فهرست مطالب

سلامت و مراقبت - سال بیستم شماره 2 (تابستان 1397)

فصلنامه سلامت و مراقبت
سال بیستم شماره 2 (تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/04/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • لیلی یکه فلاح، طاهره اشک تراب *، هومان منوچهری، حمید علوی مجد صفحات 105-113
    زمینه و هدف
    مراقبت با اثرات درمانی اما بدون فایده برای بیمار، مراقبت بیهوده نامیده می‫شود. پرستاران، نقش کلیدی در انجام و قطع مراقبت‫های بیهوده دارند. این مطالعه با هدف تعیین علل مراقبت‫های بیهوده در بیماران انتهای حیات بستری در بخش‫های مراقبت ویژه از دیدگاه پرستاران صورت گرفت.
    روش کار
    این مطالعه از نوع توصیفی بود که با مشارکت 210 نفر از پرستاران بخش‫های مراقبت ویژه بیمارستان‫های استان قزوین در سال 1393 انجام شد. داده ها با استفاده از فرم اطلاعات فردی- اجتماعی و پرسشنامه ارزیابی مراقبت بیهوده یکه فلاح جمع آوری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS-21 انجام گردید.
    یافته ها
    بر اساس یافته ها، عدم وجود کمیته ای جهت تصمیم گیری در مورد انتقال بیماران در حال مرگ به منزل یا بخش، شایعترین علت (0/61±4/58) و زنده نگه داشتن بیمار با دارو به دلیل عدم تمایل به پذیرش بیمار جدید در طول شیفت، کمترین علت (1/4±3/06) انجام مراقبت بیهوده در بخش‫های ویژه گزارش شدند.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این پژوهش، عدم وجود کمیته ای جهت تصمیم گیری در مورد انتقال بیماران در حال مرگ به منزل یا بخش، شایعترین عامل موثر در انجام مراقبت‫های بیهوده در آی سی یو می‫باشد. ب
    نابراین تشکیل کمیته های اخلاق با حضور متخصصان اخلاق پزشکی در مراکز درمانی می‫تواند نقش به سزایی در کاهش مراقبت‫های بیهوده داشته باشد.
    کلیدواژگان: مراقبت بیهوده، انتهای حیات، پرستار، بخش مراقبت ویژه
  • رقیه نصرتی، خدامراد مومنی، مهردخت مزده، جهانگیر کرمی * صفحات 114-122
    زمینه و هدف
    بیماری مولتیپل اسکلروزیس، یک اختلال شایع سیستم عصبی مرکزی است که منجر به مشکلات شناختی، حرکتی و حسی شده و چالش های فراوانی را برای سلامت فیزیکی و روانی به دنبال دارد. پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه سرمایه روان شناختی و پذیرش بیماری با رضایت از زندگی در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس انجام شد.
    روش کار
    این پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش شامل کلیه بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس عضو انجمن ام اس شهر همدان بودند که از این بین 300 نفر با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه های سرمایه روان شناختی (امید به زندگی، تاب آوری، خودکارآمدی و جهت گیری زندگی)، مقیاس پذیرش بیماری های مزمن استویف برگن و پرسشنامه رضایت از زندگی داینر بود. جهت تحلیل داده ها از ضریب همبستگی و تحلیل رگرسیون گام به گام با استفاده از SPSS-22 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 192 نفر (64%) از شرکت کنندگان زن و 108 نفر (36%) مرد بودند. میانگین سنی آنها 9/02±34/72 و مدت زمان ابتلا به بیماری 4/25±5/98 سال بود. بین سرمایه روان شناختی با رضایت از زندگی (0/001
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که با افزایش هریک از مولفه های سرمایه روانشناختی و پذیرش بیماری، میزان رضایت از زندگی در بیماران مبتلا به ام اس افزایش می یابد لذا می‫توان با آموزش مولفه های سرمایه روان شناختی و پذیرش بیماری، رضایت از زندگی را در بیماران مبتلا به ام اس، افزایش داد و به آنها جهت مقابله بهتر با بیماری کمک کرد.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، پذیرش بیماری، سرمایه روان شناختی، رضایت از زندگی
  • رویا سفرکار، جلیل فلاح مهر آبادی *، زهرا نورمحمدی، رضا میرنژاد صفحات 123-130
    زمینه و هدف

    کلامیدیا تراکوماتیس شایع ترین باکتری مقاربتی در میان عفونت‫های جنسی قابل درمان، شناخته شده است. این باکتری مرتبط با عفونت دستگاه تناسلی زنان بوده و اکثر افراد مبتلا به آن، فاقد علامت می باشند. هدف از این مطالعه، تشخیص و ردیابی باکتری کلامیدیا تراکوماتیس در زنان علامت دار با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز و تکثیر ژن MOMP بود.

    روش کار

    در این مطالعه مقطعی، تعداد 200 زن بیمار با علایم عفونت کلامیدیا که از تابستان 93 تا تابستان 94 به بیمارستان جامع زنان تهران (محب یاس) مراجعه کرده بودند مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه سواب از ناحیه اندوسرویکس بیماران گرفته شد و بعد از استخراجDNA ، واکنش زنجیره ای پلیمراز(PCR) روی نمونه ها انجام گردید. اطلاعات بیماران با استفاده از فرم مشخصات فردی اجتماعی و بیماری جمع آوری و پس از واردکردن به نرم افزار SPSS-20، تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون کای دو انجام گرفت.

    یافته ها

    شایع‫ترین علائم زنان شرکت‫کننده در مطالعه به ترتیب درد تحتانی ناحیه شکم (73/5%)، سوزش ادرار (70/5%) و ترشحات واژینال (67/5%) بودند. بر اساس نتایج، 16 نفر (8%) از بیماران شرکت کننده در مطالعه با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز، آلوده به عفونت کلامیدیایی تشخیص داده شدند. بین حضور عفونت کلامیدیایی با سطح تحصیلات و مصرف آنتی بیوتیک، ارتباط آماری معنی داری دیده شد(0/05p<).

    نتیجه گیری

    با توجه به فراوانی بالای کلامیدیا تراکوماتیس در این مطالعه، غربالگری این عفونت در زنان منطقی به نظر می‫رسد تا بتوان با تشخیص به موقع، عواقب بعدی ناشی از این میکروارگانیسم را به حداقل رساند.

    کلیدواژگان: کلامیدیا تراکوماتیس، واکنش زنجیره ای پلیمراز، MOMP
  • محمود شمشیری، مالک اباذری، مرجان پورکار جدید *، الهامه نصیری صفحات 131-138
    زمینه و هدف
    یکی از رفتارهای مخرب در هر سازمان به ویژه در سازمان های بهداشتی- درمانی، بی نزاکتی در محیط کار است که می‫تواند منجر به پیامدهای منفی متعددی در نیروی انسانی شاغل و نیز ارائه خدمات شود. پژوهش حاضر با هدف تعیین وضعیت بی نزاکتی درک شده در پرستاران شاغل در مراکز آموزشی درمانی شهر اردبیل انجام شد.
    روش کار
    تحقیق حاضر یک مطالعه توصیفی همبستگی بود. جامعه پژوهش شامل کلیه پرستاران شاغل در مراکز آموزشی درمانی شهر اردبیل (900 نفر) بودند. نمونه گیری به روش سرشماری انجام شد و تعداد 600 نفر از پرستاران، در مطالعه شرکت داده شدند. از پرسشنامه «بی نزاکتی در محیط کار گویدرز» جهت جمع آوری داده ها استفاده شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی، آزمون تی مستقل، آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و همبستگی پیرسون در نرم افزار SPSS-24 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    از 600 پرستار شرکت کننده در مطالعه، 500 نفر (83/3%) زن بودند. یافته ها نشان داد که بیشترین بی نزاکتی درک شده توسط پرستاران از سوی پزشکان (0/94±3/63) بود و بی نزاکتی از طرف بیمار/خانواده (0/85±2/99)، بی‫نزاکتی عمومی (0/75±2/80)، سرپرستار یا سوپروایزر (0/85±2/75) و همکاران پرستار (0/69±2/71) در رده های بعدی قرار داشتند. همچنین آنالیز واریانس نشان داد که اختلاف میانگین نمرات بی نزاکتی درک شده از این منابع پنجگانه از نظر آماری معنی دار بود (0/001>p).
    نتیجه گیری
    براساس یافته های پژوهش حاضر، پرستاران شاغل در مراکز آموزشی درمانی اردبیل، مورد بی نزاکتی گروه های مختلف نظیر پزشکان و بیماران قرار می‫گیرند. بنابراین ضروری است مدیران، رفتارهای بی نزاکت را شناسایی و از طرق مختلف از قبیل دوره های آموزش مداوم، رفع ابهام نقش و بهبود تصویر حرفه پرستاری در جامعه، آن را مرتفع سازند.
    کلیدواژگان: بی نزاکتی درک شده، پرستار، پزشک، بیمار
  • منیر محمد علی پور *، شبنم جعفری زارع، معصومه سهرابی، رویا متولی، سراپ دراپ، تورجه ساکار صفحات 139-147
    زمینه و هدف
    تحریک درد زایمان یکی از اقدامات شایع و ضروری در مامائی است. در بیشتر از 15 درصد حاملگی ها، القاء زایمان جهت تسریع روند زایمان انجام می شود. در این پژوهش، دو روش القای زایمان شامل تعبیه سوند سرویکس و دوش آب گرم در پیشبرد سیر زایمان مورد مقایسه قرار گرفتند.
    روش کار
    این مطالعه کارآزمایی بالینی روی 150 زن باردار شکم اول 41- 40 هفته در فاز نهفته لیبر صورت گرفت و بیماران به صورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند. قبل از شروع القا برای پیشبرد لیبر در گروه اول، سوند سرویکس و در گروه دوم دوش آب گرم استفاده شد و گروه سوم تحت اقدامات روتین بخش زایمان قرار گرفتند. سپس القا با اکسی توسین در تمامی بیماران انجام گرفت. سیر پیشرفت زایمان با استفاده از آزمون های توصیفی و تحلیلی در نرم افزار SPSS-16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی شرکت کنندگان در سه گروه به ترتیب 11/43±24/70، 10/23 ± 24/19 و 10/30±23/92 سال بود (0/728=p). عدم پیشرفت زایمانی در دو گروه اول و دوم و پست دیت شدن نوزاد در گروه سوم، شایع ترین علل شروع القای زایمان بود. در بررسی میزان درد ناشی از انقباضات رحمی، نتایج نشان داد که اختلاف آماری معنی دار بین میانگین و انحراف معیار درد قبل از مداخله در گروه ها وجود نداشت (0/169=p)، اما بعد از مداخله میانگین درد در همه گروه ها افزایش یافته و این اختلاف از نظر آماری معنی‫دار بود (0/001p<). همچنین بیشترین اختلاف افزایش درد بین گروه اینداکشن به تنهایی و گروه دوش آب گرم وجود داشت (اختلاف میانگین 2/08 در مقابل 0/03). فاصله زمانی شروع اتساع تا بازشدن کامل سرویکس در گروه اول کمتر (0/001p<) و میزان تبدیل زایمان طبیعی به سزارین در گروه سوم بیشتر از دو گروه دیگر بود (0/266=p).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که تعبیه سوند سرویکس اثرات مثبتی در تسریع روند زایمانی، نسبت به دو روش دیگر دارد. در حالی که تاثیر دوش آب گرم بر کاهش شدت درد بیماران حین روند زایمانی بیشتر است.
    کلیدواژگان: سوند فولی، دوش آب گرم، اکسی توسین، زایمان طبیعی، سزارین
  • مرضیه رضایی کلانتری *، زکیه عرب زاده طوسی صفحات 148-155
    زمینه و هدف
    با توجه به این که خلاقیت امری اکتسابی است و به شخصیت فرد بستگی دارد، بنابراین آگاهی از تفاوت‫های شخصیتی می‫تواند ما را در شناخت و پرورش افراد خلاق یاری دهد. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین نوع شخصیت و خلاقیت در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد نکا انجام گرفت.
    روش کار
    این مطالعه از نوع توصیفی همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد واحد نکا در سال 1394 به تعداد 2400 نفر بودند که از بین آنها با استفاده از جدول کرجسی و مورگان، 331 نفر با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه های شخصیت ایزنگ و خلاقیت عابدی انجام گرفت. داده ها با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون در نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که بین تیپ شخصیت برون گرا و خلاقیت دانشجویان و مولفه های خلاقیت (بسط، سیالی، انعطاف پذیری و ابتکار)، رابطه معناداری وجود داشت (0/001
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد که بین نوع شخصیت برون‫گرا و خلاقیت دانشجویان، ارتباط مثبت و معنی‫داری وجود دارد، بدین معنی که ویژگی های شخصیتی به عنوان یک صفت، می‫توانند خلاقیت را تسهیل کنند. لذا به منظور ارتقای موفقیت‫های تحصیلی دانشجویان، لازم است مسئولان آموزشی، آمادگی شنیدن افکار نوین آنها را داشته و نظرات جدید را همواره تقویت نمایند.
    کلیدواژگان: تیپ شخصیت، درونگرا، برونگرا، خلاقیت
  • لیلا مردانیان دهکردی، لیلا سادات کهنگی *، منیره باباشاهی صفحات 156-164
    زمینه و هدف
    تشخیص سرطان تجربه ای ناخوشایند برای هر فرد است که ناراحتی های روانی و جسمی زیادی را ایجاد می‫کند. خستگی یکی از شایع‫ترین نشانه های تجربه شده توسط بیماران مبتلا به سرطان در طول بیماری و یا درمان است. این مطالعه به منظور تعیین میزان خستگی و عوامل مرتبط با آن در بیماران مبتلا به سرطان تحت شیمی درمانی انجام گرفت.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی تحلیلی در سال 1392 با مشارکت 117 نفر از بیماران مبتلا به سرطان تحت شیمی درمانی در بیمارستان سیدالشهدا اصفهان صورت گرفت. نمونه ها با روش نمونه‫گیری آسان انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه خستگی مرتبط با سرطان (CFS) و فرم مشخصات دموگرافیک و بیماری جمع آوری و با آزمون های آماری توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بر اساس نتایج، 74/4 درصد از شرکت‫کنندگان در پژوهش، خستگی خفیف را تجربه کرده بودند. از میان ابعاد شناختی، جسمانی و عاطفی خستگی، بیشترین میزان خستگی مربوط به بعد جسمانی آن بود (4/43±15/52). خستگی جسمانی با سن، رابطه مستقیم (0/001
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که تمام واحدهای پژوهش، خستگی را در سطوح مختلف تجربه کرده بودند و میزان خستگی در بیماران مسن، زنان، افراد با سطح تحصیلات پایین و افراد مطلقه و بیوه بیش از سایرین بود. این مساله اهمیت توجه بیشتر به این افراد را در برنامه های مراقبتی، حمایتی و آموزشی مطرح می‫سازد. به منظور دستیابی به این مهم باید راهکارهای غلبه بر خستگی و یا کاهش آن با توجه بیشتر در گروه های یاد شده آموزش داده شود.
    کلیدواژگان: خستگی، سرطان، شیمی درمانی
  • مرضیه پناهی، زهرا تذکری، منصوره کریم الهی * صفحات 165-176
    زمینه و هدف
    بیماری مزمن در فرزند، خطرات بهداشت روانی را در والدین افزایش می‫دهد. همچنین والدین به منظور حفظ و بازآفرینی روال معمول خانواده، نقش ها و مسئولیت‫های جدیدی را جهت رفع نیازهای جسمی و عاطفی فرزندان به دست می‫آورند. این مطالعه با هدف تبیین چالش های والدین دختران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس انجام گرفت.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه کیفی با رویکرد پدیده شناسی بود که با مشارکت والدین دختران عضو انجمن ام‫اس اردبیل انجام شد. والدینی که از شروع ابتلای دختر خود به بیماری ام‫اس با او زندگی می‫کردند و تمایل به شرکت در پژوهش داشتند وارد مطالعه شدند. داده ها به روش مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته با 12 نفر از مشارکت کنندگان جمع آوری شد. در نهایت اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از روش کلایزی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    حاصل تحلیل داده ها استخراج 3 مضمون و 8 زیرمضمون: 1. پریشانی (دل نگرانی و واهمه، ناراحتی و نارضایتی، آینده مواج و مشغولیت ذهنی)، 2. موانع سازگاری (بار اقتصادی و مشکلات پروسه درمان) و 3. زمین‫گیرشدن (محدودیت و انزوا و استیصال) بود.
    نتیجه گیری
    از چالش‫هایی که والدین شرکت‫کننده در این مطالعه ذکر کردند، پریشانی های روحی و ذهنی مانند دل نگرانی، ناراحتی، آینده مواج و مشغولیت ذهنی بود. همچنین بیشتر آنها پویایی اجتماعی خود را از دست داده و به دلیل عدم دست یابی به نتایج درمانی رضایت بخش، احساس درماندگی و استیصال می‫کردند. مشکلات پروسه درمان و بار اقتصادی ناشی از بیماری نیز از چالش‫هایی بود که مانع کنار آمدن آنها با بیماری فرزندشان شده بود. ارائه این چالش ها به برنامه ریزان و مدیران مراقبت سلامت می تواند تاثیر بسزایی در برطرف کردن آنها داشته باشد.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، چالش، والدین، پدیده شناسی
|
  • L. Yekefallah, T. Ashktorab *, H. Manoochehri, H. Alavi Majd Pages 105-113
    Background and Aim
    Futile care is defined as the medical care with therapeutic effects that is futile and useless for the patient. Nurses play a key role in futile care or its prevention. We aimed to identify the reasons for providing the futile care at the end of life patients from the viewpoints of nurses working in intensive care units.
    Methods
    This study was a descriptive research including 210 nurses working in intensive care units of private, governmental, and educational hospitals in Qazvin province, 2014. All nurses were studied by census method. Data were collected using a socio-demographic questionnaire and a valid and reliable 39-item questionnaire about reasons for providing futile care in ICU. Data analysis was done using SPSS 21 software.
    Results
    This study results showed that the most effective factor of providing futile care was lack of committee for deciding transfer of patients from ICU to home or general wards (4.58±0.61) and the rarest cause, was the tendency of nurses for perpetuating of patient forcibly drug (3.06±1.4).
    Conclusion
    According to the results of this study, the lack of a committee to decide on the transfer of end of life patients to the home or general wards was the most common cause of futile care in ICUs. Therefore, the formation of ethical committees with the presence of medical ethics specialists in health centers can have a significant role in reducing futile care.
    Keywords: Futile Care, End of Life, Nurse, Intensive Care Unit
  • R. Nosrati, Kh Momeni, M. Mazdeh, J. Karami * Pages 114-122
    Background and Aim
    Multiple Sclerosis (MS) is a common disorder in the central nervous system. It leads to cognitive, motor, and sensory impairment and causes various challenges for physical and mental health. This study was conducted to determine the relationship between psychological capital and acceptance of the disease with life satisfaction in patients with MS.
    Methods
    This study was a descriptive correlational research. The study population consisted of all patients with MS affiliated with the MS society of Hamadan, of which 300 were selected by available sampling method. Research instruments were psychological capital (including life expectancy, toleration, self-efficacy and life orientation items), Stuifbergen’s acceptance of chronic health conditions scale and Diner life satisfaction questionnaires. To analysis data, the correlation coefficient and stepwise regression analysis were used in SPSS v22.
    Results
    The results showed that 192 (64%) of participants were female participants and 108 (36%) were men. Their mean age was 34.72±9.02 and the duration of the disease was 5.98±4.25 years. There was a significant positive correlation between psychological capital with life satisfaction (p
    Conclusion
    The results showed that with increasing of each component of psychological capital and acceptance of disease, life satisfaction in patients with MS increases. Therefore, by teaching the components of the psychological capital and accepting the disease, it can increase the life satisfaction of MS patients and help them better deal with the disease.
    Keywords: psychological capital, acceptance, satisfaction from life, multiple sclerosis
  • R. Safarkar Dr, Jalil Fallah Mehrabadi Dr *, Zahra Noormohammadi Dr, Reza Mirnejad Dr Pages 123-130
    Background and Aim

    Chlamydia trachomatis is the most common sexually transmitted bacteria among curable sexually transmitted infections. This bacterium is associated with female genital tract infections while most infected people are asymptomatic. The aim of current study was to detect Chlamydia trachomatis in symptomatic females using polymerase chain reaction (PCR) and MOMP gene amplification.

    Methods

    The current investigation, as a cross-sectional study, was conducted on 200 symptomatic females who referred to MohebYas Hospital from June 2013 to June 2014. Samples were collected using Dacron swabs from the endocervical area, and then DNA was extracted and amplified by polymerase chain reaction. The data were analyzed using Chi-square test in SPSS software version 20.

    Results

    The most common symptoms were the lower abdominal pain (73.5%), dysuria (70.5%) and vaginal discharge (67.5%); respectively. 16 (8%) patients infected with Chlamydia were diagnosed by Polymerase Chain Reaction. There were significant relationships between the Chlamydia infection with education degree and the antibiotic consumption (p

    Conclusion

    It is suggested to Chlamydia trachomatis screening in sexually active people to minimize the subsequent effects.

    Keywords: Chlamydia Trachomatis, Polymerase Chain Reaction, MOMP
  • Mahmood Shamshiri, Malek Abazari, Marjan Poorkar Jadid *, E. Nasiri Pages 131-138
    Background and Aim
    Workplace incivility is one of the destructive behaviors in any organization, especially in the organizations providing health services. The purpose of this study was to assess the perceived incivility among nurses working in four educational-hospitals affiliated to Ardabil University of Medical Sciences (ARUMS).
    Methods
    This study was a descriptive-correlational design. Study population were all nurses working in educational hospitals in the city of Ardabil. Through a consensus sampling approach, the Guidroz's “Incivility in Workplace Questionnaire” was given to all nurses working hospitals affiliated to ARUMS and 600 out of 900 nurses returned the completed questionnaires. Data were analyzed using descriptive statistics, independent t-test, one-way ANOVA and Pearson correlation coefficient in SPSS software.
    Results
    500 persons (83.3%) from 600 nurses participating in the study were female. The findings showed that perceived incivility among nurses originates from physicians (3.63±0.94), patient-family (2.99±0.85), general incivility (2.80±0.75), head nurses or supervisors (2.75±0.85), and other nursing colleagues (2.71±0.69). In addition, the differences between the mean scores of perceived incivility between these five sources were statistically significant (p
    Conclusion
    Based on the findings of this study, nurses experience incivility from various sources especially from physicians and patients. So, it is necessary for hospital managers to address and resolve the uncivil behaviors through continuous education, role clarification, and improving the nursing’s image in the society.
    Keywords: Perceived Incivility, Nurse, Physician, Patient
  • Monir Mohammad Alipour *, Shabnam Jafari Zare Sh, Masumeh Sohrabi M., Serap Drop, Tuce Sakar T Pages 139-147
    Background and Aim
    Stimulation of labor pain is one of the most common and necessary procedures in midwifery. Delivery is induced to accelerate the delivery process in more than 15% of pregnancies. In this study, two labor induction methods, including Foley catheter insertion and hot water shower, were compared with natural vaginal delivery.
    Methods
    A clinical trial study was conducted on 150 nulliparous pregnants at gestational weeks of 40-41. Patients were divided into three groups randomly. Groups 1, 2, and 3 were performed using catheterization, warm shower, and routine delivery, respectively. All patients went under Induction using oxytocin after the performance. Descriptive-analytical tests were used to assess the progress of labor using SPSS/v16.
    Results
    The mean age in the three groups were 24.70±11.43, 24.19±10.23 and 23.92±10.30 years, respectively (p=0.728). The slow progression of labor in the first and second groups and the post-date delivery in the third group were the most common causes of induction. There were no significant differences in the pain intensity of uterine contractions between groups before intervention (p
    Conclusion
    It seems that Foley's catheter insertion has a positive effect on the process of delivery as well as the warm shower bath reduces the pain of patients during the delivery process.
    Keywords: Foley Catheter, Shower Warm Bath, Oxytocin, Natural Delivery, Caesarean Section
  • M. Rezaei Kalantari *, Z. Arabzadeh Toosi Pages 148-155
    Background and Aim
    Given that creativity is something acquired depending on personality, so knowing personality differences can help us to identify and educate creative people. The aim of this study was to determine the relationship between personality type and creativity in students of Neka branch of Islamic Azad University.
    Methods
    This research was a descriptive-correlational study. The statistical population of the study included all students of the Azad University of Neka in 2015 with 2400 people. The sample size was estimated to be 331 people using Krejcie and Morgan tables. The samples were selected by "stratified random sampling" method. Data collection was done using Eysenck personality questionnaire and Abedi creativity. Data were analyzed using Pearson correlation coefficient and regression analysis by SPSS software.
    Results
    The results showed that there was a significant relationship between the student's outsourced personality type and the creativity and its components (expansion, fluidity, flexibility, and initiative) (p
    Conclusion
    The findings showed that there was a positive and significant relationship between the outsourced personality type and the student's creativity meaning that personality type, as an attribute, can facilitate creativity. Therefore, it is necessary to prepare educational authorities to hear new thoughts and strengthen their new ideas constantly to promote the student's academic achievements.
    Keywords: Personality Type, Introvert, Outsource, Creativity
  • Leila Mardanian Dehkordi, Leila Sadat Kahangi *, M. Babashahi Pages 156-164
    Background and Aim
    Cancer as an uncomfortable experience for everyone causes a lot of mental and physical discomfort. Cancer-related fatigue is one of the most common symptoms which cancer patients experience during illness or treatment. This study was conducted to determine factors related to fatigue in cancer patients undergoing chemotherapy.
    Methods
    The current descriptive analytical study was done on 117 cancer patients under chemotherapy treatment in Sayyed Al-Shohada hospital. Patients were selected through convenience sampling in 2013. Data was collected using Cancer Fatigue Scale (CFS) ýand demographic characteristics questionnaires. Obtained data analyzed by descriptive and analytical statistical tests.
    Results
    Most of the participants had low fatigue (74.4%). The physical dimension had the highest scores (15.52±4.43) among fatigue's various dimensions including the cognitive, physical, and emotional fatigues. Physical fatigue had a direct relation with age (p
    Conclusion
    The results showed that all of the participants have experienced fatigue at different levels. The fatigue scores were higher in elders, women, low education, divorced and widowed people than others. This issue indicated the importance of paying attention to these people in curative, supportive and educational programs. To achieve this goal, overcoming or at least reducing the fatigue strategies should be taught to the mentioned groups.
    Keywords: Fatigue, Cancer, Chemotherapy
  • Marzieah Panahi, Zahra Tazakori D.R., Mansooreh Karimollahi D.R. * Pages 165-176
    Background and Aim
    Chronic illness in the child increases the mental health risk in parents. Parents also get new roles and responsibilities for the physical and emotional needs of their children in order to preserve and recreate the routine family activities. This study aimed to explain the challenges of parents with a daughter suffering from multiple sclerosis.
    Methods
    This research was a qualitative study with a phenomenological approach that was carried out with the participation of parents of girl's members of MS Association of Ardabil. Inclusion criteria were; living with family since MS beginning, having the MS history, and willingness to participate in the study. Data were collected by semi-structured interview with 12 participants. Finally, the collected data were analyzed using a quantitative method.
    Results
    Data analysis showed 3 themes and 8 sub-themes as; 1. Distress (anxiety and fear, discomfort, dissatisfaction, the future of waking and mental activity), 2. Compatibility barriers (economic burden and treatment problems), and 3. Restriction (isolation and despair).
    Conclusion
    The challenges mentioned by parents in the current study were: mental and emotional distress such as anxiety, discomfort, and mental engagement. Also, most of the parents lost their social dynamicity and felt helpless and frustrated due to unsatisfied treatment results. Problems in the treatment process and economic burden were also among challenges preventing parents from coping with their child's disease. Providing these challenges to health care planners and managers can have a significant impact on the process of eliminating the problems.
    Keywords: Multiple Sclerosis, Challenge, Parents, Phenomenology