فهرست مطالب

پژوهشنامه مالیات - سال بیستم شماره 62 (تابستان 1391)

پژوهشنامه مالیات
سال بیستم شماره 62 (تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/06/06
  • تعداد عناوین: 10
|
  • صفحه 6
  • محمدرضا عبدی، تیمور رحمانی، سامان فلاحی صفحه 9
    تجربه کسری بودجه های زیاد و مداوم در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه در طی دهه های گذشته منجر به این شده است که بررسی مفهوم پدیده ثبات، پایداری و تداوم پذیری مالی در ادبیات اقتصادی به تدریج اهمیت یابد. وجود پایداری مالی سبب امکان-پذیری تداوم مخارج مرتبط با کالاهای عمومی مورد نیاز برای بسترسازی فعالیت های اقتصادی می شود که رشد بلندمدت اقتصادی را تامین می نماید. در عوض، وجود ناپایداری و بی ثباتی مالی دولت سبب بی ثباتی در مخارج ضروری بخش عمومی می شود که رشد بلندمدت را تضعیف می نماید. در آن صورت توجه به عوامل موثر بر ثبات و پایداری مالی دولت ضروری است. با توجه به اینکه از مهم ترین تحولات بخش مالیاتی در جهان طی دهه های اخیر روی آوردن به مالیات بر ارزش افزوده بوده است، این مطالعه به بررسی اثر سهم مالیات بر ارزش افزوده از کل درآمدهای دولت، بر روی ثبات مالی دولت می پردازد. نوسانات متغیر کسری بودجه به عنوان معیاری از عدم ثبات مالی دولت استفاده شده است. نمونه مورد بررسی در این مطالعه شامل 108 کشور برای دوره زمانی 1990 تا 2010 می باشد. یافته های تجربی این مطالعه با به کارگیری روش داده های پانل ایستا و پویا حاکی از این است که افزایش سهم مالیات بر ارزش افزوده از کل درآمدهای دولت موجب کاهش نوسانات کسری بودجه می گردد.
    کلیدواژگان: ثبات مالی، کسری بودجه، داده های پانل ایستا، ارزش افزوده
  • جمشید پژویان، مارال اسکندری * صفحه 31

    اتکای دولت به درآمدهای نفتی که فوق العاده پرنوسان است، روحیه رانت جویی، فساد، دلالی و فعالیتهای غیرمولد را در اقتصاد پایه گذاری می کند. یکی از راهکارهای کاهش وابستگی به نفت، بالا بردن درآمدهای مالیاتی دولت است. پیرو لغو ماده 129 قانون مالیاتهای مستقیم با عنوان مالیات بر جمع درآمد در سال 1380 در ایران، یکی از مسائل مهم در این حوزه، بررسی و مطالعه اطلاعات موجود در زمینه اثرات تخصیصی و توزیعی این نوع سیاست مالیاتی در دیگر کشورها است. مالیات بر مجموع درآمد روش جدیدی است که دولت به عنوان ابزاری بدیع و پیرو اصلاح نظام مالیاتی که از محورهای اساسی طرح تحول اقتصادی می باشد در دستور کار خود قرار داده است. بدین منظور در این پژوهش وضعیت مالیاتی چند کشور منتخب از منطقه خاورمیانه و شمال افریقا (مصر، اردن، مراکش، تونس و قبرس) طی دوره 8 ساله (2009-2002) مورد مطالعه قرار گرفته است. این اطلاعات می تواند کمک قابل توجهی به دولت مردان و سیاست گذاران اقتصادی کشور برای سیاست گذاری بهتر و موثرتر در حوزه مالیات به ویژه در شرایطی که پیش نویس لایحه طرح تحول نظام مالیاتی در مهر ماه امسال به مجلس شورای اسلامی تقدیم می گردد، ارایه کند. روش مورد استفاده در این پژوهش، روش داده های ادغام شده می باشد. نتایج مطالعات و بررسی ها نشان می دهد که در کشورهای منتخب، اعمال مالیات بر مجموع درآمد شخصی، تاثیر منفی در وضعیت توزیع درآمد ایجاد می کند.

    کلیدواژگان: مالیات بر مجموع درآمد، ماده 129 مالیات مستقیم، توزیع درآمد، خاورمیانه، شمال آفریقا
  • امید پورحیدری، امیر سروستانی صفحه 61
    مالیات شرکت های بورسی بخش عمده ای از درآمد مالیاتی دولت را تشکیل می دهد. تقریبا در تمامی موارد، بین مالیات ابرازی شرکت های مزبور و مالیات قطعی شناسایی شده از طرف مقامات مالیاتی اختلاف وجود دارد. در این تحقیق تاثیر برخی ویژگی های شرکت، نوع صنعت و مالکیت نهادی بر اختلاف مالیات ابرازی و قطعی شرکت های مزبور بررسی می شود. در این راستا، از روش داده های پانل و رگرسیون چندگانه استفاده شده است. یافته های بررسی 64 شرکت در بازه زمانی 1381 الی 1387 حاکی از آن است که از بین ویژگی های شرکت، اندازه، فرصت های رشد و سودآوری شرکت با اختلاف مالیات ابرازی و قطعی شرکت های مورد بررسی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. با این وجود، بین میزان اهرم مالی و عمر شرکت با اختلاف مالیات ابرازی و قطعی رابطه معناداری مشاهده نشد. همچنین نتایج نشان داد که نوع صنعت نیز تاثیر معناداری بر روی اختلاف مذکور دارد و میزان اختلاف مالیات ابرازی و قطعی در صنایع مختلف متفاوت است. افزون بر این، یافته های تحقیق بیانگر آن است که مالکیت نهادی تاثیر معناداری بر روی اختلاف مالیات ابرازی و قطعی ندارد و بین دو متغیر مذکور رابطه معناداری مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: مالیات ابرازی، مالیات قطعی، ویژگی های شرکت، نوع صنعت، مالکیت نهادی
  • ابراهیم رضایی، علی اکبر خادمی جامخانه صفحه 79
    دو مساله پایداری سیاست مالی و هموارسازی سیاست مالی در تئوری اقتصادی از اهمیت ویژه ای برخوردارند. از یک طرف بررسی های پایداری مالی الزام می کند که مخارج دولت در بلندمدت از طریق مالیاتها تامین مالی شود. از طرف دیگر، هموار سازی مالیاتی اشاره به آن دارد که هزینه های مدیریتی و زیان اجتماعی تغییرات مالیاتها باید توسط دولت بهینه سازی (حداقل) شود. مقاله حاضر نیز با درنظر گرفتن این دو چالش مهم دولت، بدنبال بررسی وجود یا عدم وجود هموارسازی مالیاتی و پایداری مالی در اقتصاد ایران در دوره 1386-1350 می باشد. آزمون فرضیه هموارسازی مالیاتی در اقتصاد ایران، پس از تعدیل مدل بارو (1979) به گونه ای که شامل درآمدهای نفتی نیز بشود، نشان می دهد که عواملی مانند سرکوب مالی نقش مهمی در عدم توجه دولت به مساله هموارسازی مالیاتی داشته است. همچنین، بررسی های صورت گرفته با استفاده از تخمین زن FMOLS نشان می دهد که علی رغم فرضیه مبنی بر گرایش دولت برای به تعویق انداختن اخذ درآمدهای مالیاتی در ایران، این فرضیه را نیز بر اساس برآورد مدل مورد نظر و آزمونهای آماری می توان رد کرد.
    کلیدواژگان: هموارسازی مالیاتی، پایداری سیاست مالی، سرکوب مالی، هم انباشتگی چند سطحی، FOMLS
  • سعیده شفیعی، سعید کمالی صفحه 105
    با ادامه روند جهانی شدن و گسترش شرکت های چندملیتی، مساله قیمت گذاری انتقالات به یکی از مسائل مهم دولت ها و مقامات مالیاتی طی چند دهه اخیر تبدیل شده است. آمارهای رسمی و غیررسمی بیانگر آن هستند که دولت ها در سراسر جهان سالیانه میلیاردها دلار از درآمد مالیاتی خود را به دلیل عدم کشف قیمت-های غیرمنصفانه شرکت ها از دست می دهند. بیش از 40 کشور جهان قوانین و مقررات خاصی را به منظور جلوگیری از فرار و اجتناب مالیاتی از این طریق تصویب نموده اند. در ایران نیز چند سالی است که توجه مقامات مالیاتی به این موضوع و پیامدهای مالیاتی آن جلب شده است اما هنوز قانون مدونی در این زمینه وجود ندارد. در مقاله حاضر هدف آن است تا نقش قیمت گذاری انتقالات در فرار مالیاتی با استفاده از مشوق ها و معافیت های مالیاتی بخشی و جغرافیایی در ایران مورد بررسی قرار گیرد. در این راستا مواد قانونی مرتبط با این موضوع در قوانین و متون مالیاتی ایران مورد بررسی و نقد قرار گرفته اند. آن چه به نظر اساسی می آید آن است که فقدان قوانین مربوط به قیمت گذاری انتقالات باعث می شود تا مودیان مالیاتی با استفاده از این خلا قانونی دست به قیمتگذاری غیرمنصفانه زده و در نهایت سود و مالیات پرداختی خود را کاهش دهند. از این رو تدوین قانون جامعی در زمینه قیمت گذاری انتقالات جهت جلوگیری از فرار مالیاتی ضروری به نظر می رسد که این مقاله پیشنهاداتی به عنوان نقطه شروعی در این بحث ارائه نموده است.
    کلیدواژگان: قیمت گذاری انتقالات، قوانین مالیاتی، معافیت، های مالیاتی، فرار مالیاتی، شرکت های چندملیتی
  • علیرضا ملکی نجفدر، رضا رسولی شمیرانی، محمود روستا صفحه 135
    یکی از اقدامات مهم سازمان امور مالیاتی کشور جهت طراحی و اجرای -صحیح وصول مالیات به عنوان یک منبع درآمدی گسترده، روی آوردن به فناوری های جدید الکترونیکی است. برای اجرای مالیات ستانی -الکترونیکی علاوه بر زیرساخت های تکنولوژیکی و قانونی، باید به پذیرش شهروندان که عامل کلیدی در توسعه ساختارهای الکترونیکی است نیز توجه شود. بنابراین در این تحقیق با استفاده از روش توصیفی و میدانی، به دنبال پاسخ به این سوال هستیم که آیا مودیان مالیاتی حاضر به پذیرش خدمات مالیات الکترونیکی هستند؟ در این پژوهش از مدل مفهومی دیویس که همان مدل پذیرش فناوری -می باشد استفاده شده است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که پذیرش خدمات مالیات الکترونیکی توسط مودیان مالیاتی با متغیرهای سهولت استفاده از خدمات اینترنتی، سودمند بودن استفاده از سیستم اینترنتی، دسترسی به امکانات تکنولوژیکی و ویژگی های جمعیت شناختی مودیان رابطه مثبت و مستقیم و با ریسک استفاده از سیستم اینترنتی رابطه معکوس دارد.
  • ولی رستمی، احمد کتابی رودی صفحه 169
    به طور کلی مالیات از مظاهر حاکمیت دولت به شمار می رود و به-عنوان مهمترین منبع درآمدهای عمومی، نقشی برجسته ای در تامین هزینه های عمومی ایفاء می کند. به نحوی که می توان گفت تداوم فعالیت های دولت به وصول مالیات بستگی دارد. بدین لحاظ در حقوق مالیاتی بیشتر کشورها از جمله ایران و انگلستان برای تامین و تضمین مالیات، به دستگاه مالیاتی قدرت اعمال ضمانت های اجرایی فوق العاده و منحصر به فردی اعطاء می شود تا با توسل به آن ها بتواند مالیات را به خوبی و به موقع تشخیص و وصول نماید. این ضمانتهای اجرایی را می توان در قالب ضمانت های اجرایی اداری، کیفری، مدنی و سایر ضمانت های اجرایی تقسیم بندی نمود که در این مقاله، با توجه به قوانین و مقررات و همچنین اسناد رسمی در دسترس، به بررسی و تطبیق هر کدام از آن ها در دو کشور ایران و انگلستان خواهیم پرداخت. البته نباید این نکته را از ذهن دور داشت که اراده و خواست مردم، عمده ترین نقش را در اجرای قانون مالیات ها و اعمال ضمانت های اجرایی ایفاء می کند و بدین لحاظ، موثرترین عامل موفقیت در تضمین اجرای این قوانین، همانا جلب مشارکت و همکاری مودیان و در راس آن ارتقای فرهنگ مالیاتی جامعه خواهد بود. بنابراین در کلیه جوامع، رشد و آگاهی مردم نسبت به قوانین و پیامد های آن اصلی است که موجب هر چه بارورتر شدن نظام ها می شود.
    کلیدواژگان: مالیات، ضمانت اجرا، مودی، دستگاه مالیاتی، ایران، انگلستان
  • علی نصیری اقدم، مهدی نوری، محمد مهدی کاکاوندی صفحه 205
    اقتصاد غیررسمی گسترده، به معنای فرصت کمتر برای توسعه بنگاه-های اقتصادی و به معنای پایه مالیاتی کمتر برای تامین مالی درآمدهای دولت است. لذا تلاش برای رسمی شدن کسب وکارها یک اولویت اساسی است. این مقاله بر آن است تا نشان دهد با کاهش نرخ مالیات و نرخ تعرفه، با کاهش بار مقررات و با ارتقای کارایی نظام قضایی می توان فعالان اقتصادی را به فعالیت رسمی ترغیب نمود. برآوردهای این تحقیق نشان از آن دارد که: (1) کاهش نرخ مالیات، هم در کشورهای پردرآمد و هم در کشورهای با درآمد متوسط و پائین باعث کاهش معنادار و قابل توجه نسبت فعالیت های غیر رسمی به تولید ناخالص داخلی می شود؛ (2) کاهش تعرفه در کشورهای با درآمد بالا اثر معناداری بر اقتصاد زیرزمینی دارد؛ (3) کاهش هزینه های شروع به کار در همه کشورهای نمونه اثر معناداری بر اندازه اقتصاد زیرزمینی می گذارد؛ (4) کاهش هزینه-های ثبت مالکیت در کشورهای با درآمد متوسط و پایین اثر معنادار دارد؛ و (5) کارایی نظام قضایی تنها درکشورهای با درآمد بالا اثر معناداری در تبیین اقتصاد غیر رسمی دارد.
    کلیدواژگان: نرخ مالیات، بار مقررات، نرخ تعرفه، نظام قضایی، اقتصاد غیررسمی، محیط کسب و کار
  • سید کمال صادقی صفحه 229
    بررسی عوامل موثر بر درآمدهای مالیاتی و به ویژه متغیرهای ساختاری و نهادی در ادبیات اقتصاد کلان از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و در سالهای اخیر مورد توجه اقتصاددانان قرار گرفته است. در این راستا، هدف اصلی این مطالعه بررسی تاثیر شاخص های کنترل فساد اداری و اثربخشی دولت به عنوان متغیرهای نهادی موثر بر درآمدهای مالیاتی در کشورهای با درآمد سرانه متوسط و بالاتر طی سالهای 2009-1990 می باشد. برای این منظور مدل تحقیق با استفاده از رهیافت داده های تابلویی و در قالب روش گشتاور تعمیم یافته برآورد شده است. نتایج تخمین مدل، دلالت بر تاثیرگذاری مثبت و معنی دار متغیرهای شاخص کنترل فساد اداری و اثربخشی دولت بر نسبت مالیات داشته است. علاوه بر این، یافته های تجربی مدل، بیانگر تاثیر مثبت متغیرهای ارزش افزوده بخش صنعت، درجه باز بودن اقتصاد، درآمد سرانه حقیقی بر درآمدهای مالیاتی می باشد.
    کلیدواژگان: شاخص کنترل فساد اداری، اثربخشی دولت، درآمدهای مالیاتی، کشورهای با درآمد سرانه متوسط و بالا
|
  • Mohammadreza Abdi, Teymur Rahmani, Saman Fallahi Page 9
    The experience of large budget deficit in either developed or developing countries during the past decades have gradually led to the importance of assessing the fiscal stability and sustainability in economic literature. The fiscal stability lead to the feasibility of expenditure on public goods needed for economic infrastructures that provide long-run economic growth. In contrast, the fiscal instability of government results in variability in the necessary public expenditure that weakens long-run growth. In that case, notice to effective factors in government’s fiscal stability is necessary. Since the adaptation of VAT is one of the most remarkable events in the evolution of tax system in the past decade, in this study the effect of VAT share in total government revenue on fiscal stability will be examined. The volatility of budget deficit is used as an indicator for fiscal instability of government. The sample in this study includes 108 countries during the period 1990 to 2010. The empirical evidences obtained through a static and dynamic panel data analysis imply that the increase in share of VAT in total government revenue cause reduction in the volatility of budget deficit.
    Keywords: Value Added Tax, Fiscal Stability, Budget Deficit, Panel data
  • Jamshid Pazhouyan, Maral Eskandari Page 31

    Oil revenues have played an essential role in the political economy of Iran over the past decades. The government's reliance on oil revenues, which are extremely volatile, establishes the spirit of rent-seeking, corruption, speculation and non-productive activities in the economy and in the situation where sanctions have sharpened its blade for the pressure on the Iran economy more than the past, reducing oil dependence will be considered more important. One way to reduce oil dependence is raising the state income tax from which much of the national budget should be obtained. Following the abolition of Article 129 of Direct Tax Act with the subject of "aggregated income tax" in 1380, the purpose of the study, as the title of this article shows (the expected effects of re-introduction of tax on total income) is income distribution as the most important issue. Obviously what is observed in our economic status is improper distribution of national income. Hence one of the important measures in this respect is to survey and study the current information about the allocation & distribution effects of tax policy in other countries. For this purpose, in this survey the tax status of some selected countries of the Middle East and North Africa (Egypt, Jordan, Morocco, Tunisia and Cyprus during the period of 8 years from 2002 to 2009) has been studied. This information can help government leaders and economic policy-makers significantly to provide a better and more effective policy in the Tax area. The method which is used in this study is panel data. The results indicate that in selected countries in the Middle East and Africa, total personal income tax, on the contrary, provides a negative impact on the income distribution.

    Keywords: Aggregated Income Tax, Article 129 of Direct Tax Act, Income Distribution, Middle East, North Africa
  • Omid Pourheidari, Amir Sarvestani Page 61
    Tax of firms listed in stock exchange constitutes a major part of government income. Almost in all cases there is a difference between declared tax by firms and detected tax by the tax authorities. In this study, the effect of firm characteristics, industry type and institutional ownership on the difference between declared and definite tax of firms listed in Tehran Stock Exchange are investigated. In this regard, the panel data method and multiple regressions is used. Findings of investigating 64 firms in the 2003 to 2009 show that size, growth opportunities and profitability have significant positive relationships with the difference of declared and definite tax. However, there is no significant relationship between financial leverage and firm age with the difference of declared and definite tax. Also, the findings indicate that industry type has a significant effect on the difference of declared and definite tax. In other words, size of the difference of declared and definite tax is different in various industries. Furthermore, the results evidence that institutional ownership does not affect the difference of declared and definite tax of the firms.
    Keywords: Declared Tax, Definite Tax, Firm Characteristics, Industry Type, Institutional Ownership
  • Ebrahim Rezaei, Aliakbar Khademijamkhane Page 79
    Increasing considerations on the sustainability of fiscal policy and tax smoothing hypothesis have been acquired a significant position in the theoretical background. On the one hand, the sustainability of fiscal policy requires convergence of government expenditure and its revenues in the long- run and on the other, tax smoothing indicates that the government should take action to minimize administrative costs and the welfare loss due to tax variations. So, this paper, by focusing on both challenges, aimed at investigating if the government had performed tax smoothing and/or fiscal policy sustainability in the sample period (1971-2008). After correction of the Barro's model (1979) to recover oil revenues and testing tax smoothing hypothesis, we recognized the financial repression as a main obstacle on the tax smoothing path. Also, our findings based on FMOLS method, in spite of imposing tax tilting condition to the model, reveal that the smart performing of tax tilting can be rejected. This result, i.e. no evidence of tax smoothing, provided a doubtful consequence about sustainability of fiscal policy in Iran’s economy. Therefore, using multicointegration approach, TARCH model and finally simultaneous equation system, we investigated the hypothesis of sustainability of fiscal policy. But outcomes show that there is no tract of sustainability between expenditure and tax revenues of government. Albeit, we can see a weak evidence of sustainability between government expenditure and total revenues.
    Keywords: Tax Smoothing, Fiscal policy Sustainability, Financial Repression, multicointegration, FMOLS
  • Saeedeh Shafiee, Saeed Kamali Page 105
    Nowadays globalization has expanded activities of multinational companies in various countries. Therefore, transfer pricing has become currently such a significant issue faced by governments and tax authorities all over the world. Statistics indicate that governments are missing some of their revenue due to the unfair transfer pricing. In order to keep away from tax avoidance and tax evasion, more than 40 countries have legislated specific transfer pricing regulations to prevent tax crimes. In recent years, the Iranian tax authorities have been interested in this subject but there is still no regulations and directives for companies on transfer pricing rules. The current paper aims at studying the role of transfer pricing methods by using sectional and geographical exceptions to avoid tax in Iran. We have recognized and extracted those legal cases which are linked to this topic. Accordingly, lack of any regulations in this area means that companies are capable of abusing some points to decrease their profits as well as their tax debts. Underlying study in this paper proposes some tips as initial points to prepare a draft pertaining mentioned subject in the Iranian taxation system.
    Keywords: Transfer Pricing, Tax Law, Tax Exceptions, Tax Evasion
  • Alireza Malekinajafdar, Reza Rasoulishemirani, Mahmoud Rousta Page 135
    One of the main measures¬ taken by the Iranian National Tax Administration (INTA) is to move towards new ITs for designing and implementing proper collection of taxes as an enormous elastic revenue resource. For implementing electronic tax collection, besides technological and legal infrastructures, citizen's acceptance is a key point in developing electronic structures. Therefore, this paper by using descriptive and field study method is trying to answer whether taxpayers embrace electronic tax services. In this study, Davis Model which is the same as IT acceptance model is used and the independent variables include the easiness of using the internet system, the advantages and risk of using the internet system, the access to the technological facilities and the demographic specifications; the dependant variable is the inclination of the taxpayers for using the electronic tax services. The results indicate that the electronic tax services acceptance by taxpayers has positive and direct relationship with the variables like the easiness, the advantages of using the internet system, the access to the technologic facilities and the demographic specifications and has inverse relationship with the risk of using the internet system.
    Keywords: Electronic Tax, Electronic Government, IT Acceptance, Risk
  • Vali Rostami, Ahmad Ketabiroudi Page 169
    Generally speaking, tax is deemed as a manifestation of the government's authority and plays a key role in procuring public revenues as the most critical factor. Indeed, we might say that continuity of the governmental activities depends on collecting taxes. As taxes are of high importance in most of the countries especially Iran and England, therefore, lots of powers and sanctions have been granted to the taxation system, in order to assure assessing and collecting taxes. In this paper, these sanctions can be divided into administrative, criminal and civil which are explained and compared according to the rules, regulations and available official documents in two countries i.e. Iran and England. It shouldnt be neglected that the will of the people plays an important role in implementing Tax Law and sanctions. Thus, the effective success factor in ensuring implementation of these laws will be the promotion of cooperation of taxpayers and finally enhancing taxation culture of society. Originally, growing public awareness about laws and its consequences results in more promotion in all countries.
    Keywords: Tax, Sanction, Taxpayer, Tax System, Iran, England
  • Ali Nassiriaghdam, Mahdi Nouri, Mohammadmahdi Kakavandi Page 205
    As the size of the informal economy increases, the growth opportunities of the firms reduce, and the government tax revenue decreases. Therefore, increasing the formal business activities is a fundamental priority of policy-makers. This paper hypothesized that by both decreasing tax rates and regulatory burden, agents move into formal economy. Empirical results indicate that (1) reducing tax rate decreases the size of the informal sector, both in high income, and in middle and low income countries; (2) Tariff rate has a significant effect on underground economy only in high income countries; (3) Reducing the costs of starting a business affects informal activities regardless of the income level of the countries; (4) The costs of property registration has a significant effect only on middle and low income countries; and (5) Efficiency of legal system explains the size of the informal sector in high income countries.
    Keywords: Tax Rate, Regulatory Burden, Tariff Rate, Legal System, Informal Economy, Business Environment
  • Seyed Kamal Sadeghi Page 229
    The study of main determinants of tax revenue especially the structural and institutional ones is the important issue in macroeconomics literature. For this, the main objective of this paper is to investigate the impact of control of corruption and government effectiveness indices on tax revenue in upper middle income countries over the 1990-2009. In this paper, we used the dynamic panel data approach and GMM method for model estimation. The empirical results of study shows that control of corruption and government effectiveness indices have positive and significant effects on tax revenue in these countries. Moreover, the trade openness, the share of industry sector's value added and per capita income have positive and significant effect on tax revenue.
    Keywords: Control of Corruption Index, Government Effectiveness, Tax Revenue, Upper Middle Income Countries