فهرست مطالب

سلامت و مراقبت - سال نوزدهم شماره 2 (تابستان 1396)

فصلنامه سلامت و مراقبت
سال نوزدهم شماره 2 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/07/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اکبر عطادخت، گلاویژ محمدی، عیسی محمدی صفحات 107-116
    زمینه و هدف
    اسکیزوفرنیا اختلال روانی مزمنی است که علائم مثبت و منفی در پیش آگهی آن نقش موثری دارد. مداخلات مبتنی بر ورزش به عنوان یک روش درمان غیردارویی اثربخش، نقش بسیار مهمی در بازتوانی و مدیریت درمان این بیماران بخاطر تاثیرات مثبت ذهنی و فیزیکی آن دارد. این مطالعه هم با هدف بررسی اثربخشی تمرینات ورزش هوازی در بهبود علائم مثبت و منفی بیماران اسکیزوفرنی انجام گرفت.
    روش کار
    این مطالعه از نوع مداخله ای با طرح پیش آزمون پس آزمون بود. نمونه ها شامل 24 نفر از بیماران اسکیزوفرنی مرد بستری در مرکز درمانی و توانبخشی دارالشفاء اردبیل بودند که با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار داده شدند. گروه مداخله به مدت 12 جلسه 45 دقیقه ای در تمرینات ورزش هوازی شرکت داده شدند ولی گروه کنترل هیچ نوع مداخله ای دریافت نکردند. برای جمع آوری داده ها از مقیاس علائم مثبت و منفی در بیماران اسکیزوفرنی (SAPS) استفاده شد و داده ها با استفاده از SPSSv16 و آزمون های آماری مجذور خی دو و تحلیل کوواریانس تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میانگین علائم مثبت 54/11و منفی 55/11گروه مداخله نسبت به میانگین علائم مثبت 72/17 و منفی 72/23 گروه کنترل در پس آزمون کاهش یافته است. درمان ورزش هوازی توانسته بود تفاوت معنی داری بین گروه مداخله و کنترل در کاهش علائم مثبت 44/5F=، 031/0=p و منفی 17/9F=، 007/0=p ایجاد کند. به علاوه ضریب Eta برای علائم مثبت و منفی به ترتیب برابر 22/0 و 33/0 بود بدین معنا که مداخله ورزش هوازی توانسته بود 22 درصد تغییرات مربوط به علائم مثبت و 33 درصد تغییرات مربوط به علائم منفی را تبیین کند.
    نتیجه گیری
    تمرینات ورزش هوازی در برنامه روزانه بیماران اسکیزوفرنی بستری در مراکز می تواند موجب بهبود علائم مثبت و منفی و کاهش کلی توهم و هذیان این بیماران شده و از بسیاری از مشکلات و عواقب مرتبط پیشگیری نماید.
    کلیدواژگان: ورزش هوازی، علائم مثبت و منفی، اسکیزوفرنی
  • افشین کیهانفر، سید حسین حسینی، نظام نعمتی صفحات 117-128
    زمینه و هدف
    فیزیوتراپیست ها اغلب از تقویت عمومی گروه عضلانی کوادریسپس جهت بهبود عملکرد بیماران با درد مزمن پاتلوفمورال استفاده می کنند. از آن جایی که درد مزمن پاتلوفمورال، معلول آتروفی بخش داخلی کوادریسپس است، بنظر می رسد تقویت انتخابی این بخش از عضله در صورت امکان، نتایج بالینی بهتری بدنبال داشته باشد. بنابراین هدف پژوهش حاضر، مقایسه اثر تمرینات تقویت عمومی کوادریسپس و تقویت اختصاصی کوادریسپس داخلی بر بهبود درد، توانایی عملکردی و تعادل استاتیک در بیماران مبتلا به درد مزمن پاتلوفمورال بود.
    روش کار
    در تحقیق نیمه تجربی حاضر، 60 زن مبتلا به درد مزمن پاتلوفمورال، به روش در دسترس انتخاب و به 3 گروه تقویت عمومی کوادریسپس، تقویت اختصاصی کوادریسپس داخلی و کنترل تقسیم شدند. گروه تقویت عمومی کوادریسپس، در تمرینات تقویت عمومی کوادریسپس بصورت 2 روز در هفته و هر روز 3 تمرین و گروه تقویت اختصاصی کوادریسپس داخلی، در تمرینات تقویت انتخابی کوادریسپس داخلی بصورت 3 روز در هفته و هر روز 3 تمرین- هرکدام بمدت 8 هفته- شرکت نمودند. ارزیابی درد، توانایی عملکردی و تعادل استاتیک بترتیب با مقیاس های آنالوگ تصویری، ووماک و آزمون شارپند رومبرگ، قبل و بعد از 8 هفته صورت گرفت. داده ها با آزمون های آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر و T وابسته در نرم افزارSPSSv21 آنالیز شد. سطح معنی داری بصورت 05/0>p در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    هردو تمرین، سبب کاهش سطح درد استراحت (001/0>p) و فعالیت (01/0>p) و بهبود توانایی عملکردی (01/0>p) شد. با این حال، درصد کاهش درد فعالیت (05/0>p) و بهبود توانایی عملکردی (001/0>p) در گروه تقویت اختصاصی کوادریسپس داخلی بیشتر از گروه تقویت عمومی کوادریسپس بود. همچنین تعادل استاتیک، در گروه تقویت اختصاصی نسبت به گروه تقویت عمومی و کنترل بطور معنی داری بهبود یافت (01/0>p) اما بین دو گروه تقویت عمومی و کنترل تفاوت معنی داری دیده نشد (05/0
    نتیجه گیری
    برخلاف رویکرد درمانی رایج در مراکز توانبخشی یعنی تجویز تمریناتی برای تقویت کل گروه عضلانی کوادریسپس، تقویت انتخابی بخش داخلی این گروه از عضلات، جهت بهبود درد، توانایی عملکردی و تعادل استاتیک بیماران مبتلا به درد مزمن پاتلوفمورال، شیوه تمرین درمانی موثرتری است.
    کلیدواژگان: کوادریسپس داخلی، درد مزمن پاتلوفمورال، تمرینات ایزوکینتیک، توانایی عملکردی، تعادل استاتیک
  • نادر اعیادی، محسن رسولی، علی نظری صفحات 129-139
    زمینه و هدف
    اعتیاد مشکلی چند وجهی است و از عوامل فردی و بین فردی متعددی تاثیر میپذیرد. یکی از جنبه های مهم انسان که در افراد دچار اعتیاد تحت تاثیر قرار میگیرد، فعالیتهای جنسی است.لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش واسطه ای عزت نفس در رابطه بین کژکاری جنسی با دلزدگی زناشویی مردان وابسته به مواد افیونی انجام شد.
    روش کار
    طرح پژوهش حاضر همبستگی از نوع تحلیل مسیر بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه معتادان مرد وابسته به مواد افیونی مراجعه کننده به مراکز ترک اعتیاد شهر تهران در سال 1395 تشکیل دادند که از بین آن ها 215 نفر به شیوه نمونه گیری خوشه ایتصادفی انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده های پژوهش، پرسشنامه عزت نفس روزنبرگ، شاخص بین المللی عملکرد نعوظی و پرسشنامه دلزدگی زناشویی پایینز مورد استفاده قرار گرفت. برای تحلیل داده های پژوهش از شاخص های آمار توصیفی و استنباطی (همچون ماتریس همبستگی و رگرسیون چندگانه)درspss-21 استفاده شد.
    یافته ها
    یافته هانشان داد که کژکاری جنسی بطور مستقیم بر دلزدگی زناشویی تاثیر نمی گذارد (006/0=β و 89/0 p).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش حاضر که نشان داد عزت نفس نقش واسطه ای مهمی در رابطه بین عملکرد جنسی با دلزدگی زناشویی دارد، بنابراین لازم است در مداخله های درمانی، خانواده درمانی و آموزشهای خانواده توجه ویژه ای به عزت نفس صورت پذیرد.
    کلیدواژگان: عملکرد جنسی، عزت نفس، دلزدگی زناشویی، معتادان مواد افیونی
  • مهدیه عسگری، اعظم شیرین آبادی فراهانی، منصوره زاغری تفرشی، ملیحه نصیری، شراره سلج محمودی صفحات 140-151
    زمینه و هدف
    مراقبت های پرستاری نوزادان، به دلیل جثه کوچک و عدم تکامل سیستم های بدن، از حساسیت بیشتری برخوردار است. احتمال آسیب پذیری پوست نوزادان حین پایش و مراقبت و دستکاری آن، بدلیل تکامل کمتر ساختار و عملکرد پوست، زیاد است. پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان مطابقت مراقبت های مرتبط با پوست نوزادان با استانداردهای مراقبتی در بخش های مراقبت ویژه نوزادان بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام گردیده است.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی، 410 مورد مراقبت پرستاری از پوست نوزاد، در بخش های مراقبت ویژه نوزادان بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (امام حسین (ع)، مفید و مهدیه)، مشاهده و بررسی شد. نمونه ها که بیماری پوستی خاصی نداشتند، به شیوه نمونه گیری زمانی و نمونه گیری از رویداد انتخاب شدند و اطلاعات، از طریق مشاهده مراقبتها و ثبت آن در فهرست وارسی پژوهشگر ساخته بر اساس منابع و استانداردهای موجود، جمع آوری و با استفاده از آمار توصیفی (فراوانی و درصد) در SPSSv16 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در این پژوهش، میزان مطابقت مراقبت های پرستاری مرتبط با پوست نوزادان بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان بیمارستان های منتخب، 1/76 درصد ارزیابی گردید. بیشترین تطابق با استاندارد (بالای 90٪) در موارد عدم استفاده از پودر در محل دیاپر، استفاده مناسب الکترودها روی پوست نوزاد، عدم استفاده از مواد ضد عفونی کننده نظیر بتادین روی پوست نوزاد، تعویض مکرر پوشک نوزاد جهت کاهش رطوبت محل دیاپر و ثابت نمودن مطمئن آنژیوکت با پانسمان شفاف بود و کمترین تطابق با استاندارد نیز در زمینه مستندسازی موارد تحت مراقبت و ارزیابی بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این پژوهش، مراقبت های پرستاری مرتبط با پوست نوزادان در واحدهای مورد بررسی، در سطح مراقبت های مطلوب محسوب می گردد؛ لیکن در بعضی موارد مراقبت در این زمینه در حد پایین تر بوده و هنوز با استانداردهای مراقبتی در بخش مراقبت ویژه نوزادان فاصله دارد. به نظر می رسد مدیران و مسئولان پرستاری لازم است توجه بیشتری به امکانات بخش های ویژه نوزادان، آموزش کارکنان و نیز نظارت مداوم و موثر بر عملکرد آنان نشان دهند تا مراقبت های پرستاری نوزادان در سطح مطلوب تر ارائه شود و بویژه مراقبت پرستاری از پوست نوزادان به حد استاندارد برسد. همچنین وجود راهنمای بالینی مراقبت مناسب از پوست در بخش های مراقبت ویژه نوزادان لازم است تا با استفاده از آن مراقبت ها مورد بررسی قرار گیرند.
    کلیدواژگان: نوزاد، مراقبت استاندارد از پوست، بخش مراقبت ویژه نوزادان، مراقبت پرستاری از پوست نوزادان
  • رویا کلیشادی، محمد اسماعیل مطلق، لیلا رجایی، ثریا مسعودی، گلایل اردلان راد، مسعود رودباری، معصومه شاهپسند، زهرا عسکراوی، مهری سرتیپی زاده، نفیسه مظفریان صفحات 152-168
    زمینه و هدف
    جوانان نقشی اساسی در جامعه دارند، بنابراین نیازسنجی آنان به ویژه در امور وضعیت سلامت و توانمندی خودمراقبتی از اهمیت خاصی برای برنامه ریزی آتی آنان برخوردار است. لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین نیازهای مرتبط با سلامتی و توانمندی خودمراقبتی جوانان و الویت بندی نیازهای آموزشی آنها در سطح چند استان کشور انجام گرفت.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی بر روی 6640 نفر از جوانان 18 الی 29 ساله با روش نمونه گیری خوشه ایدر استانهای خراسان رضوی، تهران، خوزستان، کرمانشاه و گیلان در سال 1394-1393انجام گردید. اطلاعات توسط دو پرسشنامه سنجش وضعیت سلامتی و توانمندی خودمراقبتی گردآوری شد. پس از بررسی، داده های توصیفی به صورت میانگین± انحراف معیارگزارش شد. تجزیه وتحلیل داده ها بوسیله SPSS-18 و با استفاده از آزمونهای غیرپارامتری کروسکال والیس و آزمون من ویتنی یو انجام شد.
    یافته ها
    برحسب میانگین، سه اولویت آموزشی در جوانان به ترتیب مهارتهای زندگی (52/3±7/9)، سلامت اجتماعی (4±2/9) و مهارتهای انتخاب همسر (7/3± 1/9) میباشد. همچنین اولویت جوانان از نظر نیاز به خدمات بهداشتی، معاینات دوره ای (61/0±6/2) بود. اولویت جوانان برای حفظ و ارتقای سلامتی از نظر نوع خدمات مشاوره ای مورد نیاز به ترتیب مهارتهای قبل از ازدواج (99/1±2/5) و مهارتهای ارتباط اجتماعی (92/1±5) میباشد. بعلاوه در اکثر موارد آموزش و اطلاع رسانی ارجح، از طریق رادیو وتلویزیون و خانواده ذکر شده است.
    نتیجه گیری
    بر اساس نیازهای شناخته شده و با بهره گیری از توانمندی موجود در سازمان های مختلف، طراحی و اجرای برنامه های آموزشی و مراقبتی برای ارتقای سلامت جوانان ضروری به نظر میرسد. همچنین توسعه خدمات مشاوره ای جهت توانمند سازی جوانان در کسب مهارتهای لازم پیشنهاد میگردد. بعلاوه بر ضرورت توجه متولیان سلامت به امر آموزش با استفاده از رادیو و تلویزیون و خانواده تاکید میشود.
    کلیدواژگان: جوانان، نیازهای آموزشی، سلامتی، نیاز سنجی
  • بهروز دادخواه، پرویز امری، محمدعلی محمدی، آسیه شعبانی صفحات 169-176
    زمینه و هدف
    ساکشن تراشه یکی از اقدامات پرستاری جهت بازبودن لوله تراشه است که میتواند سبب بروز عوارض ثانویه گردد. از طرفی نوع ساکشن میتواند بر وضعیت علائم حیاتی بیماران تاثیرگذار باشد. این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر ساکشن باز و بسته بر علایم حیاتی بیماران با ترومای سر انجام گرفت.
    روش کار
    کارآزمایی بالینی متقاطع یک سوکور بر روی 88 بیمار دچار ترومای سر بستری در بخش مراقبت ویژه جراحی بیمارستان شهید بهشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل بین سالهای 95- 1394 صورت پذیرفت. دو مداخله ساکشن باز و بسته با تخصیص تصادفی برای هر بیمار جهت ارزیابی تغییرات حاصله در علائم حیاتی بیماران (تعداد ضربان قلب، تعداد تنفس و فشار متوسط شریانی)در فواصل زمانی قبل، حین، بلافاصله، پنج، ده و پانزده دقیقه انجام گرفت. داده ها با استفاده از آزمونهای آماری تی زوجی، آنالیز واریانس با داده های تکراری و فیشر، توسط SPSS-22 تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران 9±29 سال، 68 درصد (60 نفر) مذکر و اکثر آنها (75%) با وسیله نقلیه موتوری تصادف کرده بودند. اختلاف میانگین تعداد ضربان قلب و تعداد تنفس بین فواصل زمانی قبل، بلافاصله و حین انجام ساکشن در ساکشن نوع باز بیشتر از بسته بوده، در حالیکه اختلاف میانگین فشار متوسط شریانی در ساکشن نوع بسته بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    تغییرات علائم حیاتی بیماران با ترومای سر در ساکشن باز نسبت به بسته بیشتر بود، بنابراین انجام ساکشن به روش بسته در این بیماران توصیه میگردد.
    کلیدواژگان: ساکشن، علایم حیاتی، تروما به سر
  • سکینه مرادی، طیبه یگانه، کیومرث نجفی، عباس ابوالقاسمی، ندا حق پرست صفحات 177-188
    زمینه و هدف
    با توجه به این که در ایران مطالعات مربوط به حوزه اعتیاد به اینترنت نوپا بوده و در این میان بررسی و شناسایی عوامل روانشناختی پیش بینی کننده اعتیاد به اینترنت به صورت یک خلا پژوهشی همچنان به چشم می خورد؛ بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش نارسایی های شناختی، نوآوری و ریسک پذیری در تبیین اعتیاد به اینترنت در دانشجویان رشته های انسانی، کشاورزی و فنی مهندسی انجام شد.
    روش کار
    روش پژوهش حاضر همبستگی است. جامعه آماری شامل تمامی دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی در سال تحصیلی 93-1392 بود که از بین آنها نمونه ای به حجم 321 نفر (177 دختر و 144 پسر) با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس از بین دانشکده های علوم انسانی، کشاورزی و فنی مهندسی انتخاب شدند. از پرسشنامه های نارسایی شناختی برادبنت، نوآوری جکسون، ریسک پذیری، و اعتیاد به اینترنت یانگ به عنوان ابزار استفاده شد با استفاده از SPSS-22، جهت تحلیل داده های جمع آوری شده از ضریب همبستگی پیرسون، و رگرسیون استفاده شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج پژوهش حاضر همبستگی مثبت معناداری بین نارسایی های شناختی و اعتیاد به اینترنت و همچنین ریسک پذیری و اعتیاد به اینترنت وجود دارد. در مجموع دو متغیر ریسک پذیری و نارسایی شناختی می توانند 11 درصد از تغییرات متغیر ملاک را پیش بینی نمایند.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج پژوهش حاضر می توان بیان نمود که چگونگی استفاده از اینترنت می تواند با ویژگی های شناختی، عاطفی، و شخصیتی کاربران مرتبط باشد. انتظار می رود نتایج پژوهش حاضر علاوه بر افزودن بر دانش موجود در این زمینه، در جهت تقویت هر چه بیشتر عوامل محافظت کننده و برطرف ساختن عوامل خطر مفید واقع گردیده و همچنین بتوان از نتایج این پژوهش به عنوان راه گشای برنامه های مداخله ای در این حیطه استفاده نمود.
    کلیدواژگان: اعتیاد به اینترنت، نارسایی های شناختی، نوآوری، ریسک پذیری
  • مریم شاه حمزه، طیبه فصیحی، کوروش کبیر، علی منتظری، مونس اسدی شوکی، ویدا ساعی صفحات 189-198
    زمینه و هدف
    خودمدیریتی عاملی مهم در فرآیند درمان و کنترل بیماری صرع است که می تواند بر کیفیت زندگی بیماران نیز تاثیر زیادی بگذارد. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط میان خودمدیریتی و کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به صرع مراجعه کننده به انجمن صرع ایران انجام شد.
    روش کار
    روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی تحلیلی است. جامعه هدف شامل تمام بیماران مبتلا به صرعی بود که در سال 1394 عضو انجمن صرع ایران بودند و بیماری آنها قبلا توسط پزشک تایید شده بود. 162 نفر از این بیماران به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به پرسش نامه مولفه های دموگرافیک، کیفیت زندگی بیماران مبتلا به صرع و خودمدیریتی صرع پاسخ دادند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSSنسخه 17 و آزمون های همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین خود مدیریتی به صورت کلی و مولفه های مدیریت دارو، مدیریت اطلاعات، مدیریت امنیت، مدیریت تشنج و مدیریت سبک زندگی با کیفیت زندگی رابطه مثبت و معناداری از لحاظ آماری وجود دارد (05/0 >p). همچنین نتایج رگرسیون گام به گام نشان داد مدیریت تشنج و مدیریت امنیت توانستند 4/20 درصد از تغییرات متغیر کیفیت زندگی را پیش بینی و تبیین کنند که نشان از تاثیر خودمدیریتی در کیفیت زندگی بیماران مبتلا به صرع میباشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش به نظر میرسد که میتوان با افزایش خودمدیریتی و ارتقای کیفیت زندگی در روند بهبود و کنترل بیماری بیماران مبتلا به صرع گام های موثری برداشت.
    کلیدواژگان: خودمدیریتی، کیفیت زندگی، صرع
|
  • Akbar Atadikht, G. Mohammadi, I. Mohammadi Pages 107-116
    Background And Aim
    Schizophrenia is a chronic mental disorder with positive and negative symptoms in its prognosis. Exercise-based interventions as an effective non-therapeutic approach play a very important role in the rehabilitation and management of these patients due to their mental and physical effects. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of aerobic exercise training in improving the positive and negative symptoms of schizophrenic patients admitted to the center of treatment and rehabilitation.
    Methods
    This interventional study was a pretest-posttest design. Samples included 24 male schizophrenic patients admitted to Darlashfah Medical Treatment and Rehabilitation Center in Ardabil. They were selected by simple random sampling and randomly assigned into intervention and control groups. The intervention group participated in aerobic exercise training for 12 sessions of 45 minutes, but the control group did not receive any intervention. To collect the data was used the scale of positive and negative symptoms in schizophrenic patients (SAPS) and data were analyzed by Chi square and covariance analysis in SPSSv16.
    Results
    The results indicated that the mean of positive symptoms11.54 and nagative symptoms 11.55 Have dropped In the intervention group Compared to the mean of positive symptoms, 17.72 and negative symptoms 23.22 in control groups in the post-test respectively. Aerobic exercise therapy had a significant difference between the intervention and control groups in decreasing the positive symptoms (FF=5.54, p=0.031, and negative F=9.17, p=0.007). In addition, the Eta coefficient for positive and negative symptoms was 0.22 and 0.33, respectively, meaning that aerobic exercise intervention was able to explain 22% of changes in positive symptoms and 33% of changes in negative symptoms.
    Conclusion
    Aerobic exercise training in daily schedules of hospitalized patients with schizophrenia can improve positive and negative symptoms and decrease overall hallucinations and delusions of the patients and prevent the many problems and related consequences.
    Keywords: Aerobic Exercise, Positive, Negative Symptoms, Schizophrenia
  • A. Keyhanfar, Sh Hosseini, N. Nemati Pages 117-128
    Background And Aim
    Physiotherapists often use general quadriceps strengthening methods for improving pain and function in chronic patellofemoral pain patients. Because chronic patellofemoral pain is mainly caused by atrophy of medial quadriceps, it seems that preferential strengthening of this muscle part, if possible, can lead to positive clinical results. Thus, the aim of this study was to compare the effects of general quadriceps strengthening and preferential strengthening of the medial quadriceps on pain, functional ability and static balance in patients with chronic patellofemoral pain.
    Methods
    In this quasi-experimental research, 60 females with chronic patellofemoral pain were randomly selected and were divided to 3 groups. general quadriceps strengthening group were participated in general quadriceps strengthening exercises as 2 days a week and every day 3 exercises, and preferential strengthening group were participated in preferential strengthening exercises of the medial quadriceps as 3 days a week and every day 3 exercises, both for 8 weak. Assessment of pain, functional ability and static balance were respectively measured by Visual Analogue Scale and WOMAC scale, and Sharpend Romberg test, before and after 8 weeks. Data were analyzed at SPSS V.21 by repeated measures analysis of variance, and paired t tests at significance level of 0.05.
    Results
    Both training methods were induced to decrease in rest pain (p0.05).
    Conclusion
    Contrary to common therapeutic approaches in rehabilitation centers, selective strengthening exercises to strengthen total quadriceps muscle group is strongly recommended for improving pain, functional ability and static balance of patients with chronic patellofemoral pain.
    Keywords: Medial Quadriceps, Chronic Patellofemoral Pain, Isokinetic Exercises, Functional Ability, Static Balance
  • N. Ayadi, M. Rasouli, A. Nazari Pages 129-139
    Background And Aim
    Addiction is a multifaceted problem and is influenced by numerous personal and interpersonal factors. Sexual function is one of the important activities which influenced in people with addiction. Therefore, this study aimed to investigate the mediating role of self-esteem in the relationship between sexual dysfunction and marital Burnout in opium dependent males.
    Methods
    A correlational design with path analysis approach was used to conduct this study. Statistical population was included all opium dependent males referring to addiction treatment centers of Tehran city in 2016. Of whom, 215 persons were selected by randomized cluster sampling method. The Rosenberg Self-Esteem questionnaire, International Index of Erectile Function and Marital Burnout questionnaire were used to collect the data. Descriptive and inferential statistics including Pearson correlation and multiple regressions were used to analyze the data in SPSS (ver.21).
    Results
    Although sexual function had no direct effect on marital Burnout (β= 0.006, p> 0.89) but it indirectly affected marital burnout by lowering the self-esteem (β=0.102, p> 0.001).
    Conclusion
    According to the findings of this study, self-esteem plays an important mediating role in the relationship between sexual function and marital Burnout. Therefore, a special attention is needed for the role of self-esteem in medical interventions and family therapy or counseling.
    Keywords: Sexual Dysfunction, Self-Esteem, Marital Burnout, Opium Dependent
  • M. Asgari, A. Shirinabadi-Farahani, M. Zagheri-Tafreshi, M. Nasiri, S. Salaj-Mahmoudi Pages 140-151
    Background And Aim
    Because of immature body systems and small body size of neonates, the neonatal nursing care should be provided with great sensitivity. Neonates’ skin is particularly immature and susceptible to injuries and can be easily damaged during care, monitoring and manipulating. This study aimed to assess the conformity of neonatal skin care with the standards of nursing care in the neonatal intensive care units of the selected hospitals affiliated to Shahid Beheshti University of Medical Sciences.
    Methods
    In this descriptive study, 410 nursing care of neonates’ skin in NICUs of the selected hospitals of Imam Hossein, Mofid and Mahdieh were observed and recorded. Time and event sampling strategies were used to select the care units. The data were collected through observations by using a researcher-made checklist. The checklist was developed according to literature and existing standards about the neonatal skin care. The data were analyzed by descriptive statistics in SPSS v. 16.
    Results
    Conformity rate of neonates’ skin cares with the standards in neonatal intensive care units was estimated as 76.1% and quality of nursing cares was relatively acceptable. The highest agreement with the standard (above 90%) belonged in cares of not using of powder in diaper, proper use of electrodes on the baby's skin, proper use of disinfectants such as betadine on the baby's skin, proper replacement of diapers and securing of IV-line with transparent dressing. Finally, the least adherence with the standard was the documentation of care and evaluation.
    Conclusion
    The findings showed that the neonatal skin cares provided in the study settings have a satisfactory conformity with the standards of nursing care. Nonetheless, there is still a gap between the services and the standards. It seems nursing managers and administrators need to pay closer attention to neonatal intensive care facilities and equipments, staff development, and continuous supervision of staffs’ performance until neonatal skin care completely conformity with the standards of nursing care.
    Keywords: Neonate, Standard Skin Care, Neonatal Intensive Care Unit, Neonatal Skin Care
  • R. Kelishadi, M. Esmaeil Motlagh, L. Rajaei, S. Massoudi, G. Ardalan, M. Roudbari, M. Shahpasnd, Z. Askaravy, M. Sartipyzadeh, N. Mozafarian Pages 152-168
    Background And Aim
    According to the important role of youth people in the society, assessment of their health and self-care needs is central for future planning. Therefore, this study aimed to determine and prioritize youth's health needs and self-care capabilities in some selected provinces of Iran.
    Methods
    This survey was conducted among 6640 young people, aged 18 to 29 years whom selected through cluster sampling method from 5 provinces of Khorasan-Razavi, Tehran, Khuzestan, Kermanshah and Gilan in Iran. Youth's information was collected by the questionnaires of Health Status (HS) and Self-care Capabilities (SCC). To analyze the data SPSSv.18 was used. All descriptive statistics were reported as mean and standard deviation (SD). In doing statistical tests, p-values less than 0.05 were considered as significant.
    Results
    Based on the average score, three main needs, of the young people were including of the need to be trained regarding life skills (9.7±3.52), social health (9.2±4) and Choice of spouse skills (9.1±3.7). Need for Periodic checkups was the first priority need in the domain of health service needs (2.6±0.61). Youth's priorities for health promotion were counseling need for marriage (5.2±1.99) and social communication skills (5±1.92). Radio, television and family were reported as the main methods in training the youth.
    Conclusion
    Development of programs to meet the youth's fundamental requirements accordance with their educational needs priorities is necessary. Expanding advisory services to improve youth health skills is proposed as well.
    Keywords: Youth, Educational Needs, Health, Needs Assessment
  • B. Dadkhah, P. Amri, Ma Mohammadi, A. Shabani Pages 169-176
    Background And Aim
    Endotracheal suctioning is one of the nursing cares in order to keep open the endotracheal tube which may lead to secondary complications. Type of suctioning may affect the patients’ vital signs. This study was done with the aim of comparing the effect of open and closed suctioning on vital signs of patients with head trauma.
    Methods
    This Single blind crossover clinical trial study was performed on 88 head trauma patients who underwent mechanical ventilation hospitalized in surgical intensive care units of Shahid Beheshti Hospital of Babol University of Medical Sciences in 2015-16. Open and closed suction with random allocation for each of patients in both groups, and changes in vital signs(Heart rate, Respiratory rate and Mean Arterial Pressure) at intervals before, during, immediately after, five, ten and fifteen minutes were measured. Data analyzed with Paired T-test, repeated measure ANOVA and Exact Fisher by using SPSS-22.
    Results
    Average age of the study sample was 29±90 year. Most of the patients were males (n=60, 68%) and the majority of them had been admitted after motor vehicle accidents (75%).
    The differences of heart rate, respiratory rate was statistically significant in before, during and immediately after open suctioning, but differences in mean arterial pressure was greater in the group received closed suctioning.
    Conclusion
    Changes on Heart rate and respiratory rate in open suctioning were more than closed. Therefore, the use of closed suctioning is recommended due to being more confident.
    Keywords: Suction, Vital Sign, Patients with Head Trauma
  • S. Moradi, Tayebe Yeganeh, K. Najafi, A. Abolghasemi, N. Haghparast Pages 177-188
    Background And Aim
    Study of internet addiction in Iran is a new move. Therefore, studying and determining its predictive psychological factors is essential. The current research aimed to study the role of some factors in explanation of internet addiction including cognitive failure, innovation and risk-taking.
    Methods
    The design of the study was correlational and descriptive. From all students of Mohaghegh Ardabili University in educational year of 2012-13, 321individuals (177 female and 144 males) were selected as sample using convenience sampling method. Broadbent Cognitive Failures Questionnaire (CFQ), Jackson Innovation scale, Risk-taking scale and Young’s Internet Addiction Test were used to for data collection. Moreover, the obtained data were analyzed by SPSS-22, analysis of the data carried out by Pearson correlation and Regression analysis.
    Results
    There was a positive significant correlation between cognitive failure and internet addiction, and also between risk-taking and internet addiction. Totally, risk-taking and cognitive failure can predict 11 percent of changes of factor variable.
    Conclusion
    Based on the results, the manner of using internet can be related to cognitive, emotional and personality characteristics of the internet users. It is expected that these findings not only improve the knowledge of this field, but also support protective factors and removing risky behaviors. Additionally, it can be used as a helpful tool in intervention programs in this field.
    Keywords: Internet Addiction, Cognitive Failure, Innovation, Risk-Taking
  • M. Shah-Hamze, T. Yeganeh, K. Kabir, A. Montazeri, M. Asadi-Shoki, V. Saee Pages 189-198
    Background and Aim
    Self-management is an important factor in the process of treatment and control of epilepsy that can also affect the quality of life of patients. So this study was performed to determine the relationship between self-management and quality of life in epileptic patients who referred to Iranian epilepsy association.
    Methods
    This is a descriptive-analytical survey. The population of study is consisted of all epileptic patients whose disease is confirmed by a doctor and they were members of Iranian epilepsy association in 2015. 162 patients were selected by convince sampling and answered to three questionnaires including demographic data, quality of life in epilepsy scale and epilepsy self-management scale. Data were analyzed by SPSS version 17 and the Pearson correlation and stepwise regression tests.
    Results
    Results showed that there is a statistically significant positive relationship between self-management with overall quality of life and drug management, information management, safety management, seizure management and lifestyle management (p
    Conclusion
    According to the results, it seems that with increasing self-management and promotes quality of life can take effective steps for the recovery process and controlling the disease in epilepsy patients.
    Keywords: self-Management, Quality of Life, Epilepsy