فهرست مطالب

پژوهش های اعتقادی کلامی - پیاپی 32 (زمستان 1397)

مجله پژوهش های اعتقادی کلامی
پیاپی 32 (زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/11/06
  • تعداد عناوین: 12
|
  • عبدالهادی احمدی، محمدتقی شاکر صفحات 7-28
    واکاوی شبهات وهابیان و دسته بندی و قالب ریزی آن ها می تواند به استخراج گونه شناختی و آگاهی به روش ایجاد شبهه توسط آنان بینجامد. نگاشته پیش رو می کوشد افزون بر ارائه این روش ها، به راهکار نقد روشمند هر یک از گونه های شبهه سازی بپردازد. استقراء شبهه ها و دسته بندی آنها نمایان می سازد وهابیان بیشتر از چهار روش فراگیر برای ایجاد شبهه استفاده می کنند که عبارتند از: احیاء شبهات منسوخ گذشته، استوار کردن شبهه بر مبنای غلط اعتقادی، بهره بردن از مغالطه، استفاده از روشی غیر علمی همانند اتهام همراه با تبلیغ.
    کلیدواژگان: روش شناسی، شبهه، وهابیت، شیعه
  • سید محمد امیری، فاطمه راکعی، فاطمه مزبان پور صفحات 29-51
    بحث واژگان بیگانه در قرآن و ارتباط آن با اعجاز لفظی قرآن از مباحث مهم و اساسی می باشد. در این زمینه چهار دیدگاه می توان بیان کرد که عبارت اند از: 1- دیدگاه مخالفان (منکران). 2- دیدگاه توارد لغتین. 3- دیدگاه موافقان.
    4- دیدگاه جمع و میانه. دیدگاه جمع و میانه که «ابوعبید قاسم بن سلام» آن را مطرح کرده در واقع می خواهد نظر استادش «ابوعبیده» را تعدیل کند لذا می گوید: به نظر من درست آن است که جمع میان دو قول را بر گیرم، یعنی این واژگان در اصل بیگانه هستند ولی عرب ها آن ها را تعریب نموده از الفاظ بیگانه خارج نموده اند، آنگاه قرآن نازل شده است پس هر کس بگوید این واژگان عربی اند درست گفته است و هرکس بگوید آن ها بیگانه اند نیز درست گفته است. از میان دیدگاه ها، دیدگاه موافقان (سوم) از همه دیدگاه برگزیده قوی تر است.  
    کلیدواژگان: قرآن، اعجاز لفظی، واژگان بیگانه، زبان عربی
  • سید حسن چاوشی، سید محمد مهدی احمدی صفحات 53-82
    جنگ روانی باتوجه به پیشرفت چشمگیر که درحوزه های مختلف زندگی بخصوص درعرصه فناوری اطلاعات وروابط اجتماعی بوجوآمده ، در عصرحاضر به مهمترین ابزاری درجهت تامین مصالح نظام های استکباری تبدیل شده است. جنگ روانی گرچه از نگاه پیشینه قدمت به تاریخ جنگ های بشردارد ، در عصرحاضرازجهت ابعاد ، قلمرو حضور ونفوذ ونیز پیچیدگی، تفاوت بسیاری با گذشته پیداکرده است. در عصرحاضر با توجه به شرایط پیچیده در عرصه ارتباطات بشری ، جنگ روانی ازاهمیت بالای برخوردارگردیده وازاین رودرقالب های مختلف صورت می گیرد. وبا توجه به اهمیت این موضوع در شرایط فعلی وازسوی استفاده دشمنان اسلام ازاین شیوه برای درهم شکستن پایداری واستحکام جامعه ی اسلامی، نوشته حاضر با توجه به این دغدغه در پی آن است تا با استفاده از برخی متون فقهی وروایی به مصادیق واحکام جنگ روانی از منظر فقه عامه بپردازد ، وابعاد آن از این منظر مورد کنکاش وبررسی قرار گرفته است. یافته های این تحقیق نشان می دهد که جنگ روانی به عنوان تلاش نظام داربرای تقویت روحیه نیروهای اسلام واز سوی تضعیف وتخریب روحیه دشمن اسلام بخصو ص در عرصه ی جنگ مورد توجه فقها وراویان مذاهب اهل سنت قرار گرفته و ریشه در باورهای دینی دارد.  
    کلیدواژگان: باورهای دینی، جنگ روانی، روان، فقه، غدر، خدعه، تبین فقهی
  • احسان ساده، زین العابدین امینی سابق، علیرضا نوبری صفحات 83-102
    معنویت در سازمان ها می تواند بستر مناسبی برای رشد همه جانبه فردی و سازمانی ایجاد نماید. معنویت مبتنی بر ارزشهای اسلامی را می توان به برخورداری افراد درون سازمان از اعتقاد و گرایش به خداوند متعال، پیامبر اکرم (ص) ، ائمه اطهار (ع) و احکام و ارزشهای اسلامی و التزام عملی آنها به تکالیف دینی تعبیر کرد. یکی از آثار مورد انتظار از وجود معنویت مبتنی بر ارزشهای اسلامی در سازمان رفتار شهروندی سازمانی کارکنان است که آن عبارت است از مجموعه از فعالیتهایی که برای دیگران و سازمان مفید است اما ماوراء وظایف اصلی فرد بوده و فرد این رفتار را بدون چشم داشت انجام می دهد. هدف این پژوهش بررسی نقش و معنویت سازمانی مبتنی بر ارزشهای اسلامی در ارتقای رفتار شهروندی سازمانی در شرکتهای تولیدی با تمرکز بر صنعت تجهیزات پزشکی است. در این تحقیق تعداد 4 شاخص برای معنویت سازمانی مبتنی بر ارزشهای اسلامی وتعداد 7 شاخص برای رفتار شهروندی سازمانی با مطالعه ادبیات موضوع شناسایی گردید. برای بررسی روابط درونی بین شاخصهای تحقیق از نظر خبرگان و روش دیمتل استفاده گردید. نتایج این تحقیق بر نقش بی بدیل دینداری و معنویت فردی به عنوان یک عامل علی که دارای بیشترین درجه تاثیر گذاری بر سایر شاخصها و همچنین بیشترین درجه اهمیت می باشد تاکید می نماید. همچنین نتایج بر اهمیت و ضرورت توسعه و ارتقای شاخصهایی چون مثبت اندیشی، هم سویی با ارزشها، امانتداری، کار با معنا و احساس همبستگی در سازمانها صحه گذاری نمود.
    کلیدواژگان: معنویت سازمانی، ارزشهای اسلامی، دینداری، شهروندی سازمانی، روش دیمتل
  • محمد ابراهیم ضرابیها صفحات 103-128
    حقیقت ولایت،کلمه ای طیبه ی الهی است که اصل آن ثابت و فرع آن در آسمان است"ولایت"دارای درجات و منازل و مقامات وفروعات و ظهورات است و برحسب مراتب وظهوراتش، احکام آن متکثر است. ولایت یکی از محوری ترین مسائل عرفان است که درانسان کامل تحقق پیدا می کند. این جهان عین ظهورخداوند است وخداوند درمظهر خود حضور دارد. پس انسان نیزکه جزئی از این جهان است مظهرحضرت حق می گردد ومفهوم ولایت دراینجا معنا پیدا می کند. ولی کامل کسی است که جمیع اسماء وصفات حق را دارا باشد،و این فرد کسی نیست جز نبی حقیقی. نظام دنیا و اخرت وابسته به وجود حقیقت محمدیه است. چنین حقیقتی به اعتبار باطن ولایت، رب جمیع مظاهر است. حقیقت محمدیه قطب الاقطاب عالم وجود است که جمیع انبیاء و اولیای الهی از شئون این اسم اعظم به حساب می آیند. گستره نبوت او شامل تمام مراتب غیب وشهود است وهنگامی که در شخص تحقق می یابد به ولایت خاصه و عامه تقسیم می گردد. ولایت خاصه باطن نبوت است وچون یکی از اسماء الهی است، ابدی وازلی است،اما نبوت ورسالت براساس زمان تاریخی پایان پذیرند. ولی کامل به سبب اسماء الهی در عالم تصرف و آن را اداره می کند. پس مقام ولایت،کتاب جامع الهی ونسخه عالم کبیر است و این مقال برآن است تا ارتباط و پیوستگی این سه مفهوم ولایت، نبوت ورسالت را بررسی نماید. وجانمایه ی نبوت و رسالت را که همان مقام ولایت است به تحلیل بنشیند.
    کلیدواژگان: ولایت، حقیقت محمدیه، نبوت، رسالت، اسماء وصفات حق، تسلط باطنی، ظاهر ومظهر
  • عباسعلی رهبر، محمود شریعتی صفحات 129-158
    رابطه دین و سیاست در اندیشه امام علی (ع) رکن وجودشناسانه و قوام بخش در مناسبات جامعه و حکومت بوده است. اما این چارچوب در تقارن با الگوی واقع نگری در دستگاه فکری امام، به عنوان مفهومی، اثربخش در ایجاد مشروعیت، مشارکت و پیش برندگی در نظام سیاسی قابل طرح، فهم و نشانه گذاری است. در پرتو این چارچوب، فرایند مفهوم سازی واقع نگری با تکیه بر عقلانیت در دو سطح اندیشه با تاکید بر مفاهیمی چون کرامت انسان، حق انتخاب آدمیان، اجرای عدالت و ضرورت حکومت؛ و در سطح رفتار با تاکید بر کنش سیاسی امام در تعیین خلیفه، پذیرش حکمیت و همزیستی با ادیان، صورتبندی خواهد شد. این نوشتار کوشش خواهد نمود با به کارگیری نظریه تفسیری اسکینر، به دو هدف مهم دست یابد: از سویی مفهوم واقع نگری در اندیشه و رفتار امام علی (ع) قابل فهم گردد و از سوی دیگر، اثربخشی واقع نگری در توازن بخشی و انسجام آفرینی نیروهای اجتماعی مورد سنجش قرار گیرد. بدیهی است دستیابی به این اهداف، مستلزم پیاده سازی گستره ای از مفاهیم و موضوعات خواهد بود. در نتیجه، برای فهمیدن چارچوب بحث طرح چند مساله حائز اهمیت است. 1) پیوست واقع نگری به عقلانیت 2) نسبت سنجی واقع نگری با آرمانخواهی 3) مفهوم سازی واقع نگری 4) موقعیت سنجی شرایط محیطی و زمینه های اجتماعی جامعه هدف.
    کلیدواژگان: نظریه اسکینر، عقلانیت، آرمانخواهی واقع بینانه، کرامت انسانی، حق انتخاب
  • احسان عوض پور، علی پورجواهری، محمدعلی حیدری صفحات 159-191
    در بسیاری از روایات شیعی، مساله کفر مخالفان مطرح شده است و برخی از علمای امامیه نیز بر اساس همین روایات، حکم به کفر مخالف نموده، آنها را از حوزه اسلام خارج دانسته اند. در خصوص حوزه معنایی مخالف، از روایات و کلام علمای امامیه برداشت می شود که مقصود مسلمانی است که شیعه اثناعشری نباشد. مخالفت نیز گرچه می تواند در حوزه های مختلفی، مانند اعتقاد به تجسیم و تشبیه و جبر و تفویض باشد، لکن بارزترین مصداق مخالفت، مخالفت در مساله امامت و ولایت است. از سویی، در روایات بسیاری نیز تصریح شده که هر کس توحید و نبوت را بپذیرد، مسلمان است و تمام احکامی که برای مسلمان ثابت است، بر او نیز جاری می شود. بررسی روایات مرتبط در هر دو سو و نیز مراجعه به سایر روایات و کلام علمای امامیه نشان می دهد که هیچ یک از دو حکم اسلام و کفر را نمی توان به طور مطلق برای تمام مخالفان ثابت نمود؛ بلکه هم در حوزه حکم به اسلام و کفر و هم در معنای مخالف باید حکم به تفصیل نمود. آنچه می توان به طور یقینی ثابت نمود این است که کفر به معنای خروج از اسلام تنها برای مخالف معاند ثابت است، اما برای سایر اصناف مخالف، یعنی مخالف جاهل و منکر، حکم به اسلام می شود و اطلاقات و عموماتی که در روایات وارد شده و کفر را برای مطلق مخالف ثابت می کند، بر مراتب و درجات مختلف کفر و ایمان حمل می شود.  
    کلیدواژگان: کفر مخالف، کفر، اسلام، ایمان
  • مهدی فتحی، احمد مرادخانی، حسین علوی مهر صفحات 193-220
    حدیث ، بعد از قرآن دومین منبع استنباط احکام در نزد شیعه و اهل سنت بوده و بسیاری از احکام فقهی توسط پیامبر اکرم7 تشریع شده و در قالب احادیث و روایات به ما رسیده است. مسلمانان صدر اسلام و ادوار بعد از آن نیز با توجه به امر الهی که می فرماید: (وماءاتئکم الرسول فخذوه و ما نهئکم عنه فانتهوا) (حشر/ 7) «آنچه را پیامبر به شما عطا کرد بگیرید و از آنچه شما را نهی کرد، باز ایستید» اطاعت از امر رسول اکرم را در تمام امور بر خود فرض می دانسته اند. اما تفکری که از دیر باز در انکار حجیت حدیث و سنت نبی مکرم اسلام7 شکل گرفته و امروزه به قرآنیون معروف شده اند، معتقدند که در قرآن بر اطاعت از احادیث رسول اکرم به وضوح تاکید نشده و احادیث و روایات دارای تناقضاتی هستند که بدلیل آن تناقضات نمی توان رفتار و ایمان دینی و دستورات فقهی وشرعی را بر آنان استوار کرد و ایشان قرآن را یگانه منبع تشریع دانسته و خود را مستغنی از احادیث و روایات می دانند و بر این باورند که هر کس که با زبان عربی آشنا باشد قادر است از قرآن تمام چیزهایی که لازم دارد را برداشت کند. ایشان با استناد به آیه (تبیانا لکل شی‏ء) (نحل / 89) « (قرآن) بیانگر هر چیز (است) » می گویند: قرآن که خود بیان گر همه چیز است چگونه خود نیاز به تفسیر دارد. دراین پژوهش برآنیم که پس از شناسایی نحوه شکل گیری این جریان فکری به بیان مبانی فکری آنها پرداخته و از دیدگاه شیعه و اهل سنت به نقد آنها بپردازیم.
    کلیدواژگان: اهل قرآن، حجیت حدیث، قرآنیون، کفایت قرآن
  • حبیب الله گرگیچ *، حبیب جدید الاسلامی قلعه نو صفحات 221-241

    ناصرخسرو و علی جلابی هجویری از نخبگان اجتماعی- دینی ایران هستند که هر دو در حوزه های مختلفی بر جامعه زمان خود و اعصار پس از خود تاثیر گذاشته اند. ناصرخسرو با اشعار خود داد آزادگی و حق گویی می داد و هجویری نیز با یادآوری جوانمردی ها و اخلاق نیک گذشتگان، به هم عصران و آیندگان درس اخلاق می دهد. هر دو شاعر و نویسنده در پی تربیت مردم هستند، هر کدام شیوه خاص خود را دارد و آراء هر کدام دارای ارزش منحصر به فرد است. در این مقاله سعی شده است آرای تربیتی این دو نخبه اجتماعی- دینی بررسی و تبیین شود و پژوهش حاضر با بهره مندی از روش کیفی که مبتنی بر گردآوری اطلاعات از منابع کتابخانه ای است، با هدف پاسخ گویی به اصلی ترین سوال پژوهش، مبنی بر این که در راستای فرایند الگوسازی از نخبگان، چه ویژگی ها و خصوصیات برجسته ای، مبین اخلاق نخبگی در متون اسلامی– ایرانی (در آثار ناصرخسرو و علی جلابی هجویری) ، است، به انجام رسیده است.  

    کلیدواژگان: ناصرخسرو، قشیری، هجویری، آرای تربیتی
  • علی ترحمی، علی عشقی، ابوالقاسم امیراحمدی صفحات 243-264
    شعر و ادبیات هر کشوری متناسب با تحولات سیاسی و اجتماعی دچار تغییرودگرگونی می شود. چرا که ادبیات و شعر با حوادث اجتماع رابطه ای عمیق و پیوندی ناگسستنی دارند. این موضوع در ادبیات ایران نیز قابل لمس و محسوس است. دو واقعه ی عظیم؛ یعنی ،انقلاب اسلامی و دفاع مقدس درادبیات ایران دگرگونی بسیار زیادی ایجاد نمود وتقریبا تمام حوزه های شعر فارسی از جمله، مضامین نوگرایانه در قالب های سنتی مانند «غزل» و «شعرنو» و «سپید» دچار تحول عمیق گردید. موضوعی که این مقاله، تلاش دارد تا در قالب «بررسی ارزش مداری و فرهنگ پایداری در اشعار نوگرایانه پس از دوران دفاع مقدس و دهه 70 و 80» مورد بررسی قرار دهد. لذا پس از بسط فضای مفهومی موضوع تحقیق، به تبیین ارزش مداری وفرهنگ پایداری در این دوران پرداخته و آن را در اشعار پس از دوران دفاع مقدس بررسی می کند. مطابق با مستندات ارائه شده در این مقاله، روش تحقیق، توصیفی- تحلیلی و روش گردآوری اطلاعات در آن، کتابخانه ای می باشد. یافته های این مطالعه، حاکی از آن است که اولا به نظر می رسد شرایط پس از جنگ باعث شده تا شاعران درون مایه ها ومضامین نو وجدیدی را در جهت حفظ ارزش ها و فرهنگ مقاومت در سروردهای خود بویژه قالب های نوبه کار گیرند. ثانیا؛ ادبیات پس از جنگ را بایستی دوران بازپروری و شکوفایی ادبیات مقاومت دانست که در آثار مستند دوران دفاع مقدس تجلی یافته و می تواند منبع الهام و انگیزه مقاومت و رواج فرهنگ ارزش مداری تلقی گردد. ثالثا با پیروزی انقلاب اسلامی، به دلیل نیاز انقلاب و جنگ به زبانی حماسی و تپنده قالب های نو توفیق زیادی پیدا نکردند؛اما با فاصله گرفتن از جنگ، شعر نو در قالبهای آزاد نیمایی وسپید حضوری فعال دارد و اوج این حضور در دهه های 70 و 80 می باشد.  
    کلیدواژگان: شعر، انقلاب و جنگ، ارزشمداری، فرهنگ پایداری، نوگرایی
  • امیر وطنی، امیر حسن نیازپور، فرزاد عسکری صفحات 265-293
    به طور کلی هدف از مجازات در حقوق کیفری ارعاب مجرم،سزا دادن،اصلاح،ناتوان سازی وی،عدالت ترمیمی و رضایت مجنی علیه می باشد. در این پژوهش با استناد به آیات قرآن کریم،روایات و احادیث اثبات نمودیم که هدف اسلام از کیفر مجرمین،چیزی جز اهداف فوق الذکر نمی باشد،با این تفاوت که اهداف اسلام از مجازات عامتر و وسیع تر از اهداف حقوق عرفی است. اسلام علاوه بر اهداف دنیوی که منطبق با اهداف حقوق عرفی یا کیفری نوین می باشد،اهداف دیگر بعنوان اهداف اخروی نیز دارد که همان سعادت بشر در آخرت است. لذا باتوجه به اینکه خداوند در کلام خود مصلحت جامعه و مردم را درنظر دارد،در احکام وی نیز منفعت و مصلحت دنیوی و اخروی مردم مورد توجه قرار گرفته است. پس اگر زمانی در مجازاتی منفعتی وجود داشت ، ولی در زمان و مکان خاص آن منفعت به زیان تبدیل شود و اجرای آن به مصلحت نباشد،دیگر نمی تواند مقصود پروردگار باشد و این در حالی است که واقعا اثبات شود مجازاتی،اهداف مورد نظر خداوند را از دست داده باشد. باتوجه به اینکه اهداف دنیوی از اجرای مجازات مجرمین از دیدگاه شرع و اسلام در اکثر موارد با اهداف عرفی و حقوق کیفری منطبق است،و در جهت سعادت دنیوی بشر به جز سعادت اخروی نیز می باشد،لذا تا زمانی آن مجازات قابل اجرا است که در آن منفعت وجود داشته باشد و اگر زمانی آن منفعت به مفسده تبدیل شود یا موجب وهن در دین اسلام گردد و اهداف فوق را در پی نداشته باشد،دیگر نمی تواند موردنظر خداوند باشد،در غیر این صورت با عدالت خداوند سازگاری ندارد.  
    کلیدواژگان: مجازات، اهداف مجازات، حقوق عرفی، حقوق اسلام
  • معین صباحی گراغانی، ابوالفضل رنجبری، غلامحسین مسعود صفحات 295-321
    نظام اداری با مشکلات زیادی مواجه است و در عمل، دچار آشفتگی هایی است. یکی از عمده دلایل فساد اداری در کشور وجود آنومیک (ناهنجاری های ناشی ازتعارضات) در بخش های مختلف اداری است. ناهنجاری های نظام اداری فرصت ارتکاب جرم یا فساد در ادارات را فراهم می کند. یکی ازموثرین روش های سلامت اداری اجرایی شدن منشور حقوق شهروندی است که مانع ایجاد فرصت فساد برای افراد بویژه در ادارات می شود همچنین به رعایت حقوق ملت که مهمترین آن حقوق اداری و اقتصادی است، کمک شایانی خواهد کرد. . سوال اصلی پژوهش حاضر اینست که زمینه های اعتقادی وحقوقی, اجرای حقوق شهروندی منتج از مولفه ها و ارزش های بنیادین نظام اداری چه می باشند؟ با تعمق و مداقه در کتب، مقالات و اسناد قانونی مرتبط در این پژوهش دریافته شد که اهم این حقوق شهروندی عبارتند از: حق برابری در حمایت قانون و برخورداری از فرصت ها و تسهیلات، حق آزادی و تکریم ارباب رجوع، حق بر متناسب بودن، عاقلانه، دقیق و سنجیده بودن اعمال دولتی، حق برخورداری بی وقفه و به موقع از خدمات عمومی، حق بر دولت شفاف و آزادی اطلاعات، حق تضمین و احترام به حقوق مکتسبه و انتظارات مشروع، حق بر دولت پاسخگو، حق بر دولت سالم و منع سوءاستفاده از قدرت، حق بر دولت هوشمند و منطبق با فناوری و دانش روز، حق مشارکت، حق بر دولت کارآمد و اثربخش و حق بر مسوولیت پذیری دولت و ایفای تکالیف قانونی.  
    کلیدواژگان: فساد اداری، حقوق شهروندی، ناهنجاری، جرم، شفافیت، دولت، ارباب رجوع
|
  • Abdolhadi Ahmadi , Mohammad Taghi Shaker Pages 7-28
    Analyzing Wahhabis' doubts and classifying them can result in extracting their different kinds and awareness of the methods of raising doubts by them. In addition to presenting these methods, the present article tries to deal with the strategy of systematic criticism of each of these kinds of raising doubts. Analysis of these doubts and classifying them reveals that Wahhabis use four methods in raising doubts including: reviving past outdated doubts, raising doubts based on wrong beliefs, making use of sophistry, and making use of non-scientific methods like accusation along with propagation.
    Keywords: Methodology, Shia, Wahhabism, Doubt
  • Seyed Mohammad Amiri, Fatemeh Rakei, Fatemeh Mazbanpour Pages 29-51
    The discussion of the alien words in the Qur'an and its relation to the Quran's verbal miracle is one of the key issues. In this context, four perspectives can be expressed in terms of:1. The viewpoints of opponents (deniers).
    2- Dictionary view.
    3- Viewers of the contributors.
    4. A moderate view.
    The moderate view that Abu Obaid Qassim bin Salam poses to actually modify the view of his professor Abu Obeidha, therefore, he says: "It seems to me right to take the sum of the two promises, that is, these alien words But the Arabs have defined them, they have emptied out of alien words, then the Qur'an has been revealed, so whoever says that these Arabic words are correct, and whoever says that they are alien are also correct. From the perspective of the viewers, the viewer's (3rd) views are stronger than all the chosen point of view.
    Keywords: Quran, verb miracle, alien vocabulary, Arabic language
  • Seyed Hassan Chavoshi, Seyed Mohammad Mehdi Ahmadi Pages 53-82
    Psychological warfare has become the most important tool in providing the material for stateless systems, given the dramatic progress that has been made in various areas of life, especially in the field of information technology and social affairs. Psychological warfare, although viewed from a historical perspective, dates back to the history of human wars, and, in the light of its dimensions, the realm of presence and influence, and the complexity, has made a great difference to the past.
    In the context of complicated situations in the field of human communication, psychological warfare is of great importance and is carried out in different ways. Given the importance of this issue in the present situation and the use of the enemies of Islam in this way to undermine the stability and stability of Islamic society, the present paper, in view of this concern, seeks to use some of the texts of jurisprudence and the instances of psychological warfare from the point of view Public jurisprudence, and its significance has been examined from this perspective.
    The findings of this research show that psychological warfare as a systemic effort to strengthen the morale of the forces of Islam and through the weakening and degradation of the spirit of the enemy of Islam, especially in the field of war, has been addressed by the jurists and Rooted in religious beliefs.
    Keywords: religious beliefs, Psychological warfare, Ghader, Allah, Quran, Islamic teachings
  • Ehsan Sadeh, Zine ol, Abedin Amini Sabegh, Alireza Nobari Pages 83-102
    One of the consequences for organizational spirituality based on the Islamic values is organizational citizenship behavior which is doing those actions that are more than routine tasks but are useful for others and the organization without any expectation. The aim of this study is to explore the interrelationships among organizational spirituality criteria based on Islamic values and organizational citizenship behavior in medical devises industry using DEMATEL technique. For this purpose, in the first step, 11 criteria were identified including 4 criteria for organizational spirituality and 7 criteria for organizational citizenship behavior. DEMATEL technique was applied based on the opinions of the 22 experts. Results advocated the important role of Religiosity and individual spirituality in improving organizational citizenship behaviors. Further the results confirmed the significance of positive thinking, alignment with values, trusteeship, work with meaning and sense of solidarity in the organization.
    Keywords: Organizational Spirituality, Islamic Values, Religiosity, Organizational Citizenship, DEMATEL
  • Mohammad Ebrahim Zarrabiha Pages 103-128
    The truth of the governorship is that it is a divine word. Its principle is constant in the heavens. "Governorship" has its own levels and steps, its laws and its provisions are numerous based on its dimensions. Guardianship is one of the most important issues of mysticism which realizes in perfect human. This world is the same as the appearance of God, and the Lord is present in his own manifestation. Therefore, human as a part of this world is the manifestation of God. Here, the concept of guardianship is meaningful. The perfect guardian is who has all the attributes of God, and this person is no other than the true prophet. The system of the world and the afterworld depends on the existence of the Muhammadiyah truth. Such a truth is the lord of all manifestations due to the credit of Guardianship principle. The truth of Muhammadiyah is the main pole of the universe, which all Prophets and Divine Guardians are the ranks of this great name. His prophecy includes all kinds of absence and intuition, and when it is realized in a person, it is divided into a special and popular guardianship. The special guardianship is the source of prophecy, and as one of the divine names is eternal, but prophecy ends over time. Perfect Guardian rule the world based on divine attributes. Therefore, the Guardianship position is the Great Divine Book and the version of great world. This study seeks to examine the connection between these three concepts of the guardianship, prophecy and prophetic mission and analyses the principle of prophecy and prophetic mission, which is the same guardianship position.
    Keywords: Guardianship, Muhammadiyah truth, Prophecy, Prophetic mission, Names, Attributes of God, Intrinsic Dominance, Appearance, Embodiment
  • Abbasali Rahbar, Mahmoud Shariati Pages 129-158
    The relationship between religion and politics in the thought of Imam Ali has been an ontological and consistency column of the relationship between society and government. However, this framework, in symmetry to the pattern of realism in the intellectual system of Imam, is, as a concept, effective in creating legitimacy, participation, and advancement in the political system that can be planed, understood and labeled. In the framework, the process of conceptualizing realism by relying on rationality in two levels of thought, with emphasis on concepts such as human dignity, the right to choose people, the implementation of justice and the necessity of the state; and at the level of behavior with an emphasis on the political action of the Imam in determining the caliph, Adoption of arbitration and coexistence with religions will be formulated. This paper tries to achieve two important goals by applying Skinner's interpretation theory: On the other hand, the concept of realism can be understood in the thoughts and behavior of Imam Ali and, on the other hand, the effectiveness of realism in the balance of the part and the coherence of social forces are measured. Obviously, achieving these goals involves the implementation of a range of concepts and subjects. As a result, it is important to understand the framework of the discussion of the plan. 1) Attachment of Realism to Rationality 2) Relevance of Realism with Ideal 3) Conceptualization of Realism 4) Positioning of the environmental conditions and social contexts of the target.
    Keywords: Skinner's theory, rationality, realistic idealism, human dignity, right to choose
  • Ehsan Evazpour, Ali Pourjavhari, Mohammad Ali Heidari Pages 159-191
    The issue of the disbelief (Kufr) of the Shia's opposition (Mukhaalif) has been raised in many Shiite traditions, based on which, some Imami scholars considered the mukhaalif to be disbeliever (kaafir) and out of the realm of Islam. In terms of the meaning of mukhaalif, Shiite narrations and the writings of Shi'ite scholars convey that mukhaalif includes all Muslims other than twelver Shiites. Though opposing (mukhaalafah) can be in various fields, such as believing in anthropomorphism (tajsim), materialization of Allah (tashbih), predestination (jabr) or delegation (tafwid), however, the most striking instance of opposing is the rejection of the Imamate and leadership of the twelve Imams. On the other hand, many traditions explicitly affirm that anyone who accepts the belief of the unity of God (tawhid) and the prophethood of Prophet Muhammad (s), is considered as a Muslim and all of the rulings of a Muslim are applicable to him/ her. The analysis of these two groups of traditions and referring to the other relevant traditions and the writings of Shiite scholars indicate that neither of Islam and kufr can be proved for the mukhaalif in an absolute manner, nevertheless, a separation between the various meanings of kufr and the different types of mukhaalif is necessary. What can be certainly proved is that kufr, in the sense of being out of the realm of Islam, is only applicable to the prejudiced mukhaalif, and the other two types of mukhaalif, being ignorant and denier, are considered Muslims. However, the inclusiveness of some traditions to all types of mukhaalif, and categorizing them as disbelievers is justified by the different levels and degrees of belief and disbelief.
    Keywords: heresy of the opposition, heresy, Islam
  • Mahdi Fathi, Ahmad Moradkhani, Hossein Alavi Mehr Pages 193-220
    Hadith is the second source of inference of Islamic laws for Shias and Sunnis after Quran and many jurisprudential laws of Islam are explicated by the Prophet (pbuh). Muslims, at the early years of Islam and after, following the command of God who says: () و مب ءاتئکم الرسیل فخذوه و مب نهئکم عنو فبنتهیا (al-Hashr/7) “whatever the messenger gives you, accept it; and whatever he forbids you, abstain” obeyed his commands and were faithful to his words. Since, the great lord explicates that obedience from the prophet is obedience from me (من یطع الرس یل فقد اطبع الل) (an-Nesa/80) “whomever obeys the Prophet, therefore obeyed me”, the tradition of prophet (pbuh) has been a light for the Muslims. However, the thought that has been long established against the truth of hadith and tradition of prophet (pbuh) is known as Quranism, who believe that in Quran; no clear reference or emphasis is made upon obedience from traditions, also there are controversies among them that we cannot rely on them to build our social and religious life, as well as the jurisprudential laws. This group consider Quran as the only source of Islamic laws. In this study, it is tried to investigate their historical and geographical roots, express their intellectual principles, and criticize them with respect to Shia and Sunni point of views.
    Keywords: ahl al-Quran, Hadith argumentation, Quranism, Quran Sufficiency
  • Habibollah Gorgich, Habib Jadid ol, eslami Ghale no Pages 221-241

    Nasser Khosrow and Ali Jabbani are a hajjiri of the social-religious elites of Iran, both of which have influenced society in their time and after the ages. Nasir Khosrow gave his poems freedom and truth, and hijaury also commemorates the ethics of good deities and ethics, as well as eternal ethics. Both poets and writers seek to educate people, each of which has its own way, and each vote has unique value. In this article, we tried to study the educational ideas of these two social-religious elites, and the present study utilizes a qualitative method based on information gathering from library resources with the aim of answering the main question The research has shown that the features and characteristics of the elite in the process of modeling of the elite are indicative of the elitism of ethics in Islamic-Iranian texts (in the works of Naser Khosrow and Ali Jabbani Hojaviri).

    Keywords: Naser Khosrow, Ghashiri, Hojaviri, Educational Opinion
  • Ali Tarahhomi, Ali Eshghi, Abolghasem AmirAhmadi Pages 243-264
    Although the roots of Resistance literature in Iran return to pre-Islamic era, the contemporary works are not comparable with the previous era in terms of the plurality, quality and the audience attention. The sacred defense poetry is one of the value orientated and resistance works produced in this period and afterwards. Therefore, the current paper aims at analyzing the value orientated and resistance culture in the modernist poetry of the post-sacred defense era from 1991 to 2011. Following the conceptual explanation of the research subject, the paper addresses the value orientated and resistance culture in the modernist poetry of the post-sacred defense era. This is a descriptive-analytical paper, given the thematic documents. Data was collected using library sources. The findings indicate that, firstly, the post-war conditions seem to have led the poets to combine templates and poetic themes to promote the value orientation and resistance culture. Secondly, post-war literature should be taken into account as the period of rehabilitation and flourishing of the resistance literature, which manifests itself in the documents of the sacred defense, and can be regarded as the source of inspiration and the motive of resistance and the prevalence of value orientation cultural.
    Keywords: Poetry, Revolution, Sacred Defense, Value Orientation, Resistance Culture
  • Amir Vatani, Amir Hasan Niazpour, Farzad Askari Pages 265-293
    In general, the purpose of punishment is to punish the criminal law of intimidating, punishing, reforming, disabling, restorative justice, and satisfying the offender. In this study, based on Qur'anic verses, narrations and hadiths, we have proved that the purpose of Islam is from punishment The perpetrators are nothing more than the above objectives, with the difference that the goals of Islam are more general and more extensive than the legitimate aims of the law. Islam, in addition to worldly goals that are in accordance with the goals of modern legal or criminal law, There are other goals as the afterlife goals, which is the welfare of mankind in the hereafter. Therefore, considering that God considers in his own words the expediency of society and the people, in his decrees the interest of the worldly and the future of the people has been considered. So if there was a profit in punishment, but at a certain time and place it would be a loss for profit and its implementation would not be expedient. It can no longer be the purpose of the Lord, while it is true that the punishment has lost the goals of the Lord. However, the worldly goals of punishing criminals from the point of view of Sharia and Islam are in most cases with customary and criminal law It is in harmony with the worldly happiness of mankind, except for the bliss of the afterlife, So, as long as it is punishable by the fact that it is profitable, and if, once it benefits to a corruptor or causes the worship of Islam and does not result in the above objectives, it can no longer be considered by God, otherwise The face is not compatible with God's righteousness.
    Keywords: punishment, punishment targets, customary law, Islamic law
  • Moein Sabahi Garaghani, Abolfazl Ranjbarie, Gholam Hossein Massoud Pages 295-321
    The administrative system faces many problems and, in practice, is in turmoil. One of the main reasons for corruption in the country is the presence of anomics (maladaptation) in different administrative departments. Administrative system abnormalities provide opportunities for committing crimes or corruption in the offices. One of the most effective methods of administrative health is the implementation of the Citizenship Rights Charter It prevents the creation of corruption opportunities for individuals, especially in the departments, and will also help to respect the rights of the nation, most notably administrative and economic rights. The main question of the present research is that the areas of belief and law, the implementation of citizenship rights are derived from the basic components and values of the administrative system? By deliberating in the books, articles and legal documents related to this study, it was found that the most important of these citizenship rights are: the right to equality in the protection of the law and the enjoyment of opportunities and facilities, the right to freedom and respect for the citizen, the right to proportionate, wise, The precise and diligent conduct of the state, the right to uninterrupted and timely public services, the right to transparent government and the freedom of information, the right to guarantee and respect for rights and legitimate expectations, the right to a responsible government, the right to a healthy state and the prohibition of abuse of power, The right to an intelligent government conforming to technology and knowledge of the day, the right to participate, the right to an efficient and effective government and the right to responsibility And fulfill the legal obligations of the state.
    Keywords: Corruption, Citizenship Rights, Abnormalities, Crime, Transparency, Government, Client