فهرست مطالب

علوم و مهندسی آبیاری - سال چهل و یکم شماره 2 (تابستان 1397)

فصلنامه علوم و مهندسی آبیاری
سال چهل و یکم شماره 2 (تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/04/25
  • تعداد عناوین: 15
|
  • مقاله پژوهشی
  • عبدالرضا ظهیری * صفحات 1-17
    شبیه سازی توزیع عرضی سرعت جریان و نیز غلظت رسوب معلق در قوس رودخانه ها، دارای اهمیت زیادی بوده و در حفاظت سواحل رودخانه، الگوی انتقال و ته نشست رسوبات، انتشار آلودگی و کنترل سیلاب کاربرد دارد. به دلیل ساختار سه بعدی جریان در قوس رودخانه ها، مدل های ریاضی یک بعدی در این شرایط جواب گو نبوده و باید از مدل های ریاضی دو یا سه بعدی استفاده نمود. در این تحقیق، ابتدا با اندازه گیری میدانی داده های توزیع عرضی سرعت و غلظت بار معلق از سه قوس واقع در رودخانه کارون (قوس های ملیحه، جنگیه و خبینه)، مدل شبه دوبعدی متوسط در عمق (Shiono and Knight، 1991) واسنجی شد. با استفاده از نتایج توزیع سرعت به دست آمده از این مدل ریاضی، ظرفیت انتقال رسوب رودخانه محاسبه شد. نتایج نشان داد که در هر سه قوس انتخاب شده، از میان روابط رسوبی مورد مطالعه، رابطه رسوبی یانگ مطابقت بهتری با مقادیر غلظت رسوب اندازه گیری شده در عرض رودخانه داشته و نسبت به روابط رسوبی اکرز-وایت و انگلوند-هانسن، از دقت بالاتری برخوردار می باشد.
    کلیدواژگان: روابط انتقال رسوب، رودخانه کارون، قوس رودخانه، مدل ریاضی شبه دوبعدی
  • سعید سلامی اصل، احمد فتحی*، مهدی قمشی صفحات 19-31
    به منظور کنترل پرش هیدرولیکی نیاز به ساخت حوضچه آرامش می باشد تا تمام یا قسمتی از پرش در آن رخ دهد. وجود زبری درکف حوضچه می تواند در کاهش مشخصات پرش موثر باشد. درتحقیق حاضر اثر اجزای زبر با شکل های مختلف مکعبی، مثلثی و ترکیبی از مکعبی و مثلثیدر حوضچه آرامش مستطیلی به صورت آزمایشگاهی بررسی شده است. آزمایش ها در فلومی به طول 15، عرض3/0 و ارتفاع5/0 متر در آزمایشگاه هیدرولیک دانشگاه شهید چمران اهواز انجام شد. در این تحقیق اجزای زبر بر روی یک صفحه در کف فلوم در پایین دست تند آب به نحوی قرار داده شدند که سطح فوقانی آن ها در زیر جت ورودی آب قرار گرفت. نتایج نشان داد که مشخصات پرش از جمله طول پرش و عمق مزدوج به دلیل وجود اجزای زبر کاهش می یابد. میزان کاهش این پارامترها به طور متوسط به ترتیب 36 و 23 درصد می باشد و بستگی به عدد فرود و شکل اجزای زبر دارد. بیشترین کاهش مشخصات پرش مربوط به وجود اجزای زبر ترکیبی است.
    کلیدواژگان: زبری، پرش هیدرولیکی، عمق مزدوج، طول پرش
  • مریم شیخ الاسلامی بورقانی*، محمد رضوانی، سید محمد شبیری صفحات 33-44
    کشور ایران در ناحیه خشک و نیمه خشک جهان قرار گرفته است.یکی ازمسائل اساسی در این منطقه، کمبود آب است. بیش از 94 درصد از منابع آب کشور در بخش کشاورزی مصرف می شود. این در حالی است که بازده کل آبیاری در کشور بین 33 تا 37 درصد است.بنابراین استفاده کار او مدیریت آب کشاورزی، اجتناب ناپذیر می باشد. یکی از برنامه هایی که برای افزایش راندمان آبیاری اجرایی شده، طرح مصرف بهینه آب می باشد. طی طرح مزبور، میزان آب لازم برای تولید هر واحد محصول، به بهره برداران آموزش داده می شود. در این پژوهش، نقاط قوت و ضعف، تهدیدها و فرصت ها، با روش SWOT بررسی شده است. این پژوهش از نوع کاربردی بوده و جامعه آماری آن، 57 نفر از مروجین استان مرکزی است. نتایج حاصل از تحقیق استراتژی هایی است که به منظور توسعه طرح مصرف بهینه آب تدوین شده و به وسیله ماتریس QSPM اولویت بندی شده است. این استراتژی های اولویت بندی شده به این شرح است:استفاده از اعتبارات بین المللی برای توسعه آموزش های محیط زیستی در روستاها، توسعه آموزش های رسمی و غیر رسمی در رابطه با بحران آب و تغییر اقلیم در مناطق، پیامدهای مصرف بی رویه آب، روش آبیاری کوزه ای، توسعه استفاده از رسانه های ملی و فن آوری ارتباطات،تدوین محتوای آموزشی در رابطه با بحرانآب، تغییر اقلیم در مناطق و پرورش ارزش های فرهنگی، توسعه ارتباط با سازمان های ذیربط آموزش مصرف بهینه آب، توسعه حمایت های دولتی از روش های پر بازده و کم مصرف و ایجاد ساز و کار مشترک بین دهیاری ها و جهاد کشاورزی در انجام طرح.
    کلیدواژگان: SWOT، طرح مصرف بهینه آب، جهاد کشاورزی استان مرکزی، آموزش بهره برداران
  • عادل اثنی عشری، علی اکبر اختری *، امیر احمد دهقانی، حسین بنکداری صفحات 45-59
    تبدیل ها سازه هایی هستند که می توانند با ایجاد تغییر در نوع سطح مقطع کانال ها، هندسه کانال و نوع جریان را عوض کنند. با افزایش ابعاد در راستای مقطع در تبدیل، از سرعت جریان کاسته می شود. این موضوع، ناحیه جدایی جریان و حرکت گردابی آشفته را به وجود آورده و باعث تلفات انرژی می شود. در این مطالعه، الگوی جریان در امتداد تبدیل تدریجی عریض شونده کانال های مستطیلی به ذوزنقه ای برای جریان زیربحرانی به صورت آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفته است. در کنار مطالعه آزمایشگاهی، شبیه سازی عددی سه بعدی الگوی جریان با استفاده از نرم افزار فلوئنت و مدل تنش رینولدز (RSM) انجام گرفته است. پروفیل های سطح آب و سرعت جریان در مقاطع مختلف تبدیل بصورت آزمایشگاهی اندازه گیری شده و با نتایج عددی مقایسه شده اند که مقایسه این نتایج مطابقت خوبی را بین آنها نشان می دهد. همچنین بازدهی هیدرولیکی تبدیل و ضریب تلفات انرژی در امتداد تبدیل به ازای طولهای مختلف تبدیل و اعداد فرود ورودی مختلف محاسبه شدند. نتایج نشان دادند که با افزایش عدد فرود جریان بالادست، بازدهی تبدیل و ضریب تلفات انرژی به ترتیب کاهش و افزایش می یابند. همچنین با افزایش طول تبدیل عریض شونده، بازدهی تبدیل و ضریب تلفات انرژی به ترتیب دچار افزایش و کاهش می شوند. پس از صحت سنجی مدل عددی، تاثیر عدد فرود بالادست و دبی ورودی بر نواحی چرخشی جریان ایجاد شده در دو طرف تبدیل و تنش برشی بستر در امتداد تبدیل بصورت عددی مورد بررسی قرار گرفته است. با افزایش عدد فرود بالادست، طول و عرض ناحیه جدایی جریان ایجاد شده در دو طرف تبدیل افزایش یافت.
    کلیدواژگان: تبدیل تدریجی عریض شونده، الگوی جریان، تلفات انرژی، نواحی جدایی جریان، تنش برشی بستر، مدل عددی فلوئنت
  • محمدرضا نیک پور * صفحات 61-75
    حوضچه های آرامش با مقطع واگرا دارای عملکرد هیدرولیکی مناسب تر و هزینه ساخت کمتر نسبت به حوضچه های کلاسیک می باشند. در تحقیق حاضر با به کارگیری داده های آزمایشگاهی و به ازای هفت عدد فرود مختلف در محدوده 1/9-2/3، سه مدل از حوضچه های مذکور با هندسه های مختلف از نظر زاویه واگرایی و نوع دیواره، در حالت سه بعدی مورد شبیه سازی عددی قرار گرفت. برای تحلیل آشفتگی از مدل های k-ε RNG و RSM و برای سطح آزاد جریان از مدل حجم سیال (VOF) در محیط نرم افزار Fluent استفاده شد. دقت مدل های آشفتگی مذکور در شبیه سازی سطح آزاد پرش مشابه یکدیگر و میانگین خطای محاسباتی آنها به ترتیب 4/7 و 7/5 درصد حاصل شد. اما در شبیه سازی پروفیل های سرعت مدل RSM عملکرد بهتری را به همراه داشت، به طوری که میانگین خطای محاسباتی مدل های k-ε RNG و RSM به ترتیب 2/16 و 7/7 درصد بدست آمد. بر اساس نتایج مدل عددی وقوع جریان دوپایا در مقاطع واگرا به خوبی قابل مشاهده بود. همچنین با استفاده از مدل RSM توزیع قائم شدت آشفتگی، تنش های رینولدز و انرژی جنبشی اغتشاش در مقاطع مختلف پرش مورد بررسی قرار گرفت.
    کلیدواژگان: پرش هیدرولیکی، جریان دوپایا، حوضچه آرامش، مدل آشفتگی، مقطع واگرا
  • عطیه خواجه خضری، عباس رضایی استخروییه*، سودابه گلستانی کرمانی صفحات 77-92
    برای ارزیابی تآثیر کم آبیاری بر عملکرد و اجزای آن در کشت مخلوط سورگوم-لوبیا قرمز، پژوهشی در سال 94-93 در قالب کرت های یک بار خردشده بر پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه دانشگاه شهید باهنر اجرا شد. پنج سطح آبیاری (آبیاری کامل، کم آبیاری سنتی و خشکی موضعی ریشه هرکدام با 75 و 60 درصد نیاز آبی) بر پنج نسبت کشت سورگوم - لوبیا قرمز (صد درصد سورگوم، 75، 50 و 25 درصد سورگوم و صد درصد لوبیا قرمز) اعمال شد. در نهایت ارتفاع، تعداد برگ، شاخص سطح برگ، وزن تر و خشک اندام هوایی، بهره وری مصرف آب، نسبت برابری زمین و شاخص های رقابتی گیاهان اندازه گیری شد. نتایج نشان داد اعمال تنش آبی بر تمامی صفات تاثیر معنی داری و خشکی موضعی ریشه، باعث افزایش 4/29 درصد بهره وری آب در گیاه سورگوم و 2/12 درصد در گیاه لوبیا قرمز (در یک سطح تنش و نسبت کشت ثابت) در مقایسه با کم آبیاری سنتی گردید.
    کلیدواژگان: بهره وری مصرف آب، کشت مخلوط، شاخص های رقابتی، نسبت برابری زمین، خشکی موضعی ریشه
  • ابراهیم نوحانی*، سهراب نصراللهی، ادریس معروفی نیا، یوسف حسن زاده صفحات 93-105
    با افزایش جمعیت دنیا و لزوم کنترل و مدیریت منابع آب شیرین ساخت سدهای بزرگ گسترش یافته است. سرریز از اجزای مهم سد است و یکی از مهم ترین خطراتی که آن راتهدید می کند، خلاء زایی می باشد. یکی از راه های بررسی این مشکل و دیگر مسائل سرریزها ساخت مدل آزمایشگاهی است، اما با توجه به پیشرفت علم رایانه درعصر حاضر نرم افزارهایی برای مدل سازی جریان به صورت عددی تهیه شده که در کنار ساخت مدل های آزمایشگاهی برای بررسی رفتارسیالات مفید می باشند. رایج ترین راه مقابله با خسارت های ناشی از خلاءزایی، ساخت انواع هواده در مسیر جریان می باشد. هواده با ایجاد تغییرات در خصوصیات جریان و واردکردن هوا به داخل آن سبب کاهش و از بین رفتن خسارت های ناشی از این پدیده می شود. در این پژوهش جریان روی سرریز سد آزاد به صورت سه بعدی در نرم افزار Flow-3D مدل و سپس صحت نتایج نرم افزار با توجه به نتایج مدل فیزیکی بررسی شده و در ادامه تاثیر انواع رمپ هواده بر فاکتورهای موثر برخلاء زایی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج شاخص خلاء زایی و غلظت هوای موجود درجریان نشان می دهد که سرریز با رمپ در کف و داکت در دیواره، در رمپ اول 22 درصد و در رمپ دوم به ترتیب 22 و 19 درصد شاخص خلاءزایی را افزایش دهد و با افزایش غلظت هوای داخل جریان در بدترین حالت به بیش از هفت درصد، به خوبی می تواند مانع ایجاد خسارت های ناشی از خلاءزایی در سرریز شود.
    کلیدواژگان: سرریز، خلاءزایی، رمپ هواده، غلظت هوای ورودی به جریان، Flow-3D
  • حسین شریعتی، سعید رضا خداشناس*، کاظم اسماعیلی صفحات 107-117
    در رودخانه های کوهستانی یکی از مناسب ترین روش های آبگیری استفاده از آبگیرهای کفی می باشد. آبگیرهای کفی با محیط متخلخل یکی از اشکال مختلف آبگیرهای کفی بوده که تا کنون کمتر مورد مطالعه قرارگرفته اند. در تحقیقات پیشین نحوه ساخت مدل های آزمایشگاهی با آنچه در شرایط طبیعی وجود دارد تفاوت اساسی داشته، لذا در این پژوهش تلاش شده کاستی روش های قبلی برطرف شود. در مقاله حاضر به منظور بررسی تاثیر ابعاد آبگیر بر ضریب دبی جریان انحرافی مدل های مختلفی از آبگیر با سه طول ( cm45،30،15=L) و سه ارتفاع ( cm20،15،10=H) در کانال آزمایشگاهی تعبیه و فضای داخل آبگیر نیز توسط چهار نوع سنگدانه با دانه بندی مختلف (mm75/17، 4/15، 4/13، 72/9 =d50) پر گردید. در هر سری از آزمایش ها (مجموعا 180 آزمایش) با عبور دبی های متفاوت از روی آبگیر دبی انحرافی توسط آبگیر کفی متخلخل اندازه گیری شد. مقایسه نتایج بدست آمده از این تحقیق با تحقیقات پیشین نشان از کاهش 10 درصدی در میزان دبی انحرافی توسط آبگیر را داشت. در نهایت با استفاده از تحلیل ابعادی و رگرسیون چند متغیره معادله ای با ضریب همبستگی 85/0= 2R جهت برآورد ضریب دبی جریان انحرافی این نوع آبگیر، تحت تاثیر پارامترهای مختلف ارائه گردید.
    کلیدواژگان: آبگیر کفی، محیط متخلخل، جریان متغیر مکانی، رودخانه کوهستانی
  • حمید مسلمی *، سعید چوپانی، راحله درویشی صفحات 119-133
    یکی از راه حل های مناسب و کارآمد برای بهینه سازی استفاده از رواناب در مناطق خشک و نیمه خشک، استفاده از بندها و سدهای خاکی می باشد که ضمن کاهش انرژی تخریبی سیل، در توسعه منابع آبی منطقه نیز موثر می باشد. پژوهش حاضر به بررسی عملکرد سد خاکی در تغذیه مصنوعی و نقش آن در توسعه منابع آب منطقه می پردازد. دشت لاور در فاصله 60 کیلومتری شمال بندرعباس با وسعت 5/23 کیلومترمربع قرار دارد. در این دشت، طرح سد خاکی در اواخر سال 1382 آغاز گردیده و از سال 1383 شروع به آبگیری نموده است. برای بررسی تغییرات کمی آب های زیرزمینی، میزان این تغییرات و مقایسه آن ها در قبل و بعد احداث سد از پارامتر سطح ایستابی مربوط به شش حلقه چاه مشاهده ای و همچنین هیدروگراف واحد استفاده شد. نتایج نشان داد که سطح آب زیرزمینی پس از احداث سد تا 5/1 متر افزایش یافته است.
    کلیدواژگان: دشت لاور، سد خاکی، تغییرات سطح آب زیرزمینی، چاه مشاهده ای، هیدروگراف
  • یاسر حسینی * صفحات 135-149
    در این تحقیق از قابلیت سیستم استنتاج فازی برای ارزیابی پارامتریک تناسب اراضی، در روش های آبیاری قطره ای و بارانی در شبکه آبیاری دشت فتحعلی مغان به مساحت 5175 هکتار واقع در استان اردبیل استفاده شد. براین اساس، مناطق”کاملا مناسب” برای آبیاری بارانی و قطره ای به ترتیب برابر 06/385 هکتار (4/7درصد) و 35/2941 هکتار (87/56 درصد) به دست آمد و برای مناطق “ نسبتا مناسب” به ترتیب مساحتی حدود 1/286 هکتار(5/5 درصد) و 43/246 هکتار(7/4درصد) محاسبه گردید. همچنین مساحتی حدود 08/ 2810هکتار (3/54 درصد) و 1/797 هکتار (4/15 درصد) به ترتیب برای آبیاری بارانی و قطره ای برای تناسب “ تاحدودی مناسب” به دست آمد و مساحت 88/1322هکتار (5/25 درصد) و 58/737 هکتار (2/14 درصد) به مناطق با تناسب “ نامناسب در شرایط فعلی” تعلق گرفت. برای تناسب “ نامناسب دائمی” مساحت ها به ترتیب برابر 91/370 هکتار (1/7درصد) و 54/458 هکتار (86/8 درصد) محاسبه گردید. نتایج نشان داد که تفاوت عمده ای بین دو روش از لحاظ اراضی “کاملا مناسب” وجود دارد به طوری که مساحت اراضی “کاملا مناسب” به روش قطره ای تقریبا 5/7 برابر مساحت این اراضی در روش بارانی می باشد. همچنین اراضی “تا حدودی مناسب”، در ارزیابی به روش بارانی بیشترین مناطق را به خود اختصاص داد و مساحت این نواحی در روش بارانی 5/3 برابر بیش تر از روش قطره ای گردید. نتایج نشان داد، در نظر گرفتن تغییرات تدریجی پارامترهای خاک در ارزیابی به روش فازی، باعث دقت بیشتر این روش نسبت به روش پارامتریک غیر فازی می گردد.
    کلیدواژگان: آبیاری بارانی، آبیاری قطره ای، ارزیابی اراضی، پارامتریک، فازی
  • لیاقت بزرگ زاده، مرتضی بختیاری*، نیما شهنی کرم زاده، محمد اسماعیل دوست صفحات 151-166
    اطلاعات حاصل از پیش بینی امواج بعنوان اساس طراحی های مهندسی دریا، نقش مهمی در ساخت، نگهداری و مدیریت پروژه های عمرانی ساحلی و فراساحلی، دارد. امواج ناشی از باد، به دلیل دارا بودن بیش ترین انرژی و فراوانی، از مهم ترین امواج در دریا محسوب می شوند. در تحقیق حاضر، از سیستم استنتاج تطبیقی عصبی- فازی، برای پیش بینی خصوصیات امواج استفاده شده است. منطقه مورد مطالعه، بندر بوشهر و پیش بینی ها برای بازه زمانی سال 2008 تا سال 2010 در نظر گرفته شده است. نتایج نشان داد در پیش بینی ارتفاع امواج ناشی از باد، دقت مدل سیستم عصبی- فازی در مقایسه با درخت تصمیم، در مدت زمان سه و شش ساعته مشابه بدست آمد. به طوری که در مدت زمان سه ساعته ضریب همبستگی 86 و 83 درصد برای پیش بینی سه ساعته و 78 و 74 درصد برای پیش بینی شش ساعته دارای دقتی بالاتر از مدل های تجربی می باشند مقایسه ی نتایج پیش بینی با روش های تجربی نشان داد، که روش SMB با ضریب همبستگی بیشتر و درصد خطای کمتر نسبت به بقیه روش های تجربی، در برآورد ارتفاع امواج بیش ترین دقت را در محاسبات داشت . علاوه بر آن روش SPM با ضریب همبستگی 72 و 63 درصد برای پیش بینی سه و شش ساعته، نامناسب ترین روش برای تعیین ارتفاع موج بوده و ارتفاع موج را کمتر از شرایط واقعی پیش بینی می کند.
    کلیدواژگان: امواج ناشی از باد، ارتفاع امواج، سیستم استنتاج تطبیقی عصبی- فازی، درخت تصمیم، بندر بوشهر
  • محبوبه یونسی، نادیا شهرکی، صفر معروفی*، حامد نوذری صفحات 167-181
    تبدیل موجک یکی از روش های نوین و بسیار موثر در زمینه تحلیل سیگنال ها و سری های زمانی است. در این روش سیگنال شاخص بارش استاندارد (SPI) با استفاده از موجک مادر منتخب تجزیه شده، داده های حاصل به عنوان ورودی مدل شبکه عصبی مصنوعی در نظر گرفته شده و یک مدل تلفیقی برای پیش بینی خشکسالی ارائه می گردد. در این تحقیق، از شبکه های عصبی مصنوعی پرسپترون چند لایه (MLP) و تابع پایه ای شعاعی ((RBF، سری زمانی ARIMA و هم چنین شبکه های عصبی مصنوعی- موجک پرسپترون چند لایه (WA-MLP) و تابع پایه ای شعاعی (WA-RBF) برای پیش بینی استفاده شده است. در این خصوص، از داده های بارندگی ایستگاه بیدستان با دوره آماری 44 ساله در حوضه آبریز شور استفاده شد. وضعیت رطوبتی با استفاده از شاخص بارندگی استاندارد شده (SPI) در دوره سه ماهه محاسبه گردید. برای تخمین مقدار SPI در هر بازه زمانی، از مقادیر مربوطه در زمان های ماقبل، استفاده شد. نتایج نشان داد مدل WA-MLP با دقت بالاتری (87/0=R2) مقادیر SPI و وضعیت خشکسالی کوتاه مدت را پیش بینی می کند.
    کلیدواژگان: پیش بینی، خشکسالی، شبکه عصبی مصنوعی - موجک، ARIMA، SPI
  • فاطمه آخونی پورحسینی*، محمدعلی قربانی صفحات 183-195
    پیش بینی جریان رودخانه یکی از موارد مهم در مدیریت منابع آب های سطحی، بهره برداری از مخازن سدها، کنترل سیلاب و خشکسالی می باشد. انتخاب ورودی های مناسب برای افزایش دقت وکارایی مدل های هوشمند از اهمیت به سزایی برخوردار است. در این تحقیق به ارزیابی عملکرد آنتروپی شانون درتعیین ورودی های مناسب و کارایی مدل های، شبکه عصبی مصنوعی و شبکه بیزین، در پیش بینی جریان ماهانه ی رودخانه ی صوفی چای در ایستگاه تازه کند، در طی بازه ی زمانی(1352-1391) پرداخته شده است. آنتروپی شانون، به عنوان روشی برای بیان اطلاعات یا عدم قطعیت یک پدیده مورداستفاده قرار می گیرد. هم چنین به عنوان شاخصی برای کمی کردن میزان عدم آگاهی و دانش نسبت به مشخصات یک سامانه، استفاده می شود. داده های جریان ماهانه با تاخیرهای مختلف به عنوان ورودی به آنتروپی شانون در نظر گرفته شد. نتایج آنتروپی نشان داد که جریان رودخانه با سه تاخیر زمانی، عملکرد بهتری نشان می دهد. سپس نتایج حاصل از پیش بینی، با دو مدل شبکه عصبی مصنوعی و شبکه بیزین مقایسه گردید. عملکرد این دو مدل با شاخص های آماری ضریب تبیین (R2)، جذر میانگین مربعات خطا(RMSE) و شاخص پراکندگی(SI) ارزیابی شد. نتایج نشان داد که مدل شبکه عصبی مصنوعی با ضریب تبیین بیشتر و جذر میانگین مربعات خطا کمتر و شاخص پراکندگی کمتر در مقایسه با شبکه بیزین، از کارایی بالاتری برخورداراست و ازاین رو آنتروپی شانون در تعیین ترکیب بهینه ی ورودی ها به مدل های هوشمند مناسب می باشد.
    کلیدواژگان: آنتروپی، جریان، رودخانه صوفی چای، شبکه بیزین، شبکه عصبی مصنوعی
  • پرستو پارسامهر*، داود فرسادی زاده، علی حسین زاده دلیر، محمد جواد نصر اصفهانی، اکرم عباسپور صفحات 197-210
    پرش هیدرولیکی تغییر ناگهانی جریان از حالت فوق بحرانی به زیربحرانی است که این پدیده هیدرولیکی به صورت متلاطم و همراه با محدوده وسیعی از گرداب های با مقیاس بزرگ و کوچک می باشد.اتلاف انرژی در پرش هیدرولیکی همواره همراه با نوسانات بزرگ فشار با فرکانس کم است کهمی تواندباعثایجاد خسارت و فرسایش شده وامنیت سازهرابهخطراندازد. در تحقیق حاضر تاثیر اجزای زبر غیرممتد لوزی شکل با زبری نسبی ( ) 67/0 و 33/1 بر نوسانات فشار در پرش هیدرولیکی مورد بررسی قرار گرفته است. با توجه به نتایج به دست آمده با افزایش عدد فرود نوسانات فشار افزایش می یابد که ناشی از افزایش شدت تلاطم در پرش هیدرولیکی می باشد. در بستر زبر در فاصله طولی نوسانات فشار بیشتر و به سمت پایین دست پرش نوسانات فشار در مقایسه با پرش هیدرولیکی بر روی بستر صاف به طور متوسط در حدود 80 درصد کاهش می یابد. تغییرات فشار متوسط در پرش هیدرولیکی بر روی بستر زبر در طول نسبی تقریبا ثابت می گردد. در تحقیق حاضر، مقادیر حداکثر و 178/0 و 134/0 به دست آمد.
    کلیدواژگان: اتلاف انرژی، بستر زبر، پرش هیدرولیکی، تلاطم، نوسانات فشار
  • مهناز شادروان، بابک لشکرآرا *، حسام سید کابلی صفحات 211-224
    ورود جریان غلیظ به مخزن و رسوب گذاری در مجاورت بدنه سد و تاسیسات وابسته به آن می تواند مشکلات متعددی از جمله انسداد دریچه های تخلیه کننده تحتانی را به همراه داشته باشد. هم چنین ورود رسوبات به لوله پنوستاک به هنگام آبگیری نیروگاه در شرایط نامساعد مخزن می تواند منجر به خوردگی پروانه توربین شود. آگاهی و شناخت از سرعت ترسیب رسوبات وارده به مخزن می تواند در راستای تهیه منحنی فرمان برای بهره برداری از نیروگاه سدهای مخزنی نقش به سزایی بازی نماید. در این مقاله به ارزیابی سرعت سقوط رسوبات چسبنده وارده به دریاچهسد کرخه در حالت سکون پرداخته شده است. برای این منظور از روش استوانه ی ته نشینی استفاده گردید. نمونه برداری رسوبات از هفت منطقه ی مختلف دریاچه سد کرخه انجام شد و خصوصیات فیزیکی آن ها تعیین گردید. آزمایش ته نشینی با غلظت های اولیه 4، 6 ، 8، 10، 15، 20 و 25 گرم بر لیتر صورت پذیرفت. نمونه گیری از استوانه ی ته نشینی در فواصل عمقی 20 سانتی متر انجام شد. فاصله ی زمانی نمونه گیری از استوانه ی ته نشینی بسته به میزان غلظت از 5 دقیقه تا 240 دقیقه تنظیم گردید. در این تحقیق سرعت سقوط ذرات، از حل عددی معادله دیفرانسیل مک لافلین به روش عددی تفاضل محدود محاسبه شده اند. نتایج حاکی از آن است که بیشترین سرعت سقوط در زمان 10 الی 15 دقیقه در ابتدای فرآیند ته نشینی اتفاق می افتد. هم چنین نتایج نشان داد که افزایش غلظت اولیه رسوبات منجر به کاهش سرعت سقوط خواهد شد.
    کلیدواژگان: استوانه ته نشینی، واکنش فلوکولاسیون، سرعت سقوط، رسوبات چسبنده
|
  • Abdolreza Zahiri * Pages 1-17
    Simulation of lateral distributions of velocity and suspended sediment concentration in river bends is of great significance, and has many applications for river engineering projects. Due to secondary flow development, flow structure in river bends has 3-dimensional nature. As shown in Fig. 1, the secondary flow, coupled with the longitudinal primary movement, causes a helical flow that forms in the river bend (Perkins, 1970). In this case, 1-dimensional mathematical models (e.g. HEC-RAS, MIKE-11 and ISIS) are generally not satisfactory and 2 or 3-dimensional mathematical models should be used instead. However, the large amount of computational time needed to simulate flow field in rivers by 3D or 2D mathematical models, justifies the use of quasi 2D modes. Among the numerous quasi 2D models, the Shiono and Knight model has attracted great attention of river engineers. This mathematical model is based on the depth averaged integration of Navier-Stocks equations. Due to suitable form of in this study, at first with field measurement of lateral distributions of velocity and suspended sediment concentration in three bends located at the Karoun river (namely Maliheh, Jangieh and Khabineh), the Shiono and Knight quasi-two dimensional model (1991) has been calibrated. Using the lateral velocity profiles obtained by this mathematical model, sediment transport capacities were computed. The results showed that in all three river bends, among the empirical sediment equations selected for this study, the sediment transport equation of Yang has very well agreement with the measured lateral suspended sediment concentration, in comparison to the Ackers-White and Engelund-Hansen equations.
    Keywords: Sediment transport equations, Karoun river, River bend, Quasi-two dimensional mathematical model
  • Saeid Salamiasl, Ahmad Fathi *, Mehdi Ghomeshi Pages 19-31
    Hydraulic jumps are the most important type of rapidly variable flow that occur in from the supercritical state to the subcritical state with the sudden increase of the water free surface in a relatively short path, and usually has a high kinetic energy dissipation. The presence of a barrier against the flow will result in the separation of the inlet jet and more energy depletion resulting in increased shear stress and increased drag force. As a result, the jump length and conjugate depth decreases. These obstacles must be structurally sound because they are directly in front of the jet. If the flow rate exceeds 17m/s, it will cause a cavitation phenomenon (peterka, 1985). Another factor that can reduce the dimensions of a hydraulic jump is the roughness of the floor. Rajaratnam(1968) conducted the first systematic studies of jumping on a rough bed. The results of Rajaratnam were confirmed by Hager(1992), and, with their study of acoarsebed, Ead and Rajaratnam(2002) showed that the jump length on the rough bed is almost three times the conjugate depth (Lj/Y2=3). Shows that the rippling bed has halved the length of the jump to the length of the USBR-I pond. Studies on roughened bed reveal that the use of rough substrates requires more experiments to determine the proper shape of roughness. Hence, in this study, roughnesses in cubic, triangular and cubic and triangular combinations with zigzag arrangement have been investigated on the hydraulic jump specification in the rang of 5.13 to 9.75 froud numbers.
    Keywords: Roughness, Hydraulic jump, Conjugate depth, Jump length
  • Maryam Sheykholeslamy Bourghani *, Mohammad Rezvani, Seyed Mohammaf Shobeiri Pages 33-44
    Iran is located in arid and semi-arid areas of the world and the major factor in this region is water shortage. The shortage of water in the country has limited food production and agriculture activities. More than 94 percent of the water resource of this country is used in agriculture sector, but the overall efficiency of irrigation in the country is between 33 and 37 percent. Therefore, despite the water crisis in the country and regarding the low turnover in irrigation, efficient use and management of water in agriculture sector is unavoidable. One program that has been implemented by Jihad of agriculture ministry in villages and cities to increase the efficiency of irrigation in agriculture sector is optimal water consumption plan In this plan, water demand for producing each yield unit is taught to beneficiaries to avoid excessive water in irrigation. This study aimed to suggest strategies for the development of this plan in the country. These strategies presented by SWOT method and prioritized by QSPM matrix. Nuga and Asimiea in 2015 used this technic to analyze agriculture sector in Niger. Based on results, the usage of international budget for developing of environmental educations in villages introduced as the most significant strategy, having the highest score.
    Keywords: SWOT, Optimal water consumption plan, Jahad of agriculture ministry, beneficiaries taught
  • Adel Asnaashari, Ali Akbar Akhtari *, Amir Ahmad Dehghani, Hossain Bonakdari Pages 45-59
    'Transition' is a short hydraulic structure used to change the cross-sectional shape or flow shape. Transitions are commonly used both in the open-channels and natural waterways. The task of a transition is to connect a narrow channel at the upstream to a wider downstream channel or vice-versa. This, creates a disturbance region of turbulent flow causing energy losses. In general, the structure of a transition prevents the formation of wave and other turbulencies. In this case, the energy loss, due to the change in the amount of the momentum, will be minimized.
    Keywords: Expansive Gradual Transition, Flow Pattern, Energy Losses, Flow Separation Zones, Bed Shear Stress
  • Mohammad Reza Nikpour * Pages 61-75
    A Stilling basin with divergent section has better performance and lower constructional costs than the classic basin. It can easily adapt itself to the upstream and downstream conditions in terms of depths and cross sections (Omid et al., 2007). Khalifa and McCorquodale (1979) studied radial hydraulic jumps in a gradually expanding channel of rectangular cross section and developed a theoretical equation assuming a second degree polynomial for the surface profile. Omid et al. (2007) studied the hydraulic jump formed in a gradually expanding stilling basin of trapezoidal cross section. They also investigated the hydraulic jumps for three different basin side slopes. Their experimental results indicated that the divergence of the basin for a given side slope causes reductions in the sequent depth and jump length, and an increase of the energy loss in jump relative to those observed in rectangular cross sections. Sahebi (2013) simulated a divergent hydraulic jump in rectangular basins using standard and RNG turbulence models. The outputs of the numerical model showed that the standard turbulence model evaluated the free surface of flow, jump length and maximum velocity in defined sections better than RNG turbulence model. In this study, for seven Froude numbers in the range of 3.2-9.1, three models of the divergent basins were numerically simulated at three dimensional conditions with various geometries of divergence angle and wall type. The k-ε RNG and RSM models were used for turbulence analysis and volume of fluid (VOF) model was used for simulating of free surface profile in the Fluent model. Also, vertical distributions of turbulence intensity, Reynolds stresses and turbulent kinetic energy were investigated using the RSM model in various sections of the hydraulic jumps.
    Keywords: Bistable flow, Divergent section, Hydraulic jump, Stilling basin, Turbulence model
  • Atiehkh Khajeh Khezri, Abbas Rezaei Estakhroeih *, Sodabeh Golestani Kermani Pages 77-92
    Irrigated agriculture is the main user of the available water resources. About 70% of the total water withdrawals and 60-80% of total consumptive water use are consumed in irrigation (Sepaskhah and Ahmadi, 2010). Due to changes in climatic parameters and reduction of available water resources, The application of water saving strategies such as deficit irrigation with choosing suitable cultivation system compatible with ecological characteristics of the area such as intercropping, can reduced water use consumption. Many researchers have studied the effects of these methods on some components of yield and water use efficiency (Anderian, 2004; Caviglia et al, 2004; Filho, 2000; Tahir et al, 2003). In recent years, the concept of alternate partial root-zone drying irrigation has been raised and attracted considerable interest. Partial root-zone drying technique (PRD) is a modified form of deficit irrigation which involves irrigation only one part of the root zone in each irrigation event, leaving another part to dry to certain soil water content before rewetting by shifting irrigation to the dry side (Sepaskhah and Ahmadi, 2010) that this technique has been less investigated in intercropping system. The objective of this study was to investigate the effects of regulated deficit irrigation (DI) and partial root-zone drying (PRD) on yield and some components of intercropping Sorghum- Red bean.
    Keywords: Deficit irrigation, Intercropping, Partial root zone drying, Water use efficiency
  • Ebrahim Nohani *, Sohrab Nasrolahi, Edris Merufinia, Yosef Hassan Zadeh Pages 93-105
    In places where the flow velocity is high, due to the unevenness of the spillway bed , the streamlines are separated from the bed, and at the downstream area, the pressure drop occurs and ultimately leads to the destruction of the spillway bed (Raesi, 2011). Jonson (1963) showed that, if the vacuum is formed inside the vortex core, the initial value of the vacuum should be less than or equal to one. Ohern and Katz (1986) have shown in their research that the beginning of the initial vacuum is in the three-dimensional structure inside the nucleus and not in the nuclei of the circuits. Savage and Johnson (2006) have found that a numerical model is useful for determining the flow rate and flow pressure by comparing the numerical and physical model of the flow over the Ojee spillway. Zhang, Wu and Dong (2010), with the help of the model made in the Hydraulic Laboratory of the University of Zhijiang, have studied the effect of air mixture in flow on the surface pressure and vacuum, and showed to have a positive effect on air concentration. ShafaiBajestan and NasrEsfahani (2014) investigated the cavitation phenomenon at the stilling basin with a rough bed and an abrupt drop. In this study, factors affecting the index of cavitation like velocity, pressure and the amount of air into the stream in five states of without aeration, with ramps on the bed, with ramps on the bed and wall duct, with a ramp in the walls, and also with a ramp on the bedand the wall was examined.
    Keywords: Input air concentration to flow, Spillway, Aerator Ramp, Vacuum creation
  • Hossain Shariaty, Saeed Reza Khoda Shenas *, Kazem Esmaili Pages 107-117
    Water intake from the river is done using several methods. Each method has its own features and limitations. In steep mountain rivers with irregular bed, high values of sediment transport and flash floods may prevent the application of gated dams; therefore, the bottom intakes are often used. In this method, in some part of the river width and length, a trench is created with a proper cross section and water is flowed through this trench into the diversion channel. In order to prevent the coarse particles to enter, top of the trench is covered with bottom rack bars. Corrosion of the bars, clogging, and maintenance are the common problems of bottom racks, which make them unusable in long term. To solve these problems, a new system of bottom intake with porous media is introduced. In this method, after trenching in the river bed, materials with appropriate aggregation are ýdumped in the trench and water intakes from the river through a diversion channel. ý This means that a portion of flow into the porous media; then move to the diversion channel. Another portion of the water passes over the bottom intake and finally drive to the river. Usage of the porous media has, however, many limitations; but it has some advantages, such as, no suspended solids in the water, respect for the environmental problems, no change in natural morphology of the river, withstanding in different weather conditions, and dealing with the problem of freezing, and corrosion, easy to construct and applicability, affordability and availability of materials. Despite a long history of research in thre field of bottom rack intakes, few studies about these structures with porous media have been previously done. In previous experiments, in order to separate the diverted flow from the non-passed flow, a bottom intake with porous media with a diversion channel parallel to the main channel was used, so that the diverted flow was unidirectional to the main channel. But, in practice, diversion channel in the bottom intakes is usually performed perpendicular to the main channel. Therefore, it affects the hydraulic parameters and diverted discharge. Besides, in previous experiments, by considering the constant height and length, the effect of these two factors has not been investigated for the intake. Therefore, in the present study, in order to precisely investigate the hydraulic behavior of the bottom rack intakes, in addition to the implementation of a channel perpendicular to the main channel as a diversion channel, various factors such as the length and height of the intake, the effects of uniformity of particles and different slopes of intake have been experimentally investigated. The results of experiments on laboratory models in this study may reveal some of the unknown points in application of this method and it provides the possibility of design and operation of this structure in the natural environment.
    Keywords: Bottom intake, Mountainous River, Porous media, spatially varied flow
  • Hamid Moslemi *, Saeid Choopani, Raheleh Darvishi Pages 119-133
    The study area (Lavar plain) is part of the Kol River catchment and is located about 60km in North of Bandar-Abbas, in Hormozgan province, south of Iran. The study area lies between longitude of 56º 51´6´´– 56º 1´ and Latitude of 27º 32´22´´ - 27º 36´. The area’s elevation ranges from 240 m to 2900 m from sea level (Fig.1). The climatic condition of this study area is influenced by medium elevation (240 m) above the sea level. As it is normally hot, temperatures are not below zero. Additionally, the study area is affected by the air mass systems mentioned above, whereas the first and third portions are more influential on precipitation. The main rainfall is related to cyclones that pass from western to eastern direction. The majority of cyclonic activity originates from the Persian Gulf, normally from January to March.
    Laver Dam is located in the eastern part of the plain. The dam is constructed on the river that is collecting runoff from the two sub-basins of the Sarzeh - Rezvan and Gnou in the reservoir of the dam. The groundwater aquifer is an unconfined aquifer with an area of 23.5 square kilometers and surrounded by sandstone formations and conglomerate. The study area is located in the Zagroos folded zone. In the study area, the oldest formations are of Paleozoic age. Another characteristic of the Zagroos zone are diapers. Diapers rise up from the deepest part of sedimentary rocks, and after cutting through the upper layers, they may appear at the surface, which seriously affect groundwater quality and land use.
    Keywords: Lavar Plain, Earthen dam, Groundwater level changes, Watershed plan
  • Yaser Hoseini * Pages 135-149
    Limited water and soil resources and growing population have led countries around the world towards raising agricultural production per unit area and optimal utilization of these resources. Due to the population growth and rising living standards, the demand for food has increased. In this regard, identification and knowledge of the parameters that somehow affect food production is essential. Using new techniques for selecting appropriate land irrigation methods can enhance water use efficiency in farm lands. Selecting a proper irrigation method in irrigated agriculture in order to achieve a high efficiency and maximum water use. Nowadays Fuzzy systems are one of the most efficient methods in the field of forecasting and modeling (Akbarzadeh et al, 2009). Fuzzy system is able to use human language and human experiences and experts and connoisseurs (Karatalopoulos, 2000). Sys, Vanranst and Debaveye (1991) proposed parametric evaluation system to select irrigation methods based on physical and chemical properties of soil. Using fuzzy logic capabilities which stem from the ability of continuous membership function of input variables and by combination of parameters affecting irrigation methods evaluation in parametric system with fuzzy logic membership functions, it is possible to assess farm lands for choosing the right irrigation method more accurately. Therefore, this study aims to utilize the functionalities of fuzzy logic method to evaluate land suitability of the area studied based on parametric system for two drip and sprinkler irrigation methods.
    Keywords: Sprinkle irrigation, Trickle irrigation, Evaluation of lands, Parametric, Fuzzy
  • Liyaghat Bozorgzadeh, Morteza Bakhtiari *, Nima Shahnikaramzadeh, Mohammad Esmaeel Doust Pages 151-166
    Derived Information from the predicted waves will be the basis for engineering design and plays an important role in the construction, maintenance and management of coastal and offshore construction projects. The wind-induced-waves due to having high energy and frequency are of great importance in the sea. In this research, the adaptive network based fuzzy inference system was selected to predict the waves’ characteristics.. Study About prediction of wave Characteristics is carried out by several researchers. Zarghani et al (2006) studied the characteristics of wind-induced waves at the coast of Khark island They used the SPM model to conduct the survey. The results obtained from the model showed that the highest wave was 3.7 m with rotation period of 6.8 seconds. Taleghani and Amirteimori (2008) used the field data of the Caspian Sea waves measured by a waveguide buoy in an artificial neural network. Finally, the comparison of real data measured by the measurement systems with the results of the neural network is a good match that indicates the accuracy and speed of the method used in the short term. Kamranzad and Etemad Shahidi (2011) studied the prediction of wind-induced waves in Assaluyeh using the SWAN numerical model. The validation results of the model showed that the results of calibration model have a good accuracy. The calculated error indices in validation periods also showed the acceptable accuracy of SWAN modeling. Therefore, the constructed model had the ability to predict wave height and period of time in Assalouyeh. In order to do present research, the Adaptive Nero-Fuzzy Inference System as one of the soft computing methods is used. The study area chosen Bushehr and forecasts for the period December 2008 to 2010 is considered. The results showed that, in prediction height of wave induced by wind, accuracy of the Adaptive Nero-Fuzzy Inference System and decision tree are same and are higher than the empirical methods. The comparison results of prediction from empirical methods showed that among the experimental methods, SMB method with high correlation coefficient and less error percent than the other experimental methods has higher accuracy in estimating height of waves in addition the SPM method is not suitable method for determining the height of waves and under estimated the real values.
    Keywords: Wind – induced waves_Waves height_Adaptive – Network –Based Fuzzy Inference System_Decision tree_Bushehr port
  • Mahbobeh Younesi, Nadiya Shahraki, Safar Marofi *, Hamed Nozari Pages 167-181
    Drought prediction in water resources systems plays an important role in reducing drought damage. In recent decades, Traditional methods including: fitting and mathematical models have been widely used to predict droughts. The combination of wavelet theory and neural networks has led to the expansion of the wavelet-neural networks. The application of the wavelet as training function in the neural network has recently been identified as a substitute method in neural networks. In these models, the position and scale coefficients of the wavelets are optimized in addition to the weights (Thuillard, 2000). Considering the importance of short-term drought prediction in water resources engineering and the nonlinear characteristics of the SPI series of three months, the purpose of this study is to present an Artificial Wavelet Neural Networks integrated model for predicting short-term drought at Bidestan station in Qazvin plain.
    In this research, Multi-Layer Perceptron (MLP), Radial Base Function (RBF), ARIMA time series, as well as Artificial Wavelet Neural Networks integrated model and Multi-layer Perceptron (WA-MLP) and Radial Bonding Function (WA- RBF) were used, which is done by analyzing the time series investigated by the wavelet transformation and the entry of these sub-series into an artificial neural network.
    According to previous researches on drought prediction, short-term drought prediction (with the definition of a three-month standard rainfall index) using the combined model of Wavelet-Neural Network and comparing its results with artificial neural network and ARIMA time series models has not been compared. In this paper, five short-term drought prediction models have been compared and a better performance model has been introduced.
    Keywords: ARIMA, Artificial Wavelet Neural Networks, Drought, Forecasting, SPI
  • Fateme Akhoni Pourhosseini *, Mohammad Ali Ghorbani Pages 183-195
    Accurate prediction of the river flow is an important element in the management of surface water resources, dam reservoir operation, flood control and drought. Selecting appropriate inputs for intelligent models is vital to increase the accuracy and efficiency of the models. Since river flow prediction is of great importance in water resources, researchers have been exploring different approaches over the past several decades. Various methods have been devised to predict the flow of the river over the past years. In general, we can classify conceptual models and data-driven methods. Over the past four decades, time series models have been widely used in river flow prediction (Dawson et al., 2008). Intelligent systems are used to predict nonlinear phenomena. The Bayesian Network and the Artificial Neural Network are among these methods. Ahmadi et al. (2014) studied the comparison of performance of support vector machine and network methods in forecasting daily flow of the Barandozachay River. The results showed that, both methods are close to each other and are suitable for river flow simulation. But in mid-range forecasting and the minimum backup car model, it's much better than the business network model. Shannon entropy theory was first developed by Shannon and then widely used in various scientific issues.
    The purpose of this study is to use the Shannon Entropy Theory to find the best combination of input variables for artificial neural network and Bayesian network models to predict the flow. Therefore, for this purpose, the Sufi River of the studied area was selected.
    Keywords: Artificial Neural Network, Bayesian Network, Entropy, river flow, Sofychay River
  • Parastoo Parsamehr *, Davood Farsadi Zadeh, Ali Hosein Zadeh Dalir, Mohammad Javad Nasr Esfahani, Akram Abbaspour Pages 197-210
    A hydraulic jump is a sudden transition from a supercritical to subcritical flow with a broad range of turbulence Scales. The fluctuating nature of the flow such as oscillations of jump toe position and production of large eddies are visible in pseudo-periodic manners. Energy dissipation of hydraulic jump occurs with Low-frequency large scale pressure fluctuations which can cause damage and erosion and endanger the security of the structures. In the present study, the effects of discontinuous roughness elements of lozenge shape on the fluctuations of pressure in hydraulic jump have been investigated.
    Keywords: Energy dissipation, fluctuation, Hydraulic jump, Pressure, Rough bed, Turbulence
  • Mahnaz Shadorvan, Babak Lashkar-Ara*, Hesam Seyed Kaboli Pages 211-224
    In reservoir of dams, especially near the dam body, the cohesive fine sediments are deposited mainly. The mechanical behavior of these sediments is largely controlled by the interparticle attraction caused by electrostatic and physiochemical forces. these properties cause the stickiness and accumulation of clay particles and formation of dense masses called flocs, which is sometimes referred to as flocculation. flocculation is influenced by several factors including salinity, flow regime, sediment concentration and organic matter. Flocculation is the most important factor that makes the settling, fall velocity and transfer of cohesive sediment considerably more complex and dynamic than non-cohesive sediments. In order to determine the relations governing cohesive sediments, the physical characteristics and behavior of these sediments should be identified. The terminal settling velocity of sedimentary particles in liquids, called particle fall velocity, is one of the most important properties in determining the physical properties of sediments caused transfer, deposition and consolidation. The fall velocity of cohesive sediments is influenced by many factors, including salinity, initial particle size, turbulence, temperature of water, and suspended sediment concentration.
    McLaughlin (1959) provided a method for measuring the fall velocity of particle (ω) in stillwater, using a settling cylinder with 10 cm diameter and less than 1 meter height and established a differential formula based on its research as follows:d(wC)/dz琯=0
    (1)
    Fathi Moghadam et al (2011) studied the settling properties of the cohesive sediments in the Dez Dam reservoir. They concluded that particles for all concentrated samples and in all depths reached to their maximum fall velocity approximately at the same time (15 minutes after starting the test). The lower concentration samples appeared to have higher maximum fall velocities than the higher concentration samples, but for a shorter duration.
    Keywords: Settling Column, Flocculation Reaction, Fall Velocity, Cohesive sediment