فهرست مطالب

فصلنامه تحقیقات بازاریابی نوین
سال ششم شماره 1 (پیاپی 20، بهار 1395)

  • کنفرانس ملی تحقیقات بازاریابی ،شهید بهشتی تهران
  • تاریخ انتشار: 1395/03/02
  • تعداد عناوین: 12
|
  • امیر غفوریان شاگردی، محمود محمدیان، وحید ناصحی فر، سیدمحمدتقی تقوی فرد صفحات 1-18
    تدوین استراتژی در سطوح مختلف به خصوص استراتژی ترفیع نقش مهمی در دستیابی به اهداف یک شرکت از جمله ارتقای ارزش ویژه برند آن بازی می کند. هدف از این مقاله بررسی تاثیر استراتژی های ترفیع بر رابطه بین ابزارهای ارتباطی و ارزش و یژه برند از دیدگاه مشتری و ابعاد مختلف آن همچون آگاهی برند، کیفیت ادراک شده، تداعی برند و وفاداری برند در صنعت مواد غذایی است. روش تحقیق توصیفی پیمایشی است و جامعه آماری تحقیق شامل مدیران و کارشناسان بازاریابی شرکتهای مواد غذایی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و مصرف کنندگان برندهای اصلی این شرکتها است. از روش مدلسازی معادلات ساختاری و همبستگی برای تحلیل داده های حاصل از پرسشنامه استفاده شد که نتایج آن حاکی از آن است که اتخاذ استراتژی ترفیع به عنوان یک متغیر تعدیل کننده، بر شدت رابطه بین ابزارهای ارتباطی و ارزش ویژه برند از دیدگاه مشتری، تاثیر مثبت و معناداری دارد. از اینرو به شرکتهای صنعت مواد غذایی پیشنهاد می شود به منظور ارتقای ارزش ویژه برند محصولاتشان، در انتخاب و بکارگیری ابزارهای ارتباطی با در نظر گرفتن استراتژی ترفیع (کششی – رانشی) اقدام نمایند.
    کلیدواژگان: ابزارهای ارتباطی، ارزش ویژه برند از دیدگاه مشتری، استراتژی ترفیع، صنعت مواد غذایی
  • رضا نویدی نکو، سجاد نوری زاد صفحات 19-32
    شرکت های تحقیقات بازاریابی، عمدتا به عنوان شرکت های پروژه محور طبقه بندی می شوند و با توجه به تنوع فعالیت ها، فرایندها و پروژه هایی که در این شرکت ها به انجام می رسد، الگو برداری یا بنچ مارکینگ به عنوان یک راهکار موثرمطرح می گردد. با این حال، بنچ مارکینگ، شکل ها و حالت های مختلفی دارد و در یک طبقه بندی رایج، بسته به مرجع و محتوای الگوبرداری، به 9 شکل مختلف تفکیک می شود. این تحقیق با هدف بررسی شکلهای مختلف بنچ مارکینگ و تاثیر آنها بر عملکرد پروژه در گروه بین المللی آگاه انجام شده است. این تحقیق از نوع توصیفی و پیمایشی بوده و ابزار اصلی جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه است که بر مبنای طیف هفت مرتبه ای لیکرت، تدوین شده و در میان مدیران پروژه و سوپروایزرهای این شرکت، توزیع و جمع آوری شده است. در مجموع، اطلاعات مربوط به 38 پرسشنامه که به طور صحیح پر شده بودند، وارد نرم افزار گردید. داده های جمع آوری شده با استفاده از روش رگرسیون و محاسبه ضرایب بتا و به کمک نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان می دهد که الگوهای بنچ مارکینگ «فرایندی-رقابتی»، «عملکردی-رقابتی»، « فرایندی-داخلی» و «استراتژی-عمومی» بهترین گزینه های پیشنهادی برای شرکت های تحقیقات بازار است و بیشترین ارتباط را با بهبود عملکرد پروژه های تحقیقات بازار داشته است.
    کلیدواژگان: تحقیقات بازاریابی، بنچ مارکینگ، عملکرد پروژه، گروه آگاه
  • سامان شیخ اسماعیلی، سوران مولایی صفحات 33-54
    مطالعه حاضر، در حوزه فعالیت های ارتباطی مرتبط با برند سازی در سازمان ها و با محوریت تصمیمات بازاریابی در رابطه با ارتقای عملکرد برند طرح و اجرا شده است. هدف اصلی پژوهش، ارزیابی اثرات ارتباطات یکپارچه بازاریابی بر ارزش ویژه برند؛ با نقش تصویر ذهنی شرکت و عملکرد برند است. به این منظور، صنایع غذایی استان کردستان به عنوان جامعه آماری و 384 نفر از مصرف کنندگان محصولات نوشیدنی شرکت ایستک به عنوان نمونه آماری لحاظ و مورد مطالعه قرار گرفته است. به لحاظ روش شناسی، پژوهش حاضر از نوع پیمایشی- کاربردی بوده و مبتنی بر روش های توصیفی است. داده های موردنیاز، از طریق پرسشنامه های ارتباطات یکپارچه بازاریابی دانکن (2005)، ارزش ویژه برند آکر (1991)، تصویر ذهنی شرکت کیم و هیون (2010) و عملکرد برند اوکاس و ان جی ا (2006)، جمع آوری گردید. اعتبار این آزمون ها به صورت صوری و با نظر اساتید بررسی مجدد شده و در نهایت شامل 33 سوال تنظیم و توزیع گردید. پایایی کلی آزمون نیز با توجه به آلفای کرونباخ، برابر با 895/0 محاسبه و تایید گردید. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل آماری، در نرم افزارهای آماری علوم اجتماعی و روابط ساختاری خطی، نشان داد که متغیرهای مطرح شده، پیش بین های مناسبی از ارزش ویژه برند هستند. لذا می توان اذعان نمود که ارتباطات یکپارچه بازاریابی، تصویر ذهنی شرکت و عملکرد برند، به طور قابل توجهی ارزش ویژه برند را تبیین می نمایند. سایر نتایج، حاکی از برازش و درجه تقریب مناسب مدل پیشنهادی در جامعه مورد مطالعه است.
    کلیدواژگان: ارتباطات یکپارچه بازاریابی، ارزش ویژه برند، تصویر ذهنی شرکت و عملکرد برند
  • مجتبی پورسلیمی، آذر کفاش پور، صنم حسینی صفحات 55-74
    بدیهی است که تمامی تلاش ها و فعالیت های بشر برای رسیدن به سرانجام و غایتی معلوم و معین صورت می گیرد و در عرصه بازرگانی و تجارت سرانجام فعالیت یک شخص، یک تیم و یا یک شرکت و سازمان، به موفقیت آنان در فروش وابسته است و این موفقیت در گروی فعالیت و قدرت فروش و عملکرد فروشندگان است. با توجه به ارتباط وسیع مصرف کننده و فروشنده در صنعت خودرو و تاثیر گذاری بالای رفتار فروشنده بر تصمیم خریدار، مسئله اصلی این پژوهش بررسی تاثیر فروش گرایی و تخصص نیروی فروش بر عملکرد نیروی فروش با توجه به نقش واسط اعتماد مشتری است. پژوهش حاضر دارای ماهیتی کاربردی بوده و در آن پنج فرضیه مطروحه از سوی نگارنده با روش روش پیمایشی- توصیفی اثبات شده است. داده های این پژوهش با نظرسنجی از میان 70 نفر از نیروهای فروش در نمایندگی های فروش خودروهای وارداتی در سطح شهر مشهد و از طریق پرسشنامه، جمع آوری گردیده است. روایی سازه از طریق تحلیل عاملی تاییدی مورد بررسی قرار گرفته است و ضریب آلفای کرونباخ بزرگ تر از 7/0 برای همه متغیرها پایایی آن را مورد تایید قرار داد. تحلیل آماری داده ها با استفاده از روش مدل سازی معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار «SmartPLS» صورت گرفت. تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده نشان می دهد که فی ما بین فروش گرایی و تخصص نیروی فروش با عملکرد نیروی فروش و همچنین بین فروش گرایی و تخصص نیروی فروش با اعتماد مشتری به نیروی فروش رابطه مثبت معنی داری وجود دارد. بین اعتماد مشتری به نیروی فروش و عملکرد نیروی فروش نیز این رابطه مشاهده می شود.
    کلیدواژگان: اعتماد مشتری، تخصص نیروی فروش، عملکرد نیروی فروش، فروش گرایی
  • مجتبی فخاری، حمیدرضا سعیدنیا صفحات 75-90
    هدف از انجام این پژوهش تبیین و سنجش نقش عناصر آمیخته بازاریابی بر ارزش ویژه برند و رابطه آن با پاسخ های مشتری است. در دهه های اخیر بررسی و تحقیق در خصوص نام و نشان تجاری جایگاه ویژه ای را در حوزه های مختلف اعم از دانشگاهی و بازار کسب و کار به خود اختصاص داده است. بسیاری از محققان و مدیران شرکت ها به این نتیجه رسیده اند که با ارزش ترین دارایی یک شرکت برای بهبود بازاریابی، دانش برندسازی است که با سرمایه گذاری در برنامه های بازاریابی صورت می پذیرد و تصویر نام و نشان تجاری را در ذهن مصرف کننده ایجاد می کند. در این زمینه مدل های متفاوتی ارایه شده است که گاها نتایج آنها با یکدیگر متفاوت بوده است. با توجه به این موضوع نیاز به بررسی عوامل تاثیر گذار بر ارزش برند و تاثیر آن بر پاسخ های مشتری با یک نگاه جامع که هر دو بعد را در بر دارد بیشتراحساس می شود. در این پژوهش یک مدل بهینه ارایه می شود که رابطه ارزش ویژه برند با عناصر منتخب آمیزه بازاریابی و رفتار و پاسخ مشتری مورد سنجش قرار می گیرد. . این پژوهش از نوع توصیفی-پیمایشی بوده و اطلاعات میدانی با ابزار پرسشنامه جمع آوری گردید. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران در جامعه نامحدود 384 مورد ارزیابی شد و تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزارهای آماری spss، lisrel به روش مدلسازی معادلات ساختاری انجام شد. نتایج پژوهش نشان داد حاکی از وجود رابطه مثبت میان متغیرهای پژوهش و برازش مدل مفهو می پژوهش بوده است.
    کلیدواژگان: ارزش ویژه برند مبتنی بر مصرف کننده، ادراک و پاسخ مصرف کننده، آمیخته بازاریابی
  • بهرام خیری، مریم خواجوی، محسن مرادی صفحات 91-112
    هدف از این پژوهش توسعه یک مدل تئوریک برای اثربخشی تبلیغات ایمیلی و نیز تشخیص تفاوت میان ایمیل هایی دارای مجوز ارسال و ایمیل های هرزنامه است. این پژوهش از طریق بررسی طیف گوناگونی از ایمیل ها به آزمون ارتباط تئوریکال بین ارزش های تبلیغات ایمیلی (کیفیت اطلاعات، سرگرمی، جایزه پولی) و مزاحمت درک شده و نگرش فرد در برابر این تبلیغات می پردازد. از طرفی در قسمت دوم مدل مفهومی پژوهش مطابق با توجه به تحقیقات آیزن این رابطه نسبت به تمایل فرد برای ارسال ایمیل و پاسخ مصرف کننده دنبال می شود. این مطالعه بر روی 286 نفر از اعضای نمونه پژوهش با دو سناریوی ارسال ایمیل با مجوز و ارسال ایمیل بدون مجوز صورت گرفته است. درروش تجزیه وتحلیل داده های از مدل یابی معادلات ساختاری با نرم افزار لیزرل بهره گرفته شده و یافته های پژوهش نشان می دهد که ارزش های تبلیغات یعنی کیفیت اطلاعات و جایزه پولی بر مزاحمت درک شده و مزاحمت درک شده بر نگرش فرد در برابر این تبلیغات تاثیر معناداری دارد. همچنین نگرش نیز بر تمایل برای ارسال ایمیل تاثیر مستقیم و معناداری دارد. درنهایت این پژوهش با ارایه دیدگاه های نظری نو اهمیت ارزش تبلیغات ایمیلی را بیش ازپیش نمایان می سازد.
    کلیدواژگان: ارزش تبلیغات ایمیلی، مزاحمت درک شده، نگرش فرد به تبلیغات، واکنش مصرف کننده، تمایل به ارسال ایمیل، تبلیغات ایمیلی
  • نیما سلطانی نژاد، مریم مصباحی، حمید راح، اسما سلطانی نژاد صفحات 113-126
    امروزه آنچه حایز اهمیت است برقراری ارتباطاتی با کیفیت با مشتریان به منظور ارتقای کیفیت ذهنی ادراک شده آنان از محصولات و خدمات و کاهش میزان ریسک ادراک شده است که این امر به نوبه خود سبب ایجاد حس اعتماد و وفاداری در مشتریان خواهد شد. بنابر این ایجاد بعد جدیدی از اعتماد به نام اعتماد سبز و شناسایی عوامل موثر بر آن می تواند چالش جدیدی پیشروی شرکت ها باشد. لذا در مقاله حاضر تاثیر کیفیت ادراک شده سبز و ریسک ادراک شده سبز بر اعتماد سبز مشتریان با توجه به نقش واسطه رضایت سبز مورد بررسی قرار گرفته است. داده های مورد نیاز برای این تحقیق با روش نمونه گیری تصادفی ساده و با ابزار پرسشنامه جمع آوری شده است. این تحقیق از نوع کاربردی با ماهیت پیمایشی است. همچنین از روش معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزارAmos به منظور تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شده است. نتایج بدست آمده حاکی از آن است که کیفیت و ریسک ادراک شده سبز بر رضایت و اعتماد سبز تاثیر معناداری دارند.
    کلیدواژگان: اعتماد سبز، رضایت سبز، کیفیت ادراک شده سبز، ریسک ادراک شده سبز، بازاریابی سبز
  • حمیدرضا تاج نسایی، زهرا طالبان، محدثه دهقان چاچکامی صفحات 127-144
    در این مقاله، مبانی مدیریت برند ورزشکاران بررسی و ساختار تصویر برند ورزشکاران به طور مفهومی و تجربی ارایه می گردد. مدل مفهومی تصویر برند ورزشکاران (MABI) در سه دسته کلیدی دسته بندی شده است: عملکرد ورزشی، جذابیت ظاهری و سبک زندگی. این ابعاد شامل خصوصیات شخصیتی، ظاهر جذاب خارج از زمین بازی و گرایش های دیگر است. این مقاله با بررسی مقالات موجود در زمینه برندسازی و مدیریت برند ورزشکاران و هنرپیشگان، مدل جدیدی ارایه کرده است که می تواند راه گشای مباحث مرتبط با برند ورزشکاران باشد. این مدل توسط آرایی و همکاران (2014) معرفی شده است و با توجه به اینکه علی دایی یک شخصیت ورزشی بسیار مطرح داخلی و خارجی است، سوالات پرسشنامه در مورد ایشان مطرح گردیده است. در این پژوهش از نرم افزار SPSS برای تحلیل پایایی پرسشنامه و از LISREL برای برسی مدل و تحلیل فرضیه ها استفاده شده است. نتایج به دست آمده نشان از تاثیر مثبت هر سه شاخص عملکرد ورزشی، جذابیت ظاهری و سبک زندگی بر روی تصویر برند ورزشکار (علی دایی) دارد.
    کلیدواژگان: تصویر برند ورزشکاران، مدیریت برند ورزشکاران، عملکرد ورزشی، جذابیت ظاهری، سبک زندگی
  • بهرام خیری، سامان شیخ اسماعیلی، مریم عبدلی صفحات 145-156
    پژوهش حاضر در راستای مفهوم نوین برندگذاری داخلی مطرح شده و به بررسی اثرات برندگذاری داخلی بر رفتار شهروندی برند با نقش میانجی گری تناسب فرد- سازمان می پردازد. به این منظور الگوی ساختاری مشخصی را از دیدگاه خریداران عمده دارو در داروخانه های شبانه روزی و روزانه در شهر تبریز به آزمون خواهد گذاشت. پژوهش حاضر از نوع پیمایشی- کاربردی بوده و مبتنی بر روش های مدل سازی معادلات ساختاری در حالت زمینه یابی است. داده های موردنیاز، از طریق پرسشنامه محقق ساخته از نمونه ای 152 نفری از کارکنان داروخانه های شهر تبریز (که با مشتریان تماس مستقیم دارند) به روش نمونه گیری خوشه ایجمع آوری شد. با نظر اساتید بازاریابی و متخصصان و کارشناسان صنعت دارو و میانگین واریانس توسعه یافته، روایی سوال ها در حد مطلوبی ارزیابی شد. ضریب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی نیز، پایایی مناسبی را برای پرسشنامه نشان داد. آزمون مدل مفهومی با روش حداقل مربعات جزیی و آزمون همبستگی متغیرها و با به بکارگیری نرم افزار SMART-PLS انجام شد. نتایج آزمون نشان می دهدکه برندسازی داخلی بر رفتار شهروندی برند (ضریب مسیر، 0.228 و سطح معنی داری 2.856) و تناسب فرد-سازمان (ضریب مسیر، 0.829 و سطح معنی داری 57.009) و تناسب فرد-سازمان بر رفتار شهروندی برند (ضریب مسیر، 0.549 و سطح معنی داری 7.166) اثرات مثبت و معنی داری دارد. آزمون همبستگی نیز این این روابط را تایید می کند.
    کلیدواژگان: برندگذاری داخلی، رفتار شهروندی برند، تناسب فرد، سازمان، صنعت داروسازی، حداقل مربعات جزیی
  • حسین نوروزی، مهدی مهذبی، فاطمه توپا اسفندیاری صفحات 157-176
    نظر به اهمیت رسیدگی به رفتار شکایت آمیز مصرف کنندگان، پژوهش حاضر نیز به بررسی عوامل ایجاد نارضایتی در مصرف کنندگان و نحوه پاسخگویی از سوی آنان به این نارضایتی با توجه به نوع خودتفسیری (مستقل، وابسته)می پردازد. جامعه آماری پژوهش حاضر مشتریان رستوران ها در شهرستان چالوس هستند. دلیل انتخاب این شهر نیز توریستی بودن و حضور اقشار گوناگون مردم برای بازدید و تفریح در این شهر بوده که به تنوع جمعیت شناختی افراد مورد بررسی در این تحقیق کمک بسیار کرده است. سوالات پرسشنامه در دو بخش به ترتیب سوالات مربوط به رفتار شکایت آمیز و نوع خودتفسیری تنظیم شده است. پایایی پرسش نامه بر اساس ضریب آلفای کرونباخ و روایی آن براساس روایی محتوا براساس نظر اساتید خبره مورد تایید قرار گرفت و ضریب آلفای کرونباخ این پرسشنامه در مجموع برای 35 سوال 754/. به دست آمده است. برای بررسی فرضیات تحقیق نیز از روش معادلات ساختاری و نرم افزار آموس استفاده شده است.
    کلیدواژگان: نارسایی خدمات، خودتفسیری، رفتار شکایت آمیز مصرف کننده
  • ندا عبدالوند، آتنا بوبه رژ صفحات 177-196
    دانشی که در هستی به عنوان سرمایه بشری شناخته شده و در قالب فناوری جای گرفته، کانون توسعه اقتصادی بوده است. سرمایه گذاری در دانش، مانند تحقیق و توسعه، آموزش و پژوهش و رویکرد های کاری نوآورانه کلیدهای اصلی رشد اقتصادی در نظر گرفته می شوند. امروز با افزایش رقابت در صنایع مختلف از جمله بانک داری، دانش مشتری به یکی از محورهای اصلی کسب وکار بدل شده است. تولید دانش تنها مبتنی بر پردازش داده هایی است که دقت و صحت آنها بر درستی دانش تولید شده تاثیر می گذارد. در بانک های ایرانی داده های مشتریان از ضعف کیفیت رنج می برند. این پژوهش با رویکردی سیستماتیک و با استفاده از متدولوژی سیستم نرم (SSM) به بررسی این معضل پرداخته است. بر طبق گام های متدولوژی به بیان مشکل و استخراج تصویر غنی پرداخته شده است. در ترسیم تصویر غنی با مدیران و کارکنان بانک و نیز دانشگاهیانی که به تحقیق در این حوزه پرداخته اند مصاحبه شده است. این پژوهش استفاده از شش سیگما را برای بهبود کیفیت داده توصیه کرده و بر طبق این روش بهبود مستمر به ارائه مدلی برای بهبود مستمر کیفیت داده مشتریان پرداخته است.
    کلیدواژگان: مدیریت ارتباط با مشتریان، کیفیت داده، متدولوژی سیستم نرم (SSM)، مشتری محور، صنعت بانک داری
  • مهدی الله دادی، ابولفضل تاجزاده یمین، حسن عباس زاده، رضا امیدی پسند صفحات 197-212
    بسیاری از برندهای موفق از طریق داستان برند به برقراری ارتباط با مشتریان می پردازند. داستان برند نقش مهمی در کمک به مصرف کنندگان در درک برند می نمایند. در مطالعه حاضر به بررسی رابطه بین ساختار داستان برند شامل صحت، راوی، طرح و برداشت مصرف کنندگان از تصویر برند پرداخته می شود. از روش کیفی تحلیل گفتگو برای سنجش تاثیر اجزای ساختار داستان برند بر تصویر برند درک شده، استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان از این دارد که مشتریان تمایل بیشتری به درک مثبت تصویر برند به یک داستان برند با اصالت بالا و طرح شفاف توسط راوی، در مقایسه با یک داستان برند دارای اصالت پایین تر و طرح نامشخص دارند.
    کلیدواژگان: داستان برند، تصویر برند، تحلیل گفتگو، نرم افزار Nvivo
|
  • Amir Ghafoorian Shagerdi, Mahmood Mohammadian, Vahid Nasehi Far, Mohammadtaghi Taghavifard Pages 1-18
    Setting strategies in different levels especially promotion strategy plays an important role on the achievement of a company’s goals including brand equity enhancement. In this article, the impact of promotion strategy on the relationship between communication tools and Consumer Based Brand Equity (CBBE) in the Iranian Food Industry was analyzed. The research method is descriptive- survey and the target population was chosen out of marketing managers and experts of those food companies accepted in the Tehran Stock Exchange and consumers of their main brands. Collected data were analyzed using structural equation modeling. The research results confirmed the significant and positive impact of promotion strategy on the relationship between communication tools and consumer based brand equity. Therefore, it seems essential to pay more attention to promotion strategy in order to achieve and promote brand equity.Setting strategies in different levels especially promotion strategy plays an important role on the achievement of a company’s goals including brand equity enhancement. In this article, the impact of promotion strategy on the relationship between communication tools and Consumer Based Brand Equity (CBBE) in the Iranian Food Industry was analyzed. The research method is descriptive- survey and the target population was chosen out of marketing managers and experts of those food companies accepted in the Tehran Stock Exchange and consumers of their main brands. Collected data were analyzed using structural equation modeling. The research results confirmed the significant and positive impact of promotion strategy on the relationship between communication tools and consumer based brand equity. Therefore, it seems essential to pay more attention to promotion strategy in order to achieve and promote brand equity.
    Keywords: Promotion strategy, Pull strategy, Push strategy, Consumer based brand equity, Brand
  • Reza Navidi Nekou, Sajjad Nourizad Pages 19-32
    Marketing research companies are classified mainly as project-based companies. According to the variety of activities, processes and projects that are undertaken by these companies, benchmarking is considered as an effective tool. However, benchmarking has various forms. In a common classification, nine forms are introduced depending on the source and content of benchmarking. Thus, this research has been done with the aim of investigating different forms of benchmarking and their impact on the project performance of IRC group. This research was descriptive-survey and the main tool for gathering information through the research was questionnaire. The questionnaire was developed based on seven-point Likert scale and distributed among the project managers and supervisors of IRC group. Totally, information related to the 38 questionnaires that were filled out correctly, entered into the software. Collected data were analyzed using regression method and beta coefficients via SPSS software. The results showed that "process-competitive", "performance-competitive", "process-internal" and "strategy-general” benchmarking patterns are the best suggested options for market research companies and have more strong relationship with the performance improvement of market research projects.
    Keywords: Marketing research, Benchmarking, Project performance, IRC group
  • Saman Sheikh Esmaeili, Soran Mowlaie Pages 33-54
    The present study has been planned and performed in the field of communicative activities related to branding process in organizations on the basis of marketing decions for promoting brand performance. The main goal of the research is to assess the effect of intergrated marketing communication on brand equity; with the role of corporate image and brand performance. For this purpose, the consumers of food industries products in Kurdistan province were considered as the research statistical population. The research was conducted among 384 consumers of ISTAK drinks, produced in Khorshid Zarivar Conmpany, as the statistical sample. The present study is a kind of applied field study based on descriptive methods. Required data were collected using four questionnaires including intergrated marketing communication, brand equity, corporate image, and brand performance. The questionnaires were validated and revised under the supervision of some scholars resulting in a final revised questionnaire including 33 questions. Reliability of the questionnaire was confirmed using Cronbach's alpha. The obtained results from the statistical analysis via social sciences statistical softwares and linear structures have showen that defined variables are good predictors of brand equity. Therefore, we can imply that the research variables such as intergrated marketing communication, corporate image and brand performance determine brand equity, considerably. Other results showed proper fit and approximation degree of proposed model in the studied population.
    Keywords: Intergrate marketing communication, Brand equity, Corporate image, Brand performance
  • Mojtaba Porsalimi, Azar Kaffashpour, Snam Hosseini Pages 55-74
    It is obvious that all human efforts and activities take palce to achieve a specific and clear outcome and the outcome of a person, a team, a company or an organization activity in the field of commerce and trade, highly depend on their success in sales. This success depends on activity, sales strength and salesperson performance. According to the extensive relationships between consumer and seller in the automotive industry and high influence of seller behavior on buyer decision, the main issue of this research is to investigate the role of selling orientation and salesperson expertise on salesperson performance according to the mediator role of customer trust among the selling agencies of imported vehicles in Mashhad. The nature of this research is an applied one and the five proposed hypotheses were approved using survey-descriptive method. Data were collected via survey among 70 salespersons of the selling agencies of imported vehicles in Mashhad using questionnaire. In addition, the research construct validity was confirmed using confirmatory factor analysis and its reliability was confirmed using Cronbach's alpha (α>0.7). Furthermore, data were analyzed using structural equation modeling via "SMART PLS" software. The analysis of data indicated that there is a positive significant relationship between selling orientation and salesperson expertise with salesperson performance. Also there is a positive significant relationship between selling orientation and salesperson expertise with customer trust. Finally, there is a positive significant relationship between customer trust and salesperson performance.
    Keywords: Customer trust, Salesperson expertise, Selling orientation, Salesperson performance
  • Mojtaba Fakhari, Hamidreza Saeedniya Pages 75-90
    The aim of this study was to determine and assess the role of marketing mix elements on brand equity and its relationship with customer responses. In recent decades, investigating on brand allocated a special place to itself in various fields including academic and business market. Many researchers and corporate executives come to this conclusion that the most valuable asset of a company for its marketing improvement is branding knowledge that is done by investing in marketing programs and subsequently, creates brand image in the minds of consumers. In this context, different models were presented that sometimes their results have been different from each other. According to this issue, the need to study factors affecting brand equity and its impact on customer responses through a comprehensive view which contains both dimensions becomes more important. In this research, an optimal model is presented that evaluates the relationship of brand equity with marketing mix elements and customer behavior and response. This research was descriptive-survey and data were collected via questionnaire. The research sample size was determined based on Cochran formula in an unlimited population (N=384) and data were analyzed using structural equation modeling via SPSS and LISREL softwares. The results showed that there is a positive relationship between the research variables and the research conceptual model fitness.
    Keywords: Brand equity based on consumer, Perception, consumer response, Marketing mix
  • Bahram Kheyri, Maryam Khajavi, Mohsen Mpradi Pages 91-112
    The aim of this research was to develop a theoretical model of email advertising effectiveness and to investigate the differences between permission-based email and spamming. By examining different types of email (i.e. permission-based email and spamming), the present research empirically tested the theoretical linkage between email advertising values, perceived intrusiveness, and attitudinal-behavioural dispositions towards email advertising. In the second part of the proposed conceptual model, the relationship between attitudinal-behavioral dispositions and consumer response was investigated. A survey was conducted among 286 respondents. Two scenarios were designed for the present research. The questionnaires were equally divided into two sets; the first half contains a scenario depicting permission-based email, and the other half contains a scenario describing a spamming email. Each respondent only received one set of the survey. Data were analyzed using structural equation model via LISREL software. Results from the survey showed that advertising values including quality of information, and financial rewards have an impact on perceived intrusiveness and perceived intrusiveness affect attitudes toward e-mail advertising. Also, attitude affects ntention toward the sender directly. Empirically, by comparing the different types of email advertisements of permission-based email and spamming, the present study also offers better understanding and extending of the current literature on email advertising research.
    Keywords: Advertising values_Perceived intrusiveness_Attitudes toward e mail advertising_Intentions toward the senders_Consumer response
  • Nima Soltani Nejad, Maryam Mesbahi, Hamid Rah, Asma Soltani Nejad Pages 113-126
    Today it is important to establish high quality relationships with customers in order to enhance their perceived products and services quality and reduce their perceived risk which, in turn, will lead to create a sense of trust and loyalty among customers. Thus, creating a new dimension of trust called green trust and identifying factors affecting it can be a new challenge facing companies. Therefore, in the present research, the effect of green perceived quality and green perceived risk on green trust according to the role of green satisfaction has been studied. For this purpose, required data were collected using simple random sampling method and questionnaire tool. This research is an applied-survey one. Also, data were analyzed using structural equation modeling via AMOS software. The results indicated that green perceived quality and risk have significant impact on green trust and satisfaction.
    Keywords: Green trust, Green satisfaction, Green perceived quality, Green perceived risk, Green marketing
  • Hamidreza Tajnesaei, Zahra Taleban, Mohadeseh Dehghan Chachakami Pages 127-144
    In this paper, the principles of athletes brand management and athletes brand image structure are presented conceptually and empirically. The conceptual model of athlete brand image (MABI) is classified into three categories including: athletic performance, appearance attractiveness, and lifestyle. These dimensions include personality characteristics, attractive appearance out of the playground and other trends. This research has provided a new model through reviewing the existing literature on branding and athletes and actors brand management, which could be helpful regarding the issues related to athletes brand. This model was introduced by Arai et al. (2014). Since Ali Daei is a famous international character in the field of sporting, the questionnaires’ questions have been designed about him. In this research, the questionnaire reliability was analyzed using SPSS software and the model and hypotheses were studied and analyzed using LISREL software. The results showed that athletic performance, appearance attractiveness and lifestyle have a positive impact on the brand image of Ali Daei.
    Keywords: Athletes brand image, Athletes brand management, Athletic performance, Attractive appearance, Lifestyle
  • Bahram Kheyri, Saman Sheykh Esmaeili, Maryam Abdoli Pages 145-156
    The present research is proposed in line with the new concept of internal branding and investigates the effects of internal branding on brand citizenship behaviour with regard to the mediator role of person-organization fit. For this purpose, the research examines a certain structural model from the perspective of major buyers of medicines in round-the-clock and daily drugstores of Tabriz city. This study is a survey-applied research and is based on structural equation modeling methods. Required data were collected via a researcher-made questionnaire from 152 staffs in Tabriz drugstores (who have direct contact with customers) using cluster sampling method. Validity of the questionnaire was optimally assessed using the opinions of marketing professors and experts of pharmaceutical industry as well as developed average variance. Cronbach's alpha and composite reliability showed a suitable reliability for the questionnaire. The conceptual model test was conducted using partial least squares method and variables correlation test via SMART-PLS software. The research results showed that internal branding has a positive and significant effect on brand citizenship behaviour and person-organization fit. Also person-organization fit has a positive and significant effect on brand citizenship behavior. Correlation tests also confirmed these relationships.
    Keywords: Internal branding, Brand citizenship behaviour, Person, organization fit pharmaceutical industry, Partial least squares
  • Hossein Norouzi, Mahdi Mohazabi, Fatemeh Toopa Esfandiari Pages 157-176
    Considering the importance of addressing consumer's complaints, this study examines the causes of discontent in consumers and how they respond to this dissatisfaction according to their types of self-construal (independent and dependent). The research statistical population includes the customers of restaurants in Chalus city. The research questionnaire was issued in two sections including the questions related to complaining behaviour and the questions related to self-construal type. Also the questionnaire reliability was confirmed using Cronbach's alpha coefficient (α=0.754). In addition, the research hypotheses were analyzed using structural equation modeling via AMOS software.
    Keywords: Service failure, Self, construal, Consumers complaining behaviour
  • Neda Abdolvand, Atena Boubehrezh Pages 177-196
    Investing in knowledge and creative approaches are considered as the main key to economic development. In Iranian banks, increased competition leads customer loyalty to decrease and consequently leads profitability to decrease. Although, retail banks store customer's data, they seem ready for customer-centric business. Iranian banks have not been progressed a lot in relationship marketing and knowledge-based decision-making. The main reason is the quality of data that makes it not possible to get proper results from the perception of customers and market. This research follows a systematic approach using Soft System Methodology (SSM) to investigate the challenge of data quality in retail banking and tries to suggest a solution for its recovering. Extracting a rich picture of the challenge clarifies the main reasons which influence data quality. Then, this research suggests six-sigma as a continuous improvement method to enhance the quality of customers’ data. For this purpose, a conceptual model has been proposed based on DMAIC. The implementation of this model can help bank mangers to improve the quality of data continuously as well as customer-centric strategic decision-making.
    Keywords: Customer relationship management, Information quality, Data quality, Soft system methodology, Customer, centric, Banking industry
  • Mahdi Allahdadi, Abolfazl Tajzadeh Yamin, Hassan Abbaszadeh, Reza Omidipasand Pages 197-212
    Many successful brands communicate with consumers through brand stories. Brand story plays an important role in helping consumers to perceive brand. This research investigates the relationship between a brand story’s structure including authenticity, narrator and plot, and consumers’ perceptions of brand image. The effect of the above-mentioned components on perceived brand image was assessed using conversation analysis qualitative method. The research findings suggested that a brand story with high authenticity, clear plot, and told by the first-person narrator tends to be perceived with more positive brand image than one with lower authenticity, an unclear plot and told by a non-first-person narrator.
    Keywords: Brand story, Brand image, Conversation analysis, Nvivo8 software