فهرست مطالب

نشریه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
سال هشتم شماره 3 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/19
  • تعداد عناوین: 16
|
  • پریسا ابراهیم نیا، فرید ابوالحسنی، مریم شیاسی، نرگس معرفتی، عظیم هدایت پور * صفحات 373-382
    زمینه و هدف
    سکته مغزی دومین علت مرگ و میر در سراسر جهان است و یکی از علل اصلی معلولیت های دراز مدت به شمار می رود. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثرات حفاظتی پروژسترون و ملاتونین بر عوارض ایسکمی مغزی صورت گرفته است.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه تجربی، 64 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار تهیه شد. شریان های کاروتید مشترک به مدت 20 دقیقه بسته شدند. سپس حیوانات تحت درمان با mg/kg 8 پروژسترون و mg/kg 10 ملاتونین قرار گرفتند. 2 هفته پس از جراحی تست موریس واتر انجام شد. سپس حیوانات کشته شده و بررسی های بافت شناسی انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که پروژسترون و ملاتونین باعث افزایش تعداد سلول های هرمی و بهبود حافظه فضایی نسبت به گروه های ایسکمی و حلال شدند (05/0p<) ولی تفاوت آماری معنی داری بین گروه های درمانی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که استفاده از پروژسترون و ملاتونین می تواند تاثیرات مثبتی در بهبود حافظه فضایی و عملکرد های رفتاری پس از سکته مغزی داشته باشد.
    کلیدواژگان: ایسکمی مغزی، پروژسترون، ملاتونین، ناحیه CA1 هیپوکامپ
  • تکتم احمدزاده ثانی، نوشین پیمان *، حبیب الله اسماعیلی صفحات 383-393
    زمینه و هدف
    چاقی یکی از مهمترین مشکلات سلامت عمومی در دنیا می باشد. شیوع عوارض حاصل از چاقی در دوران بارداری به شکلی نگران کننده در کشور ما در حال افزایش است، بنابراین بررسی عوارض حاصل از چاقی در این دوران دارای اهمیت زیادی است، لذا هدف از مطالعه حاضر تعیین ارتباط چاقی با عوارض بارداری و زایمان در مراکز بهداشتی درمانی شهری شهرستان درگز می باشد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه مقطعی پرونده های مربوط به دوران بارداری تعداد 180 زن مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی شهرستان درگز در سال 1395 مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس اندازه گیری وزن و محاسبه نمایه توده بدنی در ابتدای بارداری، زنان به دو گروه چاق (BMI بیشتر از 25) و غیر چاق (BMI کمتر از 25) تقسیم شدند. نداشتن سابقه بیماری قبلی از شروط ورود به مطالعه در نظر گرفته شد. اطلاعات فردی و کنترل بارداری در هر دو گروه مورد بررسی قرار گرفت و ثبت شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمون کای دو، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در مجموع تعداد 180 زن باردار مورد بررسی قرار گرفتند. زنان چاق، مسن تر بودند و تعداد بارداری بالاتری داشتند. بر اساس آنالیز آماری انجام شده می توان گفت بین متغیر چاقی مادر و بروز عوارض مسمویت، دیابت و فشار خون در بارداری، رابطه معنی دار آماری وجود دارد (به ترتیب 001 /0p< ، 001/0p< ، 002/0p<). در نتیجه چاقی عاملی مهم در بروز عوارض بارداری می باشد. همچنین نتایج مطالعه حاضر نشان داد بین دو متغیر چاقی مادر و بروز کم وزنی نوزاد در هنگام تولد و نیز بین دو متغیر چاقی مادر و نوع زایمان، رابطه معنی دار آماری وجود دارد (05/0p<).
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان داد زنان چاق بیش از دیگر زنان در معرض خطر زایمان های غیر طبیعی و بروز کم وزنی در نوزادان و عوارض بارداری از جمله مسمویت، فشار خون و دیابت بارداری قرار دارند.
    کلیدواژگان: چاقی، عوارض بارداری، نوع زایمان، کم وزنی نوزاد
  • نوشین پیمان، الهام چارقچیان خراسانی * صفحات 395-404
    زمینه و هدف
    شیر مادر بهترین انتخاب برای تغذیه شیرخواران است. سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند که شیرخواران در شش ماه اول زندگی به طور انحصاری با شیرمادر تغذیه شوند، اما در سالهای اخیر شاخصهای تغذیه انحصاری با شیر مادر در ایران افت شدیدی داشته است، لذا توجه و برنامه ریزی در این خصوص ضروری می باشد. این تحقیق با هدف بررسی تجربیات مادران درباره تغذیه انحصاری با شیر مادر در شش ماه اول زندگی شیرخواران انجام شده است.
    مواد و روش کار
    این تحقیق کیفی به روش پدیدار شناسی با رویکرد کلایزی صورت گرفته است. تعداد 8 زن که کودک زیر 2 سال داشتند، بر اساس نمونه گیری مبتنی بر هدف از بین مراجعه کنندگان به مراکز بهداشتی درمانی مشهد در سال93 انتخاب و به روش بحث گروهی متمرکز تا رسیدن به اشباع داده ها انجام شد. محتوی مصاحبه با کسب اجازه از شرکت کنندگان ضبط شد و بلافاصله بعد از جلسات پیاده سازی شد و به روش شیوه هفت مرحله ای کلایزی تحلیل تماتیک، مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    تغذیه انحصاری با شیر مادر حول دو محور اصلی بررسی عوامل موثر در ارتقاء تغذیه انحصاری شیرخوار به مدت 6 ماه و بررسی عوامل بازدارنده از تغذیه انحصاری شیرخوار به مدت 6 ماه بود. تمهای اصلی یافته ها در6 درون مایه به صورت: عوامل مربوط به کودک، عوامل مربوط به مادر، نقش کادر بهداشتی درمانی، حمایت اطرافیان و جامعه، خودکارآمدی و نقش دین اسلام استخراج گردید. بیشترین عوامل تقویت خودکارآمدی، تلاش مادر، اعتماد به نفس مادر و حمایت همسر ذکر شده است. بیشتر مادران معتقد بودند که تغذیه انحصاری برای کودک 4 الی 5 ماه کافی است و دلیل این امر را نظر متخصصان اطفال می دانستند.
    نتیجه گیری
    به کارگیری منابع حمایتی و تبلیغات رسانه ای موثر در این زمینه، ارتقاء سطح آگاهی و خودکارآمدی مادران بخصوص قبل از زایمان در تغذیه انحصاری به مدت 6 ماه موثر می باشد
    کلیدواژگان: تغذیه انحصاری، تجربیات مادران، پدیدارشناسی
  • امیر علی خوارزمی، محمد رحیم رهنما *، جعفر جوان، محمد اجزا شکوهی صفحات 405-416
    زمینه و هدف
    گردشگری سلامت یکی از اشکال گردشگری است که سال هاست بین جوامع رواج داشته است. هدف پژوهش حاضر ارزیابی عوامل موثر بر ارتقاء گردشگری سلامت در مشهد از منظر گردشگران خارجی و مدیران می باشد.
    مواد و روش کار
    پژوهش حاضر از منظر هدف کاربردی و با روش توصیفی-پیمایشی انجام شد. محدوده ی مورد مطالعه کلان شهر مشهد در بازه ی زمانی سال 94 و 95 بوده و جامعه آماری شامل مدیران و کارشناسان در سازمان های مرتبط بوده است که به شیوه تمام شماری 50 نفر از متولیان امر انتخاب شدند و همچنین 384 نفر از گردشگران خارجی به صورت تصادفی ساده مورد پرسش قرار گرفتند. پرسشنامه در دو گروه برای مدیران و گردشگران خارجی طراحی شد. جهت تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS 22 و از آزمون های تی تک نمونه و زوجی استفاده شد، همچنین میانگین ± انحراف معیار کل در ابعاد 6 گانه ی مدل الماس پورتر در وضع موجود و میزان اثرگذاری سنجیده شده است.
    یافته ها
    مدیران و کارشناسان وضع موجود مشهد در راستای گردشگری سلامت را بالاتر از حد متوسط ارزیابی نمودند (میانگین 36/3)، حال آنکه گردشگران تنها وضع دو متغیر دولت (11/3) و فرهنگ (37/3) را بالاتر از حد متوسط ارزیابی نمودند و میانگین کل 85/2 پایین تر از حد متوسط ارزیابی شد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که عوامل فرهنگی از وضعیت مطلوب و اثرگذاری بالایی از دیدگاه گردشگران خارجی و مدیران برخوردار بود. همچنین حمایت های دولت در ارائه ی خدمات ویزا و اقامت برای گردشگران معیاری مهم در انتخاب مقصد شناسایی شد. در مجموع پیشنهاد شد که متولیان امر در جهت ارتقای تکریم ارباب رجوع و همچنین ارائه ی قیمت های رقابت پذیر گام بردارند.
    کلیدواژگان: سلامت، خدمات بهداشت و درمان، گردشگری سلامت، مشهد
  • زاهد رشیدی، فردوس رسولی، هیوا محمدی *، عطا حیدری صفحات 417-425
    زمینه و هدف
    با توجه به ارتباط تنگاتنگ سیستم های شنیداری و دستگاه دهلیزی از یک طرف و ارتباط دستگاه دهلیزی با سیستم حسی حرکتی، احتمال ضعف مهارت های حرکتی در افراد مبتلا به کم شنوایی عمیق وجود دارد. مطالعه ی حاضر با هدف مقایسه ی مهارت های حرکتی ظریف دست ها بین کودکان مبتلا به کم شنوایی عمیق و گروه با شنوایی هنجار انجام شد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه ی مورد-شاهدی، 16 دانش آموز 7 تا 13 ساله مبتلا به کم شنوایی عمیق به عنوان گروه مورد و 41 دانش آموز همسن با شنوایی هنجار به عنوان گروه کنترل شرکت داشتند. مهارت های ظریف حرکتی دست ها با استفاده از آزمون Purdue pegboard در دو گروه اندازه گیری و مقایسه شد. برای مقایسه ی داده های دو گروه به ترتیب از آزمون های تی برای گروه های مستقل و کای دو استفاده شد.
    یافته ها
    دو گروه از نظر متغیرهای سن، جنس و سوبرتری دست با هم اختلاف معنادار نداشتند و از این نظر همسان بودند. مقایسه امتیاز دست غالب، دست غیرغالب و امتیاز هر دو دست بین دو گروه تفاوت معنی داری نشان نداد. ولی امتیاز گروه با شنوایی هنجار به طور معنی دار در زیرآزمون مونتاژ در مقایسه با گروه کم شنوای عمیق بیشتر بود )019/0(p=.
    نتیجه گیری
    کودکان مبتلا به کم شنوایی عمیق در مقایسه با گروه با شنوایی هنجار همسن، احتمالا مهارت های ضعیف تری در حرکات پیچیده و ظریف دست دارند.
    کلیدواژگان: کم شنوایی عمیق، مهارت های ظریف حرکتی، سیستم دهلیزی
  • راضیه ضیایی، زهرا جلیلی *، حمید توکلی قوچانی صفحات 427-437
    زمینه و هدف
    بارداری زمان مناسبی جهت تغییر در عادات و رژیم غذایی است. آموزش تغذیه ای نقش مهمی در ارتقاء سلامت زن و فرزند دارد. لذا این تحقیق با هدف تعیین میزان تاثیر برنامه آموزشی مبتنی بر مدل اعتقاد بهداشتی در ارتقاء رفتارهای تغذیه زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرمشهد در سال 1395 انجام شد.
    مواد و روش کار
    مطالعه حاضر یک مطالعه مداخله ای با طرح پیش آزمون – پس آزمون گروه شاهد است که با انتخاب90 زن باردار (45 نفر آزمون، 45 گروه شاهد) به صورت تصادفی ساده از مراکز بهداشتی درمانی شهر مشهد انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته مبتنی بر سازه های مدل اعتقاد بهداشتی بود که پس از انجام روایی-پایایی مورد استفاده قرار گرفت. ابتدا پیش آزمون در دو گروه انجام و سپس جلسات آموزشی مبتنی بر مدل در گروه آزمون برگزار شد. داده های جمع آوری شده در دو گروه با نرم افزار SPSS 22 و آزمون های تی و کای دو تجزیه وتحلیل گردید.
    یافته ها
    بر اساس نتایج مطالعه در مرحله قبل مداخله بین دو گروه آزمون و شاهد از نظر متغیرهای جمعیتی، سازه های مدل و رفتار تغذیه ای تفاوت معناداری نبود. اما پس ازآموزش میانگین سازه های مدل در گروه آزمون به ویژه سازه های حساسیت درک شده (15/1±55/16)، رفتار (05/3±31/31) و آگاهی (58/2±44/21) به طور معناداری افزایش یافته بود (05 /0P< ).
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه اثربخشی آموزش با چارچوب مداخله مدل اعتقاد بهداشتی را در ارتقاء رفتار تغذیه ای زنان باردار نشان داد. پژوهشگران این مطالعه مداخلات آموزشی را بر اساس این مدل توصیه می کنند.
    کلیدواژگان: تغذیه دوران بارداری، زنان باردار، مدل اعتقاد بهداشتی
  • افسانه گرشاد *، میترا هاشمی، اعظم حاتمی، بهناز حسین پور، ناهید استادی، عاطفه حسین زاده، عادله تاجزاده، سوسن بهروان، هانیه خانی صفحات 439-445
    زمینه و هدف
    باورهای مذهبی در تمام جنبه های زندگی رانشناختی بشر تاثیرات به سزایی دارد و تقویت این باورها باعث افزایش عزت نفس سلامت روان کاهش خشم واعتیاد می شود این مطالعه با هدف تعیین رابطه عزت نفس و نگرش مذهبی دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بجنورد در سال تحصیلی 1392- 1393 بر حسب مقطع و رشته تحصیلی سکونت و یا عدم سکونت در خوابگاه و وضعیت تاهل و قومیت انجام شده است.
    مواد و روش کار
    در این طرح روش مطالعه از نوع توصیفی بوده و جامعه آماری آن دانشجویان پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی بجنورد بوده اند که با توجه به روش نمونه گیری تصادفی ساده 120 نفر مشارکت داشته اند به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه مشتمل سنجش نگرش مذهبی و عزت نفس که روایی و پایایی آن تایید شده بود مورد استفاده قرار گرفت. در این مطالعه جهت تحلیل داده ها از شاخص های توصیفی شامل (میانگین، انحراف معیار، درصد) و همچنین از آزمون تی مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه، همبستگی پیرسون با استفاده از نرم افزار SPSS16 انجام شد.
    یافته ها
    با توجه به ضریب همبستگی پیرسون که مقدار آن 222/0 بدست آمد و مقدار معنی داری 008/0 نشان داد که ارتباط مستقیم بین این دو متغیر وجود دارد و با افزایش گرایش مذهبی میزان عزت نفس افزایش پیدا می کند.
    نتیجه گیری
    بین گرایش مذهبی و میزان عزت نفس ارتباط معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: عزت نفس، نگرش مذهبی، دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی
  • مجید گلزار پور، غلامرضا قائدامینی هارونی *، مروئه وامقی، حمیرا سجادی، فاتح توانگر صفحات 447-459
    زمینه و هدف
    کودکان آینده سازان هر جامعه ای هستند و تضمین رشد و سلامتی آنها باید دغدغه اصلی هر جامعه ای باشد و یکی از مفاهیم مرتبط به سلامت آنها مفهوم کیفیت زندگی وابسته با سلامت می باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی روایی سازه و پایایی نسخه فارسی پرسشنامه سلامت مرتبط با کیفیت زندگی کودکان می باشد.
    مواد و روش کار
    جامعه آماری شامل کلیه کارکنان مرد و زن دارای کودک 5 تا 18 ساله اداره آموزش و پرورش شهر مشهد بود. نمونه 200 نفری به صورت طبقه ای تصادفی انتخاب و پرسشنامه 28 سوالی کیفیت زندگی مرتبط با سلامت کودک تکمیل شد. داده ها با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی، آلفای کرنباخ و ضریب همبستگی از طریق نرم افزار SPSS و AMOS تحلیل شد.
    یافته ها
    مدلهای اندازه گیری در تحلیل عاملی تاییدی مرتبه اول (056/0 ،RMSEA=885/0GFI=) و مرتبه دوم (06/0،RMSEA =869/0GFI=) از برازش مناسبی برخوردار بودند. همسانی درونی (85/0-68/0= α) و همسانی در طی زمان ابزار (566/0-721/0=r) نیز نشان داد که پرسشنامه نهایی 22 سوالی کیفیت زندگی مرتبط به سلامت کودک از پایایی قابل قبولی برخوردار می باشد.
    نتیجه گیری
    پرسشنامه 22 سوالی کیفیت زندگی مرتبط به سلامت کودک که بر اساس نسخه فارسی آن مورد بررسی قرار گرفت، از روایی سازه و پایایی قابل قبولی برخوردار می باشد. بنابراین می توان از آن جهت سنجش کیفیت زندگی مرتبط به سلامت کودکان ایرانی نیز با اطمینان بیشتری استفاده نمود ولی جهت استفاده این ابزار در کودکان غیر سالم نیاز به انجام مطالعات بیشتری می باشد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، سلامت کودک، روایی سازه، همسانی درونی، پایایی
  • حامد مرتضوی، آزاده پاک نیت *، رضا گنجی، محمدرضا آرمات، محبوبه طباطبایی چهر، حسن سعادتی صفحات 461-470
    زمینه و هدف
    استئوآرتریت شایع ترین بیماری مزمن مفصل و شایع ترین علت ناتوانی در سالمندان به شمار می رود. خود مدیریتی بعنوان یکی از مهمترین رویکردهای مناسب در افراد مبتلا به بیماری های مزمن می تواند در تخفیف علایم استئوآرتریت مناسب باشد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر برنامه آموزشی خودمدیریتی بر میزان ناتوانی بیماران سالمند مبتلا به استئوآرتریت زانو مراجعه کننده به کلینیک مراقبت های درمانی سالمندان امام رضا(ع) در شیراز انجام شد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه شبه تجربی سالمندان مبتلا به استئوآرتریت زانو با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و بطور تصادفی در دو گروه مداخله (41 نفر) و شاهد (41 نفر) قرار گرفتند. ابزار گرداوری اطلاعات پرسشنامه حاوی اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه تعیین شدت ناتوانی WOMAK بود که قبل، بلافاصله و هشت هفته بعد از مداخله برای افراد دو گروه تکمیل شد. مداخله شامل شش جلسه برنامه آموزش گروهی خودمدیریتی شامل دادن اطلاعات در خصوص بیماری و درمان، مدیریت دارو، مدیریت نشانه های بیماری، مدیریت پیامدهای روانی- اجتماعی، شیوه زندگی (مثل ورزش)، حمایت اجتماعی و غیره بود.گروه شاهد در این مدت مراقبت های معمول را دریافت می کردند. داده ها با نرم افزار SPSS20 و آزمون های توصیفی و تحلیلی با سطح معنی داری (05/0α = ) تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    دو گروه از نظر سن، جنس، سطح تحصیلات، وضعیت تاهل، شغل، شدت بیماری، نمایه توده بدنی و میزان درآمد بر اساس آزمون کای دو و تی مستقل همگن بودند (5.p>./). نتایج نشان داد میانگین نمرات ناتوانی در دو گروه مداخله و شاهد قبل از مداخله تفاوت معنی داری با یکدیگر نداشته اند (55/0p=)، ولی پس از مداخله میانگین نمره میزان ناتوانی در گروه مداخله به طور معنی داری از گروه شاهد کمتر شده بود (71/14±76/22 در مقابل 43/17±50/42) (0001/0p<).
    نتیجه گیری
    اجرای برنامه خودمدیریتی توسط بیماران مبتلا به استئوآرتریت زانو در کاهش میزان ناتوانی بیماران مفید بوده و می تواند بعنوان یکی از روش های موثر، جهت توانمندسازی آنان بکارگرفته شود.
    کلیدواژگان: خودمدیریتی، ناتوانی، استئوآرتریت زانو، سالمندان
  • آسیه مظفری، مهرنوش رضوان بهبهانی، بهاره عسگر توران * صفحات 471-480
    زمینه و هدف
    با توجه به تناقضات موجود در زمینه تاثیر درمانهای پریودنتال بر وضعیت پریودنشیوم و کنترل متابولیک، این مطالعه با هدف مقایسه اثرات درمان غیر جراحی پریودنتال با و بدون داکسی سایکلین سیستمیک بروضعیت گلیسمیک و پارامترهای پریودنتال بیماران دیابتیک نوع II دارای پریودنتیت مزمن انجام گرفت.
    مواد و روش کار
    مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی شاهددار و تصادفی دو سوکور بر روی 50 بیمار دیابتی انجام شد. نمونه ها داکسی سایکلین mg 100 و دارونما، 2 عدد در روز اول، سپس یک بار در روز به مدت 2 هفته به ترتیب در گروه مورد و شاهد دریافت کردند. شاخص های PD(Probing Depth) ،CAL(Clinical Attachment Level) ،PI(Plaque Index) در ابتدای مطالعه، 1، 2 و 3 ماه بعد از درمان ثبت شدند. همچنین پارامترهای کنترل قند خون شامل FBS(Fasting Blood Sugar) و HbA1C(Glycosylated Hemoglobin) در ابتدای مطالعه و 3 ماه بعد اندازه گیری شدند. از آزمون آماری تی زوجی و مستقل جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید.
    یافته ها
    کاهش پارامترهای پریودنتال ( PD (04/0p ) ،CAL(05/0P ) ( و) HbA1C 03/ 0p =) در گروه دریافت کننده داکسی سایکلین بیشتر بود ولی کاهش FBS در بین دو گروه تفاوت قابل ملاحظه ای نداشت. (7/0p=)
    نتیجه گیری
    اگرچه هر دو نوع درمان در بهبود بیماری پریودنتال و دیابت نوع دو موثرند ولی استفاده از داکسی سایکلین به همراه جرم گیری و صاف کردن سطح ریشه به عنوان یک عامل کمکی سبب بهبود بیشتر نسج پریودنشیوم و کاهش قند خون می گردد.
    کلیدواژگان: دیابت ملیتوس، داکسی سایکلین، پریودنتیت
  • نسیم نعیمی، حمیدرضا عادلی *، کبری زارع صفحات 481-495
    زمینه و هدف
    تولوئن Toluene (C7H8) از تصفیه نفت خام به دست می آید و ترکیبی آروماتیک است که به عنوان ماده خام، مکمل و یا حلال مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به کاربرد زیاد درصنعت و سمی بودن آن، هدف مطالعه ی حاضر، بررسی اثر تولوئن بر بافت خون و ریه موش نربالغ نژاد Albino NMRI بود.
    مواد و روش کار
    30 سر موش نر بالغ نژاد Albino NMRI در 3 گروه، شم، گروه تیمار A که به مدت 25 روز هر روز یک نوبت 1/. سی سی تولوئن + سرم فیزیولوژیک ( 35./. تولوئن + 65./. سرم فیزیولوژیک ) با عیار غلظت mg/kg 1700وزن موش و گروه تیمار B با شرایط مشابه که عیار غلظت mg/kg1000تولوئن را دریافت کردند، مورد مطالعه قرار گرفتند. پس از وزن کشی، بیهوشی و خون گیری، پارامترهای مورد نظر بافت طحال و خون، با نرم افزار موتیک اندازه گیری و مطالعات ماکروسکوپی و میکروسکوپی از طریق لامهای تهیه شده، انجام شد.
    یافته ها
    در گروه A افزایش میانگین تعداد گلبولهای قرمز7/4%، هماتوکریت 7/18%، چگالی پلاسما 12% و هموگلوبین4/7% ، همچنین کاهش ضخامت دیواره کپسول طحال و فیبری شدن آن1/10%، افزایش ضخامت دیواره و قطر داخلی شریانچه مرکزی 32% و 6/35%، کاهش وزن طحال7% و وزن موش ها 10% نسبت به گروه شم، معنی دار بود. ویژگی های ذکر شده در گروه B (به جز پارامترهای خونی که بیشتر از گروه A بود) تغییرات کمتری را نشان داد اما در مقایسه با گروه شم و A معنی دار بود (5 0/0 P<)
    نتیجه گیری
    معنی داری رابطه ها نشان دادکه تولوئن با تحریک مراکز خونساز، باعث افزایش پارامترهای خونی، به هم ریختگی پارانشیمی و التهاب طحال شده که کاهش وزن بدن و طحال موش ها را به همراه داشت و در عیار بالاتر اثرات آسیب رسان بیشتری را نشان داد ( غیر از پارامترهای خونی در گروه B).
    کلیدواژگان: تولوئن، پارامترهای خون، بافت طحال، موش سفید نر نژاد Albino NMRI
  • رقیه نوروزی *، عبدالحسین دلیمی اصل، مهدی فروزنده مقدم، فاطمه غفاری فر صفحات 497-506
    زمینه و هدف
    توکسوپلاسموزیس یکی از بیماری های مهم انگلی می باشد که عوارض غیر قابل جبران در نوزادان به دنیا آمده از مادرانی که در طی دوران بارداری آلوده شده اند و افراد ایمنوساپرس بوجود می آورد. روش های درمانی مشخصی برای توکسوپلاسموزیس ارائه شده است؛ اما آسیب های جنینی بوجود می آورد. بنابراین امروزه استفاده از ماکرولید اسپیرامایسین به عنوان یکی از گزینه های درمانی مورد استفاده قرار می گیرد. مطالعه حاضر با هدف راه اندازی روش Real-time NASBA جهت تشخیص توکسوپلاسموزیس تجربی انجام گرفته است.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه تجربی، رت ها در سه گروه 15تایی یعنی تحت درمان با اسپیرامایسین mgkg 400 حدود یک گرم سه بار در روز، پریمتامین-سولفادیازین (به عنوان کنترل داروئی) mgkg150 یکبار در روز و گروه شاهد تقسیم شدند. 24 ساعت بعد از آلوده سازی رت ها با انگل توکسوپلاسما گوندی، درمان شروع شد و به مدت یک هفته ادامه یافت. خون رت ها به وسیله روش Real-time NASBA قبل و بعد از درمان و یک هفته بعد از قطع دارو از نظر وجود انگل زنده و اثر بخشی داروی مذکور بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که داروی اسپیرامایسین توانست 5 روز بعد از آلوده شدن رت ها به طور کامل انگل ها را از بین برد و تمام منحنی ها را خطی سازد.
    نتیجه گیری
    اسپیرامایسین اثر درمانی خوبی در از بین بردن انگل توکسوپلاسما گوندی در خون رت ها دارد و در زنان باردار استفاده شود.
    کلیدواژگان: توکسوپلاسموزیس، اسپیرامایسین، روش Real، time NASBA
  • علی وفایی نجار، حسن قانع *، الهه هوشمند، حسین ابراهیمی پور، بیتا دادپور، محمد ناصر شفیعی صفحات 507-521
    زمینه و هدف
    پیشگیری از خطا های دارویی در بخش مراقبت ویژه سوختگی به دلیل شرایط خاص بیماران آن با اهمیت است. لذا مطالعه حاضر با هدف ارزیابی خطر فرایند های تجویز و مصرف دارو در بخش مراقبت ویژه سوختگی امام رضای مشهد با استفاده از روش تجزیه و تحلیل حالات و اثرات خطا (FMEA: Failure Mode & Effect Analysis) انجام شد.
    مواد و روش کار
    این پژوهش بصورت ترکیبی (کیفی و کمی)، حالات و اثرات خطای فرایند تجویز و مصرف دارو بخش مراقبت ویژه سوختگی طبق 9 گام تبیین شده روش FMEA از سوی مرکز ملی ایمنی بیمار تحلیل شده است. بارش افکار و نمودار علت و معلول دو ابزار عمده بکار رفته در این روش است. عدد اولویت ریسک ((RPN با استفاده از جداول امتیاز دهی استاندارد تعیین گردید. برای تحلیل داده های کمی از آمار توصیفی (مجموع امتیازات) و برای تحلیل داده های کیفی از تحلیل محتوا و اجماع نظرات اعضای تیم استفاده شده است.
    یافته ها
    در دو فرایند تجویز و مصرف دارو در بخش مراقبت ویژه سوختگی 68 حالت بالقوه خطا شناسایی شد. از این تعداد 94/27% با استفاده از ماتریس اولویت بندی حالات خطا به عنوان خطاهای با خطر بالا (40≤RPN) شناسایی گردید و راهکارهایی جهت کاهش و یا حذف حالات خطا پیشنهاد گردید.
    نتیجه گیری
    این تحقیق قابلیت بالای استفاده از FMEA در ارزیابی خطاها در فرآیند تجویز و مصرف دارو و نقش کارکنان در کاهش آنها را در بخش مراقبت ویژه سوختگی نشان داد.
    کلیدواژگان: تجزیه و تحلیل حالات و اثرات خطا، ارزیابی خطر، بخش مراقبت ویژه سوختگی
  • محمد سلیمانی *، نوید معصومی صفحات 523-534
    زمینه و هدف
    تصمیم گیری در رابطه با انتخاب درمان سرطان امری پیچیده است که نیازمند اطلاعات اساسی می باشد. معمولا پزشک تنها کسی است که این اطلاعات را در اختیار دارد. از این رو در این مطالعه ما تصمیم به بررسی درمان انتخابی اورولوژیست ها در موارد ابتلا خودشان به سرطان مثانه و پروستات کردیم.
    مواد و روش کار
    تعداد 183 پزشک وارد این مطالعه شدند. پرسشنامه ای که ‏توسط شرکت کنندگان تکمیل شد شامل اطلاعات ‏دموگرافیک و‏ انتخاب روش انتخابی در صورت نیاز به مداخله ‏اورولوژی برای خود پزشک یا نزدیکان او بود.
    یافته ها
    در مراحل اولیه سرطان پروستات 43% ارولوژیست ها چک پی.اس.آو پی گیری، 37% رادیکال پروستاتکتومی را ترجیح دادند و در مراحل پیشرفته 73% رادیکال پروستاتکتومی را انتخاب کردند. در سرطان مهاجم مثانه 43% از پزشکان ‏رادیکال سیستکتومی و 31% ‏سیستکتومی با حفظ کپسول را بهتر دانستند. اعضای هیئت علمی بیشتر به رادیکال پروستاتکتومی در مراحل اولیه و سیستکتومی با حفظ کپسول تمایل داشتند در حالیکه پزشکان مشغول در مراکز خصوصی و دولتی به چک ‏آنتی ژن و پیگیری تمایل بیشتری نشان دادند. سیستکتومی رادیکال کلاسیک در سرطان مهاجم ‏مثانه در مراکز دولتی غیرآموزشی و بخش خصوصی سیستکتومی با حفظ کپسول ‏رایج تر بود. بیشترین میانگین سالهای فعالیت با انتخاب ‏رادیوتراپی و کمترین میانگین تجربه با عدم پیگیری همراه بودند. در سرطان پیشرفته پروستات در تمام رده ‏های تجربه بالینی بیشترین انتخاب به ترتیب رادیکال پروستاتکتومی، ‏رادیوتراپی و عدم پیگیری بود.‏
    نتیجه گیری
    از یافته های این پژوهش این نتیجه حاصل شد که انتخاب نوع درمان یا تجربه بالینی و محل فعالیت ارتباط دارد به طوری که در میان اعضای هیئت علمی رادیکال پروستاتکتومی و سیستکتومی با حفظ کپسول رایج تر بود و در سرطان پیشرفته پروستات بیشترین تجربه بالینی با رادیوتراپی در ارتباط یود.
    کلیدواژگان: سرطان پروستات، سرطان مثانه، متخصص اورولوژی
  • محسن آباد *، ابراهیم گلمکانی، پریسا تفقدی، زینب مسعودی، گوهر نوری صفحات 535-539
    سندرم برتولتی با بزرگ شدن غیر طبیعی زائده عرض مهره های انتهایی کمر مشخص می شود که ممکن است با ساکروم و یا ایلئوم تشکیل مفصل بدهد و یا کاملا متصل شود.
    گزارش حاضر در مورد یک دختر 16 ساله است که با درد ناحیه سوپراگلوتئال چپ به پزشک مراجعه نمود. در رادیوگرافی استاندارد ستون مهره ها یک اتصال غیر طبیعی بین زائده ی عرضی چپ مهره ی پنجم کمری به استخوان ساکروم مشاهده گردید که تشخیص سندرم برتولتی مطرح گردید و تشخیص کاهش درد تحت تزریق استروئید و بیحس کننده موضعی قرار گرفت
    کلیدواژگان: سندرم برتولتی، تزریق استروئید، تزریق بیحس کننده موضعی، کمر درد
  • فهیمه قانعی مطلق، رضا قاسمی، سوسن نظری، محسن یعقوبی * صفحات 541-547
    زمینه و هدف
    تترالوژی فالوت اصلاح نشده در دوران بزرگسالی نادر است و بیماران کمی بدون جراحی ترمیمی در دوران بزرگسالی زنده می‎مانند. تترالوژی فالوت در حاملگی نادرتر است.
    گزارش مورد: ما یک خانم حامله‎ی 31 ساله را با تترالوژی فالوت اصلاح نشده که برآیند موفقیت آمیزی داشت را گزارش می‎کنیم. با توجه نمای بریچ بر اساس اولتراسونوگرافی مامایی، بیمار تحت عمل سزارین با بیهوشی عمومی قرار گرفت. پس از آن، نوزاد سالم با وزن 2600گرم و آپگار 7-8 به دنیا آمد. مادر پس از جراحی هیچ گونه عارضه‎ای نداشت. در نوزاد، هیچ گونه شواهدی مبنی بر بیماری قلبی در معاینه‎ی بالینی و جود نداشت.
    نتیجه گیری: دستیابی به برآیندهای بهینه در زنان حامله‎ی مبتلا به تترالوژی فالوت، نیازمند کار تیمی چندمنظوره و مدیریت مامایی و پزشکی ویژه است.
    کلیدواژگان: تترالوژی فالوت، حاملگی، سزارین
|
  • P. Ebrahimnia, F. Abolhasani, M. Shiasi, N. Marefati, A. Hedayatpour * Pages 373-382
    Background and Objectives
    Stroke is the second leading cause of death worldwide and is one of the main causes of long-term disabilities. The aim of this study was to assess the effect of Melatonin and Progesterone on stroke complications.
    Materials And Methods
    Sixty four male wistar rats were enrolled in the present study. Common carotid arteries were closed for 20 minutes. Then the animals were treated with 8 mg/kg Progesterone and10 mg/kg Melatonin. Moriss water maze test was done after 2 weeks. Then the animals were sacrificed and histological examination was performed.
    Results
    The results showed that Progesterone and Melatonin increased the number of pyramidal cells and improved spatial memory in comparison with the ischemic and solvent groups (p0.05)
    Conclusion
    It seems that the Progesterone and Melatonin usage have beneficial effects on improving spatial memory and behavioral functions after stroke.
    Keywords: Cerebral ischemia, progesterone, melatonin, CA1 region of hippocampus
  • T. Ahmadzadeh Sani, N. Peyman *, H. Esmaeili Pages 383-393
    Background and Objectives
    Obesity is one of the most important problems of public health in the world. Prevalence of obesity complications during the pregnancy are increasing in our country. Therefore, evaluation of the obesity complications in this era is important. The aim of this study is evaluation of the relationship between obesity and pregnancy complications and childbirth in health centers.
    Material and
    Method
    In this study, 180 cases who referred to the health centers of Daregaz city were enrolled. Based on the measured weight and calculated body mass index at the beginning of pregnancy, women were divided obese (BMI greater than 25) and non-obese (BMI less than 25). All of the women were normal and hadnt any disease. Demographic and pregnancy data were assessed and recorded in both groups. Data were analyzed by SPSS software and chi square test.
    Results
    Generally, obese women were older and had more pregnancy in comparison with the non obese women. According to this analysis, there is a valuable correlation between obesity and pregnancy complications such as poisoning , diabetes and blood pressure (p˂0.001, p˂0.001, p˂0.002, respectively). Also there is a valuable relationship between obesity and underweight of baby and type of childbirth (p ˂0.05).
    Conclusion
    The results of this study showed that the obese women are at risk of abnormal childbirth, underweight baby, and pregnancy complications.
    Keywords: obesity, pregnancy complications, childbirth, low birth weight
  • N. Peyman, E. Charoghchian Khorasani * Pages 395-404
    Background and Objectives
    Breast feeding is the best feeding option for infants. The WHO recommends that infants should be exclusively breastfed for the first 6 months of life, but in recent years indices of exclusive breastfeeding in Iran has extremely dropped. Therefore, planning about this item is essential. This study evaluates the mother’s experiences on exclusive breastfeeding in the first six months of infant’s life.
    Material &
    Methods
    The phenomenological qualitative research method has been Collaizzi. Eight women, having children less than 2 years old who were referred to the health centers in Mashhad in 1393 were enrolled. The content of the interviews were recorded with the permission of the participants and were implemented immediately after the meetings and examined by seven -step method colaizzi thematic analysis.
    Results
    Exclusive breast feeding reviewed around two main axes: Factors promoting breast feeding for 6 months and inhibiting breast feeding for 6 months. The main themes were identified in 6 factors: factors related to the child; to the mother; the role of health personnel; family and community supports; self-efficacy and the role of Islam.The greatest factors in strengthening self- efficacy are listed as the self-effort of the mother, the mother's confidence, and husband support. Most of the mothers believed that exclusive breastfeeding is enough for 4 to 5 months because of the pediatrician commanding.
    Conclusion
    Using the supportive resources, media advertisements are effective in improvement of mothers awareness and self-efficacy about the exclusive breastfeeding for 6 months before the delivery.
    Keywords: Exclusive breastfeeding, Mother's Experiences, phenomenological
  • Aa Kharazmi, Mr Rahnama *, J. Javan, Ma Shokouhi Pages 405-416
    Background and Objectives
    Health tourism is a form of tourism which is well known and common for many years between communities.The aims of current study was a comparative evaluation of the factors affecting promotion of health tourism in Mashhad from the perspective of foreign tourists and managers.
    Material &
    Methods
    This was an applied descriptive–survey. Area of the study was Mashhad metropolitan in the period between 2015-2016. The study population includes administrators and experts in related organizations who were 50 people of custodians, as well as 384 foreign tourists. The researcher-made questionnaire was provided in two categories for experts and tourists. In order to analyze the data, SPSS software, one-sample t-test and paired t-test were used. Also the mean ± standard deviation of six variables of Porter's diamond model in status quo and the impact were measured.
    Results
    Results showed a relatively good condition of the status quo of Mashhad in terms of entry into the health tourism market from the perspective of managers and experts (average of 3.36). Whereas, foreign tourists have evaluated only two variables including government (3.11) and culture (3.33) above the average and total average was lower than the mediocre (2.85).
    Conclusion
    Results showed that the cultural factors have had a desirable status and high impact from the perspective of foreign tourists and executives. Moreover, governmental support in providing visa services and accommodation for tourists was an important criterion in choosing a tourist destination. Generally, it was suggested that the custodians of health tourism in order to attract more tourists and promote this industry should offer the competitive prices.
    Keywords: Health, Health Care Services, Health Tourism, Mashhad
  • Z. Rashidi, F. Rasouli, H. Mohammadi *, Atta Heidari Pages 417-425
    Background and Objectives
    The central vestibular pathway has a close structural and functional relationship with auditory and sensory-motor system. In the other words, vestibular system plays an important role in motor learning and development. In this case-control study, we compared hand’s fine motor function of a group of hearing impaired children and normal hearing peers.
    Material &
    Methods
    Sixteen students with age ranged between 7-13 years were recruited from hearing impaired specific school in Sanandaj, Iran. Forty-one normal hearing students were selected as control group by cluster sampling method among normal schools in the city. Fine motor function of upper limb was investigated by Purdue pegboard test and compared between two groups using independent sample T-test and X2.
    Results
    Two groups did not have any significant differences in age, sex and hand dominancy. Although, these two groups also didn’t show any significant differences in dominant, non-dominant, and both hand’s score, children with hearing loss showed a significant lower assembly score in comparison with the children with normal hearing (p=0.019).
    Conclusion
    Children with hearing loss, probably have lower hand’s fine motor skills in comparison with the normal peers.
    Keywords: hearing loss, fine motor skills, vestibular system
  • R. Ziaee, Z. Jalili *, H. Tavakoli Ghouchani Pages 427-437
    Background And Objectives
    Pregnancy is a good time to change the food habits. Nutrition education plays an important role in promotion of women and children health. Therefore, this study aimed to determine the effect of education based on Health Belief Model in improving nutritional behaviors of pregnant women who were referred to health centers in Mashhad in 1395.
    Materials And Methods
    The present study is an interventional study with a pretest /post-test control group in which 90 pregnant women (45 tests and 45 controls) who were randomly selected from Mashhad health centers were enrolled. HBM-based questionnaire was used after the validity-reliability to collect the data. The pre-test was done in two groups and then model-based training sessions were held in groups. SPSS 22 software and t test and chi-square were used for data analysis.
    Results
    There wasn’t any significant correlation between two groups in terms of demographic variables, variables, and feeding behavior before intervention. But after education in the intervention group the mean structure model in particular is perceived susceptibility (16/55±1/15), behavior(31/31±3/05) and awareness(21/44±2/58) had increased significantly ( P
    Conclusion
    Education based on Health Belief Model was effective on promotion of behaviors of pregnant women about nutrition, and educational interventions in this field are recommended.
    Keywords: Health belief mode, Nutrition During Pregnancy, Pregnant Women
  • A. Garshad *, M. Hashemi, A. Hatame, B. Hossienpour, N. Ostade, A. Hossienzadeh, A. Tajzadeh, S. Behravan, H. Khane Pages 439-445
    Background and Objectives
    Religious beliefs have a significant impact on all aspects of human life and strengthening of these beliefs increases the self-esteem, mental health, and decreases the addiction and anger. This study aimed to determine the relationship between self-esteem and religious attitudes of nursing students in North Khorasan University of Medical sciences between 1392-1393. This study considers the discipline, grade, residence or non-residence in the hostel, marital status, and ethnicity.
    Materials And Methods
    This descriptive study was done by participation of 120 nursing and midwifery student. Religious attitudes and self-assessment questionnaire was used to collect data which was approved in the case of reliability and validity. . Descriptive indicators (mean, standard deviation, percent) as well as independent t-test, ANOVA, Pearson correlation were used via the spss16 software to analyze the data.
    Results
    According to the Pearson correlation coefficient values were 0.222 and 0.008. There was a direct significant correlation between these two variables.
    Conclusion
    There is a significant correlation between religious affiliation and self-esteem.
    Keywords: self, esteem, religious attitudes, students, University of Medical Sciences
  • M. Golzarpour, Gh Ghaedamini Harouni *, M. Vameghi, H. Sajjadi, F. Tavangar Pages 447-459
    Background and Objectives
    Children are the future of any society and ensuring their growth and health should be a major concern of every society. One of the related concepts to their health is health-related quality of life. The aim of current study was to examine the construct validity, internal consistency, and reliability along time for the Persian version of children's Health related quality of life.
    Materials And Methods
    Population included whole of employers (men and women) who had a child between 5-18 years old in Mashhad education system. Two hundred samples were selected by a stratified random sampling and data gathered by the health related quality of life questionnaire (28-items). Exploratory and confirmatory factor analysis, Cronbach's alpha, correlation coefficient, and goodness of fit indices were used for data analysis. SPSS and AMOS were used for analyzing.
    Results
    According to the explanatory factor analysis, seven factors which explained 68% of life quality variation were found. Based on confirmatory factor analysis (construct validity), first (GFI=0.885, CFI=0.925, RMSEA=0.056) and second (GFI=0.869, CFI=0.907, RMSEA=0.06) order factors had an appropriate goodness of fit. Internal consistency (α=0.68-0.85) and reliability along time (r=0.721-0.566, p
    Conclusion
    The 22-items health related quality of life questionnaire which was examined by Persian version, was valid and reliable. Therefore, researchers can use it with confidence to measure the Iranian Children health related quality of life, but it requires more studies for the sick children.
    Keywords: Quality of Life, Child Health, Construct Validity, Internal Consistency, Reliability
  • H. Mortazavi, A. Pakniyat *, R. Ganji, Mr Armat, M. Tabatabaeichehr, H. Saadati Pages 461-470
    Background and Objectives
    Osteoarthritis is considered as the most common chronic disease and cause of disability in the elderly. Self-management can be appropriate to relieve the symptoms of osteoarthritis as one of the most suitable approaches in people with chronic diseases. This study aimed to determine the effect of self-management education program on disability of elderly patients with knee osteoarthritis referring to the elderly care clinic of Imam Reza (AS) treatment center in Shiraz.
    Material &
    Methods
    Firstly, an on hand sampling was done in this quasi-experimental study on elderly patients with osteoarthritis of knee. Then they were randomly divided into two groups: intervention (41 patients) and control groups (41 cases). The questionnaire contained demographic information and WOMAK tool was used to determine the severity of disability, which was performed at before, immediately after, and eight weeks after the intervention for both groups. The intervention was consisted of six sessions of group education in self-management included information about the disease and treatment, medication management, symptom management, management of psychosocial consequences, lifestyle (including exercise), social support and so on. The control group received usual care. Data was analyzed using the SPSS20 and descriptive-analytical tests (the significance level was α = 0/05).
    Results
    The two groups were matched in the case of age, sex, education level, marital status, disease severity, body mass index, and earnings based on chi-square tests and independent t-test (p> 0.5). Before the intervention, there was no significant difference in the mean score of disability between the intervention and control groups (p= 0.55). However, the mean score of disability was significantly less in the case group rather than the control one, after the intervention (22.76±14.71 vs. 42.50±17.43) (p
    Conclusion
    The performance of self-management program can be useful in reducing morbidity of patients with knee osteoarthritis. Therefore, it can be used as an effective empowering method.
    Keywords: Self, management, Disability, Knee osteoarthritis, Elderly
  • A. Mozaffari, M. Rezvan Behbahani, B. Asgartooran* Pages 471-480
    Background And Objective
    The effect of non-surgical periodontal treatment on periodontal condition and metabolic control is a controversial issue. Therefore, the present study was designed to compare the effects of non-surgical periodontal therapy with and without systemic doxycycline on glycemic status and clinical periodontal parameters in type II diabetic patients.
    Methods and materials: In this double blind randomized controlled clinical trial, fifty diabetic patients were enrolled. The periodontal therapy involved scaling with ultrasonic curettes. The patients received 100 mg Doxycycline twice on the first day and once per day after that for two weeks in case group and placebo in control group. Plaque Index (PI), Clinical Attachment Level (CAL) and Probing Depth (PD) were recorded on baseline and 1, 2 and 3 months after treatment. FBS(Fasting Blood Sugar) and HbA1C were also recorded at baseline and 3 months after the treatment and analyzed by t and Paired t-Test.
    Result
    Periodontal parameters such as PD (P
    Conclusion
    Although both periodontal treatment regimens are effective in type II diabetics, the use of Doxycycline as an adjunct provided more significant improvement in periodontal and glycemic control
    Keywords: Diabetes mellitus, Doxycycline, Periodontitis
  • N. Naeimi, Hr Adeli *, K. Zare Pages 481-495
    Background and Objectives
    Toluene (C7H8) is obtained from crude oil and aromatic compounds refining which is mainly used as a raw material, supplement or solvent. According to its application in industry and toxic effects, its impact has been studied on blood and spleen tissues of NMRI Albino Male Mice in the present study
    Material and
    Methods
    Thirty mature Albino NMRI mice have been categorized in three groups of Shem, Group-A, which have been injected with the 0.1 cc Toluene solution (35% Toluene and 65% physiologic solution) with the purity of 1700 mg/kg for 25 days. Group-B with the similar mice and the same situation received the purity of 1000 mg/kg. After weighting, anesthesia, and taking blood samples, relative parameters of blood and spleen tissues were considered, measured, and studied in the scope of micro and macro.
    Result
    In the Group-A increased number of red blood cells (%4.7), hematocrit (%18.7), plasma density (%12), and hemoglobin (%7.4) as well as reduce thickness of spleen capsule wall and becoming more fibrous (%10/1), increased thickness of central arteriole wall (%32)and the inner diameter of the central arteriole of white pulp(%35.6), reduced spleen weight (%7), and body weight (%10) were observed in comparison with the Sham group that were significant. Characteristics mentioned in group B (except for the blood parameters which were more than group A) showed less change but there were significant in comparison with the sham and A groups (p
    Conclusion
    The significance of this relationship showed that Toluene causes the elevated blood parameters, parenchyma adhesion by stimulation of hematopoietic centers leading to the inflammation which brings decreased spleen and body weight. These impacts are related to the dosage of the Toluene in which the higher purity has shown much more damage (except blood parameters in group B).
    Keywords: Toluene, Blood Parameters, Spleen, Albino NMRI Male White Mice
  • R. Norouzi *, A. Dalimi, M. Forozandeh Moghadam, F. Ghaffarifar Pages 497-506
    Background And Objective
    Toxoplasmosis is a main parasitic disease and may cause significant damage to the developing fetus and is a life-threatening opportunistic infection in immunocompromised persons. There are definite drugs available for the treatment of T. gondii infections. These drugs regimen, however, can cause side effects, however the macrolide antibiotic spiramycin is also used as a drug against T. gondii. This study tried to study the effectiveness of spiramycin in the treatment of toxoplasmosis.
    Materials And Methods
    The experiments in the present study, fifteen rats received spiramycin 400mg/kg thrice, 15 rats received pyrimethamine-sulfadiazine 150mg/kg once treatment for only one week and 15 rats untreated any drug and were evaluated as the control group. The effectiveness of spiramycin for the treatment of rats experimentally infected with Toxoplasma gondii before and after treated, were analyzed by Real-time NASBA method.
    Results
    Result of this study showed that spiramycin could be eliminating parasites after 5 days after initiation of treatment in infected rats.
    Conclusion
    Spiramycin is effectiveness drug in eliminating Toxoplasma gondii in rat's blood and use in pregnant woman.
    Keywords: Toxoplasmosis, spiramycin, Real, time NASBA method
  • A. Vafaee, Najar, H. Ghane *, E. Hooshmand, H. Ebrahimi, Pour, B. Dadpour, Mn Shafiee Pages 507-521
    Background And Objectives
    Regarding the patient's vital conditions in Intensive Care Unit (ICU) for burns, preventing medicinal errors is of utmost importance. This study evaluates the processes of prescribing and consuming drugs in ICU for burns in Imam Reza Hospital of Mashhad by using the failure modes and effects analysis (FMEA).
    Materials And Methods
    This was a qualitative and quantitative study based on the 9-by-steps explanation of the failure modes and effects analysis (FMEA) and the criteria of National Center for Patient Safety. Brainstorming and cause and effect diagram, are the main used instruments in the procedure. We applied the standard scoring Table to determine the risk priority number (RPN). We used descriptive statistics and content analysis with consensus views of the team members, for quantitative and qualitative data analysis, respectively.
    Results
    Sixty eight failure modes were identified in two processes of prescribing and consuming drugs in ICU for burns. From which, Twenty seven percentages were determined as high risk. Therefore, suggestions were proposed to reduce or eliminate these errors
    Conclusions
    This study showed the importance of FMEA in assessment of errors during the medication administration process. Moreover, it showed the role of employees in errors reduction in burns ICU.
    Keywords: Intensive Care Unit for burns. Risk assessment, Failure modes, effects analysis
  • M. Soleimani *, N. Masoumi Pages 523-534
    Background and Objectives
    Choosing the appropriate treatment options for the cancer patients is a very complicated matter which requires comprehensive knowledge. The physicians are the only persons who have enough information. Therefore, in present study we assessed the treatment options of physicians who were suffered from prostate and bladder cancers.
    Material &
    Methods
    A total of 183 urologists were enrolled in present study. The cases filled a questionnaire included demographic data and also treatment options they will probably choose in case of cancer in themselves or their own close relatives.
    Results
    In early phases of prostate cancer, 43% of urologists preferred for active surveillance, whereas 37% of cases chose the radical prostatectomy. However, in advanced stages, 73% chose radical prostatectomy. In aggressive bladder cancer, 43% preferred radical cystectomy, while 31% of cases considered capsule sparing cystectomy as a reasonable option. Most of the faculty members preferred radical prostatectomy and capsule sparing cystectomy in early stages of prostate cancer and early stages of bladder cancer, respectively. On the other hand, urologists in private medical centers were mostly inclined toward checking PSA and active surveillance. Classical radical cystectomy in aggressive bladder cancer was mostly practiced in non-educational governmental hospitals, whereas, capsule sparing cystectomy was mostly prevalent in private medical centers. More years of clinical experience was correlated with choosing radiotherapy, whilst choosing "No Surveillance" was correlated with the less amount of clinical experience. In advanced prostate cancer, the most chosen modalities were radical prostatectomy, radiotherapy, and no surveillance, respectively, in all levels of clinical experiences.
    Conclusion
    In the present study, we observed that there was a correlation between treatment option and level of clinical experience and the institute that the surgeon works in which, radical prostatectomy and capsule sparing prostatectomy were more prevalent among the faculty members. Moreover, in the case of advanced stages of prostate cancer, there was a correlation between higher levels of clinical experience and selection of radiotherapy as the treatment option.
    Keywords: Prostate Cancer, Bladder Cancer, Urologists
  • Mohsen Abad* Pages 535-539
    Lumbosacral Transitional Vertebrae (LSTV) (Bertolleti’s syndrome) is known as a congenital spinal anomaly in which abnormal transverse process of last lumbar vertebra fuses partially or completely with first sacral segment. Here we reported a case of 16 years old girl who referred with pain in the left supragluteal region. Standard AP radiograph showed an abnormal fusion between the transverse process of the left lumbar vertebra and sacral bone. The Bertolleti’s syndrome was diagnosed.
    Keywords: Bertolleti's syndrome, Lumbosacral Transitional Vertebrae, lumbar vertebrae
  • F. Ghanei Motlagh, R. Ghasemi, S. Nazari, M. Yaghubi * Pages 541-547
    Background and Objectives
    Uncorrected Tetralogy of Fallot (TOF) is a rare disease in adulthood in which only few patients survive to adulthood without surgical correction. TOF during the pregnancy is even rarer.
    Case report: Here we reported a pregnant 31 years old woman with uncorrected Tetralogy of Fallot that had a successful outcome. Based on obstetric ultrasonography, patient was undergone the caesarean surgery under the general anesthesia. A normal baby was born with 2,600mg weight and Apgar 7-8. The mother hadn’t any post operation complications. Clinical examinations didn’t show any evidence of cardiac disease in neonate.
    Conclusion
    Optimal outcomes in pregnant women with uncorrected Tetralogy of Fallot, requires a multidisciplinary team work and intensive obstetrical and medical management.
    Keywords: Tetralogy of Fallot, pregnancy, Caesarean surgery