فهرست مطالب

پژوهشنامه مالیات
سال بیست و ششم شماره 85 (بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • جمشید پژویان*، سعیده احمدی، محسن مهرآرا، عباس معمارنژاد صفحات 11-39
    در این مقاله رابطه بین آزادسازی تجاری (در قالب سه شاخص متفاوت) با کل درآمدهای مالیاتی و چهار پایه مالیاتی با استفاده از داده های تابلویی 32 کشور کمتر توسعه یافته و درحال توسعه عضو سازمان تجارت جهانی، طی دوره 2015-2000، مورد بررسی قرار گرفته است. اگرچه متغیرهای مستقل بسیاری در قالب بررسی تاثیر ویژگی های ساختاری و محدودیت های نهادی و سیاسی بر درآمدهای مالیاتی در مدل ها گنجانده شده اند، اما هدف اصلی این مطالعه بررسی تاثیر آزادسازی تجاری بر درآمدهای مالیاتی با استفاده از شاخص های مختلف آزادسازی تجاری است. در این مطالعه از سه شاخص «باز بودن تجارت» ، «نرخ تعرفه» و «آزادی تجارت» برای نشان دادن میزان آزادسازی تجاری استفاده شده است و نتایج نشان می دهد که هریک از این شاخص ها اثرات متفاوتی بر انواع درآمدهای مالیاتی داشته اند. بر اساس نتایج به دست آمده، کل درآمدهای مالیاتی و پایه های مختلف آن، چندان تحت تاثیر افزایش باز بودن تجارت (سهم تجارت از تولید ناخالص داخلی) و آزادی تجارت (حذف موانع تعرفه ای و غیرتعرفه ای) نیستند. این موضوع در حالی است که تاثیر آزادسازی تجاری بر ساختار مالیاتی به شکل کاهش نرخ های تعرفه ای بیش از دو شاخص دیگر آزادسازی است. همچنین نتایج نشان می دهد که در هر سه شاخص استفاده شده برای آزادسازی تجاری، افزایش آزادسازی با تغییر در ترکیب مالیاتی در کشورهای در حال توسعه همراه است. یعنی با افزایش آزادسازی، از سطح مالیات بر تجارت کاسته شده و بر میزان مالیات های داخلی مانند مالیات بر کالا و خدمات، مالیات بر شرکت ها و مالیات بر درآمد اشخاص افزوده شده است. هرچند که میزان این تغییرات در کاهش نرخ تعرفه بیش از دو شاخص دیگر آزادسازی تجاری است.
    کلیدواژگان: آزادسازی تجاری، درآمدهای مالیاتی، پایه های مالیاتی، ویژگی های ساختاری، محدودیت های نهادی و سیاسی
  • سیدکمال صادقی*، محمدباقر بهشتی، رضا رنج پور، سعید ابراهیمی صفحات 41-72
    پیامدهای نامطلوب اجتماعی و اقتصادی افزایش نابرابری درآمدی در جامعه، دولت ها را بر آن داشته تا بهبود توزیع درآمد را در صدر اولویت های خود قرار دهند و در قالب سیاست توزیع مجدد درآمد، تخصیص بهینه منابع و تثبیت شاخص های اقتصاد کلان، برنامه های کاهش نابرابری را پیگیری نمایند. مالیات علاوه بر آن که از مهمترین منابع درآمدی دولت هاست، یکی از ابزارهای سیاستی موثر در بهبود توزیع درآمد است. در این مقاله با به کارگیری روش نوین خودرگرسیون برداری عامل افزوده (FAVAR) و داده های فصلی طی دوره 1393-1369 برای 99 متغیر اقتصاد کلان، تاثیر مالیات های مستقیم بر ضریب جینی به عنوان شاخص توزیع درآمد، بررسی شده است. توابع واکنش آنی حاصل از برآورد مدل نشان می دهد که یک شوک مثبت به اندازه یک انحراف معیار در مالیات های مستقیم، منجر به کاهش پایدار ضریب جینی و بهبود توزیع درآمد می شود. همچنین نتایج تجزیه واریانس نشان می دهد که شوک های مالیاتی بعد از فصل چهارم بیشترین سهم از تغییرات مربوط به ضریب جینی را به خود اختصاص داده است که این امر اهمیت موضوع مالیات ها در توزیع درآمد جامعه را نشان می دهد. مطالعه حاضر همچنین فرضیه کوزنتس برای ایران را مورد تایید قرار نمی دهد.
    کلیدواژگان: مالیات های مستقیم، توزیع درآمد، خودرگرسیون برداری عامل افزوده (FAVAR)
  • سید یحیی موسوی، احمد ابراهیمی کرهرودی* صفحات 73-98
    دادرسی مالیاتی به عنوان یکی از جنبه های حقوق مالی در اکثر کشورهای جهان از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده و در ایران نیز دارای سابقه نسبتا طولانی می باشد و به سبب اهمیت آن در رابطه دو سویه مودیان مالیاتی و سازمان امور مالیاتی و تاثیر پذیری میزان رضایت مندی مودیان مالیاتی از آن، همواره یکی از موضوعات مهم در نظام مالیاتی ایران بوده است. از این رو در این مقاله با هدف ارتقای نظام دادرسی ایران مشکلات و چالش های این بخش مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور وضعیت موجود نظام دادرسی و فرآیند آن تشریح گردیده، همچنین برای مقایسه و استفاده از تجارب سایر کشورها، نظام دادرسی در برخی کشورهای منتخب مورد بررسی واقع شده است. برای این منظور از مطالعات اسنادی، کتابخانه ای، پرسشنامه و مراجعات حضوری به هیات های حل اختلاف مالیاتی استفاده شده است. نتایج بررسی ها در خصوص مشکلات و چالش های نظام دادرسی مالیاتی در ایران حاکی از آنست که طولانی بودن فرآیند دادرسی مالیاتی در ایران (تعدد مراجع مختلف) ، حجم بالای پرونده های مالیاتی مطرح در هیات های حل اختلاف مالیاتی، عدم استقلال هیات های حل اختلاف مالیاتی و به تبع آن عدم رعایت بیطرفی در آرای صادره، استفاده نکردن از ظرفیت های قانونی ماده 238 ق. م. م، عدم اجرای مفاد ماده 248 ق. م. م از لحاظ کیفیت آراء صادره، از مهمترین مشکلات نظام دادرسی مالیاتی ایران است. در نهایت نیز راهکارهایی جهت بهبود عملکرد نظام دادرسی مالیاتی بیان گردیده است.
    کلیدواژگان: مالیات، نظام دادرسی مالیاتی، چالش ها و مشکلات
  • وحید اسدزاده* ، سیدقاسم زمانی، ولی رستمی صفحات 99-115
    یکی از ویژگی های معاهدات مالیاتی، امکان مراجعه مودی به تمامی ساز و کارهای پیش بینی شده حل و فصل اختلافات، در قوانین داخلی دولتهای متعاهد، درکنار آیین حل و فصل اختلافات بین المللی می باشد. مودی می تواند، از آیین توافق دوجانبه بین المللی و آیین حل وفصل اختلافات سازمان های بین المللی از طرق شیوه های پیش بینی شده در این خصوص بهره گیرند. در این مقاله سعی شده شیوه های حل وفصل اختلافات مالیاتی در سازمان های بین المللی از قبیل منشور انرژی ECT، سازمان تجارت جهانیWTO، اتحادیه اروپا، سازمان ملل متحد UNو سازمان توسعه و همکاری های اقتصادی OECD مورد تحلیل قرار گیرد که این سازمانها رویکردهای مشابه و گاها متفاوتی در حل اختلافات مالیاتی دارند. از جمله این شیوه ها دادرسی های مالیاتی یا داوری بین الملل مالیاتی می باشد که این امر عمدتا بعد از عدم توافق موضوع ارجاع به مقامات صلاحیتدار کشورها می باشد.
    کلیدواژگان: آیین توافق دوجانبه، حل و فصل اختلافات بین المللی، داوری بین المللی مالیاتی، دادگاه های مالیاتی، OECD
  • محمدحسین ایمانی خوشخو* ، طیبه امیرمستوفیان صفحات 117-146
    در ضرورت توجه به عوامل فرهنگی موثر بر تمکین مالیاتی، شواهد متقن و متعددی وجود دارد که نشان می‏دهد ‏تمکین مالیاتی مودیان در کشورهای مختلف دنیا فقط تحت تاثیر سازوکارها و اهرم‏های الزام‏آور قانونی نمی باشد. در این پژوهش به بررسی ارتقای فرهنگ مالیاتی و تاثیر آن بر گسترش چتر مالیاتی و شناسایی مودیان جدید، پرداخته شده است. در این تحقیق در ابتدا عوامل موثر بر فرهنگ مالیاتی در 9 گروه، شامل: هنجارهای فرهنگی و جمعیتی، ارزشهای اجتماعی، میزان فساد مالی و اداری در جامعه، قانون مداری، دانش مالیاتی، ضمانت اجرایی، رضایتمندی مودیان، رضایتمندی کارگزاران، عزم و اراده دولت مردان. با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP) شناسایی و رتبه بندی شده اند. سپس به بررسی میزان تاثیر عوامل شناسایی شده، بر توسعه چتر مالیاتی، پرداخته شده است. این تحقیق در سطح خبرگان و متخصصان متشکل از اعضای هیات علمی دانشگاه، ممیزین مالیاتی و مدیران سازمان امور مالیاتی کشور اجرا شده است. نتایج تحقیق نشان داد ضمانت اجرایی، دانش مالیات، هنجارهای فرهنگی، به ترتیب رتبه های اول تا سوم را به خود اختصاص داده اند. همچنین زیرمعیارهای تفاوت سنی افراد، بهبود اخلاق شاغلان هر حرفه، وجود فقر در جامعه و عدم رفاه کافی، رعایت قوانین، رعایت اخلاق و ارزش، آشنایی اشخاص با جرائم، شاخص نظارت نهاد مردمی بر مصرف مالیات، درک مودیان از اعمال تساوی قانون، تکریم کارگزاران، شفاف سازی قانون و کارآمد کردن آن، بالاترین امتیاز را در الویت بندی زیرمعیارها، به خود اختصاص داده است. نتایج بررسی میزان تاثیر عوامل شناسایی شده بر توسعه چتر مالیاتی، نشان داد هنجارهای فرهنگی، ارزشهای اجتماعی و میزان فساد مالی و اداری، به ترتیب، بیشترین میزان تاثیر را به خود اختصاص داده اند
    کلیدواژگان: تمکین مالیاتی، فرهنگ مالیاتی، مودیان مالیاتی، چتر مالیاتی
  • فرهاد حکیمی* ، مهرداد مهرکام، حمیدرضا کریمی، علی اکرم میرزایی صفحات 147-172
    طرح تحول اقتصادی به عنوان برنامه ای جامع برای رفع مشکلات و تحقق سند چشم انداز 20 ساله کشور و برنامه پنجم توسعه مطرح شد. با توجه به تداوم شکاف بین مالیات های بالقوه و بالفعل، درآمدهای مالیاتی در نظام اقتصادی و مالی دولت هنوز در جایگاه واقعی خود قرار نگرفته است. در راستای رفع این معضل و نیز با عنایت به اهمیت مالیات در توسعه اقتصاد، نظام مالیاتی به عنوان یکی از محورهای 7 گانه طرح تحول اقتصادی برگزیده شد. طرح تحول نظام مالیاتی در قالب سه محور اصلی شامل اصلاح قوانین و مقررات مالیاتی، اجرای طرح جامع مالیاتی و استقرار کامل نظام مالیات بر ارزش افزوده برنامه ریزی گردید. یکی از اهداف طرح جامع مالیاتی این است که تمام تعاملات دو سویه مردم با دستگاه مالیاتی غیرحضوری و الکترونیکی شود. روش دلفی به عنوان ابزاری برای حل مساله از طریق خبرگان در موارد متعدد و در تحقیقات مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. دلفی روشی برای «اولویت بندی» در جهت دستیابی به توافق گروهی درباره اهمیت نسبی موضوعات است. بنابراین در مراحل تحقیق به روش دلفی در مورد اجرای نرم افزار E-ris در اداره کل امور مالیاتی جنوب شهر تهران، چهارگام طوفان فکری، محدود کردن گزینه ها، اولویت بندی و تحلیل آنها انجام شده است. در این تحقیق معلوم شد مشکلاتی از قبیل کند بودن نرم افزار، ناکافی و به روز نبودن آموزش ها، عدم وجود تجهیزات مناسب و به روز رایانه ای و… باعث بروز مشکلات عدیده در اجرای نرم افزار E-ris می شود.
    کلیدواژگان: طرح جامع مالیاتی، E-ris، سامانه یکپارچه، روش دلفی، موتور ریسک
  • غلامرضا منصورفر* ، فرزاد غیور، بهزاد عباسی مولان صفحات 173-197
    یکی از عوامل مهم در جهت مسائل اقتصادی کشورها بحث مالیات است. اما علاوه بر مساله مالیات، تامین مالی شرکت ها نیز از مسائل با اهمیت است. هدف این پژوهش، بررسی نقش مالیات جسورانه بر رابطه بین نرخ موثر مالیاتی و اهرم مالی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. در این پژوهش اطلاعات مالی 90 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی 1382 تا 1393 (1080 شرکت - سال) بررسی شده است. برای تجزیه و تحلیل نتایج به دست آمده پژوهش از نرم افزارهای Eviews9، STATA استفاده شده است. در این پژوهش جهت تجزیه و تحلیل ارتباط بین متغیرهای پژوهش، از رویکرد داده های پانلی و روش گشتاورهای تعمیم یافته (GMM) استفاده شده است. مالیات جسورانه با استفاده از تفاوت نرخ موثر مالیاتی کل و نقدی و اهرم مالی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین تاثیر نرخ موثر مالیاتی کل بر اهرم مالی وابسته به سیاست مالیاتی جسورانه است و تاثیر منفی و معناداری دارد. ولی سیاست مالیاتی جسورانه بر رابطه بین نرخ موثر مالیاتی کل و اهرم مالی تاثیرگذار نیست.
    کلیدواژگان: نرخ موثر مالیاتی، مالیات جسورانه، اهرم مالی، پانل دیتا
  • مجید مداح* ، یگانه موسوی جهرمی، محمدقاسم رضایی صفحات 199-229
    امروزه در بسیاری از کشورهای جهان از مالیات های محلی، مالیات بر آلاینده های زیست محیطی، مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات بر مجموع درآمد و مالیات بر واحدهای مسکونی خالی به عنوان پایه های مالیاتی موجه و پایدار نام برده می شود. این در حالی است که مالیاتهای محلی، به علت کارایی و مزیت های آن بیشتر مورد توجه قرار گرفته و توسعه یافته است. هر چند که کلیه پایه های مالیات ملی می توانند کاندیدایی برای پایه مالیات محلی باشند، ولی برخی از پایه های مالیاتی دارای مزیت انتخاب محلی هستند؛ یک انتخاب مهم و مورد استفاده در این زمینه مالیات بر دارایی های غیرقابل انتقال (املاک) است که با توجه به موقعیت و ویژگی املاک در استان تهران، در این بررسی این نوع پایه مالیاتی به عنوان مالیات محلی در استان تهران معرفی و مورد ارزیابی قرار گرفت. در این راستا هدف از این مطالعه، بررسی اثرات مالیات بر نقل و انتقال املاک در بهبود توسعه شهرنشینی و اثر سایر متغیرها بر این منبع مالیات محلی در استان تهران در چارچوب معادلات همزمان است. این اثرات متقابل با استفاده از روش حداقل مربعات سه مرحله ای (3SLS) و داده های فصلی 1384:1 تا 1394:4 مورد بررسی و تحلیل تجربی قرار گرفته است. نتایج حاصل از برآورد مدل نشان می دهد مالیات بر نقل و انتقال املاک به عنوان یک مالیات محلی، موجب بهبود 59/0 درصدی در وضعیت شهرنشینی در استان تهران می شود، درحالی که افزایش این نوع پایه مالیاتی باعث کاهش 22/0 درصدی در توسعه شهرنشینی (عرضه خانه های جدید) می گردد. از سوی دیگر، افزایش تولید ناخالص داخلی و همچنین نرخ شهرنشینی، افزایشی به ترتیب برابر با 22/0 و 91/2 درصدی در درآمد مالیات بر دارایی در این استان را در پی دارد.
    کلیدواژگان: مالیات محلی، مالیات بر املاک، شهرنشینی، تهران، معادلات همزمان، 3SLS
|
  • Jamshid Pazhoan Pages 11-39
    In this paper, the relationship between trade liberalization (three different indicators) and total tax revenues collected from four tax bases has been examined using a panel data of 32 less -developed and developing countries (members of WTO) during the period 2000-2015. Although many independent variables have already been included in the models to study the effect of the structural features as well as institutional and political constraints on tax revenues, the present study focuses on reviewing the effect of trade liberalization on tax revenues using different trade liberalization indicators. To this end, three indicators "trade openness", "tariff rate" and "trade freedom" have been taken into account as representatives of liberalization and the results obtained show that each of these indicators has had different effects on tax revenues. Based on the results, tax revenues are not so much affected by the increased trade openness (trade share of GDP) and trade freedom (removal of tariff and non-tariff barriers), while the impact of trade liberalization on the tax structure in the form of lower tariff rates is more than the impacts of two other indicators of liberalization. The results also show that an increased liberalization (for each of the three indicators used for trade liberalization) is associated with a shift in tax mixture in developing countries. With an increase in the liberalization level, international trade taxes have been reduced, and domestic taxes (such as taxes on goods and services, corporate income tax, and personal income taxes) have increased.
    Keywords: Trade Liberalization, Tax Revenue, Tax Bases, Structural Features, Institutional, Political Constraints
  • Seyyed kamal Sadeghi* Pages 41-72
    Undesirable social and economic consequences of income inequality persuade the governments to give a first priority to the income distribution improvement and pursue plans to reduce inequality in the form of income redistribution policy, resource allocation and stabilization of macroeconomic indices. Taxes in addition to being the most important source of government revenues are one of the most effective policy tools in improving income distribution. In this paper, using a FAVAR method and quarterly data for the period 1990-2014 for 99 macroeconomic variables, the impact of direct taxes on the Gini coefficient, as an indicator of income distribution, have been explored. Impulse response functions show that a positive shock of one standard deviation in direct taxes causes a sustainable reduction in the Gini coefficient and improves income distribution. Also, variance decomposition results show that after the fourth season, tax shocks have the most important role in the dynamics of Gini coefficient. This study also rejects Kuznets Hypothesis for the Iranian economy.
    Keywords: Direct Taxes, Income Distribution, FAVAR
  • Ahmad Ebrahimi* Pages 73-98
    In most countries, tax proceedings are of a great significance as an aspect of financial Law. In Iran, too, it has a long history and because of its importance for mutual relations of taxpayers and the tax administration, and its impact on taxpayers’ satisfaction, it has always been a major issue in the Iranian tax system. Therefore, in this paper problems and challenges ahead of tax dispute settlement aiming at promoting Iran’s tax proceedings are studied. For this purpose, the status qua of tax proceedings and its relevant processes are described and for the purpose of comparing and using best practices of other countries, their tax proceedings have been explored. In so doing, documentary and library study methodologies have been employed as well as a survey method based on questioners filled out by officials working at dispute settlement division. The study findings indicate prolong delayed dispute settlement in Iran, high numbers of tax dispute cases filed with tax dispute settlement boards, lack of independency of tax dispute settlement boards and non-neutrality of decisions made, non-observance of the legal potential of articles (238) and (248) of Direct Taxes Act, are among the most important problems ahead of INTA. At the last section of the paper, some solutions for improving Iranian tax dispute settlement processes have been proposed.
    Keywords: Tax, Tax Dispute Settlement, Challenges, Problems
  • Vahid Asad Zadeh Pages 99-115
    One important aspect of tax treaties is the possibility for referring to all the mechanisms available in domestic law of contracting states along with the International dispute Settlement procedures. A taxpayer can take advantage of the international mutual agreement procedure and the methods envisaged in this regard by international organizations. In this article we have tried to analyze the methods of resolving tax disputes as proposed by international organizations within such arrangements and organizations as Energy Charter Treaty (ECT), World Trade Organization (WTO), European ::::union:::: (EU), United Nations (UN) and Organization for Economic Cooperation and Development (OECD). These organizations have similar and sometimes different approaches to resolving tax disputes. One of these methods is Tax Proceeding or international tax arbitration, which is mainly, follows a disagreement resulting from the referral of the dispute to competent authorities of contracting states.
    Keywords: Mutual Agreement Procedure, International Settlement of Disputes, International Tax Arbitration, Tax Courts, OECD
  • Mohammad Hossein Imani* Pages 117-146
    Regarding the cultural factors affecting tax compliance, there is strong evidence that taxpayers are not just affected by binding legal mechanisms and instruments in various countries. This paper examines the promotion of tax culture and its impact on the expansion of tax umbrella and the identification of new taxpayers. In this research, the factors affecting tax culture have first been identified and ranked using Analytical Hierarchy Process (AHP) in the following nine groups: cultural and demographic norms, social values, financial and administrative corruption in the society, the rule of law, tax knowledge, enforcement guarantees, satisfaction of taxpayers and tax officials and the determination of government officials. Then, the impact of factors so identified on the expansion of tax umbrella has been studied. This research has been conducted at the level of experts consisting of university faculty members, tax auditors, and directors of departments at the Iranian National Tax Administration. According to the results obtained, enforcement guarantee, tax knowledge and cultural norms ranked first to third. Also, the sub- criteria of age difference of individuals, improvement of the ethics of employees in each profession, the existence of poverty in society and insufficient prosperity, observance of laws, observance of morality and values, familiarity of individuals with criminal acts, index of public supervision over the spending of tax revenues, taxpayer's perception of an equal application of law, reverence by tax officials, clarification of the law and its efficiency have been scored the highest in the sub-criteria prioritization. The results of the study in regard with the effect of the identified factors on the expansion of tax umbrella showed that cultural norms, social values and levels of financial and administrative corruption had the highest impacts.
    Keywords: Tax Compliance, Tax Culture, Taxpayers, Tax Umbrella
  • Farhad Hakimi* Pages 147-172
    The Economic Development Plan was proposed as a comprehensive program for solving problems and realizing the 20-year Vision of the Country and the Fifth Development Plan of I.R. Iran. Given the continuity of the gap between potential and actual taxes, tax revenues have not yet found their proper positions in the government's economic and financial system. In order to overcome this shortcoming, bearing in mind the importance of taxes in the economic development, the tax system was selected as one of the seven axes of the Economic Development Plan. A tax reform plan was devised in three main areas, namely the reform of tax laws and regulations, the implementation of Tax Administration and Reform Automation (TARA) program and a full implementation of the VAT system. One of the objectives of the TARA program is to ensure that all two-way interactions of taxpayers and INTA are through electronic means, not in presence. The Delphi method has largely been employed in this study as a tool for problem solving by surveying experts’ attitudes in many cases and in various research works. Delphi is a method of "prioritization" to get a collective agreement on the relative importance of issues. So, engaged in the Delphi research phases of this study, implementation of the E-ris software at the Tax Directorate General of South Tehran, were explored by following four steps, namely the intellectual storm, limiting, prioritizing and analyzing the options. The study indicated that the problems as software low slow; inadequate training and lack of update, suitable equipments and up-to-date computer had brought about the existing problems with running the E-ris software.
    Keywords: TARA Program, E-ris Software, Integrated System, Delphi Method, Risk Engine
  • Gholamreza Mansourfar* Pages 173-197
    One of the most important factors in dealing with economic issues of countries is taxation. But in addition to taxation, methods of financing the firms are also important. The aim of this study is to investigate the role of an aggressive tax behavior on the relationship between effective tax rate and financial leverage at companies listed on Tehran Stock Exchange. So, 90 financial companies listed on Tehran Stock Exchange have been studied for the period from 2003 to 2014 (making for a total of 1080 company- year) and to analyze the results obtained from the application of Eviews9, STATA has been used and to analyze the relationship between variables, the panel data approach Generalized Method of Moments (GMM) has been employed. According to the findings, there is a significant positive relationship between aggressive tax (calculated as the difference between the overall effective tax rate and the cash effective tax rate) and the financial leverage. Moreover, the effect of the overall effective tax rate on the financial leverage associated with the aggressive tax policy is negatively significant. However, the aggressive tax policy does not affect on the relationship between the cash effective tax rate and the financial leverage.
    Keywords: Effective Tax Rate, Tax Aggressiveness, Financial Leverage, Panel Data
  • Majid Maddah* Pages 199-229
    Today, many countries consider a wide range of tax categories including local taxes, environmental taxes on pollutants, capital gain taxes, aggregate income tax and vacant residential units’ taxes as sustainable and justified taxes. Among these taxes, local taxes have been more attended and developed due to their efficiency and advantages. All national taxes can be chosen as local tax but some of them have local option advantages. One of the most important choices is the tax on real estate. The present paper investigates the effects of real estate transfer tax on improving urban development in the metropolitan city of Tehran within the framework of simultaneous equations methodology using the 3- stage Least Square method (3SLS). The results indicate that as the potential tax base in the real estate sector is vast, applying tax on real estate transfer results in improving the urbanization in Tehran.
    Keywords: Local Taxes, Tax on Real Estate, Urbanization, Tehran, Simultaneous Equations, 3-Stage Least Square