فهرست مطالب

فصلنامه سلامت و مراقبت
سال نوزدهم شماره 3 (پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/08/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدعلی محمدی، ناصر مظفری، بهروز دادخواه، فرزانه اعتباری اصل، زهرا اعتباری اصل صفحات 108-116
    زمینه و هدف
    کیفیت بالای زندگی کاری از عوامل اساسی توانمندسازی منابع انسانی مورد نیاز سیستم مراقبت بهداشتی شناخته شده است و بهبود رضایت شغلی کارکنان را نیز به دنبال دارد. از آنجا که پرستاران جزء بسیار مهم سیستم مراقبت درمانی کشور محسوب می شوند، لذا این مطالعه با هدف تعیین کیفیت زندگی کاری پرستاران استان اردبیل انجام گرفت.
    روش کار
    این پژوهش، یک مطالعه توصیفی- مقطعی بود که به روش سرشماری روی تمامی پرسنل پرستاری شاغل در بیمارستان های استان اردبیل انجام گرفت. در کل 812 نفر از آن ها پرسشنامه را عودت دادند. جمع آوری داده ها با روش خودگزارشی و با استفاده از پرسشنامه دو قسمتی ویژگی های دموگرافیگ و پرسشنامه کیفیت زندگی کاری والتون صورت گرفت. داده ها پس از ورود به نرم افزار SPSS-15 با استفاده از آمار توصیفی و آزمون آماری ضریب همبستگی پیرسون و مجذور کای، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    سطح کیفیت زندگی کاری پرستاران مورد مطالعه در حد متوسط بود(83/7 %) و تنها 4/9 درصد آن ها کیفیت زندگی کاری خود را مطلوب گزارش نمودند. همچنین همبستگی معناداری بین کیفیت زندگی کاری و وضعیت استخدامی، نوبت کاری، بیمارستان محل کار و رضایت از رشته تحصیلی افراد مشاهده شد(p<0/0001).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه آگاهی مدیران و برنامه ریزان از سطح کیفیت زندگی کاری پرستاران و انجام اقدامات اصولی جهت ارتقاء سطح کیفیت زندگی کاری امری ضروری است تا شرایط لازم جهت بهبود کیفیت ارائه خدمات پرستاران را فراهم سازند.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی کاری، پرستار، بیمارستان
  • زهرا قضاوی، زهرا مردانی، سعید پهلوان زاده صفحات 117-124
    زمینه و هدف
    افزایش شادکامی پرستاران می تواند منجر به کاهش استرس و ارتقای سلامتی، کیفیت زندگی، عزت نفس و عملکرد شغلی شود. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر برنامه آموزش شادکامی فوردایس بر میزان شادکامی پرستاران انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده بود که در سال 1393 در بخش های مختلف بیمارستان سیدالشهداء شهر اصفهان انجام شد. 52 پرستار شاغل در بخش های مختلف به صورت تصادفی در دو گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند. برنامه آموزش شادکامی فوردایس در 6 جلسه و هر هفته یک جلسه برگزار گردید و پرسش نامه شادکامی آکسفورد قبل، بلافاصله و یک ماه بعد از مداخله در هر دو گروه تکمیل گردید. از نرم افزار آماری SPSS-18 و آزمون های آماری کای اسکوئر، تی مستقل و آنالیز واریانس جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین نمره شادکامی قبل از انجام مداخله در دو گروه، تفاوت معنی داری نداشت (p=0/94). در حالی که نمره شادکامی در گروه آزمون، بلافاصله بعد از مداخله (p=0/03) و نیز یکماه بعد از مداخله (p=0/001) به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل افزایش نشان داد.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های پژوهش، برنامه آموزش شادکامی فوردایس می تواند میزان شادکامی پرستاران را افزایش دهد، لذا روان پرستاران، مشاوران و روانشناسان می توانند جهت افزایش شادکامی پرستاران از این برنامه استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: برنامه آموزش شادکامی فوردایس، شادکامی، پرستار
  • محمود کریمی، وحید میرگلو بیات صفحات 125-138
    زمینه و هدف
    رژیم غذایی ناکافی در دوران بارداری میتواند باعث کمبودهای مختلف تغذیه ای شود. یک رژیم غذایی متعادل به حفظ سلامت در سراسر بارداری کمک خواهد کرد. مطالعه حاضر با هدف تعیین آگاهی، نگرش و عملکرد تغذیه ای زنان باردار تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی شهری دانشکده علوم پزشکی ساوه انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی در سال 1394 روی 260 زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهری دانشکده علوم پزشکی ساوه انجام گرفت. نمونه ها با روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه چندقسمتی اطلاعات دموگرافیک، آگاهی و نگرش و بسامد تغذیه ای بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-18 و آزمون های کای اسکوئر، تی مستقل و آنوا تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    دامنه سنی زنان مورد مطالعه 40-19 سال با میانگین سن حاملگی 4/2± 5/5 ماه بود. 26 درصد از نمونه ها آگاهی خوب، 46 درصد آگاهی متوسط و 28 درصد آگاهی ضعیف در مورد تغذیه دوران بارداری داشتند. نگرش 35 درصد از نمونه ها، ضعیف، 41 درصد متوسط و 24 درصد خوب بود. 64 درصد از مادران باردار مصرف کم نان و غلات، 75 درصد مصرف کم گوشت و حبوبات، 68 درصد مصرف کم شیر و لبنیات و 38 درصد مصرف کم میوه و سبزیجات داشتند. همچنین بین عملکرد تغذیه ای با وضعیت اشتغال و سواد ارتباط معنی داری دیده شد(p<0/05).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از مطالعه، حمایت و آموزش تغذیه ای به منظور بهبود آگاهی، نگرش و تغذیه زنان باردار ضروری است. همچنین تاکید در مورد اهمیت تغذیه صحیح از طریق اتخاذ سیاست مناسب برای ارتقای آگاهی، نگرش و عملکرد تغذیه ای زنان باردار توصیه می شود.
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، عملکرد، تغذیه، زن باردار
  • یونس خلیلی، مهدی حیدر زاده، ناصر مظفری صفحات 136-146
    زمینه و هدف
    مقیاس بررسی علایم ادمونتون (ESAS) ابزاری است که به بررسی مشکلات ذهنی و عینی بیماران مبتلا به سرطان در مراحل مختلف بیماری می پردازد. این پژوهش با هدف ترجمه و تعیین ویژگی های روان سنجی «مقیاس بررسی علایم ادمونتون» در جامعه ایران انجام شد.
    روش کار
    پژوهش حاضر به روان سنجی مقیاس بررسی علایم ادمونتون ESAS در 246 بیمار مبتلا به سرطان در بیمارستان امام خمینی (ره) شهر اردبیل در سال 1395 پرداخت که این تعداد نمونه با توجه به اینکه برای انجام روانسنجی 3 تا 20 نمونه به ازای هر آیتم و برای آزمون- آزمون مجدد حداقل 50 نمونه ضرورت داشت، انتخاب شد. پس از ترجمه ابزار به زبان فارسی، به منظور روان سنجی ابزار، از بررسی روایی محتوایی و صوری، روایی افتراقی، روایی سازه (تحلیل عاملی تاییدی)، پایایی همسانی درونی و پایایی ثبات استفاده گردید. جهت بررسی سازه عاملی ابزار، از تحلیل عاملی تاییدی با استفاده از نرم افزار لیزرل نسخه 8/8 و برای سایر موارد از SPSS-15 استفاده شد.
    یافته ها
    با توجه به مناسب بودن شاخص های نیکویی برازش از جمله شاخص برازش تطبیقی، شاخص مناسب افزایشی، شاخص تناسب هنجار شده ساختار عاملی یک بعدی، ابزار با تمام 9 آیتم آن مورد تایید قرار گرفت. با توجه به اینکه نمره ESAS بطور معنی داری در گروه بیماران بدحال بالاتر از بیماران با حال عمومی خوب بدست آمد، روایی افتراقی ابزار نیز تایید گردید. ضریب آلفا برای کل ابزار 0/88 و همبستگی بین دو بار اجرای آزمون با فاصله 4 الی 6 ساعت، 0/86 به دست آمد (0/0001>p، 0/86=r).
    نتیجه گیری
    پژوهش حاضر نشان داد که نسخه فارسی ESAS از قابلیت کاربرد برای اندازه گیری علائم آزاردهنده در بیماران مبتلا به سرطان برخوردار است. پژوهش حاضر می تواند گامی برای کاربرد وسیع این مقیاس در تمام مراکز درمانی، توانبخشی و مراقبت تسکینی مرتبط با بیماران مبتلا به سرطان باشد.
    کلیدواژگان: سرطان، روانسنجی، مقیاس بررسی علائم ادمونتون
  • سجاد امینی منش، علی محمد نظری، ولی الله فرزاد، مصطفی خانزاده صفحات 147-157
    زمینه و هدف
    استفاده از بازی های آنلاین در سالهای اخیر به یک سرگرمی پرطرفدار در بین نوجوانان تبدیل شده است. جذابیت بالای بازی های آنلاین در کنار شیوع قابل توجه اعتیاد به آن ها موجب شده این بازی ها در کانون توجه متخصصان قرار گیرند. مطالعه حاضر با هدف تعیین نقش انگیزه های استفاده از بازی های آنلاین در بروز اعتیاد به آن ها انجام شده است.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی مقطعی، 409 نوجوان استفاده کننده از بازی آنلاین جنگ قبیله ها، از دبیرستان های شهر کرج که به روش نمونه گیری چندمرحله ای انتخاب شده بودند، پرسشنامه های اعتیاد به بازی های آنلاین و انگیزه های استفاده از بازی ها را تکمیل کردند. داده های به دست آمده به کمک نرم افزار SPSS-21 و لیزرل و با استفاده از تحلیل رگرسیون چندگانه و مدل سازی معادلات ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میل به کسب تجربه شیفتگی در بازی و همکاری با دیگران به ترتیب دارای بالاترین و پایین ترین توانایی پیشبینی اعتیاد به بازی های آنلاین بودند. همچنین نتایج بررسی مدل نقش انگیزه های روانشناختی در اعتیاد به بازی های آنلاین نشان داد این مدل توانست 0/77 واریانس این متغیر را تبیین کند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشاندهنده نقش مهم انگیزه های روانشناختی در بروز اعتیاد به بازی های آنلاین است. بنابراین توجه به این انگیزه ها در پیشگیری از اعتیاد به بازی های آنلاین ضروری است. در حقیقت، در نظر گرفتن این متغیرها می تواند در جهت اثربخشی اقدامات پیشگیرانه سودمند واقع شود.
    کلیدواژگان: اعتیاد، بازی های آنلاین، انگیزه های روانشناختی، نوجوانان، جنگ قبیله ها
  • محمود شمشیری، محمدعلی محمدی، سهراب ایرانپور، مسعود نوروزی صفحات 158-167
    زمینه و هدف
    یکی از نقش های مهم آموزش، تربیت نیروی انسانی بانزاکتی است که بتواند با دیگران ارتباط سازنده ای برقرار نماید. تعامل بین فراگیر و فراده عامل پیش نیاز فرایند یادگیری بوده و آن را تسهیل میبخشد. این مطالعه کمی با هدف بررسی بی نزاکتی فراگیران از دیدگاه فراگیران و فرادهندگان در آموزش دانشگاه علوم پزشکی اردبیل انجام شد.
    روش کار
    مطالعه توصیفی- مقطعی حاضر در نیمسال دوم سالتحصیلی 95-1394 در دانشگاه علوم پزشکی اردبیل انجام شد. با استفاده از نمونه گیری سرشماری، پرسشنامه بی نزاکتی در آموزش عالی در اختیار همه اعضای هیئت علمی و مربیان قرار گرفت که 74 نفر پرسشنامه ها را برگرداندند. بعلاوه، از طریق نمونه گیری تصادفی طبقه ای، 540 فراگیر همان پرسشنامه فوق الذکر را تکمیل کردند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه فوق الذکر استفاده شد. جهت تحلیل داده های از آمار توصیفی و آزمون های آماری تی تست و آنوای یک طرفه در SPSS-24 استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار نمره نگرش فراگیران و فرادهندگان در مورد بی نزاکتی فراگیران در دانشگاه به ترتیب 0/35±2/97 و 0/61 ±3/50 بود. بعلاوه، این مقادیر در مورد تجربه فراگیران و فرادهندگان به ترتیب 0/35± 2/05 و 0/41±3/08 بود. اختلاف آماری بین نمره نگرش فراگیران و فرادهندگان در مورد رفتارهای بی نزاکتی فراگیر از نظر آماری معنی دار بود (p<0/001). در مقابل، اختلاف نمره تجربه فراگیران و فرادهندگان از رفتارهای بی نزاکت فراگیران از نظر آماری معنی دار نبود (p<0/21).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه، فراگیران و فرادهندگان رفتار های بینزاکتی را از سوی فراگیران در سطح متوسطی درک و تجربه میکنند. بنابراین لازم است برای بهبود رفتار های فراگیران اقداماتی از قبیل برگزاری دوره های آموزشی در مورد رفتارهای حرفه ای و آکادمیک، اخلاق و مهارت های ارتباطی انجام پذیرد.
    کلیدواژگان: بی نزاکتی، فراگیر، فراده، نگرش، تجربه
  • ژینوس قمیصی، عدالت حسینیان، محمدتقی معصومی صفحات 168-181
    زمینه و هدف
    باتوجه به تغییر سبک زندگی، بیماری های قلبی عروقی درحال افزایش هستند. آگاهی از وضعیت سلامتی و بررسی پراکنش بیماری، نقش اساسی در برنامه ریزی سلامت دارد. این پژوهش باهدف تعیین نرخ بستری به علت بیماری عروق کرونر در استان اردبیل توسط GIS انجام گرفت.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی- مقطعی روی 60156 بیمار بستری به علت بیماری عروق کرونر که از سال 1390 تا 1394 در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اردبیل بستری شده بودند انجام شد، نرخ بستری پس از طبقه بندی از نظر محل و تاریخ بستری محاسبه شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی، آنالیز واریانس و اندازه گیری مکرار با نرم افزار SPSS-23 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. با استفاده از تحلیل خودهمبستگی فضایی، تمرکز بیماری در سطح استان بررسی و با ابزار تحلیل خوشه- ناخوشه و تحلیل لکه های داغ، محل های تمرکز بیماری مدلسازی شدند.
    یافته ها
    بررسی الگوی توزیع بیماری، حاکی از وجود توزیع تصادفی بیماری در استان اردبیل بود. در تحلیل خوشه -ناخوشه، در شهرستان های خلخال و کوثر ناخوشه مشاهده شد بدین معنا که توزیع بیماری در شهرستان خلخال نسبت به شهرهای اطراف بیشتر و در شهرستان کوثر نسبت به شهرهای اطراف کمتر بود. در تحلیل لکه داغ نیز وجود لکه سرد در شهرستان های اردبیل و نیر، توزیع کم بیماری را در مقایسه با سایر شهرستان های استان نشان داد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که علیرغم توزیع تصادفی بیماری عروق کرونر در استان اردبیل، این بیماری در شهرستان خلخال از شیوع بیشتری برخوردار می باشد. شناسایی نواحی پرخطر، خوشه بندی فضایی و تعیین لکه داغ و سرد به روشن شدن جنبه های فضایی همبستگی داخلی و خارجی بیماری های قلبی عروقی و ارزیابی و کنترل عوامل خطر فضایی و غربالگری مناسب آن کمک می کند. این مساله در برنامه ریزی سیاست های بهداشت ودرمان و اجرای خدمات بهداشتی درمانی و شناسایی اولویت مناطق برای پیشگیری از بیماری ها موثر است.
    کلیدواژگان: بیماری عروق کرونر، آمار فضایی، خودهمبستگی فضایی، GIS، اردبیل
  • کبری ناموران گرمی، علیرضا مرادی، ولی الله فرزاد، کیانوش زهراکار صفحات 182-194
    زمینه و هدف
    سازگاری زناشویی حالتی از تطابق در رابطه همسری است که طی آن زوجین به مقتضیات رابطه، واکنش سازنده نشان می دهند. موفقیت زندگی زوجین وابسته به موفقیت آن ها در سازگاری زناشویی بوده و ناسازگاری منجر به تنش می گردد. هدف این مطالعه تعیین ابعاد سازگاری زناشویی در زوج های ایرانی بود.
    روش
    مطالعه به روش کیفی بین سال های 1395-1394 انجام شد. شرکت کنندگان شامل 17 زن و شوهر مراجعه کننده به مرکز مشاوره یاوران رشد تبریز بودند که با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. داده ها به صورت مصاحبه نیمه ساختاریافته، گردآوری شدند. متون مصاحبه و یادداشت های میدانی با روش تحلیل محتوی کیفی سنتی در مدت 16 ماه مورد تحلیل مضمون قرار گرفت.
    یافته ها
    تحلیل داده ها منجر به استخراج 643 کد باز، 196 مفهوم اولیه، 31 مفهوم متمرکز، 13 مضمون فرعی و 4 مضمون (مسئولیت پذیری، تفاهم، ساختار ارتباطی و حل تعارض) به عنوان ابعاد سازگاری زناشویی زوج های ایرانی گردید.
    نتیجه گیری
    سازگاری زناشویی زوج های ایرانی را می توان بر اساس مسئولیت پذیری (تعهد، بهسازی زندگی)،تفاهم (ارزیابی واقع بینانه، پذیرش، همدلی، تصمیم گیری مشارکتی، توافق)، ساختار ارتباطی (رابطه برابر، سلسله مراتب متعادل، حفظ مرزها) و تعارض (مدارا، حل تعارض جرات مندانه، ترک پرخاشگری) توصیف نمود؛ که در ارزیابی زوج ها می تواند به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: تفاهم، تعارض، زوج ها، سازگاری، مسئولیت پذیری
|
  • Ma Mohammadi, N. Mozaffari, B. Dadkhah, F. Etebari Asl, Ma Etebari Asl Pages 108-116
    Background And Aim
    Quality of work life is one of the most important factors that empowers human resources in healthcare system. It also improves employee’s job satisfaction. Because nursing is an important component of health care systems of a country, this survey carried out to determine the work-related quality of life of nurses in Ardabil province hospitals.
    Methods
    This was a descriptive cross-sectional study which was performed by census sampling method on all nursing staff working in hospitals in Ardabil province. 812 nurses returned questionnaires. Data collection was done by a two-part questionnaire, consisted of demographic and quality of work life questionnaire. Data were analyzed using SPSS v15 and descriptive and analytical statistical methods.
    Results
    In this study, quality of work life of nurses was moderate (83.7%) and only 4.9% of them had a good quality of work life. There was a statistically significant correlation between quality of work life and employment status, shift work, hospital work and satisfaction with field of study (p
    Conclusion
    According to the results of the study, the awareness of managers and planners from the quality of work life of nurses and the implementation of principled measures to improve it is necessary to provide the necessary conditions for improving the quality of nursing services.
    Keywords: Quality of Work Life, Nurse, Hospital
  • Z. Ghazavi, Z. Mardany, S. Pahlavanzadeh Pages 117-124
    Background And Aim
    Increasing the happiness of nurses can reduce stress and promote health, quality of life, self-esteem and job performance. The aim of this study was to determine the effect of Fordyce Happiness Training Program on nurse's happiness.
    Methods
    This study was a randomized clinical trial conducted in different parts of Seyedol Shohada hospital in Isfahan in 2014. 52 nurses working in different parts of the study were randomly assigned into two experimental and control groups. Fordyce Happiness Training Program was held at 6 sessions each week and a Oxford Happiness Questionnaire was completed before, immediately and one month after the intervention in both groups.. Data were analyzed by Chi-square and independent t-test and ANOVA through SPSS 18.
    Results
    The mean score of happiness before intervention was not significant in the two groups (p=0.94). While the happiness score in the experimental group, immediately (p=0.003) and one month after intervention (p=0.001) significantly increased compared to control group.
    Conclusion
    According to the results, happiness educational program of Fordyce can increase nurses’ happiness, so psychiatric nurses, psychologist and consultants can use this method to make happy nurses.
    Keywords: Happiness Education Program of Fordyce, Happiness, Nurse
  • M. Karimi, V. Mirglobayat Pages 125-138
    Background And Aim
    A poor pregnancy diet can lead to various nutritional deficiencies. A balanced diet will help keep health throughout pregnancy. This study was conducted to determine the knowledge, attitude and nutritional practice of pregnant women referring to health care centers in Saveh University of Medical Sciences based on food guide pyramid.
    Methods
    A descriptive analytical study was performed on 260 pregnant women referring to health care centers in Saveh University of Medical Sciences in 2015. A multi-stage randomized sampling method was used. Data collection tools were questionnaire consisted of demographic information, knowledge, attitude and 24h dietary recall questionnaire. Data were analyzed using Chi-square, independent t-test and ANOVA in SPSS version 18.
    Results
    Age of the samples was in the range of 19-40 years old and mean of gestational age was 5.5±2.4 month. 26% of the subjects had a good knowledge, 46% and 28% of them had moderate and weak level of knowledge about the nutrition during pregnancy, respectively. Also, 35% of them had weak attitude, 41% and 24% moderate and good level of attitude, respectively. Consumption of Bread and cereals (64%), Meat and beans (75%), milk and milk products (68%) and Fruits and vegetables (38%) was lower than recommended values. There were significant differences between nutritional practices and the level of education and occupation (p
    Conclusion
    With respect to findings of this study, nutritional education and support in order to improve knowledge, attitude and diet of pregnant women is necessary. Also, emphasize on the importance of accurate nutrition through an appropriate policy in promoting nutritional knowledge, attitude and behavior among pregnant women are recommended.
    Keywords: Knowledge, Attitude, Practice, Nutrition, Pregnant Women
  • Y. Khalili Parapary, M. Heidarzadeh, N. Mozafari Pages 136-146
    Background And Aim
    Edmonton symptom assessment scale (ESAS) has been developed to assess objective and subjective symptoms in patients with cancer in all stages of their disease. The aim of the study was to translate and determine the psychometric properties of ESAS in Iranian population.
    Methods
    The current study was carried out to determine the reliability and validity of ESAS using 246 patients with cancer in Imam Khomeini hospital, Ardabil, Iran in 2016. After translating the instrument into Persian, content and face validity, discriminant validity, construct validity (confirmatory factor analysis), internal consistency and test-retest were performed to determine the psychometric properties of ESAS. To determine construct validity of the scale, confirmatory factor analysis was used by LISREL software version 8.8, and the other analyses were calculated by using SPSS software version 15.
    Results
    Regard to good fitness indices including CFI, IFI, NFI, factor structure of ESAS with one factor were confirmed by the nine items. Discriminant validity was confirmed by finding significant differences between two groups, patients with good and ill status. Cronbach’s alpha for the overall ESAS was 0.88, and correlation between test-retest with 4-6h interval was 0.86 (r=0.86, p
    Conclusion
    This study showed that Persian version of ESAS is an applicable tool for assessing symptoms distress in patients with cancer in Iranian society. This study might be the first step for utilizing this scale in any medical, rehabilitative and palliative care centers related to patients with cancer.
    Keywords: Cancer, Psychometric Properties, Edmonton Symptom Assessment Scale
  • S. Aminimanesh, Am Nazari, F. Farzad, M. Khanzade Pages 147-157
    Background And Aim
    The use of online games in recent years has become a popular entertainment among teens. Due to their highly motivating properties and the high rates of addiction to these games, the motivating factors for online gaming have come to the attention of researchers. The present study aimed to develop and test a model for the relationship between motivations for gaming and addiction to online games.
    Methods
    In this cross- sectional study, 409 adolescents which play Clash of Clans were recruited from high schools in Karaj and two questionnaires of online gaming addiction and motives for online gaming were completed. Data were analyzed using multiple regression analysis and structural equation modeling.
    Results
    The results showed that seeking the flow experience and communication with others were the highest and lowest ranking in prediction of influencing online gaming addiction, respectively. The investigated model for the role of psychological motivations in online gaming addiction was confirmed and explained 0.77 of its variance.
    Conclusion
    The results of this study suggested that psychological motivations largely explained online gaming addiction among adolescents. Therefore, prevention efforts aimed at reducing online gaming addiction should compose of these factors. In fact, the results suggested that earlier prevention efforts may be warranted.
    Keywords: Addiction, Online Gaming, Psychological Motivations, Adolescents, Clash of Clans
  • M. Shamshiri, M. Mohammadi, S. Iranpour, M. Norouzi Pages 158-167
    Background And Aim
    One of the important roles of education is to train civil workforces who are able to establish a creative relation with others. Learner and the educator’s interaction is a prerequisite factor for learning that facilitates the learning process. This study aimed to investigate the student's incivility from the views of students and faculties in Ardabil University of Medical Sciences.
    Methods
    This cross-sectional and descriptive study was conducted during the second (spring) semester of the academic year of 2016. Through the consensus sampling, the inventory of Incivility in Higher Education (IHE) was sent to all faculty members whom 74 teachers returned. In addition, through stratified-random sampling, 540 students completed the same and equivalent instrument. For data analysis, descriptive and inferential statistics of independent t-test and (One-way ANOVA) were used in SPSS (v.24).
    Results
    The mean and standard deviation of the students and faculty members’ attitude score about students’ incivility behaviors were 2.97±0.35 and 3.05±0.61, respectively. Accordingly, the mean experience score of students and the faculty members were 2.50±0.35 and 3.08±0.48, respectively. The difference between students’ and faculty members’ attitude regarding students’ uncivil behaviors was statistically significant (p
    Conclusion
    According to the findings of this study, students and faculty members experience a moderate rate of incivility from students. Therefore, interventions are necessary to improve the behaviors of the students through educational courses regarding professionalism, academic behaviors, ethics, communication skills and socialization.
    Keywords: Incivility, Learner, Faculty Member, Perception, Experience
  • Jinous Gamissi, A. Hosseinian, Mt Masumi Pages 168-181
    Background And Aim
    Coronary artery disease (CAD) increased due to lifestyle changes. Awareness of health status and distribution of disease have major role in the health planning. This study aimed to determine hospitalization rate due to coronary artery disease in Ardabil Province by GIS.
    Methods
    This cross-sectional study was performed by using the data belonging to 60156 patients with history of admission in the hospital due to CAD in Ardabil Province over the years 2010-2015. Hospitalization Rate (HR) was calculated after classification of the data in terms of location and date of hospitalization. Data were analyzed by descriptive statistics, ANOVA and repeated measure in SPSS v23. Then centralization of disease in the province was studied by Spatial Autocorrelation Analysis.
    Results
    The pattern of disease distribution was indicated the random distribution in Ardabil province. In cluster and outlier analysis was observed outlier in Khalkhal and Kosar city, that was indicated the hospitalization rate in the Khalkhal city was higher than the surrounding cities and in the city of Kosar was lower than the surrounding cities.
    In Hot Spots analysis was observed cold spot in the cities of Ardebil and Nir that was showed a low distribution of disease in comparison with other cities of the province.
    Conclusion
    The results of this study showed that in spite of the randomized distribution of coronary artery disease in Ardabil province, this disease is more prevalent in Khalkhal city. Identification of high risk areas, spatial clustering and determination of hot and cold spots will help to clarify the spatial aspects of internal and external correlations of cardiovascular disease and to assess and control the risk factors of space and screening. This is effective in planning health policies and implementing health services and identifying priority areas for disease prevention.
    Keywords: Coronary Artery Disease, Spatial Statistics, Spatial Autocorrelation, GIS, Ardabil
  • K. Namvaran Germi, V. Farzad, K. Zahrakar Pages 182-194
    Background And Aim
    Marital adjustment refers to the state of accommodation in marital relationship, by which spouses react to marital demands in constructive manners. Achievement in marital life depends on Adjustment and maladjustment causes tension. The purpose of the study was the identification of the dimensions of Iranian couple's marital adjustment.
    Methods
    The study was conducted with a qualitative approach during 2015-2016. The participants included 17 couples referring to Tabriz Yavarane Roshd Counseling Center, selected by purposive sampling. Data were gathered by semi-structured interview (up to saturation of the data). The texts of the interviews and field notes were analyzed by Conventional Qualitative Content Analysis within 16 month.
    Results
    Data analysis lead to extraction of 643 open codes, 196 initial concepts, 31 focused concepts and 4 categories including responsibility, mutual understanding, communicational structure and conflict resolution as the dimensions of of Iranian couple's marital adjustment.
    Conclusion
    Marital adjustment can be described as responsibility (commitment and life improvement), mutual understanding (realistic evaluation, acceptance, empathy, collaborative decision making and agreement), communicational structure (equal communication, moderate hierarchy and preserving the boundaries) and conflict resolution (compromise, assertive conflict resolution and abandoning aggressiveness) that can be used in couples Evaluation.
    Keywords: Adjustment, Conflict, Couples, Responsibility, Understanding