فهرست مطالب

مطالعات برنامه درسی آموزش عالی - پیاپی 18 (پاییز و زمستان 1397)

نشریه مطالعات برنامه درسی آموزش عالی
پیاپی 18 (پاییز و زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/08/16
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علی خورسندی طاسکوه *، طلعت الشریعه فیروزجاییان صفحات 7-44
    هدف این پژوهش تبیین و تحلیل «شرایط امکان» استراتژی بین المللی شدن در خانه[1] در دانشگاهای تخصصی استان تهران بود. سه مولفه اصلی مورد مطالعه این پژوهش برنامه ریزی درسی بین فرهنگی، استفاده از اساتید بین المللی و انجام پژوهش های بین المللی بو. این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ گردآوری اطلاعات، آمیخته از نوع تشریحی است. جامعه مورد مطالعه، اعضای هیات علمی تمام وقت و مدیران ارشد دانشگاه های تخصصی سطح «یک» استان تهران بود که تعداد آنها 2445 نفر بود. نمونه مورد مطالعه از دانشگاه های علامه طباطبائی و صنعتی شریف انتخاب شدند. برای بخش کمی پژوهش از روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای و برای بخش کیفی پژوهش از روش نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی استفاده شد. ابزار گردآوری اطلاعات در بخش کمی، پرسشنامه ی محقق ساخته و در بخش کیفی، مصاحبه نیمه ساختاریافته بوده است. تحلیل یافته های این پژوهش نشان داد که «توسعه مهارت های زبانی و ارتباطات بین فرهنگی اساتید بومی»، «تدوین فوق برنامه های مبتنی بر تعامل دانشجویان بومی و خارجی»، «اجرای برنامه های تدریس مشترک اساتید ایرانی و خارجی»، «سیاست گذاری جهت جذب اعضای هیات علمی حائز قابلیت های زبانی، ارتباطی، و علمی بین المللی»، «وجود سیاست های پشتیبان مالی برای پژوهشگران»، «توسعه ی دانش و مهارت های پژوهشی دانشجویان و اساتید» و «تشکیل انجمن ها و باشگاه های پژوهشی متشکل از پژوهشگران داخلی و خارجی» مهمترین عوامل برای ایجاد شرایط عملی شدن سیاستها و فعالیتهای بین المللی شدن در خانه دانشگاه های تخصصی استان تهران است. علاوه برآن، این پژوهش نشان داد، «برنامه ریزی درسی بین فرهنگی» باید به عنوان سیاست اصلی در بازنگری سرفصلهای برنامه های درسی دپارتمانهای آموزشی شناخته و عمل شود. علاوه بر آن، تصویب قوانین حامی و تامین زیرساختهای مالی و استقرار سیستم ارزیابی کیفی و برنامه های درسی مبتنی بر ارتقای مهارت روش پژوهش و زبان از دیگر عوامل مهم ایجاد شرایط عملی شدن سیاستها و فعالیتهای بین المللی شدن در خانه دانشگاه ها است.
    کلیدواژگان: بین المللی شدن در خانه، برنامه ریزی درسی بین فرهنگی، شرایط امکان، آموزش عالی
  • کوروش فتحی واجارگاه * صفحات 45-69


    رشته مطالعات برنامه درسی یکی ازرشته های جوان و در حال تحول حوزه تعلیم و تربیت است که از رشد و توسعه ای چشم گیر بویژه در چند دهه اخیر برخوردار بوده است. رشته مطالعات برنامه درسی دوران های تاریخی متعددی چون سنت گرایی (کلاسیک و تجربه گرایی مفهومی) و نوفهم گرایی را پشت سرگذاشته است و هم اکنون از جایگاه رفیعی در ادبیا ت معاصر تعلیم و تربیت برخوردار گردیده است.
    مقاله حاضر با توجه به سیر تاریخی این رشته در ایران، وضعیت ارتباط، بین رشته برنامه درسی و نظام آموزش وپرورش را به عنوان بسترتعریف شده آن، نامناسب و دچار انسداد می بیند و تلاش می کند مشخصات و تبعات چنین انسدادی را از زوایا و ابعاد مختلف به تصویر بکشد. از اینرو با تکیه بر تجربیات و دستاوردهای شخصی، نویسنده، این وضعیت را به عنوان بحرانی جدی برای این رشته در ایران قلمداد کرده است که بقا و مشروعیت حضور رشته در محافل علمی و اجرایی را زیر سوال برده است که در این رهگذر راه برون رفت از این شرایط را نوعی بازآرایی رشته در سرزمین ها و بستر ها یا اقلیم های جدید دانسته است. این نوع باز آرایی با استفاده از طرح مفهوم مهاجرت رشته ای، ضرورت یافتن و توسعه سرزمین های جدید جهت پاسخ به دغدغه های برنامه درسی را راه حل عبور از انسداد رشته ای تعریف می کند. در پایان ،پژوهش حاضر ضمن مرور بستر های چهارگانه آموزش عالی، آموزش و توسعه منابع انسانی، آموزش های غیر رسمی و آموزش بزرگسالان و تبیینی از تلاش های آغازین در این بسترها، نتایج و تبعات مورد انتظار از چنین جنبشی را به تصویر می کشد.

    کلیدواژگان: نوبسترسازی برنامه درسی، تکثرگرایی اقلیم های برنامه درسی، انسداد مطالعات برنامه درسی، مهاجرت رشته ای
  • مجید شریفی ره نمو، فرهاد سراجی *، سعید شریفی ره نمو صفحات 71-93
    امروزه رسانه های متنوع با شیوه های گوناگون فرآیندهای فکری و تصمیم گیری مخاطبان خود را تحت تاثیر قرار می دهند. از این رو داشتن صلاحیت های سواد رسانه ای یکی از الزامات شهروندان در عصر رسانه هاست. هدف این پژوهش تعیین نیازهای آموزشی دانشجویان در زمینه سواد رسانه ای با توجه به وضعیت موجود سواد رسانه ای آنهاست. این پژوهش در دو مرحله انجام پذیرفت که ابتدا برای سنجش میزان سوادرسانه ای از روش توصیفی از نوع پیمایشی استفاده شد و با استفاده از نمونه گیری طبقه ای 481 نفر از دانشجویان کارشناسی دانشگاه بوعلی سینا از نه دانشکده به عنوان نمونه انتخاب شدند و به پرسشنامه محقق ساخته23 گویه ای، سنجش سوادرسانه ای پاسخ دادند. روایی این پرسشنامه با استفاده از روایی صوری و محتوایی و پایایی آن از ضرایب آلفای کرانباخ 74/0 به دست آمد. در این مرحله، برای تحلیل داده ها از آزمون T تک گروهی و آزمون فریدمن استفاده شد. در مرحله دوم پژوهش، از روش توصیفی و پیمایش از خبرگان استفاده شد که 30 نفر از خبرگان دانشگاهی و افراد باسابقه اجرایی بالا در زمینه سواد رسانه ای در پژوهش شرکت کردند. این افراد با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس و ملاک محور انتخاب شدند و ابزار جمع آوری داده ها از آنها نیز پرسشنامه نیازهای آموزشی در زمینه سواد رسانه ای بود و داده ها با استفاده از ضریب توافق تحلیل شد. نتایج پژوهش نشان داد: وضع موجود دانشجویان در برخی از ابعاد سواد رسانه ای مانند نقد رسانه و تولید پیام های رسانه ای مطلوب نیست و عمده نیازهای دانشجویان در زمینه استفاده، نقد و تولید پیام های رسانه ای به شناسایی ویژگی های رسانه ها، نحوه استفاده از آنها، تحلیل و ارزیابی پیام های رسانه ای، درک ارزش های اجتماعی و فرهنگی در تعامل با رسانه ها، آشنایی با مهارت های هنری، بصری و زیباشناسی، هنر نویسندگی، درک معنایی، مهارت های فنی و آشنایی با نرم افزارهای مختلف تولید محتوا است. بر این اساس نحوه گنجاندن این مطالب در برنامه درسی دوره کارشناسی پیشنهادهایی ارائه شده است.
    کلیدواژگان: سوادرسانه ای، دانشجویان کارشناسی، نیازهای آموزشی، برنامه درسی
  • مهدی محمدی *، راضیه شیرین حصار، رحمت الله مرزوقی، جعفر ترک زاده، قاسم سلیمی صفحات 95-134
    هدف پژوهش حاضر، ساخت و اعتباریابی مقیاس برنامه درسی پایدار در نظام آموزش عالی ایران بود. پس از طراحی مقیاس اولیه بر اساس مبانی نظری و پیشینه پژوهشی، اعتبار صوری آن سنجیده شده و سپس، با روش نمونه‏گیری تصادفی طبقه‏ای، 400 نفر از دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه شیراز انتخاب و مقیاس بین آنان توزیع گردید. برای اعتبار محتوایی مقیاس از تحلیل گویه، برای اعتبار سازه آن از تحلیل عامل تاییدی و برای پایایی آن از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد. با توجه به بار عاملی زیرمقیاس های منطق (65/0)، هدف (78/0)، (83/0)، روش های یاددهی - یادگیری(85/0)، مواد و منابع آموزشی (86/0)، فعالیت های یادگیری(84/0)، زمان (78/0)، فضا (76/0)، گروه (89/0) و ارزشیابی (73/0)، اعتبار سازه مقیاس تایید گردید و با توجه به همبستگی معنادار زیرمقیاس های ده گانه برنامه درسی با نمره کل مقیاس و زیرمقیاس ها با گویه های مربوطه، اعتبار محتوایی نیز تایید شد. همچنین، ضرایب آلفای کرونباخ مقیاس برنامه درسی (97/0) و زیرمقیاس های منطق (93/0)، هدف(93/0)، محتوا (87/0)، روش های یاددهی - یادگیری (79/0)، مواد و منابع آموزشی (95/0)، فعالیت های یادگیری (88/0)، زمان (92/0)، فضا (78/0)، گروه بندی (77/0) و ارزشیابی (93/0)، پایایی مقیاس و زیرمقیاس های آن نیز مورد تایید قرارداد.
    کلیدواژگان: توسعه پایدار، آموزش عالی، برنامه درسی پایدار
  • مرجان کیان * صفحات 135-158
    امروزه استفاده از فناوری های موجود تلفن همراه در راستای اهداف آموزشی بیش از هر زمانی مورد توجه قرار گرفته است. پژوهش حاضر با هدف تعیین قابلیت های آموزشی این ابزار ارتباطی انجام شد. به این منظور، از روش پژوهش توصیفی پیمایشی استفاده شد. جامعه آماری شامل تمامی دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه خوارزمی (4770 نفر) بود که بر اساس روش تعیین حجم نمونه مورگان و کرجسی، تعداد 351 نفر به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی آن از طریق دریافت نظر 8 نفر از متخصصان تعلیم و تربیت و علوم رسانه تعیین شد و همچنین پایایی آن از طریق محاسبه ضریب آلفای کرونباخ، 93/0 بدست آمد. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی، در قالب آزمون تحلیل واریانس دو عاملی و آزمون t دو گروه مستقل، در نرم افزارSPSS نسخه21، استفاده شد. یافته ها نشان داد که دانشجویان بیشترین کاربردهای آموزشی تلفن همراه را در قابلیت هایی نظیر جستجوی اطلاعات درسی، تصویربرداری آموزشی، یادگیری زبان، انجام فعالیت های درسی، نرم افزارهای آموزشی و تبادل نظر با همکلاسی ها بکار می گیرند. از دیدگاه دانشجویان، تلفن همراه باعث تسهیل در برقراری ارتباط میان دانشجو و اساتید، صرفه جویی در وقت و دسترسی آسان به منابع درسی می شود. اما در عین حال، پیامدهای منفی نظیر رسوخ در حریم خصوصی افراد، تنش در اذهان عمومی، عدم تمرکز و مشغول شدن به مسائل غیر آموزشی را نیز همراه دارد. به علاوه، بین اثرات متقابل دوره تحصیلی- رشته تحصیلی در استفاده از کاربردهای آموزشی تلفن همراه تفاوت معنی داری به دست نیامد. همچنین میزان استفاده دانشجویان زن از قابلیت های آموزشی تلفن همراه بیشتر از دانشجویان مرد بود. در پایان، درباره یافته ها بحث شد و پیشنهادهای کاربردی ارائه شد.
    کلیدواژگان: تلفن همراه، آموزش و یادگیری، برنامه درسی، دانشجو، دانشگاه خوارزمی
  • امید امراله *، ابراهیم خدایی، رضوان حکیم زاده، مجید نیلی احمدآبادی صفحات 159-173
    یکی از راهکارهای نظام آموزش عالی کشور، جهت تضمین و ارتقای کیفیت آموزش دانشگاهی، اعتبارسنجی، بازنگری، اصلاح و تغییر برنامه های درسی دانشگاهی است. این در حالی است که، اعضای هیات علمی در اجرای برنامه های درسی دانشگاهی جدید مهم ترین نقش را داشته و عامل موفقیت و یا شکست اعتبارسنجی برنامه های درسی دانشگاهی خواهند بود. لذا هدف دراین پژوهش تعیین میزان آماده سازی اعضای هیات علمی در خصوص اجرای اعتبارسنجی و تغییر در برنامه های درسی دانشگاهی از منظر ایشان می باشد. روش پژوهش در این مقاله، کمی و به لحاظ شیوه گردآوری داده ها، از روش توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه اعضای هیات علمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه تهران به خود اختصاص داده اند و روش سرشماری 60 نفر از اعضای هیات علمی این دانشکده، به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار این پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته 20 گویه ای است که ضریب آلفای کرانباخ آن 88/0 و ضریب روایی آن توسط 5 نفر از متخصصان حیطه اعتبارسنجی برنامه های درسی دانشگاهی تایید شده است. روش تجزیه و تحلیل اطلاعات و آمار گردآوری شده از پرسشنامه های تکمیل شده در این مقاله روش های آماری توصیفی و استفاده از آزمون آماری استنباطی خی – دو بود. در نهایت چنین نتیجه گیری شد؛ اکثریت اعضای هیات علمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه تهران معتقدند، این دانشکده نسبت به افزایش میزان آگاهی ایشان از اهداف اعتبارسنجی و تغییر برنامه درسی دانشگاهی، تغییر نگرش آنها در خصوص پذیرش اعتبارسنجی و برنامه درسی جدید، متناسب با تغییر برنامه درسی، افزایش میزان مهارت آنها در زمینه تغییر در روش تدریس خود و افزایش میزان مهارت آنها، در زمینه تغییر در روش های ارزشیابی کم و خیلی کم اقدام نموده است.
    کلیدواژگان: اعتبارسنجی، برنامه های درسی دانشگاهی، آماده سازی اعضای هیات علمی، تغییر در برنامه درسی
  • ساناز ذاکری، حسین مومنی مهمویی * صفحات 175-200
    هدف این تحقیق بررسی رابطه بین میزان انطباق برنامه های درسی اساتید با کیفیت تجارب یادگیری و عملکرد تحصیلی دانشجویان است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر جمع آوری داده ها، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری این تحقیق را 51 عضو هیات علمی و 1200 دانشجو تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی تربت حیدریه تشکیل می دهند که با استفاده از فرمول تعیین حجم نمونه کرجسی و مورگان، 290 نفر از دانشجویان تحصیلات تکمیلی از طریق روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای و کل اعضای هیات علمی از طریق روش سرشماری به عنوان نمونه انتخاب شدند. به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های انطباق برنامه های درسی محقق ساخته که دارای 14 گویه در 4 مولفه با پاسخ گویی از نوع مقیاس لیکرت و پرسشنامه کیفیت تجارب یادگیری نیومن(1990) در 4 حیطه مختلف که برای نمونه های ایرانی، توسط نعامی(2010) هنجاریابی شده است و به منظور سنجش عملکرد تحصیلی نیز میانگین معدل کل دانشجویان در ترم های گذرانده شده قبلی مورد استفاده قرار گرفت. پایایی پرسشنامه ها از روش ضریب آلفای کرونباخ محاسبه و به ترتیب 78/0 و 83/0 گزارش شد. جهت تحلیل داده ها، از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون به کمک نرم افزار spss21 استفاده شد. نتایج نشان داد بین میزان انطباق برنامه های درسی اساتید با کیفیت تجارب یادگیری و عملکرد تحصیلی دانشجویان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین بین کیفیت تجارب یادگیری با عملکرد تحصیلی دانشجویان رابطه مثبت و معنادار می باشد.
    کلیدواژگان: انطباق برنامه های درسی، کیفیت تجارب یادگیری، عملکرد تحصیلی
|
  • Ali Khorsandi Taskoh *, Talatolsharieh Firozjaeian Pages 7-44
    This study aims to investigate the application of constructivist curriculum elements in higher education. The research design is a sequential-explanatory mixed method. The instruments employed in this study include a researcher-made questionnaire as well as observation for the quantitative phase and (narrative and qualitative) observation for the qualitative phase. In the quantitative phase, the statistical population includes all the post graduate students of Shiraz University studying humanities. From this population 302 students are selected as the sample through stratified random sampling. For the quantitative observation, one class is selected from each major (n=46) in the faculties under study. For the qualitative observation, three classes from each facility are selected and two sessions are observed. In the first phase, the validity and reliability of questionnaire is examined before implementation. From descriptive statistics, mean and standard deviation and from inferential statistics, one-sample t-test and independent t-tests are used for the purpose of data analysis. The correlation coefficient of 90% is obtained for the observation which confirms the reliability. The validity of qualitative observation is evaluated through the mastery of subject by the researcher. The results indicate no significant difference regarding the target element, content and teaching-learning strategies. However, evaluation element is lower than the standard level. The results obtained from the quantitative phase confirm the results of the questionnaire. The results of the qualitative observation could explain the features of classes.
    Keywords: education, curriculum, constructive
  • kourosh fathi vajargah * Pages 45-69

    Curriculum studies is one of the emerging disciplines in the world which has undergone remarkable growth and development recently. This discipline has gone through various eras of traditionalism, conceptual empiricism and reconceptualism, and has now become one of the outstanding and significant fields of education. With respect to the historical development of the field in Iran, the present article seeks to display the relationship between the curriculum studies and the general education system as in Iran national context. The author argues that the educational system of Iran which serves as the origin of this discipline is an unsuitable context including several barriers. The consequences of these barriers such an obstruction can be discussed from different dimensions. The article considers this situation as a serious crisis for this field in Iran, which has questioned the survival and legitimacy of the field in scientific and executive communities. By adopting such an approach, the concepts of disciplinary immigration, reorganization and development of discipline in new ecosystems have been introduced as the main solutions to overcome the crisis . Finally, areas such as higher education curriculum, adult education curriculum, curriculum studies in human resource development, and curriculum counselling are considered to be the starting points of such a movement in Iran.

    Keywords: recontextualisation of curriculum, multicontextualisation of curriculum field, obstacles for curriculum studies, disciplinary immigration
  • Majid Sharifi Rahnamoo, farhad seraji *, Saeid Sharifi Rahnamoo Pages 71-93
    Nowadays, diverse media affected on intellectual processes and decision making of audiences by varieties modes. Therefore, media literacy competence is one of the requirements of citizens in media age. The aim of this study is to determine the educational needs of students in media literacy according to their exiting media literacy status. This study conducted in two stages, which at first of them, to measure students' media literacy, descriptive and survey research method was used. From 7087 undergraduate students with using Stratified random method 481 students were selected from 9 colleges and responded to media literacy researcher made questioner. The face and content validity of this tool obtained using seven deliberate expertise opinions and its reliability obtained 0/84. For analysis of data, single group T test and Friedman test used. In the second phase of study, survey method used which 30 academic experts and senior executive in the field media literacy participated in research. These participants were selected by using available sampling and criterion-centric sampling and for data gathering, an open-ended questioner with three questions for determining the educational needs associated with media literacy used. The data of this stage analyzed using the agreement coefficient. The results indicated: the status of students in some aspects of media literacy such as critical using and critical production is not suitable. The main needs of students are in the field of use, analysis and evaluation of media messages, recognition and reviewing media, understanding of media function in specific socio- cultural context, the art of writing and semantic skills, and familiarity with various software for message production. Therefore, some suggestions have been made for establishing media literacy curriculum in higher education.
    Keywords: Media Literacy, Undergraduate students, Educational needs, Curriculum
  • mehdi mohammadi *, razieh shirin hesar, rahmatollah marzughi, jafar torkzadeh, ghasem salimi Pages 95-134
    : The purpose of this study is to develop and validate a sustainable curriculum scale in Iran's higher education system. To this aim, the face validity is measured after designing the initial scale based on theoretical framework and research background. In the next step, 400 graduate students from Shiraz University are selected by stratified random sampling. The content validity is obtained through item analysis and the construct validity is calculated by factor analysis. The Cronbach's alpha coefficient is obtained for measuring the reliability. According to the factor loads of logic (0.65), the goal (0.78), content (0.83), teaching-learning (0.85), materials and educational resources (0.86), learning activities (0.84) ), time (0.78), space (0.76), grouping (0.89) and evaluation (0.73), the scale construct validity are confirmed and based on significant correlation between subscales with scale total score and items with their subscales, content validity is confirmed as well. In addition, Cronbach's alpha coefficient of the sustainable curriculum scale (0.97) and the subscales of logic (0.93), target (93.03), content (0.87), teaching-learning methods (0.79), materials and Educational resources (0.95), learning activities (0.88), time (0.92), space (0.78), grouping (0.77) and evaluation (0.93), confirm the reliability of sustainable curriculum scale and its’ subscales.
    Keywords: sustainable development, sustainable higher education, sustainable curriculum
  • marjan kian * Pages 135-158
    : With regard to the recent widespread application of cellphone technologies in the pursuit of educational, the present study aims to explore the educational capabilities of cellphones for this purpose through a descriptive survey method. The statistical population includes all graduate students of Kharazmi University (4770 students). From this population, 351 subjects are selected by simple random sampling method and based on Morgan and Krejsi sample size. The research instrument is a researcher-made questionnaire and the validity is confirmed by of 8 scholars in the field of education and media sciences. The reliability of 0.93 is calculated by Cronbach's alpha coefficient. To analyze the obtained data, descriptive and inferential statistics are employed in the form of two factor analysis of variance analysis and two independent samples t-test in SPSS software version 21. The findings indicate that the students use cellphones especially in searching information, teaching imaging, language learning, classroom activities, educational software, and sharing learning data with classmates. Furthermore, the students believe that cellphones could facilitate the interactions among students and professors, save time and provide easy access to textbooks. But at the same time, they report negative consequences such as the violation of the individuals’ privacy, the tension in the public mind, the lack of concentration and engagement in non-educational issues. In addition, there is no significant difference between the cross-sectional effects of the field of study and the use of training applications by cellphones. Also, the findings show that female students are more likely to use educational capabilities of cellphones than male students. In the end, the findings are discussed and implications were presented.
    Keywords: cellphone, education, learning, curriculum, university student, Kharazmi University
  • Omid Amrollah *, ebrahim khodaie, rezvan hakimzadeh, majid nili ahmadabadi Pages 159-173
    Iran higher education system has emphasized the necessity for validating, reviewing, changing, and improving of the academic curriculum as the strategies for enhancing the quality of university education. In this regard, faculty members play the most significant role in implementing new academic curricula and could facilitate the success or failure of accreditation of academic curricula. Therefore, the aim of this research is to determine the levels of faculty members’ preparation for implementing Accreditation and change in academic curriculum from their viewpoints. The research method in this paper is quantitative and the data collection is conducted within a descriptive-survey method. The statistical population of this study includes the faculty members of Faculty of Electrical Engineering, University of Tehran. According to Morgan table, 50 individuals are selected randomly from the statistical population as the statistical sample. The instrument of this research is a researcher-made questionnaire composed of 20 items, with Cronbach's alpha coefficient of 0.88 and the coefficient of validity is confirmed by the experts in the field. The collected data are analyzed through descriptive statistics and Xi-dual inferential statistics. The findings of this study reveal that the majority of faculty members believe that the university has done very limited practices for increasing their awareness toward the goals of Accreditation and changing academic curriculum, changing their attitudes toward Accreditation and new curriculum, in line with changing curriculum, increasing their skill in changing their teaching method and increasing their skill levels in assessment methods.
    Keywords: Accreditation, academic curriculum, preparation, faculty members
  • sanaz zakeri, Hossein Momeni Mahmouei * Pages 175-200
    The present study aims to investigate the relationship between the degree of compliance of faculty curriculum with the quality of learning experiences and academic performance of students. This research is applied in terms of purpose, and in terms of data collection it is conducted within a descriptive correlation framework. The statistical population of this study includes 51 faculty members and 1200 graduate students of Islamic Azad University of Torbat-e-Heydarieh. Using the formula for determining the sample size of Krejcie and Morgan, 290 graduate students are selected through random sampling method and the whole faculty members through a census method. The instruments for data collection include a researcher-made syllabus adaptation questionnaire containing 14 items in 4 components with Likert Scale Response as well as Newman's Learning Experience Quality Questionnaire (1990) in 4 different domains for Iranian samples by Nayami (2010). And the GPAs of students in the past semester are used for the purpose of measuring academic performance. The reliability of the questionnaires is calculated through Cronbach's alpha coefficient and the results show 0.78 and 0.83 for each questionnaire, respectively. For data analysis, Pearson correlation coefficient and regression are obtained with SPSS 21 software. The results of this study indicate that there is a positive and significant relationship between the degree of adaptation of the curriculum of the faculty members and the quality of the learning experiences and academic performance of the students. Additionally, there is a positive and significant relationship between the quality of learning experiences and academic performance of students.
    Keywords: adaptation, curriculum, quality, learning experiences, academic performance