فهرست مطالب

مدیریت ارتقای سلامت - سال ششم شماره 2 (پیاپی 24، فروردین و اردیبهشت 1396)

نشریه مدیریت ارتقای سلامت
سال ششم شماره 2 (پیاپی 24، فروردین و اردیبهشت 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/02/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مسعود خداویسی، علی اصغر جعفری، افسر امیدی*، قدرت الله روشنایی صفحات 1-7
    مقدمه
    یکی از مشکلات عمده کارمندان کم تحرکی است. این مطالعه با هدف تعیین همبستگی فعالیت بدنی و عوامل پیش بینی کننده آن براساس «الگوی ارتقاء سلامت پندر» در کارکنان بیمه استان همدان در سال 1395 انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی- همبستگی با مشارکت 220 نفر از کارمندان اداره بیمه سلامت و آتیه سازان استان همدان در سال 1395 انجام شد. نمونه ها به صورت نمونه گیری آسان و در دسترس انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه اطلاعات «جمعیت شناختی»، «پرسشنامه بین المللی فعالیت بدنی» (International Physical Activity Questionnaire) و «مقیاس سازه های الگوی ارتقاء سلامت پندر» (Pender''s Health Promotion Model Scale) جمع آوری شد. داده ها به کمک نرم افزار اس پی اس اس نسخه 16 مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    کارکنان از نظر وضعیت فعالیت بدنی، به سه دسته تقسیم شدند. 5/19 درصد دارای فعالیت بدنی کم (43 نفر)، 4/46 درصد متوسط (102 نفر) و 1/34 درصد شدید (75 نفر) دارد. وضعیت فعالیت بدنی کارکنان با مشخصات جنس، تحصیلات، درآمد، و نحوه تردد به محل کار همبستگی معنی داری وجود دارد (05/0 > P). همچنین بین فعالیت بدنی افراد مورد پژوهش با همه الگو بجز «سازه احساس منفی مرتبط با فعالیت بدنی» همبستگی معنی داری دیده شد (01/0 > P).
    نتیجه گیری
    اکثریت کارکنان بیمه سلامت و آتیه سازان، فعالیت بدنی در حد متوسط و شدید داشتند و بین فعالیت بدنی افراد و اکثر سازه های الگوی پندر همبستگی معنی داری مشاهده شد. توصیه می شود از نتایج این مطالعه برای توسعه و افزایش سطح فعالیت بدنی در کارکنان سایر ادارات به کار گرفته شده و آموزش رفتارهای ارتقاءدهنده سلامت در دستور کار مدیران ادارات قرار گیرد.
    کلیدواژگان: همدان، الگوی ارتقاء سلامت پندر، فعالیت بدنی، کارکنان
  • بی بی نجمه عبادی، ابوالفضل ره گوی*، محمد علی حسینی، مسعود فلاحی خشکناب، اکبر بیگلریان صفحات 8-13
    مقدمه
    سلامت معنوی و امیدواری از عوامل مهم سلامت می باشند. این پژوهش با هدف، تعیین همبستگی سلامت معنوی با امیدواری در دانشجویان پرستاری دانشگاه های علوم پزشکی و آزاد اسلامی شهر یزد در سال 1394 انجام شد.
    روش کار
    این پژوهش از نوع مطالعات توصیفی-همبستگی بوده که در دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی و آزاد شهر یزد در سال 1394 انجام شد. روش نمونه گیری در این پژوهش از نوع تمام شماری بوده و تعداد نمونه معادل کل جامعه (550 نفر) بود. سلامت معنوی با «مقیاس سلامت معنوی الیسون» (Ellison''s Spiritual Well- Being Scale، SWBS) « بر اساس سه بعد شناختی، عواطف، کنش و امیدواری با “مقیاس امید بزرگسالان اشنایدر» (Snyder''s Adult Hope Scale، AHS) « اندازه گیری شد. روایی و پایایی پرسشنامه ها در مطالعات قبلی بررسی شده است. داده ها با نرم افزار اس پی اس اس نسخه 18 تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین نمره سلامت معنوی و امیدواری در دانشجویان دانشگاه آزاد به ترتیب (03/16 ± 04/95، 80/6 ± 19/43) و در دانشجویان علوم پزشکی به ترتیب (95/13 ± 14/98، 78/6 ± 12/45) به دست آمد. سلامت معنوی دانشجویان با امیدواری همبستگی مثبت و معنا داری داشت. شدت همبستگی سلامت معنوی با امیدواری در دانشجویان دانشگاه آزاد و علوم پزشکی با ضریب همبستگی پیرسون به ترتیب برابر (71/0=r، 001/0 > P) و (78/0=r، 001/0 > P) برآورد گردید. تمامی ابعاد سلامت معنوی با امیدواری همبستگی مثبت و معنادار داشت. بیشترین همبستگی را بعد عواطف و کمترین ارتباط را بعد کنش به خود اختصاص داد.
    نتیجه گیری
    سلامت معنوی و امیدواری دانشجویان پرستاری در هر دو دانشگاه بالاتر از سطح متوسط بود و سلامت معنوی با امیدواری همبستگی مثبت و معنا داری داشت. بنابراین، برنامه ریزی در راستای ارتقای سلامت معنوی دانشجویان برای افزایش امیدواری آنان پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: سلامت معنوی، امیدواری، دانشجویان پرستاری
  • علیرضا قاسمی زاد *، وحید نیاکان، کامران محمد خانی صفحات 14-19
    مقدمه
    توجه سازمان ها به سلامت سازمانی باعث بقاء و موفقیت آنان می گردد. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین همبستگی سلامت سازمانی با فرسودگی شغلی و بهره وری پرستاران سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت ماهشهر صورت گرفت.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش را کل پرستاران بهداشت و درمان نفت ماهشهر (250 نفر) تشکیل می داد که که 150 نفر از آن ها به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. برای سنجش سلامت سازمانی از «پرسشنامه سلامت سازمانی لوی» (Lowe Organizational Health Questionnaire)، «سیاهه فرسودگی مسلش» (Maslach Burnout Inventory) و «پرسشنامه بهره روی هرسی و گلد اسمیت »(Heresy & Goldsmith’s Productivity Questionnaire) استفاده شد. روایی پرسشنامه ها با استفاده از 10 نفر خبرگان دانشگاهی و پایایی پرسشنامه ها به روش آلفای کرونباخ با 30 نفر از افراد نمونه اندازه گیری شد. داده ها با نرم افزار اس پی اس اس نسخه 21 تحلیل شد.
    یافته ها
    بین سلامت سازمانی و بهره وری سازمانی همبستگی مثبت و معنی داری وجود داشت (60/0 = r، 0 01/0 > P). همچنین بین سلامت سازمانی و فرسودگی شغلی پرستاران همبستگی معکوس و معنی داری بدست آمد (38/0- = r، 0 01/0 > P).
    نتیجه گیری
    بین سلامت سازمانی و بهره وری همبستگ مثبت و بین سلامت سازمانی و فرسودگی شغلی همبستگی معکوس بدست آمد. پیشنهاد می شود مسئولین با ایجاد روابط و تعاملات اجتماعی و برنامه های مداخله ای سلامت سازمانی را تقویت نمایند.
    کلیدواژگان: سلامت سازمانی، بهره وری شغلی، فرسودگی شغلی، سازمان، پرستاری
  • حسین جناابادی، محمود رضا میری، پرویز رضا میرلطفی* صفحات 20-25
    مقدمه
    پرستاران زمان زیادی را به فعالیت و مراقبت از بیمار می پردازند. اعتیاد به کار می تواند مشکلات منفی روانی و جسمی بسیاری را بدنبال داشته باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین همبستگی بین اعتیاد به کار با تنش شغلی و فرسودگی شغلی پرستاران انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی- همبستگی است که به روش نمونه گیری تصادفی-طبقه ای تعداد 350 پرستار شاغل در بیمارستان های آموزشی شهر زاهدان در سال 1393 مورد مطالعه قرار گرفتند. داده ها با استفاده از «پرسشنامه اعتیاد به کار» (Workaholism Questionnaire)، «پرسشنامه تنش زا های شغلی» (Job Stressors Questionnaire) و «سیاهه فرسودگی ماسلاچ» (Maslach Burnout Inventory) جمع آوری گردید. روایی و پاپایی ابزارها در مطالعات داخل کشور تایید شده است. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری اس پی اس اس نسخه 17 انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین نمره اعتیاد به کار با تنش شغلی (715/0 = r، 001/0 > P) و فرسودگی شغلی (73/0 = r، 001/0 > P) پرستاران همبستگی مثبت و معنی داری وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون همزمان نیز نشان داد که مولفه اعتیاد به کار توان پیش بینی تنش شغلی و نیز فرسودگی شغلی پرستاران را دارند (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    بین اعتیاد به کار، تنش شغلی و فرسودگی شغلی پرستاران همبستگی مثبت و مستقیم وجود دارد. پیشنهاد می شود با برگزاری کلاس های آموزشی پرستاران با پدیده اعتیاد به کار، تنش، فرسودگی شغلی و نحوه کنترل آن ها آشنا شوند.
    کلیدواژگان: اعتیاد به کار، تنش، فرسودگی شغلی، پرستاران
  • طیبه صمدپور املشی*، ایران قاسمی صفحات 26-33
    مقدمه
    مشکلات تغذیه ای یکی از مسائل مهم بهداشتی در کشورهای در حال توسعه است که می تواند زمینه ساز عفونت های مختلف باشد. هدف این پژوهش، تعیین همبستگی وضعیت تغذیه ای کودکان 6 -2 ساله مبتلابه بیماری های عفونی و علل بستری در بخش اطفال می باشد.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی-همبستگی بود که به مدت یک سال به روش نمونه گیری در دسترس بر روی 390 کودک 6 -2 ساله بستری در بخش اطفال) بخش عمومی) بیمارستان آیت الله موسوی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهر زنجان انجام شد. داده ها از طریق فرم جمع آوری اطلاعات که روایی صوری آن توسط کارشناسان تایید شده، جمع آوری شد. اندازه گیری قد و وزن با ترازوی سگا و با دقت 50 گرم و با حداقل لباس و قد بدون کفش با دقت 1/0 سانتی متر اندازه گیری شد. شاخص های کم وزنی، کوتاه قدی و لاغری با استفاده از منحنی مرجع مرکز ملی آمار بهداشت (NCHS، National Center for Health Statistics)، که از طرف سازمان جهانی بهداشت و مرکز کنترل بیماری ها (CDC، Centers for Diseases Control) به عنوان مرجع پذیرفته شده است، تعیین شد. داده ها با نرم افزار اس پی اس اس نسخه 16 تحلیل شد.
    یافته ها
    390 کودک مورد مطالعه، از نظر شاخص کم وزنی، 4/45 درصد دچار کم وزنی بودند. از نظر شاخص کوتاهی قد، 8/54 درصد کوتاهی قد داشتند. از نظر شاخص لاغری، 8/32 درصد لاغری داشتند. بین علت بستری کودکان (عفونت های گوارشی، عفونت های تنفسی و ادراری) و شاخص های کم وزنی، کوتاهی قد و لاغری ارتباط وجود داشت.
    نتیجه گیری
    بین عفونت های گوارشی، عفونت های تنفسی و ادراری و شاخص های کم وزنی، کوتاهی قد و لاغری همبستگی وجود دارد. پیشنهاد می شود که تمام کودکان بستری مبتلا به بیماری های عفونی از نظر شاخص های کم وزنی، کوتاهی قد و لاغری مورد ارزیابی قرار گیرند.
    کلیدواژگان: وضعیت تغذیه ای، کودکان 6 - 2 ساله، بیماری های عفونی، بخش اطفال
  • مهتا اسکندرنژاد *، لیلا فتح زاده صفحات 34-42
    مقدمه
    فعالیت بدنی و ورزش درکاهش نارضایتی از تصویربدنی وشاخص توده بدنی نقش دارد. هدف از این پژوهش، تعیین اثر تمرین ایروبیک بر نگرانی از تصویر ذهنی بدن، بحران هویت و شاخص توده بدن، در دختران نگران از تصویر ذهنی بدن می باشد.
    روش کار
    روش پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون - پس آزمون بود. جامعه آماری شامل همه دختران دانش آموز مقطع متوسطه شهر تبریز در سال 1394 بودند، که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و پس از تکمیل « پرسشنامه نگرانی از تصویربدنی (Body Image Concern Inventory) نفر از دانش آموزان با نمره بالا در نارضایتی از تصویر بدنی انتخاب، سپس پرسشنامه »اطلاعات شخصی« و »هویت شخصی احمدی« (Ahmadi Personal Identity Questionnaire) که روایی سازه و پایایی آن ها در مطالعات پیشین گزارش شده است، در اختیار آنها قرار گرفت. پس از آن به مدت دوازده جلسه در ورزش ایروبیک شرکت کردند. در نهایت پس آزمون »هویت شخصی احمدی« و »پرسشنامه نگرانی از تصویربدنی« اجرا شد. داده ها با استفاده از نرم افزاراس پی اس اس نسخه 23، تحلیل شد.
    یافته ها
    بین نمرات پیش آزمون متغیرهای نارضایتی از تصویربدنی، بحران هویت و شاخص توده بدن با نمرات پس آزمون این متغیرها براساس نتایج آزمون t وابسته تفاوت معنی داری مشاهده شد (001/0 ≥ P). نمرات پس آزمون تصویربدنی (03/0 ≥ P، 3/0 = r) و بحران هویت (02/0 ≥ P، 3/0 = r) با تغییرات شاخص توده بدن همبستگی منفی در سطح معنی داری کمتر از 05/0 نشان دادند. نهایتا به ازای هر واحد تغییر در تغییرات شاخص توده بدن میزان تصویربدنی و بحران هویت هر کدام 3/0- واحد افزایش می یابد.
    نتیجه گیری
    اثر مشارکت در یک دوره فعالیت ورزشی ایروبیک، سبب کاهش شاخص توده بدنی، نگرانی از تصویر بدنی و بحران هویت در میان دانش آموزان مورد مطالعه شد. لذا تشویق و افزایش مشارکت دختران در فعالیت ورزشی برای بهبود در هویت و رضایت از تصویر بدنی در سنین نوجوانی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: شاخص توده بدنی، تصویر ذهنی بدنی، بحران هویت، ورزش ایروبیک، دختران
  • بهروز قربان زاده*، بهلول قربانیان، یوسف یاوری، مریم لطفی، مهرنوش شمیری، فرزانه رازمندی، بهزاد شالچی صفحات 43-49
    مقدمه
    اعتیاد به مواد یکی از مهمترین مشکلات و بیماری های قرن حاضراست و توجه به مسئله اعتیاد در جامعه از اهمیت زیادی برخوردار است. هدف پژوهش حاضر تعیین تاثیر فعالیت بدنی بر شاخص توده بدن و برخی ویژگی آمادگی جسمانی در زنان معتاد بود.
    روش کار
    در این مطالعه شبه تجربی 30 نفر از زنان معتاد از بین کمپ های ترک اعتیاد شهر تبریز به صورت تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. آن ها بر اساس سن و قد در دو گروه فعالیت بدنی و گروه کنترل قرار گرفتند. برنامه ورزش هوازی به صورت 24 جلسه و هر هفته سه جلسه و هر جلسه 60 دقیقه انجام گرفت. قبل از شروع جلسات پیش آزمون و در پایان آخرین جلسه و پس آزمون که شامل اندازه گیری شاخص توده بدنی (وزن/قد 2)، ویژگی آمادگی جسمانی (حداکثر اکسیژن مصرفی (آزمون راکپورت)، قدرت عضلانی (دینامومتر)، استقامت عضلانی (دراز و نشست و بارفیکس اصلاح شده)، چابکی (دو 9×4) و انعطاف پذیری (آزمون خمش به جلو) اجرا شد. داده ها با نرم افزار اس پی اس اس نسخه 21 تحلیل شد.
    یافته ها
    درگروه فعالیت بدنی شاخص توده بدنی با (026/0 = P) و ویژگی آمادگی جسمانی شامل حداکثر اکسیژن مصرفی (004/0 = P)، قدرت عضلانی (048/0 = P)، استقامت عضلانی (001/0 = P)، چابکی (019/0 = P) و انعطاف پذیری (006/0 = P) نسبت به گروه کنترل بهبود یافته است.
    نتیجه گیری
    فعالیت بدنی آمادگی مرتبط با تندرستی زنان معتاد را بهبود بخشید. پیشنهاد می شود فعالیت بدنی در برنامه مرکز ترک اعتیاد قرار گیرد تا نتایج بهتری در رابطه با سلامت جسمانی معتادین به ثمر رسد.
    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، شاخص توده بدنی، ویژگی آمادگی جسمانی، زنان معتاد
  • لیلا رفیقی، سید حجت زمانی ثانی *، مهدی بشیری، زهرا فتحی رضایی صفحات 50-58
    مقدمه
    فعالیت بدنی ارتباط تنگاتنگی با مزایای متنوع جسمانی و روانی دارد که بر کیفیت و رضایت از زندگی تاثیر می گذارند. هدف این مطالعه تعیین روابط بین فعالیت بدنی و رضایت از زندگی در زنان به روش تحلیل مسیر بود.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی-همبستگی، 200 نفر از زنان شرکت کننده در کلاس های ایروبیک و پیلاتس شهرستان تبریز و میانه، «پرسشنامه فعالیت بدنی بک» (Baecke Physical Activity Questionnaire)، «پرسشنامه خودکارآمدی ورزشی» (Sport Self-efficacy Questionnaire)، «مقیاس رضایت از زندگی» (Satisfaction with Life Scale) و نسخه «کوتاه پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت» (World Health Organization Quality of Life Questionnaire- BREF (WHOQOL-BERF را تکمیل کردند. روایی و پایایی پرسشنامه ها در مطالعات قبلی مورد تایید قرار گرفته است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده نرم افزار اس پی اس اس نسخه 23 و آموس 20 انجام شد.
    یافته ها
    رابطه معناداری بین فعالیت بدنی و خودکارآمدی، بین خودکارآمدی و سلامت روانی، بین خودکارآمدی و سلامت جسمانی، بین سلامت روانی و سلامت جسمانی، بین رضایت از زندگی و سلامت روانی و بین رضایت از زندگی و سلامت جسمانی زنان شرکت کننده در کلاس های ایروبیک و پیلاتس وجود دارد (53/0 ≥ r ≥ 14/0). همچنین مدل تحلیل مسیر به دست آمده از روابط بین فعالیت بدنی، خودکارآمدی، سلامت جسمانی، سلامت روانی و رضایت از زندگی به خوبی تبیین شد (087/0 = RMSEA، 95/0 = NFI، 97/0 = CFI و 98/0 = GFI).
    نتیجه گیری
    ورزش های ایروبیک و پیلاتس اثرات مثبتی روی خودکارآمدی و در نتیجه بهبود وضعیت سلامت روانی و جسمانی داشتند که در نهایت منجر به افزایش رضایت از زندگی در زنان شد. ترغیب زنان به منظور شرکت بیشتر در فعالیت های مذکور برای رضایت از زندگی آنان پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، فعالیت حرکتی، خودکارآمدی، سلامت روانی
|
  • Masood Khodaveisi, Aliasghar Jafari, Afsar Omidi *, Ghodratallah Roshanaei Pages 1-7
    Introduction
    Physical inactivity is a major problem in employees. Aim of this study is to determine the correlation between physical activities and "Pender's Health Promotion Model” factors in employees of Health Insurance and Atyeh Sazan insurance in the Hamadan province in 2016.
    Methods
    In this descriptive-correlation study, 220 employees of the Department of Health insurance and Atyeh of the Hamadan province are selected through convenience sampling method. Data is collected by "demographic information", "International Physical Activity Questionnaire" and “Pender’s Health Promotion Model Scale". Data is analyzed using SPSS.16.
    Results
    The physical activity of participants are divided into three categories. 19.5 percent of the sample have low (n = 43), 46.4 percent have average (n = 102) and 34.1% have severe (n = 75) physical activity. There is a significant correlation between physical activity status and sex, education, income, and access to work (P
    Conclusions
    The majority of the participants have moderate and severe physical activities. In addition, the correlation between physical activity and all construct of the model is significant.
    Keywords: Hamadan, Pender's Health Promotion Model, Physical Activity, Employee
  • Bibi Najmah Ebadi, Abolfazl Rahgoi *, Mohammad Ali Hosseini, Masoud Fallahi Khoshknab, Akbar Biglarian Pages 8-13
    Introduction
    The spiritual well- being and hope are important factors of health. The aim of this study is to determine the correlation between spiritual well-being and hope among nursing students of medical sciences university and Islamic Azad university of Yazd.
    Methods
    This descriptive-correlational study is conducted among nursing students in Yazd. The sample of this study consists of 550 nursing students (by census sampling) of medical science and Islamic Azad University of Yazd. The data is collected via two questionnaires. First is the “Ellison's Spiritual Well-Being Scale” with three dimensions of cognition, emotion, and action. Second is the “Snyder's Adult Hope Scale”. Previous studies have confirmed validity and reliability of these scales. Data is analyzed by SPSS. 18.
    Results
    The mean and standard deviation of spiritual well-being and hope in nursing students are 95.04 ± 16.03 and 43.19 ± 6.80 at Azad Medical University and 98.14 ± 13.95 and 45.12 ± 6.78 at Yazd Medical University, respectively. Results show a significant positive correlation between spiritual well-being and hope of students. The correlation coefficients between spiritual well-being and hope of Islamic Azad University and Yazd University of Medical Sciences are r = 0.71, and P
    Conclusions
    The spiritual well-being and hope of nursing students at both universities are above average. Moreover, there is a significant positive correlation between spiritual well-being and hope of students in both universities. Consequently, it is suggested to plan toward enhancing the spiritual well-being and increase in nurses’ hope.
    Keywords: Spiritual Well- Being, Hope, Students Nursing
  • Alireza Ghasemizad *, Vahid Niyakan, Kamran Mohammadkhani Pages 14-19
    Introduction
    The survival and success of organizations can result in organizational health. The aim of this research is to determine the correlation of organizational health with job burnout and productivity in Mahshahr Petroleum Industry Health Organization Nurses in Iran in 2015.
    Methods
    This research is a descriptive–correlational study. The participants are 150 nurses who are working in the health centers affiliated to the Mahshahr Petroleum industry health organization. "Lowe’s Organizational Health Questionnaire”, “Maslach Burnout Inventory” and “Hersey and Goldsmiths’ Productivity Questionnaire” are used to collect data. The Content validity and reliability are measured by 10 academic experts and 30 participants. Data is analyzed by SPSS 21.
    Results
    Results show a significant correlation between organizational health and organizational productivity (r = 0.60, P
    Conclusions
    There is a significant correlation between organizational health and organizational productivity and a significant negative correlation between organizational health and job burnout. Therefore, it is recommended that top managers, promote organizational health by establishing human relationships, social interaction and intervention programs.
    Keywords: Professional Efficiency, Burnout, Organizational, Environmental Health, Nursing
  • Hossein Jenaabadi, Mahmood Reza Miri, Parviz Reza Mirlatifi * Pages 20-25
    Introduction
    Nurses dedicate a lot of time to their job and patients’ care. In this respect, workaholism can create negative psychological and physical problems. The aim of the present study is to determine the correlation of workaholism with job stress and job burnout in nurses.
    Methods
    This study is a descriptive-correlational research in which 350 nurses that work in the teaching hospitals of the city of Zahedan are selected based on stratified-random sampling in 2015. The data is collected using “Workaholism Questionnaire”, “Job Stressors Questionnaire”, and “Maslach Burnout Inventory”. Validity and reliability are confirmed in previous studies. The data is analyzed by SPSS.17.
    Results
    There is a significant and positive correlation between workaholism with work stress (r = 0.715, P
    Conclusions
    This study indicate that there is a positive and direct correlation of workaholism, work-related stress, and professional burnout in nurses. In order to familiarize nurses with the phenomena of workaholism, work-related stress, and job burnout and to control them, it is recommended to offer training courses.
    Keywords: Workaholism, Stress, Burnout Professional, Nurses
  • Tayyebeh Samadpour Amlashi *, Iran Ghasemi Pages 26-33
    Introduction
    Nutritional problems are one of the most important health problems in developing countries that could develop various infections. The aim of this study is to determine the correlation of nutritional status of 2-6 year old children with infectious disease and causes of hospitalization.
    Methods
    In this descriptive study, 390 children between 2 to 6 year old hospitalized in pediatrics ward of Ayatollah Mousavi Hospital of Zanjan University of Medical Sciences were selected by convenience sampling. The data was collected using the data collection form. The form is validated by content validity method. The height and the weight are measured by calibrated standard equipment. The height is measured with an accuracy of 1.0 cm without shoes and the weight is evaluated using the Sega scale with an accuracy of 50 g with minimal clothing. The underweight, stunting and wasting indexes are determined using NCHS (National Center for Health Statistics) CDC (Centers for Diseases Control)/WHO standards. Data is analyzed by SPSS16.
    Results
    Among the 390 children, 45.4% of children were underweight, 54.8% were stunting, and 32.8% were wasted. As such the hospitalization for children (urinary, respiratory, gastrointestinal infections) is related to their underweight, stunting and wasting problems.
    Conclusions
    There is a correlation between urinary, respiratory, gastrointestinal infections and underweight, stunting and wasting. It is suggested that all hospitalized children with infectious diseases should be evaluated with respect to their underweight, stunting and wasting status.
    Keywords: Nutritional Status, Children 2-6 Year, Infectious Diseases
  • Mahta Eskandarnejad *, Leila Fathzadeh Pages 34-42
    Introduction
    Physical activity and exercise play a role in reducing body image dissatisfaction and body mass index. The aim of this study is to determine the effect of aerobic exercises on body image concern, identity crisis and BMI modification, in girls with body image concern.
    Methods
    The study is a quasi-experimental with pre and post -test. The study population included all high school girls in Tabriz whom were selected by convenience sampling and filed "Body Image Concern Inventory". 52 of the students with high scores on body image dissatisfaction is selected. Then the “Personal Data Questionnaire” and “Ahmadi Personal Identity Questionnaire”, of which the construct validity and reliability have been reported in pervious study is used in collecting data. The sample students participated in the aerobic exercise for twelve sessions. Finally the post-test is completed and Data are analyzed with SPSS.23.
    Results
    There is a significant difference between pre-test and post-test variables; dissatisfaction with body image, identity crisis and BMI (P
    Conclusions
    Participation aerobic exercises can reduce BMI, concern of body image and crisis of identity in students. Therefore, to enhance the body image dissatisfaction, crisis of identity and body mass index, it is suggested to encourage and increase the participation of adolescents in sport activities.
    Keywords: Body Mass Index, Body Image, Identity Crisis, Aerobic Fitness Training, Girls
  • Behrouz Ghorbanzadeh *, Bohlol Ghorbanian, Yosef Yavari, Maryam Lotfi, Mehrnoosh Shamiry, Farzaneh Razmandi, Behzad Shalchi Pages 43-49
    Introduction
    Addiction is considered as one of the main problems / diseases of the current century that has created global concern and solving this problem seems to be vital nowadays. The aim of present study is to determine the effect of physical activity on body mass index (BMI) and some physical fitness factors in addicted women.
    Methods
    In this quasi-experimental study, 30 addicted women are selected by multistage random method from one of drug disposal centers in Tabriz. These participants were divided into two groups of physical activity and control group according to their age and height. Physical activity were hold in 24 sessions, three sessions per week and each session was 60 minutes. Pre-test was done before the start of training and post-test at the end of the last session that included measurement of BMI (weight/height2) fitness factors (vo2 max (Rockport test), muscular strength (Dynamometer), muscular endurance (Curl-Up and Modified Pull-Up), agility (4×9 run) and flexibility (Sit and Reach). The data has been analyzed by SPSS 21.
    Results
    To compared with the control group, in the physical activity group BMI (P ₌ 0.026) and fitness factors including of vo2 max (P ₌ 0.004), muscular strength (P₌ 0.048), muscular endurance (P ₌ 0.001), agility (P ₌ 0.019), and flexibility (P ₌ 0.006) had significant improvements (P ≤ 0.05).
    Conclusions
    Physical activity improves health related fitness factors in addicted women. Therefore, physical activity in addicted women’s centers to prompt physical health is suggested.
    Keywords: Physical Activity, Body Mass Index, Physical Fitness Factors, Addicted Women
  • Leila Rafighi, Seyed Hojjat Zamani Sani *, Mahdi Bashiri, Zahra Fathirezaie Pages 50-58
    Introduction
    Physical activity is associated with diverse physical and psychological benefits that influence the quality of life. The aim of this study is to determine the relationship between physical activity and life satisfaction of women using path analysis model.
    Methods
    In this descriptive -correlational study, 200 women who participate in aerobics and Pilates classes in Tabriz and Miyaneh completed the “Baecke Physical Activity Questionnaire”, “Sport Self-efficacy Questionnaire”, “Satisfaction with Life Scale” and “World Health Organization Quality of Life Questionnaire”- BREF. Data is analyzed using SPSS. 23 and Amos 20.
    Results
    Results show a significant relationship between physical activity and self-efficacy, self-efficacy and mental health, self-efficacy and physical health, mental health and physical health, life satisfaction and mental health; life satisfaction and physical health among women participating in aerobics and Pilates classes (0.14 ≤ r ≤ 0.53). Moreover, the path analysis model extracted from the relationships among physical activity, self-efficacy, physical; mental health and life satisfaction model was comprehensively explained (RMSEA = 0.087, NFI = 0.95, CFI = 0.97 and GFI = 0.98).
    Conclusions
    This study indicate that aerobics and Pilates classes had positive effect on self-efficacy and thereby improving mental and physical health status of women. This ultimately enhanced the life satisfaction among women. As such, to improve the life satisfaction, it is suggested to encourage women to participate more in physical activities specially aerobics and Pilates classes.
    Keywords: Quality of Life, Motor Activity, Self-Efficacy, Mental Health