فهرست مطالب

نشریه مدیریت ارتقای سلامت
سال هفتم شماره 5 (پیاپی 33، مهر و آبان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/08/06
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پریسا عطایی دیزجی ، مهدی رهگذر، عنایتاللهبخشی ، امین شاهرخی صفحات 1-6
    مقدمه
    تشنج یک اختلال نورولوژیکی در کودکان است. کودکانی که حداقل یک بار بیماری تشنج را در 16 سال اول زندگی تجربه کرده اند. مطالعه حاضر با هدف تعیین برخی عوامل خطر طول زمان تا عودهای مکرر تشنج در کودکان با استفاده از تابع مفصل حاشیه ای پارامتری با رویکرد بیزی انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی- طولی، اطلاعات مندرج در پرونده 300 کودک که بین سال های 1393 تا 1395 در 4 بیمارستان به علت عود بیماری تشنج پذیرش شده بودند، جمع آوری گردید. زمان های تشنج کودکان پس از هر بار مراجعه به این مراکز درمانی ثبت شد و زمان های بین پیشامدهای عود متوالی تشنج محاسبه گردید. برای مدلسازی زمان تا عودهای مکرر تشنج در کودکان، توزیع توام تابع مفصل حاشیه ای پارامتری وایبل کلایتون بر داده ها برازش داده شد و با رویکرد بیزی تحلیل گردید. از نرم افزارهای WinBugs و R نسخه 3. 4. 1 برای تحلیل داده ها استفاده گردید.
    یافته ها
    0/15 درصد از کودکان هنگام تشنج تب داشتند و 3/64 درصد از این کودکان حداقل یک بار به دلیل عود تشنج در بیمارستان بستری بوده اند. 6/74 درصد برای تشنج دارو مصرف می کردند. 0/25 درصد از مادران این کودکان زایمان سخت داشتند. نتیجه آزمایش الکترولیتی 0/40 درصد نرمال بود. 0/27 درصد سابقه خانوادگی تشنج داشتند و 4/78 درصد از این کودکان دارای وضعیت تکاملی نرمال بودند. بازه اطمینان 95% برای پارامتر وابستگی (پارامتر مفصل) در مدل تابع مفصل حاشیه ای پارامتری وایبل کلایتون پایه برابر (434/0، 217/0) برآورد شد. متغیرهای سابقه بستری در بیمارستان و مصرف دارو دارای رابطه معنی دار بودند.
    نتیجه گیری
    بین زمان های پیشامدهای عود متوالی تشنج کودکان همبستگی وجود داشت. پیشنهاد می شود پزشکان برای انجام مراحل بالینی، عوامل مصرف دارو و سابقه بستری در بیمارستان را که جزء عوامل مرتبط با عودهای مکرر تشنج در کودکان هستند، مورد توجه قرار دهند.
    کلیدواژگان: زمان تا عودهای مکرر تشنج کودکان، تابع مفصل، حاشیه ای پارامتری، رویکرد بیزی
  • طاهره عباسی اصل، مسعود کریملو، زهره رستمی، سمانه حسین زاده * صفحات 8-13
    مقدمه

    پیوند کلیه کاراترین درمان بیماری مرحله نهایی کلیه و بقای پیوند یکی از چالش های مهم آن است. سطح نشانگرزیستی کراتینین می تواند پیش بینی کننده زمان رد پیوند باشد. هدف این مطالعه تعیین همبستگی کراتینین و عوامل دیگر با بقا پیوند کلیه از طریق مدل توام طولی و بقا می باشد.

    روش کار

    مطالعه به صورت توصیفی-همبستگی و بررسی 165 گیرنده پیوند کلیه بالای 18 سال طی سال های 1385 الی 1395 انجام شده است. اطلاعات از پرونده بیمار در بیمارستان و نزد متخصص کلیه و مجاری ادرار جمع آوری گردید. کراتینین در مدت درمان بعد از عمل و فاصله زمانی بین جراحی تا رد پیوند به ترتیب به عنوان پاسخ های طولی و بقا در مدل وارد شدند. مدل در نرم افزار آماری R برازش شد.

    یافته ها

    همبستگی مثبت و معنی داری بین سطح کراتینین و خطر رد پیوند حاصل شد (05/0 > P،7/0 = α). به ازای یک واحد افزایش در کراتینین، خطر رد پیوند حدود دو برابر می شود. عوامل مرتبط با افزایش کراتینین عبارتند از دریافت عضو از اهدا کننده مرگ مغزی، داشتن هر یک از سوابق تزریق خون، پیوند کلیه و دیالیز قبل از پیوند (05/0 > P) می باشد. همچنین خطر رد پیوند برای گیرندگان کلیه پیوندی از اهدا کنندگان مرگ مغزی حدود 7/2 برابر اهدا کنندگان زنده می باشد (05/0 > P).

    نتیجه گیری

    کاهش سطح کراتینین و انجام پیوند از اهدا کنندگان زنده، خطر رد پیوند را کاهش می دهد. پیشنهاد می شود سطح کراتینین بیمارانی که شرایطی مثل تزریق خون یا پیوند کلیه و دیالیز قبل از پیوند دارند، مورد توجه بیشتر قرار گرفته و چکاپ ان ها در زمان کوتاه تری انجام شود و از داروهایی برای کاهش کراتینین استفاده شود.

    کلیدواژگان: تزریق خون، اهدا عضو، رد پیوند، پیوند کلیه
  • رضیه غضبان زاده، زهرا دشت بزرگی صفحات 15-21
    مقدمه
    معلمان مدارس استثنایی به دلیل مشکلات زیاد دانش آموزان، نیازمند بهبود ویژگی های مثبت روانشناختی به ویژه بهزیستی ذهنی می باشند. پژوهش حاضر با هدف پیش بینی بهزیستی ذهنی بر اساس سبک زندگی ارتقاءدهنده سلامت، تعارض کار-خانواده و رضایت شغلی در معلمان مدارس استثنایی انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه از نوع توصیفی-همبستگی بود. جامعه پژوهش همه معلمان مدارس استثنایی اهواز در سال 96-1395 بودند که از میان آن ها 120 نفر با روش نمونه گیری تصافی خوشه ایانتخاب شدند. داده ها توسط "پرسشنامه بهزیستی ذهنی" (Subjective Well-being Questionnaire) ، "نیمرخ سبک زندگی ارتقاءدهنده سلامت" (Health-Promoting Lifestyle Profile) ، "پرسشنامه تعارض کار-خانواده" (Work-Family Conflict Questionnaire) و "پرسشنامه رضایت شغلی" (Job Satisfaction Questionnaire) را جمع آوری شد. داده ها با نرم افزار اس پی اس اس نسخه 19 تحلیل شد.
    یافته ها
    سبک زندگی ارتقاءدهنده سلامت (476/0 = r) و رضایت شغلی (263/0 = r) با بهزیستی ذهنی همبستگی مثبت و معنادار داشت. از طرف دیگر، و تعارض کار-خانواده (301/0- = r) با بهزیستی ذهنی همبستگی منفی و معنادار داشت. همچنین متغیرهای سبک زندگی ارتقاءدهنده سلامت، تعارض کار-خانواده و رضایت شغلی توانستند به طورمعناداری 6/32 درصد از تغییرات بهزیستی ذهنی معلمان مدارس استثنایی را پیش بینی کنند. در این پیش بینی سهم سبک زندگی ارتقاءدهنده سلامت بیشتر از سایر متغیرها بود (01/0 > P).
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از اهمیت متغیرهای سبک زندگی ارتقاءدهنده سلامت، تعارض کار-خانواده و رضایت شغلی در پیش بینی بهزیستی ذهنی معلمان مدارس استثنایی بود. لذا پیشنهاد می شود مشاوران، روانشناسان بالینی و درمانگران از طریق افزایش سبک زندگی ارتقاءدهنده سلامت و رضایت شغلی و کاهش تعارض کار-خانواده میزان بهزیستی ذهنی معلمان مدارس استثنایی را بهبود بخشند.
    کلیدواژگان: بهزیستی ذهنی، سبک زندگی ارتقاءدهنده سلامت، تعارض کار-خانواده، رضایت شغلی، معلمان مدارس استثنایی
  • طیبه موسی بیگی، حسین زارع ، علی اکبر شریفی صفحات 23-28
    مقدمه
    بیماری سرطان نیاز به درمان های تکمیلی مانند شیمی درمانی دارد. شیمی درمانی عوارض بسیاری را بر کارکردهای اجرایی برجای می گذارد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر توانبخشی شناختی بر حافظه فعال زنان مبتلاء به سرطان پستان تحت شیمی درمانی انجام گرفت.
    روش کار
    این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با گروه کنترل، پیش آزمون، پس آزمون و انتصاب تصادفی افراد به گروه آزمایش و کنترل بود. جامعه آماری پژوهش در برگیرنده زنان مبتلا به سرطان پستان تحت شیمی درمانی شهر تهران بودند که از این میان تعداد 30 نفر نمونه به صورتی هدفمند و از میان افراد مبتلا به سرطان پستان تحت درمان مراجعه کننده به بیمارستان های شهدای تجریش و امام خمینی (ره) تهران انتخاب شدند. توانبخشی شناختی با استفاده از نرم افزار "توانبخشی شناختی حافظه و توجه" (Attentive Rehabilitation of Attention and Memory) صورت گرفته و به منظور گردآوری داده ها از "آزمون بک" (N-Back Test) استفاده گردید. روایی و پایایی این ابزار در مطالعات قبلی بررسی و تایید شد. داده ها با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس نسخه 23 تحلیل شد.
    یافته ها
    نمره مولفه پاسخ صحیح متغیر حافظه فعال گروه آزمایش در مرحله پس آزمون (92/2 ± 00/20) نسبت به مرحله پیش آزمون (47/1 ± 80/15) افزایش داشته و نمره مولفه زمان کل در پس آزمون (29/32 ± 31/99) نسبت به پیش آزمون (00/47 ± 93/161) کاهش داشته است. همچنین بهبود معنی داری مولفه پاسخ صحیح (05/0 > P،307/6 = F) و زمان کل (05/0 > P، 904/11 = F) حافظه فعال زنان گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل بود.
    نتیجه گیری
    استفاده از برنامه توانبخشی شناختی موجب کاهش مشکلات حافظه فعال زنان مبتلا به سرطان پستان تحت شیمی درمانی می گردد. لذا متخصصان حوزه سلامت می توانند با به کارگیری درمان های با هزینه کم و سودمندی همچون توانبخشی شناختی، جهت کاهش مشکلات ناشی از شیمی درمانی اقدام نمایند.
    کلیدواژگان: توانبخشی شناختی، حافظه کاری، سرطان پستان
  • رحیم رنجبر ، امیر نجفی ، علی محمدی ، ناصر حمیدی صفحات 30-36
    مقدمه
    بهره وری سیستم های ساخت و تولید یکی از ارکان مهم در سازمان های تولیدی می باشد، هدف این مطالعه تعیین همبستگی استقلال مدیران و کنترل راهبرد با بهره وری سیستم های ساخت و تولید با میانجی گری سیاست های سازمانی در سازمان های تولیدی ارومیه، است.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی-همبستگی، جامعه آماری شامل کارکنان سازمان های تولیدی با تعداد 150 نفر می باشد. با در نظر گرفتن تعداد کل جامعه آماری و با توجه به جدول مورگان، تعداد 108 نفر به عنوان حداقل نمونه آماری تعیین گردید که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گرد آوری داده ها شامل: "پرسشنامه سیاست های سازمانی استیون و برنت" (Steven & Brent Organizational Policies Questionnaire) ، "سیاهه کنترل راهبرد هنسی" (Hensey Strategy Control Inventory) ، و "پرسشنامه بهره وری وینروچ و همکاران" (Weinrauch et al’s Productivity Questionnaire) بود. روایی و پایایی هر سه ابزار با استفاده از نسبت روایی محتوا و آلفای کرونباخ تایید شد. تحلیل داده ها با نرم افزار اس پی اس نسخه 25، لیزرل 8 و اسمارت پی آل اس 2 انجام شد.
    یافته ها
    بین سیاست های سازمانی و بهره وری سیستم های ساخت و تولید با ضریب همبستگی 719/0، بین استقلال مدیران و سیاست های سازمانی با ضریب همبستگی 226/0 و بین کنترل راهبرد و سیاست های سازمانی با ضریب همبستگی 557/0 در سطح معنی داری 01/0 همبستگی وجود داشت. از طرفی، ضریب تعیین برای بهره وری سیستم های ساخت و تولید برابر 517/0 شده است. بنابراین، متغیر سیاست های سازمانی به صورت مستقیم، کنترل راهبردها و استقلال مدیران به واسطه متغیر میانجی (سیاست های سازمانی) درکل توانسته اند 7/51% از تغییرات بهره وری سیستم های ساخت و تولید را توضیح دهند.
    نتیجه گیری
    سیاست های سازمانی همبستگی مستقیم با بهره وری سیستم های ساخت و تولید، کنترل راهبرد و استقلال مدیران دارد. لذا پیشنهاد می شود مسئولین برای ارتقا بهره وری سیستم های ساخت و تولید، سیاست گذاری اثربخشی را جهت کنترل صحیح راهبردها و استقلال مدیران در سازمان لحاظ نمایند.
    کلیدواژگان: استقلال مدیران، کنترل راهبرد، بهره وری، سیستم های ساخت و تولید
  • فاطمه جهانی، فرشته عامری ، مجید ملک پور، بهناز جعفری، نازیلا موسوی صفحات 38-44
    مقدمه
    هر سازمانی جهت بهبود عملکرد و پاسخگویی مناسب به مخاطبان، نیاز به ارزیابی انسانی دارد. این مطالعه با هدف تعیین همبستگی خودارزیابی و مدیریت دانایی در کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شهر تهران انجام گردید.
    روش کار
    روش مطالعه حاضر توصیفی- همبستگی می باشد. جامعه آماری مورد پژوهش، کارکنان ستادی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به تعداد 1064 نفر بود. نمونه جامعه پژوهش حاضر با استفاده از فرمول کوکران به تعداد 282 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند که از تعداد 282 پرسشنامه توزیع شده تعداد 256 پرسشنامه تکمیل شد. برای اندازه گیری از پرسشنامه "پرسشنامه معیارهای مدل تعالی سازمانی (EFQM: Organizational Excellence Model Criteria Questionnaire) و "پرسشنامه مدیریت دانش همتی" (Hemmati Knowledge Management Questionnaire) استفاده شد. پایایی پرسشنامه ها از طریق آلفای کرونباخ، 93/0 و 92/0 بدست آمد. داده ها با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس نسخه 24 تحلیل شد.
    یافته ها
    بیشترین میزان همبستگی بین ابعاد خودارزیابی و مدیریت دانایی مربوط به نتایج جامعه (86/0 = r) و همچنین بیشترین میزان همبستگی بین ابعاد مدیریت دانایی و خودارزیابی مربوط به جامعه دانا (73/0 = r) است (05/0 > P).
    نتیجه گیری
    بین ابعاد خودارزیابی و مدیریت دانایی همبستگی معناداری وجود دارد. پیشنهاد می شود نقاط قوت و ضعف سازمان در این زمینه برای تعالی سازمان شناسایی گردد و دوره های آموزشی در حوزه های خودارزیابی و مدیریت دانایی برای کارکنان برگزارگردد.
    کلیدواژگان: خودارزیابی، مدیریت دانش، الگوی تعالی بنیاد کیفیت اروپا
  • پریسا آقاگدی، محسن گل پرور ، اصغر آقایی صفحات 46-53
    مقدمه
    یکی از حوزه هایی که زنان آسیب دیده از پیمان شکنی همسر نیازمند یاری رسانی به سلامتی خود هستند، تقویت توانایی بخشش بین فردی است. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر"درمان ذهن آگاهی بخشش محور" و "درمان هیجان مدار" بر بخشش در زنان آسیب دیده از پیمان شکنی همسر اجرا شد.
    روش کار
    روش پژوهش از نوع نیمه آزمایشی وسه گروهی دو مرحله ای (پیش آزمون و پس آزمون) بود. جامعه آماری پژوهش زنان آسیب دیده از پیمان شکنی همسردر شهر اصفهان بودند، که از میان آن ها 45 نفر به صورت هدفمند مبتنی بر ملاک های ورود و خروج انتخاب و به طور تصادفی در دوگروه آزمایش (15 نفر برای هر گروه) و گروه کنترل (15 نفر) گمارده شدند. برای سنجش متغیرهای پژوهش در مراحل پیش آزمون و پس آزمون از"مقیاسبخشش" (FS: Forgiveness Scale) استفاده شد. گروه "درمان ذهن آگاهی بخشش محور" به مدت 11 جلسه و "گروه درمان هیجان مدار" به مدت 9 جلسه تحت درمان قرار گرفته و گروه کنترل هیچگونه درمانی دریافت نکردند. داده ها با نرم افزار اس پی اس اس نسخه 20 تحلیل شد.
    یافته ها
    بخشودگی و دو مولفه آن (فقدان احساسات منفی و وجود احساسات مثبت) بین گروه های آزمایش با گروه کنترل در مرحله پس آزمون دارای تفاوت معناداری (01/0 > P) بود. اما بین دو گروه "درمان ذهن آگاهی بخشش محور" و "درمان هیجان مدار" با یکدیگر تفاوت معناداری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    "درمان ذهن آگاهی بخشش محور" و "درمان هیجان مدار" روش های موفقی برای ارتقاء بخشش در زنان آسیب دیده از پیمان شکنی همسر می باشند. لذا پیشنهاد می شود این دو درمان برای افزایش بخشش و رفع مشکلات روانشناختی در این گروه از زنان بکار رود.
    کلیدواژگان: درمان ذهن آگاهی بخشش محور، درمان هیجان مدار، بخشش، زنان آسیب دیده، پیمان شکنی همسر
  • موسی جاودان ، عبدالوهاب سماوی ، محمدرضا فرشاد صفحات 55-62
    مقدمه
    رضایت از زندگی زناشویی یکی از مهم ترین مفاهیم مرتبط با زندگی زناشویی زوجین است و تحت تاثیر عوامل بسیاری است. پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان همبستگی میزان تفاهم زوجین دارای تعارض با رضایت از زندگی زناشویی و نقش میانجی کیفیت زندگی انجام شد.
    روش کار
    روش پژوهش حاضر توصیفی - همبستگی بود. جامعه آماری آن را کلیه زوج های دارای تعارض مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر بندرعباس در سال 1396 تشکیل دادند، از جامعه آماری مورد پژوهش، 380 زوج (760 نفر زن و مرد) با استفاده از رو نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری در پژوهش حاضر سه "پرسشنامه هماهنگی و تفاهم عقلانی زوجین ایرانی" "پرسشنامه درک و هماهنگی عقلانی در زوجین ایرانی" (Iranian Couples Intellectual Mutuality and Coordination Questionnaire) ، "پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی" (World Health Organization Quality of Life Questionnaire) و "مقیاس رضایت زناشویی کانزاس" (Kansas Marital Satisfaction Scale) بوده است. روایی و پایایی ابزارها در مطالعات گذشته تایید شده است. داده ها با استفاده از آزمون های آماری و رویکرد الگو سازی معادله ساختاری توسط نرم افزار اس پی اس اس نسخه 23 و AMOSS نسخه 20 تحلیل گردید.
    یافته ها
    در الگوی معادلات ساختاری، روابط بین متغیرهای مذکور، از برازش قابل قبولی برخوردار بود و تمامی فرضیه های پژوهش مورد تایید قرار گرفتند. همبستگی میزان تفاهم با کیفیت زندگی (41/0 = β، 005/0 = P) ، همبستگی میزان تفاهم با رضایت زناشویی (54/0 = β، 004/0 = P) و همبستگی کیفیت زندگی با رضایت زناشویی (34/0 = β، 002/0 = P) بدست آمد.
    نتیجه گیری
    میزان تفاهم زوجین دارای تعارض هم به صورت مستقیم و بصورت غیر مستقیم از طریق کیفیت زندگی با رضایت زناشویی همبستگی دارد. لذا پیشنهاد می شود قبل از ازدواج آموزش های لازم برای مشابهت های عقلانی برای زوجین اجرا شود.
    کلیدواژگان: تفاهم زوجین، رضایت از زندگی، رضایت زناشویی، کیفیت زندگی
|
  • Parisa Ataee Dizaji , Mehdi Rahgozar , Enayatollah Bakhshi , Amin Shahrokhi Pages 1-6
    Introduction
    Seizure is a neurological disorder in children. Children have experienced seizures at least once in the first 16 years of life. The aim of this study is to determine some risk factors of recurrent times to childhood seizures using Parametric Copula Marginal Model applying Bayesian Approach.
    Methods
    In this descriptive-longitudinal study, data from a case filed in 300 children who were admitted in four hospitals between 2014 and 2016 due to recurrence of seizure disease were collected. The seizure times of children were recorded after each visit to these centers and the time intervals between seizure recurrence events were calculated. For modeling of time to recurrent seizures in children, the joint distribution of the Parametric Copula Marginal Model applying Bayesian Approach was fitted to the data and analyzed by Bayesian approach. WinBugs and R versions 3.4.1 were used for data analysis.
    Results
    15.0% of the children had seizure and 64.3% of these children were hospitalized at least once due to seizure recurrence. 25.0% of the mothers of these children had a hard labor. The result of the electrolytic test was 40% normal. 27.0% had a family history of seizure and 78.4% of the children had normal evolutionary status. The 95% confidence interval for the dependency parameter (detailed parameter) was estimated with the parametric marginal risk of the Weibull-Clayton equation (0.434, 0.227). There was a significant relationship between the history of hospitalization and drug use.
    Conclusions
    There was a correlation between the recurrence events of children with seizure. It is suggested that doctors consider the clinical steps, drug use factors, and hospitalization history, which are among the factors associated with frequent recurrence of seizure in children.
    Keywords: Time to Recurrence of Childhood Seizures, Copula Model, Parametric Marginal Model, Bayesian Approach
  • Tahereh Abbasi, Asl, Masoud Karimlou, Zohreh Rostami, Samaneh Hosseinzadeh Pages 8-13
    Introduction

    Kidney transplantation is the most effective treatment of end-stage renal disease and its graft survival is an important challenge. The biomarker level of creatinine can be a predictor of transplant rejection time. The aim of this study is to determine the correlation of creatinine and other factors with the survival of kidney transplantation through of joint longitudinal and survival Model.

    Methods

    A descriptive-correlational study was performed on 165 recipients of kidney transplantation over 18 years of age during the years 2006 to 2016. The related data were collected from patients’ files in hospitals and nephrology clinics. Creatinine during the postoperative period and time interval between surgery to rejection was introduced into the model as longitudinal and survival outcomes, respectively. The model was fitted in R statistical software.

    Results

    There was a positive and significant correlation between creatinine level and risk of rejection (P-value < 0.05, α = 0.7). For a unit of increase in creatinine, the risk of rejection is approximately doubled. Factors associated with creatinine increase include receiving a brain dead donor member, having any blood transfusion records, kidney transplantation, and dialysis prior to transplantation (P-value < 0.05). The risk of transplant rejection for recipients of kidney transplants from brain death donors is about 2.7 times more than live donors (P-value < 0.05).

    Conclusions

    Reducing creatinine levels and transplanting live donors reduces the risk of rejection. It is suggested that the level of creatinine in patients with conditions such as blood transfusion or kidney transplantation and pre-transplant dialysis should be considered and checked in shorter times and drugs used to reduce creatinine

    Keywords: Blood Transfusion, Tissue Donor, Graft Loss, Renal Transplantation
  • Raziyeh Ghazbanzadeh , Zahra DashtBozorgi Pages 15-21
    Introduction
    Teachers of exceptional schools due to the problems of students, need to improve the positive psychological characteristics, in particular mental well-being. The aim of this study was to predict subjective well-Being based on health promoting lifestyle, work-family conflict and job satisfaction among exceptional school teachers.
    Methods
    This study was a descriptive-correlational study. The research population was all teachers of Ahwaz exceptional schools in 2012-2012. 120 of them were selected by cluster sampling method. Data were collected by "Subjective Well-being Questionnaire", "Health-Promoting Lifestyle Profile", "Work-Family Conflict Questionnaire", and "Job Satisfaction Questionnaire”. Data was analyzed by SPSS.19.
    Results
    Health promotion lifestyle (r = 0.476) and job satisfaction (r = 0.263) had a positive and significant correlation with mental well-being. On the other hand, the conflict of work-family (r = -0.301) correlated negatively with mental well-being. Also, health promotion lifestyle variables, work-family conflict and job satisfaction were able to predict 32.6% of the changes in subjective well-being of teachers of exceptional schools. In this prediction, the share of lifestyle enhancing health was higher than other variables (P < 0.01).
    Conclusions
    The results indicated the importance of health promotion lifestyle, work-family conflict and job satisfaction in predicting subjective well-being of teachers of exceptional schools. Therefore, it is recommended that counselors, clinical psychologists and therapists improve the mental health of teachers of exceptional schools by improving their lifestyles, improving their health and job satisfaction and reducing work-family conflicts
    Keywords: Subjective Well-being, Health Promoting Lifestyle, Work-family Conflict, Job Satisfaction, Teachers of Exceptional Schools
  • Tayebeh Mousa Beigi , Hossein Zare , Ali Akbar Sharifi Pages 23-28
    Introduction
    Cancer disease requires additional treatments such as chemotherapy. Chemotherapy has many effects on executive functions. The aim of this study was to determine the effect of cognitive rehabilitation on the working memory of women with breast cancer under chemotherapy.
    Methods
    This is a semi-experimental study with control group, pre-test, post-test and random appointment to the experimental and control group. The statistical population of the study consisted of women with breast cancer under the chemotherapy in Tehran. Among them, 30 samples were targeted and among those with breast cancer who were referred to hospitals of Shahdai Tajrish and Imam Khomeini hospitals in Tehran were chosen. Cognitive rehabilitation was performed using "Attentive Rehabilitation of Attention and Memory" software and N-Back Test was used to collect data. Validity and reliability of this instrument were reviewed and approved in previous studies. Data were analyzed using SPSS. 23.
    Results
    The correct component score of the active memory variable of the experimental group in the post-test (20.00 ± 2.92) was increased compared to the pre-test (15.85 ± 1.47) and the component of the total time in the post-test (99.31 ± 32.92) compared to the pre-test (161.93 ± 47.00). Also, the significant improvement in the correct response component (F = 307.6, P < 0.05) and total time (F = 90.49, P < 0.05) were the active memory of the women in the experimental group compared to the control group.
    Conclusions
    Using cognitive rehabilitation program reduces the working memory of women with breast cancer under chemotherapy. Therefore, health professionals can use low cost and useful therapies such as cognitive rehabilitation to reduce the problems associated with chemotherapy
    Keywords: Cognitive Rehabilitation, Working Memory, Breast Cancer
  • Rahim Ranjbar , Amir Najafi , Ali Mohammadi , Naser Hamidi Pages 30-36
    Introduction
    Productivity of manufacturing systems is one of the important components in manufacturing organizations. The aim of this study is to determine the correlation between managers' independence and control of strategy with the productivity of manufacturing systems by mediating organizational policies in Urmia manufacturing organizations.
    Methods
    In this descriptive-correlational study, the statistical population consisted of 150 employees of manufacturing organizations. Regarding the total number of statistical population and according to the Morgan table, 108 participants were selected as the minimum statistical sample selected by simple random sampling. The data collection instruments include the “Steven & Brent Organizational Policies Questionnaire”, “Hensey Strategy Control Inventory “and" Weinrauch et al’s Productivity Questionnaire”. Validity and reliability of all three instruments were confirmed using content validity index and Cronbach's Alpha. Data analysis was done with SPSS. 25, Laser Light 8 and Smart Plus 2.
    Results
    Between organizational policies and productivity of manufacturing systems with a correlation coefficient of 0.719, there was a significant difference between managers' independence and organizational policies with a correlation coefficient of 0.262 and between strategy control and organizational policies with a correlation coefficient of 0.557 at a significant level. On the other hand, the coefficient of determination for the productivity of manufacturing systems is equal to 51.07. Therefore, the variable of direct organizational policies, control of strategies and independence of managers through the intermediary variable (organizational policies) have been able to explain 51.7% of the changes in the productivity of manufacturing systems.
    Conclusions
    Organizational policies have a direct correlation with the productivity of manufacturing systems, strategy control, and the independence of managers. Therefore, it is recommended that authorities consider the effectiveness of policies for the effective control of strategies and the independence of managers in order to promote the productivity of manufacturing systems
    Keywords: Managers Independence, Strategy Control, Productivity, Manufacturing Systems
  • Fateme Jahani , Fereshte Ameri , Majid Malekpoor , Behnaz Jafari , Nazila Moosavi Pages 38-44
    Introduction
    Any organization needs a human assessment to improve its performance and accountability to its audience. This study was conducted to determine the correlation between self-assessment and knowledge management in staff of Shahid Beheshti University of Medical Sciences in Tehran.
    Methods
    The present study is descriptive-correlational. The statistical population of the study was Shahid Beheshti University of Medical Sciences staffed 1064 people. The population of the present study was selected by using Cochran's formula of 282 people by simple random sampling. Out of 282 distributed questionnaires, 256 questionnaires were completed. To collect data the “Organizational Excellence Model Criteria Questionnaire” (EFQM) and "Hemmati Knowledge Management Questionnaire” were used. The reliability of the questionnaires was obtained through Cronbach's alpha, 0.93 and 0.92. Data were analyzed using SPSS.24.
    Results
    The highest correlation was found between the dimensions of self-assessment and knowledge management regarding community outcomes (r = 0.86) and also the highest correlation between knowledge management dimensions and self-assessment of knowledge society (r = 0.73) (P < 0.05)
    Conclusions
    There is a significant correlation between self-assessment dimensions and knowledge management. It is suggested that the strengths and weaknesses of the organization in this field should be identified for the organization's excellence and training courses should be held in the areas of self-assessment and knowledge management for staff.
    Keywords: Self-assessment, Knowledge Management, EFQM
  • Parisa Aghagedi , Mohsen Golparvar , Asghar Aghaei Pages 46-53
    Introduction
    One of the areas where women who suffer from contracting a spouse need help in their own health is to strengthen the ability of interpersonal forgiveness. The aim of this study was to determine the effect of “Forgiveness Based Mindfulness Therapy” and “Emotionally Focused Therapy” on forgiveness of women who damaged by their husbands' infidelity.
    Methods
    The research method was semi-experimental and three groups of two stages (pre-test and post-test). The statistical population of the study was women who damaged by husbands’ Infidelity Isfahan, among whom 45 were selected on purpose basis based on entry criteria and randomly assigned to two groups (15 subjects per group) and control group (n = 15).“Forgiveness Scale” (FS) was used to measure the variables of the research in the pretest and posttest phases. The group “Forgiveness Based Mindfulness Therapy “received 11 sessions and the “Emotionally Focused Therapy”received9 sessions of treatment and control group received no treatment. The data were analyzed with SPSS. 20.
    Results
    Forgiveness and its two components (lack of negative emotions and positive emotions) were significantly different between the experimental and control groups in the post-test (P<0.01).But there was no significant difference between the two groups, of treatments.
    Conclusions
    “Forgiveness Based Mindfulness Therapy" and “Emotionally Focused Therapy “are successful ways to promote forgiveness for women suffered by husbands’ infidelity. Therefore, it is recommended that these two treatments be used to increase forgiveness and eliminate psychological problems in this group of women
    Keywords: Forgiveness Based Mindfulness Therapy, Emotionally Focused Therapy, Forgiveness, Damaged Women, Husbands' Infidelity
  • Mousa Javdan , Wahab Samavi , Mohammad reza Farshad Pages 55-62
    Introduction
    Satisfaction with marital life is one of the most important concepts related to marital life of couples and is influenced by many factors. The purpose of this study was to determine the correlation between couples' mutuality afflicted to conflict with marital satisfaction and the mediating role of life quality.
    Methods
    The research method was descriptive-correlational. The statistical population consisted of all conflicting couples referring to counseling centers in Bandar Abbas in 2017. From the statistical population, 380 couples (760 men and women) were selected using convenience sampling method.
    The instrument of measurement was the three “Iranian Couples Intellectual Mutuality and Coordination Questionnaire”, “World Health Organization Quality of Life Questionnaire”, “Kansas Marital Satisfaction Scale”. Validity and reliability of instruments have been confirmed in previous studies. The data were analyzed by statistical tests and structural equation modeling approach using SPSS.23 and AMOSS version 20.
    Results
    In the structural equation model, the relationships between the variables were acceptable and all the research hypotheses were approved. The correlation between the level of mutuality with quality of life (β = 0.41, P = 0.005), correlation between marital satisfaction (P = 0.54, P = 0.004) and correlation between quality of life and marital satisfaction (β = 0.34, P = 0.002).
    Conclusions
    The level of mutuality of conflicting couples is directly and indirectly correlated with quality of life with marital satisfaction. Therefore, it is suggested that before marriage, training is needed for intellectual similarities for couples.
    Keywords: Couples Mutuality, Life Satisfaction, Marital Satisfaction, Quality of Life, Top of Form, Bottom of Form