فهرست مطالب

مطالعات شهر ایرانی اسلامی - پیاپی 31 (بهار 1397)

فصلنامه مطالعات شهر ایرانی اسلامی
پیاپی 31 (بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/03
  • تعداد عناوین: 6
|
  • احد نژاد ابراهیمی*، زیبا سامی صفحات 5-18
    مقرنس از الگوهای اصیل وکهن در معماری ایران ست که بعد از شناخت آن توسط معماران ایرانی در دوره های مختلف به تکامل رسیده و به شکل های متفاوت اجرا شده است. الگوهای متفاوت از مقرنس درگونه های مختلف معماری ایرانی هم چون امام زاده- مسجد و بازار قابل مشاهده است. هدف این پژوهش پاسخ به این سوال است که شباهت ها و تفاوت ها بین الگوی مقرنس ها در ارسن بازار تاریخی تبریز چگونه است؟ برای یافتن این تفاوت ها و تشابه ها هندسه مقرنس های به کار رفته در بخش های مختلف بازار تاریخی تبریز بررسی و تحلیل شده است. به نظر می رسد طرح های مقرنس در عین وجود شباهت های ظاهری دارای تفاوت هایی در الگوی طرح ها با توجه به موقعیت قرارگیری در فضاهای متفاوت هستند که موجب ایجاد طرح های متفاوت شده است. این تحقیق از نظر هدف، طرحی کاربردی است؛ و با روش توصیفی- تحلیلی انجام شده است. اطلاعات لازم برای پژوهش از طریق مطالعات کتابخانه ای، پیمایش های میدانی (مشاهده) و ترسیم هندسه مقرنس ها با استفاده از نرم افزار اتوکد و تری دی مکس انجام شده است. چون تبریز براثر زلزله سال 1193 قمری تخریب شد و بیش تر بناهای آن از جمله مجموعه بازار تاریخی تبریز در دوره قاجار ساخته شد، این مطالعه می تواند الگوی هندسی مقرنس سازی دوره قاجار تبریز را نشان دهد. نمونه های تحلیل شده از بناهای بازار مقام صاحب الامر، مسجد حجت الاسلام، سرای کچه چیلر و مسجد-مدرسه حاج صفرعلی و مسجد کوچک (بالا مسجد) هستند که مقرنس دارند و بر مبنای معیارهای شکلی، ایستایی، طرح و اجرایی تحلیل شده اند. یافته های تحقیق حاکی از این است که مقرنس در بازار تاریخی تبریز به نسبت نوع کاربری در بناها، تفاوت هایی در نوع، شکل و مکان کاربرد دارد. مقرنس در بناهای مذهبی در کانه پوش های محراب ها و گوشه بندی گنبد خانه استفاده شده است. ولی در فضاهای عمومی در مکان مشرف به میان سرا و ایوانچه های طبقات فوقانی به کار رفته است. علاوه بر این الگوی طرح ها در بناهای مذهبی پیچیده تر از بناهای غیرمذهبی است.
    کلیدواژگان: مقرنس، بازار تاریخی، تبریز، معماری
  • مجید صالحی نیا *، مهدیه نیرومند شیشوان صفحات 19-32
    حواس پنج گانه انسان ابزارهایی هستند که درک پدیده ها، محیط و فضای پیرامون انسان را برای او امکان پذیر می سازند. به دلیل غالب بودن حس بینایی بر دیگر حواس، توجه طراحان محیط کالبدی نیز اغلب به طراحی بصری است؛ غافل از آن که عده ای از افراد اجتماع، از درک کیفیت های بصری ناتوان اند. خلق فضایی بصر محور که سایر ادراکات مخاطب خویش را نادیده گرفته، باعث ایجاد فضاهایی ناآشنا برای مخاطب در محیط کالبدی معماری و شهر و غیر انسانی شدن آن ها شده است. هدف اصلی پژوهش بررسی ارتباط بین مناظر حسی موجود و «کیفیت ادراک حسی محیطی» گذر ارگ جدید تبریز است. پژوهش از نظر ماهیت، از نوع پژوهش های کمی و از نظر نحوه گردآوری داده ها، از نوع پژوهش های میدانی است. جمعیت آماری این پژوهش را تمامی مخاطبان (ساکنان، شاغلان و بازدیدکنندگان) این محدوده تشکیل می دهند که در طول اسفندماه 1394ه.ش تا اردیبهشت ماه 1395 ه.ش در این محدوده حضور داشته اند که 42950 نفر برآورد شدند. با استفاده از فرمول کوکران و به روش تصادفی ساده 380 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شده است. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده شد. روایی پرسشنامه توسط کارشناسان مورد تایید قرار گرفت. پایایی پرسشنامه با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ 853/0 به دست آمد. نتایج حاصل از یافته های آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که بین مولفه های منظر حسی و کیفیت ادراک حسی محیطی گذر ارگ جدید تبریز همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد. هم چنین نتایج حاصل از آزمون رگرسیون چندمتغیره حاکی از این است که به ترتیب حس لامسه، حس شنوایی، حس چشایی و حس بویایی و در انتها حس بینایی دارای بیش ترین نقش و قدرت تبیین در ادراک محیطی این گذر داشته و این پنج متغیر، توانایی تبیین 6/60 درصد از واریانس ادراک حسی کیفیت محیطی را دارند. در نهایت با توجه یافته های پژوهش، پیشنهادهای کاربردی در خصوص راه کارهای عملی بهبود ادراک حسی کیفیت محیطی ارائه شده است.
    کلیدواژگان: منظر حسی، حواس غیربصری، کیفیت ادراک حسی محیطی، ارگ جدید تبریز
  • محمد ابراهیم زارعی، سیدرسول موسوی حاجی، خدیجه شریف کاظمی * صفحات 33-50
    بافت مناطق تاریخی دوره اسلامی نشان می دهد که عوامل مختلفی چون اقلیم و فرهنگ بر چگونگی ساختار و شکل گیری خانه های مسکونی تاثیرگذار بوده است. در بخش دستگردان طبس خانه های سنتی متعددی وجود دارد که تعلق تاریخی آنها به دوره های صفویه تا قاجار باز می گردد. این خانه ها با ساختار پیچیده و متفاوت خود، چهره دگرگونی در میان بافت سنتی منطقه، به وجود آورده اند. با توجه به قرارگرفتن ناحیه دستگردان در اقلیم گرم و خشک، بناهای این منطقه متناسب با شرایط آب و هوایی بیابانی شکل پذیرفته اند. خانه های تاریخی مورد مطالعه از عناصر کارکردی متمایزی نسبت به دیگر بناهای مسکونی برخوردارند و شاخصه ها و ویژگی های منحصر به فرد آنها ضرورت انجام پژوهش را فراهم ساخت. این مقاله در نظر دارد ضمن معرفی خانه های تاریخی بخش دستگردان طبس، به شناخت عناصر سازنده و ویژگی های کالبدی فضایی خانه ها، با درک اصول و ارزش های فرهنگی حاکم بر معماری مسکونی، به تعیین هویت آنها بپردازد. علاوه بر این که با مطالعه چرایی و چگونگی ساختار معماری این بناها، می توان الگویی مناسب و پایدار برای معماری خانه های امروزی این منطقه طراحی نمود. پژوهش حاضر با رویکردی تاریخی و با روش توصیفی- تحلیلی انجام پذیرفته است. مستندسازی ویژگی های معماری مبتنی بر جمع آوری منابع کتابخانه ای و بررسی های میدانی است. برای دست یابی به این هدف، تعدادی از خانه های سنتی دستگردان متعلق به دوره صفویه تا پهلوی، به لحاظ عناصر کالبدی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج حاصل از تحقیق حاکی از هماهنگی منطقی ترکیب فضایی خانه های تاریخی بخش دستگردان با نوع اقلیم منطقه است و تغییر در چهره برخی خانه ها ریشه در ساختار اجتماعی این جامعه دارد. به طور کلی تشابه کالبدی معماری خانه ها در حیاط مرکزی با عنوان نقش هماهنگ کننده و ارتباط دهنده میان سایر عناصر بنا، استفاده از حوض خانه و ایجاد باغ در پیوند با فضای خانه به عنوان الگوی قابل تامل در دستگردان طبس است.
    کلیدواژگان: اقلیم، ساختار معماری، خانه های سنتی، گونه های فضایی، دستگردان طبس
  • ابراهیم رایگانی *، مسعود اسلامی صفحات 51-62
    دهد شت از جمله شهرهای تاریخی در جنوب غربی ایران، بیش ترین رونق خود را در عصر صفویه داشت. این شهر امروزه در حاشیه جنوب شرقی شهر جدید قرار دارد . با توجه به قرارگیری این شهر در اقلیم نسبتا گرم و خشک، مولفه های محیطی و جغرافیایی متعددی در شکل گیری و ماندگاری آن موثر بودند . چگونگی بر هم کنش این عوامل طی قرون متمادی مساله پژوهش پیش رو است. هدف از انجام پژوهش حاضر مطالعه توصیفی و تحلیلی تاثیر عوامل محیطی بر شکل گیری و دوام شهر در بیش از چهارصد سال است. از این رو، پژوهش حاضر در پی پاسخ گویی به این پرسش است که مهم ترین عوامل محیطی موثر بر شکل گیری و دوام شهر تاریخی دهد شت کدامند ؟ و این عوامل چه برهم کنشی در طول تاریخ برای ماندگاری شهر داشته اند ؟ برای پاسخ به این دو پرسش، مطالعات استنادی منابع تاریخی مکتوب و بررسی های پیمایشی نگارندگان دو روش گردآوری اطلاعات در پژوهش حاضر بود که از طریق تحلیل توصیفی تاریخی به تحلیل داده ها انجامید. شهر تاریخی دهد شت به رغم اندک مغایرت های معماری و ساختاری با دیگر شهرهای ایران، دارای ویژگی های مشترک با آنهاست که می توان با شناخت و بررسی این ویژگی ها، الگوهای کلی شهر سنتی ایرانی را ترسیم کرد. نتیجه آن که پاسخ گویی مناسب به ویژگی های طبیعی و اقلیمی (از جمله شکل گود کاسه ای، موقعیت آب و هوایی خشن، تغییرات ناگهانی جوی، کمبود آب) ساختار فیزیکی خاصی را برای شهر تاریخی دهدشت تعریف کرده است که این ساختار فیزیکی موجب گردید تا مدیریت شهری برای مشکلاتی چون تهیه آب شرب، شرایط دشوار جغرافیایی و آب و هوایی از جمله مقابله با بادهای گرم و سوزان و هم چنین عدم حاصل خیزی خاک، چاره جویی معمارانه و متناسب با محیط را در نظر گیرد . این چاره جویی ها معمولا در جهت حفظ فیزیکی شهر به کمک عوامل طبیعی بود و همین امر سبب غفلت از مولفه های دفاعی شهر شد .
    کلیدواژگان: سیر تاریخی شکل گیری، شهر تاریخی دهدشت، عوامل فیزیکی، معماری اقلیم گرم و خشک
  • پوپک پوربهادر، سمیه فدایی نژاد، بهرامجردی * صفحات 63-74
    سرعت توسعه در شهرهای تاریخی و افزایش پیچیدگی کارکردهای شهری در دهه های اخیر سبب ایجاد تغییرات بسیار در محدوده تاریخی شهرها و رویارویی جریان های حفاظت و توسعه شده است. رویکرد «منظر شهری تاریخی» به مثابه رویکردی متاخر در حوزه حفاظت شهری با هدف تحقق حفاظت و توسعه یکپارچه و توامان و ارتقای سطح کیفی بهره وری فضاهای شهری مطرح شده است. این رویکرد ارزش محور هم چون لنزی است که از درون آن به شهر کنونی نگریسته می شود و بر نقش انسان و جامعه در پدید آوردن کالبد شهر تاکید دارد. مفهوم منظر شهری تاریخی بیش تر رویکردی برای طراحی شهری و مدیریت آن بر اساس درک بافت طبیعی، فیزیکی و اجتماعی شهر است. هدف مقاله، بازشناسی چارچوب نظری منعطف در جهت حفاظت شهری بر مبنای رویکرد منظر شهری تاریخی است. برای این منظور از یک سو، اسناد، کنوانسیون ها و بیانیه های بین المللی مرتبط و از سوی دیگر، نظریه های صاحب نظران و متون مرتبط مورد بازخوانی و واکاوی قرار گرفته اند و با بهره گیری از روش تحقیق کیفی و راهبرد استدلال منطقی و تکنیک تحلیل محتوا به بازشناخت مفاهیم پایه ای رویکرد حفاظتی منظر شهری تاریخی شامل اهمیت معنایی یا به عبارتی ارزش های ملموس و ناملموس، اصالت، یکپارچگی و مولفه های تعیین کننده آن ها پرداخته شده است. در رهیافت منظر شهری تاریخی گام نخست به دست آوردن شناختی جامع از ابعاد مختلف شهر و ارزش های ملموس و ناملموسی است که در طول زمان آن را شکل داده اند. این رهیافت با حفاظت از ارزش ها و اصالت و یکپارچگی شهر در کالبد کنونی آن، از توسعی بی رویه جلوگیری کرده و با تاکید بر نقش جامعه در زندگی شهری پیوندی نویی بین گذشته و حال شهر ایجاد می کند. حفاظت شهری بر پایه رویکرد منظر شهری تاریخی، پاسخ گوی تداوم و پویایی شهر به صورت توامان است. این امر با در نظر گرفتن لایه های تبیین کننده اهمیت معنایی شهر تاریخی و احترام و توجه به زمینه شهری، حفاظت را به محرکه ای برای توسعه موثرتر تبدیل می کند که موجب تغییرات پایدار در شهر می شود. با توجه به مشکلات کنونی در مدیریت شهرهای تاریخی ایران از جمله تقابل حفاظت و توسعه در سطوح مختلف کلان تا خرد توجه به این رویکرد در حفاظت و مدیریت شهرهای تاریخی ایران اهمیت به سزایی دارد.
    کلیدواژگان: منظر شهری تاریخی، حفاظت و توسعه یکپارچه، اهمیت معنایی، اصالت، یکپارچگی
  • احمد پوراحمد *، حمیدرضا بابایی، ابوالفضل رفیع صفحات 75-82
    برنامه ریزان و سیاست گذاران شهری در سال های اخیر با رویکردی مبتنی بر مدیریت محله ای و به کارگیری سرمایه های اجتماعی ارتباط-دهنده، سعی در حل مسائل شهری و ارتقا و بهبود پایدارای اجتماعی در شهر کرده اند. براین اساس، هدف از نگارش این مقاله ارایه مدل مناسب مدیریت محله ای به منظور پایدارای اجتماعی شهر تهران، با تاکید بر سرمایه اجتماعی ارتباط دهنده است. این مقاله بر پایه مطالعات توصیفی- تحلیلی و با روش گردآوری داده ها و اطلاعات با استفاده از ابزار پرسشنامه استاندارد و محقق ساخته به صورت پیمایشی انجام گرفته است. جمعیت آماری شامل تمامی شهروندان مناطق 1، 5، 8، 11 و 17 شهر تهران است که از آن 384 نفر به روش نمونه گیری خوشه ایدو مرحله ای انتخاب شدند. آلفای کرنباخ محاسبه شده برابر با 945/0 به دست آمد که نشان می دهد همبستگی کافی بین گویه های پرسشنامه با متغیرشان وجود دارد. نتایج به دست آمده بیانگر تاثیر معنادار مدیریت محله ای بر سرمایه اجتماعی ارتباط دهنده است (t=3.321>2.58). این تاثیر به میزان 402/0 است. هم چنین حضور متغیر میانجی، مدیریت محله ای با سرمایه اجتماعی و رابطه سرمایه اجتماعی با متغیر پایدارای اجتماعی شهر تهران با 95% اطمینان معنادار بوده است. در مجموع نتایج به دست آمده، بیان می کنند که اگر مسئولان برنامه ریز محلی شهر تهران بتوانند با افزایش میزان اعتماد از طریق مطلوبیت عملکرد، تعهد به وظایف و در نهایت کسب پذیرش مردمی به کشف شبکه های غیررسمی سرمایه های اجتماعی ارتباط دهنده نائل شوند، این نوع از سرمایه ها، به گسترش روابط عمودی بین مدیریت محله ای و سطوح بالاتر تبدیل می شود و پیوندهای درونی در محله، حس تعلق و مشارکت افزایش خواهد یافت. این نوع از سرمایه ها در نهایت از طریق ارتقا، سطح آگاهی، اعتماد و پیوندهای درونی تقویت شده و به ایجاد انجمن های توسعه محلی که یکی از عوامل اصلی و بنیادی تحقق پایدارای اجتماعی شهر است، می انجامد.
    کلیدواژگان: مدیریت محله ای، سرمایه های اجتماعی ارتباط دهنده، پایدارای اجتماعی، شهر تهران
|
  • Ahad Nejad Ebrahimi *, Ziba Sami Pages 5-18
    Muqarnas is one of the original and iconic patterns in Iranian architecture, which has been identified and developed over various periods and constructed in a variety of forms by Iranian architects. Different patterns of muqarnas are observed in various typologies of Iranian architecture, such as tombs, mosques and bazaars. This study aims to answer the question: what are the similarities and differences between muqarnas patterns in Tabriz historic bazaar? To find the differences and similarities, the geometry of muqarnas applied in various parts of Tabriz historic bazaar is analyzed. Despite apparent similarities, muqarnas ornaments seem to have different patterns in accordance with different spaces; resulting in a variety of designs. This study seeks an applied objective and employs a descriptive-analytical method. The information necessary for the study is collected through library research, field surveys (observations) and geometric drawings of muqarnas patterns prepared by AutoCAD and 3Ds Max. Since Tabriz was destroyed by the earthquake in 1779 and most of its buildings, e.g. Tabriz historic bazaar, were constructed during the Qajar dynasty, the study may illustrate the geometric patterns of muqarnas in the Qajar era in Tabriz. The muqarnas ornaments of buildings such as Saheb-al-Amr Mosque, Hojat-al-Islam Mosque, Kacheh CHilar Saray, Haj Safar Ali Mosque-School and the Small Mosque (the Bala mosque) all located in the bazaar are analyzed in terms of formal, static, design and implementation criteria. The findings of this study indicate that the muqarnas ornaments of Tabriz historic bazaar have different types, shapes and positions depending on the land-use of buildings. In religious buildings, muqarnas ornaments were applied in the barrel vaults on altars and the pendentives of domes; but in public spaces, such decorations were constructed in the places overlooking the courtyard and the small iwans (porches) on upper floors. However, the patterns applied in religious buildings were more complex than those of non-religious buildings.
    Keywords: muqarnas, historic bazaar, Tabriz, architecture
  • Majid Salehiniya *, Mahdiyeh Niroumand Shishavan Pages 19-32
    The five human senses are tools that make it possible to understand phenomena, environment and space around him. Because of the predominance of vision over other senses, environment designers often consider only visual sense in their design; unaware of the number of members of the community that are incapable of understanding the visual qualities. Creating visual dominance space that ignores audience’s perceptions, leads to physical architecture and urban environments that are unfamiliar for audience. The main objective of this study was to investigate the relationship between the sensory scape components and the environmental sensory perception quality of the new Arg in Tabriz. This research is a quantitative research and in terms of data collection, is a kind of field research. The population of this research is all the audiences (residents, workers and visitors) that have passed this area during March 2016 to May 2017. The statistical population of this study was 42950 people. The sample size of this study is 380 people selected by simple random method. A questionnaire was used to collect the data. The validity of questionnaire was approved by the member of experts. The reliability of questionnaire was obtained 0/8530 by using Cronbach’s alpha formula. The results of the Pearson correlation test showed that between components of sensory scape and quality of environmental perception of New Arg of Tabriz there is significant relationship at a confidence level of 99%. The results of linear regression test indicated that sense of touch, hearing, taste, sense of smell and sight at the end have the greatest role in environmental perception of this pass; and these five variables have the ability to account for 60.6% of the variance. Finally, with regard to the findings of the research, practical suggestions have been made regarding the practical solutions for improving the sensory quality of the environment.
    Keywords: sensory scape, non-visual senses, quality of environmental sensory perception, New Arg of Tabriz
  • Mohammad Ebrahim Zarei, Seyyed Rasoul Mousavi Haji, Khadijeh Sharif Kazemi * Pages 33-50
    Islamic period shows historical context, have been effective various factors such as climate and culture on the structure and formation houses. There are several traditional houses in the Dastgardan Tabas, which go back to the Safavid period to the Qajar period. These houses, with their complex and different structure, have created a metaphorical look in the traditional context of the region. Due to the location of the Dastgardan area in a warm and dry climate, the buildings of this area are adapted to the desert climate conditions. Traditional houses studied have distinct functional elements than other residential buildings, and their unique features and characteristics have made it necessary to conduct research. This paper intends to introduce the historical buildings of Tabas’s Dastgardan, to recognize the constructive elements and spatial characteristics of the houses, by understanding the principles and cultural values governing residential architecture to determine their identities. On the one hand, by studying the nature of the architecture and the architectural structure of these buildings, it is possible to design a suitable and sustainable model for the architecture of today’s houses in the area. The present study was conducted with a historical approach and descriptive-analytical method. Documentation of architectural features has been done by collecting library resources and field surveys. To achieve this goal, a number of traditional palaces of the Dastgardan, from the Safavid period to Pahlavi, were studied in terms of physical elements. The results of the research indicate the logical coordination of the spatial composition of the historical houses of the Dastgardan with the climatic type of the region, and the change in the face of some houses is rooted in the social structure of this community. In general, the similarity of the architecture of the houses in the central courtyard, as the role of coordinating and communicating with other elements of the building, the use of the house dock and the creation of a garden in connection with the home space as a model to be considered in Tabas’s Dastgardan.
    Keywords: Climate, architectural structure, traditional houses, spatial species, Tabas's Dastgardan
  • Ebrahim Raiygani *, Masoud Islami Pages 51-62
    Dehdasht, among the historic cities in the southwest of Iran, had its greatest boom in the Safavid era. Today’s city is located on the southeastern edge of the new city. Considering the location of this city in relatively warm and dry climate, various environmental and geographical components were effective in its formation and survival. How these factors interact over the centuries is a matter of leading research. The purpose of this study was to investigate the effect of environmental factors on the formation and survival of the city in more than 400 years. Therefore, the present study addresses the question that the most important environmental factors affecting the formation and survival of the historic city of Dehdasht? And what have these interlocutor’s history over the history of the city to survive? To answer these two questions, citation research of written historical sources and surveying surveys of the authors of the two methods of data collection in the present study resulted in analyzing the data through descriptive-analytic analysis. Dehdasht’s historical city, despite its slight architectural and structural differences with other cities in Iran, has common features with which it is possible to identify and study these characteristics, and outline the general patterns of the traditional Persian city. The result is that proper accountability to natural and climatic features (such as bowl shape, harsh weather conditions, sudden atmospheric changes, water shortages) has defined a specific physical structure for the Dehdasht historical city, This physical structure has led urban planning to be considered for problems such as drinking water, difficult geographic and climatic conditions, including dealing with hot and burning winds, as well as soil fertility, architectural and environmental adaptation. These remedies were usually used to protect the city physically through natural factors, which led to neglect of the city’s defense components.
    Keywords: historical formation Process, Dehdasht historical city, environment factors, arid climate Architecture
  • Poupak Pourbahador, Somayeh Fadaei Nezhad, Bahram Jerdi * Pages 63-74
    The historic cities have experienced serious changes in the last decades due to the accelerated city development. This matter raised the conflict between development and conservation. The “Historic Urban Landscape (HUL) approach”, as a new approach in Urban Conservation, considers the desirable level of development in the context of historic cities regarding different layers of the city to preserve and enhance its sustainability. This value-based approach in urban conservation, considers the role of society in developing the urban structure. The HUL approach as an Urban design and management perspective is based on natural, physical and sociologic features of the cities. The main purpose of the current study is recognition of the theoretical framework of the HUL approach emphasizing authenticity, integrity and significance of the place. Research method in this article is qualitative and the data has been collected through academic library research on related documents, recommendations, conventions and charters in addition to articles and books related to the subject. Based on the data analysis, the theoretical framework has been introduced. HUL approach focus on values which shape the significance of the city. Therefore in this approach, holistic analysis of the different layers of the city including tangible and intangible values are recognized. In other words, analysing the physical, social, economic and environmental aspects which have been gradually forming the city over the time are the vital and initial steps. HUL approach makes conservation as an effective tool in development, based on change management by recognition of values and enhancing the integrity of the urban context as a great solution to strike balance between development and conservation. Urban conservation by means of the HUL approach, is a response to continuity and urban dynamic. Through this perspective, the multiple determinants which are configuring the significance of the historic cities are considered in addition to respecting to the historic urban context. Therefore, the urban conservation not only acts as a motivator for urban development but also support the sustainable changes in the cities. The lack of integrated management plan considering different aspects of the historic cities in Iran add to the importance of this study and the necessity of its implementation.
    Keywords: Historic Urban Landscape, Significance, Authenticity, Integrity
  • Ahmad Pourahmad *, Hamidreza Babaei, Aboulfazl Rafee Pages 75-82
    Urban planners and policymakers in recent years have tried to solve urban problems and promote social sustainability through a community-based management approach and utilization of social capital. Accordingly, the purpose of this article is to provide an appropriate model for managing the local community for the social sustainability of Tehran, with an emphasis on social capital. This paper is based on descriptive-analytic studies and data gathering was done using a standard questionnaire and researcher-made questionnaire. The statistical population includes all citizens in 1, 5, 8, 11, and 17 cities of Tehran, of which 384 were selected by cluster sampling method. The calculated Cronbach Alpha was 0.945 which indicates that there is a sufficient correlation between the items of the questionnaire and their variable. The results show significant community management effect on social capital of the communicator (t = 3.321> 2.58). This effect is 402/0. Also, the presence of mediator variable, community management with social capital and social capital’s relationship with social sustainability of Tehran were statistically significant with 95% confidence. In sum, the results indicate that if the local planning authorities of Tehran can increase the amount of trust through the desirability of performance, commitment to the tasks and ultimately popular acceptance to discover the informal networks of communicating social capital, this The type of capital will expand the vertical relationships between local management and higher levels, and internal ties within the neighborhood will increase the sense of belonging and participation. This type of capital is ultimately boosted through promotion, awareness, trust, and interconnections, and the creation of local development associations, which are one of the main factors behind the social sustainability of the city.
    Keywords: community management, social capital, social sustainability, Tehran city