هم، از همتایان سالم خود ضعیف تر عمل می کنند. لذا پیشنهاد می شود توانبخشی لازم جهت ارتقا این توانایی ها در این بیماران انجام شود.
    کلیدواژگان: اختلال دوقطبی، نظریه ذهن، ابعاد پنج گانه شخصیت
  • امیر صادقی، جواد محسنی فرد *، جلال پورالعجل صفحات 37-45
    مقدمه
    عوامل بسیاری بر تمایل به ترک خدمت پرستاران می تواند تاثیرگذار باشد. هدف از مطالعه حاضر تعیین ارتباط فرهنگ سازمانی و تمایل به ترک خدمت پرستاران در مراکز آموزشی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی همدان می باشد.
    روش کار
    مطالعه حاضر یک پژوهش توصیفی-همبستگی است که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی- طبقه ای نسبتی بر روی 319 پرستار انجام گرفت. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه جمعیت شناختی، «پرسشنامه فرهنگ سازمانی Denison» (Denison Organizational Culture Questionnaire) و «پرسشنامه تمایل به ترک خدمت Cammann و همکاران»
    (Cammann et al Turnover Intention Questionnaire) بود که روایی و پایایی آن ها با روش روایی محتوا و آلفای کرونباخ اندازه گیری شد. از نرم افزار Stata SE 11 برای تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    از بین مولفه های فرهنگ سازمانی، مشارکت در پرسشنامه اصلی ذکر شده است که بنظر بهترین ترجمه مشارکت می باشد با میانگین و انحراف معیار 55/0 ± 08/3 از سطح مطلوبی برخوردار بود ولی سایر مولفه ها در سطح نامطلوبی قرار داشتند. میانگین و انحراف معیار تمایل به ترک خدمت پرستاران، 18/3 ± 76/8 بود که بیانگر سطح پایین و نزدیک به متوسط تمایل به ترک خدمت پرستاران بود. فرهنگ سازمانی همبستگی معکوس و معناداری با تمایل به ترک خدمت پرستاران داشت (362/0- = r، 01/0 = P). مولفه های رسالت و مشارکت، 13 درصد از پراکندگی تمایل به ترک خدمت پرستاران را تبیین کردند.
    نتیجه گیری
    فرهنگ سازمانی بر تمایل به ترک خدمت پرستاران در مراکز آموزشی و درمانی همدان، تاثیرگذار می باشد. ارتقاء و بهبود فرهنگ سازمانی با کاهش تمایل به ترک خدمت پرستاران موجب ارتقاء کیفیت خدمات و رسیدن به اهداف سازمانی می گردد. لذا پیشنهاد می شود مدیران در راستای ارتقای فرهنگ سازمانی مراکز آموزشی و درمانی اقدامات لازم را اتخاذ نمایند.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، تمایل به ترک خدمت، پرستاران
  • صدرا علی پور، المیرا اعزازی بجنوردی، مونا هنرمند دربادام، سحر موسوی، زهرا دشت بزرگی * صفحات 46-52
    مقدمه
    خیانت زناشویی مساله ای بسیار دردناک برای زوج ها و خانواده ها به ویژه برای زنان می باشد. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش تصویرسازی ارتباطی (ایماگوتراپی) بر دیدگاه درکی و بخشودگی زنان آسیب دیده خیانت زناشویی انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری همه زنان آسیب دیده خیانت زناشویی مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر اهواز در سال 1394 بودند. مجموعا 30 زن با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه همتا (هر گروه 15 نفر) جایگزین شدند. گروه مداخله 8 جلسه 90 دقیقه ای آموزش تصویرسازی ارتباطی دریافت کردند و گروه کنترل هیچ درمانی دریافت نکردند. همچنین هر دو گروه «پرسشنامه دیدگاه درکی» «Perspective Taking Questionnaire» و «پرسشنامه بخشودگی» «Forgiveness Questionnaire» را در مراحل پیش آزمون و پس آزمون تکمیل کردند که پایایی آن ها به روش آلفای کرونباخ اندازه گیری شد. داده ها با کمک نرم افزار اس پی اس اس نسخه 21 تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین گروه های آزمایش و کنترل در دیدگاه درکی و بخشودگی تفاوت معناداری وجود داشت. به عبارت دیگر، آموزش تصویرسازی ارتباطی به طورمعناداری باعث افزایش دیدگاه درکی (001/0 > P، 888/48 = F) و بخشودگی (001/0 > P، 847/30 = F) زنان آسیب دیده خیانت زناشویی شد.
    نتیجه گیری
    آموزش تصویرسازی ارتباطی (ایماگوتراپی) باعث افزایش دیدگاه درکی و بخشودگی زنان آسیب دیده خیانت زناشویی شد. بنابراین، به مشاوران و درمانگران استفاده از روش آموزش تصویرسازی ارتباطی برای بهبود ویژگی های روانشناختی (به ویژه دیدگاه درکی و بخشودگی) زنان آسیب دیده خیانت زناشویی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: آموزش تصویرسازی ارتباطی، دیدگاه درکی، بخشودگی، زنان، خیانت زناشویی
  • مظفر غفاری، محمد نریمانی *، سجاد بشرپور، نادر حاجلو صفحات 53-63
    مقدمه
    اختلال بدشکلی بدن، یکی از شایع ترین علل عمل زیبایی بدن است. مطالعه حاضر باهدف مقایسه اثربخشی آموزش هوش شخصی و بدنی بر علائم بدشکلی بدن متقاضیان عمل زیبایی، با کمک مدل های آمیخته انجام شد.
    روش کار
    روش پژوهش نیمه تجربی و با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری بوده است. نمونه آماری پژوهش 48 نفر از متقاضیان مراجعه کننده به مراکز عمل زیبایی بدن شهرستان تبریز در سال 1395 بودند که به روش تصادفی ساده در سه گروه 16 نفری (آموزش هوش شخصی، آموزش هوش بدنی و گروه گواه) قرار گرفتند. برای گردآوری داده ها از برای جمع آوری اطلاعات از «فرم کوتاه پرسشنامه هوش شخصی مایر» (Short Form Personal Intelligence Mayer )، «مقیاس هوش بدنی اندرسون» (Anderson’s Body Intelligence Scale ) و «پرسشنامه ارزیابی فراشناخت بدشکلی بدن» (Body Dysmorphic Metacognition Questionnaire ) استفاده شد. روایی و پایایی ابزارها در مطالعات گذشته بررسی شده است. داده ها با نرم افزار آماری اس پی اس اس نسخه 22 مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    آموزش های هوش شخصی و هوش بدنی، در کاهش علائم اختلال بدشکلی بدن متقاضیان عمل زیبایی بدن اثربخش بوده اند (8/3=F؛ 006/0>P)؛ اما بین اثربخشی این دو روش در بهبود علائم اختلال بدشکلی بدن متقاضیان عمل زیبایی بدن، تفاوت معنی دار مشاهده نشد (87/2- =F؛ 05/0
    نتیجه گیری
    هر دو روش درمانی در کاهش اختلال بدشکلی بدن متقاضیان عمل زیبایی موثر هستند؛ بنابراین، این درمان ها به منظور کاهش اختلال بدشکلی بدن متقاضیان عمل زیبایی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: هوش شخصی، هوش بدنی، اختلال بدشکلی بدن، عمل زیبایی، مدل های آمیخته
|
  • Kamelia Habibi, Khalil Alimohammadzadeh *, Hamid Hojjati Pages 1-7
    Introduction
    Low marital adjustment of the wives of veterans with post-traumatic stress disorder (PTSD) is one of the challenges in the families that needs further help. The aim of this study was to examine the effect of the group reality therapy on the coping of spouses of veterans suffering from PTSD in 2016.
    Methods
    In this quasi experimental study, 34 spouses of veterans with PTSD were selected and assigned into two groups of experimental and control (n = 17, each group) by simple random sampling. The group reality therapy intervention was performed in the experimental group for eight sessions (each session 90 minutes). To collect data, a demographic questionnaire and the “Lock-Wallace Marital Adjustment Test” were used. The validity and reliability of the test was determined in the previous study. Data were analyzed by the SPSS 16 software.
    Results
    The marital coping before the intervention in the experimental group was 64.76 ± 22.58 and in the control group was 64 ± 19.28; the difference was not significant (P = 0.91). However, after the marital adjustment intervention, the marital coping in the intervention group was 81.76 ± 22.59 and in the control group was 65.3 ± 21.71, which showed a significant difference (P = 0.039).
    Conclusions
    The group reality therapy can increase the coping level of spouses of veterans with PTSD. Therefore, using this method is suggested to enhance the coping level of spouses of veterans.
    Keywords: Group Reality Therapy, Coping, Spouses of Veterans, Post, Traumatic Stress Disorder
  • Fatemeh Hassanzadeh *, Zahra Sabzi, Elham Ahsanian, Hamid Hojjati Pages 8-14
    Introduction
    In the third millennium, internet plays an increasingly important role in adolescents’ life. The aim of this study was to determine the correlation between internet addiction and loneliness in adolescent in Golestan Province in 2016.
    Methods
    In this descriptive– correlational study, 384 high school students in the first and second grades were selected from schools of Golestan Province using random cluster sampling in 2016. Data were collected using a demographic questionnaire, Young Internet Addiction Scale and University of California, Los Angeles Loneliness Scale. The validity and reliability of the instruments were determined in the previous studies.Data were analyzed by the SPSS 21 software.
    Results
    From a total of 384 students, 77.3% had no internet addiction, 21.1% were at risk of internet addiction and 1.6% were internet addicted. Twenty percent of the study population had expressed feelings of loneliness higher than the average. The results of Spearman's correlation analysis showed a significant correlation between internet addiction and loneliness (P
    Conclusions
    Due to the positive correlation between loneliness and internet addiction in adolescents, it is recommended that parents and experts in education and health monitor teens’ behaviors to prevent internet addiction. It is possible to reduce Internet dependency by planning for loneliness or proper communication with parents and friendship with peers.
    Keywords: Internet Addiction, Adolescent, Loneliness
  • Somayeh Nouri *, Farideh Yaghmaei Pages 15-22
    Introduction
    Exercise is one of the behaviors that have a significant impact on human’s health. The aim of this study was to determine the factors related to the exercise in female athletes in Zanjan city during 2017-2018 based on the theory of reasoned behavior.
    Methods
    In this descriptive-correlational study, 140 female athletes in Zanjan city were selected by cluster-random sampling. The data collection instruments included a demographic data questionnaire and the Physical Activity Scale of Females Students, which contained 40 items in 5 sections. The face and content validity of the questionnaire were approved by 15 university lecturers and the reliability was measured by 15 athletes using the Cronbach's alpha and intra-group correlation method. The collected data were analyzed by SPSS 21 software.
    Results
    Results of this study showed a significant and negative relationship between the attitude towards exercise with the intention to do exercise (r = -0.24, P = 0.005) and doing the exercise (r = -0.25, P = 0.003). Also, there was a positive and significant relationship between the intention to do exercise and doing the exercise (r = 0.69, P = 0.001). Furthermore, there was a positive relationship between the subjective norms to do exercise and attitude towards the exercise (r = 0.28, P = 0.001).
    Conclusions
    The findings show a significant and negative relationship between attitudes towards exercise with intention to do exercise and doing exercise. Also, there was a positive and significant relationship between the intention to do exercise and doing exercise. There was also a positive relationship between the subjective norms about the exercise and attitudes towards the exercise. It is suggested to perform this study on females with different ages in the society.
    Keywords: Attitude, Subjective Norm, Physical Activity, Theory of Reasoned Behavior, Female Athletes
  • Marzihe Mosayebi, Fatemeh Alaee Karahroudy *, Maryam Rassouli, Malihe Nasiri Pages 23-29
    Introduction
    In pediatric wards with high stress levels, nurses with high professional self-concept can provide better care for the patients. This study aimed at determining the correlation between the occupational stress and professional self-concept among the pediatric nurses in teaching hospitals affiliated to Shahid Beheshti University of Medical Sciences in Tehran.
    Methods
    In this descriptive-correlational study, 165 pediatric nurses were selected from the teaching hospitals affiliated to Shahid Beheshti University of Medical Sciences in Tehran using the accessible sampling method. Data were collected using the demographic questionnaire, Expanded Nurse Stress Scale, and Nurse Self-concept Questionnaire. The content validity index of the instruments and their reliability were measured by the Cronbach's alpha (with 15 pediatric nurses) and test retest was measured after 10 days. Data were analyzed by the SPSS 24 software.
    Results
    Results showed that the total mean score of occupational stress in pediatric nurses was 137.22 ± 45.09 and the total mean score of professional self-concept in pediatric nurses was 231.09 ± 49.06. Moreover, there was a negative linear correlation between occupational stress and professional self-concept.
    Conclusions
    Due to the negative linear correlation between occupational stress and professional self-concept, it can be concluded that with the reduction of occupational stress in pediatric nurses, professional self-concept increases. Also, with increasing the self-concept, the occupational stress in pediatric nurses decreases. It is suggested that in the nursing management system, special attention should be paid to nurse's self-concept.
    Keywords: Occupational Stress, Self, Concept, Pediatric Nurse
  • Afsaneh Sabzevari Moghaddam *, Seyyed Alimohammad Mousavi, Razieh Jafari Jozani, Mohammad Azizi Fahliyani, Amin Ajalli Pages 30-36
    Introduction
    The theory of mind in healthy people is more profound than in patients with bipolar disorder. Better understanding of the mental states of others (the Theory of Mind) affects personality traits. The aim of the current study was to compare the Theory of Mind in bipolar patients and healthy individuals and its relationship with personality dimensions.
    Methods
    The research method was descriptive-comparative. The statistical population of the study consisted of all male and female patients with bipolar disorder admitted at Razi Psychiatric Hospital during the period of symptoms ablation. Twenty-nine patients with bipolar disorder were selected by convenience sampling and 30 normal patients were matched with the patient group in order to form the comparison group. To collect data, the "Reading the Mind in the Eyes Test"," Theory of Mind Picture Stories ", "Personality Five Factory Test" and "The Scale of Psychological Distress” questionnaires were used. The validity and reliability of the instruments were examined in previous studies. Data was analyzed using SPSS version 22 software.
    Results
    : People with bipolar disorder had defects in two cognitive and emotional dimensions of the theory of mind. During the period of decline, their symptoms were weaker than their healthy counterparts. The results of the correlation also showed that cognitive theory had a positive correlation with agreeableness (P = 0.56) and responsibility (P = 0.39), and a negative correlation with neuroticism (P = 0.35). However, the emotional mind approach was only positively correlated with extroversion (P = 0.052).
    Conclusions
    People with bipolar disorder have defects in two cognitive and emotional dimensions of the theory of mind, and in the period of decline, symptoms are also weaker than their healthy counterparts. Therefore, rehabilitation for improving this ability in this group of patients is suggested.
    Keywords: Bipolar Disorder, Theory of Mind, Five Personality Dimensions
  • Amir Sadeghi, Javad Mohseni Fard *, Jalal Poorolajal Pages 37-45
    Introduction
    There are different factors that could be effective on nurse's turnover intention. The purpose of this study was to determine the correlation between organizational culture and nurse's turnover intention at educational and therapeutic centers of Hamadan University of Medical Sciences.
    Methods
    This study was a descriptive-correlational research, which was done on 319 nurses using stratified proportional random sampling. The research instruments were a Demographic Questionnaire, “Denison Organizational Culture Questionnaire” and Cammann et al.’s “Turnover Intention Questionnaire”, the validity and reliability of which was measured by the content validity method and Cronbach's alpha. Data were analyzed by the Stata SE 11 software.
    Results
    The involvement component with Mean and SD (3.08 ± 0.55) was at a desirable level and other components were at a undesirable level. Nurses’ turnover intention with a Mean and SD of 8.76 ± 3.18 was at a low level and near the average. There was a reverse, medium, and significant correlation between organizational culture and nurses’ turnover intention (r = -0.362, P
    Conclusions
    Organizational culture was influential on the nurses’ turnover intention in educational and therapeutic centers of Hamadan University of Medical Sciences. Improving organizational culture by reducing nurses’ turnover intention enhanced quality of services and led to organizational goals attainment. Therefore, it is suggested for managers to take necessary measures in order to promote organizational culture of educational and therapeutic centers.
    Keywords: Organizational Culture, Turnover Intention, Nurses
  • Sadra Alipour, Elmira Ezazi Bojnourdi, Mona Honarmand Dorbadam, Sahar Moosavi, Zahra Dashtbozorgi * Pages 46-52
    Introduction
    Marital infidelity is a critical problem for couples and families, especially for females. This research aimed at determining the effectiveness of Imago Therapy training on perspective taking and forgiveness among females damaged by marital infidelity.
    Methods
    This semi-experimental study was conducted with a pre-test and post-test. The statistical population included all females damaged by marital infidelity that had referred to counseling centers of Ahvaz city during year 2015. In total, 30 females were selected by the convenience sampling method and were randomly assigned to 2 groups (each group with 15 individuals). The intervention group received Imago Therapy training for 8 sessions of 90 minutes. The control group, however, did not receive any treatment. Both groups completed the "Perspective Taking Questionnaire" and “Forgiveness Questionnaire” in the pre-test and post-test steps. The reliability of both questionnaires were determined by Cronbach's alpha. Data were analyzed by the SPSS 21 software.
    Results
    The findings showed a significant difference between the experimental and control groups on perspective taking and forgiveness. In this respect, Imago Therapy training significantly increased perspective taking (F = 48.888, P ≤ 0.001) and forgiveness (F = 30.847, P ≤ 0.001) in females damaged by marital infidelity (P
    Conclusions
    This study showed that Imago Therapy training increases perspective taking and forgiveness in females damaged by marital infidelity. Therefore, it is suggested for counselors and therapists to use this therapy to enhance psychological characteristics (especially perspective taking and forgiveness) of females damaged by marital infidelity.
    Keywords: Imago Therapy, Perspective Taking, Forgiveness, Women, Marital Infidelity
  • Mozafar Ghaffari, Mohammad Narimani *, Sajjad Basharpoor, Nader Hajlo Pages 53-63
    Introduction
    Body dysmorphic disorder, is one of the most common causes of cosmetic surgery. The aim of this research is to compare the effectiveness of personal intelligence and body intelligence training on the symptoms of body dysmorphic disorder in cosmetic surgery applicants with mixed models.
    Methods
    This study is semi-experimental study which was conducted through pre-test, posttest and follow-up. Statistical samples of the present study consisted of 48 applicants who referred to Tabriz cosmetic surgery centers in 2016. Samples were randomly divided in to three groups of 16 (personal intelligence, body intelligence training groups and control groups). For collecting data, “Mayer’s Personal Intelligence”, “Anderson’s Body Intelligence”, and “Body Dysmorphic Metacognition Questionnaire (BDMÇQ)” Were used. The validity and reliability of the questionnaires were confirmed in the previous studies. The data was analyzed with SPSS.22 statistical software.
    Results
    Results shows that the personal intelligence and the body intelligence training have significant effects on decreasing the body dysmorphic disorder in the cosmetic surgery applicants (F= 3.8; P0.05).
    Conclusions
    Both of the therapeutic methods are effective in reducing body dysmorphic disorder in cosmetic surgery. Therefore, it is recommended that these therapies can be used to reduce body dysmorphic disorder in cosmetic surgery.
    Keywords: Personal intelligence, Body intelligence, Body dysmorphic disorder, Cosmetics, surgery, Mixed models