فهرست مطالب

پژوهش های مدیریت منابع سازمانی - سال هفتم شماره 2 (پیاپی 26، تابستان 1396)

فصلنامه پژوهش های مدیریت منابع سازمانی
سال هفتم شماره 2 (پیاپی 26، تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/30
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله استخراج شده از پایان نامه
  • عادل آذر *، لیلا مرتضوی، محمد مهدی عباسی صفحات 1-19
    امروزه استفاده از قابلیت های مدیریت کیفیت، می تواند موجب بهبود عملکرد زنجیره تامین شود. در همین راستا در سال های اخیر مفهوم مدیریت کیفیت زنجیره تامین به عنوان ایده جدید مدیریتی که جنبه هایی از مدیریت زنجیره تامین و مدیریت کیفیت را ترکیب کرده ظهور پیدا کرده است، ولی با این وجود مطالعات انجام شده در این زمینه محدود می باشد. لذا در این پژوهش سعی بر آن شده است تا مفهوم کیفیت درمدیریت زنجیره تامین با استفاده از سازه های شخصی خبرگانی که در گستره زنجیره تامین صنعت روی استان زنجان، در بطن اقدامات مدیریت کیفیت قرار دارند، واکاوی شده و تعریف شود. بدین منظور از روش شبکه خزانه که روشی برای استخراج سازه های ذهنی افراد است، استفاده گردید. در همین راستا مبتنی بر روش مذکور با 20 نفر از خبرگان مصاحبه به عمل آمد و از آنجا که کمیت سازه های به دست آمده از مصاحبه ها بیش از تعدادی بود که بتوان آن ها را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد، با استفاده از روش تحلیل محتوا، سازه های مشابه جمع بندی و ترکیب شده و در 31 طبقه در قالب سازه های ثانویه تحت عناوین مناسبی دسته بندی شدند. سپس این 31 سازه مبتنی بر مبانی نظری و پیشینه پژوهش، در قالب هشت بعد خوشه بندی شدند.این هشت بعد نشان دهنده چند بعدی بودن مفهوم کیفیت در مدیریت زنجیره تامین می باشند.
    کلیدواژگان: مدیریت کیفیت، مدیریت زنجیره تامین، مدیریت کیفیت زنجیره تامین، روش شبکه خزانه
  • آمنه خدیور *، سعیده سالمی صفحات 21-38
    در تجارت الکترونیکی و فن آوری های ارتباطی بی سیم، خدمات مبتنی بر مکان یکی از پر ارزش ترین فرایندها هستند. بکارگیری این خدمات در صنعت بانکداری، علاوه بر ارائه سفارشی سازی شده خدمات بانکی به مشتریان، منافع نامحدودی نیز برای بانکها به همراه خواهد داشت. با این وجود، به دلیل نوپا بودن این فناوری و موانع احتمالی پیش روی آن، ضروری است به مقوله پذیرش این خدمات در صنعت بانکداری پرداخته شود. هدف این پژوهش، ارائه مدلی برای پذیرش خدمات مبتنی بر مکان در بانک های ایرانی است. برای این منظور، با توجه به نظریه یکپارچه پذیرش و استفاده از فناوری، مدل جامعی برای شناسایی عوامل موثر در پذیرش خدمات مبتنی بر مکان در بانکهای ایرانی تدوین شده و با بهره گیری از مدل یابی معادلات ساختاری، در جامعه مشتریان بانک های شهر تهران آزموده شده است. پس از تجزیه و تحلیل نتایج، فرضیه های اصلی پژوهش مورد تایید قرار گرفت و عوامل موثر در پذیرش خدمات مبتنی بر مکان در بانک های ایرانی شامل انتظار عملکرد، انتظار تلاش، شرایط تسهیل گر، تاثیرات اجتماعی، نگرانی های حریم خصوصی، اعتماد، ریسک درک شده و تمایل به نوآوری می باشد. طبق یافته ها، جنسیت و سن در پذیرش خدمات مبتنی بر مکان بانکی دخالت ندارد، اما میزان تحصیلات بر قصد استفاده از این خدمات موثر است.
    کلیدواژگان: خدمات مبتنی بر مکان، خدمات مبتنی بر مکان بانکی، مدل پذیرش، صنعت بانکداری
  • علمی پژوهشی
  • شهرام خلیل نژاد *، مریم نکویی زاده، عماد گل محمدی صفحات 39-59
    هدف اصلی این پژوهش مطالعه رابطه ی مدیریت دانش با قابلیت نوآوری در یک هلدینگ ایرانی بود. همچنین، با در نظر گرفتن نقش تعدیل گر جهت گیری های استراتژیک سعی شد پیشنهاداتی کاربردی به مدیریت هلدینگ و شرکت های تابعه برای افزایش سطح قابلیت نوآوری از مجرای ایجاد ترکیب مناسبی از مدیریت دانش و جهت گیری استراتژیک در شرکت های مذکور ارایه شود. جهت تعریف مدیریت دانش چهار مولفه ی اجتماعی سازی، بیرونی سازی، درونی سازی و ترکیب، برای قابلیت نوآوری سه مولفه اداری، فرآیندی و تولیدی و برای جهت گیری استراتژیک سه شکل کارآفرینانه، فناورانه و مشتری گرایانه حاصل شدند. با پیروی از فسلفه ی اثبات گرایی و روش پیمایش، از ابزار سنجش پرسش نامه(مشتمل بر 55 پرسش) جهت گردآوری داده های میدانی استفاده شد. جامعه آماری پژوهش در سطح تحلیل نخست(سازمان) شامل کلیه شرکت های زیرمجموعه(78 مورد) و در سطح تحلیل دوم(فرد) کلیه کارکنان شرکت ها(حدود 11000 نفر) بود. نمونه گیری در سطح سازمان به شیوه تصادفی ساده و با استفاده از فرمول کوکران(65 سازمان مشتمل بر 8200 نفر) و در سطح فرد نیز به شیوه تصادفی ساده و با استفاده از فرمول کوکران(367 نفر) صورت گرفت. نرمال بودن داده ها از مجرای آزمون کولموگروف-اسمیرنوف و روابط بین متغیرها و برازش مدل مفهومی پژوهش از طریق آزمون همبستگی پیرسون و آزمون معادلات ساختاری تایید شدند. در نهایت مشخص شد که مدیریت دانش با قابلیت نوآوری و تمامی ابعاد آن در شرکت های با جهت گیری های استراتژیک کارآفرینانه و مشتری گرایانه رابطه ی مثبت و معنادار دارد، اما در شرکت های با گرایش فناورانه این رابطه معنادار نبود.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، قابلیت نوآوری، جهت گیری استراتژیک، ایران
  • مقاله استخراج شده از پایان نامه
  • سعید رضایی*، سید رضاسیدجوادین، اسدالله گنجعلی صفحات 62-79
    علیرغم اینکه مشتری مداری به عنوان یکی از جهت گیری های راهبردی نقش چشمگیری در بهبود عملکرد سازمان ایفا می کند، تاکنون نقش رهبری مشتری مدار در این زمینه مورد بررسی قرار نگرفته است. علاوه بر این، مولفه های رهبری مشتری مدار و فرآیند تاثیرگذاری آن بر نتایج سازمان نیز شناخته شده نیست. پژوهش حاضر با هدف شناسایی مولفه های رهبری مشتری مدار و فرآیند تاثیرگذاری آن بر نتایج سازمان انجام شده است. این پژوهش از نوع مطالعات کاربردی به شمار می رود که به روش ترکیبی انجام پذیرفت. بخش کیفی به روش تحلیل مضمون و بخش کمی به روش توصیفی- همبستگی انجام شد. مدیران منابع انسانی شرکت های تولیدی برتر کشور به عنوان جامعه آماری بخش کمی پژوهش انتخاب گردیدند. نمونه گیری به روش تصادفی ساده انجام پذیرفت و 155 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. داده های بخش کمی توسط پرسشنامه گردآوری و با استفاده از نرم افزارهای اس پی اس اس و پی ال اس تجزیه و تحلیل شد. نتایج حاصل از بخش کیفی نشان می دهد رهبری مشتری مدار دارای پنج مولفه نگرش رهبر، رفتار مشتری مدار رهبر، اصول اخلاقی رهبر، رفتار کارمندمدار رهبر و شایستگی رهبر است. نتایج تحلیل داده های بخش کمی نشان می دهد الگوی پیشنهادی از برازش مطلوبی برخوردار است. نتایج همچنین نشان می دهد رهبری مشتری مدار هم بصورت مستقیم و هم بصورت غیر مستقیم از طریق نتایج کارکنان بر نتایج مشتریان تاثیر مثبت دارد. علاوه بر این، رهبری مشتری مدار از طریق نتایج کارکنان و مشتریان بر نتایج سازمان تاثیر مثبت می گذارد.
    کلیدواژگان: رهبری مشتری مدار، جهت گیری راهبردی، تحلیل مضمون
  • علمی پژوهشی
  • عظیم زارعی*، محمد علی سیاه سرانی کجوری صفحات 81-104
    هدف پژوهش حاضر تبیین نقش کودکان در تصمیمات خرید خانواده بر اساس خوشه های والدینی با نگرش بازارگرایانه است. بر این اساس پژوهش حاضر از نظر هدف اکتشافی و از نوع آمیخته و از نظر نتیجه کاربردی است. در گام اول پژوهش با استفاده از مصاحبه های عمیق 30 گزاره استخراج شد که پس از بررسی روایی ظاهری و محتوا، و تحلیل عاملی اکتشافی در پیش آزمون این گزاره ها به 29 گزاره تقلیل و پرسشنامه نهایی تدوین شد. جهت تعیین حجم نمونه از قاعده های تجربی استفاده شد، لذا با توجه به 29 گزاره منتج شده، حجم نمونه 290 بدست آمد که در مجموع 400 پرسشنامه با سهم 25 درصدی در بین چهار گروه والدین مازندرانی شهرنشین توزیع گردید که از بین آنها 311 پرسشنامه قابل استفاده تشخیص داده شد. به منظور دستیابی به عوامل نگرشی والدین از تحلیل عاملی اکتشافی استفاده شد و پس از حذف چهار گزاره در طی مراحل مختلف، 25 گزاره باقیمانده در شش عامل طبقه بندی شدند. در گام دوم پژوهش با استفاده از تحلیل خوشه ایK میانگین، سه خوشه والدینی (سنتی ها، بینابینی ها و امروزی ها) منتج شده از تحلیل خوشه ایسلسله مراتبی بر اساس شش عامل نگرشی مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد در خوشه های سنتی ها، بینابینی ها و امروزی ها به ترتیب سه عامل نگرشی تاثیرپذیری، محصول و زمان از بالاترین اهمیت برخوردارند. در انتها نیز از طریق تطبیق ویژگی های جمعیت شناختی نمونه آماری با سه خوشه والدینی در بین چهار نوع محصول کفش و لباس، آموزشی، اسباب بازی، خوراکی و نوشیدنی پیشنهاداتی با نگاه بازارگرایانه ارائه گردید.
    کلیدواژگان: تحلیل خوشه ای، خوشه های والدینی، خرید کودکان، نگرش های والدینی
  • سکینه شاهی*، سعید اندرز، کمال اندرز، مجتبی یاسینی صفحات 105-127
    هدف از این تحقیق بررسی رابطه عدالت سازمانی و حمایت سازمانی ادراک شده با میل به ترک شغل نیروهای دانشگر شرکت ملی حفاری ایران می باشد. این تحقیق از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر نوع پژوهش در طبقه پژوهش های توصیفی از نوع همبستگی جای می گیرد. جامعه آماری در این پژوهش کارکنان دانش محور سازمان ملی و حفاری اهواز می باشد که از طریق نمونه گیری به شکل هدفمند تعداد 150 نفر از آنها به عنوان نمونه آماری انتخاب شده اند و از طریق پرسشنامه عدالت سازمانی و حمایت سازمانی ادراک شده با ترک شغل نیروهای دانشگر داده های موردنظر پژوهشگر جمع آوری شده اند. پس از گردآوری داده ها همبستگی متغیرهای مستقل یعنی عدالت سازمانی و حمایت سازمانی ادراک شده با متغیر وابسته ترک نیروهای دانشگر مورد بررسی قرار گرفت و رابطه و تاثیر آنها در طول تحقیق مشخص شده است. نتایج این پژوهش نشان داد که بین متغیرهای پیش بین در پژوهش حاضر با میل به ترک شغل با هر دو روش رگرسیون به روش مکرر و رگرسیون به روش گام به گام همبستگی معنی داری وجود دارد. طبق نتایج حاصل از رگرسیون به روش گام به گام، از میان متغیرهای پیش بین میل به ترک شغل به ترتیب متغیرهای عدالت سازمانی و حمایت سازمانی ادراک شده، پیش بینی کننده برای میل به ترک شغل هست.
    کلیدواژگان: عدالت سازمانی، حمایت سازمانی ادراک شده، ترک شغل، نیروهای دانشگر
  • طیبه عباسی، محمد هاشمی* صفحات 129-155
    منتورینگ یکی از استراتژی های بسیار مهم جهت درک بهتر رفتار سازمانی و محیط کار است. در برخی از سازمان های ایرانی (بخصوص دولتی)، کارکنان نسبت به توانایی ها و شایستگی های مدیران یا سرپرستان خود بی اعتماد هستند و در نتیجه نمی توانند بخوبی با شغل خود درگیر شوند. جهت برون رفت از این مشکل، پژوهش حاضر از مفهوم منتورینگ به عنوان راهکاری موثر استفاده نموده است. در این راستا دو راهکار موثر ارائه می شود. راهکار اول اینکه گام اول اعتمادسازی توسط کارکنان برداشته شود در این حالت، هدف بررسی اعتماد بر سرپرست به عنوان پیشینه و تاثیر منتورینگ بر پیامدهایی همانند تعهد عاطفی، قصد ترک سازمان، عجین شدن شغلی و خود کارآمدی است. راهکار دوم اینکه گام اول اعتمادسازی توسط سرپرست یا مدیر برداشته شود در این حالت نیز از مدل راهکار اول استفاده می شود با این تفاوت که جای دو متغیر منتورینگ و اعتماد بر سرپرست عوض خواهد شد. زیربنای پژوهش حاضر، تئوری تبادل اجتماعی است که نحوه تعامل کارکنان و مافوق را تبیین می نماید. نتایج حاکی از آن است که مدل راهکار دوم مطلوب تر خواهد بود یعنی هنگامیکه سرپرست کارکردهای منتورینگ را به نحو احسن به اجرا می گذارد، کارکنان نیز سطوح بالایی از اعتماد بر سرپرست را به نمایش گذاشته و در نتیجه به تعهد عاطفی، عجین شدن شغلی بالاو قصد ترک سازمان کمتری دست خواهند یافت.
    کلیدواژگان: منتورینگ، بی اعتمادی سازمانی، تئوری تبادل اجتماعی، عجین شدن شغلی
  • علی محقر، سید جلال الدین حسینی دهشیری، علیرضا عرب* صفحات 157-173
    عدم قطعیت، جزء جداناشدنی و اجتناب ناپذیر پروژه ها است. وجود ریسک و عدم قطعیت در پروژه ها موجب کاهش دقت در تخمین مناسب اهداف شده و باعث کاهش کارایی پروژه ها می شود. در این راستا دستیابی به ابزاری که دست به ارزیابی سطح ریسک پروژه زده و به تبع آن میزان انحراف واقعی را برآورد کند، بسیار ضروری است. بنابراین، نیاز به شناخت و مدیریت ریسک در پروژه، کاملا روشن است. یکی از مشکلات مدیران پروژه ها، شناسایی و نحوه برخورد با ریسک ها در پروژه می باشد. شناسایی و اولویت بندی ریسک، به دلیل وجود محدودیت در پروژه ها مسئله ای مهم در مدیریت ریسک است که برای مدیریت موفق ریسک ، لازم است صورت بپذیرد. هدف از پژوهش حاضر ارائه مدلی مبتنی بر روش تصمیم گیری چند معیاره بهترین- بدترین که به عنوان یکی از تکنیک های نوین تصمیم گیری چند معیاره مطرح است، به منظور اولویت بندی ریسک های پروژه و هم چنین رویکرد ساختار شکست ریسک که فرآیند شناسایی ریسک را ساختارمند نموده و فاز شناسایی را از منظر پوشش دهی ویژگی ها و مشخصه های پروژه افزایش می دهد، می باشد. بدین منظور ابتدا با استفاده از رویکرد ساختار شکست ریسک و بهره گیری از مدل های شناخته شده این حوزه، شاخص های ارزیابی ریسک های مرتبط با پروژه در قالب یک مطالعه موردی در پروژه سیکاس پارک گروه پیشگامان کویر یزد استخراج شد، سپس با بهره گیری از روش بهترین- بدترین و نظرات خبرگان ارزیابی و اولویت بندی شدند و در نهایت ریسک های مرتبط با هر یک از شاخص های اولویت دار استخراج شده و راهکارهایی به منظور مدیریت آن ها ارائه گردید.
    کلیدواژگان: ریسک، مدیریت پروژه، روش بهترین، بدترین، ساختار شکست ریسک، گروه پیشگامان کویر یزد
  • شبنم محمدی، منیره حسینی* صفحات 175-192
    طراحی سیستم مدیریت یکپارچه شکایات به سازمان ها این امکان را می دهد که از بازخورد مشتریان اطلاعات بگیرند و از این اطلاعات به منظور کاهش نقاط ضعف عملکرد کسب و کار،استفاده بهینه از منابع سازمان وپایه گذاری رضایت و حفظ رابطه بلند مدت با مشتریان استفاده کنند. به همین منظور در این مقاله مدلی ارائه شده است که اولا بتواند نقاط ضعف سازمان را شفاف کند، به عبارت دیگر به کشف و شناخت الگوهای کاری و عوامل موثر بر آن بپردازد. ثانیا بتواند برای این مشکل راه حل ارایه دهد.به عنوان مطالعه موردی، داده های واحد مدیریت ارتباط با مشتریان بانک خصوصی آینده مورد استفاده قرار گرفته است. این داده ها مربوط به شکایات مشتریان به یکی از مراکز تماس تهران می باشد.در مدل پیشنهادی ایتدا به منظور ارائه یک روش توصیفی، اطلاعات با استفاده از روش کای میانگین خوشه بندی شده، خوشه های بهینه بر مبنای شاخص دیویس- بولدین تعیین و بر اساس تحلیل های به دست آمده ساختار سیستم پاسخگویی طراحی می شود. در مرحله بعد به منظور ارائه راه حل برای مشکل سازمان از روش ماشین بردار پشتیبان استفاده شده است. نتایج به دست آمده اعتبارسنجی شده و پیشنهاداتی به منظور بهبود سیستم مدیریت شکایات ارائه شده است.
    کلیدواژگان: خوشه بندی، مدیریت شکایات، ماشین بردار پشتیبان، مراکز تماس
  • مقاله استخراج شده از پایان نامه
  • مصطفی هادوی نژاد *، سلطنه اسدزاده صفحات 193-209
    سمی شدن سازمان ها به پدیده ای فراگیر در زندگی سازمانی تبدیل شده و از این رو، نگاه نظریه پردازان و پژوهش گران را برای بررسی و شناخت چیستی و چگونگی آن به سمت خود جلب کرده است. در همین راستا، پژوهش حاضر نیز با هدف شناسایی رهاوردهای سازمان سمی با استفاده از طراحی مدل ساختاری تفسیری انجام شده است. به این منظور، پس از مطالعه ادبیات پژوهش و شناسایی رهاوردهای سازمان سمی و گنجاندن آنها در پرسشنامه نیمه بسته ای مبتنی بر طیف لیکرت، پرسشنامه میان 26 نفر از خبرگان سازمان های اجرایی شهر رفسنجان توزیع شد. خبرگان یاد شده با استفاده از نمونه گیری های مفهوم و گلوله برفی شناسایی شده بودند. در ادامه، با استفاده از تحلیل فازی، گویه ها غربال و پس از مقوله بندی برای کشف مدل در سنجه ای مربوط به مدل یابی ساختاری تفسیری واقع شدند. طبق نتایج به دست آمده از تحلیل داده های سنجه اخیر، در مجموع 6 متغیر در 3 سطح به عنوان رهاوردهای سازمان سمی شناسایی شدند. سطح اول شامل رهاوردهای فردی شناختی، روانشناختی- نگرشی و رفتاری و نیز رهاوردهای گروهی می شد. سطح دوم، رهاوردهای درون سازمانی و سطح سوم، رهاوردهای برون سازمانی را در بر می گرفتند.
    کلیدواژگان: لبه تاریک رفتار سازمانی، سازمان سمی، سمیت سازمانی، مدل یابی ساختاری تفسیری
|
  • Adel Azar *, Leila Mortazavi, Mohammad Mahdi Abbasi Pages 1-19
    Nowadays, the use of quality management capabilities can lead to an improvement in the operation of supply chains. Regarding this, in recent years, the notion of quality management of supply chain has emerged as a new managing idea, which has combined some aspects of the supply chain management and the quality management. But there has been a limited number of studies in this area. Therefore, the following study tries to explore and define the notion of quality in the management of supply chain by the use of personal constructions of the elite, who in the broad supply chain of zinc industry of province of Zanjan, are in the ventricle of the quality management proceedings. Therefore, based on the above mentioned approach, 20 of the elite were interviewed. Since the quantity of the gained constructions were exceeding than the number to be analyzed, the similar constructions were collected and combined by content analysis approach and then were categorized as secondary construction under proper titles. Then these 31 secondary constructions, based on the theoretical foundations and the literature review, were clustered into 8 dimensions and to ensure more the clustering went under the observation of 15 members of the scientific board of the Management Faculties of universities of Zanjan province. These 8 dimensions indicate the multi-dimension-ness of the notion of supply chain quality management.
    Keywords: quality management, supply chain management, supply chain quality management, repertory grid method
  • Ameneh Khadivar *, Saeedeh Salemi Pages 21-38
    In E-commerce and wireless communication technologies, location-based services are one of the most valuable processes. Using this services in the banking industry, in addition to providing customized banking services to customers, will bring infinite benefits for banks. However, due to the new emergence of this technology and possible obstacles ahead, it is essential to be paid to the issue of acceptance of this services in the banking industry. The aim of this study is presenting a model for acceptance of location-based services to Iranian banks. For this purpose, according to the Unified Theory of Acceptance and Use of Technology, a comprehensive model has been developed to identify effective factors on the acceptance of location-based services in Iranian banks and has been tested utilizes structural equation modeling, in the community of banks customers in Tehran. After analyzing the results, the main research hypotheses were confirmed and the effective factors on acceptance of location-based services in Iranian banks, including performance expectancy, effort expectancy, facilitating conditions, social influences, privacy concerns, confidence, perceived risk, and willingness to innovation. According to the findings, gender and age is not involved in the acceptance of the banking location-based services, but the educational degree is effective on intend to use this services.
    Keywords: Location based services, Banking location-based services, Acceptance model, the banking industry
  • Shahram Khalil Nezhad *, Maryam Nekooeezade, Emad Golmohammadi Pages 39-59
    The main objective of this study is to examine the relationship between knowledge management (KM) and innovation capability in a holding in Iran. Furthermore, regarding moderating role of strategic orientation, some practical recommendations are proposed to holding and its subsidiaries management focusing on a combination of knowledge management and strategic orientation. The literature review identified four dimensions consisting of socialization, internalization, externalization and combination for KM, three dimensions consisting of administration, process and production for innovativeness concept and three forms consisting of entrepreneurial, technological and customer for strategic orientation concept. Following the positivism philosophy and the survey method, a questionnaire (consisting of 55 questions) was distributed to collect field data. The study population in the first level of analysis (organization) includes all subsidiaries (78), and at the second level of analysis (individual) all employees (about 11,000 people). The random sample was selected using the Cochran; at the organizational level including 65 organizations, and at the individual level including 367 participants. Data normality approved through the Kolmogorov-Smirnov test. Then, the relationships between variables and conceptual models were examined through Pearson correlation and structural equation model. Finally, it was found that the relationship between KM and innovativeness and its dimensions is meaningful in the organizations utilizing entrepreneurial and customer orientation and is meaningless in the organization with technological orientation.
    Keywords: Knowledge Management, Innovativeness, Strategic Orientation, Iran
  • Saeed Rezaei *, Reza Seyedjavaheriyan Pages 62-79
    Despite the importance of customer orientation as a strategic orientation for enhancing customers’ satisfaction and organization success, the role of customer-focused leadership has not been studied yet. Moreover, the components of customer-focused leadership and the process through which it affects organizational results has not been recognized yet. This study aims at identifying the components of customer focused leadership and also the process through which it affects organizational results. It is a applied study applying mix methods. The qualitative part was conducted using thematic analysis and the quantitative part was conducted using descriptive-correlative method. The qualitative data was analyzed using thematic analysis. Results of the qualitative study indicate that customer oriented leadership has five dimensions. HR managers of premier manufacturing organizations were selected as the population of this study. Using random sampling, 155 people were selected as sample. Data was gathered by means of questionnaire and analyzed by SPSS and Smart PLS software. According to the results of the qualitative part, customer focused leadership is consisted of five components: leader’s attitude, customer focused behavior, ethics, employee focused behavior and competency. Results of the quantitative data analysis show that the proposed leadership model has good fitness. Results also indicate that customer focused leadership both directly and indirectly through the employee results has significant impact on customer results. Also, customer focused leadership indirectly affects organization results through the mediating role of employee and customer results.
    Keywords: Customer Focused Leadership, Strategic Orientation, Thematic Analysis
  • Azim Zareei * Pages 81-104
    This study aims to explain the role of children in family purchase decisions based on the parent clusters with a market-oriented approach. Accordingly, the present study is exploratory in terms of objective and mixed and applied in terms of result. In the first step, 30 statements were extracted using in-depth interviews that after examining the face and content validity, and exploratory factor analysis in the pre-test, these statements were reduced to 29 and the final questionnaire was developed. To determine the sample size, the experimental rules were used, therefore given the 29 resulting statements, the sample size was obtained 290 that a total of 400 questionnaires with a share of 25% were distributed among four urbanite groups of parents in Mazandaran, among which 311 questionnaires were usable. To achieve the parents’ attitude factors, exploratory factor analysis was applied and after removing four statements during various stages, 25 remaining questions were classified in six factors. In the second step, using K--mean cluster analysis, three parent clusters (traditional, halfway and moderns) resulted from the hierarchical cluster analysis approach were analyzed based on six attitudinal factors. Results showed that in traditional, halfway and modern clusters, three factors are of paramount importance including interaction, product and time. Finally, by matching the demographic characteristics of the statistical sample with three parental clusters, recommendations were presented with a market-oriented approach among four types of footwear and clothing, educational, toys, food and drink products.
    Keywords: cluster analysis, children purchase, parent's attitude, parent clusters
  • Sakine Shahi, Saeed Andarz, Kamal Andarz, Mojtaba Yasini Pages 105-127
    The aim of this study was to investigate relationship between organizational justice and perceived organizational support with knowledge workers's job leaving in National Iranian Drilling Company. Statistical Society in this study are knowledge worker in ahvaz national drilling company that By sampling purposive form 150 of them were selected as sample and by questionnaire organizational justice and perceived organizational support with knowledge workers's job leaveing collected the researcher data. After data collection, was analyzed independent variables's correlation organizational justice and perceived organizational support with knowledge workers's job leaveing dependent variable. And their relationship and impact found in during the investigation.
    Results of this study showed that between predictor variables in this study with a desire to leave the job with Both methods are repeated regression and stepwise regression correlation is significant. According to the results of the stepwise regression, the variables to predict the propensity to leave the job to predict the variables of organizational justice and perceived organizational support for the desire to leave the job well.
    Keywords: organizational justice, perceived organizational support, Leaving job, knowledge workers
  • Tayebeh Abbasi, Mohhamad Hashemi * Pages 129-155
    Mentoring as a critical strategy, is a way to alter and improve individuals’ perception and values toward their position, organization and managers for better understanding of organizational behavior in workplace context. In some Iranian organizations, subordinates are more likely to be distrust to their supervisor's abilities and competencies. This puts employees not getting engaged to their tasks. To tackle this problem, mentoring is suggested as the effective solution. To this, we can suggest two solution. First, if mentees trust to their mentors, the trust of supervisor as an antecedent can be examined while mentoring effects on outcomes such as Affective commitment, Intention to quit, Job involvement, and self-efficacy. Second, it is required that supervisor or management trust to mentee. In this circumstance, we can refer to first solution rather than mentoring and trust in supervisor. Further, our study is based on Social exchange theory (SET) which explains the relationship between subordinates and supervisor. Our results show that second solution is more desirable. In other words, once supervisor use mentoring as effective way, staff would show high level of trust to supervisor and thus, they show high level of Affective commitment, Job involvement, and low level of Intention to quit.
    Keywords: Mentoring, Organizational distrust, Social exchange Theory, Job Involvement
  • Alireza Arab * Pages 157-173
    Uncertainty is inherent and inevitable component of projects. Existence of risks and uncertainties in projects leads to decline in accuracy of estimating targets appropriately and reduction in projects efficiency. In this way, achieving to a tools that can evaluate project's risk level and as a result of this estimate real deviation amount is very essential. Hence, needs to understanding and managing risks in projects is quite clear. Identification and treatment to risks in project is one of the project manager's problems. Because of existence restrictions in projects, Identifying and prioritizing is main problem in risk management that is necessary to take place for successful risk management. The aim of this research is providing an approach based on MCDM method (BWM) which is known as a novel MCDM method, in order to prioritizing project risks and also Risk Breakdown Structure approach which structuring risk identification process and can enhance identification phases from coverage on project's characteristics and aspects view. For this purpose, at first by using risk breakdown structure and known related models, risk evaluation criteria extracted In the form of a case study which has conducted in sikas park project of Pishgaman kavir yazd Group. Then this risks evaluated by using BWM and experts ideas and finally related risks to the important criteria extracted and some strategies demonstrated to manage them.
    Keywords: Risk, Project management, BWM, Risk Breakdown structure, Pishgaman kavir yazd Group
  • Shabnam Mohammadi, Monireh Hosseini * Pages 175-192
    Integrated complaints management system designed to give organizations the opportunity to learn from customer feedback information and use information to reduce weaknesses in business performance, efficient use of resources and maintain satisfactory capital base long term relationship with their customers. Therefore in this paper, a model is provided that could clear weak points first, in other words, discover and understand the Working patterns and factors affecting it. Second, it can provide solutions to the problem. As a case study customer relationship management data unit of Ayandeh private Bank is used. This data related to customer complaints in one of the call centers in Tehran. In order to provide a descriptive model, the data is clustered by using data mining tools, optimal clusters based on Davis– Bouldin Indicator is determined and based on the analysis obtained, the architecture of response system is designed. Next, in order to provide a prediction model, support vector machine is used. The result is validated and suggestions to improve complaints management system are presented
    Keywords: clustering, complaint management, Support vector machine, call centers
  • Mostafa Hadavinejad *, Saltaneh Asadzadeh Pages 193-209
    The toxicity in organizations has became a pervasive phenomenon in everyday organizational life. Since, investigating and recognizing the nature and identity of toxic organizations have drawn attention of theorists and researchers to itself. In this regard, the purpose of this study is designing the interpretive structural model of toxic organization’s consequences. For this purpose, after studying literature and identifying consequences of toxic organizations, a half-closed questionnaire embodied consequences was developed based on Likert scale and distributed among 26 experts from administrative organizations in Rafsanjan, using concept and snowball sampling. Based on fuzzy analysis, the questionnaires statements were screened. Then, the other identified consequences of toxic organization were screened and after categorizing consequences of toxic organization, the measure for ISM were developed and distributed among mentioned experts. Finally, data were analyzed and interpretative structural model of studied phenomenon were drew. The model possessed 6 variables in 3 levels (the first level: cognitive, psychological-attitudinal, behavioral, and group consequences; the second: inter-organizational consequences; the third: outer-organizational consequences).
    Keywords: dark side of organizational behavior, toxic organization, organizational toxicity, interpretive structural modelling